Amerika már nézi: Jumper, azaz a Hipervándor

Bizony, újabb hypeosabb film került az amerikai mozikba, amire mi még várhatunk egy kicsit. Hogy pontosan mennyit? A jókis magyar(ított) poszterről leleshető, hogy március 6. a hazai bemutató. Nem tudom, hogy szinkronizálják-e. A Cloverfield előtt volt pár bemutató, és az Ironman mellett ha jól emlékszem a Wanted is szinkronosan volt reklámozva. Mom Park jövünk.

Visszatérve a Jumperre (trailer). Egyelőre iszonyat negatív kritikák születnek a filmről. Tudom, izé kritikusok – imdb pont még nincs, bár pár userkritika már befutott max 6 csillagokkal -, meg minden, de azért jópárszor szokott benne lenni valami. Mondjuk ha már az előbb a rottentomatoest linkeltem, akkor rögtön tudok jönni ellenpéldával is, ahol 18%-ot kapott a film kritikus átlagilag, közben pedig szerintem is marhajó. Ez lenne a Dude, where is my car.

Na majd meglátjuk mi lesz belőle. Nem tudom, titeket mennyire befolyásol, ha ennyire negatív kritikákat kap valami?

Azt felesleges beírni, hogy mindent be kell vizsgálni magadnak, mert annyi idő a világon nincs. Ez tény. Csak egy példa: most a héten majdnem 300 dvd jelent meg például, tessék mindet bevizsgálni.

Végül a magyar poszter.

Hipervándor poszter

45 hozzászólás a “Amerika már nézi: Jumper, azaz a Hipervándor” bejegyzéshez

  1. Olvasta valaki Alfred Bester-tőé a “Tigris Tigris”-t? Egyből az a könyv jutott eszembe amint megnéztem a trailer-t.

  2. Kérdésre válaszolva: annyira nem befolyásol a negatív kritika, ha nekem személy szerint tetszik a trailer, vagy az alapötlet akkor úgyis megnézem.
    Jópélda erre a Death Proof, azt is úgy láttam, hogy olvastam pár lehúzó kritikát, nekem mégis jobban tetszett, mint a Planet Terror, tudom szar az ízlésem. :D

  3. ha negatív a kritika, az még csak jobban vonz, hogy megnézzem a filmet :D ha pozitív, akkor is megnézem, szóval mondhatnám azt is, hogy nagy ívből…

    hé, haver, hol a kocsim meg qva jó :D

  4. Nekem ez a film sztem nem tud elég szar lenni, hogy ne tetszen :D Már alig várom. Indy4, Batman, Jumper, Rambo4… micsoda évünk van! :) Tudtam, hogy szeretni fogok 2004-et :D

  5. ezt tuti nem nézem meg moziba, nincs pofám odamenni a pénztárhoz és azt mondani hogy “2 jegyet a HIPERVÁNDORRA” :D…
    baz… aszittem a Superbad – avagy miért ciki a szex? volt a csúcspont, de tévedtem

    egyébként leszarom a kritikát általában, gyűlölöm a kritikusokat, heti 15 filmet kell megnézniük még szép hogy minden filmet fikáznak és elveszik a kedvem, tehát én trailer alapján döntök.
    ja és nagyon kevés olyan film van amire azt mondtam mozi után hogy “anyád de szar volt, minek fizettem ennyit ezért”. egyrészt azért nem, mert társasággal megyek és max 1-2 filmre egy hónapban, tehát csak arra ülök be ami megéri

  6. Én azért olvasom a filmbuzit, hogy tudjam melyik filmet érdemes megnéznem. :) Szóval én bevárom amíg véleményezed elsőkézből, aztán meglátjuk.

    Egyébként megdöbbentő mennyire közell áll Human izlése az enyémhez, ezért is örülök mint majom a farkának kb egy éve, hogy megleltem ezt a blogot. Baromi nehéz olyan kritikust lelni, aki neked megfelelő izléssel van megáldva, ráadásul magyarul is. Ez van. Human 4 president!

  7. b0bs0n: de honnan tudod, hogy megéri, ha nem ovlasol kritikákat meg szemét kritikusok? merthogy a trailerek olyan becsapósak, hogy.. de ezt te is tudod.

  8. nem szoktak a kritikusok igazán foglalkoztatni, irkálhatnak bármit, de nem hat meg… a trailer lehet becsapós ez is igaz, de a téma nagyon bejön, ha szar film lesz, akkor bizony így jártam, de én tuti ott fogok csápolni ezen a filmen valamelyik moziban :)

  9. valamilyen szinten mindenki ad a kritikusok véleményére. Igen, olyan is van hogy kurva jó filmeket húznak le, vagy fordítva. Ilyen volt a Starship Troopers, meg a Függetlenség napja, csak úgy repkedtek a 0,10 és 20%-ok.
    Amúgy meg ízlések és pofonok.

