Így készült: Wanted

Egyre jobban várom ezt a filmet. Az alábbi videót igaz, hogy csak másfél percig ha néztem, mert rengeteg eddig nem látott jelenet van benne, full spoileres, de még így is még jobban felspannolt a filmhez. Meg a képregényhez, amit be kéne szerzeni. Egyszerűen coolnak tűnik, mégha nem is lesz agysebész mozi. És világpremier, mi is rögtön látjuk!

human
írta
2008. 05. 18. 14:27
megjelenés
41
hozzászolás


41 hozzászólás a “Így készült: Wanted” bejegyzéshez

  1. Human, a képregényhez képest ez a filmes próbálkozás egy kalap sz*r, de ez magánvélemény persze :-)

  2. ha jól tudom a képregény megfilmesítési jogot vagy 2-3 rész utánv ették meg, és teljesne másfelé mentek mint a képregény. Szitne külön kell kezelni :) ellenben a képregény rajzai tetszettek a featurettében itt.

  3. Nem nézett ki rossznak, sőt! Bullet time ezerrel, headshot, ütköző meg megcsavart golyók, dodge viper, Angelina jolie, ott a helyem a moziban!

  4. A Vasember előtt láttam a trailert. Először azt hittem, valami paródia. De nem. Huhh. Nem tudom, a képregény is ilyen -e – megrántom a pisztolyt és megcsavarodik a kilőtt lövedék nyomvonala – mindenesetre ez így gázabb, mint a Hipervándor. Magánvélemény.

  5. A képregényről ezidáig tényleg nem hallottam, de remélem a filmben elmagyarázzák a golyók megcsavarásának mikéntjét, mert ha nem, akkor az picit rombolólag hathat, mert felőlem lehet akármilyen sc-fis vagy mittomén milyen a magyarázat, a lényeg az, hogy valamit mondjanak, ne csak annyit, hogy képes vagy rá, csak látszon a kreativitás meg a törődés, meghogy a storynak van mélysége, hogy ügyelnek a részletekre. Nem néz ez ki gatyinak, csak egy nagy adag képzelőerő kell hozzá, meg szemet kell hunyni a fizikai lehetetlen felett. Láttam már gatyit, de ez nem tűnik annak.

  6. Hi, látom mindenkit ez a golyó csavarós Uri Geller trükk érdekel. Hogy kocZkán fogalmazzak ez nem 333 fps és nem is AIM. x D x D vicces mi???

    Na az lényeg, hogy megfigyelhettétek már h a piszolyal általában függöleges tüzelnek, a karoddal “egyvonalban” vagy h mondjam. Ugye minden fegyver csöve huzagolt, ez azt jelenti h a cső belülről bevan marva, pl egyenes csíkok vagy spirál alakban stb. Azért megy egyenesen a golyó és persze közben forog, mintha sinen menne.
    Csakhogy ha te 90 fokkal ferdén lősz vele akkor szreintem valahogy megváltozna a golyó kirepülési szöge??
    Nem vok nagy szakértő csak akartam vmi okosat ide írni ;)

  7. Dagenham: a képregény meredekebb, ott gyilkos és bérgyilkos testvérsiégek vannak a központban és még sok más,érdemes elolvasni :-)

  8. Ez lemaradt: próbálom külön kezelni a képregénytől, csak az első trailer után valahogy letettem az egészről, de majd megnézem ezt is egyszer, de szigorúan csak ripben

  9. Szerintem meg a srác valami mentalista és tudja csavargatni a skulót. Mintha ilyesmiről lenne szó, nem?

  10. Hát az elejét átvették, de nem tudom igazábol várhattak volna mivel a képregény öszvisz 6 részes és már évekkel ezelőtt megjelent.
    Mellesleg nem bérgyilkosokról van szó hanem konkrétan szuperbűnözőkröl szuperhősök nélkül de a sztori elég csavaros érdemes elolvasni mert van olyan érzésem hogy ez is úgy jár mint a Szövetség, elbutítják és nagyon leegyszerűsítik.
    A srác nem mentalista egyszerűen egy születettet gyilkos a génjeiben van. Nem irányítja a gólyót meg ilyenek ez csak ilyen képregényes túlzás.

  11. Nem olvatam a képregényt (comick black spot for me) de tudtommal kint kult státusza van, ehhez képest egy nagyon gagyi, izzadt b-nek (se) néz ki a film.

