Az esemény (The Happening)

Mi történik? Miért? És ki nézi meg ezt a filmet? Az IMDB-n már 6 pont alatt van, és most, így megtekintés után csak azt mondhatom, hogy nem véletlenül. Innen is gratuláció mindenkinek aki megúszta spoiler nélkül, mert én besz*optam sajnos. És nem a trailerekre gondolok, hanem a filmbeli tényleges dolgokra. Nézés közben el sem hittem, hogy ezt valaki így leírta 2 hónappal ezelőtt. Akkor azt hittem poén, most meg egy kicsit dühös vagyok, bár a film mindenféle előzetes tudás nélkül is durván közepes.

Happening kritika

A történésekről igazából nem akarok túl sokat írni, mert minden egyes megtudott infó csökkenti az élményt. Legyen elég annyi, hogy a film címe teljesen a tartalomra utal. Valami történik, és emberek halnak meg. És akkor erről ennyit, oké?

A megvalósításról meg azt akartam mondani, hogy éljen az R besorolás, mert ezt vér nélkül elég nevetséges lett volna megcsinálni. Mondjuk Shyamalan kijelentette, hogy ilyen B-filmet akart, persze csak akkor, amikor már megjelentek az első negatív kritikák. Előtte meg a stúdió a filmen, és a sajtónak nem mutatták be, csak pár nappal a tényleges mozibakerülés előtt. Jó döntés volt? Szinte biztos vagyok benne, hogy igen. Ahogy feljebb említettem, az imdb pontszám folyamatosan esik, ahogy a trailerek által megetetett nép (a boxoffice eredmények alapján nem is kis tömeg) kijön a moziból és fellép a netre.

Az biztos, hogy Zooey Deschanel klubtagságomat megújítom majd a következő évre is, mert azok a szemek rabul ejtenek. Mark meg hozta a szokásos formáját. Annyira sokat nem kellett színészkedniük, lásd még a B-filmnek tervezte dolgot, így még a gyerekszínészek is könnyedén megbirkóztak a szerepükkel.

Az esemény értékelés

Ez részemről 4/10 lett. Ha tényleg semmit nem tudsz előre, akkor talán több lesz, bár a csattanó ígyis-úgyis katasztrófa. A 4 pont a film első harmadában levő baljós hangulat miatt jár, de onnan durva lejtmenet következik. A kommentek között valósznűleg rengeteg spoiler lesz. Ezúttal semmiképp nem tudom garantálni, hogy másképp alakul, így csak olyan olvassa el őket, aki már látta a filmet. Mondom, minden megszerzett infó csökkenti az amúgy sem túl magas élményt.

174 hozzászólás a “Az esemény (The Happening)” bejegyzéshez

  1. a gratulációt köszönöm – csak a posztert láttam messziről. csekkoljuk hétvégén. kíváncsi leszek, hogy miről szólhat.

    mindenesetre nyilván más lesz nézni 0-ról, mint mondjuk némi előtudással.

  2. Tegnap a Fókuszban volt a filmről szó, a trailerek után csak lestem, hogy hogyan jön az öngyilkosságokhoz az amiről ott beszéltek, de még mindig várós volt.. megnézni megnézem, de a lelkesedés rendesen lecsökkent, főleg ezután az értékelés után.. :)

  3. ennyire szar volna? csak a pontra vetettem egy pillantást, de nem hagyom hogy elvedd a kedvem tőle. a trailer alapján bejött nagyon.

  4. bespoilerezhetem mi okozza az eseményt??? na léciléciléci!!! OLYAN KIÁBRÁNDÍTÓ HOGY -50/10 nekem az értékelés

  5. Ha egy film azzal kezdődik, hogy egy tanár órát tart a diákoknak és véletlenül pont a cselekmény témájához kapcsolódó előadás megy le, akkor az már nem sok jóval kecsegtet.

    Ha nem tudom, ki készítette, akkor azt mondom, egynek elmegy, de ettől az alkotótól ez kevés.

    Aki csalódott, annak mindenképpen ajánlom a Masters of Horror sorozat Screwfly solution epizódját.

  6. human:

    bocs, de ez egy tipikusan olyan film, hogy spoiler nélkül max egy pontszámot lehet írni kommentként.

  7. jah, ezért írtam ki a figyelmeztetést. Nekem is nehéz volt megúszni az írás spoilerek nélkül

  8. Szerintem 3/10-et sem érdemel meg… Akkorát csalódtam Shyamalanban… Hihetetlenül sz*r történetvezetés, kiábránditóan semmi csattanó… komolyan, mintha nem is ő csinálta volna…

    És a legeslegesleges leges legdurvább, hogy ennyire vakok nem lehetnek az alkotók, szinte végig látszi fent a térmikrofon, komolyan, figylejétek meg vazeeee….

    Szóval most már annyira ideg vagyok, hogy 2/10-et neki!!! Pedig imádom Shyamalant…:((

  9. sajlahajlam akárkinek kb 2 nézhető filmje volt, az az első kettő a többi ritka rossza, jelek nézhetetlen, erdő vagy falu megint, a nedves csajt már nem is néztem

  10. A Jelek sztem viszont izgis… A Falu meg nagyon de nagyon szuperre sikeredet… A Nyál a vizbennél alábbhagyott már… és itt ennél FAILURE!!!

  11. nedves csaj. ez jo cim lenne. :)

    nalam a pont ugyanennyi volt, tortenik valami, de igazabol semmi sem.

    kene mar egyszer shyamalannak nem sajat forgatokonyvet forgatnia. mert a stilusat szeretem, de mar kifulladt, mint iro.
    nekem a falu is tetszett, mert jo hangulatot teremtett, es nem erdekelt, hogy eroltetett a csattano.

    a Happeningnel tenyleg gaz, ha megtudod elore mi az ok. mert mas otlet nincs a filmben.

    SPOILER
    kedvenc reszem a fussunk a szel elol volt! :)
    SPOILER

  12. :(
    Pedig annyira vártam. Évente 5-ször megyek moziba kb., ez lett volna az egyik, amiért. Hát most nem megyek, de azért itthon megnézem.

  13. falu nekem is bejött teljesen, jelek is! de ez amikor kiírták előre sok helyen hogy mi lesz az esemény akkorát röhögtem hogy ilyen kreténséget senki sem találna ki: erre tessék :)

  14. Lenne egy kérdésem!

    SPOILER

    A happeningbe mi az esemény(a csattanó, ha van)? Vmi komoly dolog vagy csak annyi hogy a növények bocsájták ki a mérget??

    SPOILER

  15. Tesza:

    SPOILER!

    csak siman a novenyek. :)

    en is csalodtam a filben..szar volt. 1/10 :|

  16. En ma néztem meg a filmet moziban. Reménykedtem benne hogy Shyamalan visszatalál régi önmagához, de sajnos nem igy történt. A trailer után azt hittem jó film lesz, de sajnos nem sokkal történik több benne mint a bemutatóban. “6.érzék féle csattanóra” meg ne is számítsatok. Nem is nevezném csattanónak, inkabb csak lezárásnak, és még abbol is a gyatrább féle. A színészek amugy jól játszottak, mondjuk az is igaz hogy nem sokat kellett színészkedniük. A 4/10-es értékelés teljesen reális, én az ötlet, és Mark miatt megadom a 5/10 de ennél többet szerintem nem ér az egész…

  17. Tényleg csak én vettem észre, hogy minden második jelenetben a mikrofon belóg?:P

  18. Én a falu meg a jelek óta nem vagyok kiváncsi semmilyen shymalan filmre! A hatodik érzék nagyon jó, nekem még a sebezhetetlen is tetszett, de a jelek meg a falu… Ezek szerint már ezt se kell megnéznem. A trailer jó, még szerencse, hogy nem rohantam moziba egyből, mert úgy jártam volna mint az eragonnal, aminek jobb a trailere mint az egész film.

  19. Nos nekem a film tetszett es ugy tűnik én vagyok az egyetlen:S
    ugy ültem be a moziba hogy youtube-on sikerült megtudnom az esemény okát szval már nem vártam oriási csattanot
    mindenki tul sokat vár, en az egyszerűsége miatt kedveltem, és annyira lekötött h egyszer sem lattam a mikrofont :D

  20. Kérlek, ne utáljátok annyira! Nekem is tetszett, bár igaz Shyamalan lehet, hogy pihentethetné írói vénáját egy tényleg igazán nagy ötletig. A befejezés eléggé semmitmondó, de közben elérte azt amiért mentem: para összerándult gyomorral. Na jó, 10-est nem adnék rá, de talán 7-est, vagy jóindulatú 8-ast.

  21. Nem volt ez annyira rossz film. Túl sokat vártok szegény Shyamalantól. Ha nincs egy óriási csavar a végén akkor már nem is lehet jó a film?
    7 pontot nekem megér.

  22. Még nem láttam, de sokat várok tőle… vagy vártam?! Lehet leredukálom magamban a mértékét és akkor nem fogok csalódni. Maybe…

    Mindenesetre a boxoffice counterek hozzáadhatják majd az én részem is az összeghez ;)

  23. A mikrofon a SPOILER ON vacsora a nyanyánál SPOILER OFF jelenetben biztosan látható, a többit nem vettem észre.

  24. Most azokhoz szólok akik már látták a filmet:
    Nektek nem tűnt fel a sok hasonlóság a Világok Harca filmmel?
    Pl a nyanya szerepe = tim robbins
    Csak az űrlények hiányoztak :-)

  25. 2/10.

    Hülyeség volt az egész. Szinte végig csak szakadtam, de sajnos csak kínomban.

    SPOILER

    Ugye ezt most nem gondolták komolyan, hogy növények? Anyám.

  26. A mikrofon tényleg vicc… 2 vagy 3 jelenetbe suhogtatják nem is egyszer a képbe hanem akkor végig a kameraállás ideje alatt. Vicc!
    Az ötletre 10/10-et adnék,az zenére is legalább annyit és a marketingre még többet, a forgatókönyvre 2/10-et a technikai kivitelezésre 1/10 (miki miatt, bár *SPOILER* -> a háztető ugrálós jelenet jól mutatott) Nah és a leges leges legvégének nagyon örültem, nah az bejött. :) <- *SPOILER *SPOILER* -> Megyek is. Meglocsolom a virágokat! :D <- *SPOILER*

  27. Mikis jelenetek (amiket kiszúrtam):
    *SPOILER* ->
    1.”Mű” ház: Borozgatás az asztalnál. (Szép kis piros csíkkal díszített mikrofon)
    2. Kis csaj hintázik a fán, kiscsávó dörömböl az ajtón (Mark felőli kameraállás a csávó felé)
    3. Nyanyás vacsi. <- *SPOILER* Úgylátszik ezek a közelik nem mentek a csapatnak. :D

  28. Én is megúsztam, bár megmondom őszintén sejtettem, hogy kalap nulla lesz ez a film, pontosan a nagy hájp miatt.