  10. Nekem a szabadidőm legnagyobb részét elveszik a sorozatok, úgyhogy filmnézésre ritkán van alkalmam. Ennél fogva kritikákat sem nagyon olvasok, max ha belebotlom egybe, de nem célzottan. Kivétel ez alól a filmbuzi, néha bele tudsz vinni a rosszba, Human (legutóbb pl. the nines, vagy az i am legend azelőtt :P).

    A Jumperről meg annyit hogy egyetlen esélye, hogy megnézzem ha feliratosan adják itt nálunk is (szabolcs). Ha nem, akkor majd nyáron/ősszel a dévédét. Esetleg. Bár trailer alapján érdekesnek látszott (de trailert szinte mindenhez tudnak baromi jót vágni).

    Ja és persze még ugye ott van Bilson kisasszony is :P”’ ^^

  11. Troll: igen, az elejéből ítélve ugyanaz az alapötlet. Amúgy már ez a trailer se valami meggyőző.

  12. “egyébként leszarom a kritikát általában, gyűlölöm a kritikusokat, heti 15 filmet kell megnézniük”

    és mégis ide jársz a blogra?

    hó, de durva lenne, ha heti 15 premier lenne. eleve van vagy 3-4 nagy premier és egy átlagos amerikai lapnál 2-3 kritikus.

    a kritika csak egy vélemény. attól nem lesz más, hogy valaki a ny post-ba írja, vagy a filmbuzi kommentjei közé. egykutya.

    “még szép hogy minden filmet fikáznak és elveszik a kedvem, tehát én trailer alapján döntök.”

    érdekes. miért van akkor annyi pozitív kritika?

    ja, hogy a trailer alapján? hát, elég lúzer dolog, no offense. a kritikusokra, filmértőkre nem hallgatsz, inkább a marektingesekre, akiknek az a dolguk, hogy eladják a filmet.

    a kritikus, elvileg független, de a trailer készítő nem.

    “ja és nagyon kevés olyan film van amire azt mondtam mozi után hogy “anyád de szar volt, minek fizettem ennyit ezért”. egyrészt azért nem, mert társasággal megyek”

    vagy mert jól választasz mások kritikái alapján. vagy mert mindenevő vagy és nem kifinomult az ízlésed.

  13. “Igen, olyan is van hogy kurva jó filmeket húznak le, vagy fordítva. Ilyen volt a Starship Troopers, meg a Függetlenség napja,”

    ööö… izé, benézés alert. a starship troopers igazi kritikus kedvenc film volt. éppen, hogy a közönségnek nem jött be, mert sokan csak az agyatlan lövöldét látták benne. a kritikus pedig nyilván tudja, hogy milyen frankó szatirikus hangvétellel bír a film .dettó, amerikában a kritikusok a ID4-t is szerették, de a közönség nagy hévvel f*kázta, nem is csoda.

    kurva jó filmet nem szoktak tömegesen lehúzni. ilyenkor az ember ízlésével van a gond, hogy nem a tömegirányba halad. nyilván nekem is volt már olyan film, amit “mindenki” utált és én imádtam. de attól még a film lehet sz*r. ld. tipikus példám a veszélyes kölykök, ami egy utolsó mocsok manipulatív hollywoodi szenny, de nekem kur*ára bejön. sikeresen manipuláltak, imádom.

  14. winnie nagyon elharapózott:)
    Amúgy szokott befolyásolni ha vmit szélsőségesen lehuznek.
    Pl Ghost Riderre trailer alapján nagyon rápörögtem, de azóta se néztem meg a sok és durva lehuzas miatt.
    De azér vannak furák. A rottentomatoeson az uj Rambo a kritkusoktól mindössze 34%-ot kapott, amit meg lehet érteni ha éppen a Shawshank Redemptionnel hasonlítják, de nem azzal kéne, sztem isten volt a Rambo.

  15. Dude, where is my car szerintem nagyon gyenge volt és én ált. hagyatkozok a kritikákra, de persze néha vannak nagy-nagy eltérések.

