Waitress

Egy dolgot rögtön az elején tisztázzunk, ez nem romantikus komédia, csak simán romantikus film, meg dráma. Szerencsére nem csöpög túl, de a szánk sem fog fájni a folyamatos mosolygástól. Mondhatni életszerű? Ez most rossz hasonlítás lesz, mert a Jóravaló feleségnél ez a film azért édesebb, de mégis arra hasonlít. Olyan nyomott hangulat is társul a romantika mellé. Fura érzés, ha sikeresen ráhangolódik az ember.

Keri Russell viszi ki a reggelit
Behamizta az egész doboz antidepresszánst?

A történet nem nagy só. Van benne feleségét nem fizikailag, de terrorizáló férj. Kisváros, ahonnan nincs menekülés. Meg egy viszony. Meg némipitesütés is, még a piemaker előttről. Néha baromi éhes lettem, amikor sütötte a pitét a lány, annyira étvágygerjesztő volt.

Igazi indie filmként egy A-Listás nevet nem látunk, ellenben Keri Russel már teljesen kinőtte Felicity-t mostanában (Mi3-ban is), Nathan Fillion meg a Firefly kapitányságot próbálja még mindig. Remélem nem skatulyázzák be végleg abba a szerepbe, vagy a romantikus filmekbe, mert neki többféle film kell, amikben hozhatja a lazaságot a karakterbe amit játszik. Ellenben még megemlítendő a harmadik sorozatos arc,Jeremi Sisto. Utálnivaló pasit kellett hoznia ezért lehet kicsi negativitás az irányába, de jól ment neki az egoista pöcs szerepe.

Waitress értékelés

Természetesen a világmegváltás elmarad, a kevés mosolygás mellé sok komolykodás jutott, de mégis jár egy 7/10 azért a filmnek a keserédes hangulatért. Talán ha picit jobb kedvem lenne akkor a 8 is elrepült volna. Egy ilyen jeges-szeles estére, mint amilyen például a mai is, nyugodt szívvel ajánlott, mert azért egy pici melegséget visz a szívekbe. Na most már tényleg nézek valami rossz filmet, hogy lehúzzak valamit.

human
írta
2007. 11. 27. 21:58
megjelenés
15
hozzászolás


15 hozzászólás a “Waitress” bejegyzéshez

  1. OFF:

    Filmbuzi.hu lehetne akár filmrkita.hu vagy vagy szarfilmek.hu
    nem kérdőjelezem meg az adminok magasfokú szakértelmét…de vicc hogy minden filmröl csak negatívumot olvasok it…
    Megnézek egy filmet, mint egy áltag náző azt mondom, ez jó volt, utána olvasok itt, megnézem kinek mi nem tetszett, mert jórészt csak ezt olvasom. Ha filmbuzik vagyunk akkor más nézőpontokat is vessünk fel, hogy kedved kapjon az a bizonyos átlag néző a filmhez… persze minden szubjektív azt én értem, de én minden filmet 3-4x megnézek komolyan, elöször csak annyit mondok utána hogy tetszett vagy nem tetszett, mert ez mondja minden “átlag néző” Megnézem még1x figyelve a hibákra a vágásra a realitásra, de attól még a story bejöhet.na mind1 1 szó mint 100 én mint egy média szakos film mühelyes tanulo mást tanultam a filmek “értékeléséért”

    OFF2: Human… :) az első mondatból minden cikben levágom, hogy te irtad-e vagy sem :)

    Üdv, Dave

  2. (semmi közöm a filmbuzihoz, csak olvasom, szóval így tessék kezelni a továbbiakat)

    OFF

    Egyrészt mert baromságot írsz, másrészt mert ez a k-rva fogfájás nem hagy aludni, kigyűjtöttem human novemberi filmkritikáit:

    Waitress – 7/10
    Meet the Robinsons – 7/10
    Hitman – 4/10
    The Kingdom – 7/10
    Stardust – 9/10
    Talk to Me – 6/10
    Perfume – 8/10
    Shoot’Em Up – 8/10
    Bee Movie – 5/10
    Broken English – 8/10
    Rush Hour 3 – 6/10

    11 filmből 7 kapott 7 pontot vagy jobbat. Akkor most miről is beszélünk?