  29. Shya-t a Hatodik Érzék utáni összes filmjével el kéne ásni a Universal leégett romjai alá. :) Talán úgy jó hatással lehetne újra a filmekre. 6. Érzék kurvajó ötlet volt, a többi ratyiság. Én egy Palahniuk-ot szívesebben látnék. A Harcosok Klubja is rohadt jó lett filmen. Nemhiába, Fincher bácsi tud rendezni!

  30. Brekicc- hát de pont most jön Palahniuk film, a Choke. keress rá oldalt a keresőben..

  31. sikerült nekem is megnéznem. annyira nagyon szar nem volt, de sokkal többet vártam tőle.

  32. Nekem volt szerencsem megnezni. Epp New Yorkban vagyok, nevetseges volt pont itt nezni, jo 30fos tarsasaggal neztem meg, hullara rohogtuk magunkat, valami borzalmas, rengeteg az el nem varrott fonal szerintem. vegig azt vartam h a gyuruvel tortenik valami… meg a vege az valami fertelem… ne nezzetek meg, foleg ne 10dolcsiert… nagyon reg ota a legrosszabb film amit lattam ,pedig olyan nagy lelkesedessel ultem be a boziba, hogy mi van, aztan megse…
    Z

  33. Sajnos Shyamalan kézjegyei nem találhatók meg benne annyira. De ennek ellenére mondanivalóval bíró film, rejtélyekkel, hangulatokkal. Nem kéne ennyire lehúzni, mert az kifejletlen, és letompult érzelmi és szellemi állapotról tesz tanúbizonyságot.

  34. Olyasmi ez a film, mint a Raj c. könyv?
    Akkor király lesz.
    Fikázók meg nyilván fődhözragadt emberkék, akik csak a kézzelfogható és könnyen elképzelhető dolgokat tudják elviselni. Netán megküzdési nehézségeik vannak a környezetszennyezés és társai problematikájával.

  35. valahol mégiscsak a földhözragadt embereknek lehet igazuk, ha 10-ből nyolc és felen csalódtak a filmben, nemdebár mr. értelmiségi-én-majd-jól-odamondom?

  36. Nekem a Jelek a második legjobb Night filmt.
    Mert nem sci-fi, hanem a hitről szól…más történetmeséléssel.
    És ez durva
    Meg közben be lehet szarni rajta (ké-hang-zene-színészek)

    Nem hiába Mel Gibson vállalta el a szerepet…

  37. A Raj c. könyv egy összehasonlíthatatlanul kidolgozottabb, átgondoltabb és nem utolsó sorban tudományos alapokon nyugvó sztori, szemben ezzel a vacakkal.

    Itt a marketing nyert: a jó előzetesek eladtak egy filmet, amit úgy lehet összefoglalni spoiler nélkül, hogy a Világok Harcában lévő ötleteket megpróbálták egybegyúrni a Holnaputánban lévő ötletekkel és tettek bele pár tipikus effektet a japán horrorokból.

  38. Tegnap megnéztem.
    Igazán alacsony költségvetésű film lehetett. Meghökkentő hogy mikor a kertész házában állnak, hátul a nagy gyárkéményből kiáramló füst NEM MOZOG! Vannak jelenetek mikor a színész MIKROPORTOT használ és ez látszik is. A női alakítás idétlen, a férfi 1 fokkal jobb.
    Borzasztó. :/

  39. Azért ennyire xar csak nem lehet. Én nagyon meg akartam nézni most szombaton, de mindenki lehúzza….
    …én meg még mindig kiváncsi vagyok rá.

    Azért mondjuk ki, hogy a lány a vízben volt az egyetlen xar film tőle!!! (Mert kegyetlenűl elveszett a részletekben és a felesleges mondanivalójában.Abból a filmből sokkal jobbat lehetett volna kihozni)

    Szerintem az eddigiek is nagyon jók voltak, és nem kéne így lealázni egy filmet. A falúra is mindenki ezt mondta, és mégis…szerintem egy jó film. Lehet hogy ez rosszabb, …de akkor is.

  40. Dradand:

    1. az nem gyárkémény, hanem erőmű hűtőtornya (2 db)
    2. nem füst hanem vízpára jön ki belőle
    3. a nagy távolság miatt érzékelheted úgy, hogy nem mozog, hasonlóan mint ahogy 1-2 kilométerről egy vízesés is állni látszik
    4. ettől függetlenül vetíthették is a hátteret

  41. A napi főszemélyeskedő díja ezennel jozefkáé

    “mert az kifejletlen, és letompult érzelmi és szellemi állapotról tesz tanúbizonyságot.”

    Nem tudom minek kell az ilyet, amikor a “földhözragadtak” közül senki nem mondta, hogy hülyebeképzeltelszálltköcsög az akinek tetszik esetleg a happening.

  42. Egyenlőre még nem láttam a filmet, de végig olvasva már vagy 10 kritikát és 200kommentett igy is aza véleményem, hogy ez egy eredeti M. Night film.
    A Jelek azóta a kedvenc filmem számtalanszor megnézem .. Sokan nem szeretik ezzeket a filmeket, mert nem látnak benne összefüggést vagy sok értelmet de olykor a dolgok mögé kell nézni vagy csak éppen olvasni a sorok közt .
    A Jelek se egy UFÓ-s SZKI FI .. inkább egy megtört embert mutat be akit elhagyott a hite de a dolgok visszahozzák azt sőt egy picit többet is..
    Na nem ez a lényeg, hanem hétvégén irány a mozi !

  43. hát te tudod, hogy minek olvastál el ennyi mindent róla előre. azért a kijelentés merészt. Nekem semmi bajom Shyamalannal, de ez a film egy vicc volt – szemben a 6. rézékkel vagy a sebezhetetlennel, amik kíválóak.

  44. SPOILER
    tom, nezd meg nyugodtan a filmet, de latatlanban ne probald beskatulyazni azokat, akiknek nem tetszett. en pl imadom shyamalan filmjeit, a hatodik erzektol a faluig bezarolag, sot, a sebezhetetlen a harom legkedvesebb filmem koze tartozik, nem esek abba a hibaba, h mindenaron csavart varjak tole, szal szo sincs arrol, h felszinesen allnek hozza, de az esemeny szerintem is egy ritka szar film lett. egy-ket jobb jelenetet leszamitva a rendezes csapnivalo, a szineszek totalisan hiteltelenul viselkednek (amikor pl meghal lenyegeben a szemuk lattara tobb ember, olyan arcot vagnak, mintha bosszankodnanak, h elfogyott a kenyer a sarki boltban, a szerelmi szal teljesen aterezhetetlen, a szereplok szerethetetlenek, a kislany felesleges), nagyon-nagyon bena szovegeket mondanak, legalabb otszor a szankba ragjak, h mi is az, ami _tortenik_, bugyuta altudomanyos dumakat nyomnak, feleslegesen explicit, es egyre inkabb nevetsegesse, majd unalmassa valo horrorjelenetek kovetik egymast, a foszereplok lefutjak a szelet, es meg sorolhatnam. hidd el, el tudom donteni, mikor latok jo filmet, es mikor egy ihlettelen, felresikerult balfaszsagot. az esemeny egyertelmuen az utobbi.

  45. aki még nem látta: ne hagyjátok magatokat befolyásolni, meg kell nézni, igen jóó film : )) Egyetlen dolog zavart igazán: képesek voltak leszinkronizálni : (((

    Mondjuk a hozzászólásokat végigolvasva nem is tudom le merjem e írni hogy szerintem a Falu is nagyon jó volt, sőt nagyon ritkán lehet annyira tökéletesen megcsinált filmet látni. maximálisan 10/10

    A Happening talán nem ennyira jó, mondjuk 9/10, de egy feliratos újranézést moziban még így is megérne, pesten hátha van.

    Az év filmjét viszont eddig még semmi nem tudta “megszorongatni”, az marad a “No country for old man” : )

  46. “…a szineszek totalisan hiteltelenul viselkednek (amikor pl meghal lenyegeben a szemuk lattara tobb ember, olyan arcot vagnak, mintha bosszankodnanak, h elfogyott a kenyer a sarki boltban…”

    A valós életben az emberek fapofával nézik végig, ha valakit agyonvernek, vagy kirabolnak a szemük láttára az utcán. Szőke sikítozás, meg szuperhíró attak csak az amerikai gigapopkorn filmekben létezik. :]

  47. Látom (szinte) mindenki szapulja a filmet. Kövezzetek meg: nekem tetszett. Sőt A falu is bejött.
    (Amúgy már sokan mondták, hogy izlés ficamom van):)

  48. csakb: ezt nemtom, honnan veszed, nezd meg monnyuk a felveteleket a 9/11-es tamadasrol, nem fapofakat latsz az utcan, hanem lathatoan remult, esetenkent hiszterikusan zokogo embereket. ne probald kimagyarazni a szar szineszi munkat (v szineszvezetest, en inkabb az utobbira gyanakszom) azzal, h ez igy hiteles, mert nem az. vagy elhiszed annak a szinesznek, h vmi kurvara felkavarot latott, vagy nem. nekem egy pillanatig sem sikerult.

    btw, zooey deschanel az egesz filmet kepes egyetlen arckifejezessel vegigjatszani, azzal a kimeresztett szemu, pislogas nelkuli arccal, amit az elozetesen kiszivargott kepekbol mar jol ismerunk. en nem vagyok a robert de niro-tipusu overacting hive, pl mindig vehemensen vedelmezem minden fanyalgoval szemben matthew foxot a lostbol, aki szerintem pont csak annyira szineszkedik, h egyaltalan ne vegyuk eszre, h itt egy szineszt latunk, de azert az eszkoztelen jateknak is van egy hatara, ami mar faj.

  49. sokan azt mondják (szinte mindenki) hogy milyen idióta SPOILER SPOILER SPOILER volt ez a növényes dolog, pedig nagyrészt kevésbé ismert de tudomámyos kísérletekkel alátamsztott dolgok szerepelnek, pl az amit az ausztrál halászokról mond Mark W. a fapofával való bámulásról annyit hogy létzik ez a jelenség, több ilyen eset is volt már hogy járókelők hagytak elvérezni egy sebesült embert az utcán (átléptek fölötte)akit érdekel vagy nem hiszi: http://en.wikipedia.org/wiki/Bystander_effect

  50. Én most értem haza a moziból. Imádtam Shyamalan filmjeit, szerintem a Lány a vízben-nel elkezdett egy lefelé tartó vonalat és az Esemény nagyon lent van. Ennyire rossz filmet én még nem láttam (pedig már volt, olyan, h nekem tetszett valami, a többségnek meg nem). Annyira bugyuta dolgok vannak benne, hogy el sem hiszem.
    Azt pedig rögtön tudtam, mikor kijöttem a moziból, hogy lesz akinek tetszik (ez van). És sajnos azt is tudtam, hogy lesz aki művészi értéket lát a filmben és majd én leszek a hülye, aki agyilag zokni ahhoz, hogy megértse a filmet :)

  51. nublar: a mozik szinkronnal vetítik, de Pesten talán akad 1-2 mozi, amelyik felirattal is bevállalta (Szegeden nincs)

  52. Megkockáztatok egy enyhe ezdeszarvolt kifejezést a filmre.
    Azt gondoltam, a Lady in the Water után nem tud rosszabbat. Bár ő megmondta, így egy szót sem szólhatok. :)

    Ne olvass bele, ha még nem láttad SPOILER :)

    Arz regrz, nmg nm bebfmynabf ivqrbf rggrezv wryrargrg zvreg xryyrgg oryrgraav? Prygnyna, ohgn rf ivpprf ibyg…
    N urylfmvarx ivfmbag fmrcrx rf rtl n inpfvany ryunatmbgg zbaqng zrtentnqg: “Xv xvg xretrg?”