  16. Winnie nagyrészt egyetértek a trailerre és a kritikára tett megjegyzéseiddel. A trailer a PR része, a kritika meg nem változtat meg egy filmet, de az “olvasó” közönség részére tartalmazhat olyan infókat, amiért annak felkelti az érdeklődését.
    Nekem az AvP 2 – nél volt olyan érzésem, h “anyád de szar volt, minek fizettem ennyit ezért” és megint elbasztam 2 órát. És a Dr. Moreau szigete az egyik kedvenc filmem, miközben a környezetem és a kritikusok szerint is szar, bár nem ismerem az ittenniek véleményét a filmről :)

  17. “amerikában a kritikusok a ID4-t is szerették, de a közönség nagy hévvel f*kázta, nem is csoda.”

    ebbe csak annyit kötnék bele, hogy amerikai közönség komálta nemhiába 300 milla fölött hozott anno (meg hát ők szeretik ha “ők” a hősök) és világviszonylatban viszont az európai ember viszont megint egy amerikai hősi eposzt látott benne, hogy megint ők mentik meg a világot a pusztulástól.

    A kérdésre visszatérve pedig én ált. mozinet-en szoktam vizslatni, mert ott is némileg eltalálják a dolgokat, meg ide is beszoktam tévedni néhanapján :)
    viszont az imdb-nek nagyon ritkán hiszek, hiszen vannak olyan kultfilmek számomra, amik hihetetlen alacsony pontszámmal állnak (Oscar, Bill & Ted), és vannak olyan más számára “kult”-ak amik top 250-ben állnak de sztem dögunalmasak/nézhetetlenek (egyik ilyenem a Szarvasvadász volt)

    A legjobb kritikus viszont az ilyen bloggerek közül kerül ki, hiszen ő még azért nem mindig azt nézi, hogy micsoda művészi és hóóódeszuper és micsoda mondanivalóóó (persze ezek is fontosak), hanem magát a tényt hogy szórakoztató-e, megindító-e…stb mondhatni (elfogultan picit, mert énis néha irogatok ide oda :)) winnie, human, aeon_flux, mammut..stb a “tömeg-kritikus” < poziítv értelemben :)

  18. winnie, ez megszokás, hogy a kommenteket kommentálod és nem magát a postot?
    nekem sem szimpi bobson reakciója, de most ezzel minek kell foglalkozni? Fitiével meg pláne.
    ez a film is agyonhypolt, ami szerintem mindig szélsőségeket hoz ki. a nézőkből is, a kritikusokból is.

  19. “bár nem ismerem az ittenniek véleményét a filmről”

    gondolom, a remake, az eredeti annyira nem jött be nekem
    az új olyan 6-os, jó kis sztárparádé volt benne :D nem sokkal alien 4 után néztem, asszem pont ron perlman miatt, de val kilmer is már willow óta az egyik kedvenc színészem volt akkoriban, és fairuza balkra is kíváncsi voltam bűvölet után

  20. “micsoda művészi és hóóódeszuper és micsoda mondanivalóóó (persze ezek is fontosak), hanem magát a tényt hogy szórakoztató-e, megindító-e.”

    a mondanivaló kell, bár amikor pl. egy b-horrorból köszön vissza túlzott komolysággal, az inkább taszító tud lenni, hiszen azt tényleg csak a full szórakozásért, totális kikapcsolásért nézi az ember, szóval inkább zavaró tud lenni, ha túlzásba viszik

    de ha művészi, na látod, azzal a készítő simán ki tud kergetni a világból :)

  21. Én ott kezdeném, hogy a Dude, Where is my car szterintem nagyon jó film!
    A kritikusokkal sokszor egyetértek, viszont sokszor nézek egyet, hogy hogy tudnak lehúzni olyan filmeket, ami mondjuk nem csak nekem, hanem a környezetemben mindenkinek tetszett, pedig nagyon más az ízlésünk!
    Általában én az IMDB-re adok, mert ugye az mégis az emberek szavazatai alapján van, és ugye ott is érdemes megnézni, mondjuk korra és nemre lebontva a filmeket, mert pl a Rambo lehet, hogy csak 6ot fog kapni, de mondjuk a ‘hímek’ körében 8at és a csajok húzzák le!

    Viszont az IMDB is téved néha nagyot, pl nekem (Most lehet, hogy meg fogtok kövezni) az Epic Movie tetszett, nem azt mondom, hogy a kedvenc filmem, de szerintem egyszer, sőt akár többször is megnézhető film, néha jókat nevettem rajta, és nem is akart többet ez a film, ezzel szemben az IMDB-n 2,3-on áll, és benne van a legroszabb 100 filmben! 27ezer szavazat után ez elgondolkoztató! Lehet, hogy túl komolyak az IMDB felhasználók, vagy tényleg csak szerintem nem olyan szar az a film?

