Az origó a komédia írások felé kacsingat

Ezt a cikket nem gondolták komolyan. De egy ilyen gyenge poénnak miért szenteltek ennyi karaktert? Merthogy a filmekről írt 1 bekezdéseseknek köze nincs a tényleges tartalmkhoz. Pedig egy ilyen összefoglalás nem is lett volna rossz ötlet, de ez ami végül megjelent… hát kegyetlen. 30 bekezdés (gyenge?) hülyéskedés. Van ott kitartás. (így kell pénzt keresni, hiszen ez ránézésre egy 10-20 ezres cikk (ez csak tipp, 12000 karakter + a nevek és bemutató időpontok), azt semmiről nem szól, és még csak nem is humoros) (link via Bíró) — basszus, most olvasom hogy ezt már nyáron eljátszották. Gratula akkor azért is, utólag.

Inkább ajánlok egy jobb írást ott, csak külön posztba nem akartam kirakni, hogy egyedül dideregjen. A cikk pedig a holnaptól induló (?) írósztrájkról hozza képbe az embereket.

human
írta
2007. 10. 31. 01:12
megjelenés
58
hozzászolás


58 hozzászólás a “Az origó a komédia írások felé kacsingat” bejegyzéshez

  1. No komment.
    De mivel már az is komment, hogy beírom, hogy no komment, ezért kicsit kifejtem.

    Ha nem lenne az a fenenagy kíváncsiságom, akkor nem idiótizmussal sütném ki a szemem hajnali 3-kor.

    Ez mindenképpen fájt…Eddig is voltak fenntartásaim origoval…

  2. nekem tetszik. volt pár mondat amitöl mentem földre :))) mondjuk a matula cine rovatának szinvonalát nem éri el az tény

  3. Hát, igen, ami nem megy, nem kéne erőltetni. Például, hogy az origo humorérzéke a 0hoz konvergál. Ehhez kéne tartani magukat. Nem lesz belőlük soha Empire, ahhoz angoloknak kéne lenniük:)

  4. de hát ezek az origós cikkek amugy is csak vannak de minek kategória. Összemókolnak 1-2 mondatnyi szöveget, csak röviden, tömören és persze h nem izgatja őket, h mennyire van valóságalapja és tartalma az írásuknak. Aki pl. filemkről akar szemezgetni úgysem ott keres kritikát.

  5. Macskafogó 2:
    “Dereng, hogy ennek a rajzfilmnek volt valami előzménye, de kétlem, hogy bárki is emlékezne rá.”

    Ezt az embert el kellene zárni.

  6. Ilyen cikkek mindig vannak, most elsőzőr próbáltak viccelődni. Hát tényelg szarul sikerült. Eddigiek mindig jók voltak. Ez tényleg szar, de azért nem értem, hogy miért kell az origot úgy általában fikázni, nincs vele semmi gáz, mozi részlegük is sztem tökjó.

  7. Pedig jó volt, végre nem a szokásos, hivatalos duma. Aki meg ez alapján megy megnézni egy filmet az meg is érdemli. “Marslakók vs. kiborgok” :-)

  8. Fko, téged kéne elzárni, ha nem jöttél rá, hogy az egész csak egy poén volt. Nagyon szar poén, de az is poén, hogy nem jöttél rá.

  9. Én először csak lestem, hogy ez mi a sz*r?! Aztán jaaa, hogy ez poén lenne… És akkor már derengett, hogy nyáron is elsütötték, akkor is falra másztam tőle. Hát nálam besült, elég fogyatékos megoldás. Írtak volna ugyanilyen formában, pármondatosan, de értékes dolgot, nem ilyen F.O.S.t.

