Brutális vágások és (16) meg (18)

Én az ilyenek miatt hagytam abba a tévézést, mint amit a tv2 művelt tegnap a Conannel. Pedig van rengeteg film, amit az ember nem szerez meg dvd-n (legalábbis én), de ha megy tévében akkor szinte mindig megnézi. Egy példát mondok, Waterworld. De most nem erről van szó, csak erről kellett lemondani a brutális TV cenzorok miatt.

Igenis a műnek a teljessége csorbul, ha még a moziváltozathoz képest is megnyesik, csak hogy leadhassák TV-ben este. Ha valamit “csak szülői felügyelettel” címkéhez készítenek el, akkor abból hiába csinálnak (12) korhatáros filmet, katasztrófa lesz a végeredmény. Elég ha csak a nagy favorit Sziklára gondolunk. Az RTL leadja esti szupermoziként… agyonvágva! De úgy metszenek, hogy a zene is ugrál, mintha bakelitet játszanánk, és karcos lenne a felület. A jelenetek többsége érthetetlen, hiszen szinte minden akció durván ki van herélve, így az egyik pillanatban Cage mondjuk van egy helyen és épp lőnek rá, a következőben meg már tök nyugiban dumál Connery-vel. És akkor ugye a film végét még nem is említettük, ahol teljes egészében kivágtak egy bunyót (minek az a jelenet oda), mert a végén úgy intézi el a gonoszt, hogy ő is kap a gázból, ezért a szívébe kell szúrnia a tűt. Egyik pillanatban még semmi baja Cage-nek, következőben meg meg alig bír mozogni, olyan fájdalmasan emeli fel a fáklyákat, vagy mik azok.

A brutál vágást akkor most átvettük, a Conan is ilyet kapott tegnap, miután mi ajánlottuk nektek. Bocs, de nem feltételeztük, hogyha 16-os karikával megy, akkor is a délutáni matinéhoz vágott verziót adják le. Mert bizony, teljes önszorgalomból, 16-os karikával, 9 után is azt a verziót adták. Most nem a TV2-t akarom oltani egyedül, hiszen a múltkor az RTL Klub a Csillagközi inváziót adta este 10 után, 18-as karikával… agyonvágva! 18-as karikával! Mintha a raktárban nem lenne bejelölve, hogy melyik az agyonvágott este 8-as verzió, és melyik az amit lehet késő este adni. De ezt művelték már az Utolsó cserkésszel is (18-as karika, késő este), csak ott a vágott verzió még azzal is büszkélkedhet, hogy újra van szinkronizálva, ha jól emlékszem. Vagy csak arról lehet megismerni, hoyg tévében csak a régi szinkronos vágatlan? Mindegy, 10 után ment, és orrcsont agybazúzása az nyilván nem fért el benne.

Na ezért hagytam fel én a TV-zéssel, amikor nem elég, hogy agyonvágják, de még akkor is azt vetítik, amikor adhatnák a rendeset. A Viasat mintha nem vágná meg az esti filmjeit. (persze a sorozatokat ők sem kímélik, ha délutánra teszik, xy Light, de legalább előtte leadják este normálisan)

human
írta
2008. 01. 04. 12:36
megjelenés
79
hozzászolás


79 hozzászólás a “Brutális vágások és (16) meg (18)” bejegyzéshez

  1. no igen, sok ilyen van sajnos, és akad, hogy totálisan el van cseszve a vágással, mint tegnap conannél

    én mondjuk azért még nem mondtam le a tvről, a nagyon késő éjjeli pénteki horrorokat nem szokta megvágni az rtl sem, a film+-on is normálisan adnak általában, a más műfajú filmeknél meg nincs mit vágni, remélem :)

    a light az egy förtelem, de így a via leadhatta a buffyt reggel 7-kor is, igaz, holt értelmetlen volt és emiatt nem is néztem

  2. én kb 2-3 éve nem nézek mást a Tv-ben csak Real Madrid meccset. meg mióta a lányom növöget és egyre jobban érdeklik a rajzfilmet, a minimaxot. ennyi.
    most meg megnézem a 30 days of nightot, saw4 volt tegnap. szigorúan karika nélkül.

