Defiance poszter

Annak a pár embernek, a ki várja, itt a Defiance csodálatos (nem) posztere. A trailert meg már látta mindenki. Pedig akár váhatnánk is, hiszen mind a Szamuráj mind pedig a Véres gyémánt korrekt film volt.

Defiance poster - Daniel Craig
Kattintva még inkább néz Craig.

human
írta
2008. 06. 13. 12:57
megjelenés
27
hozzászolás


27 hozzászólás a “Defiance poszter” bejegyzéshez

  1. Most nem kotekedni akarok, de mi ez a szigoruan negativ hozzallas? Lesz egy patetikusan hosies meg szep haborus film, ami emleket allit nehany hosnek, akik egy ilyen filmet egyertelmuen megerdemelnek. En biztosan megnezem majd.

  2. pisketi: emlékt állít, szép, de ha a film nem tűnik jónak akkor semmt nem él. Túlzott melodráma szaga van.

  3. Egyszer mondjuk csinálhatnának egy olyan filmet is, hogy a Waffen SS elit katonái elől menekülenk a hős amcsik.
    Vagy mikor a PZIV-et tigrisnek nézve menekülnek.
    Mindegy csak meneküljenek végre ők is egy kicsit … :)
    Bár ha még Perl Harbor-ból is jól jöttek ki – a film szerint legalábbis – akkor asszem sokat kell még ilyesmire várni…

  4. Na, megnéztem végre a trailert. Vhogy nem izgat a Robin Hoodos átirat a lengyel ellenállásból. A következő film Titoról fog szólni?
    A másik kedvencem, hogy a gonosz németek ellen küzdenek. Kéne már egy film csak egyszer a berlini nők megerőszakolásáról. Annyira sarkított ez az egész.

  5. Hat ja, nem lesz top ten az biztos mert eleg nyalasnak tunik. Masreszt viszont a tema es a kornyezet erdekes + ott van Daniel Craig, aki meg nem eppen az a tipikus nyalgep.

    To dwiki: volt mar olyan film is, a Ryanben is fostak a nemet tankoktol, vagy nezd meg a Bridge Too Far-t. Mondjuk ha masodik vilaghaborus filmet nezek, akkor azt akarom latni, hogy vegul a nacik szopnak, mert ugyebar a vilagtortenelem egyik legszarhazibb bandajarol van szo.

  6. Hóhóhó. A nácik szoptak is eleget elhiheted. Az SS tagjai meg is kapták megérdemelt kis ajándékukat. De nem kell belekeverni pl a Wermachtot, vagyis a hadsereget, ami messze fegyelmezettebb volt a szovjet csürhénél vagy a frissen kiállított kocsisszájú amerikai egységeknél.
    A németektől meg fostak eleget, nézzétek meg a Band of Brothers című minisorozatot (Elit alakulat néven futott az HBO-n).

  7. most mi az, hogy a film nem tűnik jónak?? hát komolyan! már megbocsáss, de ezzel a hozzáállással a Wanted egyenesen szarnak tűnik. szerintem. a Defiance-t én speciel várom.

  8. Mondjuk, ha nem is várom, de biztos megnézem. Nem ítélem el, amíg nem láttam.
    Bár Daniel Crag mint lengyel ellenálló? Na ne már. Nem szlávos a csávó, na.

  9. látom ma kötekedő állásban vagy gabee, örülök! Mi az hogy nem tűnik jónak? Leírtam már kommentben is, a tipikus melodráma az.

  10. “Mondjuk ha masodik vilaghaborus filmet nezek, akkor azt akarom latni, hogy vegul a nacik szopnak, mert ugyebar a vilagtortenelem egyik legszarhazibb bandajarol van szo”…. ja télleg az szovjetek meg igazi arisztokrataként viselkedtek mikor végig erőszakolták fél európát! .. igazán jó lenne már leszálni erről a németeket démonizáló ostobaságról!

  11. Vedtem en a ruszkikat egy szoval is? A mi falunkon vegigvonult mind a ket hadsereg es a nemeteket a hazaiak megsirattak amikor elmentek annyira rendesek voltak, de akkor is nacik voltak a qrva eletbe es igy vagy ugy egy olyan birodalom katonai, amelyik tobb tiz millio ember halalaert felelos. Tonkrebasztak egesz Europat es a Nyugat-Nemet oldalon jelentos reszuket le sem ultettek a haborus mocsoksagaikert, szoval legalabb a filmek vegen szopjanak. Nemet demonizalas igy vagy ugy, az amcsik le tudtak forgatni a Platoont, az Apocalypse Now-t vagy a Full Metal Jacket-et Vietnamrol, a Jarheads-et az irakirol, mondj egy ilyen nemet filmet a masodik vilaghaborurol…

  12. pisketi: te hány német filmet tudsz mondani kapásból, imdb nélkül? Nem nagy szám a filmgyártásuk. Plusz utálják a nácikat. Nekik van rá okuk.
    És a német katonák mióta voltak nácik? Jaj. A német katonák azt tették, amire utasította őket a Wermacht vezérkara. Nem nyitottak és őriztek koncentrációs táborokat. Ők csak harcoltak, mert ezt adták nekik parancsba. A vezérkart, meg a megalomániás Hitlert lehet azért hibáztatni, amiért “szétbaszták Európát”.
    De kérdem én, az első világháború után, ki nem akart kibaszni Közép-Európában a köcsög franciákkal?

