Get Carter (2000)

Ez a tipikus style over substance film. Bevallom, eddig még nem láttam az eredetit, de most már kíváncsi lettem rá. Mert hát nyilván ennél jobb, pedig még ez is tetszett valamennyire. Nem váltja meg a világot, de a kivitelezés valami gyönyörű, miközben a forgatókönyv fordulatai már kevésbé.

Stallone mint Carter

Carter (Stallone) visszautazik szülővárosába, méghozzá az öccse temetésére. Kis kérdezősködés után világos lesz számára, hogy az autóbaleset, amiben a testvére meghalt, az nem a véletlen műve volt. Elkezd nyomozni, ki lehetett a tettes. Olyan igazi bosszúsztori keveredik belőle, ahogy kell. Ami miatt mégsem működik, azok a katasztrófa párbeszédek, és a semmiből előtűnő vázlatos karakterek. A legrosszabb ezek közül a drogos k*urva, és minden jelenet amiben szerepelt, volt.

Szóval amúgy semmi kiemelkedő, de akkor be kell hoznunk a megvalósítást, amiben bizony nagyon igyekeztek. Elhiszem, hogy Caine kurvajó volt az eredetiben, meg ott a vérengzés is felnőtteknek szólt, míg ebben alig van igazi brutalitás, viszont a folyamatosan zuhogó eső, a nedvességtől fényekben csillogó sötét utcák. Gyönyörű noiros az egész. Ehhez jön még pár majdnem hibátlan autós üldözés, és helyben is vagyunk. A vége felé van egy jelenet, ahol üldözik, és persze elintézi őket, na ott amikor elhajt a kiiktatott kocsi alatt… már azért a beállításért megérte megnézni a filmet, komolyan mondom.

Furcsa volt látni Dr Coxot, mint rendíthetetlen maffia arc. Stallone viszont elbírt az 50 körüli, és mégis fitt bérgyilkos figurával, ellenben szerintem ennél sokkal kegyetlenebb kellett volna legyen, hogy tényleg megállíthatatlannak tűnjön. Valahol a közepe felé kicsit megingott atúlérzelgősséggel.

Get Carter értékelés

Pontszámosítva 5/10-nél többet sajnos nem érdemel, de mégsem bánom, egy kölcsönzésnyit megért.. Na, ideje megnézni az eredetit.

human
írta
2008. 06. 03. 13:20
megjelenés
10
hozzászolás


10 hozzászólás a “Get Carter (2000)” bejegyzéshez

  1. Stallone?

    ISTEN!!

    Najó, mondjuk a Get Carter nem a legjobbjai közé tartozik, de azért elég jó, főleg a közös jelenetei Mickey Rourke-kal, na meg amikor a liftben elintézi a csávókat. Az nagyon coool!

  2. De ez a Michael Cane -féle Kill Carter pedig. Azt Te meg láttad Human, nem ?

  3. Életem egyik legrosszabb filmélménye, Sly igazi mélyrepülése, pedig nagyon bírom az öreget. Semmi pozitívumot nem tudok mondani a filmről, max. annyit, hogy jó régen láttam. :)

  4. nem láttad az eredetit? elég nagy gáz… meg az is, h ez hozza meg rá a kedved…

  5. az eredeti get cartert mindenképpen nézd majd meg human, szerintem az egyik legcoolabb film a hetvenes évekből. simán oda lehet tenni sam peckinpah bring me the head of alfredo garcia című filmje mellé – ami szerintem a legcoolabb film a hetvenes évekből.

  6. Ezen felbuzdulva előkaptam a CopLand c. filmet, nagyon jó darab, szivesen olvasnék majdan egy kritikát erről is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.