A fejnélküli lovas (Headless Horseman)

A Halloween már a elmúlt, és odakint jó pár adó azzal kedveskedett a horror rajongóinak, hogy maratonban egész nap tolta a műfajba tartozó filmeket. A sok tavalyi feszkós film közé a Sci-finek pedig befért két saját gyártású premier is, múlt héten a Something Beneath, tegnap este meg a címben említett alkotás.

A jó öreg horrorkari ezúttal azonban messze került otthonától, tekintve, hogy a film magasról legyint a legendára, a szó szoros értelmében. Ugyanúgy egy eldugott kis erdőbéli városban köt ki, csakhogy a nagy vizen túl, a kansasi Wormwoodban. De tekintve, hogy Halloween van, és már-már szokásává vált, itt is továbbgyűjti kedvenc áldozatai fejét, erre hivatottak azok a buliba igyekvő fiatalok, akik lévén késésben vannak, le akarták rövidíteni az utat. Fejetlen barátunk az évek során a lefejezések technikájának széles tárházát tette magáévá, így ugyanúgy kezeli a szekercét, mint akár egy kocsi csomagtartójának tetejét.

Headless Horseman

Hogy kiken alkalmazza a módszereit? Mondjuk Billy Aaron Brownon, aki már megjárta a Jeepers Creeperst, szembenézett egy kardfogúval is, de még mindig nem tanult. Vagy ott van Trish Coren, akire mondjuk rájár a rúd, nem ez az első Halloween, amikor rossz napja van, a rendezőnk egyszer már megkergette úgy 2 éve. Vagy ott van az állítólag kicsit Winona Ryderre hasonlító Rebecca Mozo is. Az eddig nem túl sok mindenben látott Elizabeth Prestel pedig visz a filmbe még egy kevés eyecandyt.

A rendező, Anthony C. Ferrante, lefogadom, hogy az Evil Deaden nőtt fel, nem csak a színekkel operál, hanem még egy jelenet is nagyon stílusosan volt megcsinálva, és alátámasztja mindezt a film végén az a pár másodperc is. De sajnos nem lehet mindenki Raimi, így maximum csak utánozza, vagy próbálja, és inkább kilóg a filmből a jelenet, így nem igazán tudtam értékelni. Pláne, hogy jó pár másik jelenete igencsak félresikerült, és különben is, unalmasak már a medvecsapdák. Persze, ez utóbbi valszeg inkább az író műve.

Volt egy-két jobb jelenet, és volt jó pár nagyon láma. A köztes helyeken időkitöltő rohangászást kapunk, melyek valahogy nem tudtak megfogni, nem éreztem a feszültséget. Talán a színészek hibája, talán a sztori volt elcsépelt, nem tudom, hol volt pontosan a bibi, de az biztos, hogy nem volt az igazi. Egy közepes filmet kaptam, halloweeni durranáshoz ennél jóval több kell, 5/10, és ezt az értéket még felfelé is kerekítettem.

3 hozzászólás a “A fejnélküli lovas (Headless Horseman)” bejegyzéshez

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.