  3. amúgy tv-t nézni és dvd-ről filmet nézni nálam mindig is más kategória volt
    a dvd-nél előkészülök, behúzom a hűtőgépet és hasonlók, és a film végéig fel sem kelek az ágyból
    tv-nél meg csak kikapcsolódom, és közben simán csinálok mást is, mégis megnézek egy olyan filmet, amit valszeg a bőség zavarában le nem vennék a polcról egy átlagos délutánon

  4. film+on múltkor leadták az alien első második és talán harmadik részét is. csak lestem. azt nem tudom megmondani, hogy vágott volt-e vagy sem de épp akkor nem volt kedvem megnézni a filmet, meg úgyis megvan dvd-n, de azért valahol jóleső érzés volt. persze 99%-ban hígfos műsorokat sugároznak, de néha néha becsúszik egy-kettő ínyencség.
    a minap meg az oldboy ment az m1-en 18as karikával, késő este. vágási bizonyítékot itt sem tudtam szerezni.
    valaki nem látta esetleg hogy szabászkodtak e vagy sem?

    más

    a szikla meg egyenesen vérlázító volt, ahogy kicsontozták az utolsó bunyót. elvileg így az egyik rosszfiú meg sem halt, mert úgy kinyesték az egészet. ilyenkor azért kezetfognék azzal a barommal aki ilyesmit csinál. ha már vágnak akkor csinálják érzéssel vagy nem tudom, de ez….

  5. jaja, úgy van ahogy mammut mondja, itt van példa rá az aliens, ami egyik nagy kedvencem, de amikor tévében megy akkor olyan felszínesnek hat az egész, de ha belököm a dvd-t akkor az egésznek egy picit olyan szertartás feelingje lesz.
    bár lehet, hogy itt már bejátszik az a számtalan csalódás is amit a tv okozott.
    és főleg az bosszant ilyenkor, hogy aki nem látta az eredetit, az meg csak pislog, hogy micsoda silány szar filmet nyomatnak már megint.

  6. mammut pont azt mondja, amit én is említettem az első bekezdésben, nem pedig azt h nem szabad tévézni, mert á. Van ami tipikusan TV nézős cucc (az Alien pl nem ilyen).

  7. ez van, a jelenség létezik, de nagyon régóta. a tévében végni kell. minden filmet a médium határai közé kell suvasztani. a tévé ennyit bír el.

  8. És akkor még nem is beszéltünk az újra szinkronizálásokról.
    Pl: drágán add az életed, Ford “Ferlin” stb

  9. winnie: este 10 után 18-as korhatárral? ahol csak elsődleges nemi szerveket tiltott mutogatni?

    És vágás meg vágás között is van különbség, mert van amit csak épphogy kicsit metszenek meg, és már mehet, meg van a szikla kaliberű böszmeség vágás címszóval.

    Van rengeteg film, amit nem kell durván megvágni, azokat kell adni, nem ezeket a roncsoltakat (láttad te már a sziklát úgy? értelme nicns így leadni, még ha nem is a kedvenc akciófilmem, ezt akkor is látni.)

  10. Végre ez a téma is felkerült!!! Hónapok óta idegfrászt kapok főleg az rtl klubtól.Számomra a legszembetűnőbb az Alkonyattól pirkadatig volt ami egy jó 15 percel lett rövidebb és minden olyan részt amitől egyedi volt kivágtak méghozzá pofátlanul.Megyjegyezném h 18-as karika megvolt és asszem 11kor kezdődött a film.A másik az a már említett Csillagközi invázió (ami egy személyes favoritom mert sztem az egyik legjobban sikerült akció-scifi) amit úgy megvágtak h még egy Bud Spencer film is véresebb nála.

  11. hmm nekem erről a csillagközi invázió és az rtl klub jut eszembe. 18as karika este 11 után film fele kivágva. phúj de ideges vagyok rájuk mindig :)

  12. Istenem, annyira bennem volt már,egy ilyen cikk írása.De szerencsére vannak akik ezt nálam jobban meg tudják írni :) Teljesen egyetértek a Szikla (IS) botrányos volt.

  13. de régebben ez még nem volt divat. úgy 8-10 évvel ezelőtt. nem rémlik, hogy akkoriban ennyire daraboltak volna.
    amúgy a sikoly első része ejtett gondolkodóba amikor a srác mondja a csajnak, hogy meg van neki a (asszem) rémálom az elm utcában, de nem a vágott tévés változat, hanem a rendes szaftos verzió.
    szal én úgy érzem, hogy ez a kereskedelmi tévék elburjánzásával vált divattá, azon is belül a “karikák háborúja” megjelenéséig.
    jó tudom, anno nem is adtak ennyi ilyen jellegű filmet, de ha mégis, akkor nem volt kifilézve.

  14. Én még az m1-en soha nem láttam pl. vágott filmet, bár az is igaz, h ők ritkán nyomnak 18-as filmeket.