  10. Gerencsérnek nem ez az első húzása. Mindig az Ő ajánlói, írásai hozzák a legtöbb hozzászólást. Jópáran fel sem fogják, hogy poénkodik, sokan viszont igen, ám nem értik e fergeteges humorérzéket ( én is közéjük tartozom). És ezért valaki fizet, cseszd meg…origo filmklub ( vagy most épp mi a neve) mindig is sz*r volt, tele spoilerekkel, és semmitmondó, álkreatív meglátásokkal…utóbbi kapcsán érdemes szemrevételezésre Mesterházy Lili munkássága is, vicc.

  11. ehh..szerintem meg igenis fasza, én jókat röhögtem rajt.
    1. Manapsag, ha nem ujszulott valaki igen keves (halivudi) filmert lehet ugy igazan lelkesedni. Tenyleg ezerszer latott temak, kicsit mas kontosben. UNALMAS. Ha most ezek mindegyikerol vagy szarazon leirna amit kiadtak rola elozetesen angolul, akkor azert szidnatok mert nem csinal mast mert fordit. Ha meg mindegyikrol aradozna mint egy idealista naiv barom aki meg mindig hisz abban hogy egy avp2 meg jo is lehet – na akkor kene mas szakmat keresni.
    Ez igy teny, hogy kenyelmes is volt neki, de legalabb valamilyen szinten egyedi, es azert le lehetett belole szurni, hogy melyik film kb mirol fog szolni. respect.

  12. mér kéne szárazan leírni? lehetett volna normálisan is vagy kevésbé “viccesen”. a vége felé látszik, hogy már belefáradt a saját “poénjaiba” és egyre nagyobb hülyeségeket mond, a film már nem is számít.
    szerencsére (minden) cikk végén megkérdezik, hogy tetszett-e. hát most éltem ezzel a lehetőséggel. NEM.

  13. akinek nem esett le, hogy poén akar lenni, miután írtam, hogy poén akar lenni, az már menthetetlen :)

  14. Redford, aki “lassan hatvan”?
    Born on August 18, 1936, in Santa Monica

    bocsánat a két külön postért, de ahogy olvasom a “cikket”..

  15. “Nagyon várom már ezt a filmet, mert nagy 24-rajongó vagyok. Biztos érdekes lesz látni Jack Bauert, mint fantasy-harcost. Remélem, nem rontják el ezt a produkciót azzal, mint A Gyűrűk Urá-t. Ott nagyon bosszantó volt, hogy a fantasztikus első rész után még két bőrt lehúztak a filmről, sőt még volt pofájuk könyv formájában is kiadni!”
    beóvulf kapcsán ezt írta. lolka.

  16. Egyébként egy ehhez hasonló cikk nyáron is volt amikor a nyári filmeket vesézte ki az illető…
    Szal értem én h van a szatíra és ha vki egy kicsit máshogy akar cikket irni hát tegye… de ez a csávó még olyat se tud, ez egy szar.

    Abban a cikkben a Simpsons-t nevezte 3 éves gyerekeknek való szarnak, meg az Ocean’s 13-ra irta h “ennek láttam az első részét az Ocean’s Twelve-t”.

    Mivan csak nem OKJ-n végezted el az újságírást gyökér?

  17. Egy apró “gyöngyszem” a nyári válogatásból (a téma a Bourne-ultimátum):

    “Ez a gyerek állandóan elfelejt mindent, és ebből mindenféle kalamajka származik. Én a helyében leírnám, hogy mi mindent csináltam eddig, mondjuk egy blogba, és a blog címét meg magamra tetováltatnám. Így nem kéne mindig annyi embert megölni, hogy kiderüljön az igazság. Persze így a film is unalmasabb lenne.”

    Szerintem nem kell kommentálnom..

    De van itt Evan, a minden6ó is:

    “Először azt hittem, hogy ez egy ilyen elnökös film lesz, aztán meg azt, hogy Dr. Doolittle-koppintás, de aztán a végén kiderül, hogy tulajdonképpen ez egy vallási film, azokat meg szeretem nagyon. Amióta az első rész lement, azóta várom, hogy bemutassák A passió 2-t.”

    http://www.origo.hu/filmklub/20070515mozinyar.html

  18. Oké hogy poénos akar lenni a szerző, de akkor is.. az origó filmklubja nem egy hardcore filmbuzi-találkozóhely, tekintve, hogy az origo egy általános hírportál is, szerintem simán vannak olyanok, akik ezt bevették.. Poénnak meg amúgy gyenge..