  13. nagyon elment ez a diszkurzus valami másik irányba, már egy ideje nem is a filmről van szó :)

    egyébként nekem bejön, a melodráma szaga ugyan érződik kicsit, de azért még ki lehet ebből hozni egy jó filmet…

  14. Blood Diamond? Last Samurai? Egyik film sem jött be, de azt akkor is megnézem… Valamiért szeretem Fapofa Craig-et.. :)

    pisketi, ekkor: 2008. 06. 14. 0:31

    “es a Nyugat-Nemet oldalon jelentos reszuket le sem ultettek a haborus mocsoksagaikert”

    Ezt alá is tudod támasztani nem Wikipedia szintű forrással, vagy csak fröcsögtél egy picit?

  15. rendben, innentől vége a történelem résznek, ha ilyesmibe akartok átmenni vele. szomorú

  16. Úgy látom ölég nagy lavinát indítottam…
    Nem baj :) …
    pisketi:
    Szívem szerint azt írnám, egyszerű vagy mint egy faék, de az személyeskedés volna, úgyhogy ilyet nem írok ;).
    A nagyapám ott volt a Don kanyarnál – ha esetleg nem tudnád, a németek oldalán harcoltunk- nem volt náci, soha nem volt semilyen párt tagja, ellenben hithű katolikus volt.(ő mondjuk haza is jött Don kanyarból, sokakkal ellentétben)
    “Ryanben is fostak a nemet tankoktol”.
    Én nem ellenkezőjét írtam, hanem azt hogy PZIV-et is tigrisnek nézték, és azoktól is fostak (vagy mondjuk úgy volt, ilyen is).
    Bridge Too Far-t is láttam, meg a II vilháborús filmek nagyon nagy százalékát (meg egy csomó könyvet is olvastam a témában), de olyat amiről írtam,olyan filmet nem. (vannak azért a másik oldalról is filmek, vaskereszt, sztálingrád, das bot stb, de ezek sem éppen olyanok mint amit említettem)
    Elit alakulat valóban baromi jó sorozat, de ott pl egyértelműen német=hullajelölt~náci.
    Még egy adalék, a Waffen SS elit katonákból állt, tagjainak nem volt kötelező belépni a náci pártba, és ennyi, részemről befejeztem,ha human úgy látja, kimoderálja, oszt kalap :)…

  17. Egyet ertek azokkal a velemenyekkel amelyek azt sugalljak, hogy attol tartok az amerikai filmkeszites lassan teljesen kifogy az otletekbol. Felre ne ertsetek, vannak jo haborus filmek, es a haborura emlekezni kell, hogy tobbe ne fordulhasson elo! De ha jomagam nemet lennek, bizony eleg alaposan be lennek ragva mostmar. Egy pillanat, szoval, nem voltak a ruszkik ugyanolyan ha nem nagyobb gyilkosok? Az amarikaiak? Az angolok? Franciak? Az a legnagyobb baj ezzel szerintem, hogy a haboruk ma kampanyok reszei, amivel a legyozottek probalnak buntudatot kicsikarni az emlekezesbol. Nem fogom ujra megnezni!

  18. Nem szoktam “frocsogni”, nem vagyok egyszeru mint a faek, csak nem egyezik nehany dologrol a velemenyunk, avagy ahogy az oviban szoktuk mondogatni: az a hulye, aki mondja. Bocs, az offolaasert, tobbet tutira nem fordul elo. A film meg meg mindig nezos:)

  19. Sztalingrad megvolt, de szerintem meg mindig messze van (es most nezzetek hulyenek meg szuklatokorunek) a Platoon vagy a Full Metal Jackettol onkritika teren…De ez is csak az en szubjektiv velemenyem, nem akarom senki vilagnezetet megserteni vele.

  20. Urak!
    Biztosan nem egy tankönyvből tanultunk a suliban, ezért szeretnék néhány félreértést eloszlatni. 1939-ben Németország és a Szovjetunió területszerző háborút indított Lengyelország ellen. Ők voltak a “rossz fiúk”. A fenti két országban akkoriban diktatúra volt. Lengyelországban meg nem. Ott parlamentáris demokrácia (sajnos cenzusos választójoggal).
    1941-ben a tengelyhatalmak közül 3 ország (Németország, Magyaroszág és Románia) megtámadták a Szovjetuniót. Mélyen benyomultak az országba, és a mai Ukrajna kivételével sehol sem tekintettek rájuk felszabadítóként (később már ott se). Aztán a fagyi visszanyal elvnek megfelelően a ruszkik lenyomták őket. És visszatámadtak. Tök jogosan amúgy (én is ezt tettem volna a helyükben). 1943-ban a Szövetségesek ugyanis Jaltában arról állapodtak meg, hogy a háborút No. elfoglalásáig kell folytatni. Nem az Szu. kezdett hódító háborúba, nem Ő és az USA/Anglia voltak a támadó fél. Ezt hívják a fociban kontratámadásnak.
    A németek és a magyarok nem voltak hősök! Sem az akkori, sem mai szemmel sincs SEMMI nagyszerű abban amit akkor annak a két országnak a népe és a vezetői csináltak! Ennek felismerése nem politikai hovatartozás kérdése, hanem emberi alapvetés.
    Azok az emberek viszont, akik akkor az életüket kockáztatták/adták azért, hogy mások (vadidegenek) újra szabadon éljenek – és tették ezt egy olyan helyzetben, amikor kezdettől fogva SEMMI reményük nem volt a sikerre; na ők a jó fejek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.