Egy bébiszitter naplója (The Nanny Diaries)

Emberek, ez egy közepesnél is gyengébb film. Nem az a baj, hogy vígjáték szerűségében nem akarja megváltani a világot, hanem az, hogy még az említett stílusnak is gyenge. Ezt a készítők is észrevették és megfejelték valami magánéleti drámával, meg élettanulsággal. Nem, ez még mindig nem a vége, hiszen van romantika is. Na, most már teljes a felsorolás, a filmet pedig ne nézzétek meg, hiába készült egy bestseller alapján.

The Nanny Diaries - Scarlett fut

A történet röviden annyi, hogy a Scarlett Johansson által játszott Annie Braddock a főiskola után nem tudja mihez kezdjen az életével, amikor is a parkban egy gazdag nő hirtelen bébiszitternek nézi, és rögtön alkalmazza is. Kicsit elnagyoltam a helyzetet, tudom, hogy nem pont ugyanígy történik, de ugyanez a képtelenség a végkimenetele.

Annie először azt hiszi, hogy gazdagék majd jól emberszámba veszik, ha már egyszer vigyáz a gyermekükre, de ez nyilván tévedés, hiszen nekik ő is csak egy ugyanolyan szolga, mint a takarítónő. Szerencsére nincs vész, mert a bébiszitter munkába gyorsan belerázódó Annie majd megpróbálja ráébreszti Mrs Fennhordomazorromatot, hogy mégiscsak anyukának kéne lenni, nem valami jégcsapnak.

Mondjuk a leírt sztoriból kerekedhetne akár egy egész jó film is, ha nem lenne az egész ilyen távolságtartó. Igen, azt hiszem ez jó szó lesz a filmre. Igazán sosem tudjuk beleélni magunkat a drámába, a poénokból meg olyan kevés van, mint kólában a kokain manapság.

Egyedül aszínészválasztással vagyok valamennyire kibékülve. Bár az borzasztó, hogy ott van a szépséges Scarlett Johansson (én bírom, igen), aztán csak a film utolsó harmadában vonzó. Viszont a hideg anyuka szerepére nem is találhattak volna jobbat, olyan ügyesen játssza apökhendi gazdagot. Na és ha már bébiszitteres film, akkor kisgyerek mindenképp kell. Bár a filmekben általában sikerül nagyon idegesítő színészeket találni ez utóbbi szerepre, itt most elfogadhatóra sikerült a választás.

Egy bébiszitter naplója értékelés

Mondom, valahogy nagyon közepesre sikerült ez az egész. Szerintem egy 4/10-et merek csak adni rá, ha több pontot kapna akkor álmatlanul forgolódnék ma éjjel. Ennek a filmnek szerethetőnek kéne lenni és ez nem sikerül neki. Bár még nem láttam a Mindenképpen talánt, de ha jelenlegi moziműsorból kéne választani, akkor én tutira azt ajánlanám inkább. Pedig ebben Scarlett Johansson van ugye.

10 hozzászólás a “Egy bébiszitter naplója (The Nanny Diaries)” bejegyzéshez

 1. Kösz a tippet. Pedig most akartam megnézni. De akkor inkább elviszem a nőt a 9 és fél randira (Ő akarja, nem én, de még az is lehet hogy ennél jobb lesz ezek szerint.)

 2. A Mindenképpen talán azért is jobb választás, mert abban (asszem) Ryan Reynolds van :) Aki nem mellesleg Scarlet pasija…

 3. Teljesen egyetértek veled Human.
  Én tegnap láttam, és jézusom, tényleg, hogyan lehet ennyire elrontani egy filmet, ami akár az év egyik legjobb keserédes filmecskéje is lehetett volna?!

 4. Nem vagyunk egy véleményen. Nekem kifejezetten tetszett a film a maga bugyutaságával. Szerintem szórakoztató volt, leszámítva a tengerparti nyaralós fejezetet.
  Ott kezdődik az egész, hogy amolyan Scarlett Johansson rajongó vagyok. A Szigetben szerettem bele, majd folyamatosan mélyült el a szerelmem, ahogy a teljesség igénye nélkül végignéztem filmjeinek nagy részét (Lost In Translation, Match Point, Scoop, Bobby Long, Perfect Score, /Black Dahliás Josh Hartnett motyogáshoz nem volt elég a 98%-os emelt angol érettségi szintem:/).
  Szóval ez egy, másik pedig, hogy ha egy filmben New York-ot látom pillanatképekben akkor már alapból emelkedik a szám széle. A The Hoax c. film nyitójeleneténél pl. szinte nedves lett a hónom alja. :D
  E két tényező már dobott valamit a filmen, de ettől eltekintve sem éreztem közepesnek az élményt, pláne nem rosszabbnak. Ismételten leírom, hogy szerintem szórakoztató volt, könnyed, kicsit klisés, de legalább nem kellett komolyan venni.
  Egy jó 7 pontot adnék rá. (NYC és Scarlett miatt akár 8-at is :)

 5. Nálam 7/10. Nem váltja meg a világot, de minden perce lekötött, ez többször újranézős lesz.
  Az Amerikában bébiszitterkedő barátném a mozizás során nem tudta eldönteni, hogy sírjon-e, vagy nevessen, olyannyira egyezett a filmben bemutatott szülői hozzáállás a saját tapasztalataival.

 6. hát nem egy újranézős örökdarab, de egy unalmas este kitöltésére alkalmas volt

 7. én sokkal rosszabra számítottam, a vége, najó inkább az utolsó harmada elég szar, de eza narrálós kívülről elemzem önmagamat és a világot style nekem mindíg is bejött…persze a film közel sem tökéletes…

 8. Most néztem meg a filmet, és nem vártam tőle sokat, mivel Scarlett Johannson-t se nagyon szeretem, de egyik barátnőm kölcsönadta, hát megnéztem. Nekem ahhoz képest amit vártam nagyon kellemes, élvezhető kis film volt, az igaz h egyszerhasználatos, de kedves. És a legszörnyűbb, hogy ennek keményen van valóságalapja is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.