  53. Benne volt a filmben a nyakon szúrás, meg az oroszlános jelenet? Csak mert az angliai verzióból ezek a véres cuccok hiányoztak…

  54. A No Country For Old Man-t ez a film magasan veri. Nem tudom, az miért kapott Oscart. Jó, persze, megvan annak is a hangulata, de a Happening minden rejtélyével együtt magasabb érzemi színvonalon foglal helyet.

  55. HUMAN:
    A Choke-nak örülök is. Remélem hozza majd a jól megszokott Palahniuk féle sokkoló és szatírikus érzéseket és iróniát a film is. Egy Halálkultuszt is szívesen megnéznék tőle megfilmesítve, bár lehet hogy a különböző szekták egyből lobbiznának a betiltásáért.

  56. Szoval nekem bejott. Aki porgos, “hu basszus” filmre vagyakozik felejtse el. Ezzel a filmmel a rendezo sokkolni akart egyes jelenetekkel, elmelettel. Tehat jobb mint az atlagos amcsi popcorn film. De megtudom erteni, hogy ez nem szol mindenkinek, igy … 8/10-et meger.

  57. úúúristen mennyi komment ilyen gyorsan :) én ma néztem meg a filmet, és lehet hogy azért, mert human kritikája miatt negatívan álltam a filmhez, de szerintem nagyon jó kis hangulatos “horror” volt. Nem szoktam szeretni az ilyen filmeket, de ez nagyon bejött. Simán 7/10 nekem.

  58. 7/10

    Ennyit bőven megérdemel annak ellenére is , hogy a Táncoló Talpak óta nem láttam ekkora propagandafilmet! Kell hozzá egy lelki állapot, meg egy nagy adag “tuti szar lesz” érzés és akkor senki nem fog csalódni :P. Unokatesóm például szanaszét flashelte magát rajta és teljesen kikészült. És igaza van. Van hangulata, van mondanivalója és abszolút hihető a történet, az ESEMÉNY, ami nem meglepő és nem fordulatos, de nagyon jól kivtelezett. Senki ne várjon döbbenetet a végére és nem is kell az oda. Nem törvényszerű ez szerintem egyik Shyamalan filmben sem. Nem is értem miért elvárás. Jól tolja Ő a nélkül is.
    Szóval én ajánlom, ha másért nem, hát a diszkrét ” a hideg még most is kiráz” feeling miatt ami az építkezésnél potyogó emberek óta bennem lappang. És még sorolhatnék vagy ötöt…

  59. ennél még a 8 tanú is jobb volt, azon legalább lehetett röhögni… 2/10, de az a 2 is csak Zooey Deschanel miatt

  60. Annyira nem vészes a film. Tegnap ezt is megnéztem moziban.
    Szerencsére spoiler mentesen mentem be, csak a trailerét láttam, így egy ideig kifejezetten tetszett. A főszereplő csaj játéka kifejezetten idegesített. Kb annyi instrukciót kaphatott a szerephez, hogy nézz bután.

    SPOILER
    A “fussunk a szél elöl” jelenettől már nem tetszett.
    Vizes csajos filmjétől sokkal jobb volt, a falutól is.
    De mé mindig a hatodik érzék és sebezhetetlen a legjob filmjei.

  61. spoiler :)

    Shyamalan filmjeit nagyon birom. Falu, Jelek, Hatodik érzék, ezek alapok. nagyon jól ért a hangulat teremtéshez, minimál ötletekkel, szinte sztori nélkül el tudja vinni a filmeket..de ez a mostani egyszerűen kritikán aluli volt! az volt az érzésem, hogy a rendező úr kötelességének érzi, hogy ilyen jellegű filmeket forgasson, de mivel most nem volt semmi ötlete, leült, kitalált valamit, amire rá lehet fogni, hogy hasonló elgondolás, mint a korábbi munkái, és reménykedett benne, hogy majd bejön a dolog. hát, nem jött be. ez már nagyon rókabőr effekt. a történetnek se füle se farka. az első 1 percben egy nő átszúrja a nyakát a hajtűjével, nem tudni, hogy miért csinálta, rendben. aztán munkások potyognak az égből, nem tudni miért csinálják, rendben. de hogy a film végén még mindig nem tudni semmit? nevetséges. Shyamalan ereje pont abban volt, hogy kellőképpen rejtélyes sztorikat tudott kitalálni, a néző szinte eggyévállt a szereplőkkel, és csak azon gondolkozott: vajon mi lehet a háttérben a történések mögött?? itt erről szó sem volt, az elejétől a végéig érezni lehetett, hogy egy “blöff” az egész.
    arról meg már ne is beszéljünk, hogy milyen hihetetlenül olcsó, hatásvadász dolgokkal ijesztgeti a nézőket. egy tipikusan nyomasztó fejű játékbaba fekszik az ágyon, aztán hirtelen megjelenik egy őrült öregasszony, fehér köntösben, a zene meg baromi hangos lesz, persze, hogy mindenki megijed, ez annyira alap. de értelme ennek a jelenetnek sem volt, ahogy egyiknek sem a filmben. szereplők jöttek mentek, akik teljesen kiforratlanok voltak, nem tettek hozzá semmit a filmhez. 15 percen keresztül egy karakter körül forog a történet, aztán az egyik pillanatról a másikra feldobja a bakancsot épp úgy, mint az összes többi mellékszereplő. és miaz, hogy az egész probléma hirtelen megoldódik, pont abban a pillanatban, amikor a két szerelmes egymásraborul? meg milyen szörnyű már Mark Walhberg karaktere? egy okoska biológus, aki úgy jön rá mindenre, hogy közbe magában beszél, ez szerintem már a McGyverben is ciki volt!
    vannak olyan filmek, amik végig nem adnak magyarázatot a történtekre, pl Cloverfield, Jelek, stb. de ezeknél el lehet gondolkozni, hogy hm mégis mi lehetett ez. itt meg úgy tűnik, hogy a rendező a levegőbe beszél, ő sem tudja igazán, hogy mit is szeretene valójában. arra már inkább nem is mondok semmit, hogy ismét New York-ot sújta a csapás, és megint jönnek a terrorizmus maszlaggal. ami szintén rettenetes volt, az a viszonylag sok vicces jelenet (!) a filmben. nem tudom, ez hogy jött Shyamalan-nak, de egyértelműen észrevehető, hogy bizonyos időközönként felbukkan 1-1 jelenet, párbeszéd a filmben, ami egy rövid időre mármár vígjátéki “magasságokba” emeli azt. ezek végképp kinyírják az amúgy sem túl erős hangulatot.

    a film vége pedig egyszerűen szánalmas. nem akarom lelőni a “poént”, de ez volt az egyik legrosszabb befejezés amit valaha láttam.

    filmkritikus megfogalmazással élve: “az év legnagyobb filmes csalódása”

  62. SPOILER SPOILER
    Nem csoda hogy nem vettem észre, utánanéztem. Joey karakterét alakította. :)

  63. “13. büzsü4ever, ekkor: 2008. 06. 19. 17:42
    A Jelek sztem viszont izgis… A Falu meg nagyon de nagyon szuperre sikeredet… A Nyál a vizbennél alábbhagyott már… és itt ennél FAILURE!!!”

    Jézusmária… Jelek, A Falu…
    -10000000/10 pont

  64. Hatalmas csalódás, mert a trailerben minden benne van. Talán csak Mark Walberg az,aki elviszi a vállán az egész filmet. A párbeszédek elnagyoltak, Mark pedig egy agytröszt, ha pillanatok alatt kiszagolja, honnan is ered a vírus. Pedig milyen jó filmet lehetett volna belőle csinálni…

  65. Shyqamialian vagy hogy a pocsbe irjak ,egy hulye sztarolt buzi..(es ez az en szemelyes velemenyem)

  66. Ez a film pont olyan, hogy az ember az elején érzi, hogy nagyon rossz, de végig várja , hogy esetleg egy fordulat, egy csattanó annyira megdobja a filmet, hogy mégsem érzi a jegyekre, üdítőkra stb kiadott 4000 Ft-ot feleslegesnek.

    Na most ebben a filmben annyi a fordulat, mint pápusztai sajt szagában a köszönet.

    Boralmas párbeszédek, semmit mondó jelenetek. Gyenge női főszereplő ( bár a szemei tényleg igézőek).

    NAGYON SZOMORÚAN JÖTTEM KI A MOZIBÓL. 100 szor többet nyertem volna, ha megnézek valami langyos vígjátékot 4 egész poénnal a film alatt.

    3/10 (alá)

  67. Nem tudom miért van ilyen felhajtás emiatt Shyamalan gyerek miatt.A 6. érzék is végig unalmas volt csak a vége volt baromi jó,de 107 percből ne csak hét legyen jó.Egymás vérét szívjátok mikor vannak jobbak(Ethan & Joel Coen,Quentin Tarantino,David Fincher,Christopher Nolan).Ők ritkán hibáznak.Egy közepes indiai forma közepes filmekkel.Go to the Bollywood!

  68. Aki nem érti annak csalódást, és nemtetszést fejez ki. Sajnos… Pedsig nem ez volt a cél..

  69. Emberek. Eddig mindegyik Saja, akarom mondani Shayam. ÁÁ mindegy. Szóval eddig a rendező mindegyik filmjét nagyon vártam és nem is csalódtam bennük – na jó az előző kettő sem volt már az igazi -, de ez? Angolul néztem, felirat nélkül, de meg tudtam érteni. Semmi csattanó a végén, már a film közepén lelövik a poént. Ez kaksi volt.
    Szerintem Shya-nak – vagy ki :D – újra Bruce-val kellene filmeznie. AZ talán jó is lesz.

  70. Én is többet vártam, az ajánló elég korrekt volt.
    A színészek hiteltelenek, az aláfestő zene nem illik oda, a kameraállások nem erősítenek rá a fosatásra, ráadásul a trailerben ellőtték az összes gyilkosságot.

    SPOILER

    Csavarra nem vártam, pedig jó benne az indie, hanem legalább egy drámai befejezésre. Volt már valaha olyan vírusos film, ahol mindenki megdöglött?:D
    Tele volt tipikus B-filmes elemekkel..
    Szél elől futás, lassított puskalövés, bioszóra, őrült néni, terhességgel van vége, kiterjed a világra a cucc.