  19. sztem nagyon vicces volt.

    “jó lenne még egy quatermain film” muhahahahaahaha

    de ami még viccesebb, azok a kommentek. már van vagy 200, ebből 180 embernek nem esett le a tantusz; korrigálják a szándékos hibákat. mint itt is… jajjj

  20. csomó ember látja, hoyg nem gondolták komolyan, viszont akkor sem vicces!

    és amit malibu is megjegyzett, csomó olyan ember van, aki esetleg komolyan veszi, mert mondjuk tényleg nem tud előre semmit ezekről a filmekről.

  21. en is meg akartam irni nekik a velemenyem a vegen, de a f.o.s. origo meg egy mail kuldo formot sem tud megcsinalni rendesen…

  22. Felesleges nekik írogatni, le se sz*rják az embert. Hozzá kell szoknunk lassan az igénytelenséghez, minden téren.

  23. legaljaaaa:
    Ha lenne rá lehetőség, én a következőre szavaznék:
    Hídember vs. Julianus barát.
    WTF???

  24. Ilyen vicceset én is tudok írni:

    Bár nem láttam az első részt, de mivel készült folytatás, úgy látszik, hogy nem csak én gondolom úgy, hogy jópofa ötlet összeengedni a zombikat a félelmetes terminátorokkal, aztán győzzön a jobbik. Valószínűleg e film hatására futószalagon fogják gyártani az olyan mozikat, ahol klasszikus karakterek csapnak össze. Ha lenne rá lehetőség, én a következőre szavaznék: Frédi vs. Béni vaagy Hitler vs. Rumcájsz esetleeg Gerencsér Balázs vs a kibaszott kemény öklöm.

  25. zorrobomber: továbbra sem értem ezt a nagy fikázási hullámot. Őszintén mondom, ha tudsz jobbat, menj kritikusnak, esztétának, s próbálkozz! Melletted vagyok!

  26. vagy: Állítólag ebből a cikkből már volt első rész, de mivel senki nem emlékszik már rá, ezért a készítők elhatározták, hogy legyen már egy mégszarabb második rész. Ki megy el rá? Valószínűleg sokan, viszont a brandet erősen rombolja. Egyes, leülhet.

  27. de melyik az igazi tony?

    brand ügyben meg, attól függ mit akarnak. Informálni vagy hülyéskedni. Ha egy komolyabb helyen jelenik meg egy ilyen (pl origó mindig komolyabb mint az index, rengetegen olyan helynek ismerik szerintem. Jobban megőrízték ezt a hatást, még ha esetleg nem is ez a legjobb az origónak olvasottságilag) akkor az nem a legjobb húzás szerintem. Pl egy cracked magazinban ez egy gyenge, de legalább nem félrevezető cikk lett volna. mindenki tudja, hogy hülyéskedtek, senki nem veszi a leírást félrevezetve komolyan, és annyi.

    De nyilván vannak ott okosabbak, akik tudják miért van ez a cikk, és mennyire jó nekik. Mi csak találgathatunk, szerintem pl nem jó húzás egy olyan helyen, így ebben a formában, ahova valószínűleg sokan járnak informálódni filmekről.

  28. Ez az egész origo-s cikk kb. addig vicces, míg a szerző a munkatársainak előadja a szerkesztőségben: hogy mennyire nincs kedve filmajánlót írni és inkább elmarháskodja az egészet, a sok hülye olvasó meg majd jól beveszi. Ezen aztán a szerkesztőség szétröhögi az agyát, volt egy jó fél órájuk, addig se kellett dolgozni. De ahhoz nem elég jó/vicces hogy aztán tényleg publikálni kéne!

