Strange Wilderness

Oké, rendben, ennél betépettebb filmet nem láttatok mostanában moziban vagy dvd-n. Az első név ami beugrik, amikor arra gondolok, hogy mire hasonlít, az a Hé, haver, hol a kocsim. És mivel a közönség reakciója is hasonló: van már utáló meg imádó tábor is – aki látta a filmet az nem közömbös -, így mindenképp érdemesnek találtatott egy bevizsgálásra.

Strange Wilderness kritika végre

Nem húzlak titeket sokáig, számomra egyértelműen a bejövős halmazba esik. Most jön a történet ismertetés, de senkit ne tévesszen meg, ha ez értelmesnek tűnik, a film készvan mint az irodalom házi. Tehát: főhősünk apja vezette a Strange Wilderness műsort egészen a haláláig, amikor a fia vette át a staféta botot. Persze sokkal ügyetlenebb és butább nála, így nézettségileg már a hajnali 3 órás slotot sem tudják megnyerni vele. A csatorna befenyít, hogy cancel lesz, erre előállnak azzal, hogy lefilmezik bigfoot-ot, aki nem ember, de nem is majom lény ugye. Ebben segítségükre van egy térkép, ami igazi, azaz bigfoot létezik. Hát ennyi, egy roadmovie szerű film egy természetsorozat készítéséről. Mármint erre gondolnál, de marhára nem erről van szó.

A lényeg azon van, hogy 6 idióta átszel pár országot, és közben készebbnél-készebb kalandokba keverednek. Igazából el kell fogadni, hogy ezt senki ne gondolta komolyan, csak hülyéskedni akartak, és onnan élvezhető a film, a sok beteg poénnal nyakon öltve. A Strange Wilderness legjobb pillanatai mindenképp azok, amikor a kitalált természet-showt mutatják. Merthogy a főszereplőink sz*art sem tudnak ám az állatokról, így mindenféle baromságokat dumál alá a narrátor a neki írt szövegek alapján. De tényleg. “A majmok hangyákat esznek, de tudósok szerint ha a hangyák akkorák lennének mint a majmok, vagy nagyobbak, akkor sokkal kevesebb fogyna belőlük.” És ez csak egy kiragadott gyengébb példa volt, a filmben ennél sokkal durvább dumák vannak. Az a helyzet, hogyha valaki csinálna egyilyen természet showt, akkor én bizony nézném.

Hogy a szereplőgárdáról is ejtsek pár szót: Steve Zahn, Mac Guy, Jonah Hill, csaj a Jerichoból (beugrott a neve, Ashley Scott, és jól néz ki a filmben)… És akkor még a rövidebb kameókban feltűnő jobb arcokat nem is említettem. Szóval szereplő ügyileg rendben vagyunk, és az egyetlen idegesítő színész alig szerepel, majd meglátjátok. Amúgy mindenki olyan, mintha most engedték volna ki a gyogyósok közül a Vadonba.

Strange Wilderness értékelés

Azt kell mondanom, hogy próbáljátok be, de ha az első 10 perc nem tetszik, akkor ki lehet nyomni nyugodtan, végig olyan lesz. Nem a te humorod, ennyi. Részemről ez 8/10-es beteges hülyülés volt, sok brutális cápa és piranha általi halállal.

40 hozzászólás a “Strange Wilderness” bejegyzéshez

  1. Nekem már a cápán röhögős trailerrészlet óta nézős, úgyhogy hamarosan berántom. Amúgy jön hazai piacra valamilyen formában?

  2. 8/10? Iiiiii… Hát, én becsülettel végigültem, de igazad van, jobban jártam volna, ha az első 10 perc után kinyomom. A “sok beteg poénból” csak a “sok beteget” meg az iszonyú erőlködést láttam, hogy valami vicceset csináljanak, és egy-két kivételtől eltekintve, szerintem, nagyon nem sikerült nekik, és azokat is ellőtték már a trailerben. Kár érte, én is vártam nagyon.

  3. én nem útáltam, nevettem pár hatalmasat (pl. a mi a neved? dick jeleneten), de azért ez nem egy jófajta vígjáték volt (idén láttam már jobbakat). vázlatos sztori, sok improvizálás, és erőlködés ahogy payskin előbb írta. ha már gandzsás, akkor inkább a tavalyi smiley face c. film.

