Wanted

Hát emberek, egy kis eltéréssel ez a film pont azt szállítja, amit eddig sugallt nekünk. Az egyetlen nagyobb negatívum az volt számomra, hogy erőltették a majdnem 2 órás játékidőt, amikor a Wantednak kicsit kevesebb kellett volna. Ennyire egyszerű, de tökös filmnek nehéz jól megtölteni 110 percet. De ezzel részemről majdnem teljesen kifújt a negatívumok rövid sora, és amúgy kicseszett jól szórakoztam.

Wanted - James McAvoy stukival

De vegyük át felületesen és gyorsan a legelejéről. Wesley éldegéli a számlatanácsadó vagy milyen életét. Szedi a gyógyszert a pánikrohamaira, és apátiájából semmi nem tudja kibillenteni. Barátnőjét a “legjobb” barátja kefélgeti, de még ez sem zavarja túlzottan főhősünket. Aztán egyik nap a gyógyszertárban megjelenik mellette a durván kifestett Jolie azzal a dumával, hogy apja volt a legjobb orvgyilkos széles-e világon, és hogy Wesley örökölte a majdnem szuperképességét, na meg hogy ott helyben ki akarja nyírni valaki. Durva akciójelenet, vágás. Nem sokkal később már Wesley kiképzésén járunk, ahol a főgonosz ellen készítik fel, és így tovább. Nem kell köldökbámuló bölcsésznek lenni a megértéséhez, de kellemes a sztori ehhez a jó akciófilmhez.

Merthogy az akciójelenetek lendítik előre a cuccot. A kiképzésnél érezni kicsit a hosszú játékidő mocsarát, de amikor nyomják az akciót, akkor az ilyen látványrajongók mint én pislogni is alig mernek, miközben tátott szájjal bámulják a lassításokat meg az adrenalinpumpáló képi trükköket, amik közben a vérrel sem spórolnak. Hihetetlenül jó cuccot dobott ide össze az Éjszakai és Nappali őrség rendezője, Timur Bekmambetov.

A minap néztem egy interjút James McAvoy-jal (a főszereplő) ahol kérdezték tőle, hogy mégis miért vállalta el ezt a mondhatni agyatlan akciófilmet, hiszen a történet alapján nem csak ilyen cool cucc lehetett volna belőle, hanem valami gigantikus gagyi. Azt válaszolta, hogy a rendező előző cucca, és az akciójelenetek tervei meggyőzték. És akkor még nem is tudhatta, hogy az a kevés humor, ami a filmbe fért, mennyire klafa lesz a vásznon. Pár vigyor egyszerűen garantált.

Wanted - angelian jolie vezeti a kocsit

Amúgy a sok lövöldözés mellett az egész film James McAvoy-on vállán nyugszik. Angelina Jolie szinte rutinnal és popódublőrrel asszisztál csak, Morgan Freeman meg alig szerepel. Itt most persze jöhet az, hogy McAvoy nagyon eltalálta a figurát. Hirtelen nem is tudnék jobbat erre a szerepre, ami során egy jelentéktelen huszonéves porszemből a földkerekség egyik legjobb gyilkosa lesz. Mindezt persze némi félénkséggel meg tanácstalansággal ötvözve, sebezhetővé téve az amúgy badass-szül az áldozat képébe mosolygó és a lelövésért bocsánatot kérő figurát.

Wanted értékelés

Sajnos itt az értékelésnél muszáj megemlítenem a kicsit életlen balta hatású befejezést, amivel majdnem lefejezték az egész élményt. Szerencsére csak majdnem, de azért elég blőd szerű lett. Ezt összetéve a kicsit túlnyújtott játékidővel (ideje lenne akciófilmeknél csak különleges esetekre tartogatni a 2 órát…) pontszámilag egy 7/10-et tudok kiosztani. Mindezek ellenére a film majd korongon kötelező beszerzés lesz, és moziélménynek marhajó volt.

Ide a végére lehetne valami figyelmeztetést nyomni, hogy akinek a trailerek nem tetszettek, mert túl képtelen, annak szerintem felesleges megnézni a filmet. Agyonlassított, képtelenséggekkel teli akciófilmről van itt szó továbbra is.

human
írta
2008. 06. 27. 02:31
megjelenés
87
hozzászolás


87 hozzászólás a “Wanted” bejegyzéshez

  1. Na, hát bejött nekem is, de lehetett volna ez még ennél is sokkalta jobb. Ha már 2 órás a játékidő, akkor legyen benne még ennél is több akció és ne csak a gyengécske sztori szövögetése töltse ki (szó szerint:) a pár wow momentum közti űrt. A humor tényleg jó, csak sajnos a film második felére visszavesznek abból is és komolyabbra veszik a stílust, kár érte.

    SPOILERES!!!!!!!

    Mint ahogyan a fináléért is. McAvoy berobbanása és mészárlása az egész cucc csúcsa, de utána érthetetlen módon basszák el az egészet. A rendező feladja a magas labdát saját magának azzal, hogy megteremti a lehetőséget a szupergyilkosok egymás közti balhéjára, aminek szerintem egyértelműen kéne következnie, erre egy kétségtelenül látványos ám körülbelül ugyanennyire banális módon egy pillanat alatt kivégzi az összeset. Talán ha nem moralizálgattak volna olyan sokat, akkor maradt volna idő egy hatalmas leszámolásra és az gyakorlatilag azt jelentette volna, hogy a Wanted a nyár legfaszább popcornmozija.
    Összegezve az mondható, hogy az akciójelenetek büntetnek a nagy vásznon, van humor és a szereplők is jól hozzák a figurákat. A műfaj kedvelőinek kötelező darab. Nálam 10/7,5.

  2. Rosszabra számítottam, a leírásod alapján jónak túnik, bár ahogy te is írtad a végén… amit a trailereken láttam azon nevettem, szal kihagyom.

    Amúgy én nem utálom az akciófilmeket, nagyon is szeretem. De eddig csak olyan jeleneteket láttam amik “képtelenek”. Paródiának látom az ilyen részeket.

    Viszont biztos vagyok benne, hogy nagyon sok embernek be fog jönni.

  3. SPOILER

    A leírás alapján egy szórakoztató film és ez az is. Ha 2 óráig nem akarsz azon gondolkozni h hogyan lehet körben lőni akkor a végén is -mint nálam a teljes mozi- csak röhögni fogsz. AZ akciórészek nagyon jók, gyönörű lassíátsok, vér, fizikát nem érdeklő golyók. :D
    Nekem az egész film alatt a Mátrix volt eszemben, sztem nagyon sokban hasonlít a story. Kis csávó éli mindennapjait, többet akar majd el jön hozzá az ember aki emgváltja és egyböl mint a drogos gyorsan akar sokat :D
    Nekem a kiképzés is rendkívül tetszett (kivéve h addig a hülye kérdésig verték… azt hittem vmi értelmesebb lesz már akkor), a kiscsávó mikor felkapta a széket O.O :D
    Az ilyen filmeket állandóan popcornnal nézem h az uncsi részek alatt azt egyem. Most haverokkal beültem és trailerek miatt egy ideig mondtam haveroknak az infokat de amikor már üldözés volt meg a kiképzés az egész terem csendben figyelt, annyira lekötött a film mindenkit ^^
    Összességében a film sztem mindenképp nézős hibáival együtt is élvezhető látványorgiák. Ez az a tipikus mozi film, ezt nem lehet otthon monitoron de házimozin se megnézni élvezhetően, ennek kell a mozi nagy vászna a mozi röhögcsélő közönsége és persze egy null IQ-s társasággal még jobb ;) Számomra 8/10

    ps: human egyébként számlavezető a csávó ;)
    ezt megjegyeztem ha már külön monológot szenteltek neki ^^

  4. A filmet tegnap este néztem meg a meccs elött, szerintem fasza film lett de annak akinek sok a kerülős golyó és társai az nagy ívben kerülje el a filmet :)
    A főszereplő lehet hogy jól játszott, de szerintem valami keményebb figurát is találhattak volna. Valahogy nem volt szimpatikus, a szövegei viszont annál inkább.

