Broken English

Na, hogy fogyasszam a felgyülemlett megírandó kritikákat, ezért erről az indie romantikus filmről ejtek pár szót. De először egy kérdés: miért ekkora név az a Parker Posey? Igazából a Gilmore készítők új sorozatánál merült fel bennem a kérdés, amikor elég sok tv kritikus azon örvendezett, hogy megszerezték szereplőnek a sorozatba. Namost a Broken English megtekintése után még mindig nem értem, hogy miért nagy név. De az tény, hogy nekem is tetszik, mert olyan down-to-earth szexi valahogy.

Broken Englis: A két főszereplő kajál, Parker Posey az egyik

A film? A film egy romantikus film, és kettő mesterművet próbál meglovagolni. Az egyik a Lost In Translation a másik pedig Before Sunset (világ egyik legjobb filmje, én is írtam róla, már háromszor láttam, de újra kell nézni megint). Ennek a végét amúgy a Broken English le is nyúlja, de szinte szószerint. Oké, ez ilyan tiszteletadás, homage szint, de akkor is.

Arról szól a film, hogy a teljesen kiábrándult 30 fölötti szingli Nora (Parker Posey) elé bele a nagyvilágba, eléggé depressziósan, magányosan, egyéjszakás kalandokban keresve valami érzés illúzióját. Egészen addig, amíg össze nem akad egy franciával, aki végképp elvarázsolja. Amúgy ez még tetszett is, ahogy tökre meglepődik a lány például amikor a pasi nem hagyja ott az első komolyabb veszekedés után. Valahogy érződött benne a rengeteg csalódás.

A film amúgy elég depresszív, és mondhatni csajfilm, de még elmegy. És itt jön be a képbe a Lost In Translation hatás, mégpedig a Soundtracknál. Komolyan, a zene menti meg a filmet (végre beszereztem a lemezt!), valahogy iszonyúan hangulatos ez a psycheledic elektornikus meg gitáros zene (sok helyen olyan m83-as). Ezt nem lehet elmondani, bemondásra el kell hinnetek, hogy az az igazán jó a filmben.

Broken English értékelés

Én erre kiosztok egy 7/10-et, de csak mert jó pillanatban kapott el. Erősen hangulatfilm, ha nem lennék épp kicsit depressziós, vagy mittomén, akkor lehet nem merültem volna el szívesen benne, és 5/10 körül lenne, mert nem egy maradandó alkotás. Felfelé kerekítettme a pontszámnál, na. Viszont a soundtrack elhelyezkedett a masinán.

2 hozzászólás a “Broken English” bejegyzéshez

  1. pp azért nagy név, mert rengeteg független filmben szerepelt:) te meg nem néztél rlgen indie filmeket:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.