  15. De nincs erre valami jogi copyrightos nyilatkozat, ami kimondja hogy nem szabad belepiszkálni szellemi termékbe?, legyen az film, kép vagy akár zene
    Ráadásul olyan szinten hogy hiányzik a fele,mert úgy szétvágták.
    Ha rendező lennék és meglátnám hogy mit csináltak a filmel, tuti perelnék.
    Gondolom ha egy tv megveszi a jogokat akkor csak annak sugárzására kap engedélyt, vagy nem így van?

  16. van amikor eleve tv vágottat kapnak, mondjuk az írásban említetteket szerintem nem a stúdió vágta, annyira durván volt metszve a zene is.

  17. énis tegnap akartam nézni a Jonh Q-t mert tetszett az előzetes, aztán mikor elkezdődött, úgy belegondoltam hogy 15 perc múlva reklám és otthagytam a ‘csába :D
    tudom hogy nem erről volt szó a postban, de ez is csak még egy érv hogy ne nézzünk TV-t. amúgy néha tényleg jó csak úgy lerogyni és kapcsolgatni, szóval azért nem éri meg kiköttetni, de filmet/sorozatot nézni benne… amúgy sorozatokat szoktak vágni?
    mondjuk “durvábbak” közül csak Dexter jut most eszembe az meg Viasat szal azt gondolom nem vagdosták

  18. A csillagözi inázió tényleg durva volt kb 15-20 perc esett ki és az osztagvezető halála ki volt vágva igy az egyszeri néző nek is érti hogy alett Ricco hirtelen szakaszvezető??? Még jó hogy megvettem a Tecsoban 990Huf ért vagy 1 éve.

    Az pedig még vérlázítóbb hogy megvágnak egy Jackie Chan filmet. A címére nem emlékszem de a jelenetben meg van kötözve és örzi egy Katona, vágás és az őr a földön ő pedig fut mint állat.

  19. A reklámmal sajna nem lehet mit tenni, mert a kereskedelmi TV-k abból élnek meg. (Nagyrészt)

    Viszont ez az újravagdosás, meg újraszinkronizálás nekem is nagyon elvette a kedvemet sok film TV-ben való megnézéstől. Például A Szikla az egyik kedvenc filmem, akárhányszor adják mindig igykeszem megnézni, de ezt az agyonvágott verziót egyszerűen nem bírtam.
    Vagy ott volt például a Bad Boys újraszinkronizált változata, amit szintén nem bírtam megnézni. Sajnos lehetne még hosszan folytatni a listát. De sajna ez van, és ez ellen nem nagyon tudunk mit csinálni.

  20. sjbee – pont szerdán volt az Oldboy az m1-en, 22:00-kor, piros 18-as karikával, vágatlanul!

  21. ja most jutott eszembe multkor volt Ali-G TV2-n asszem, és újra volt az is szinkronizálva, de ugyanúgy voltak benne csúnya szavak mint a DVD szinkronba, csak sokkal szarabb átéléssel meg fordítással ment a duma.
    ezeket így most mér? ezt kb ugyanúgy nem értem mint hogy a House-nak europaban más a főcímzenéje, közben meg az eredeti főcímet a Petőfi rádió leadja naponta hatszor (najo ez már megint offtopic, sry :) )

  22. Régen még nem volt ennyi fszkalap jogvédő baromság. Ma már semmit nem lehet csinálni mert valakinek úgyis bssza a csőrét és belepofázik. Szabad országban élünk, mindenki azt csinál amit szabad.
    De kérdem én mi a frász kóricál egy kisgyerek a tv előtt este 11kor? Mert ugye abba is belekötnek a dísz szülők, hogy akkor mi megy, ha rajtuk múlna még hajnali 3kor se lehetne egy csepp vér se.
    Ja meg ugye mostanában divat ráfogni a tv-re, játékokra, hogy néhány aberált fsz bemegy a suliba és lelövi a tanári kart. Abba senki nem gondol bele, hogy honnan szerzett pisztoly, vagy hogy krva alapos oka volt rá, neeem, bűnbak kell és a média ott van kéznél. Érdekes módon mi is felnőttünk és nem öltük le a fél iskolát, pedig azért horror horror hátán és minnél véresebb játékok voltak teritéken szerintem mindenkinél.
    Én a tv-t már távolról utálom, be sincs kötve semmi a szobámba, itt a házimozi és kész, az megy, akkor és úgy ahogy én akarom. A sok joghuszár emberke meg bekaphatja.

    Bocs a csúnya szavakért, meg úgy a hangvételért, de felbsz a dolog nem kicsit. Egyébként nálam anno pont a Szikla töltötte meg a poharat, azóta csak discovery-t vagyok hajlandó nézni :)

    Köszönöm, hogy zavarhattam.