    A szinkronnal nem volt gondom.

  5. tegnap neztem meg a mom parkban, origban (hihetetlen, hogy mennyien ulnek be egy ilyen vetitesre, en azt hittem kevesebben lesznek, hama’r nincs semmi felirat meg szinkron, erre…)

    kiraly volt :) megerte.

  6. A bölcsészek se bámulnak ám mindig köldököt :)
    Egyébként én is kb így érzek a filmmel szemben

  7. Nekem is tegnap sikerült megnéznem Pesten ezt a filmet. Hát hátba**szott rendesen. Egy percig nem éreztem meg a 2 órás játékidőt. Az elején még vontam a számat, a képi megvalósításoknál, de utána rájöttem, hogy mi miért van (SPOILER: pánikroham SPOILER VÉGE) , és végig tátott szájjal néztem végig. Nagyon cefet akciófilmet sikerült tehát összeállítani, sok humorral, kegyetlen látvánnyal (vonatos szcéna), ötletes marhaságokkal (patkányok).
    Nálam egyértelműen első ebben az évben, ha a Vérző olajat tavalyi filmnek veszem. És a végéért külön pont. *taps
    Érik az újranézés.

    10/*10

  8. 9/10 de csak azért, mert az a kiképzős rész elég sablonos volt, hiszen minden egyes filmben ilyen a cucc, hogy nem megy ááá, aztán meg kiderül egy dolog, aztán egyből pro lesz a kölyök.

    A legvégén a frankó akció, a legeslegvégén pedig az az állat befejezés, nagyon, nagyon ütött. A képregénytől eltért ugyan, de egyszerűen fantasztikusan jó film lett. DVD-n is megveszem.

  9. SPOILER

    Nekem a befejezés volt a kedvenc részem, az utolsó mondat:D:D ha jól emlékszem az volt, hogy
    ” TE MI A SZART CSINÁLTÁL EDDIG?” nekem ez nagyon tetszett mint befejezés:D

  10. Hát ez hihetetlen hogy senki nem ír egy negatív kritikát, hát akkor megírom én a negatív hanvételü HSz-t.

    SPOLER ALARM:

    A film végül is ott bukik, meg szerintem, hogy komolyan próbálja magát vetetni a nézővel például a harcosok klubja szerű társadalom kritikájával ami egész jól állt a filmnek.
    De ez miatt is fájó hogy a mondanivalójával talán itt be is lehetne fejezni, mert olyan szar mentséget kitalálni az öldéklésre hogy a Szövet elmondja ki a rossz bácsi, és azt megkel ölni ezt egyszerűen nem tudtam megemészteni. Srác el is kezd ez miatt nyavalyogni , hogy nem hisz az emberek „random” lemészárolásában /hogy akik ugy mint én nem nyelték le a békát ezután zöld utat adjanak a mészárlásnak és erre még rá is tesznek egy lapátal miután halljuk Jolie szomorú elő történetét/, de ezután jön ámcsak a csúcs poén kinyírnak egy vonatnyi embert ami semmi morális vonzattal nem jár. Főleg Julcsi karakterére fájó akki az előbbi nyavalygása után kicsit hülyén néz ki, hogy ien könnyen vette a lapot hogy 200 vagy nyavaja se tudja mennyi ember halála az ő lelkükön szárad. Az akciók egész jók bár annyira képtelenek hogy párat nehéz volt megemésztenem de összességébe profi munka főleg a srác kirohanása a végén: ) .A szinészekel, se volt bajom mind bele tudta élni magát ebbe a képtelen storyba/még Jolie popo düblöre is tetcet: ) / .
    Visszont ha a film nem próbálta volna meg komolyan vetetni magát valami shot emu up szeri cuccot kaptunk volna és a sok nézővel egyűt én is valami pozitiv hsz al zaklatnám a köznépet. De még azt is eltudtam volna képzelni,hogy többet foglalkoznak a forgatokönyvvel és valami Giga Mega Etalon születet volna mint például a John Woo-s Face/off vagy a Killer-je.
    Salynos igy csak a szemembe ha az itteni jól bevált 10-es skálát kell használnom egy 6/10 és ez nem is olyan rossz eredmény pontozásba, de ebböla filmből egy kis odafigyelésel 11/10 is össze lehetet volna hozni.

  11. na igen, klassz volt, részemről imádom a képtelen akciójeleneteket és Jolie-t, de a moralizálást egy az egyben ki kellett volna hagyni, különös tekintettel a mérhetetlenül idegesítő befejezésre.

  12. Sziasztok. Köldök néző bölcsész voltam, de imádom a popcornmozit!
    (ez egy hosszú hozzászólás lesz, ha ez nem oké, akkor töröld nyugodtan human)
    Ahogy már félszegen kijelentettem: szeretem az agyatlan filmeket. Nem zavar hogyha fizika órára nem jártak a készítők,(mert én se :)) mert ez nem arról szól, szóval felőlem plafonon is mászkálhattak volna. Elszórakozom én jól a baromságokon.
    Még a trailer is tetszett. A moziban kellemes volt az idő, egyedül ültem a sorban és alattam/előttem senki. Szóval príma volt minden.
    Mégis úgy jöttem ki a film végén, hogy hát ez kéremszépen durván közepes. Szabályosan ásítoztam a film vége felé és az órámat nézegettem. Film közben nem megyek ki soha. Nálam ez elvi kérdés. Meg ahogy már mondtam optimistán vártam, hogy de hát na,jó lesz ez.
    A színészi alakítás méltatására nem fecsérelnék sokat, mert ez tipikusan az a film, ahol nem arra helyezik a hangsúlyt. McAvoy viszont kitünő választás volt a szerepre, a többiek sem bántják az ember szemét. Angelina Jolie már megint megmutatja a formás seggét (vagy dublőr?), Morgan Freeman továbbra is karizmatikus egyéniség, de valahogy a dolgok kicsúszhattak a rendező kezéből. A történetben folyamatosan, szvsz rendszertelenül ugrál a súlypont a laza agymenés és a mondanivaló között. Az akció jelenetek vágása néha szörnyű, a kamera feleslegesen kapkod ok nélkül. Kapkodás helyett a bullet-time effectet többször is alkalmazhatták volna, hisz a szereplők ugye ha akarják lassabban is tudják szemlélni a világot. Az első autós jelenetnél zavart a legjobban. Láttam én mi történt, de olyan gyorsan dobálták ide-oda a kamerát, hogy annyira nem tudtam élvezni.
    A látvány még csak oké volna, de néha az is szörnyen zavaró. A vonat tetején játszódó jeleneteknél a legszembetűnőbb a felszínesség.