    Az meg szintén csak vicc lehet, hogy minden filmet 3-4-szer… Ha valami már nem tetszik elsőre sem, akkor majd a harmadik alkalommal fog? Persze tudjuk, egy “média szakos film mühelyes tanulo” agya valószínűleg máshogy működik (ha működik egyáltalán), de azt nem fogod bemesélni, hogy átlag nézőként _minden_ filmet többször kellene megnézni, hogy véleményt alkothassunk róla…

    Ha már villogsz vele, hogy “média szakos film mühelyes tanulo” vagy, akkor mutathatnál valamit abból, hogy te mit is tanultál a filmek “értékeléséért”, vagy milyen szempontokat vessünk fel, mert ez így csak egy gyenge böfögés, amit ideköptél.

    Ja, és nem ártana, ha megtanulnál szofisztikáltabban írni, ha már ilyen míves tudományokat fogadsz be elmédbe…

  3. Dave: nem csak negatívumok hangzottak itt el. Szerintem a filmek többségénél nem szükséges többszöri újranézés sem, ahhoz hogy véleményt alkoss róla. Én láttam a filmet, lehetne hosszabban rizsázni róla, de human kb. jól összefoglalta a lényegét (inkább dráma bele tartozó romantikával, sorstörténet). Keri russel miatt már érdemes megnézni, egyszerre erős-lányos-tehetetlen jellemet formál meg.

    Egyetek sok pitét, meg gyümölcsöt.

  4. dave, ez az “átlag néző” meg “média szakos filmműhelyes tanuló” összevetés a legostobább, idejétmúlt valami (egyetlen infója: mégcsak nem is filmszakos, vagyis frusztrált médiahuszár). nem ezen buta, ráadásul érdektelen információid, hanem a hozzászólásod minősége alapján fogunk ítéletet alkotni a kommentjeidről, szakértelmedről (nekem tényleg elhiheted, bár nem fedem fel kilétem:)).
    mindezzel nem azt mondom, hogy nincs jobb filmes blog, meg hogy nincs jobb filmkritikus, mint human (persze, hogy van, én is vitázom vele, ha van mit mondanom (!)), de az biztos, hogy sokan azért nézünk be a filmbuziba, mert gyors infókhoz juthatunk.
    és még egy: az igazi “filmbuzik” a legnagyobb filmkritikusok.

  5. nekem a poszttal az az egyetlen fenntartásom hogy a leghosszabb bekezdés arról szól hogy a főszereplő ne csak romantikus szerepeket kapjon, illetve a többi szereplő nem ebben a filmben való szerepeltetéséről.
    ebből következik, hogy a filmről pedig elég keveset írtál.

  6. greg: volt már jobb posztom az tény, de ez ilyen hangulatfilm. Minden minőségi benne, de nem kilógó, nem éreztem úgy h meg kell említeni mást.

    dave: ahogy joe is írta, meg még jó pár olvasó a robinsonsnál, mostanában tényleg fura ezzel jönnöd, amikor a filmek többségének jó pontot adok. Volt hónap amikor jobban megállta volna a helyét az állításod, főleg mivel akkor rossz filmeket néztem. azt végképp nem értem, hogy pont egy pozitív kritikánál akadsz ki ezen.

    bobby: persze, hogy van jobb filmkritikus nálam, szerencsére sehol nem mondtam h én vagyok a legjobb.

    majom: pont 3,47 perce? :)

  7. lehet utálni, mert véleményt mondtam, lehet okoskodni, meg idézgetni.. nem kötekedésnek szántam.. ne az én elmémet, kritizáljátok, hanem a filmeket ha ennyivvel jobbak vagytok..

  8. most aztán válaszoltál az érvekre és a számokra, konkrétan arra, hogy 11 filmből csak 4-et húztam le. Ez neked a nagy negativitás meg “szarfilmek” blog? Ha tovább próbálod a személyeskedés vonalat erőltetni akkor az törölve lesz. Senki nem utál, de egyszerűen butaságot mondtál.

  9. Lehet, hogy az a kolléga problémája, hogy 7 pontot adtál a filmre, miközben írtál róla 10 semmitmondó mondatot (plusz még kb 10et a szereplőkről, h melyik sorozatban játszottak). Ezek alapján én sem nézném meg a filmet…

  10. ezt a jelzőt felejtsd el :P
    tényleg nehéz a közelmúltból de talán nekem a 300 Zack Snyder-től :)

  11. Szegény Shelly anyó. A tragédiától függetlenül ez egy nézhetetlen film marad. Egyszerűen képtelen belőlem bármilyen érzelmeket kiváltani. A főhősnő annyira keveset nyújt, hogy abszolúte hidegen hagy a sorsa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.