  23. Tévén csak sportközvetítéseket nézek, másra nem nagyon jó. Híradókat, háttérműsorokat néha elkapok, de ennyi, és semmi több.

  24. az volt még szép, mikor a viasat mindenféle light jelzők nélkül adta délután fél 5kor az x-aktákat :)
    mellesleg ott vannak a németek, akik az imdb alternate version-ök szerint ugyancsak agyonvágják a filmeket :) (abból meg az vicces, mikor valamelyik filmnél a bakiparádét vágták meg, mert különben nem kaphatott volna 12es karikát a dvd)

  25. Meg is érdemlitek, ha reklámmal félbeszakított filmeket néztek.

    A Minden héten háborút úgy adták le, hogy a végén a felirat ugrott természetesen, de azt nem nézték meg, hogy a slusszpoén epilógus formájában pont az alatt van.

  26. Tök jó hogy mindenki már csak a discot nézi a végén nagyobb lesz a nézettsége mint retekéknek.
    Főleg hogy egyre több háztartásban van net és kezdenek rájöni az emberek hogy nincs szükségük a mocskos adókra, persze ez csak a fiatalabb korosztályra igaz. Csak látom hogy egyre kevesebben néznek TV-t.

  27. És annak mi értelme van, amikor az NCIS-ből vágnak ki 1-2 mondatot(!)? Apjuk büdös f*szát.

  28. pizsama, tudom bele is néztem az Oldboy-ba (amúgy már láttam többször is), ezért is mondtam azt, h “ritka” a 18-as film és nem azt, h nincs.
    A sorozatokat egyébként sztem nem szokta egyik adó sem vágni, de a fejemet azért mégsem tenném fel rá :)

  29. brianaspirin:
    Én is pont a Sikolyra gondoltam. Egyébként a csávó az Ördögűzőt említette.

    Én úgy tapasztaltam, hogy sorozatokat is megvágnak. Pl. A szökés 2×01-ben (aki nem látta annak SPOILER) Az RTL-en nem mutatták Veronica hulláját, és 16-os karikával ment. Kíváncsi vagyok, hogy a 3×04 elejét, hogy fogja megoldani az RTL. SPOILER vége.

    Tényleg felháborító ez a vagdosás, szerencsére már én is kevés filmet nézek tévében.

  30. Hát igen a 18as karikával este 11kor vágva leadott film az a legnagyobb marhaság. De szerintem ott csak összekeverik a kazikat és a vágottat nyomják be a vágatlan helyett mert ennyire hülyék. De az is vicces amit a tv2 játszik le néha az NCIS-el /lehet más sorozattal is, ezt az egyet nézem tévében is/. Ugye hétfőn este 9kor megy 12es karikával, vágva. Multkor volt egy olyan rész amit nem lehetett vágni mert az aktuális hullát elég sokat mutogatták. Mit tett a tv2? Kicserélték a 12es karikát 16osra és lement vágatlanul. Hát gratulálok. Ráadásul az a baj, hogy annyira amatőr módon csinálják /ugrál a zene meg ilyenek/, hogy aki még életében nem látta a filmet az is egyből tudja hogy itt most vágtak.

  31. “És annak mi értelme van, amikor az NCIS-ből vágnak ki 1-2 mondatot(!)? Apjuk büdös f*szát.”

    Na akkor nem is szóltam semmit, a sorozatokról, mentségemre legyen h én az NCIS-ből egy részt sem láttam, nem is tervezem mondjuk, de ez már más tészta.

  32. Már tuti készül egy “korhatár nélkül megtekinthető”-besorolású Utolsó cserkész is. Igaz, az 35 perc hosszú lesz…

  33. én is leginkább a discovery-t nézem. azon legalább jó műsorok mennek, és még tanulni is lehet belőlük
    hogyan készült pl.
    meg vannak amiket egyszerűen jó nézni
    amcsi motorok
    piszkos munkák
    állítólag
    halálos fogás
    stb

  34. A herélések miatt nem nézek tévét vagy jó 10 éve,hányni tudsnék ettől.Sőt,a inkompetens bandát,aki ezt szervezi,és és kreativ teammunkában hazab@ssza a filmeket,még jól meg is verném.Csak tudnám a neveket…. :)

  35. lehet, hogy eljön egyszer az az idő is amikor úgy fognak cenzúrázni mint amcsiban, tudjátok amikor csúnyán beszélnek letakarják a figura száját (a kisípolás mellett persze) hogy ne lehessen leolvasni a szájáról hogy mit mond.
    van egy két konkrét “kedvenc” példám
    pl. michael és janet jackson scream c. klipjében amikor janet valami csúnyát mond a budi előtt, kisípolják a hangot, és még az ujját is letakarják amivel beint.
    a másik poénos klip meg a bad boys első részének a betétdalához kapcsolódik. ott is amikor a klozetban megy a fight az egyik manus a földön csúszik egy pisztoly irányába. és le van takarva a pisztoly.
    szerintem ez a képmutatás netovábbja :D

  36. Nem is baj ,hogy vagdosnak a szarháziak,legalább motiválják a fiatalokat a kevesebb tévézésre.Egyre több mód van ugye a filmek beszerzésére,nem szabad kereskedelmi retket nézni,és akkor csődbe mennek.