    !DURVA SPOILER-DURVA SPOILER!
    A srác igen érdekesen reagálja le, hogy lelőtte az ….. (azért van a pont nehogy véletlenül a szem a kiszúrja) Én nem tudom. De hiába lősz kanyargósat, meg dobálod a kocsid (bár azzal hogy mindent lassabban látsz és tudod irányítani a golyót, még nem alakulsz át autózsonglőrré [hacsak nem arról van szó, hogy a kocsit is ugyanúgy uralják mint a golyót], szóval mini-superhero) egy ilyen ‘tett’ után az ember egy kicsit azért összeborulna a valóságban. A srác meg úgy viselkedik, mintha a barátnője pincsijén hajtott volna át véletlenül. Mondom, a fizika nem érdekel, de nálam a filmeknél az emberi oldal dob a legtöbbet a latba és az itt egyszerűen gááááz! Erre lehet azt mondani, hogy a bosszú elnyomta az érzéseket, de azt csak akkor tudom elképzelni, ha más lövi le a ….. Oidipusz is tévedésből tett mindent, bele is őrült. (bár igaz nála történt még más is)
    !DURVA SPOLIER VÉGE-DURVA SPOLIER VÉGE!

    Ja és ami még borzasztóan zavart. Amikor beindult a levadászosdi rész a film közepén, akkor minden egyes áldozat után Jolie és McAvoy jól egymásra mosolyog. Az oké, hogy sors és meg kell tenni, de attól még úgy ölsz, hogy a másik nem fog rád fegyvert, szóval az egész csak hit kérdése, hogy helyesen cselekszel. Ilyenkor azért több a kétség (de azt letudják 2 perc alatt egy gyertyafényes fürdőkádban), nem pedig olyan laza mosolygás, amit bárgyú kiscserkészek vágnak sikeres gombagyűjtés után.
    Na de!
    Nagyon élveztem a filmben mind a vizuális mind a párbeszédes poénokat, és az akciójeleneteknél az ötletességet. A film másik pozitív oldala, hogy nincs szerelmi szál. Az hogy a lúzer srácból egy killing machine lesz az még móka (szeretem az ilyet :)), de ha a nőt is megszerezte volna magának, akkor üvöltöttem volna a végén, de így csak a stáblistánál azonnal felálltam és kispuriztam a friss levegőre, mert már egyre nagyobbakat ásítoztam. Lehet velem van a baj, bár szerintem nem. Ne bántsuk a köldöknézős bölcsészeket. :) Jófejek, csak szeretnek sokat írni. :)

    Nálam ez a film (ami valahol a Mátrixnak a Karatekölyöknek és még.valami.csak.nem.jut.eszembe-nek a keveréke)
    4/10

  13. nem ismerem a képregényt se a sztorit se a filmet. szal itt most arról van szó, hogy ezek jobbak az embernél (mutánsok, telepaták stb.) vagy csak simán überbérgyilkosok?
    valaki említette, hogy a képregényben supermanre vadásztak

  14. nem szuperhősök telepaták vagy ilyesmi, a képregényben lehet, de a filmben nem

  15. 9/10

    A filmet még kedden láttam premier előtt, és bár volt benne olyan rész, ami nem kellett volna (volt aki mellettem sírva röhögött, hogy “ez mekkora sz@r!”),….hát WOW! Persze rendesen ott van benne a Night Watch-Day Watch feeling (ami persze nem baj), le a kalappal!

    És lám, talán jön a folytatás :P

  16. igazabol nekem ugy tunt, hogy a sztori szempontjabol teljesseggel irrelevans, hogy ok mivel tobbek az atlagnal, nem kell mindent feltetlenul megmagyarazni. ezert is basznak fel, akik a trailer meg a human altal postok clipek alapjan valami iszonyatos hisztit levagtak, hogy ez egy akkora tulzas, hogy ezt mar pedig ok akkor sem nezik meg. ennek ellenere azert jo latni, hogy aki megnezte, azok kozul nagyon keves csalodott. (conorr is durva arc lehet, ha nala a 6/10 meg szar filmnek szamit :D)
    megis aki nem tud racionalis magyarazatok nelkul elni, az seperc alatt osszetakol(hat) ra egy mondvacsinalt teoriat, pl. sok a szervezetukben a midiklorian, azt’ nagy jo.

    amugy en meg csak azt nem ertem, hogy mi ez a feltetlen ragaszkodas a valosaghuseghez. ez egy akciofilm, egy fiktiv tortenet, ahol barmi megtortenhet, s csak azert, mert ugy nez ki, mint a mi vilagunk, attol meg nem biztos, hogy ugyanazok a szabalyok ervenyesulnek. mert miert is kene? hisz gondoljunk csak a slidersre, ott gondolom sokan kifejezetten elveztek az ilyen alternativ vilagokban rejlo potencialt, es valszeg a matrixot sem vetettek meg. de ertem en, ott meg volt magyarazva. meg ha fantasy es valoszerutlen a kornyezet, akkor konnyebb befogadni a befogadhatatlant, gandalf is joggal vagtat le a 70 fokos lejton, bele az ork seregbe, de mcavoy ne forogjon mar a kocsival, mert az gaz, ugyebar…

    btw a film nekem 8/10, de csak mert egyelore meg nem tudom, vajh kiallja-e az ido probajat, es dvd-n tobbszor nezos alkotas lesz-e. ha igen, lehet kesobb 9/10-re korrigalom :D

  17. mercenary,
    engem személy szerint nem a “valósághűtlenség” az ami zavarn, hanem hogy ha ez a film tényleg ilyen, akkor legyen más műfaj. ne akciófilm, hanem mondjuk scifi-akció, vagy misztikus-thriller-akció, vagy akció paródia, és akkor rögtön máskép szemlélődik az ember.
    matrixot szeretem, mert ott megvan mindennek a miértje, hogy neo miért is tud olyasmit amit tud
    vagy
    a golyózápor is tetszett, mert az afféle akció-paródia számomra (csupasz pisztoly hardroce)
    vagy
    a gyűrűk ura is tetszett tündéstül, orcostul, mindenestül mert fantasy
    de amikor egy akciófilm más akar lenni ami, akkor az nem gyerebe,
    ez pont olyan mintha beleharapnék egy szelet rántotthúsba és banán íze lenne, vagy jártam úgy, hogy azt hittem hogy a pohárban ásványvíz van és amikor belekortyoltam kiderült hogy 7up volt, és hirtelen olyan fura érzés volt mert másra számítottam. mindkettőt szeretem, de csak akkor ha tudom melyiket fogom fogyasztani.
    “a krumplileves az legyen krumplileves”

  18. esetleg ott van másik példának a star wars. oké hogy scifi, meg oké, hogy a jedik tárgyakat tudnak mozgatni, telepatikus képességekkel rendelkezen, villámokat szórnak stb. de ha megütik őket fáj nekik, ha levágják a kezüket nem nő vissza stb. szal szerintem vannak olyan alapdolgok amiket nem jó dolog babrálni

  19. És ki mondta hoyg ez nem scifi akció, most komolyan (pl a gyógyulás, meg mitomén – de akár a golyócsavarás, ami mennyire nem valós már, hanem kitaláció, fantázia)? Meg h tényleg nem fantasy, amikor elég csak azt megnézni, hogy honnan kapják az utasításokat lol

    Tutira megint erre kellett terelni a témát, pedig te már biztosan kibeszélted ezt brain a sok előző klippnél meg trailernél.

    ez a vita annyira felesleges, akinek nem fekszik (lehetett tudni milyen képtelenségek lesznek) az csak itt önismétli magát. Áh

  20. brian, azert te is erzed, hogy kicsit megmosolyogtato, amit irtal. ez olyan, mintha eleve a skatulyahoz irnak a filmeket. meg kell jo elore mondani, hogy mit fogsz kapni, nehogy kellemetlen meglepetesben reszesulj? wtf?!
    az baszna be, ha hollywoodban meg ennel is mcdonaldsosabb filmeket gyartananak! (mondjuk a trailer alapjan ez is meglehetosen wysiwyg volt, szal nem arult zsakbamacskat egy percig se.)