  29. ja igen, főleg hogy ennyi erőből tényleg megírhatták volna ezt az összeállítást, ami egy elég informatív cikk lett volna.

  30. Pont tegnap olvastam és furcsálltam is hogy csak nekem nem teccik ez a sz*r. de úgy tűnik nem vagyok egyedül. nem az a baj h a cikk nem vicces hanem az h még csak nem is szarkasztikus. inkább idióta. abból is a rosszabb fajta

  31. Nem, az igazán nagy baj az, hogy nincs a riposztoknak hatása. Ezt a f*szt valaki beültette oda, s már ott is marad, hiába írja a nagyobbnál nagyobb baromságokat.

  32. nekem a mélcímem is tonydamato (a miami sharks edzője, fakkje!)

    továbbra is fenntartom, hogy ez egy jó kezdeményezés volt. az író kiadja magát plázaboynak, a megmondóemberek meg felháborodnak, és elhiszik azt, hogy a koma nem ért a filmekhez. csontig benyalják, hogy létezik olyan ember, aki egy indiana jones filmet sem látott, allan quatermaint viszont ismeri (salamon király kincse asszem), elizabethről egy magyar uralkodónőre asszociál, és egy olyan film esetében hozza elő a rókabőr-effektust, ami eleve trilógiának készült (LotR). és ilyen emberek vannak, 200 hsz, komoly fegyvertény. tiszta borat.

  33. És lehet itt image-dolgokkal jönni, azt vágjátok, hogy minden reklám sokat ér, a jó és a rossz is.

  34. Na, de tényleg, Human! A stílusa meg a humora megkérdőjelezhető, de azt honnan vágtátok le, hogy nem ért hozzá? Ugye, nem a Dan Stiller-ből, etc.?!

  35. én marhára nem mondtam, hoyg nem ért hozzá. légyszíves olvasd el még egyszer amit írtam. “ki mondta, hogy nem ért a filmekhez?” pont azért kérdés, mert én aztán nem állítottam ilyet, csak azt, hogy ez gáz poénnak. pára kérdőjelezték kommentben meg a hozzáértését, de ez az ő dolguk.

  36. Igazad van, megkövetlek, elnézést! Akkor a többiektől kérdem, akik az említett állásponton vannak, hogy miből szűrték le, hogy a csávó nem keni-vágja a film terrénumát? Nem kötözködni kívánok, tényleg érdekel!

  37. Már egyszer írtam, hogy ne élj vissza a nevemmel! Kérlek, ezt tartsd tiszteletben, köszönöm! ( A mailcímem eleve tonydamato, szóval nem kell próbálkozni.)

  38. human, miért ilyen körülményes a kommentezés? ha egy név már foglalt, ne írhasson már más is vele, na.

  39. ha ezt komolyan gondolták (nyilván nem), akkor elég szar hogy férevezetik az olvasókat. ha meg poén, akkor meg írják ki, mert annyira azért nem egyértelmű.

    pl én eddig nem hallottam az Invasion c. filmről, de ha csak az ő “ajánlójukat” olvasom, akkor nem is lennék képben…

  40. Én csak egyet nem értek.. Az origó főszerkesztői/háttérben munkálkodó agytrösztjei ezt hogy engedték ÍGY? Mert ha még nagybetűkkel leírnák h ez egy kis kreatív szösszenet akar lenni, a téli filmek egy áltagon aluli intelligenciával rendelkező személy szemszögéből..
    Csak el kell olvasni a cikk kommentjeit, és látni lehet, hogy sok embernél eléggé elásta magát a site. Mert akinek ez nem esik le – lássuk be, a kommentek alapján vannak páran – azoknál elég nagyot bukott az origó népszerűsége.
    A VOX-ban is volt már ilyen kreatívabb írás, bár azt nem hinném, hogy bárki is félreértette, eleve – gondolom én – a filmekhez legalább minimálisan értő emberek veszik a lapot, másrészt le volt írva, hogy “MI LENNE, HA?” (most arról a 2 cikkről beszélek, amikben a híres filmek fiktív 3. részei, és a különböző filmtípusok magyarországi megfelelői voltak).
    Pluszba, ha már van idejük ilyeneket csinálni, akkor írhatnának egy rendes “Téli/Jövő évi filmelőzetest” (megint a Vox-ot fogom példának felhozni, ott szokott lenni ilyen), aminek tán valami haszna is lenne, különösen mivel előzeteseket nagyon nem szoktak kirakni.