  37. előző postban már kisírtam magam ez miatt, így már csak egyet emelnék ki:

    átszinkronizálás legjobbjai – Utolsó Cserkész:
    “-A középső nevem veszély
    -Az enyém LAJOS!” << meg persze a "cirkumveniáltam" részt is szépen kihagyták Shane Black remekéből és múltkor leadták a Training Dayt is olyan szinkronnal, ami a 8/10-ből leapasztotta 6/10 -re ezt a remekművet. DVD-n persze kijön az original, így nemértem, hogy TV-ben miért nem lehet a "mindenki" által ismertet leadni, mert belegondolva így az ember is jobb szájízzel ülne le a fénydoboz elé, hogy pusztítson némi agysejtet és a 10. perc után ne akarjon valami mást betenni a DVD/Blu-Ray lejátszóba, hogy csillapítsa a dühét. Vágásról még annyit, hogy ennyi erővel a viasat3-nak a Kés/Alatt egy részét nem szabadna leadnia, ennyi vér mellett + a kicsikre való tekintettel Terence Hill biliárdgolyóval való fülöncsapásait is be kéne tiltani, mert sérül a 12 éves lélek egy egy ilyen után Na mind1, kis halak vagyunk még...:)

  38. Tv-ben csak sportot/sorozatot/realityt nézek. Kb 6-7 éve be volt kötve a HBO, azt vettem észre hogy egy év alatt ha 2-3 filmet ültem végig, fel is mondtam. Ha jól emlékszem az utolsó full film amit elejétől végéig tévében néztem az Abre los ojos volt a HBO-n.

  39. bachter: ha éppen nincs pénze a jóembernek megvenni teszem azt az Utolsó Cserkészt DE meg akarná nézni akkor mittegyen főhősünk? Jah igen nézzen tv-t! Egyébként énis csak a rég nem látott DVD-n még nem beszerzett filmeket nézem meg, egyébként max Discovery mert ott vannak a legjobb és legértelmesebb műsörok. Meg persze Cartoon Network de csak ha alkalom van :)

    Egyébként meg néha igen .. kényszerítenek :)

  40. bachterman: én már nem nézek filmet kereskedelmi tv-ben, pont ezek miatt. Marad a dvd.

    Más. Ezek a vagdosások már a régi szép parabola antennás időkben is mentek a sat1-en pl. Ott rendszeresen megvágták az Indiana Jones 2. részét (szívkitépés és egyebek).
    A vicc az egészben, hogy az RTL klub még a karika előtti időkben lazán leadta vágatlanul a Hetedik c. filmet vasárnap este, 20 órai kezdettel :) Most meg már talán a Barátok köztöt is vágják :)
    Undorító dolgok ezek. Megcsonkítani egy művészeti alkotást bizonyos álszent etikai normák miatt sztem ocsmányság. Főleg, hogy előtte nézzetek meg egy Mónika sót, vagy egy Fókuszt, hogy ott mik mennek. Azokhoz képest a Starship Troopers akciójelenetei simán korhatár nélküliek.

  41. kb. 3-4 évvel ezelőtt a retekklub leadta mind a 7 Rémálom az Elm utcában filmet 23-24 óra tájékában hetente 18-ban, vágva!

    De a legemlékezetesebb: valami Van Damme film volt, asszem Célkeresztben a címe, amikor a Lance Henriksen azzal szórakozik hogy homeless-ekre vadászik, mind1. Van benne egy rész, amikor Lance a lefűrészeltduplacsövűjével az elhaladó vonatra céloz(!!!). Még csak nem is lő, csak céloz! Kivágták. Ezzel vajon mi volt a baj? Miben hátráltatja ez a békés jelenet a fiatalság fejlődését? Undorító, szánalmas balfaszok.

    Miért nem kötik ki a filmkészítők, hogy TV-ben ne lehessen vágni?