  22. winnie:
    -a 15 szám költői túlzásnak fogható fel, abba inkább ne kössünk bele
    -igen idejárok a blogra, mert itt nem CSAK kritikák vannak, és egyébként is Humannal általában egyezik az ízlésünk, tehát rá azért szoktam hallgatni és őt nem egy szennylap kritikusának nézem. néha van olyan hogy ő is beleköt dolgokba amik nekem nem tűnnének fel, de azért mégis érdekel a véleménye. nem vagyok egy “filmbuzi”, de szerintem érdekelhet hogy mi is folyik a filmiparban mostanság.
    -a trailerek alapján döntés: igen én is tudom, hogy sokszor sokkal rosszabb egy film mint ahogy bemutatják, de mégis felkelti az érdeklődésemet és tudom miről fog szólni, tehát olyan hű de nagyot nem csalódhatok. másik dolog ami befolyásolhat a haverok/barátok véleménye akikre szintén szoktam hallgatni. most jöhetsz azzal hogy “hát a vélemény = kritika” vagy fordítva, de ők nem kritikus szemmel néznek egy filmet, ahogy én sem és ezért ugyanúgy tetszhet nekem is.
    -nem vagyok mindenevő, hát az ízlésem nemtudom mennyire “kifinomult”, de mint mondtam havi 1-2 film max, persze ez nem fix szám, csak átlag és vígjátékok, romantikus filmek maradnak itthon DVD-re, amit pedig moziban muszáj nézni, azt megnézzük moziban ennyire egyszerű (-> látványosabb filmek)

    régen olvastam egy full negatív kritikát, aztán valaki elcipelt a filmre és teljesen bejött a film, csak olyan hibákba kötött bele amit tényleg csak a kritikusok vesznek észre.
    másik dolog: lehet hogy nekem rohadtul bejön egy adott univerzum, bármilyen szemetet beveszek belőle, de attól pl az emberek 95%-a fikázza, kritikusok lehúzzák stb. attól nekem még ugyanúgy lehet 10/10-es a film.
    gondolom azért írtál ílyen “no offense” kommentet mert elég nyersen fogalmaztam, de csak vélemény volt ugyanúgy. nekem ez a kép alakult ki róluk, és én inkább így döntök, nem az irományok alapján. tudom, hogy te egyáltalán nem nézel trailereket, abban is van valami. nahát, úgy látszik ebben az “ízlések és pofonok”-ban lehet valami ráció.

  23. Hát mivel van nem egy film, ami számomra, és baráti társaságom nagy része számára is, klasszikus, imdb átlaga mégis 5-6 körül van, úgyhogy nem hiszek a pontszámoknak, százalékoknak.
    Ellenben, ha már kritikaolvasásra fanyalodok, és több kritikában is leírják ugyanazt a pozitívumot vagy negatívumot az alapján már elég jó képet tudok alkotni a filmről.
    Majd meglássuk. De ez pl olyan film, hogy annyira várom már, hogy majd csak megtekintés után olvasok utána valószínűleg.

  24. Nem mondjátok, hogy a Hipervándor nem lett istencsászárübervilágmegváltó film? :)
    Csak tudnám mit ettetek rajta ennyire, mert már a trailer is kurva szar volt.

  25. pigi nem tudom miért lett a kommentem irritáló…Én kb 5éve olvasok mozinet kritikákat, és ott bizony lehúzták rendesen a 2 említett filmet. Ettől függetlenül amerikában lehet istenítették mind2 filmet. Elnézést ha jelenlétemmel megzavartam lelki világodat.
    bocs az offért! Csak rég olvasója vagyok a filmbuzinak, és azt hittem itt egy normális közeg van, erre beírok egy véleményt és lehurrognak egyből…

  26. pigi: “winnie, ez megszokás, hogy a kommenteket kommentálod és nem magát a postot?”

    Human megírja a bejegyzést, Winnie meg reagál a kommentekre. Munkamegosztás van, waze’ :D

    etiop: “Csak tudnám mit ettetek rajta ennyire, mert már a trailer is kurva szar volt.”

    nekem úgy konkrétan maga az alapötlet tetszett meg, a trailer pedig (bár szarnak azért nem mondanám) tényleg nem volt az igazi. De maga az alapötlet feljogosítja egy valamikori bevizsgálásra a filmet. A kritikák meg addig annyira jók hogy valamelyest tudjam mire számítsak, hogy persze azután kellemesen csalódjak, vagy azt mondhassam: no igen ezt tényleg gyatra volt.

