Blockbuster Watch: Totál túró

Látjátok, ezért kell világpremier. Én már átbillentem abba a stádiumba, hogy megnézem a filmet, de a Speed Racer brutális bukása ismét megingatott (bár nem átlagnéző vagyok, azok talán azt sme tudják megy-e már kinn) – és persze a 2 órás játékidő is ijesztő egy gyerekfilmnél, arra ki bólinthatott. Egy biztos: Amerikában hatalmasat hasalt. Ugye a Mátrix tesók új filmjéről van szó, amit ők is rendeztek meg minden, nem csak producerek. A trailerek alapján heves vitákat tuti kiváltott a film előzetesen, szóval legalább nem középszer unalomnak nézett ki, de úgy tűnik nem kajálta be a nép.

Vasárnap este még úgy nézett ki, hogy a hétvégén második lett a Speed Racer a boxoffice versenyben, de a hétfő, pontosabb adatok szerint a What Happens In Vegas is lenyomta. A hétvégét amúgy Iron Man nyerte, de ez most nem lényeg. Szóval a Speed Racer összesen 18.5 millió dollárt kaszált, ez azt jelenti, hogy a 120 milliós készítési költségeket (plusz a titkos marketing költségek adat, 50 millió?) valszeg (tutira) nem hozza vissza.

27 hozzászólás a “Blockbuster Watch: Totál túró” bejegyzéshez

  1. én csütörtökön menni akarok az első vetítésre:) szerintem ez egyértelmű. amúgy meg várható volt, vagy hatalmas siker vagy hatalmas bukó.

  2. A hatalmas bukó volt a várható. Maradjunk annyiban, hogy ez a stílus (direktultragagyinakkinéző vmi) nem jön be az emberek nagy százalékának.

  3. Már a Mátrix folytatásokat is nehezen bocsátottam meg nekik, de a V, mint vérbosszúval végleg eltántorítottak a további filmjeiktől. Talán mikor már szétlopták a fél japán animekultúrát, és valahogy levetkőzik ezt a Mátrix 2 óta rajtuk lévő cukormáz stílust, és végre újra olyan filmet csinálnak, mint anno a Fülledtség volt, na akkor talán újra be fogok ülni egy Wachowski mozira. Addig is bojkott.

  4. Hát én csak azért is megnézem a momban. Annó a mátrix-folytatásokat is bekajáltam, ezt is be fogom. Az biztos, hogy cseszett látványos lesz, és hát mi másért jár az ember moziba? a kamaradrámákat monitoron is meg lehet nézni. Kábé ugyanolyan lesz, mint a King Kong: az első felét végig kell szenvedni, hogy aztán bámulhassuk a cgit, amiért igazából jöttünk.

  5. “A hatalmas bukó volt a várható. Maradjunk annyiban, hogy ez a stílus (direktultragagyinakkinéző vmi) ”

    ugyan már. várható volt? nem is értem, hogy miért nem itthon igazolnak bólintó embereket a warner élére:) (a bitang. ha te vagy ott, akkor megmondod, hogy “nem jön be az emberek nagy százalékának.”, de ők erre nem jöttek rá. ott fenn. engedd meg, hogy mosolyogjak:) – box office eredményeket nem így kell levezetni. majd minden projektet meg lehet mindkét irányba magyarázni utólag, hogy miért bukott és miért lett siker.

    utólag mindenki okos, előzőleg meg csak olyan abszurd érvet tud felhozni, hogy “ez bukni fog, mert gagyi/nem tetszik”, holott sem a nemtetszés, sem a gagyiság nem ér a bukás mellett, sőt.

  6. winnie: ez a személyes véleményem volt, igazad van, abból ne vezessünk le semmit. Utólag meg nem okoskodunk, oks. De azért majd nézd meg az összesített jegyeladásokat mondjuk egy hónap után.

  7. annó én is azt kommentelgettem ide, hogy bukó, mert vérgagyinak néz ki, de persze ez csak részemről, volt már példá rá sokszáz, hogy valamit nem kajáltam és amerika mégis élvezte…

    de ezt akkor sem szabadott volna így, max egy nickelodeon mese..

  8. Oké hogy ez gagyi(habár még nem lttam és nem itélkezek), de mi a baj a V for Vendetta-val? Nekem tettszet és mellesleg azt nem is ők rendezték, hanem James McTeigue.

  9. V for Vendetta baromira nagy. Nekem totál bejött. Persze simán egy Orwel 1984 koppintás az egész, de izgi volt, s a film politikai szinezete különösen tetszett. Hugo meg baromi jól játszotta V-t. A szinkron meg tökéletes volt, úgy mégjobban élveztem.
    Ezt majd megnézem, de nem moziban. Sztem nem lesz nagy eresztés.
    Mátrix is csúcs sztem. A 2 kicsit gyengébb, de az 1. és a 3. nagyon ott van.

  10. Nehogy már a V ről beszéljünk, van neki írás külön, plusz annál csak producerek voltak. (a marketing kampány el is lett cseszve, mert mátrixos akciót sugalltak a trailerek)

    Absz nem függ össze a saját rendezésű cuccaik kritikájával, nem hasonlítható a Turbóhoz.

  11. W-ék elszálltak. Minden tekintetben.
    Nekem már ott betették az ajtót, amikor az mondták (Joel Silver is nyilatkozta), hogy ők nem állnak kamerák elé, újságírók elé, nem nyilatkoznak, mert ők művészek!

    Még Liam Oasis Gallagher is újságírózik két paparazzóverés közben!