  42. Ebből írtam egyszer szakdolgozatot is, pont a Szikla és a Hatodik Érzék szemét megvágása miatt, meg volt a témám annó. Ez Magyarországon így működik. Sajna az ORTT az 1996-os Médiatörvényében meghatározta ezt hogy egy kuratórium majd osztályozza ki milyen karikát kap illetve azt is hogy milyen műsorsávban lehet vetíteni. Azt már a kereskedelmi tévék teszik meg hogy alapsan megvágják hogy korábbi időpontba is besorolhassák.
    Nekem erről Ötvös csöpi (Bujtor István) mondása jut eszembe, mikor a rendör megállította és megbírságolta, miközben kérdőre vonta. Erre Bujtor annyit mondott, “most vagy megbüntet, vagy letol, a kettő együtt nem megy” és elhúzott.
    Bosszantó hogy nem elég nálunk a karika beveztése, de még meg is vágják, mert a kettő (és ez a durva!!!) független egymástól.
    Persze ezt lehetne elegánsan csinálni, de mi nem szoktuk. Hiszen több helyen külföldön a film elött egy rövid felhívás van, pl ilyesmi hogy “felhívjuk kedves nézőink figyelmét hogy a most következő film tvre optimalizált változatát sugározzuk”
    Csak hát ugye akkor az rtl meg a tv2 nem tudná az embereket csalogatni, és hát így mindenkinek az az érzése film közben hogy átb*sszák. És jogosan.

  43. az egész korhatárosdiról csak annyit, hogy szenteste (!) leadta a tv2 a kutyám jerry le akárhányat, amiben a gengszterfőnök 12-es karika mellett végezte ki az egyik rosszul teljeítő beosztottját, mégpedig egy közeli lövéssel. Még szerencse, hogy a 6 éves unokatesóm épp a jelenet előtt (közvetlen egy nevetésre ingerlő, a cukirendőrkutya huncutkodását bemutató képsor után) ment ki játszani a nagyimmal.

    Szenteste. Családi film. Haslövés. Bravo, tv2.

  44. Human, jaja, a szentestét dec 24-re értettem.

    De van még egy kedvencem: Elnök Különgépe. Ruszki terrorista belép az ügynökökkel teli helységbe, következő jelenetben már minden ügynök a földön fekszik, ruszki barátunk pedig teszi el a hangtompítós pityut. A zene meg össze-vissza ugrált a jelenet közben, mert azt ugye luxus utánavágni. Asszem kora este, megfelelő korhatáros karika mellett. Nyehe.

  45. tényleg félelmetes ahogy megvágnak mindent.. számomra az alien 4 volt felejthetetlen amikor kb 20 percnyi anyagot vágtak ki a filmből és pótolták extra reklámmal meg előzetesekkel.. a szikla is felejthetetlen volt.. amikor mennek fel a katonák a csatornából, és az utolsót úgy lövik le h visszaesik a csatornába.. na ekkor eredetileg megnézhetjük a halott katona arcát ahogy lóg lefelé de ezt itt nyissz.. leesett a katona és mááár megy is a cage meg a connery az alagútban.. nade sokan találnak iylen ehhez hasonló kivágásokat.. NADE!
    mi a helyzet a híradóval??? kérem szépen ott nincs karika!!! másodszor pl szó van a pakisztáni merényletekről amik elég valóságosak mondjuk a sziklához képest.. lerobbant végtagok és vérző fejű gyerekek.. ezt persze szabad mutatni.. “szadista” “pedofil” “náci” szavak használata is természetes, amit a gyerek biztosan nem kérdez meg h mit jelent.. tehát a karikát azért minimum lenne ha már bevezették..
    és bár enm erőszakos de gondoljon bele mindenki, h 5-6 éves korában miylen szeretettel várta a mikulást/jézuskát.. amikor a bemondó azzal kezdi h “beindult a karácsonyi ajándékok utáni vásárlási roham” a kicsit figyelmesebb gyerek azonnal megdöbben, h akkor most nem a jézuska hozza??…
    ezt is figyelembe kellene vennie a vágómester rtl klubnak és tv2-nek és nem a filmeket megvágni, amik úgy teljesek ahogy azt a rendezője elkészítette. és a hírek torz valóságán pedig lehetne finomítani..
    bye

  46. Mostanában az AXN vágta meg a LOST 3.évad ismétléseit, amik 11:00 és 17:00kor vetítenek, de legalább amikor 8 után ment rendes volt… (ja nekik legalább a karikákat sem kell kirakni)

  47. Nem lehet, hogy a sok vágás inkább a reklámok miatt van? Persze biztosan van rész, ami nem mehet le valamilyen karikával (orrzúzás pl) de, amit említettetek a Szikla végén, az nekem inkább időspórolásnak tűnik, mint ORTT-től való félelemnek.

