A franciák kezében az Ubik

A francia Celluloid Dreams szerezte meg a jogot a könyv megfilmesítésére. Az Ubik nekem meg jelenleg a második helyen szerepel a PKD elolvasnivalók között, csak az első helyen levőt még nem tudtam beszerezni. Addig olvassatok a Kizökken időről.

Namost aki viszont ismeri az Ubikot, az valszeg bólintani fog, amikor azt írom, hogy azt olvastam, hogy baromi nehéz lehet megfilmesíteni. Vajon a Blade Runner és a Kamera által homályosan, vagy pedig az Imposztor kategóriába tartozó lesz a végeredmény?

human
írta
2008. 05. 31. 18:20
megjelenés
10
hozzászolás


10 hozzászólás a “A franciák kezében az Ubik” bejegyzéshez

  1. öööö
    hát ez azért kicsit durva.
    szóval azért a baromi nehéz lehet megfilmesíteni az kicsit finom kifejezés szerintem
    a másik meg hogy ki fogja megnézni? most vagy cisnálnak belöle valami mindenki számára úgymond emészthető filmet, ami így belegondolva sucks, vagy egy PKD rajongók utolsó könyvélménye elötti tisztelgés, de akkor nem nagyon lesz bevétel
    igazából most azon gondolkodtam, hogy franciák csinálják, de kik? mert akárhogy nézem mindkettöt el tudom képzelni. vagy hű “művészfilmet” csinálnak, vagy megint meg akarják mutatni hogy mindenkinél menöbb scifit tudnak alkotni egy brutálisan sok háttérinformáció tudádsát és kb ugyanennyi PKD könyv elolvasását igénylő sztorit. de kíváncsian várom

  2. Hát én reménykedek a Szárnyas Fejvadász kategóriában.
    De kétségtelen, hogy az egyik legnehezebben megfilmesíthető a könyvei közül. De az egyik legjobb is!
    Én nagyon várom! Meglássuk!

  3. Hát az Imposztort nem olvastam(az is PKD?), de mind2 elsőnél sokkal nehezebb az Ubik, filmen sztem abszurd feladat megérteni, ha úgy csinálják ahogy kell/szeretnénk.
    De talán egy kisebb stúdió(mint ez gondolom), nem akar Pokember szintű aratást, hanem csinál egy viszonylag jól hozó rétegfilmet.
    És Human mi az első a listában?

  4. Ha ezt nehéz megfilmesíteni, akkor a Valist egyenesen lehetetlen…
    Ez még egész egyszerű, és szerintem tök látványos is lesz.

  5. Elvileg a Nyisd ki a szemed című film az szintén az Ubik hatására íródott. Bár nem a tipikus adaptálás, inkább csak ihletés.
    Amúgy meg az Ubik nem egy egyszerű, de képzeljétek el azt, aki pl a Valist akarná megfilmesíteni.
    De várjuk mindenképpen ezt is. Érdekes lesz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.