  21. Nahát megnéztük és jól szórakoztunk rajta! Két dolog zökkentett csak ki: a fentebb említett vonatos collateral damage meg a csikorgó gumikkal induló ezerkettes Lada. Lol
    7/10

  22. Az eredeti képregényhez kevés köze van, ott az a felvetés, hogy

    SPOILER
    valóban léteztek szuperhősök, csak a szupergonoszok összeálltak ellenük és végleg kiirtották őket, tehát tényleg vannak emberfeletti képeséggeik – így valamivel könnyebb elfogadni a légy szárnyainak lelövését. Persze ilyen csoda gyilkos csak egy van, kvázi az egész dc univerzumot felvonultatják, csak kicsit átszabott formában. És így persze a szereplők a rosszak, semmiféle moralizálós magyarázat nincs a gyilkolászásra.
    SPOILER OFF

  23. Rukawa: hm, nem tom honnan vettem a 122-őt, de még 110 is sok a 90-hez képest ;)

  24. Én csütörtökön láttam a filmet! Neekem tetszett!
    Egyedül az a szövetes dolog volt a gáz!
    Ja és Samu tud ám csikorogni a széria ezerkettes! ;)

  25. Kb. az a véleményem, ami Human-nek a Transformersről volt:a látvány tényleg nagyon jó, de a story még egy csak látványra menő filmhez képest sem tetszett nekem.Viszont itt a Transformers-szel ellentétben legalább van sok jó poén, és a főszereplő karaktere szvsz. jól el van találva, úgyhogy összességében egy 6/10-et megér.

  26. Nekem annyira nem jött be, mint a többségnek. Látszólag minden rendben volt, de vhogy mindig az volt az érzésem h ezt már láttam valahol…

    SPOILER!!!!!

    szövőszék koncepció + a fönök, aki meglátja sajátmagát és “gonosz” lesz, ami a sztori főcsavara: abszolút minority report
    aktakukac, akiből szuperhős lesz: tiszta Neo
    Angelina Jolie kemény és laza: ezeket mindenki ismeri
    vonaton ugrálás: Mission impossible
    majdnem minden 2. szó fuck: sok ilyen film van :), de ami hirtelen eszembe jut az a Running scared
    túlzott agresszívitás: ebből is van egy pár, de engem ez a film a smokin’ aces-re emlékeztetett
    végső lövöldözős jelenet: shoot’em up
    kontrolálni a szívverést, rohamot: Hulk

    SPOILER vége!!

    És ez nem lenne baj általában (mert nehéz újat és teljesen eredetit alkotni, és nem csak emiatt lehet jó egy film), de vhogy az egész nekem nem állt össze vmi különlegessé vagy annyira érdekessé h még1x megnézzem vagy megvegyem dvd-n, röviden abszolút 1x nézős. A legnagyobb erőssége a filmnek James McAvoy, Angelina Jolie-nak már volt ilyen szerepe, Freeman figurája és a sablon szereplők (őrült, hentes, apa, szerzetes stb.) nem volt jelentős. Egy átlagos akciófilmnél azért jobb volt (látvány+főszereplő miatt), nem bántam meg a mozijegy árát, de sztem nálam még az idei top 10-ből is tuti kimarad.

  27. Na, ez is megvolt. Teljesen a hatása alatt vagyok, hihetetlen élmény volt. Idén bemutatott film még nem ütött ekkorát.

  28. Én ma láttam a filmet, s nem vártam semmit tőle, csak látni akartam az a csodálatos tetoválást a főhőznó hátán és fenekén…. Vagy csak a fenekén… A fil mondanivalója a sablonos hétköznajainkban: ” TE MI A SZART CSINÁLTÁL EDDIG?”

    Nos igen. Mit?

    FD

  29. Szerintem 9/10. Kissé én is úgy érzem h túl lett nyújtva a film……mondjuk én azóta is a hatása alatt vagyok. Nekem legjobban talán az tetszett amikor a ribanc csaját és a haverját végre helyretette, nem beszélve a főnökről. Vicces történtet volt. Na és amikor mosolyogva lelövi csóri faszikámat és odalök egy bocsánatot…. kész!! Kiképzés nekem is sok volt, Angelina fantasztikus, akcióban tuti nincs hiány. Sőt h kiemeljem a zenéket bizonyos jelenetek alatt….nekem már meg is van az album. :) Kitűnően szórakoztam.

  30. Ma néztem meg, nekem nagyon teccett, remélem játékban is kijön ;) xD. Nah meg az a rész amikor Jolie jön a jó kis popójával, hát akk kész voltam, anynira jó segge van :P
    Az egész történet is szerintem nagyon jó, bár vannak benne oylan részek amikor azt mndtam ” most mi a f*** van?” ettől eltekintve én a filmnke 10/10-est adnék!:D meg ezek a lassítások benne meg h a fegyvert jobbról balra mozgatják és elegy az ember feje mellett a golyó, hát ez ku*** jó egyszerüen beszarás! xD

  31. Na jólvan, reméltem, hogy nem csak nekem tetszik ennyire. :D:D Olyanokat olvasok, hogy hihetetlen dolgok vannak benne, meg hasonlók. Hát akkor őknem látták a trailereket.

    Ismétlem magam: 10/10+DVD beszerzés

  32. Az idei filmek közül majdnem a legjobb eddig (Sweeney Todd az ez évi favoritom) :D
    A világot nem váltja, de a trailert látva azt kaptam amit vártam. Jól szórakoztam, bár azt nem hiszem, hogy DVD-n beszerezném.
    Amúgy a patkányos orosz krapek, nem a Night Watch-Day Watch főszereplője volt???

  33. megneztem ujra, s masodikra is ugyanugy ut, sot, sokkal tobb apro reszlet figyelheto meg, amire igy elsore nincs lehetosege az embernek, hisz annyira kapkodo az akcio. szoval jar a beigert 9/10, amin eddig vacilaltam. szamomra dvd-n is kotelezo vetel lesz.

  34. Tegnap meglestem. Mivel a trailer alapján tudtam, hogy itt kell kell kapcsolnom az agyam, már tudtam élvezni. Akciók rendben voltak, látványilag is. Viszont a Jolie és Freema nekem nagyon “szürék” voltak itt.
    A vásznas kdekodolós jelenetnél azért már felröhögtem, ezt tudtam legkevésbé megemészteni benne:)

    Nálam 6/10 fele hajlik összegében.

    Meg kell említenem, hogy a szinkron itt kifejezetten jó volt.