    A műházat ki értette? Miért volt az benne?:D

    SPOILER VÉGE

    Ennek ellenére nem mondom, hogy szar volt, az ötlet elvitte az egészet a hátán. Nem adnék rá 4 pontot, nálam a Darkman vagy a Twin Peaks film kapna annyit kb, ez megér 7-et. Kár, el lett kapkodva a forgatókönyv.

  71. Hát ezt max. letölteni érdemes, moziban egy petákot se adjon érte senki, letöltve is csak szörnyülködni jó. Színészi játék nulla, Mark bioszórája olyan mint egy ’70-es évekbeli propagandafilm, és utána is csak riadtan tud nézni, a csajban meg annyi élet van, mint egy traktorgumiban. Az életszerűség full nulla, bemondják mindenhol, hogy terrortámadás, de a népek nyugodtan sétálnak az utcán, a pályaudvar majdnem üres stb, stb. (spoiler innen)Mikor a feka kissrácot fejbelövik, ökölnyi lik a fején, de Mark föléhajol és azt mondja: túl fogjuk élni. A kisvárosban pánik, hullák lógnak a fáról, de a menekülő csapat gyalogtempóban autózik. meg ezer ilyen, kétpercenként. A nyanyás jelenet láthatóan egy negyedórás forgatókönyvbeli űrt hivatott kitölteni, funkciója semmi.
    Az operatőr egy fakezű barom, hangulattalan, fakó, semmitmondó képek, a zene jelentéktelen, egy jó ötletből egy vasárnap délutáni tévéfilm készült. Ócska.
    (És aki ebbe mögöttes tartalmat, öko-bizbaszt akar belelátni, annak nyilván a Knight Rider is egy filozófiai tétel.)

  72. Szerintem nem volt annyira rossz bár én nem a rendező miatt néztem meg ,de nekem tetszett .

  73. Ez a film ott lett elrontva, és innen nagy spoiler következik: (persze lehetne a korábbi események miatt is lehúzni, de ha ezt a részt másképp oldják meg, akkor sokkal jobb filmnek mondanám/gondolnám)

    Miután az öreg idegbeteg nő meghal, Mark ott osztja az észt, hogy nem akar úgy meghalni, hogy nem a csaj mellett van…drámai hangulat, teljesen korrektnek mondható képek, és csak várnám, hogy na akkor most fordul minden, és meghal valaki, a “három” közül….erre..bedobják az időt, meg azt a “ekkor már…” mondatot…és paffff….

    Ekkor éreztem tényleg azt, hogy simán meg lehetett volna menteni az egészt, de nem, szegény kiscsaj is elveszti a családját, és ilyet dob, hogy “szeretlek alma néni”…semmi dráma…az egész egy nagy happy end, nem erre számítottam….

  74. Nekem nagyon tetszett ez a film:) én hétfőn láttam és nekem nagyon bejött a film:) én ajánlom mindenkinek aki nem nézte még meg de látni akarja:)

  75. pozitivum: félelmetes a mondanivaló, hangulat, jelenetek naturálisra vevése, zene,
    negativum: amikor lelővik az egyik háznál a két srácot. akkor a dr és csaja, miért nem fut el onnan és miért a lelöttek mellett 1 méterre kell társalogniuk? sztem ilyen esetbe, nem hiszem hogy a romantikázás jutna az embernek az eszébe hanem hogy a félelemtől riadtan az életbe maradásért való futás. nagyon sok filmben ezt elrontják, ami igy hiteltelenné teszi a filmet:/

    de Shyamalan egy rendkivűl tehetséges iró/rendező a kissebb nagyobb hibáival együtt.

  76. Nekem nagyon tetszett a film! Előtte nem tudtam róla semmit, csak hogy “filmdráma”, ehhez képest sci-fi thriller, szóval eléggé meglepődtem. :D
    Nekem egyértelmű volt, hogy mivan, és eléggé beijedtem az alapötlettől. Igenis tisztelni kell a növényeket!! Az embereknek vannak jogaik, az állatkínzás büntetendő, a növényekkel ki törődik? Pedig körülvesznek minket… Egyszer majd tényleg megbosszulják.
    A filmnek van néhány elhibázott részlete, a vége sem annyira jó, de nem is tudtam, mire számítsak, így összességében tetszett. Tény, hogy nem vagyok kritikus alkat, és szórakozni járok moziba. :) Ha ilyen zseniális az alapötlet, akkor az plusz élmény.

  77. spoileres
    tetszenek az öngyilkosos jelenetek, de amit én láttam (távolkeleti felirattal :D ) abban nincs hajtús nyakonszúrás, viszont van oroszlán etetés, meg a szemüveges fószer érvagdosása is elég gyorsan elkerült a képről, meg a nigga gyerek búralövése is. akkor miért adnak le ilyen filmet ha agyonvágják? ehelyett játszák le azt ahogy krumpliszsákokat dobálnak a tetőröl és vasvillával döfködik őket.
    de mindezek ellenére akkor is minden poént ellőttek a trailerben (pedig csak egyet néztem meg) ami elég gáz. nyomhattak volna bele még néhány jelenetet :)

  78. komolyan, a trélertől jobban borsózik a hátam mint magától a filmtől. amúgy amikor a vonat megállt abban reménykedtem, hogy egy iskolás csapat ráfeküdt a sínekre :D

  79. “Mikis jelenetek (amiket kiszúrtam):”

    nem olvcasom végig a kommenteket, de attól, hogy a gépész rosszul fűzi be (vagy mit csinálja a filmet), még nem a film a rossz.

    azért ennyire ne tartsuk émának hollywoodot. a miki mindig ott van a kép tetején, csak takarva, ha jól csinálják.

    (majd valaki elmondja nem konyhanyelven is:)

  80. Mindenkinek csak ajánlani tudom a filmet :) Nem csalódtam M. Nightban, eddig minden filmje bejött kivétel nélkül. Fura de pl nekem a 6. érzéke az a filmje amit a legkevésbbé tartok újra nézhetőnek és 1nél többször élvezhetőnek.
    A Happening egy jó film, csak rossz marketingel. Az emberek nem kapták meg amit elvártak és a kötelező csattanó is elmaradtt (amit személy szerint én nem bántam, a Lány a vízben sem).
    SPOILER!!!
    ˇ
    ˇ
    ˇ
    ˇ
    Ez a film bemutatta milyen lenne, ha a temészetet nem úgy kezelnék mint a homoksátkot ami nem tud védekezni. Ahogy Bruce Lee mondta a Sárkány Közbelépben “A deszka nem üt vissza.”
    Ez a film megmutatta milyen az ha visszaüt :)

    Még végezetül hozzátenném, hogy nagyon élveztem Marki Mark játékát és M. Night humora még mindig az egyik legjobb hollywoodban ;)

  81. ma láttam a filmet, és egész nap azon gondolkoztam hogy mi vette rá az embereket hogy elkészítsék ezt a filmet?

    jó rendezőnek tartom Shyamalant, de a Lány a vízben-es bukása után szerintem most jön a második bukás.
    -borzalmas párbeszédek -értelmetlen történet -rosszul választott színészek

    nagy csalódás volt :(

  82. Maximum egy 4 fölé :\ Jobbat is ki lehetett volna hozni az 5letből szerintem.

  83. Én csak annyit kérdeznék, hogy van-e itt valaki aki próbált már szél elől menekülni és sikerrel járt? Nekem még soha nem jött össze.

  84. Szerintem ez a film sz*r volt. Voltak benne biztató jelenetek, jól indult, de aztán Lány a vízben 2. Az a baj, hogy M. Night nem nagyon akarja felfogni, hogy neki nem kellene mindenáron történetet írni, filmet rendezni meg minden. Majd azt megcsinálja aki ért hozzá.Szerintem paráztatni nagyon tud, de ebben a filmben az volt csak félelmetes, hogy a semmiről szólt 1,5 órán keresztül.
    De néha meg lehetett ijedni, csak ez így kevés nagyon.
    Szerintem 3/10, de csak az öngyilkosos jelenetekért…
    Lány a vízben 2 – The otherside of the swimming pool :)

  85. nálam 0 pont!

    ez a sztori, hogy jön valami gáz ami blokkolja az agynak azon részét ami azért felel, hogy ne tegyünk kárt magunkban… de ugyanakkor irányít is minket mert rávesz, hogy mássz fel egy 10 méteres fára és kösd felé magad. elveszi a fájdalomérzeted…. DE!! ha kis csoportokban békésen sétálsz akkor nem!!!!! A gondolkodó növények támadása. Lehetett volna ez a címe a filmnek és ezzel suvasszuk is el a videotékák polcainak mélyére, tartsuk jó távol a mozitól. Nem így lett. A sok balga megnézte… Ez a biznisz emberek. 0 db speciális effekt van benne. A valami ami öl egy gyenge szellő semmi más. Az egész egy röhej még egy 20-ad rangú scifi is felülmúlja.

    Örülök, hogy letöltöttem netről és nem fizettem érte. A film felén valszeg dühödten mentem volna a pénztárba visszakövetelni a pénzem.

    De cselesek az alkotók. A feléig még nem tudhatod mi lesz. Akkor meg már nem adjak vissza a pénzt sem.

    Aki még nem nézte meg moziba NE NE NE NE! nézze meg ezután sem. Aki nagyon kíváncsi vegye ki majd tékából. De még azért is kár pénzt kidobni.

  86. …nem volt rossz…csak sajnos egyszernézős, míg az első három filmjét sokszor láttam és meg fogom még nézni…
    (10-ből 5)

  87. …bocs hogy megint , csak 2 perccel ezelőtt értem a végére a
    “28 weeks later”-nek és viccesnek találtam hogy a záró képsorok mennyire hasonlóak…
    …csalódott vagyok MNS úr munkásságában…
    :(

  88. Imádom a Jeleket, mert mögé láttam a filmnek [hahh, nem vagyok nagyképű]. Szeretem A falut, mert szép film, valódi drámával, lenyűgöző zenével. A Lány a vízben mese a meséről, szerethető és könnyed.

    Az esemény nézése közben kedvet kaptam ahhoz, hogy kárt tegyek magamban, izzadva számoltam vissza, meddig tart még ez a rettentő kínos, röhejes, elbaszott “alkotás”. Fájdalom ezt írnom, de tényleg NE NÉZZÉTEK MEG. Nem ér meg sem pénzt, sem időt. Képtelen lennék pontozással értékelni.

  89. Én is bírtam a Lány a vízbent. A tv adta még régebben, egyszer délelőtt, én pedig egy légy zümmögése miatt képtelen voltam visszaaludni. Ezért bekapcsoltam a ventillátort, és végigbambultam :) Ehhez mérten, és hogy a film közben többször is azon gondolkodtam, a főszereplő bazi nő ronda-e vagy sem, egész pofás élményt nyújtott.

  90. Huh. Általában nem szoktam ilyen cizellált véleményt alkotni, de ez a film egészen egyszerűen borzalmasan szar volt. És erről ennyit.

