Blockbuster Watch: Indy 4

Azért először a Narnia 2-ről pár szót: csúnyán megbukott. Az Indy előtti héten mutatták be, és az eddigi két hétvégéjén 96 milliót hozott. Persze, akár hozzá is főzetné valaki, hogy “hátde az marhasok zsé”, csak az a helyzet, hogy majdnem 400 milliót kéne hozzon hogy pénzüknél legyenek, hiszen a stúdió 200 milliós készítési költséget ismert be. Hát a Narina: Prince Caspian a 400-tól messze lesz a végén valószínűleg, hiszen az első hét sem volt kiugró, és onnan csak durva csökkenések vannak. És akkor most Indy.

Indy 4 box office

Az 5 napos hétvégén mutatták be, így az eredmények elemzése kicsit trükkös. Egyrészt az ide bemutatókhoz a hétvég adatait kell hasonlítani (Péntek-Vasárnap), és úgy épphogy lenyomta a Vasembert 1-2 millióval. A 3 nap alatt 101-et vágott zsebre Indy Amerikában. Box office szempontból az az ország a lényeg, akármit csinál a film nemzetközileg. Na jó, ez nem teljesen igaz, hiszen az Indy azért eléggé világ-brand, azaz durván hozott amerikán kívül is, az 5. legjövedelmezőbb nyitás a világ többi részén. Tehát akkor, visszatérve a 3 napos adatra, idén eddig ez a legnagyobb nyitóhétvége, de még jön pár nagyon durranás a nyáron. Meglátjuk.

És akkor térjünk rá a hosszú hétvége (amcsiknak 5 szünnap volt) adaira. Az összeg: 151,1 millió! Odakinn ilyenkor mindig 5 napos ünnep van, így az előző évak eredményeihez lehet ezt hasonlítani. Mivel tavaly a Pirated 3 nem csütörtökön nyitott, így ahhoz nem (azt le is nyomta), viszont a Spiderman 2 durva 152,4 milliós 5 napja majdnem meglett!

11 hozzászólás a “Blockbuster Watch: Indy 4” bejegyzéshez

  1. “A 3 nap alatt 101-et vágott zsebre Indy Amerikában.”

    asszem 102,35 volt a tippem. :)

  2. 152-őt tippeltem az 5 napra, mondhatni, hogy bejött :D. Mindenesetre ha csak a bevétel szempontjából nézzük, akkor a folytatásnak nem lesz akadálya. Nagyjából erre számítottak Lucasék, és valószínűleg nem lesznek hatalmas esések, olyan átlag 40-45% körül(második hétvégén vmivel több).

    “Box office szempontból az az ország a lényeg, akármit csinál a film nemzetközileg.” – azért ez így nem igaz, régebben is, manapság pedig még nagyobb szerepe van. De az tény, hogy azért mindenki elsősorban az amerika bevételeket nézi, de azért mindig jó megnézni mellé a foreign grossokat is, a stúdiók szempontjából nagyon lényeges. AVP-nek (sajnos) épp ezért lesz harmadik része. Mondjuk ha kiadják a kezükből a nemzetközi jogokat, mint tette azt tavaly a New Line a Golden Compass esetében, akkor pórul járhatnak (USA: 70m, nemzetközi: 301 m.)

  3. a narnia így még 150M is alig lesz, durva bukás…

    “azért ez így nem igaz, régebben is, manapság pedig még nagyobb szerepe van.”

    az egyre nagyobb szerep az lenne, hogy említesz 2 filmet, amelyikből pletykaszinten 1-nek lehet, hogy lesz nem straight to dvd folytatésa?:)

    jó, no offense, de tényleg ha valamikor nem számít a nemzetközi bevétel, akkor az manapság.

    a golden compass lehetne végre egy film, ami a nemzetközi sikerre alapozva folytatódhatna, hiszen ott valóban volt aki hasznot húzott a külföldből, de a nagy stúdiófilmek nemzetközi bevételéből a stúdió nem lát semmit, hiszen azok már előre kötött szerződés alapján mennek ki az országok forgalmazóihoz.

    a nagy pénzt akkor tudják szakítani, ha nincs szerződés, mint például ahogy a rush hour 3 forgalmazási jogokat jackie chan kapta meg ázsia egy részére.

  4. “az egyre nagyobb szerep az lenne, hogy említesz 2 filmet, amelyikből pletykaszinten 1-nek lehet, hogy lesz nem straight to dvd folytatésa?:)” példaként említettem kettőt, bocs, legközelebb, majd akkor még odadobok 10 címet…
    Talán az is túlzás, hogy nem lát semmit a nemzetközi bevételekből, persze az tény, hogy jóval kisebb szeletet kap.
    De, hogy legyen még példa, a tavalyiak közül kalózok HP, Póki aktuális része, de a Die Hard 3. része a Bűbáj és a Lecsó is közel kétszer annyit hozott, mint Amerikában, amivel nem azt akarom állítani, hogy ugyanakkora részt kapna meg ebből a stúdió, de azért nem is elhanyagolható szempont a nemzetközi bevétel.

    dimitrij: bár nem láttam a filmet, de ahogy hallottam elég “érdekes” vége volt a filmnek. Bonyolítja a helyzetet, hogy a New Line azóta betagozódott a Warner-be( mondjuk eddig is az anyacéghez tartozott). Én arra tippelnék, hogy nem, ugyan nem lehetetlen a folytatás, inkább csak valószínűtlen(sztem).

  5. egyrészt kevesebbet látnak a nemzetköziből (ha látnak valamit), másrészt ha otthon nem termeli ki, akkor bukta a film a szemükben (ezért számít csak amcsi főleg). Gondolom nem véletlenül.

  6. Kellett nekik az Indy előtti héten bemutatni,így jártak.Csak amikor ilyen bukásokról olvasok és hallom hogy mennyi pénzről van szó és hogy mennyit buknak a készítők,mindig elgondolkodom,hogy mi a jó ég lesz velük utána?!Millió dollárokról beszélünk a támogatók ezeket hogy kezelik?Gondolom a készítők sem lesznek sorba öngyilkosok,de érdekelne hogy ezeket a hatalmas bukásokat hogy simítják el.

  7. Remélem hogy ez azt jelenti, hogy iszonyat gyorsan nekiállnak az Indy 5-nek (es keresnek egy normalis forgatokonyv irot).

  8. jah amúgy azt elfelejtettem odaírni hogy a narnia 2-re gondolok,méltó hozzászólás volt a nevemhez :)

  9. “Kellett nekik az Indy előtti héten bemutatni,így jártak.” – nem itt volt a probléma. Nyáron ez a szokásos menet, minden hétvégén legalább egy nagyágyú.
    A Narnia első részét decemberben mutatták be, ott is volt konkurencia, de a film sokkal inkább a téli ünnepek idejére való, márcsak azért is, mert az év utolsú két hetében brutális összegeket lehet összeszedni hétköznaponként is az ünnepek miatt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.