    Na mindegy is, én még csak 3 év tévémentességnél tartok (itt pl készülék sincs), a 10 év pedig becsülendő!

  48. Van telepátia!!! Tegnap nem tudtam aludni és pont ugyan ezen gondolkodtam és még csodálkoztam is, h a filmbuzi nem ír róla mostanában. Lassan ott fogunk tartani, hogy ha erőszakot meg szexet akarsz nézni a TV-ben, akkor nézd a Barátok köztöt…
    Én a Sziklát egy régi kb “99-es HBO-s VHS-ről szoktam nézni, akkor még normálisan adták.

  49. A karikákkal kapcsolatban:
    Volt tv-ben, hogy amikor kitalálták ezt a frenetikus ötletet, néhány emberke, átolvasva hogy mi alapján osztályoznak, felhívta a figyelmet, hogy ennyi erővel az Egri Csillagok film is mehetne 12-es karikával a jelenetek miatt. Nem nagyon hallottam az esetről azóta (gondolom az ítészek kicsit elgondolkodtak a dolgon:))
    Amúgy meg múltkor volt a Gyilkosok Gyilkosa és láss csodát az újságban oda volt írva, hogy vágott verzió. Csak lestem… Ez lehetne kötelező is pl.

  50. Itt mindenki csóró és nincs HBO-ja (HBO2, Cinemax, MgM)? Ott nem vágnak és még feliratos filmek is vannak, az a mozicsatorna – filmet nézni más adón időpocsékolás… a fent említett okok miatt.

  51. Ha már szóbakerültek a vágások, a Sziklán és a Csillagközi invázión én is kiakadtam, amikor egész jeleneteket vágtak ki belőle, de kitérhetnénk a szinkronokra is, mert a magyar szikronokkal is lehet tompítani a korhatáron, Pl. a Lost-ban már ezerrel “Son of a bitch”-eznek, és ezt a magyarok rohadt szemétnek, vagy valami egészen másnak fordítják, és máris lejjebb megy a korhatár. De ezzel gondolom nem mondtam újat…

  52. Felháborító komolyan, amit a tv-ben művelnek. Régen csak az RTL vágott ilyen dúrván, aztán mögé állt a TV2, AXN, Cinemax, Film+ és még sorolhatnám. Én kb fél éve jutottam el arra a szintre, hogy csak a light-osabb vígjátékokat nézem meg tv-ben, mert azt nem cenzúrják agyon.

    Amin még annó kiakadtam, az az Alien 2 volt, hogy egyszerűen élvezhetetlen lett a film, és ha nem láttam volna elötte vagy 10-szer, nem értettem volna az egészböl semmit.

    Sajna ez van, lassan az lesz mint anno németeknél, fekete csíkot raknak a fegyverek torkolattüzére is.

  53. Arc, h mekkora egy s***fej vagy!! Nem lehet mindenki apuci meg anyuci kicsi fia aki ha bármit odaböfög nekeik szó nélkül megcsinálják! Szal csak maradj meg magadnak a HBO-dal! És ne gyere ide ARC-oskodni!
    K*cs*g!

  54. ez a film előtti figyelmeztetés, hogy “optimalizált változatot sugárzunk” nem is hülyeség. kb annyiba telne mint mondjuk a “a nagyot halló nézőink a köv. műsort a feliratozását a teletexten láthatják” vagy “nagykorú felügyelete mellett”. ez is simán beleférne. és nem pocsékolna el az ember fél órát a tévé előtt feleslegesen amikor kiderül hogy meggyalázták a kedvenc filmjét.
    ha meg nem tartják be és úgy írják mondjuk hogy “vágatlan verziót sugárzunk” akkor meg szépen rájuk lehetne uszítani az ortt-t.
    erre nem lehet valami petíciót kiírni vagy aláírást gyűjteni vagy ilyesmi?
    én szívesen szavaznék

  55. a post minden szavával csak egyetérteni tudok.

    és a waterworld is tényleg egy mindig megnézős tvs cucc :)

  56. A son of a bitch csak általánosítás volt, mert egyszerűen mindent félrefordítanak, a címekről nem is beszélve! Pl.: az Aliens-ből lett a Bolygó neve halál, a Danny the dog, másnéven Unleashed-ből lett a Nyakörv, és még sorolhatnám…

  57. Lobo: c-ccc, az fel sem merül benned, hogy én csak erre fizetek elő? Mi bánt, h anyuci meg apuci nem engedheti meg magának és nem nézheted…

  58. “23:30, Vasárnap (január 6.), RTL Klub
    Amerikai pszicho
    (American Psycho)

    Amerikai pszicho
    Kattintson a képre!
    amerikai-kanadai horror, 101 perc, 2000
    18 éven aluliak számára nem ajánlott”

    na kíváncsi leszek a “szabásmintára” :)

  59. heh
    elmaradt az éjszakai pszichozás, fáradt voltam és az álmosság győzött :)
    esetleg valaki megpillázta a filmet, hogy mit műveltek vele?