  12. Egyet értek Horny Reaperrel, aki olvasta a képregényt azt tudja hogy ez nem egy Hollywood-i képregényadaptáció matéria. A Sin City sikerült az igaz, de ez a képregény sokkal sötétebb nála, itt nincs romantika, humor (ami van az morbiditás :D) szabályok, morál és ami főleg nincs az a finomkodás vagy éppen árnyalás. Bumm bele az arcodba… mindent, de ugyanakkor mindezt stílussal. Kemény, ha úgy tetszik “tökös” stílussal. Nem könnyű a regény, nekem második vagy inkább harmadik olvasatra jött át igazán és azóta az egyik kedvencem. Mindezt filmre vinni? Nem hinném. Próbálkozni persze lehet, meg eltérni tőle – megjegyzem amit így az ígykészült és trailer alapján láttam nem is kicsit – meg, bullet time-olni, meg görbült lővonalazni, meg sztárokat fölvonultatni a képregény karakterek helyett (Morgan Freeman mint professzor? elnézést a mestertől, de: na neee…) ez mind mind meg lehet csinálni egy hálivúdi adaptációban, de ettől még messze nem lesz WANTED. Ez inkább olyan mint cukor- koffein- kátrány- és (ilyet is láttam már) színezék anyag mentes kólát gyártani.

  13. Olvastam a képregényt és csak megerősíteni tudom; csak az alapötletet vették át (pl. a golyók pályájának módosítása szintén csak a filmben szerepel).

    Én is csak azt tudom mondani, olvassátok el.

  14. off lesz, bocsi:

    “Ugye minden fegyver csöve huzagolt, ez azt jelenti h a cső belülről bevan marva, pl egyenes csíkok vagy spirál alakban stb. Azért megy egyenesen a golyó és persze közben forog, mintha sinen menne.”

    a töltény ballisztikus íven repül, ami tudtommal olyan, hogy először kicsit felfelé tart az egyeneshez képest, majd ahogy távolodik el a fegyvertől átmegy enyhe ívű zuhanásba… attól tartok egyébként, hogy ez akkor is így lesz, ha oldalra fordítod a fegyvert, vayg fejjel lefelé tartod…

  15. Efti: nem akartam lelőni a poént hogy szuperbűnözők :-) Ebben meg valami titkos ügynökség, lol.
    Pedig sejthettem volna hogy Hollywood-nak nem lesz gyomra normálisan adaptálni a képregényt, de legalább a neveket megtartották. Mondjuk nem tudom ki hogy van vele, de engem ebben Angelina Jolie kifejzetten zavar.. :-S

  16. Horny Reaper: Elősször én sem akartam csak láttam hogy a film benegyre nagyobb marhaságok vannak és meguntam a találgatásokat.

    Öszintén szólva én kifejezetten utálom Angelina Joliet Szerintem egy tulbecsült, tehetségtelen divatbábu. Az oscart is csak azért kapta meg az Észvesztőért mert önmagát kellet játszania, egy zavart elméjű lányt. De az tény hogy itt csak jól kell kinéznie és lövöldöznie, habár félek hogy ez is le fogja terhelni a szinészi képességeit.

  17. “Öszintén szólva én kifejezetten utálom Angelina Joliet…”

    akkor a szombati South Park epizódot imádtad volna. :)

  18. Golyó pörög: jesszus. Minden kilőtt golyó pörög, már bocs. Azért van mert belülről huzagolt minden mai pisztoly csöve. Különben nem repülne egyenesen a golyó. Nem lehetne vele rendesen célozni…

    Egyébként ez a Hogy Készült bennem felkeltette a reményt… Eddig azt hittem, telejsen kiírtják a képregény minden tökösségét az egészből. Most valami reménysugár felcsillant.

    Nem hiszem egyébként, hogy a képregény hangulatát vissza tudják adni… Egyrészt pl. fogadni emrnék, hogy a képregény befejezését TUTTI hogy nem ültetik át a filmbe :-D Aki olvasta, tudja miért…
    Bár azt hiszem, meglepődne pár néző, mikor nézik a baznagy vásznon a zárást :).

    Angeline Jolie: nah benne az a vicces, hogy Mark Millar, a képregény szerzője egy olyan világot álmodott meg, ami egyrészt valóságos, ugyanakkor szuperbűnözk vannak benne. (A jófiúkat rövid úton elpetarolták a gonoszok. Aki nem kapott golyót a fejébe, azt agymosták, vagy fogyatékká tették :))
    Ugyanakkor a főbb karaktereinek egyértelműen híres embereket álmodott meg. Fox, Jolie karakterét pedig bizony Halle Berrynek szánta. De ez nem sejtés, egyszerűen kiköpött mása a képregénybeli Fox.

    A képreégny főszereplőjét meg… hátszóval Eminemről mintázta, nah… Lehet az ő cseréje nem volt annyira nagy baj.

    A professzor emg egy kis nyüzüge fehér papa volt. Szerintem Morgan Freemanre való cseréje szintén nem túl nagy véráldozat.

    Egyébként kíváncsi leszek, pár karaktert ha átültetnek, hogyan teszik majd azt…
    (PL. van egy szuperbűnöző… aki sz@rból van:) Egy-az-egyben! :))

  19. komolyanm képregéynesek, olvastátok amit írtam? Persze h nem ültetik át a befejezését, mert kb mrá forgattak amikor az kijött. Csaka z első pár részből ötleteket merítve lesz kb.