  91. ez egy elég gyenge alkotás lett, mondhatni fércmű… az alapgondolat nem rossz, csak már páran elsütöttek ilyet, vagy ehhez nagyon hasonlót (a kedvenc: Frank Schätzing – Raj című ne mrövid regénye).

    a kivitelezés szar, a párbeszédek, meg a sztori vezetése gyermeteg, a befejezés meg szánalmas. végignéztem, mert ritkán jövök ki filmről, de rezgett a léc.

    2 / 10

  92. Szerintem az követi el a legnagyobb hibát, aki még a trailer megnézése után képes beülni a moziba!
    Emberek! Legyünk képesek szelektálni. A trailer értelmetlen, abszolút érződik rajta, hogy csak hatásvadász, és hogy nem kifinomult alkotás. Miután megnéztem, az volt az első, de legeslegelső gondolatom, hogy : “mi ez a szar már megint?”
    Már baromira unom ezeket a jönnek a természeti katasztrófák és/vagy Ufók tipusú filmeket. Ha mindenképp majmolni akarják egymást a forgatókönyvírók, legalább valami eredetibb szituációba helyezzék el a filmeket.
    És szerintem ez a növényes dolog csak annyira horrorisztikus, mint a SPOILER….Mézengúzban a méhek-virágok dolog.

  93. Ma megnéztem, többet vártam már csak azért mert olvastam egy riportot amit a rendezővel készítettek és az nagyon relytéjesre sikeredett.

    A kezdés nem volt rossz a folytatás már gyengébbre sikeredett. A képsorok néhol sokkolók voltak de a feszültség és az izgalom hiányzott a filmből, kicsit unottan néztük mint egy dokumentum filmet amiben elmagyarázák hogy mikre is képesek a növények. Az igért csattanó elmaradt a film a végére ellaposodott. Borzasztó nagy szinészi játékra ne számítsunk. Talán nekem csak azért tünt nézhetőnek mert épp kint szélvihar volt és adott egy kis pluszt a filmhez.
    5 esetleg 6 pont.

  94. Hát kár ezért a fickóért me ígéretesen indított (6.érzék, Sebezhetetlen) aztán pont ez lett a veszte, olyan magasra tette a lécet, h ő se tudja átugrani, ami még nem akora baj, me attól még csinálhatna jó filmeket, a baj az h kétségbeesetten megpróbálja átugrani…újra és újra, de egyre gyengébb. Bár nekem a Jelek még tetszett, a Lány a vízben volt a mélypont, ahoz képest ez jobb, de még így is erősen vérszegény…

  95. Azert nem volt rossz, tolem kap 6ot a 10bol a tisztessegesen elvegzett iparosmunka miatt. Aki egy kis borzongasra es feszultsegre vagyik, nezze meg nyugodtan, mert nem fog csalodni.

    SPOILER!

    A csattano meg hasonloan szar, mint a Signs eseteben…

  96. Egy igazi vérbeli mintathriller, a műfaj egyik ma élő legnagyobb mesterétől. Kőkemény szakmázás és remeklés. Shyamalan végre megint elemében van. Kétség kívül a legjobb filmje a Hatodik Érzék után. Ilyen alapsztoriból egy ilyen párját ritkító stílustanulmányt leforgatni… zseniális.

  97. A kommentek olvasása jobban lekötött, mint a film :)

    A tömeges öngyilkosságok hiányoztak nekem. Pl különböző gyárak, erőművek mé’ nem robbantak fel jobbra balra? Azt meg nem értem, miért nem próbált meg senki beszerezni pár gázálarcot… 9/11 után nem hiszem hogy nincs NY-ban bekészítve sehol. Vagy ez a cucc bőrön keresztül hat?

  98. Sztm a Jelek az fantasztikus volt. Mel Gibson hatalmasat alakít. az 5let is jo. Nagyonjo film.

    Az Esemény az gyenge télleg, joval gyengébb mint a Jelek meg a többi film, de 1-2x meglehet nézni.
    Mellékesen én továbbra se értem mért csak Amerikát érte a növényterror?

  99. nemtom mi a bajotok vele.. sztem jo film volt.. jobb mint a Lady in the water. bár a jelek és a sebezhetetlen óta elfogult vagyok Shyamalannal. De igy hajnali fél2 körül nekem bejövős volt.. csak így tovább

  100. Sziasztok!
    Most néztem meg, és nekem (hogy kövessem a Pély-terminolófiát) teljesen átjött… És megintcsak – ahogy a Falu után is éreztem – az a véleményem, sokan félreértelmezik a Shyamalan-filmeket, pontosabban: rossz helyen keresik az azok élvezhetőségéhez vezető kulcsot.
    Oké, hogy várunk valamit a sztoritól, meg a rendezőtől megszokott módon a végén valami csatatnót, de… nekem egyik filmje sem erről szólt. Még a Hatodik érzék sem, bár tény, hogy épp az a bizonyos “szellemes” fordulat volt az, ami feltette Shyamalan-t a térképre. Ami rendben is van, csak sajnos azt látom, hogy azóta is csak ez az elvárás maradt meg a filmjeivel szemben. Hogy feszültség alatt tartson, majd a végén jól pofánbasszon minket. Nos, ha így nézzük, akkor igen, valóban, ennek csak közepesen tudott megfelelni Az esemény (vagy a Falu)…
    De szerintem a Shyamalan-recept inkább valahogy úgy néz ki, hogy 1. eredeti sztori, 2. folytonos, de azért szolíd paráztatás, 3. lassúság, ami a szokatlan helyzetben lévő szereplők reakcióinak a megértését szolgálja, 4. és csak a végén a csattanó… Szerintem a 3. az a pont, amire figyelmünk kell, ha befogadó nézők akarunk lenni.
    Persze, ez csak az én véleményem, de mondom, én igyekeztem alkalmazkodni a rendező akaratához (ahogy azt én elképzelem magamnak)… Azzal, hogy összességében jó film-e a The happening, persze lehet vitatkozni, sőt, nézve az Imdb-s 5.4 pontszámot, akár ki is jelenthetjük, hogy aki nem tud mindenki számára élvezhető filmet csinálni, az nem jó rendező, de… azt hiszem a dolog nyertese mégis az a néző, aki képes meglátni minden filmben azt, amit az mondani akart. (Nem pedig azt, amit, és ahogy szerettem volna, hogy mondjon nekem!)

  101. u.i.: bocs az elgépelésekért… hanyatt fekve, billentyűzetemet hónam alá csapva írtam… :-)

  102. Én úgy vagyok ezzel a filmmel, hogy jó pár “filmb*uzi” haverom mondta, hogy meg ne merjem nézni, páran biztattak, hogy megéri megnézni, hiszen Shyamalan!!! Aztán megnéztem… hát… oké… Olyan film, amit a jövőben egyszer-kétszer nézek meg… nem azért, mert olyan rossz, hanem azért, mert olya Shyamalan. Láttam a filmjeit, valóban többet vártam. Ettől függetlenül kreatív történet, néhol lecserélhető szereplők, érdekes, nem annyira érzékelhetően kiteljesedő a csúcspont. 7/10

  103. Sajnos ez a film: szar. 100%-os gány munka. Ostoba történet, elég gáz színészi munkával, hamar lelőtt poénokkal, értelmetlen befejezéssel, nulla rendezéssel, nulla mondanivalóval. Nem tudom elképzelni hogy bárki is komolyan élvezhetné.
    Legfeljebb a GreenPeace törzsgárda, vagy az, aki ott is mondanivalót keres, ahol csak kontármunka van a háttérben. A Hatodik érzék után legalább akkora csalódás, mint a Falu, de még az is élvezhetőbb volt.

  104. szerintem csak annyi a mondanivalója,hogy ha ilyen ütemben szennyezzüka földet,akkor lesz majd valami védekező reakció..
    ki tudja mire képes a természet
    hazaviszem a biciklimet mielőtt dolgozni megyek
    hazaviszem a biciklimet……….

  105. Vártam a filmet. aztán jött a sok lehúzó kritika. Na mondom csalódok pedig eddig soha nem csalódtam Shy filmben. Megnéztem. Kurva jó volt! Nem értettem miért? Az a baj hogy a XXX, Penge, Feszt & Fjúriusz féle filmeken felnőtt és ezeket szinte kedvenceikké avanzsált emberek lehúzásának hittem. De hülye vagyok. Hogy a francba érthetik meg ezek az ilyen filmet.(sajnos ők a többség) Amikor a Falu bemutatója után ezrek vágták földhöz a bézbolsapkát meg az ókli szemüveget mondván “Bazeeeg!! Ebbe nem is vót szörny!!!” Pedig egy nagyon fasza és okos film volt. Dehát szar mert a bemutatóba volt szörny ésközbe az nem is az volt. Micsoda dráma! Na nemár. hova tarunk? Vagy a Lány a vízben esete. Senki nem fogta fel hogy az egy mese. Egy nagyon faszán összerakott és élvezetes MESE! (pedig abba szörny is volt…biztos nem sportkocsiból lőtt gépfegyverrel az volt a baja) Aztán itt van ez is! Benne van Shyamalan minden olyan felismerhető eleme amitől kurva jók a filmjei. És ez nem az hogy Hatodik érzékbe mutattak egy kipukkant koponyájú kisfiút és az már mekkora gore! És ez a baj hogy azóta ezt várják tőle. Pedig az sem erről szólt volna. Nagyon jó film volt ez is és még több Shyamalan filmet! egyik legjobb rendező! Végre valaki akinek nem az a fő szempont hogy végy 12 hekto vért 12 PC grafikust és basszálszétmindent. 8/10

  106. Merkaba:

    Csak összehasonlításképpen: A Hatodik érzékben volt jól felépített történet, okosan elrejtett utalások, amik csak a csattanó után válnak érthetővé, remek hangulat.
    Ebben a filmben már maga az alapsztori nevetséges, kb az első egyharmadban lelövik a poént, utána sablonos, erőltetett az egész. Minek kellett belerakni az idős nőt? Semmi értelme. Minek kellett belerakni a kis házas jelenetet? Teljesen mesterkélt. Stb.
    Ha nem így látod, nem így látod, mindenesetre itt csak a hülye nem veszi észre a mondanivalót, mert a szádba van rágva, ráadásul rosszul.
    Egyetlen értékelhető momentum a természeti képek hangulatos vágása, egyébként az egész a tizenéves zöldaktivista srácoknak készült.

  107. Huhh, hát elég félve néztem meg ezt a filmet, hisz azt írtátok hogy ritka gyenge eresztés lett…

    De nekem nagyon tetszett!! :D
    Maga a sztori is elég meghökkentő, és egy érdekes megközelítést mutat. Szóval szerintem egy jó filmet láttam. Persze biztos biológiai valóságalapja nincsen a műnek, de akkor is egy tök jó gondolat volt. (Nézzátek úgy mint ha Science Fiction lenne…) ;)
    Mondjuk az az idétlen színésznő aki a fő-női szerepet játssza, nem a szívem csücske, ha én rendezem, biztos nem neki osztom a szerepet, de a többiek jót alakítottak. Nekem 10-es skálán, 7-et ér… (7/10)

    UI:
    Merkaba hozzászólásával egyetértek.