  60. A kertévék a kezdetektől fogva vágják és elkúrják a filmeket. Életem első sokkhatása volt, amikor a retek klub először adta le az Alienst, nagyon sok évvel ezelőtt. Botrányos módon meg volt vágva, az új szinkronja pedig teljesen nézhetetlenné tette az egészet. Pl. Al Matthews (Sgt. Apone, a néger őrmester) szinkronhangja valami kislány volt, vagy Alföldi Lóbelt, vagy nem is tudom. Gyász. Ne nézzetek filmeket a kertévéken.

  61. Brian, én végigkínlódtam, de eddig csak a könyvet olvastam. Ahhoz képes elég gyenge volt.

  62. Megnéztem a Psychót, voltak benne hiányosságok, azonban ezt a filmet nem a gyilok miatt érdemes megnézni, hanem a főszereplő Bale miatt. Valami isten amit művel, főleg a rendőrrel való beszélgetései során. Kár, hogy sokan még nem is hallottak a filmről!

  63. En most voltam amerikaban es az ottani networkokon ugyan ez megy. Pont kezdodott kb 11 utan a dumb es dumber, gondoltam megnezem, angolul meg ugy sem lattam. Hat nem birtam sokaig… Kivagtak olyanokat mint amikor belecsulazik a hamburgerbe vagy amikor kiveszi a szivet(ez meg mondjuk ertheto), de a legdurvabb az dumb alma volt: amikor a csaj a nyakaba ugrik, kivagtak ahogy kb 2 centire felhuzza a szoknyajat, amikor a mogyoroba fejel meg bugyujtja a fingjat, meg amikor reflektorok vannak a csaj melle helyen. ha jol emlekszem a pisi ivos resz sem volt benne… Na ennyi eleg is volt a filmbol. Nem tudom milyen besorolassal ment, mert ott nem virit vegig a karika, de ez sok volt. Azt hittem a reteknel nincs durvabb.

  64. a A. Psycho film gyerekmese a könyvhöz képest. Egyedül a névjegyes jelenet az, ahol érezni valamit (meg talán a esőköpenyes), és Bale a tökéletes Bateman, de így is csak 6 pont max a film.

  65. Na látod, ezzel tökéletesen egyetértek, a tökéletes Bale mellett is max 6 pont a film, éppen azért mert amerikaiak csinálták.

  66. ‘Istenem mennyit morgunk mi ezen. Szánalom az egész. Leültetném anyum egy jó film elé és egy fostalicskát csinálnak belőle a vágásokkal.
    az ujraszinkron már csak hab a tortán…emlékszem mikor a Bad Boysban azt mondták -az rtl-en- a kábszer csempészek:
    csempész 1: most aztán benne vagyunk a lekvárban! és ez a te hibád!
    Csempész 2: egy túróst!

  67. “csempész 1: most aztán benne vagyunk a lekvárban! és ez a te hibád!
    Csempész 2: egy túróst!”

    lehet, hogy péknek akarták álcázni magukat :D

  68. ja péknek. LoL.
    Amúgy a szavak fordításáról annyit, hogy nem minden angol kifejezésnek van “normális” magyar megfelelője. Az a cím meg hogy “Otthon egyedül”, szerintem egyetértünk abban, hogy nem az igazi.
    A szinkronok az egy dolog.
    De a legdurvább az tényleg a Csillagközi invázió volt.
    “- Uram, miért van szükség késre, mikor elég csak megnyomni egy gombot? – kérdi a közlegény, majd láss csodát … vágás.”
    Hát nem hittem el. Pont a poént hagyják ki. Nevetséges. Egyébként szerintem is sokszor azért csinálják, hogy időt spóroljanak, és lemehessen fél órás reklámjuk.
    Ennyi. Inkább dvd-zek én is, de ha megy “valami jó” a TV-ben akkor szeretném megnézni normálisan. Nem pedig vágottan.
    Köcce.

  69. 1-szer,2-szer néztem TV-ben nagyobb filmeket (pl a 6.érzéket),és mikor láttam hogy a legfontosabb részeket kivágták(ok,horrorr jelenetek voltak)akkor nagyon calódott lettem.Mert aki először látta a filmet az nem értett belőle semmit. Pont a lényeg lett kivágva. Nemtudom ennek mi értelme volt igy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.