Kis kupac cucc: 10000 BC új trailer, Harold and Kumar 2 poster és még egy Walk Hard jelenet

Éljenek a rövid címek! Szóval először is, itt van a 10000 BC új előzetese, hátha nektek gyorsabban betölt, mert ezt a posztot most megírtam, és az 1/4-éig jutott el a csúszka.

A tovább mögé betettem egy olyan Walk Hard jelenetet, amin viszont már el tudtam mosolyodni, mivel a Beatlest marha jól ábrázolták (mondjuk az I’m Not There-ben jobbak – mindjárt jön a kritika)

És végül egy új Harold and Kumar 2: Escape poszter. (valójában kíváncsi lennék, mit hozna össze Amsterdamban ez a két csávó)

Harold and Kumar 2 poster

Walk Hard részlet a Beatles-szel

29 hozzászólás a “Kis kupac cucc: 10000 BC új trailer, Harold and Kumar 2 poster és még egy Walk Hard jelenet” bejegyzéshez

  1. Akkor Haroldék most végleg nem mennek (/érnek el) már Amszterdamba? Mert hát ugye akkor a csajjal sem igen fognak találkozni az meg sad, very sad…

  2. Én ezen a 10000BC-n egyre jobban össze vagyok zavarodva. Úgy tudtam az első kőépületek is ie 9000 környékén épültek, itt a trailerben meg már a piramisokat építik amik ie 2500 környékén épültek. Szóval akkor ez mikor és hol játszódik? Meg a mammutok mit keresnek sivatagos területek környékén? Bár biztos megmagyarázzák hogy szegénby ember 10ezer kilómétert gyalogolt az asszonyért :)

  3. Én is 10000BC -vel kapcsolatban időzavarban vagyok. Nem is tudtam, hogy már akkor is jól artikulálták az angol nyelvet :)

  4. Az hagyján, hogy 10 ezer évvel ezelőtt jól beszéltek angolul, de még az ufók 99%-a is vágja simán :D

  5. 10000 BC:
    Mamut, kardfogú tigris még oké (nagyjából), meg végülis miért ne lehetne piramist építeni mamut-erővel a havasokban, de az a dinó nekem már böki a csőrömet. :D

  6. Ja és végre kiderül, hogy milyen lenne egy történelem előtti ember akcentusa, ha megtanulna angolul. :)
    Kár, hogy Roland Emmerich ezúttal nem rombolja le New Yorkot. :D

  7. Kr. e. 10000-ben még jócskán jégkorszak volt. Alig voltak még emberek, és még nem voltak civilizációk. Több sebből vérzik az alapkoncepció.

  8. “Kr. e. 10000-ben […] alig voltak még emberek, és még nem voltak civilizációk.”
    Pontosabban nem tudunk róla, hogy lettek volna. Nagy különbség. ;)

  9. Azt lehet vitatni, hogy hányan éltek akkor, meg volt-e civilizáci, meg milyen fejlettségi szinten voltak, de az bizonyított tény, hogy az utolsó jégkorszak kb. 10200 évvel ezelőtt ért véget. Persze azt nem tusjuk, hogy földrajzilag hol fog játszódni a film, mert pl. 12ezer évvel ezelőtt a Szahara jobb hely volt, mint a Kárpát-medence.

  10. ide még talán illik is, mert nem hiszem, hogy ezen a blogon olvasni fogok afféle gaynek tartott időtöltésekről, mint a mamma mia! (egyike azon kevés will és grace-nek volt, amit láttam, amiben a MM-ra igyekeztek)

    szóval, végre kijött a trailer: http://www.movieweb.com/video/V07LIZenqhCYPs

    már most látni, hogy dark knight ide, indy 4 oda, akárcsak idén a hajlakk, jövőre a mamma mia! fog mindent szétalázni:)

  11. Azt tudtuk, hogy Emmerich nem a realizmusról híres, de ez azért már durva..

    I.e. 10000-ben még erősen kőkorszak volt (az most mindegy, hogy középső vagy új), erre itt háziasított lovakkal és fűrészelt agyarú mammutokkal (amiken hám is van!) harcolnak, teli vannak fémékszerekkel és eszközökkel, meg fémvégű dárdákkal… És a vitorlás hajók! Naná!
    Kisebb közösségek alig voltak, amiknél a vályogházak még csak-csak elmennek vhogy, de több 10m magas (vagy magasabb) piramisok? És már akkor készítettek fátylakat? Hát persze!
    De talán az egyik legjobb: “You are the one we were waiting for, you will free our people.” Mi van? A Homo Erectusok jövendölték meg az eljövetelét? És kinek az uralma alól akarja felszabadítani őket? Na kééész…

    Leggyakrabban el tudok vonatkoztatni, de ennyire hülyének azért ne nézzék már az embert!