  108. Tiaro:

    (Spoiler is akad)
    Azzal egyet értek hogy a Hatodik érzék egy aprólékosan megkomponált film volt tökéletes színészekkel, idegborzoló történettel és mindehhez méltó csattanóval. Mert ennek ez kellett. Ennek a sztorinak ilyennek kellett lennie. De a Happeningnél nem. Mindenki a trailer után ítélt egyből mint említettem a Falunál. “Szörny öl benne mindenkit! Fubaze megyünk!” Én is a csapdájába estem ennél is. Vajon mi a telibevert franc kergeti őket?? És nem derül ki! Sőt! Akármi lehet. Akármi! Ránk hagyja! Ezt akarta Shyamalan mondani ezzel. Mintha tényleg megtörténne. Ha igaziból lenne akkor se a végén csattanna el hogy “jaaaaa ez a szar irtotta ki a népet! Egy mutáns levéltetű! Még jó hogy Dr. Peretelobearlepulos kifejesztett egy mutáns katicát! Megúsztuk! Kér valaki csipszet?”(ez jobb egy vég lett volna már mi?) Hanem amikor elkezdődik akkor komám el is kezdődik rendesen, bármi az. Ennek értelme nem lett volna sejtelmes felvezető részt csinálni mert nem erről szólt és nem is ezt akarta sugallani ez a film. Hanem azt hogy “püff kiscsávó! Ez van ha nem találsz ki valamit szivás lesz!” A jelenetekről meg annyit hogy tipikus Shy jelenetek voltak. Az öregasszonyt én is egy mozdulattal kikönyököltem volna a klumpából, de bakkaer vannak ilyenek. Én is ismerek ilyet. Mit tettünk volna a helyébe? Maszkosgyilkost? Szadomazofamíliát? Mormotafészket? A kis házas jelenet meg szerintem azt szerette volna elmondani – és nem túlhúzva nyálasan – hogy figyeljünk oda egymásra mert lehet holnap már nem tudunk. (egyébként a tizenéves zöldaktivistál ezután a film után első sorba mentek esőerdőt írtani:))

  109. Nos, azt kell mondjam, a Happening egy (újabb) remek film egy zseniális rendezőtől. Shyamalan egyedi hangulatot hoz létre, ritka erőteljes, hosszan tartó feszültséget generál, de a mélyebb mondanivalót sem hagyja figyelmen kívül. Az életművébe tökéletesen beleillő alkotást hozott létre.

    “Annyira sokat nem kellett színészkedniük” – ez vicces mert M. W. egyik legjobb alakítását láthattuk.

    “Fájdalom ezt írnom, de tényleg NE NÉZZÉTEK MEG.” – erről szokjunk le, majd ÉN eldöntöm, hogy megnézem-e.

    Ja és nyers leszek, de még valami:
    “a csattanó ígyis-úgyis katasztrófa.” – el kéne már felejteni azt a ki….ott csattanót! Nem az a lényeg…

    üdv
    deka

  110. Szerintem jó film volt ez is, mint ahogyan az összes Sali által rendezett filmet szeretem, de úgy látom ezzel csak én vagyok egyedül.
    Sebaj, remélem még sok filmet rendez, hogy örülhessek neki!

  111. tomiqa:

    :) Igen, sok film, ráadásul nem vagyok válogatós a műfajokban sem, a kedvenc filmjeim között éppúgy van anime, mint thriller, dráma, vagy vígjáték. Ráadásul a Hatodik érzék pont köztük van, ezért vagyok ilyen kritikus a rendezővel.

    Merkaba:

    “Vajon mi a telibevert franc kergeti őket?? És nem derül ki! Sőt! Akármi lehet. Akármi! Ránk hagyja! Ezt akarta Shyamalan mondani ezzel.”

    Hát, szerintem elég egyértelművé tette. Pont ez a baj. Növények kommunkálgatnak egymással? Fussunk el a szél elől? Minden faj hirtelen pillanatok alatt megváltozik, vagy egy volt olyan elterjedt, hogy mindenütt ott van? Miért lett hirtelen vége? És ami a leginkább zavaró (mivel az az alapötlet, hogy bármikor megtörténhet egy ilyen), a jelenség hatása elég banális, legalábbis egy percig nem tudtam komolyan venni.

    “Még jó hogy Dr. Peretelobearlepulos kifejesztett egy mutáns katicát! Megúsztuk! Kér valaki csipszet?”(ez jobb egy vég lett volna már mi?)”

    Nem, ez sokkal rosszabb lett volna. Az alapötletből az egyetlen elfogadható vég, hogy lezárják a területet, imádkoznak, h ne terjedjen tovább, vagy valami.

    “Az öregasszonyt én is egy mozdulattal kikönyököltem volna a klumpából, de bakkaer vannak ilyenek. Én is ismerek ilyet. Mit tettünk volna a helyébe? Maszkosgyilkost? Szadomazofamíliát? Mormotafészket?”

    Hááát, nem tudom. Persze, h vannak ilyenek, de olyan érzésem volt, hogy csak azért került bele, mert nem volt senkinek jobb ötlete. Kifejezetten erőltetett.

    “A kis házas jelenet meg szerintem azt szerette volna elmondani – és nem túlhúzva nyálasan – hogy figyeljünk oda egymásra mert lehet holnap már nem tudunk.”

    Ezt elfogadom, csak jobban szeretem a kevésbé szájbarágós mondanivalót, ha már van benne.

    “(egyébként a tizenéves zöldaktivistál ezután a film után első sorba mentek esőerdőt írtani:))”

    Na ebben van valami, a film felénél már azon gondolkoztam, miért nem locsolnak körbe benzinnel egy kis mezőt, ha már nem tudnak merre menni.

    Mondjuk belegondolva bevallom, rég láttam már olyan katasztrófafilmet, ami tetszett volna, lehet, h ez tényleg nem az én műfajom.

  112. Merkaba: teljesen egyetértek veled. Egyáltalán nem tartom kontár munkának, mint ahogy igen sokan teszik ezt. Megmondom őszintén nekem A Falu a kedvenc filmem a rendezőtől, de Az esemény is az élvonalba tartozik.

  113. Én úgy ültem le a film elé, hogy nem tudtam róla semmit, csak a rendező nevét és így az első tíz perc elég waddafak élményt nyújtott onnan már vitt a film magával. Szerintem csakis így érdemes megnézni, ha már mesélnek róla akár annyit is, hogy —SPOILER öngyilok van benne SPOILER— az már ennél a filmnél spoiler. Tényleg vannak benne hülyeségek és talán még érhetett volna a forgatókönyv, de nem rossz film – ha úgy nézed meg, h nemtod mi lesz benne.
    Sztem a Falunál jobb film, nekem egy
    7.8/10 élményt nyújtott.

  114. Én a felétől végig azt hittem hogy az fog kiderülni, hogy az emberek termelik a mérget, ha elérnek egy kritikus tömeget, afféle self-destruction módra. Így lett volna értelme hogy miért nem lehetnek többen együtt… Nem volt jó film. 4/10

  115. Ez a film egy rakás guánó! Komolyan nem hiszem el hogy ezt tudták kitalálni ami a film sztoria! Na de ha tudom hogy a falu rendezője csinálta akkor tuti nem nézem meg! Akkora egy gagyi film hogy nagyon… Én bánom azt a másfél órát amit a megnézésével töltöttem! botrányosan rossz film.

  116. Ja ez lemaradt:

    Nálam a film 2/10 Sok mindenből tevődik össze ez a 2 pont.
    Először is, a főszereplő szajtól a hideg kiráz! Mértkell ilyen riattarcú fegyosszemü csajt belerakni? riasztó a csaj a kék szemeivel, nem természetes! Sajnos a film a trailer egy bővitett változata. Semmi olyan nem volt benne ami fasza jelenet lett volna! nuku izgalom, semmi jó helyszin…
    Egyszerüen unalmas és gyenge sztori. Jóindulattal 2/10

  117. Ez a baj…hogy úgy ítélünk meg egy filmet hogy “A kiccsajcika csúúúúnya volt benne” meg hogy semmi jó jelenet nem volt a fimben. Nem tom. Pl a 10000 BC teli volt “jó” jelenettel és mégis egy akkora kapufa az a film hogy még maguk az ősemberek is sírva szaladtak volna neki a barlang falának, de nyakam rá hogy arról sokkal többen jöttek ki kidüllesztett mellkassal a moziból. Mert persze volt benne egy cgi tigris. WÁÁÁÓÓÓ!! micsoda tutkóság! és tudnék még mondani pár ilyet. Sajnos ma már csak nézni ülnek be az emberek filmezni. De érteni, értelmezni, kicsit aprólékosabban belemerülni…az már büdös. Arra megyünk el amibe egy nagy zöld számítógépes effekt ver szét egy várost. Vagy tökmindegy…egy számítógépes effekt verjen, lőjön, sexeljen, vérezzen, nyálkázzon össze mindent. me abba van a tartalom hölgyeim és uraim.

  118. Most néztem meg a filmet, de őszintén szólva, nekem teccett. Elolvastam előtte a kritikát, sokkal rosszabbra számitottam 4/10 alapján. Az első öt percben rengeteg dolog történik, elkezdődik az “esemény” és utána, a bioszóra se volt uncsi…Szóval szerintem jó volt, bár a végén az a “szerelmesekegymásratalálnak” dolog elég gagyi lett..Vagyis h ÉPPEN akkor lett vége az ESEMÉNYNEK..
    Elgondolkodtató film :)
    7/10

  119. eleinte imádtam a rendező filmjeit, kezdve a hatodik érzékkel, a hatalmas csattanóval;aztán jött a Sebezhetetlen(nekem ha lehet ez még jobban tetszett); majd a személyes kedvencem a Jelek(akármit is fikázták sokan az film volét a javából bár a csattanó kicsit erőltetett volt már de annyi baj legyen:); a falu még elment szódával, de már kezdett kilógni a lóláb, valahogy már a film közepén motoszkált bennem hogy mi is a vége és igazam lett:P; aztán Shyamalan betette a zaciba a tehetségét és csinált egy teljesen értelmetlen, zagyva filmet, aminek semmi mondanivalója nincs csak úgy van( Lány a vízben); és most ez…, személy szerint ezt mérföldekkel jobbnak tartom az előzőnmél, de ez még b filmnek is gagyi, unalmas, feszültség semmi, a történettel hogy növények miatt potyog a nép, fusson ki merre lát még semmi bajom nem lenne, szerintem egy filmnek nem kell hogy legyen valóságalapja, a lényeg hogy legyenek benne viszonylag értelmes összefüggések és legyen hangulatos, szórakoztasson. Örülnék neki ha Shyamalan visszatérne a gyökereihez, mert ennél unalmasabb filmet rég láttam(volt egy két jó jelenet, de ez kevés sajnos) a színészekkel meg az ég világon semmi baj, amit a szerepük megkövetelt azt teljesítették maximálisan.