  35. fura..nekem is kifejezetten tetszett szinkronosan, peddig ha aztnézem a transformers se egy gondolkodtató film viszont angolul azért tudtam élvezni nagyon:) (szinkronosan még nem láttam)
    de az biztos h itthon dvd-n a wantedot csak angolul fogom ..de moziba nem volt gond a magyar hanggal tényleg

  36. Ez az első film, melyhez a Red One digitális kamerát használták, egy olyan új eszközt, ami komoly érdeklődést váltott ki az operatőrök körében

  37. Az év legjobb filmje!
    Timur Bekmambetov egy zseni, amit már így is bebizonyított az Éjszakai őrség és a Nappali őrség című filmjeivel. Egyedi látvány, és képivilággal a vászonra szegezi a néző tekintetét, a stílusos beszólások és poénokról nem is beszélve, és persze még egy jóadag mondanivalóval is meg van fűszerezve, ami a film utolsó mondatában teljesedik ki igazán.
    James McAvoy, Angelina Jolie, Morgan Freeman mind nagyon jól alakítottak, megfelelően hangsúlyozva karaktereik stílusát. Nagy örömömre még Terence Stamp, a régi Superman filmek Zod tábornoka is kapott egy apró kis szerepet a filmben.
    De ami igazán nagyot üt a filmben, azok az akció jelenetek! Az embernek elsőre a Mátrix filmek látványvilága juthat az eszébe, de nekem még a régi John Woo filmek hangulatát is felidézte. Azonban, senki ne gondolja, hogy ez csak az előbb említett filmek modern másolata! Timur Bekmambetov egyedi stílust és hangulatot adott a filmnek, a régi John Woo filmek jellegzetességeit felhasználva, újraformálva, egy új akciófilmstílust teremtve.
    Egyszóval mindenki nézze meg, aki egy új stílusteremtő alkotást akar nézni, bár aki nem így gondolja az is jól szórakozhat.
    Azaz mindenkinek látnia kell!! Még nem láttad? “TE MI A SZART CSINÁLTÁL EDDIG?”

  38. én is megnéztem moziban!

    Nagyon nagy film, bár rengeteg habisztikus dolog van benne!
    Pl.: a Kocsisjelenetek undorítóan erőltetett voltak, vagy mikor átugrik az elején a tag…

    De ezt leszámítva a látvány egyszerűen tökéletes volt. Amikor betorzult a főszereplő, az volt a legjobb!

    Én is az értékelésnek megfelőlen egy erős 7-est adnék a filmre!
    Nagyon hoszú volt a kiképzés része, a film végére majdnem ott hagytam az 1l kólát más formában! :)

    ANGELINA JOLIE még mindig BABA!;)

  39. Supiman, én elfelejtettem kifejteni bővebben, mit is gondolok a filmről, de ugyanazt írtam volna mint te, azt hiszem!

  40. Hááát sajnos úgy néz ki, hogy nem egyezik nagyon a véleményem az előttem hozzászólóval.

    *SPOILER*

    1. Az egy dolog , hogy különleges emberek, meg 400 as szívverés, meg több adrenalin stb stb, de senkinek se tűnik fel, hogy a fazon az elején kb 50 métert ugrik egyik házból a másikba. Ennyit dobna az emberen az adrenalin. Ez már eleve kicsit hazavágta a filmet nekem és ez még csak a film eleje volt nekem.

    2. Baromi nagy morális mondanivaló a végén. Angelina kedves szétlövi körben mindekinek a fejét (egy azaz 1 baromi erős golyóval golyóval) közte a sajátját is, miközben semmiféle lelki prolémát nem okoz neki annak a párszáz embernek a halála, akik a vonatban hullanak alá, mert az 1200 es LADA val felugrat a vonatra.

    3. Főhősünk beront a szuperbérgyilkosok épületébe, kiképzőbázisára, ahol egy szobába beugorva kicsinál vagy 20 hozzá hasonló faszit, akik ezt csak nézik, mert ugye már tény, hogy a főhős a legjobb lebénítja őket.

    *SPOILER*

    Az akciójelenetek szépek voltak és ha nem próbálják megetetni velem, hogy az extra adrenalin = supermankreátor , akkor még a 10/8 at is elérhette volna nálam a film. Persze erősen beszámítva A.J. csinos popóját is.

    Így csak 10/6.

    Üdv

    G

  41. Nálam is 6/10 de csak azért nem 8/10 mert képesek voltak

    SPOILEEER

    belerakni ezt a fiú megölte az apját mert átverték dolgot, könyörgöm ha egyszer elkapja mielött lezuhanna a mélybe az minimum egy WTF? nem az hogy beleröpít egy golyót…

  42. ajh…még mindig vannak emberek akik képtelenek felfogni hogy mit jelent képregény adaptációt nézni…Miért kell a képtelenségeken gondolkodni hogyha egyszer mondhatni meseszerű világból van csinálva 1 film???
    MÁS: nemtud vki 1 soundtrack listát vagy ilyesmit,utánakeresk minjá csak háthaa…:)

  43. Utaztam MOMba egy órát, hogy végre angolban lássam, jó volt (előtte azért Hulkot is, hamár ott az ember, ami szintén jó volt, főleg Stark :D), bár nekem is a hosszával volt picit bajom, de sajnos a moziélményt nagyon tudja rontani, ha egy csapat csitri is ül melletted és a nemtúl izgalmakat végigdumálják és röhögcsélik, és hiába szólnak rájuk, 5 perc és megint csinálják. Na emiatt rontott az élmény, de így voltam a Batman Beginsnél is, majd megjött DVDn és felkerült a top10be, remélem hasonló lesz itt is!

  44. cey: Egyébként a Mátrix nem úgy született, hogy Watchowskyék olvasták ezt a képregényt? Elég hasonló az alapkoncepció :)
    soundtrack: szerintem először keress vmi olyan oldalt ahol direkt filmek soundtrackjainak a listája van fent, nem jut most link az eszembe de emlékszem hogy én csak annyit írtam be hogy movie soundtrack site és valahol kidobott egy ilyet, bocs hogy csak ennyit tudok.

  45. Lehet, hogy az is bolond, aki jellemet, logikát, életszerűséget keres egy akciómoziban, bár a filmszakma produkált erre már példát. Sajnos az a gáz, hogy a hihetetlen profizmussal megkomponált látványelemek – ahogy lecsosszan az expresszvonat a viaduktról a szédítő mélységbe, a kanyargó, majd halántékba csapódó pisztolygolyó – nem tudják feledtetni a történet primitíven alacsony színvonalát. Ráadásul – a brutalitáson túl – valami egészen hazug ideológiát is belecsempész a rendező a történetbe. Főhősünk a végén kiszól nekem a vászonról, hogy én miért nem változtatok az életemen? Öljek, gyilkoljak? Leszámoljak mindazokkal, akik utamba állnak? Morgan Freeman és Angelina Jolie jelentősen semmilyenek voltak, ez az ára általában az “arccal a pénztár felé” való menetelnek. James McAvoy lelkiismeretesen besétál a depressziós könyvelőből hétpróbás orgyilkossá váló klisékből álló csapdába. De ő nem olyan jelentős, mint világsztár kollégái. Emberek! Kerüljétek ezt a filmet!

  46. Nemtom, sztem meg hatarozottan tul rovid lett. Amiatt sem szeretem az ilyan 90-110 perc koruli mozikat, mert egyszeruen tul gyors, nincs ido egy sablon karakteren kivul semmit bemutatni. Az akciojelenetek jok, szepek, latvanyosak, de ilyesmiben nalam meg mindig messze a Kill Bill az etalon, ott sokkal rovidebb tomorebb es szvsz izgalmasabb akcio volt, itt par jelenet sztem elnyujtott lett, annak ellenere, h vegig porgos volt, csak johetett volna a ritmusvaltas picit elobb.