  12. Greg, egyrészt alkotói szabadság, másrészt ott van pl. Atlantisz legendája. Az is az első bebizonyítottan létező civilizációktól jóval korábbra tehető. Itt is egy hasonló valamiről lehet szó. “Fejlett” civilizáció létezhetett attól, hogy mi még nem tudunk róla. Kipusztult, elveszett, a piramisokat elhordták, a hajók elégtek a mamutnyergeket széttépték a kardfogú tirisek, meg hasonló. :D
    Egyébként a Csillagkapuban (ami ugye szintén Emmerich) is ez van, ha jól emlékszem, csak annyival kiegészítve, hogy Egyiptom.
    Mindentől függetlenül azt hiszem, hogy vannak feltételezések egy kőkorszak előtti civilizáció létezéséről, meg az ősemberek is elvileg voltak olyan “értelmesek”, mint mi. (Igen, nemrég láttam a The Man From Earth-öt :D )
    Amúgy meg kit érdekel? Ez ígyis-úgyis popcorn-mozi lesz. :)

  13. Heistmonkey:
    Egyiptom azért jóval később volt. Atlantisz meg, ha léteztett az is a görögökkel egy időben vagy néhány száz esetleg 1000 évvel korábban volt. A Csillagkapu meg eleve fikció, ez meg történelminek akar látszódni.

  14. Aki tud jobb filmet csinálni rajta, de a Micimackót azt megnézted annak idején? Pedig az is fikció mit a legtöbb film.
    Az a kérdés jólérzed -e magadat filnézés közben és tetszik vagy kinyomod a filmet. A hátteret ne vedd figyelemben, már mindenhol ámítás van, miért ne lenne egy filmben.
    Tudjátok ezt nevezik szórakozásnak, ki így ki úgy.:-)
    Nekem tetszik, kajolni fogják a kölykök.

  15. Én még nem láttam a filmet, de megnézem. Nem azért, mert ezáltal megtudom, mi volt K.e. 10 ezer évvel, csak mert remélem szórakoztatóbb lesz, mint mondjuk a Király nevében c. alkotás!!! Tudom, hogy nem megtörtént eseményeket dolgoz fel! Könyörgöm! AMERIKAI FILM!!!

    “Réges régen egy messzi, messzi galaxisban…” Halljam, ki látta már, és ki hitte el, hogy az a valóság és nem Dzsordszlukasz fantáziája??? Pedig először talán mind gyerekként láttuk!!! Meg az a film arról a kis aranyékszerről! A kis drágaságról!

    Aki iskolába járt és a tanítónénije vagy -bácsija lelkiismeretes volt, annak elmagyarázta, hogy a film az film, a kövek meg lehet, hogy másról mesélnek. A jövőben is remélem így lesz, ha meg nem, akkor a gyereket le kell láncolni a Viasat History és a Discovery Civilisation elé, hadd nézze a történelmet.

    Amúgy Einstein azt mondta, hogy “két dolog végtelen: a Világegyetem és az emberi butaság”. Bár hozzátette azt is, hogy az előbbiben nem egészen biztos. :) Köztudomású pedig, hogy az amerikaiak a civilizált világ legbutább tagjai, és az észt és értelmet importálniuk kell. Még egy atombombát se tudnak összerakni egyedül.

    Utolsó mondat: ha megnéztem a filmet, biztosan elmondom, mi a véleményem róla!