    Nem volt türelmem most minden kommentet végigolvasni, deMerkabáét visszanéztem kíváncsiságból. Ne haragudj h ezt mondom de baromságokat írsz, persze mindenkinek lehet szabad véleménye(az enyém ez:P).

  120. Látom nagyon sokan lehúzták a filmet, és érződik, hogy többet várt, nem ilyet várt, és becsapottnak érzi magát. Szerencsére semmi előzményt nem tudtam a filmről, csak régebbről egy trailert láttam (amit el is felejtettem, csak annyi maradt meg, hogy ezt meg kell néznem), úgyhogy nem előítéletekkel vágtam neki a filmnek.
    Amit még fontos leszögeznem, hogy előtte rágyújtottam egy jointra, ami, mint később kiderült, nagyon jó ötlet volt. Éppen ezért a film első fele kifejezetten jó volt. Emberek ugrálnak le a tetőről, sorra lövik fejbe magukat, és az egész olyan baljós hangulatot árasztott, hogy odaszögezett a székhez. És gyakorlatilag addig a pontig, amikor a kereszteződés után elindulnak a mezőre nagyon is jó volt. Viszont onnan mélyrepülés. Nem is azért, mert a szél elől menekülnek (elég logikus volt, én is ezt tettem volna a helyükben), hanem mert jött egy ház, ahol kilőtték a két kölköt (itt teljesen kiestem a hangulatból), aztán meg a z öreg hölgy, ami önmagában ugyan nem rossz, de nem ott, nem akkor, és nem is ebben a filmben (az nem kifejezés mennyire erőltetett volt). Az, hogy hirtelen végetér a dolog, az nem is zavart, de hogy pont azelőtt, hogy kimennek a vészjóslóan fújó szélbe és szépen megfogják egymás kezét, az kész volt.
    A film “csattanója” kiszámítható C-kategóriás húzás, szóra sem érdemes. Egyébként sokkal jobb lett volna a történet, ha eleve azzal kezdődik, hogy a világon mindenhol ez történik.
    Maga az alapsztori -bár sokan legagyizták- eredeti, de az áltudományos magyarázat nagyon nem kellett volna, elég, ha csak simán nem tudjuk mi a franc van.
    Na nem is kertelek tovább, egyszer érdemes megnézni, van benne pár jól sikerült jelenet.
    Első blikkre 7/10, átgondolva 6/10.

    U.i.: A 4/10 kicsit erősnek tűnik, de gondolom a mérhetetlen csalódás okozta. Ha nem Shyamalan műve lenne, hanem valami noname elsője, akkor gyanítom többet kapott volna. De ízlések és stílusok, pofozkodni nem fogok :).

  121. Meglestem én is a filmet. Előtte direkt nem olvastam el semmit róla, csak a rendező, és a főszereplő kilétével voltam tisztában. Megmondom őszintén, így hogy semmit nem tudtam róla, azért ütött. Nézem a filmet, egyszer csak a szőke csajszi a hajtűvel torkon szúrja magát! WTF?! Egyetlen hiányérzetem volt vele kapcsolatban, hogy – szerintem – a főhősöket egy drámaibb végkifejlethez kellett volna vezényelnie a forgatókönyvnek, bár az is igaz, hogy a feszültség fenntartása azért nagyjából így is sikerült. Nekem ez a filmje is bejött Shyamalan-nak. Mindegyiket másért kedvelem, ebben az fogott meg, hogy igen jól ki vannak dolgozva a halálesetek (tetőről leugrás, szélvédőn kirepülés stb.). Ami plussz pont a rendezőnek, hogy nem mutatott felesleges erőszakot. Pont jó volt így, hogy rábízta az ember fantáziájára, ezeket a dolgokat. Szerintem egy 7/10, de akit nem fog meg, az simán oda juthat, hogy ebből még 6 lejön. :(

  122. Két napja láttam a filmet és azt mondom, hogy M. Night S. rendező/író/producer úr elfeledhetné azt a nem túl népszerű teróiát, miszerint olyan filmeket kell készíteni, amelyek csak sugallják a dolgokat. Egy-két puffanás és semmit sem látunk elv, már a 21. században nem igazán állja ki a próbát. Az összes filmjét láttam már, a Sebezhetetlen tényleg tetszett is, de… Valahányszor megnézem a filmjeit, mindig ugyanazt érzem: Dögunalmat.
    Mindha minden egyes filmje egy nézőpontot képviselne, a sajátját. Jó lenne már, ha olyan filmet is tudna készítenik, ami szórakoztató, nem művészi jellegű. Ezért buktázik sokat és fog is még eleget, ha így folytatja.

  123. Szerintem nem unalmasak a filmjei. Ez az ember egyvalamihez ért(ett) jól: kibaszottnagy csattanót eldurrantani a mozi végén, ami földhözverte a nézőt. De ez abszolút eltűnt az utolsó néhány filmből sajnos. Olyan történeteket talál ki amiknek szerintem ő sem teljesen érti a történetét, kicsit belebotlik a saját gondolataiba, zagyvaságokat csinál. Mikor elkezdett filmeket gyártani és min. 1 év kellett hogy kijöjjön a következő éreztem, hogy végre van egy rendező aki tud újat mutatni és csak minőségi filmeket produkál, ez megszűnt. Egyre gagyibb zagyvább filmeket csinál, amiknek még egy emberes csattanó sincs a végükön.

  124. Sajnos egyik okos baratom elarulta mi a vege. Igy nem lett valami nagy elmeny a film… Sajnos… Hiszen ha nem szolja el magat hogy ezeket a torteneseket mind a ….. okozzak, akkor meglett volna a “csattanoja” a filmnek. Mindegy maximum egy jo teli esti DVD filmnek elmegy. 5/10

  125. Nem volt ez olyan rossz, igaz a Hatodik érzékhez és a Jelekhez mérve jó se, de simán egyszintű a Faluval, amit én azért nem favorizálok mert simén kitaláltam a végét. A sebezhetetlen nálam minősithetetlen a Lánya a vizben-t meg nem láttam.
    Szóval egy 5 pontot megér nekem de többször nem fogom megnézni.

  126. Nagyon ajánlom Brumi írását mindenkinek a figyelmébe akik nem értik a filmet és csak fikázzák a kevés bél az elmaradt csattanó miatt. Ja meg mert nem volt benne szörny:) Egy filmet így kellene megnézni. Shyamalan nem romlott, hanem sok gyepagyú fölé kerekedett.

  127. annak idején rengetegen beszéltek arról, hogy mennyire újszerű volt Tarantino Pulp Fiction-je, mert dramaturgiailag szinte folyamatosan magaspontra vitte a rendező a filmet, úgy lett megalkotva és összevágva a film, hogy mindig történt valami izgalmas, érdekes, eseménydús. na a kis kitérő után talán érthetőbb lesz a fő gondom a filmmel. ebben a filmben talán készakarva, talán véletlenül, de az első pár percben ellövik az összes dramaturgiailag kiemelkedő pontját a filmnek, ezt követően már csak szarul megírt dialógusok vannak, ostoba és hiányos feltárása annak, hogy mi is az esemény, milyen előzményei vannak, milyen hatásai.

    lehet B filmnek akarta a rendező, és hogy sok változáson ment keresztül, de a moziban ülve nem azt látom majd, amit a rendező szeretett volna rendezni, nem azt a történetet fogom megismerni, ami lett volna, ha… hanem azt, ami lett. és ez egy igen gyenge alkotás lett, két pozitívuma van, jó témaválasztás (de a sztori már nem jól van eladva), illetve a kamerázás. a többi szót sem érdemel.
    továbbra is 2/10…

  128. Ezt akartam én is írni.
    Biztos a teletubbik is azért tűnnek szarnak, mert nem értem a mondanivalóját a filmnek. Szerencsére van, aki tovább lát a gyepagyúaknál és mutatja az utat. :)

  129. Ha sok ember nem érti a mondanivalót, akkor ugyanott vagyunk: a rendező/film nem érte el a célját, megbukott stb., hiábavaló mindeféle utólagos magyarázat…nem az számít…

  130. Én a cim alapján (az esemény) teljesen másra
    számitottam, de hogy “minden” magyarázat nélkül kinyirják magukat. Az alaptörténet nem rossz, a film, izlések és pofonok.
    Mivel Mark Wahlberg rajongó vagyok, minden filmjét megnézem. Ez a film nekem 8,5/10.

    Itt-ott alakithattak volna még rajta, de összességében tényleg nem rossz és hát a rendezötöl nem is várhattunk
    volna mást. :-)

  131. Most néztem meg. Ezt a Sajalajamot addig ütném, amíg mozog. El kéne neki magyarázni, hogy csak azért, mert csinált egy (max. kettő) zseniális filmet, még nincs feljogosítva arra, hogy utána temérdek szart nyomjon le a torkunkon. Ha nem ő rendezi az eseményt, és eggyel alacsonyabb kategóriájú színészek vannak benne, elfogadnám, mint B-movie-t. Így viszont Shyamalannak csúfos bukás.

    Egyébként nekem is eszembe jutott a párhuzam a Világok harcával, az is hasonlít, hogy a katasztrófát nem globálisan, hanem csak a főszerplő szemszögéből mutatja. De szerintem ez véletlen, nem tudatos a rendező részéről.

    Ettől függetlenül 1-2 pontot kaphat a feszült hangulatért. Két pont mínusz a babáért az ágyon, meg a nyanyáért, aki előugrik Mark háta mögül. Már Freddy Kruegernél is kopott sablon volt az ilyesmi.

  132. Ja igen, néhány pillanatig azt hittem, az lesz a vége, hogy két embernél már hat a méreg, ezért Markék életük végéig csak a csövön keresztül beszélgethetnek. Még az is csattanósabb befejezés lett volna.

  133. az ötlettel nincs baj, jó kis ökohorror lehetett volna 84-ben, tuti hivatkozási pont lett volna :)
    amúgy a megvalósítással van gond, a színészek is gyengék voltak (bocs Mark), Zooey Deschanel feje volt a legfélelmetesebb a filmben… SOHA SEHOL TÖBBÉ EZT A NŐT!!!
    10/3

  134. Ez tényleg egy vicc volt, alapvetően nincs bajom a B filmekkel, ha tudom hogy épp egy olyan elé ülök le. De mivel itt tök mást vártam a trélerek miatt, ezért mégjobban esik a pontszám.
    10/4

  135. Nekem tetszett. Szeretem, hogy Shayamalan mindig aktuális témákhoz nyúl, és hogy mindig sikerül azokat úgy megfognia, hogy valóban elgondolkodtatóak lesznek.
    Szerintetek tényleg nem elkondolkodtató???
    Szerintem A faluval is pont ez volt! Nekem az is nagyon tetszett! Sh. filmjei arról tanuskodnak, hogy igazán érző lélek áll mögöttük! Hihetetlen, hogy mások nem ÉRZIK filmjeinek a valódi tartalmát… El kéne gondolkodni, és úgy figyelni a történéseket!
    Ja, és szerintem a Jelek nem egy ufós film, nem az ufók a fontosak a filmben, hanem az, hogy minden egyes történésnek az életünkben van oka, semmi sincsen véletlenül.
    Remélem valaki azért érti/érzi!