  47. Ekkora baromságot mint ez a film már rég láttam. Egész idő alatt -ami valljuk be elég hosszúra sikeredett – mindig volt valami fura flashback érzésem, más filmekkel kapcsolatban. Ugye a “béna-gyerekből” avanzsált szuperhős figurája (Pókember); Agyonlassított jelenetek (Mátrix, Max Pain); Autós-üldözős jelenetek (Tolvajtempó -amiben Angelika Juli szintén szerepelt); Mélybezuhanó vonat (Száguldó Erőd, na jó, ezt csak viccnek írtam.) :D

    Na meg a “se füle – se farka” történet is odatesz. Semmi előzetest nem tudtam a filmről és rendesen megörültem Mr. Freeman-nek mikor megjelent a színen, de sajnos ebben is (de benne nem) csalódnom kellett, hisz ehhez a szerephez kb. annyi színészi tehetség kellett, mint eljátszani a Barátok Közt soron következő epizódját. Sajnos Mrs. Smiths-nek sem kellett megerőltetnie magát a szerepében, a mártírt szépen eljátszotta a végén, legalább ezzel sem húzták a hülye sztorit. Örülnék ha végre nem használna fenék-dublőrt és megmutatná magát teljes valójában, ízlésesen…

    A DVD változatot biztos letöltöm majd a netről, a hanghatások miatt, de hogy pénzt álldozzak érte, max. akkor, ha a Tescoba a nagy gyűjtőkosár legtetejére kiteszik. Már azt vártam mikor lesz vége a filmnek, pedig ez nálam ritkán fordul elő. Legalább a vége-duma ütős volt… így nekem a film egy 5,5/10-es lett. Megyek és megnézem az In Bruges-t mégegyszer. :D Üdv mindenkinek.

  48. na beszereztem a 6 részes plussz 0 részét a képregénynek..annyit szeretnék mondani h a pletykákal ellentétben igenis olyan mint a film!!

    INNENTŐL FILM ÉS KÉPREGÉNY SPOILEREK. EZT NAGYBETŰVEL HUMAN ÍRTA IDE UTÓLAG MERT ÉN TETTEM MAGASRÓL RÁ…

    az első 2 részben pl benne van az autos jelenet Fox-al (itt a csajnak van egy macska füle:) sexi) egy két gyilkosságal több van benne a story kb ugyanez csak az apa -fiu kapcsolat maradt ki…jah és Eminemről mintázta a szereplőt Mark Millar..és Fox-al marad a gyerek a végén..ennyi , de lényegében jó film lett belőle és enm sok dolgot változtattak:)

  49. Jó film, rossz film. Persze.

    Engem az érdekel, hogy akinek ez a film tetszik, miért tetszik neki, milyen élményt ad neki?

    Én konkrétan rosszul lettem tőle, fájni kezdett a hasam és vártam, hogy vége legyen.

    Jó volna megérteni azt, aki jól szórakozott rajta, hogy benne miért keletkezik öröm, mikor bennem undor és émelygés indukálódott.

    A komolykodó részek nekem nevetségesek, a viccesnek szánt dolgok nekem cikinek hatottak.

    Nem hiszem el, hogy ennyire más hatást tud kifejteni egy film. Nem értem.

  50. szerintem ennek az uj kamerának köszönheted ezt az érzést…mondjuk akinek tetszett az éjszakai örség és a nappali az már picit megszokhatta a rendező stilusát, bár ott még nem használták ezt a red kamerát…de mondjuk aki a Cloverfildet simán élvezte rosszulét nélkül annak ezzel sem lesz baja:)
    Vagy ha a film hangulata a nem tetszett azzal nem lehet mit kezdeni egyszerűen nem téged céloztak meg vele..ez egy Fantasy akcó és iyg kel elfogadni, ami szabályt felépitenek és megszegnek benne a filmesek abba nem lehet bele kötni hiszen alapból egy meséről van szó nem egy realis tru story:)

    A mondanivalója jó, álljatok a talpatokra , csaka kivitelezés h az emberi életet nem becsülik ..többet ér egy családi kötelék , hozzáállás mit egy élet a filmbe..ez van:)

  51. Vartam nagyon, de meg igy is szamomra a nyar meglepetese, pedig aszittem az In Brugestol jobban mar nem lep meg semmi. Kurvajo akciofilm es meg mondanivaloja is van, legalabbis engem nagyon megfogott. Ez a film egyszeruen odabasz!

  52. to John Quentin: Ha a film azt hozza, amit vartam tole es csak a stilusos jelenetek vannak benne, akkor nalam is 7/10, mivel elojott belolem a gyerek mialatt neztem. Ez utoljara csak a Transformersnek sikerult.

    (SPOILER!!!)

    De a lovoldozesek mellett a srac atalakulasa es hanyattatasai valahogy megfogtak. Ne mondd, hogy neha nem erzed ugy, be kene olvasnod a fonokodnek es oda kene basznod a billentyuzettel a kollegadnak? Hogy kurvara eleged van mindenbol, az egesz eletstilusbol amit probalnak raderoszakolni tobb-kevesebb sikerrel. Sheep or the wolf. Nem Vin Diesel vagy Jason Statham a badass, James McAvoy a badass, amikor azt mondja: Six weeks ago I was ordinary and pathetic, just like you. Es utana jon hab a tortan:This *is* me taking control, from Sloan, from the fraternity, from Janis, billing reports, ergonomic keyboards, from cheating girlfriends and sack of shit best friends. This is me taking back control of my life. What the fuck have you done lately? Beszolt nekem egy film, tortent mar veled ilyen?:)
    Kurva jol szorakozol es a vegere atjon egy elgondolkodtato uzenet. A filmesek 90% csak almodik arrol, hogy egyszer ilyen filmet csinaljon.

  53. Nekem nagyon nem tetszett. A morális értéke erősen negatív, a fizikai képtelenségek egy ilyen filmben számomra nem elfogadhatók.
    Az egész olyan, mintha sok filmből gyúrták volna össze. Eredetiség nulla.
    Ez csak egy, a már jó ideje csupán a látványból megélni akaró, de hibák tömkelegétől hemzsegő amerikai tucatfilmek közül. Nagyon gyenge. 3/10.

  54. Röviden:
    A film vége fogott meg a legjobban.
    “Hat héttel ezelőtt egy szánalmas senki voltam. Mint te.”

    Kössssz. Valóban egy szánalmas idióta voltam, amiért pénzt adtam ki erre a baromságra. Pedig eleve úgy ültem be a haverokkal, hogy megnézünk valami igazán rossz filmet és röhögünk egyet rajta. De alulmúlta minden várakozásunkat, ennyire rosszra nem számítottam. Teljesen meglepett, hogy mennyi embernek bejött a film.
    Ennyi életunt szerencsétlen rohangál a világban, aki szívesen fizet azért, hogy lefikázzák, amiért nem tud 60 kilométerről ívben agyonlőni ismeretlen embereket az utcán…?

  55. na vége…meg elolvastam pár “hozzáértő” hozzászólást itt. :):):)

    akkor is kurvajó ez a film. :) aki meg azért megy moziba hogy azon gondolkozzon lehetséges-e hogy körbemegy a golyó, az a saját maga hibája. Jó mondjuk a Donnie Darkot meg fight clubot azért szeretem mert ott kel gondolodni…ezt meg azért mert itt nem :D:D::D csak nézni.
    Szerintem a mozit élvezzétek és ne agyaljatok annyit .d.d árt!!

    ja és még valami sznészi teljestmény?? emberek, ez mozi, nem színház…mert az ott kell- élőben -, ittt megúgy is addig veszik fel amig olyan nem lesz amilyet a rendező akar.