  4. Az idegesítő csávó amúgy szerintem Knoxville paródiája akart lenni, és végül is annak nem is rossz. Amúgy borzasztó idióta
    egy film, de én szúrom az ilyesmit:)

  5. Jópofa volt ez a film, nekem okozott pár nagyon vidám percet, bár nyilván nem fog megmaradni.
    A Strange Wildernesst (magát a showt) bemutató jelenetek zseniálisak (bár nem feltétlen, de SPOILER amikor kinyitja a kocsiajtót és kirepül a sok szemét, ott pl stoppolni kellett pár percig a filmet) plusz a Bigfoot, meg a cápás dolgok zseniálisak. 7/10, nekem a mostani vígjátékok közül kitűnik, még úgy is, hogy a betépett poénok és a teljesen idióta helyzetek dominálnak.

  6. Én nagyon élveztem, végig. Steve Zahnról kellett volna állatos filmet forgatni, az talán még nagyobat szólt volna :D
    8/10-zel totálisan egyetértek, szerintem az utóbbi évek legbetegebb/legjobb amerikai vígjátéka.

  7. Engem az 5,2es imdb elijesztett, de ha ilyen jók itt a visszajelzések, akkor megnézem. :)

  8. de az ott justin, trailer alapján nekem is várós.
    ebben van az a “leragasztott szem megbeszélés alatt”, meg a “göndör kövér srác tangája” ugyi? :D

  9. Ha csak az arcokra nézek már röhögés tör elő belőlem. erre rámegyek én is. kössz a tippet!

  10. összességében ez tényleg gáz film, de az a pár poén, az tényleg überel mindent. nekem a karcolás a kocsin a kedvenc részem belőle.
    ellenben a cápás poént kár, hogy lelőtték a bemutatóban…

    és az nem leragasztott szem, hanem tetovált, de stimm, ez az a film. :D

  11. Mi haverokkal hétfőn néztük meg, és hát szakadtunk a röhögéstől, eszméletlen beteg egy film, de sztem ez a legjobb benne… :D
    SPOILER: várható esetleg egy folytatás a Loch Ness-i szörny felkereséséről? :D
    Amúgy a 8/10 korrekt, én is annyit adtam neki :)

  12. vmit irjon már vki az itthoni megjelenéséröl, pl mien cimmel keressem (majd) ?

  13. “You like your name? You like Dick?”

    iszonyat kész film, néha kicsit erőltetett de ettől függetlenül rommá röhögtem magam rajta, a cápa meg mindent üt :D megérdemel lazán egy 7/10-et

  14. Há’ nekem nagyon nem jött be. A poénok felét ellőtték a bemutatóban. Erőltetett volt, unalmas :\ Kár érte. maximum egy 5ös (a pár jó poén felhozta).

  15. Na, hsz-ek alapján örülök, h anno nem néztem meg a trailerjeit (nem mintha tudtam volna a filmről). Szerintem hattalmas volt, voltak sírvaröhögős részek :D

  16. Hatalmas film, könnyesre röhögtünk magunkat a bátyjámmal – főleg a pulykás részen! XD

    Jah, és néha úgy tűnt, hogy nem is a szerep miatt, hanem valóban röhögnek a színészek! :)

  17. én kicsit jobbra számítottam, de
    van térképem! :)
    jól láttam, hogy a függőgyerek a Die Hard 4.0- ból jött? és a Sparrow kapitány-utánzós… XD
    zacsipacsi!
    a Deep Purple Hush c. számát nemtom mért épp oda rakták, de jó volt!
    éljen Dick!

  18. még azt akartam kérdezni, hogy van jelentősége, hogy az írók-rendezők magukról nevezték el a szereplőket?

    “a majompopuláció 80%-át a majmok teszik ki”

    “afrikai törzsi táncosok”-ból jöhetett volna még ;)

  19. Hát, ez ritka jó volt. Én is falnám, ha lenne egy ilyen természetfilm. Bár röhögtem rajta, de speciel pont a pulykás rész volt kicsit sablonos-amerikaipités. Annál sokkal jobban ütöttek a forgatások. Nem egyenesen jöttek a poénok, hanem sunyin hátulról döftek le. “a majompopuláció 80%-át a majmok teszik ki” -> valóban ohmy De a kopuláló oroszlánok se voltak semmik. A végét kicsit úgy fejezték be hogy ki nem szarja le mi a film vége, de ebből is jól jöttek ki sztem. Sokkolt az 5.2es imdb rating.