    Azzal viszont egyetértek, hogy Sh. filmejit mindig máshogy harangozzák be, mint ahogyan kéne… Ez sajnos tényleg baromi nagy hiba…

  136. Szerintem meg nagyon jó volt, és ha már ennyien pontoztok, akkor az enyém 8/10 lenne.
    Tetszett végig a hangulat, nem éreztem most hullámvölgyeket, mint sok filmnél szoktam. Talán nem voltam kritikus hangulatban és rossz lelkiállpotban:) Lehet csak pont egy ilyen filmre volt szükségem, hogy kikapcsoljon. Kellemes élmény volt.

    Azoknak az embereknek, akik komolyan el akarják hinni, amit a vásznon látnak, nem fikciós, hanem dokumentumfilmet kéne nézniük…

  137. nemtom mikor láttam utoljára ien elcseszett filmet.. a poén, hogy ebből télleg nem lehetett többet kihozni.
    2/10

  138. Hát úgy vagyok vele, hogy egyszeri megnézésnek elment, a film eleje és annak hangulata marha jó volt, de a végén ott maradt az érzés, hogy ezt most miért forgatták le. Teljesen üres megfoghatatlan film. Azt meg rohadtul nem értem, hogy mi alapján szelektált az esemény, ki menjen és ki maradjon. A film eleje 8/10 az utcsó harminc perc 3/10. Az utcsó jelenet meg tök felesleges volt, még akkor is ha azt akarták volna csattanónak.

  139. Nekem nagyon bejött ez a film, nagyon ott van. Nem láttam a rendező eddigi munkáit, kivéve a 6. érzéket, de ez nagyon jó film volt. Mit vártatok, milesz? Wahlberg nekihajt buldózerrel a mezőnek, vagy előkapja a lángszórót? Sztem komolyan nem értitek a film mondanivalóját. A zárás pedig tökéletes: még nincs vége. Mark Wahlberg rajongó vagyok. Amúgy meg ha nem tetszik a film, de megnéztétek és szerintetek szar, akkor tartsátok magatokban. Véleményt lehet nyilvánítani, de hogy fikázni.

  140. Fájdalom, de még a történet is lopott… Ha jól emlékszem, egy Stephen King könyvben olvastam. Csak ott nemcsak magukat, hanem az egészségeseket is hentelték. Mivel most hagytam abba a filmet, ezért élénken él bennem a két dolog, ami a legjobban zavart; egyrészt a zene – amit szerintem a fő erősségnek szántak – néhol engem kifejezetten idegesített. A másik, pedig a szereplők arcmimikája, és annak hosszan való mutatása. A King-érzést erősítették továbbá a thriller elemek (pl nagymama meg az ő babája), azonban sok helyen egyszerűen feltornászták a feszültséget, aztán hagyták lecsengeni. Sajnos én ezt általában nehezen fogadom, és a hintás jelenet lankadása után egy hangosabb ‘Anyád’ csúszott ki a számon. A vadászpuskával durrogtató háztulajdonos megint azt az érzést keltette bennem, mintha egy King könyv alapján készült volna (nem tudom miért). A két főszereplő arcrángásait szomorúan figyeltem (a főszereplőnő például kicsit többet csukva tarthatta volna a száját, illetve érdemes megfigyelni a főszereplő arcát, például, amikor előadja a gyógyszertáras-köptetős hülyeséget). A film csúcspontja nálam a két maszkot viselő, tv előtt kötögető nénike, illetve amikor a főszereplőnő (kb a film 2/3-ánál) abbahagyta a grimaszolást, és láthattam, hogy mennyire kellemes jelenség. A baljós hangulat az elején tényleg remek azonban nagyon gyorsan erőltetetté válik. Valahogy az egész engem egy nagyon elrontott Stephen King és Arthur Herzog filmre emlékeztet (bár eddig csak olvastam őket).
    Az alapötlet nem lenne rossz, de sajnos kidolgozatlan és nincs továbbvezetve.

    Amúgy szerintem felesleges a porhintés arról, hogy a negatív kritikások akciófilmet vártak, szerintem felesleges így beállítani. Én a pár mondatos bemutató (töredelmesen bevallom, hogy töltöttem) után félig-meddig (esetleg negyedig) egy dokumentumfilm-szerűséget vártam.

    Egyébként, valaki elmagyarázhatná, hogy minek kell az embereknek hátrafelé szuttyogniuk, amikor elkapja őket a méreg? Minek kell ledermedni, nem összeesni? Továbbá, logikusabb lenne, ha egyszerűen meghalnának, nem? Másrészt, ha valaki fejbelövi magát, az biztos, hogy így néz ki utána? Homlokát szemlélve átsuhant a fejemen a kérdés, hogy vajon milyen kaliberű lehetett az a stukker? Hajtűt hordanak-e ebben a században? :D

    Na, azt hiszem kiadtam magamból mindent, ami bennragadt:)
    /OFF
    Először is elnézést attól, akit esetleg sértene a kommentem, másrészt pedig szomorúan konstatálom, hogy csak az általam (nagyon, és indokoltan) rossznak tartott filmek után fogalmazódik meg bennem egy markánsabb kritika (lásd első kommentem, a Trópusi Viharhoz :D), nos, sajna ez van. Valószínű azért lehet, mert a jó filmeket csak élvezem, míg az általam rossznak tartottak olyan negatív visszhangot keltenek bennem amit muszáj kiböfögjek magamból.
    /–
    UI: Megtaláltam! Az alapötlet (ami nem is nagyon fog bonyolódni) nagyon hasonlatos King Mobil című könyvéhez. Esetleg ezt összepárosíthatjuk a Herzog-féle Rajzással, és már megközelítően jó eredményt kapunk.

    Nah most már leállítom magam, üdv mindenkinek! :)

    [A King köynvről van kritika, ahol a hasonlóságokról is szó van – a zerk]

  141. Üdv

    Nos a lényeg a lényeg amit írtatok mind igaz, néhol butaság, és lapos a film, de… az mindent egybe vetve ez kell a buta amerikai népnek, hogy normálisan valaki a szájába rágja ” te hüle márpedig a világ bajban van, és miattunk ”
    Enélkül mégcsak el sem gondolkodnak rajta, és ugyanúgy veszik majd a nagy autót, vesztegetik az energiát…stbstb, és az a baj, valjátok be őszintén, hogy mégcsak ezek után, effektíve ezek előtt sem gondolkoztok/tatok rajta !!!!!

  142. Szerintem is nagyon kevés a film.
    Egyszer meg lehet nézni. Viszont trailer miatt többet vártam. Hát sajna nem lett meg a hatás.

    Aztán mikor megnéztem rendezőt, nem is csodálkoztam rajta.
    Jelek, Falu, blőő

  143. rossz film, de sötéten hangulatos, én végig parába néztem (mondjuk otthon, este és egyedül, gyenge idegrendszerrel megáldva)

  144. Sajnos azt kell mondjam, hogy nálam nem jött be a film, pedig vártam.

    Marky Mark Funky gyerek nagyon lefektet minden filmet, amiben játszik. Bocs a Walberg fanoktól, de a tény az tény. Egyetlen jó filmet láttam tőle, a focisat. De most még a címe sem ugrik be. Mindegy.
    A lényeg, hogy adott egy jó sztori, amit sajnos rossz gárdával dobtak filmre.
    Sokkal többet ki lehetett volna hozni a történetből mind látványban, mind hangulatban. Részemről kimondhatatlan nevű rendezőtől sokkal többet vártam azok után, amiket eddig letett az asztalra.

    Ez van.
    A Walberg gyerek meg inkább zenéljen.

  145. Szerintem nem volt rossz. Azért gondoljatok bele, hogy milyen képet vág a színész akinek előadják, hogy “na figyelj, az emberek emiatt halnak meg…”. Nem kis feladat ezt eljátszani.

    Másrészt én erre a filmre egészen másképp tekintek, mint bármelyik másikra. Elgondolkodtam a rendező korábbi munkáiról (A falu, Lány a vízben) és azt gondolom, hogy még ha nem is sikerült átadnia jól a story-t, az attól még ott van benne. Úgy gondolom Shyamalan egyfolytában valami misztikus és nagyon meghökkentőt akar mutatni az embereknek és engem ez máris lázba hoz. Lehet, hogy ez nem sikerült annyira jól (vagy a Lány a vízben), de majd lesz másik (remélem). Amióta láttam a Falut, azóta várom, mikor jön tőle újabb mestermű.

    Az az érzésem Shyamalan nem is történeteket akar elmondani, hanem inkább a létező legfurcsább hangulatot megteremteni. Én vevő vagyok erre.

    Viszont ha mégeygszer statisztát/mellékszereplőt játszik, akkor -1pont mindenképp. :D

  146. Valószínűleg senki nem ért majd meg(a kommentekből ítélve tutira nem), de nekem határozottan tetszett a film. Ami azt illeti imádtam. Megvolt a szokásos feszült hangulat,és a zene is tökéletes volt. Lehet, hogy nem nagyon sikerült fokozni a feszültséget, de határozottan elgondolkodtató film.
    Nem számít, hogy nincs benne vér, Shyamalan filmjeiben nem is szokott.
    A film célja, hogy az emberek(azaz MI)elgondolkodjanak azon, hogy tényleg tönkreteszik a környezetet.
    Amúgy a film logikailag teljesen rendben van, hiszen a növények tényleg termelnek olyan gáz, amely az emberi idegrendszerre hatással lehet. Csak az van, hogy nem bocsájtják ki.
    Szerintem nagyon jó film. 10/10

  147. miért ne értene egyet veled senki? azért ennyire nem vagy különleges több ezren, tízezren szeretik a filmet, bár azt nem hiszem, hogy sokan gondolnák, hogy ennél nem lehet jobb filmet csinálni – ellentétben veled (ld. 10/10).

    “A film célja, hogy az emberek(azaz MI)elgondolkodjanak azon, hogy tényleg tönkreteszik a környezetet.”

    ezt ugye nem mondod komolyan? épp ez a leggázabb benne, hogy egy ilyen triviális dolgot rág az emberek szájába, kvázi hülyének nézve őket, feltételezve, hogy nem nincsenek tisztában ezzel. ez olyan, mintha azt írnád egy romantikus vagy csöpögős családi filmnél, hogy “A film célja, hogy az emberek(azaz MI)elgondolkodjanak azon, hogy a szeretet tényleg nagyon fontos”

  148. Nyugi, nem gondolom, hogy különleges vagyok. Tudom, hogy sokan szeretik a filmet, csak az itt olvasható hozzászólásokból ez annyira nem derül ki.
    Csak a véleményemet írtam le, az meg ugye mindenkinek saját van. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.