  56. Én csak annyit tennék hozzá, hogy nekem tetszett. :) és conorr, könyörgöm, EMIATT!!!

  57. Már az előzetese alapján tucat akció film benyomását kelti.Az is lett egy mai szokásos trükkmozi.A másik ,hogy ennek a “filmnek” is köszönhető a Batman:The Dark Knight bemutató 21 napos csúszása. EZÉRT???? GYÁSZ! :(

    tomiqa igazad van de nézd ha a rendező nem ért hozzá ez lesz belőle.
    A másik meg ,hogy ha valaki filmszínésznek nevezi magát igenis dolgozzon meg a pénzéért.

    Ennyi.

  58. OFF

    Ha jól tudom a Mozi becsületes neve Filmszínház volt annak idején ;)

    ON

    Sajnos nekem sem hozta meg a kellő elégedettséget a film, hiába próbáltam meg elvonatkoztatni mind az író képregényétől, mind a rendező előző 2 remekművétől – Watch művek – nem tudtam becsapni magam :( A sztori az eredeti Wantedhez képest töketlen és erőtlen és noha tetszett 1-2 ötlet, messze nem használja ki a lehetőségeket és poénokat amik ott vannak. A látványvilág pedig szerintem unalmas ha referenciának melléállítjuk a már említett filmeket pl. ill. 1-2 mostanában készült jobb akciófilmet. Egyedül a nekifutós ablakon épületátugrós jelenet csillantott fel némi reményt, de utána csak ismétlés ismétlés hátán…

  59. úristen… soha többet. Szóval ezek a mai akciófilmek… aki észnél van nem is osztályozza ezeket a nemtudommiket…

  60. PICIT SPOILER

    Szerintem határozottan szórakoztató film ez, azzal a hibával amit Conorr is megemlített, hogy “megölsz egyet, megmentesz ezret” hangzatos mondatot említi meg a film, miközben meghazudtolja önmagát pár jelenettel később… Ami meg a fizikát és az ezzel járó dolgokat illeti, az tényleg fura, hogy a kocsi is felveszi a tulajdonságokat, dee… ha ez kell a szórakozáshoz? :) Ettől volt még szórakoztatóbb az egész :) 10 peeer…. 7.. nálam :)

    U.i: Jót tett ennek a filmnek az orosz rendező, ugyanakkor nagyon kíváncsi lennék egy amerikai rendező, hogyan tálalta volna ezt a filmet.

  61. ha amerikai rendezte volna lehet h Angi nem fekszik rá az auto mtorháztetőjére száguldás közben fegyverrel:) márpeddig ez a legsexibb jelenete:)

  62. Barátommal mentünk megnézni…
    Ő neki sem tetszett, nemhogy nekem.
    Mi ez a végén?? Jóhogy nem mondja azt hogy nyírjak ki mindenkit magam körül, mert eddig “szart se csináltam”.
    egyedül az volt jó, hogy a színészek beleélték magukat a szerepükbe. Nem vagyok Angelina Jolie rajongó, de kifejezetten jól játszott!!
    10/4..pont.

  63. most néztem meg, pár jelenet lélegzet elállító, de alapvetően nem nagy valami…
    amin nagyon jól szórakoztam az a ruszki lokalizálás, minden felirat, még az atm is cirill betűkkel volt. ez a rendező miatt van, vagy manapság már ilyenek a filmek? ami ruszki piacra megy azt ennyire profin lokalizálják?

  64. üdv emberek
    most néztem meg a filmet
    Előljároban: 28 éves vagyok sok sok filmet láttam erről a cuccról
    eléggé agyatlan, ez a szövőszékes dolog nekem nem tetszett, az agyonlassított verekedős effektek csak törték a filmet,ha nem lassitanak le dolgokat ennyire szerintem látványosabb lett volna, ez kicsit olyan volt nekem mint amikor: fúúú ismerem ezt az effektet, tegyük be sok helyre….
    A sztori: banális, ha valami nagy pénz lett volna benne amiért cserélik a célpontokat, akkor sokkal elfogadhatóbb lett volna. Nekem néha a jumper nevű film ugrott be, persze ez igényesebb megoldás.
    Ami nekem fura volt mégis tetszett: a végén a hentes-késes faszival történő párbaj(amugy ezt a tagot eddig csak a véres sport/játék c van damme filmben láttam)
    Beleszurja a kést a puskába, majd belélövi és lábbal belerugja,
    ami tetszett még: a város másik végéről 15 emberen és 15 mérfölden történő gólyóreptetés visszajátszása:)))
    Ha nem erőltetik a sok lassított effektet, ha kicsit viszinek bele magyarázatot miért jo így a szövetség akkor lehetett volna jobb is.

    Igy nekem 6/10 ugyanakkora nem bántam, meg, valszeg kíírom majd a hivatalos matériát egy 60 forintos korongra:)

  65. Még annyit, hogy most így utólag elolvastam a képregényt is hozzá. Hát, mit mondjak – mindenki jobban járt volna, ha a képregényadaptáció tényleg képregényadaptáció lett volna, nem csak egy 100%-ban más sztori ugyanazzal a névvel.

  66. Végre! Azt kaptam amit az előzetes alapján elvártam. Akciófilm, kellőképpen korrekt sztorival, elfogadható magyarázattal a “képességeket” és a golyócsavarást illetően, no meg állati jó látvánnyal! Nem azt mondom, hogy tökéletes, sőt lehetett volna ez még jobb is, de végre nem kellett csalódnom.
    8/10

  67. Na hi! A film összességében nem volt rossz mert nem sajnáltam azt a 2 órát amit rászántm miután letöltődött::D
    a sztory alapjában nem rossz mármint az a része hogy létezik egy ilyen bérgyilok szekta (bizonyára az Asszasszin’sz Kreed c. számgép játék szereplőinek leszármazottjai lehetnek) és beszervezik a kiscsákót hogy megölje apucit akiről nemtudja hogy apuci stb…ezzel rendben volnánk mert nevezhetjük ötletesnek is..jó azért nem oylan nagyon ötletesnek
    …Nade volna itt több dolog amit énsenemse értek: pl azt hogy ha apuci meg akarta volna menteni szépen bekopog hozzá vagy levelet ír neki hogy “Luke, én vagyok az apád, csatlakozz! és együtt uralhatjuk a galaxist és a Dzsólit meg a Freemant felejtsd el mert gagyik” vagy ilyesmi
    -tudom tudom nem én írtam a forgatókönyvet
    továbbá az a tény hogy a ha csuklóból lenditem a stukkert szabályos körben tudok lőni kicsit lefárasztott..oké tudom film meg minden és halivúd szereti amúgyis a lehetetetlen dolgokat de azért ez fájt
    nomeg az a dolog hogy a sors szépen szövi a kissrác életét oké de hogy szövőgépen???
    aztán rendicsek h profi bérgyilkosistencsászár válik belőlem de hogy a kocsival is tudok wall tap-ot meg bunny hop-ot az azért keménység!
    Aztán volt azis amit többen írtak hogy ártatlanokat nem bántunk (leszámítva akiket random kisző a szövőcucc) aztán mégis szétcsesznek egy vonatot, merthoyg szétcseszik ott nem a sín deformálódott a kánikulától hanem a vonat a csajtól. Lehet fel sem tűnt nekik hogy épp megöltek 300 embert nembaj, úgyis sokan vagyunk
    Ja kifelejtettem azt az elején volt amikor megölik a megölőt a tetőn, nah ő valami brutálabb forma lehetett talán X-men mert h nem csak belassultak a dolgok de ő maga úgy tudodott futni mint a Klárk Kent és olyat ugrani mint neo bár eza képessége “atomtámadás ellen nem véd”
    akkor asse fér a fejembe hogy hogy tudott a csáveszka annyi patkányra bombát szerelni? mind1 nem akarok kukacoskodni de amikor beront a textilüzembe gyakni és szétkap mindenkit aki ugyan oylan szupergyilok mint ő..vagy mégsem? és azt hogy a szerelő csákót nem veri laposra mielőtt szemenlövi az vétek! úgy elvertem volna h beszarik behúgyozik!
    Nagyjából ennyi ami számomra nem tetszett vagy homály de a főszereplő karakter az nagyon ott van meg azért sok jelenet is pl amikor szájonhadarja a billentyűzettel a havert :)
    Freeman a végén amikor lenéz a célkeresztre a lába alatt odébb ugorhatott volna hamár ő is übermensch a fószer az elején szintén…
    összességében mégis szórakoztató film, és meg fogom szerezni hivatalosan is mert az akció kategóriában valóban az! Igazából lehet mondani hogy a véres atlétás Mekléjn hadnagyos akciófilmek kora leszerepelt és jönnek az új megvalósítások, nos ez is az és ez furcsa illetve hozzá kell szokni, és megemészteni azt a sok sok fizikát nyakonfosó snitt és ötletet!