  20. na megnéztem, és elég jól is szórakoztam. 7et simán megér, de többet annyira nem, viszont mégegyszer meg lehet nézni. a pulykás részen fanyalogtam én is, de amikor a lowrider kiveri a fogaikat, azon szakadtam. de egyértelműen a természetfilmes réstzek a legütősebbek… amikor 6szorra mutatják a cápát, és közben adják hozzá a hangokat : ) nagyon hm, “elragadó” a film maga módján, és a hangualata hm, fless : ))

    maTThew: amennyiben annak van jelentősége, h matt groening is szerepelt a simpsonsban..

  21. Én a 10 perc utáni azonnal letörlők táborába tartozom… Sokféle humort szeretek, de ez annyira gagyi, hogy csak na. De, mint film alkotás is szörnyen gyenge.

  22. Én azoknak a táborába tartozom, akik ha elkezdenek egy filmet, akkor végig is nézik, ezt nem kellett volna, tényleg annyira rossz. Erőltetett poénok tömkelege, a csonthülye nevű műremekhez tudnám hasonlítani, azt haverom erőltette, hogy nézzük meg, mi teljesen mást akartunk de beleegyeztünk, erre meg ő végigaludta a filmet. mit kapott a film megtekintése utáni sokkos állapotban tőlünk. najó lehet 1 fokkal az rosszabb, de engem ugyanúgy idegesített. Szerintem nézzetek Torrentét, ha jó vígjátékot akartok, de csak az első két részt!

  23. Nem értem hogy ez a remek vígjáték hogy kaphatott 5.2-t? Kik húzták le ennyire? simán 8/10 ezen kár is vitázni. Remek helyzetek és poénok tömkelege. Párszor meg kellett állítanom mert szakadtam a röhögéstől.Főleg Steve narrátori tevékenységénél. MINDENKINEK BÁTRAN AJÁNLOM!

    Akinek mégsem tetszene nyugodtan köpködhet, mert ezért a filmért még be is vállalom.

  24. kár vitázni? hát rég láttam ennyire gyenge filmet, ehhez képest a zohan egy oscar díjas alkotás.

  25. Ez k***a gyenge és erőltetett volt. Gondolom a készítés közben végig be voltak szívva és talán a célközönség is ez lehet…
    A legszomorúbb, hogy Jonah Hill milyen szánalmas volt végig. Pedig azt hittem ő dobja majd fel a filmet.

    Na mind1, azért ezt is láttam, 10/4.

  26. 10/4? Hm, kicsit túlértékelted, sztem csak 8/10 :D

    Én bírom a beteg filmeket és ez abszolút az. Jó lett a casting, elég borultak a poénok összerakták és jó lett, naggyon jó. Rég láttam hasonlóan elborult filmet. Vége tényleg olyan érzetet kelt, h mind1 mi lesz úgy is jó lesz de jó is lett. Talán folytatni is lehetne azzal amivel befelyezték…

  27. tcs:
    A célközöség akkor én lehetek. :D
    És bizony k*rvára tetszett is, 9/10! Utóbbi idők legjobb vígjátéka, füves filmek közül meg simán top5ben.

  28. Kb. 20 perce fejeztem be a filmet, de még mindig röhögök, ha visszagondolok rá :)
    Haveri társaságban k*rva nagy móka lehet megnézni, szerintem mindenki szakadni fog a röhögéstől (már akinek bejön az eféle humor).
    IMDb-n 7 csillagot adtam rá, de lehet megér ez 8-at is. Tényleg jól szórakoztam.

  29. Most tartok a felénél és erősen gondolkodóba estem, hogy nézzem-e tovább. Lehet, hogy nem fogom. Nekem nem jött be.

  30. Nálam 10/10. Nem hiába láttam sokszor; túl sok a kedvenc jelenet :D
    Béke!

  31. Számomra az év vígjátéka, egyáltalán nem csalódtam benne, a film humorét pedig egyszerűen zseniálisnak tartom. Nagy élmény volt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.