  20. jo kis film lessz ez, csak ne kelljen csalodni es tenyleg porogjon

    off
    mi volt az a film amiben 2 srac terrorizal egy csaladot, egy toparti hazban? nemet film es most keszul talan a remakeje

  21. human: Alapvetően ez nem gond de a képregény és az adaptációja között, még ha nem is érdemes együtt kezelni a filmet a képregénnyel, azért mégiscsak abból lett adaptálva, feltételezhetjük hogy a legtöbb motívum a képregényből lett átemelve, namost ha valami alapjaiban véve nem hasonlít egy picit se a Wanted képregényre akkor azt nem kéne Wantednak hívni. A Disney sem kuncsorgott a Marvelnél a Fantasztikus négyesért, mégis csinált egy nagyon fasza Hihetetlen családot (más kérdés hogy a két F4 film nevetségesen szar, és ez a kifejezés itt cizellált dicséretnek számít nála).
    Külön cím, esetleg a stáblistában megjegyezni, hogy Inspied by Mark Millar’s Wanted.

  22. (Bocs a Floodért, azt hittem egyben nem engedi kirakni de aztán rájöttem a c-o-o-l miatt nem hagyja. Tudom szóltatok de lyukas az agyam.)
    egy teljesen laikusnak persze simán bejöhet a film(ha tart egy szintet), hiszen a képregény geekek alapból a képregényhez fogják hasonlítani. Én nem olvastam, de a film önmagában nem tetszik, túl van pörgetve már a kúlról.

  23. human: Persze olvastam amit irtál te viszont nem olvatad amit én irtam. A képregény öszvisz 6 részes és kb egy évvel azelőtt olvastam mielőtt tervbe került volna hogy film készül belőle. Tehát itt egy apró ellentmondás merül fel.

  24. ÉSpeciel én olvastam amit írtál Human :-) Mondjuk az első 3 számban vannak a legnagyobb kúlságok, szóval az ötlet jó, csak nem éltek vele.
    Ha már a képregény zárását ne mrakják a filmbe, vajon a kezdését? Az se volt éppen hagyományo :-)

  25. Hát pedig ez jól néz ki, gyerekek és kit érdekel, hogy megficcan a golyó. Ez siker lesz, az tuti.

  26. ahoyg eddig sem, így ezután sem nyomjuk a warezelést. Igen, a képregény is az sajnos. Szerintem mindenki megtalálja.

  27. Hát, én miután megszereztem a képregényt, örülök neki, hoy eltértek tőle. Nem tehetek róla, nem szimpatizálok a nagyon rosszfiúkkal, és utálom Eminemet is… Viszont feldobja afilmet a bullet-time mg a csavarodó-kanyarodó golyók!

  28. SPOILEREK, KÉNYTELEN HUMAN IDEÍRNI MERT ÉN BÖSZME VAGYOK JELEZNI ÉS MÁR AZ ELSŐ BEKEZDÉSBEN LELÖVÖM A FILM VÉGÉT

    hm… Én ma megnéztem a filmet(azaz tegnapde mindegy), és hát nekem végülis tetszett, úgy alapból az ötlet jó, h egy szövetség öl, hogy mentsen meg ilyenek. Volt egy két csavar a filmben, viszont mikor a végén Angelina mindenkit lelő…hát hogy is mondjam, ez a nagy szövetség? :D lelő mindenkit és magát is? elég beteg, de ahogy érzi.

    A golyó csavarásról: A golyó egyértelműen forog a saját tengelye körül ugyebár, de attól még mert pl 90 fokkal másfelé tartod, az ugyanúgy egyenesen fog menni, csak éppen arra. Mindig a cső végéhez képest kell nézni hogy egyenesen megy, emrt csak úgy tud :)…Viszont kitaláltam egy nagyon jó megoldást, lehet el is kezdem megvalósítani. Szerintem mindenki ismeri ezeket a régi játék fegyvereket, ami ilyen pici műanyag golyókat lő ki. Nos ennek van egy picit modernebb változatú része is. Ezekben a fegyverekben egy elektromotor van, és az egy rugó által lövi ki a lövedéket. Nos, hogyha valahogy meglehet oldani h a hop-up rendszer (amitől nyílegyenesen megy) megszűnjön, és a helyére valami ferdített “lapátot” berakni, ami a golyó oldalát üti meg, akkor lehetséges, hogy a kilövés után elmozdúl az egyenes pályáról. A műanyag golyót pedig helyettesíteni mondjuk csapágygolyókkal, és már elég komoly károkat lehet vele okozni, és láám… ível a lövedék :) (ha minden igaz)

  29. SPOILEREK, KÉNYTELEN HUMAN IDEÍRNI MERT ÉN BÖSZME VAGYOK JELEZNI ÉS MÁR AZ ELSŐ BEKEZDÉSBEN LELÖVÖM A FILM VÉGÉT

    ez mi…? :?

  30. az h nem jelezted a spoilert pedig már az első bekezdésben lelőtted a film végét. Ahogy írtam is. Kénytelen voltam én belevésni, h spoiler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.