Potter befejezés két részletben

Amikor megírtam több hónapja akkor kételkedtetek, most már az LA Times hozta le hivatalosan, hogy a Deathly Hallows-t kettébontják. 2010 decemberében az első és 2011 májusában a második részét mutatják majd be. Radcliffe szerint nem a pénz miatt történt ez a darabolás, hanem a sztori nem fért el. Elvielg a part 1-2-t is David Yates rendezi majd.

A rajongók gondolom most örülnek, mert rendesen ki lehet majd bontani a könyv baromisok oldalát. De előtte még van egy “epizód”, ugye.

17 hozzászólás a “Potter befejezés két részletben” bejegyzéshez

  1. Nem a pénz, nem a pénz, nem vagyok akkora fanatikus, meg rajongó, hogy ezt megegyem. Ettől függetlenül, láttam mindegyiket, és következő részeket is megnézem majd, de nem ez a leghosszabb könyv…

  2. Olvastam a könyvet és közben az járt a fejemben van e olyan rendező aki ezt bevállalja egy részben. Sok hülyeség van benne legalább 100 oldalt simán ki lehetett volna húzni, de még igy is túl sok a történés amit a filmből nem lehet kihagyni..
    Egyébként a 6-os és 7-es könyv nagyon kapcsolódik egymáshoz és a Gyürük Urához hasonlóan egyben forgattam volna le 3 részben.
    Mondjuk nekem végülis tök mindegy mert csak a (felnőtt) szinészek miatt nézem meg a filmeket.(Rickman, Fiennes, Oldman, Smith, Isaacs..)

  3. teddike: ne hulyeskedj, nem kell mindenben penzehseget keresni. mar az azkabani fogolybol is, ami csak 100 oldallal hosszabb, mint az elso ket konyv (400 vs 300), ki kellett hagyni jo par jelenetet, h beleferjen a ket es fel oraba (bar meg eppen belefert), a tuz serlege a maga 700 oldalaval ugyanekkora terjedelemben meg egy rettenetesen elkapkodott, kovethetetlen vmi lett, mindenfajta ritmus es dramai idozites nelkul, ami mar legfeljebb illusztraciokent hasznalhato azok szamara, akik olvastak a konyvet. hasonlokepp a “csak” 600 oldalas fonix rendje is. az imdb-n hp rajongok szazai meltatlankodnak, h miert nem csinaltak ket reszesre ezeket. teljesen rendben van, h legalabb az utolsot ketreszesre forgatjak, igy kellett volna az osszes 600 oldal folotti konyvvel.

  4. Ezt lazán eljátszhatták volna már a négynél is, az annyira rohanó tempóban zajlott, hogy már majdnem élvezhetetlen volt. Egyik pillanatban Harry néz, másikban már Voldemorttal csatázik.

    Szerintem lazán a pénz (is) közrejátszott.

  5. wice: a Főnix a leghosszabb
    Egyébként pedig egyetértek. A négyestől kezdve ketté kellett volna szedni őket…

  6. Azt senkise mondja, hogy a pénz nem játszik szerepet benne. Potter az aranytojást tojó tyúk. Az első rész sztem csak étvágygerjesztő lesz a másodikhoz, aminek remélem, hogy a középpontjába emelik a finálét, mint a LOTR 2-ben a Kürtvár ostromát.

  7. Az érdekes lesz, ha a végső csatát a második rész középpontjába emelik, lévén kb. öt perc alatt lezevarták, mármint Voldemort és Harry közt. Azért a Roxfort ostromát azt lehet el lehet húzni…

  8. vitaro: igazad van, a fonix 750 oldal.

    mindenesetre mindenkinek, aki a penzt emlegeti, meg ilyenek, azt tudom javasolni, h gondoljak el, jobb fej lenne-e attol a filmstudio, ha az utolso reszt is ket es fel oraba probalna belegyomoszolni. szerintem a negyedik resztol kezdve mindegyiket ketreszesre kellett volna csinalni. (monnyuk el birom kepzelni, mennyi idobe telt volna ez, a 17 eves harryt valszleg mar egy 27 eves radcliffe jatszana.

  9. Igaz, hogy a Főnix a leghoszabb, de nem az esemény túl sok benne, hanem inkább, Harry vívódása, gondolatai, meg egy csomó más olyan, amit a filmben nem lehet megjeleníteni. Sajna várható volt, hogy nem lesz olyan jó, viszont a hetedik könyv igencsak eseménydús, lehetetlen lenne egy filmben megcsinálni. Vagy csak úgy, mint a Gyűrűk Urát, ami részenként kb. 4 órás. Viszont addig is, még vissza van a Félvér Herceg, és végre nem cserélgetik a rendezőt, ez fontos, így lesz egységes az utolsó 3 film, ami fontos, mert tényleg szervesen kapcsolódnak egymáshoz, gyakorlatilag, mintha egy könyv lenne…

  10. A pénz van benne az tuti.

    Ennyi erővel mindegyik részt ketté vághatták volna, sokkal izgibb lenne, és a “paraszt” is megértené miújság van.

  11. “A pénz van benne az tuti.”

    ja, meg abban is penz van, h a gyuruk urat harom reszben csinaltak meg, es nem suritettek egyetlen haromoras filmbe. a rohadt penzehes kocsogok.

  12. A Gyűrűk Urával azért ne hasonlítsuk össze ezt. Ott három regényből csináltak három filmet. Itt meg egy könyvből két mozit. De mindegy, én csak örülök neki, mert szeretem a HP filmeket.

  13. A Gyűrűk Ura valóban egy trilógia, szóval az más. Viszont a filmstúdió nem jótékonysági intézmény, és ha ezt megpróbálnák belesűríteni 2,5 órába (aki olvasta a 7-es részt az tudja), akkor abból semmi jó nem sülne ki. Így volt a Főnix Rendjével is, aki esetleg nem olvasta, annak érdemes tudni, hogy a könyv kb 50%-át kihagyták, köztük sok fontos dolgot is, ami lényeges (lenne) a megértéséhez.

  14. VVega: a gyuruk urat is ki lehet adni egy kotetben (ki is adtak ugy), ha innen nezed, akkor az egy konyv, harom nagy fejezettel. kulonben is, csak arra akartam felhivni a figyelmet, h ha egy konyv tartalmat nem lehet normalis hoszzusagu (max 2,5-3 oras) filmen adaptalni, viszont ket reszre bontva ket elviselheto hosszusaguba belefer, akkor nehogymar azon kezdjen el nyavalyogni vki, h biztos igy akarnak meggazdagodni belole. ha egy filmbe probaltak volna belezsufolni az utolso resz cselekmenyet, akkor azert az 1200 forintert kapnank egy, a tuz serlegehez hasonloan elkapkodott, szar filmet, igy meg van esely, h ketszer 1200-ert kapunk ket jo filmet, ami huen lefedi az egesz konyvet. akinek meg nem tetszik, ne nezze meg moziban, hanem toltse le, v mittomen, ahogy jol esik.

  15. a gyűrűk ura 6 darab részből áll, minden könyvben 2 rész van (a legelterjedtebb kiadásban legalábbis) kivéve az elsőben, mert annak az utolsó fejezete már a 3. könyvhöz tartozik, ha már egészen pontosak akarunk lenni

  16. Ok, mondjuk úgy, hogy 3 könyv, amúgy meg nem pontosan az a mércéje, ha egy könyv 100 oldalas, akkor könyebb belőle mondjuk 2 órás filmet csinálni, mint egy 700 oldalasból.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.