    W-ék elszállak. Baromi nagy művésznek hiszik magukat – inkább csak ez a baj.

  12. Nem kis részt kap a stáb az eldadott termékek után is szóval ha úgy nézzük simán visszahozza…

  13. monnyuk bögrékre és tollakra nem alapoznám a jólétemet… gyanítom 150 milla nem fog összegyűlni csak abból, 100 év alatt sem.

  14. Nem de 10 milla azért talán és szerintem nemzetközileg lesz legalább 140 ha a gyerekeket és a rajongókat belevesszük (nomeg szülők, mátrix rajongók, kiváncsiak, halálos iramban fanok stb.)

  15. 1, az hogy a stábtagok kapnak %-ot az azt jelenti hogy a megfinanszírozó stúdiónak még később jön be a pénze.

    2, míg amerikában 50%- körüli bevétel az övék, azaz 9-et kerestek most hétvégén, addig a nemzetközi terjesztésből kevesebb. Plusz ami csak nemzetközileg sikeres, az a stúdiónak nem az igazi. Ha otthon nem ozzák vissza a befektetést az többynire bukásként van elkönyvelve.

    De legalább nem lesznek a W-k agyatlanul finanszírozva legközelebb.

  16. meglepne, ha pozitív lenne a végső mérleg… szerintem boldogok lesznek, ha nullszaldóra kijön. viszont egyeértve human-nal: egy időre a tesók filmjeinek finanszírozása racionálisabb alapokra kerül.

  17. totál túró :D
    ezen kuncogok már 10 perce, és remekül illik a filmre is :D

  18. háát eddig várós volt, és most is az akárki akármit mond…majd meglátom még h nekem mennyire fog tetszeni, bár látva a film első 7 percét az sg.hu-n….nah majd mglátjuk.
    am meg aki a V, mint vérbosszút szidja, az ne nézzen filmet sztem…nemtom h akk szted mi a jó film;)

  19. tegnap lattam a filmet, itt irorszagban mult het pentek ota megy.

    bar en is feltem a szinessegtol, de nem neztem meg az elso het percet, mert azert ez megiscsak mozifilm. meg talan blu-rayen fog jol kinezni, mert tenyleg gyonyoru.
    ami csalodas, hogy a tortenet semmilyen, szokasos “penz nelkul nincs verseny, nem szamit, hogy te vagy a legjobb, ez uzlet”-tipusu sztori. aztan megis bebizonyosodik az ellenkezoje.
    nem rossz rendezok a Wachowskiek. eleg egyseges az egesz film, nem csak latvanyilag, hanem a film ive is jol ki van alakitva. hiaba, hogy tudjuk mi lesz a vege, izgalmas az utolso verseny.
    es szines. azon gondolkoztam, hogy ha ettol valaki nem kap epilepsziat, akkor fog-e egyaltalan valamitol? es meg a stablista se feher, hanem villodzo feliratos!

    nalam egy 10/7, mert latvanyos es szerintem kihoztak a maximumot a greenscreen-es forgatasokbol. szebb, mint a 300. a szineszek jok, kar, hogy kozhelyekben fogalmaznak. egyedul az egyarcu Matthew Fox-szal nem voltam megelegedve. hiaba probalom kedvelni, mert a Lost karakter ra van irva, abban remek, de sem a Vantage Pointban, sem itt nem tudott semmi ujat vagy mast nyujtani.

    viszont talan megis inkabb legyen 6 pont az ertekeles… mert most jutott eszembe a majom, ami kinyirja a filmet!ahogy a Jay es Nema Bob visszavagban is az a legidegesitobb. nem tudom ezt a majmos dolgot ki erolteti altalaban a filmekbe, de nem vicces. biztos van valami majom-lobbi…

    a bevetelekkel kapcsolatban: van egy piac, amivel nem nagyon foglalkoznak kulon boxofficemojon, pedig az ilyen filmeknel jelentos. a japan piac. ok az a vasarloreteg, aki minden ilyesmit imad es hajlando is penzt aldozni ra. ott ez a film nagy siker lesz es a film nagyreszben onnan fog megterulni. ahogy tortent ez pl az uj star warsokkal is! meg nemreg is volt egy amerikaban buko film, ami siker lett a kis szigeten.

  20. bocs human h hetente csak 1* v 2* nézem meg az oldalt…lehet h pont kihagytam:D
    am meg az h 1 filmet bukónak mondanak, k…vára nem érdkel általában, csak azután mondok véleményt miután láttam…
    mert ugye ti lehordtátok a transformers-t pedig sztem az 1 elég korrekt film, de az avp2-t meg ugy állitottátok be mintha nem is lenne annyi hibája, holott már az is hiba volt h moziba került, és embereknek kellett végignéznie…

  21. A V mint Vérbosszú szerintem is az egyik legjobb film amit eddig láttam. Az AVP2-ről nekem az a véleményem, hogy aki nem olvasta a könyv verzióját, mivel az az alap valamikor a 90-es évek környékén írták, az szerintem ne is rendezzen filmet róla. Mert egy nagy fokú pénz pazarlás, amennyit ráköltöttek annyiból csinálhattak volna egy tisztességes filmet. Meg a hülyeségeit a filmnek órákig tudnám sorolni.

  22. nah jó hagyjuk ezt a témát mer ez már nagy-nagy offff…
    azt akartam mondani h attól h ti mondtok vmit 1 filmről, én nem fogom szentirásnak venni…
    igazából nem emléxem mit irtatok már a transformersről, csak arra h nem értettem vele 1et. mind1.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.