Rövid kritikák jó és rossz filmekről

Ezek lennének azok a filmek, amiket láttam, de külön bejegyzés nem született, magánéleti vagy lustaság okok miatt, és valószínűleg már nem is fog születni róluk. Van köztül jó, rossz, ilyesmi, például rögtön az elsőt ajánlom is megtekintésre.

Híd Terabithia földjére (Bridge to Terabithia) – 8/10

Ez a film teljesen meglepetésként ért. Ugye a trailer alapján valami Narnia szerű gyerekfantasy-t vártunk (napokban megnézem azt is végre), ehelyett a barátságról és a képzerőerő fontosságáról kaptunk egy teljesen szerethető filmet. Nagy döbbenet volt végig. És ne feledjük, ezt egy magyar rendezte. Tudom, hogy sokkal nagyobb pénz volt a Terabithiára mint akármelyik hazai műre, de egy két trükktől eltekintve, akár a Badacsonyban is készülhetett volna könnyedén. Részemről ajánlott a megtekintése.

The Condemned – 4/10

Na, arról van itt szó, hogy ez egy macsó akciófilm. A történet annyi, hogy az interneten közvetítenek egy trópusi szigeten játszódó valóságshowt, ami vérre megy, és csak 1 valaki maradhat életben a végére (persze elitéltekkel csinálják). Ilyen full izomkolosszus palikkal van tele a Condemned, és sajnos amikor a főszereplő csávó érzéseket próbál kimutatni – na nem sokszor – olyankor rájön a nézőre a röhögőgörcs. A film próbált a 80-as évek akciófilmjei felé kacsingatni, de nem nagyon sikerült neki sajnos. Az egyedüli pozitívum a teljesen vérgonoszt játszó Vinnie Jones.

Férj és férj (I Now Pronounce You Chuck and Larry) – 4/10

Adam Sandler a nőcsábász összeházasodik tűzoltó férfipartnerével, valami egészségbiztosítás vagy nem is emlékszem már mi miatt. Az állam meg vizsgálja hogy nem-e átverésből tették. A film persze viszonylag merész a nagyjából homofób világunkban, de sajnos Sandleri nagyoncsöpögős jelenetbe borul a végén. Igazából ami pozitívum az egész Chuck and Larry-ben az a mellékszerepben feltűnő Jessica Biel. Testrefeszülő macskacuccban, meg ilyenek. Tudom sekélyes, de lettem volna Sandler helyében, amikor a mellét fogdossa, amiközben a nő bizonygatja, hogy az tényleg igazi. De tényleg. Nem hiszem el jó!? Én is tapintással akarom tesztelni.

Gray Matters – 5/10

Ezt bevallottan csak a szinpatikus szereplők miatt néztem meg. Ugye ott van Thomas Cavanagh (aki az Ed főszereplője), aztán ottvan Heather Graham akit a Scrubsban imádtam meg, és végül meg Bridget Moynahan, aki egyszerűen csak yummie. És ha azt mondom, hogy egy baromi szexi leszbicsók elcsattan a két női főszereplő között, akkor már tuti felkapja pár férfiolvasó a fejét. A film arról szól, hogy Heather azt hiszi leszbikus, és amikor Tom, akinek a húga, felszedi Bridgetet és megkéri a kezét, akkor ráhajt a nőre. Most leegyszerűsítettem, de ebből nagyjából érthető a sztori. Egyszernézős limonádé romantikus cucc, pár poénnal.

The Good Night – 6/10

Elöször is, ez nem komédia. Hiába a Galaxis útikalauz csávó, meg hiába Simon Pegg meg Danny de Vito. És még pár poén is akad, de azon kívül egy elég depresszív hangulatú film. Arról szól, hogy a főszereplő az álmaiban látott nőbe lesz szerelmes, mert a valóságban mellette fekvőt már nem szereti igazán. Legalábbis ez a kiindulás, a kaland. Az álomnő pedig Penelopé Cruz, aki baromi jól néz ki a filmben. Hogy minél többször láthassa az álmaiban, azért ilyen irányított álom szakemberhez megy. Sajnos ez is csak egyszer nézős, nem fogunk rá emlékezni évek múlva. Ezért is írom most ide, hogy ha visszanézném 60 évese, hogy mire csesztem el az időt, akkor itt virítson. Persze inkább a Chuck and Larry miatt leszek mérges magamra, mert ez egynek elment, pici hangulata akadt.

Peaceful Warrior – 7/10

Na, ez sem világmegváltó film, de bírom az ilyen jól kidolgozott tanítómester/tanítvány sztorikat. Nick Nolte is jó volt a filmben, szóval onnan már meg is vettek. Egy balesetet szenvedő atlétáról szól, akinek azt mondja az orvosa, hogy sosem versenyezhet majd többet, de egy benzínkútnál dolgozó pasi azt sugallja, hogy mégis. Az elménk által saját magunk elé gurított akadályok legyőzéséről szólt leginkább a Peaceful Warrior szerintem.

És akkor kifújt!