    Semmiben sem lehet biztosra menni, ez már csak amolyan “világegyetem törvénye” dolog :)

  27. “Human megírja a bejegyzést, Winnie meg reagál a kommentekre. Munkamegosztás van, waze'”

    winnie itt ugyanolyan kommentelő mint ti

  28. én imdb-t nézem elsősorban, mert azért pár kritikusnál sztem jobb a nagy tömeg véleménye, meg amúgy is szeretem a statisztikákat.

    annyi a baj vele, hogy sokan szerintem nem adnak rá sokkal jobbat vagy rosszabbat mint amit már látnak maguk előtt amikor értékelig…nem vagyok szociológus de sztem így van:)

  29. Eléggé gagyi lett a címe…Hipervándor…:S Jobb lett volna meghagyni az eredeti címén, mint pl. a Disturbiánál, vagy Transformersnél…

  30. Hipervándor? legjobb cím évek óta!! :)
    a Jumper önmagában szar cím. amúgy is az eredeti címen bemutatott filmek buknak nálunk msotanság: Disturbia, Superbad, War, Hitman….

  31. az “avagy miért ciki a szex?” inkább kiegészíti a Superbad címet, alcím, önmagában nem használták szerintem.

    tipp: szerintem bukik. mármint 9 és fél randi nagy falat lenne, Szerelem a kolera idején inkább az ellenfél. lásd Nemzet aranya 2 vs Macskafogó 2 dec végén. – a Kolera és Napkirálynő is hasonlót fog hozni, mint a PS I love you és az Alvin.

  32. most jövök Jumperről. igazuk van a kritikáknak. se füle, se farka a film, történet nincs: Sam Jackson üldözi a teleportálókat. Hayden csúnyán idegesítő, én vártam hogy elkapják és megkapja, ami jár neki.
    az egyedüli jó Jamie Bell a filmben, az ő jelenetei mindig pörgősek.
    sajnos az akciók is felejtősek, nem nagyon van nagyszabású jelenet, amit később is felemlegetnénk.
    nem is tudom mit gondolt Liman… bár már a Mr és Mrs Smith se volt az a film, amit szívesen újranéz az ember.
    10/4

  33. Winnie nem csak itt:D És itt most nem a junkie-ra gondolok.

    Kritika fontos, nagyából abból tudom, hogy kinek milyen a bejövős film, így ahoz tudok viszonyítani.
    Viszont volt már olyan, amit rendessen bebuktam, mert mindenhol csúcs kritikát olvastam, aztán koppantam.
    Ez a Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby volt. Ekkor még nem olvasta, filmbuzit:)

  34. “Dzsumper”-t tegnap megettem vacsira, de 1általán nem volt emészthetetlen. Aki ezt a moviet komolyobban veszi mint a Rambo4-et az meg úgy járt. Ha hányingered van anakintól akkor sem lesz a te filmed. Egyébként előre röhögök azon, hányan fogják anyjáig fikázni Hayden miatt, pedig 1szer simán nézhető..

  35. Nemrég néztem meg… nekem tetszett. Nem azt mondom, hogy páratlan film, de nem rossz. Egyszer-kétszer meg lehet nézni.

  36. Nagyon hiperszuper a film, csak egy a bökkenő. Gondolom az volt ezzel a filmel a céljuk, hogy világhíressé tegyék. Jójó, nagyszerű a jenkiknek mi más is lenne a céljuk, de mielőtt tömeggyártásba kezdenének a plakátjukat illetően, és rá rakják a világ leghíresebb műemlékeit, akkor legalább megnézhették volna egy rohadt képen, hogy hogyan néznek ki a piramisok, mert elég gáz, hogy nem vágták le, hogy csak az egyik piramis csúcsán van mészkőborítás, a másik kettő csupasz. Lehet, hogy nektek nem jelent semmit, de ez azért baromi ciki. Szerintem… (lehet, hogy rosszul látom, de a fent látott plakáton szerintem a dolog egyértelmű…)

  37. én őszintén sajnálom, hogy a ezt a teleport témát egy ilyen gyenge film lőtte le. Szerintem a sztori jó de a kidolgozás egy kalap szar. kevés az akció és sok a nyál és az egész dögunalmas. nekem valahogy nem tetszett, hogy az akciójelenetek közötti hézagokat falesleges beszélgetésekkel oldották töltötték ki és az sem, hogy a végén 15éves korától teleportálni tudó jumper elbánik az 5éves korától teleportálni tudó jumperrel

    az, hogy végén az a zene olyan volt mint a Bourne filmek végén és eszembejutott hogy az a remekmű mennyivel jobb ennél a filmnél…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.