Undead or Alive

Ennek a filmnek kíváncsi leszek a magyar címére, az biztos. Tipikusan az a cím, ami kissé suta lenne simán csak lefordítva, Élve vagy élőholtan, holott angolul szerintem jól hangzik. Valamelyik kreatív elméjű emberke majd biztos megálmodik rá valami nézőcsalogatót, én most nem merek.

Undead or Alive posterA film, ahogy azt a címéből félig-meddig sejthető is, a vadnyugaton játszódik, amolyan western horror-komédia zombikkal megspékelve. Illetve zombinak látszó dolgokkal, tekintve, hogy itt a Fehér ember átkáról van szó, melyet még az indiánok akasztottak az őket lemészároló fehér emberek nyakába, hogy ne érezzék már annyira jól magukat ők se.

Szinte evidens, hogy a főszereplők közé kell egy férfi, akinek van valami köze a katonasághoz, ő lenne Elmer, akit James Denton személyesít meg, akit leginkább a Pretenderből ismerhetünk, ő volt Mr. Lyle. Elmer hozza a komolyabb felét a születő vadnyugati bandának, melynek humorosabb vonulatát képviseli Luke, azaz Chris Kattan, vagyis maga Corky Romano avagy a Diszkópatkányok Dougja. És persze, hogy a sztoriba kell egy indián is, ez esetben egy lány, Sue, aki pont Geronimo unokája, és feltett szándéka, hogy végezzen a nagyapját legyilkoló katonákkal. Őt alakítja Navi Rawat, egyenesen a Feastből (most puskáznom kellett, sajnos nem ismertem meg).

A rendező és forgatókönyvíró Glasgow Phillips, aki benne volt a South Park írógárdájában is 11 rész erejéig, kellemes vadnyugati környezetet teremtett, viszont sem neki, sem Kattannek nem sikerült elég poént vinnie a filmbe, hogy kellőképp paródikus legyen, sőt, néha kimondottan erőltetettnek tűnt. A zombis vérengzések is kicsit felemásak lettek, úgy érzem, nem sikerült eltalálniuk az egyensúlyt.

Szombat esti kikapcsolódásnak mindenesetre kiváló volt a film, de nem váltja meg a világot. Horrornak kevés volt, néha sikerült megmosolyogtatnia a poénos vonulatnak, így főleg ez képezi a szórakoztatási faktort, de korántsem volt az a fekveröhögős típus. Részemről egy közepesnél fél fokkal erősebb osztályzatot tudok neki adni, de ahhoz kevés, hogy felkerekítsem, így ez most egy 5/10 lett.

8 hozzászólás a “Undead or Alive” bejegyzéshez

  1. címötlet a retekklubra: b-nák és halottak. vadnyugati zombózis. élve vagy hogyan. feltámad a vadnyugat 2.

  2. hát igen..elképzelem ahogy megjelenik nagy betükkel a film elején: undead or alive, a szokásos mély férfihang meg benyögi…zombik földje vagy valami hasonlo remek fordíítás..

  3. Denton négy éve vízvezetéket szerel a Lilaakác közben (néha megöl egy-két embert, néha őt ölik meg majdnem). Szerintem innen többen ismerhetik. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.