  16. Hát nekünk a kedvesemmel volt “szerencsénk” látni ezt a szart. Az amiknak miért kell minden történelmi eseményt megfilmesíteni, ráadásul szarul. Minden rohadt filmjükbe kell egy csöpögös, nyálas szerelmi szál. A történelmi hiteleség olyan messze van ettől a trágyától mint Makó Jeruzsálemtől. Én láttam a Mici mackót, sőt olvastam is, de tudom, hogy az egy mese. Ez pedig egy történelmi valaminek akar látszódni, de nem az. Aki egy kicsit odafigyelt az iskolában a töri órán, az elhányja magát.
    Ezt a “filmet” senkinek se szabad meg nézni, nem hogy gyereknek.

  17. kaland filmnek nekem tetszett:) a csaj is rendben van (Camilla Belle) és a látvány is ok , jó nemm történelmi (nem kel komolyan venni) de megér egy estét

  18. A film tényleg megér egy estét…no de a chilis paprika mit keres afrikai népnél, mikor Közép-amerikából származik.
    Ha egyszer milliókat költenek egy filmre, nincs egy ember, aki szólna, hogy a paprikának akkor még híre-hamva sincs itt????

  19. Hali!
    Töri szakos vagyok, és láttam a 10.000BC-t. Az a furcsa hogy én is pont így képzeltem el az őskort. Leht hogy ezért buktattak belőle 2x :D
    Amúgy nézhető ez, kellő mennyiségű “hozzávalóval” felszerelkezve. Van benne jó nő, meg mamut meg kardfogú tigris… kell ennél több? :D
    Mivel az utóvizsgára tanultam, elmondható hogy töris szempontból rettenetes, mert az hogy kőépület nem volt az hagyjám, de hogy az egy Ziggurat… no comment.
    No meg az ősember identitástudata se gyenge. Ámde ezt nem szabad így nézni mert akkot tényleg kibírhatatlan.
    Aki megnézi: agy kikapcs, csipsz a szájba és jó lesz :D Éljenek a Mamutok!

  20. Heistmonkey

    Igen madár. Terrormadárnak hívták őket és dél-amerikában éltek nem pedig afrikában ahogyan a filmben volt. De hát lehet, hogy jó úszók voltak :) Egyébként meg Ur városa a legősibb város közel 10000 éves szal csak mert európában nyamvadt barlangokban éltek a föld másik felén már akkor is fejlett civilizácó volt.

  21. Kedves Heistmonkey!

    Rátapintottál a lényegre, amikor Atlantisszal példálóztál!
    A negatív hozzászólásokra nem akarok reagálni, csak fölöslegesen fölhúznám Rajtuk magam, annak pedig túl sok értelme nincsen.

    Van egy elmélet Atlantiszról, amit most itt nem fogok ismertetni, de szerintem aki akarja, az megtalálhatja az interneten több helyen is. Nem történelmi filmről van szó! Aki erre vágyik, az ne nézze meg! Viszont a filmben van egy jelenet, amikor a hölgy egy pillanatra nekidől az asztalnak, és ekkor nagyon rövid ideig ugyan, de látszik egy térkép, amin Afrika, Ázsia, Európa, Észak-és Dél-Amerika is látható! ( Ugye micsoda szamárság!?) És van a képen mégegy sziget, ami az Atlanti- óceán közepén helyezkedik el! A film lényegi tetőpontja ez a pillanat!

    Nem mondom, hogy ez az igazság, de a többszáz lehetőség között bizony még a legnagyobb tudósok elméjében is felvetődik a történelem ilyenfajta kezdete! És senki se tudja, hogy mi az igazság!!!!!!!!!

    Amúgy a terrormadár tényleg Dél-Amerikában élt, de mi a bizonyíték arra, hogy Afrikában nem élhetett hozzá hasonló élőlény. Azért mert a “Fekete Kontinensen” még nem találtak ilyen csontokat?

    Egyébként szerintem remek a film….az Egyesült Államokban szökőévenként szoktak hasonló kaliberű alkotást létrehozni! Nagyon szép benne a szerelmi szál is, ahol a hős végigverekszi magát kedveséért a fél világon. Akinek ez nem tetszik, az szörnyű modernkori lélekromlásban szenved, Neki teljes szívemből az összes többi amerikai filmet ajánlanám!!!!!!!

    Bár értékelésem magánvélemény, ezért nem kívánok érzéseimről másokkal vitatkozni….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.