Amerikai Hófehérke (Sydney White)

Ha a menő magyar címeknél tartunk, akkor ennek adhatnák a talpraesett kislány az egyetemen alcímet. Még mielőtt írnék róla 100 karaktert, megemlítem, hogy bár mint film egyáltalán nem erős, az egyetemek alfabétakappa házaiban játszódó tinivígjátékok valahogy mindig kapnak egy kicsit kiemelt figyelmet tőlem. Például ez sem nézett ki semekkora dobásnak a trailer alapján, mégis meg kellett nézni.

AMerikai Hófehérke, azaz a Sydney White főbb szereplői

Na jó, a megnézési lázban közrejátszott Amanda Bynes is, akit nagyon bírtam a What I Like About You-ban. Ha ez nem lenne elég, akkor feltűnik itt Freaks and Geeks-es, Jack és Bobbys, és Gilmore Girls-ös szereplő is. Ez utóbbiból nem fő, hanem csak az újságíró alacsony srác. Milyen lehet ilyen tipikus castnak lenni? A csávó a Gilmore-t már végignyomta egyetemistaként, most megint azt játszhatott. Aztán a következő kitörés majd 40 fölött? Na mindegy. Elkalandoztam. Szóval igazi B-s gárda jött itt össze, sok sorozatszerpelővel, de igazából nincs is ezzel gond, hiszen nem az oscar díjra törnek, hanem másfél óra limonádéra.

Merthogy a történet alapján nincs itt másról szó kéremszépen. Sydney White megy az egyetemre, egyenesen a házépítő apja és crewja közösségből, azaz sok férfi között ő is talpraesett férflányka lett. Anyja öröksége nyomán az egyetemen jelentkezik is egy alfabétakappa házba, ahol végignyomja a beavatási időszakot, de aztán mégsem ott lel nyugalomra, hanem a “geek házban”. A többi között épphogy megtűrt lepukkant helyen. Ott ahol csak töketlen srácok vannak, de kikupálja őket, mert hát talpraesett lány. És közben a geek házat is meg kell menteni a lebontástól.

A film nyilván televan állj ki magadért meg a többi “tini” ön- megismerő és segítő yadda-yadda-val, de még a 4/10-es értékelés mellé is azt mondom, hogy egy percet nem bántam belőle. Mondjuk ha valaki megkérdeznétek, hogy miért, akkor nem tudnék egyértelmű választ adni, de hát ilyen ez a film. Majd jól megnézitek délutániszupermoziként, aztán esetleg ti is végigvigyorogjátok.

human
írta
2008. 04. 22. 23:17
megjelenés
13
hozzászolás


13 hozzászólás a “Amerikai Hófehérke (Sydney White)” bejegyzéshez

  1. Animal house az klasszikus. :) Sot nem csak minosegben az elso, de asszem az ilyen tipusu filmek kozott is az elso volt, es utana jottek is a koppintasok :)

  2. ilyesmi témában nekem a Buliszervíz jött nagyon be, két jelenet is volt, amitől teljesen szét lettem. az egyik, amikor az óriásheréjű kutyát lefejik, és valami péksütibe tolják a cuccot, majd kis kosárban a gazdag srácok kecójához viszik. a másik meg a hashajtóval megbütykölt turmix vizsga előtt, illetve az ennek ahtására – az öreg diákok jelenlétében – telefosott szemetesvödör jelenete… :)

    ezt filmet még átgondolom majd.

  3. Előző hozzászólásokból nem derül ki, hogy látta e valaki is a filmet. Én láttam pár hónapja, és nekem is tetszett, pedig én sem rajongok az ilyenekért, de mivel valami eszementet akartam nézni ahol nem kell gondolkozni, gondoltam megnézem ezt. (plusz nekem is bejön Amanda)
    Én 6-ot adok ami tőlem szép pont. És még mindig jópofa filmnek tartom, és lehet ma egy sör mellett megint bele-bele nézegetek.
    (Amanda lába a borotválós jelenetben igazi lenne? Mert más képeken vastagabnak tűnik)

  4. dimitrij: Hát ez eggyáltalán nem olyan…nem b.szós-fingós poénok tárháza, -ahogy fentebb írták- olyan limonádé-szerű…de lecsúszott, és jólesett…:P

  5. Van ám másik Gilmore-os mellékszereplő is, a srác, aki a fenti képen Doyle (biztos van neki igazi neve is…) mellett ül, a hetedik évadban a Yale Daily Newsnál dolgozik, és talán AK-nek hívják.

    Szerintem is helyes volt amúgy, bár Amanda bynesban van valami nagyon taszító. A Hófehérke-utalások viszont végig nagyon aranyosak.

  6. Ilyen limonádét is régen ittam, ha élhetek ezzel a képzavarral…

    Nem mondom, h nem volt jó film, de volt pár beszólás, h a homlokomra csaptam, h baszki annyira lehetett tudni, h ez lesz/ezt mondja… De amellett h néha majdnem lefordultam a fotelből és hozzávágtam valamit a laptopomhoz, a hülyeségektől, jó szórakozás volt…

  7. Hát, szerintem ez nagyon is a szuper filmek közé tartozik! az első perctől kezdve az utolsóig! A legnagyobb figura George, nagyon jó alakitás :) Tipikus amerikai romantikus-vigjáték, de nem lehet összehasonlitani az Animal House-al, sőt nagyon más filmmel sem, mert az okos amerikaiak pici újitással, de újat mutattak be!

  8. huh én ma néztem meg ezt a filmet az osztálytársaimmal és nagyon jónak találtam! már azon gondolkozom hogy kiveszem valahonnan és a barátommal is megnézem!! szerintem fantasztikusan jó!!! még több ilyet:D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.