Ennyi lenne, amiket most szépen kihúzok az írni kéne listáról, amin még így is maradt 6-7 film, de azok saját bejegyzést kapnak majd, vagy esetleg később egy ilyen posztot. Ladies.

human
írta
2007. 12. 11. 21:43
megjelenés
20
hozzászolás


20 hozzászólás a “Rövid kritikák jó és rossz filmekről” bejegyzéshez

  1. A Condemned nálam az év egyik legpozitívabb csalódása. Igaz, csak egy erős 6/10-es, de én valami nézhetetlen minőségű pankrátor-játszótér ökörséget vártam, erre voltak benn jó kis harcok/beszólások, meg egy kis morális vonalat is belevittek, ami abszolút pozitív :)

    Már csak az új Boll filmben kéne ilyen pozitívat csalódni, és átértékelném magam :P

  2. A Chuck and Larry értékeléssel abszolút nem értek egyet. Szerintem nagyon szerethető film, még akkor is ha csöpögős a vége. Ehhez a filmhez ez kellett. Szerintem nagyon jók a karakterek és az egyetlen gyenge pontja a filmnek pont a Jessica-féle “szerelmi” szál.

  3. Híd a Terrabyte-ok földjére :D Amúgy nagyon rossz film szerintem, átlibbenünk a kötélen a patak felett…(szekrényből nyílő másvilág sem jobb). Chuck and Larry pedig szerintem elég jó film volt, volt benne pár nem röhögős uncsi rész, de a csöves miatt már érdemes volt megvenni a mozijegyet!

  4. a chuck and larry-n ledöbbentem, nagyon kellemes meglepetés volt, 6/10-et neki.

    a terabithia ugyebár minden idők egyik legszivatósabb trailerével jött – maga a film meg abszolút aranyos és nem kicsit állkoppantó. didn’t see it comin’…

  5. nehogymár azon akadtál fenn, hogy a képzeletük élénk volt? Ők is tudták h nem valódiak. mostmár tényleg megnézem narniát.

  6. ja, csövesről jut eszembe, nem hittem volna, hogy ilyet leírok, de rob schneidet a chuck and larry-ben frenetikusan gigajó volt:) (vagy csak én vagyok shallow)

    (a poén, hogy /me a nagy filmtudor fel sem ismerte a filmben, csak utólag talált rá.)

  7. condemned nálam jó volt, azt kaptam, amit vártam, sean austin meg rulez :P (ezerszer jobb, mint mondjuk cena a marine-ban)

  8. Terabithia-t tegnap néztem meg. Imo túl lehangolóra sikerült, amit még a vége sem old fel anyira.

  9. A Terabithia az idei egyik legkellemesebb csalódásom, rendkívül szép film a barátságról, az elmúlásról, a gyermeki fantáziáról és a felnőtté válásról. Végre nem a CGI uralja a filmet, hanem csak kiszolgálja a történetet. Engem nagyon megtalált, 9/10-et bőven érdemel.

    Chuck and Larry nekem kis csalódás volt, a propaganda része nem jött be és a humorbombákat sem szórták két kézzel, de Jessica Biel, hm, hát róla inkább nem írok többet. Kövezzetek meg, de én bírom Rob Schneidert. Iszonyat beteg a pali, szinte már trashfilmeket csinál, de vendégszereplőként rendszerint remekel. Ja, és Sandler is jó arc. Amúgy a film 6/10, kis jóindulattal.

  10. nem winnie, szerintem is hatalmas volt benne, pedig marhára rühellem a csókát.

    Chuk és Larry-n nagyot jót szórakoztam, rég nevettem ennyire sokat egy filmen.
    Terebithia pedig sokkoló volt. Nem erre számítottam a trailer alapján, és ha tudom mi ez előre, akkor végig sem nézem. És sikeresen ki is hagytam volna egy fantasztikus filmet.

  11. Én is tenék egy + jelet a Chuck and Larry mellé. 6/10 simán volt. Én nagyon jókat röhögtem rajta. Sandlert nem bírom igazán, de itt jó volt. A negatívumokat nálam Biel kissasszony bőven ellensúlyozta.

  12. “Hiába a Galaxis útikalauz csávó”; itt igazából azt akartad írni, hogy “Hiába Tim az Office-ból”, ugye? :)

    A Terabithia nálam is meglepetés volt, azt tudtam, hogy nem Narnia-féle gagyira kell számítani, de nem gondoltam, hogy ilyen erős lesz, a Good Night meg a Peaceful Warrior meg eddig is be volt tervezve… és ennyi.

  13. A “Híd Terabithia Földjére” esetében én is egy teljesen más filmre számítottam, viszont ennek ellenére nekem tetszett. A többi filmet sajnos (még) nem láttam.

  14. Chuck és Larry-vel nem értek egyet, max 2 pont…a 20-ból.
    PW viszont 9/10, a mára már önmaga karikatúrájává vált Nolte most hozta a kötelezőt, sőt.

  15. A felsorolásból én az első 3-at láttam. A Chuck & Larry-ben a zuhanyzós-szappanelejtős jeleneten visítoztam az igaz, de semi több. Itt is nagy hangsúly volt a barátságon, elfogadáson, ami a Therabíthiában fantasztikusan megnyilvánult. Szép látvány, komoly mondanivaló, de a vége eléggé elszomorított. Nagyon tetszett! A condemned meg 1x nézhető, bár tény h nem nagy alkotás…

  16. A Híd Terabithia földjére frankó kis film volt. Semmi extra, és az év kedvencei között sem lesz ott, de Csupó Gáborra nem lehet panasz. Jönnek majd a filmjei…
    Benne van az amerikaiakra jellemző egészséges, vagy picit nagyobb önbizalom, de hát, aki egy Simpson családban dolgozott… :)

    Cseperedő gyerekeknek és szüleiknek ideális. Hátha jobban megértik majd egymást.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.