  41. Persze mert az ugy mukodik mindenhol, hogy a csattano elott nagy piros felkialtojelekkel kiirjak, hogy !!!POEN!!! vigyazz. omfg

  42. okli: ok, persze hogy nem így van, nem is kéne így lennie, de ha jobban megnézed a kommenteket azon a cikken, mindenki jobban járt volna, ha most az egyszer kiírják, hogy “!!!POEN!!!”, ha nem is a “poénok” elé, de legalább a cikk elejére. Én a felirat nélkül is felfogtam, hogy poénkodni akart a srác, de az ott kommentelők 3/4-e nem nagyon (ezzel nem az ott kommentelőket akarom ledegradálni, vagy magamat isteníteni). Amúgy nem írtam olyat hogy a poén előtt kéne ilyen felirat, de legalább valami célzás lehetett volna az összefoglaló bevezetőjében arra, hogy ez nem komoly, és akkor egyből nem lett volna ennyi félreértés.

    “Van egy jó hírünk. Idén télen sem maradunk jó filmek nélkül, úgyhogy érdemes lesz néha kimozdulni a meleg szobából, és célba venni a legközelebbi filmszínházat. A műkedvelő szerző harminc filmet ajánl a kedves olvasó figyelmébe.”

    Ebbe azér nem sok célzás van..

  43. Persze, hogy a humor szubjektív dolog, de ez a cikk egész egyszerűen szánalmas. Valakinek az Epic Movie és a Date Movie is vicces, a cikk méltatói biztos ezen filmek rajongótáborát gyarapítják.
    Nem a koncepcióval van bajom, ugyanis egy cikk lehet vicces és informatív egyszerre, de ebben az esetben egyik kitételnek sem felelt meg (humortalan és semmitmondó). Senki nem kíváncsi az író személyes véleményére a filmekkel kapcsolatban, az embereket sokkal inkább rövid filmes ismertetők érdeklik.
    A cikk egyedüli haszna a következő 2-3 hónap mozis bemutatóinak időrendi ismertetése. A gyépés szinthez is fel kell nőnie még egyeseknek, ha ilyenen sírva röhögnek, a “tárgyi tévedések” pedig inkább hatalmas műveletlenségről tesznek tanúbizonyságot (a nem szakavatottak szemében), semmint kiforrot humorról.
    Erre ilyen formában semmi szükség (ezt már lemérhették az előző nagy ajánlókor), ugyanis a jelek szerint az olvasóközönség jó részének fingja se volt arról, hogy most ez micsoda. És igenis van olyan, amivel nem szoktak poénkodni. Láttattok már olyan híradót, ahol azt mondták be, hogy George Bash amerikai elnök a Sárga házból intézte ügyeit és hadat üzent a gonosz náci rezsimnek, amelynek élén Kim Jong-il tálib diktátor állt? Nem hinném. Van amikor egyszerűen a tényeket kell ismertetni és kész. Ez körülbelün olyan, mintha egy online jegykereskedő kamu koncerteket hirdetne, mert az milyen vicces (nem törődve azzal, hogy hány ember szórakozását/programját rontja el ezzel). Ha meg mégis úgy döntenek, hogy ilyen formában jelentetik meg ezt a fantasztikus alkotást, akkor nem ártana tájékoztatni a jónépet, hogy most egy kicsit másfajta filmajánlót olvashatnak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.