  68. Tyűha, na ez aztán pöpec film! Az irreális fizikai lehetetlenségek pedig kifejezetten illettek bele szerintem, milyen uncsi lenne már végig sima lövöldözéseket nézni :)
    (SPOILER – de azér elgondolkoztató hogy a végén valyon meddig körözött még ott a goodbye-golyó :D – SPOILER VÉGE)
    ..hátszóval várom a folytatást!

  69. Sztm nagyon király volt. én ma néztem meg!

    SPOILEREZEK

    Az alapstory is egészjó, nahát az akciójelenetek, a belassítások, a golyó útját ahogy mutatták, az télleg előre vitte a filmet! Igazából az akciójelenetek miatt érdemes megnézni sztm :)

    Nekem a végén annyi nem tetszett, amikor a szövőszobába végigszalad a folyosón és ott vagy 80 embert lelő 1edül, és közbe vagy 5 fegyvert vált, (mindig másét ugye).
    Namost…én nem bírom ezeket az “egyedül a világ ellen” flesheket, pláne hogy azok akik ott dolgoztak meg akiket lelőtt a Wesley sokkal régebb óta ott voltak mint a srác..aki kb. 1 hónapja volt ott. Ezért fura hogy lelőtte az összeset:D

    A másik az egér 5let. Ez rohadt jo terv hogy majd berobbantja (puszi a forgatókönyves hasára) csak eltudjátok képzelni amint begyűjt 200 egeret, és 1enként rászereli a bombákat mind1ikre? :D:D:D

    A legvége télleg nem olyan “hűdenagyonjo” de hát az akciodus látványok miatt nem is baj, ugy gondolom :)
    9/10

  70. Le a kalappal az orosz rendező előtt, nagyon jó munkát végzett. Végig lekötött, jól szórakoztam az egész film alatt. Az, hogy nem magyaráztak meg mindent az nem zavar. Nem kell mindent megmagyarázni, mindenkinek a családfáját felvázolni stb. A készítők így képzelték el, hát így küldték moziba és kész.
    Jolie is jól játszotta a szerepét.
    Sajna nem moziban néztem, így nem volt teljes az élmény de egy 8/10-et így is adok rá. Jöhet a folytatás!

  71. Tegnap este néztem meg egy cseh haverral a filmet. Már rég röhögtem ennyit egy filmen. Nagyon tetszett. Előzőleg semmit nem tudtam a filmről, se trailerek, se plakátok, se szinopszis, se szereposztás így nagyott ütött minden poén.
    Engem egyáltalán nem zavartak a lehetetlen dolgok (gyolyó csavarás, autóval ugrálás), sőt azok voltak benne a legviccesebbek. Ezeknél a jeleneteknél szakadtunk a röhögéstől. :) Repairman. :D:D:D
    Egyedül a vége nem tetszett:
    SPOILER
    Már azt hittem, hogy Morgen Freeman elmenekül és így nyitva marad a sztori egy 2. részre.

    9/10

  72. Fú, ez de pocsék volt!
    Az oké, h a realitásból megbukjon vmi,de akkor ne legyen a látvány csak közepes fölé, sztori meg gyenge elégséges…..
    Gáááázgázgázgáz!

    Nehogymár így lehessen megölni egy-egy überassasin-t!

    Ki rendezte ezt, Uve Boll?
    2/10

  73. na megnéztem én is
    lelkiekben felkészültem, és kómaközeli állapotba süllyedtem, hogy ne fájjon az a sok képtelenség és így egész kellemeset bambultam.
    SPOILER
    (dzsolinak tényleg kaszkadőrözték a popóját?)
    a végén a csákó kirohanása viszont klafa volt, egy két rész meg egyenesen fasza
    tetszett az is ahogy leordítja a főnöke fejét, ilyet néha én is érzek :)

    szal ha egy csótány szintjére le tudjuk csökkenteni az agyműködésünket akkor akár még szórakozni is lehet rajta :)
    de többször biztos nem nézem meg

  74. na megnéztem én is
    lelkiekben felkészültem, és kómaközeli állapotba süllyedtem, hogy ne fájjon az a sok képtelenség és így egész kellemeset bambultam.
    SPOILER
    (dzsolinak tényleg kaszkadőrözték a popóját?)
    a végén a csákó kirohanása viszont klafa volt, egy két rész meg egyenesen fasza
    tetszett az is ahogy leordítja a főnöke fejét, ilyet néha én is érzek :)

    szal ha egy csótány szintjére le tudjuk csökkenteni az agyműködésünket akkor akár még szórakozni is lehet rajta :)
    de többször biztos nem nézem meg

  75. én tegnap éjjel néztem meg.
    A trailerre még homályosan emlékeztem,hogy végigröhögtem, mert a Mátrixnak se volt sok köze a fizikához, de ott be volt magyarázva a nézőnek, hogy amit te valóságnak hiszel, az nem az. Ebben meg csak úgy repkedtek a kocsik, az emberek üvegen, falon, korláton keresztül ugrálnak gond nélkül.Ahham.
    Végülis elrepül a 2 óra, nekem sem volt gond, a fentiekkel nem foglalkoztam, így agykikapcsolva tényleg jó muri volt, bár a szövetes alapkoncepción nem sikerült túltennem magam, főleg a végső leszámoláson amikor ott állnak körben, mint 1 csapat ovis, aztán azt a kevés morális hátteret, ami volt a filmben, egyszerűen lenullázzák, na, az nagy csalódás volt.
    De könyörgöm (és itt jön a lényeg) aki ezt a kamerarángatós ki..szott nézhetetlen felvételi stílust kitalálta, na azt kellett vna kinyírni elsőként az áldozatok közül. Rögtön lenne morális tanulság. Annyira zavaró és tönkreteszi az élményt, hogy az vmi kritikán aluli. Remélem sürgősen rájönnek erre h ez állatság, mert különben lassan nézhetetlenek lesznek a filmek.
    Képzeljünk már el 1 mátrixot (mondjuk az 1. részt) ilyen stílusban…élvezhető lett vna? Nem hiszem.
    Bocs a hosszú hozzászólásért.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.