12 hozzászólás a “Hollywood és a fizika” bejegyzéshez

  1. Középsuliban a fizikatanárom is mindíg ezekkel jött, a fizikai képtelenségekkel. A legjobban a hang űrben-re volt kiakadva. Azóta az ilyen jeleneteket megnézem hang nélkül is.

  2. “A legjobban a hang űrben-re volt kiakadva.”

    Ja, Firefly fanek is allandoan ezen lovagolnak.

  3. a csend az űrbent egyszer anyázzák már nemtom melyik filmnél, egyszer kiemelik a space odysseynél, és én is írtam a moontrapről nem olyan régen, és ott sincs hang az űrben, ami pozitív ugyan, de bevallom, minden űrös filmben már nem lenne túl jó dolog, a legtöbbnél ugyebár elég unalmasak lennének azok a jelenetek effektek nélkül

    a csokigyáras “hibán” meg külön felröhögtem, most komolyan, egy mesében kötnek bele a fizikába? loller

    viszont kihagyták bauert, ahogy robbanószer mögé rejtőzött emberkékre lövöldözik :) sztem uncsik lennének a filmek, ha mindben betartanának minden szabályt, szimplán abban az univerzumban nem szeretnek felrobbanni a robbanószerek, stb.stb., ennyi :)

  4. A hang mindig is nagy szerepet játszott az űrfilmekben. A kicsit negatív hangvételűekben mint a 2001:Space Odyssey mindig a hangtalanság, a nagy semmire helyezik a hangsúlyt. Node egy Star Warsban ahol az akció a lényeg, milyen lenne már, hogy az űrhajók hang nélkül lődöznek egymásra…. Sztem mindenki elhagyná a mozit vagy elaludna :D:D:D
    A többi pedig igen… robbanásokat rengeteg ember nem élne túl a mozikban, és sok autós üldözés is mind életre halálra menne szószerint mindkét fél számára. Ha fizikusokat kérnének fel egy film elkészítéséhez sem tudnának annyira élethű filmet csinálni, ami mindenben stimmel. SZVSZ.
    De ezért szeretjük Hollywoodot, mert mindig is az álmokról, az elképzelésekről és a fantáziáról csinálnak filmeket, nem pedig egy teljesen realisztikus valóságról. Akkor szuperhősök sem nagyon léteznének :)

  5. Bizony ideje, hogy egy Firefly-fan is hozzászóljon hang-kérdéshez.
    Tessék megnézni a Serenity opening credits-ét: ahogy atmoszférát ér a Firefly, egyből van hang. Ach, that attention to detail…

  6. hát itt Hollywood-ról van szó, de én kíváncsi lettem volna mit írnak a Sunshine ,,űrsétájáról”

  7. Szerintem meg igenis lehet élethű filmet csinálni. Igaz, annál nincs rosszabb, ha egy magát reálisnak tartó filmben történnek fizikai lehetetlenségek.

    Majd ha egyszer filmrendező leszek, hehe, csinálok egy olyan rövid filmet, ami kb. úgy fog kezdődni, mint A Kommandó: elraboják a főszereplő lányát, aki elindul kiszabadítani azt. Már épp indulna be a pörgős-leszámolós zene, amikor szanaszét robban hősünk feje. Elvált a kamera, majd egy sniper beszól a rádióba: célpont semlegesítve.

    END

  8. Én motorosként akkor sikítottam egy nagyot, amikor az IM:2-ben Tom “próféta” Cruise menet közben a száguldó Triumph-ról felugrik a levegőbe és ott “találkozik” a gonosz terrorista bácsival, aki szemből hasított egy másik motoron. Nos, ezt most képlettel támasztották alá.
    Ennél nagyobbat már csak a Vas című “műremek” motoros jeleneteinél vísítottam. Ki is jöttem a felénél…

  9. bachterman: Akkor még voltak illúzióim: a moziról és a filmről is. Már elmúlt… :)

  10. Én még a lövöldözös filmeken vagyok ki akadva mikor lelővik a csávot egy pisztollyal és az elszél tőle öt métert , bármilyen erős pisztoly ez lehetelen .
    Az űrhöz vissza térve tényleg néhány ürös film elég uncsi lenne ha nem lenne hang benne így én nem bánom hogy ott csaltak egy kicsit a hanggal .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.