Kung Fu Panda

Úgy tűnik durván meg lettünk vezetve, hiszen valami teljesen agyameldobom vígjátékot várhattunk az előzetesek alapján, ehelyett azért néhol befigyelt a tanmese érzés itt a Kung Fu Pandában. Most ide írhatnám, hogy “hiába na, nem pixar”, de azok munkáiért sem voltam annyira oda mostanában, és talán a Wall-E lesz a kivétel. Visszatéve a Panda sztorijára, azért a Kung-Fu-hoz magához illik a tanmese tulajdonképpen, de kicsit túlságosan is a képünkbe van tolva.

Kung Fu Panda és a repülő szék

A történet röviden annyi, hogy a főfő mester megjövendöli, hogy börtönéből kiszabadul a gonosz és visszatér a Béke völgyébe. A főfőfő azt is kijelenti, hogy a határtalan hatalmat adó sárkánytekercset odaadja végre valakinek, és annak az erejével megvédheti a völgyet. Hülyeség hülyeséget követ, és végül egy dagadt pandát jelöl ki, hogy ő a dragon warrior. Persze a panda a kunfuhoz nulla, és csak a kajálás, meg a legendák érdeklik. Aztán a többit meglátjátok.

There is no charge for awesomeness!

Igazából az nem tetszett, hogy a baromi jó kezdés, amit konkrétan végig lehetett röhögni, után átment a tipikus kiképzősbe. A mester először nem akarja befogadni a Pandát, el akarja üldözni mert olyan dagadt és esetlen, aztán mégis kiképzi (közben meg a poént egy szerencsétlen madár szállítja). Igen, innen kitalálható a nagy üzenet. Fogadd el magad, meg a többi ilyesmi általános hegyibeszéd. Aztán a tanítós részeket átvészelve egy olyan vicces bunyót kaptunk a film végén, hogy ismét csak beleszakad az ember.

Felrúgják a Kung Fu Pandát, de dulvánAz a helyzet, hogy a film középső részében csak Jack Black, meg a gonosznak hangját kölcsönő Ian McShane dobja fel a bulit. A többi híresség nagyon általános hang, semmi extra nincs bennük. A legnagyobb csalódás mindenképp Angeliana Jolie, aki alig játszott a hangával. Hogy ezt miért emelem ki külön? Hát mert a Dreamworks tipikusan arra gyúrt, hogy milyen extra neveket szerzett meg a filmhez.

Az animációval viszont már eljutottunk egy olyan szintre, ami ultrafasza. A pillanatnyi előrelépések már nem akkorák, hogy mint amikor először tudták a szőrt végig lengetni a film alatt (szörny erté), mert egyszerűen minden olyan rajzfilmes kezd lenni végre. Nem a technika szab határt lassan az ilyen filmeknek, hanem csak a kreativitás és hát a filmes tapasztalat.

Kung Fu Panda értékelés

Részemről ez 7/10 lett. Igen, van tanítós rész, de valahogy könnyedén kárpótol az a pár hülyülés és hát maga a Panda.

39 hozzászólás a “Kung Fu Panda” bejegyzéshez

  1. Egyetértek a kritikával, lehetett volna jobb is, ha a közepét poénosabbra veszik, de így is jól szórakoztam. 7/10 itt is.
    “I’m not a big fat panda. I’m the big fat panda”

  2. hát hiába, nem lehet minden beyond the ordinary-e ;)

    no de tényleg. a robotom érkezéséig lehet, hogy megnézem.

  3. pont azért jó, mert nem a poénokra van kihegyezve. a shrek akárhánytól és a madagaszkártól hányni tudnék, nem beszélve az ilyen-olyan kistesóktól.

  4. egyetértek aeon_flux-al. pont az volt benne a jó hogy nem akartak mindenhova poént rakni. így lett tökéletes a dolog szerintem.

  5. Nekem nagyon tetszett! A karakterek, a hangok, a poénok…minden!
    Viszont a felkészítés túl rövidre sikerült nekem…

  6. Azt senki sem veszi eszre h ez a rajzfilm is az olimpiat reklamozza? Varhato volt h ez lesz. Egy honappal elotte kihoznak egy ” ancient china” meset…
    az mas dolog h szerintem is jol sikerult, de akkor is lehet erezni a mogotte levo marketinget. Ha sikerult ettol elvonatkoztatni, akkor jo kis mozi, de sajnos en nem tudtam.

  7. A kislányommal (7) és a barátnőmmel láttam és mindhárman remekül szórakoztunk. Szerintem az első Dreamworks mese, ami igazán jól sikerült. Egyszerű, közérthető, vicces, de nem erőltetett, tanúlságos (gyerekeknek!) látványos és nagyon szép! Nem hinném, hogy ezen még hibákat kéne keresni. Nem Pixar valóban (náluk sokkal bonyolultabb sztorik vannak), de elég közel áll hozzá. 9/10

  8. pcdevil: Ha kiveszed a humort, mi marad? Egy számtalanszor látott kiképzős történet, és egy annyira sablonos tanulság, amitől már 8 éves koromban elhánytam magam. Egy alapvetően gyerekeket megcélzó mese ne akarlyon komolykodni egy percre se, mert bealszik a kölyök alatta. A végén benézhet levezetésként egy aranykeretbe foglalt közhely-gyűjtemény, de addig ne essen le az érdeklődés, mert unni fogják magukat

  9. Bocsi srácok de én sajnos untam magam rajta. Rettenetesen hosszúnak éreztem a felvezetést, a kiképzést rövidnek és kevésnek a vígjátéki elemeket. Valamint nem ártott volna, ha néhány dolgot azért elmagyaráznak. Engem végig zavart, hogy nem tudjuk meg miért is egy madár nevelte fel a főhőst. Azt gondoltam, hogy idővel azért fény derül rá. A végén meg nem világos, honnan jött rá a mesterfogásra na és egyáltalán az egyetlen szimpatikus szereplőnek (természetesen a gonosznak) mi lett végül a sorsa?
    Még valami mi a frásznak kellett “sztár”hangokat megnyerni ehhez a filmhez? Főképp itt az 5 másik kungfus figurára gondolok. Szinte 0 szerepük volt.

    Mégvalami: Zsigmond Tamara mint a tigris hangja egyszerűen pocsék volt.

  10. Anakkal részben egyetértek, bár engem nem érintettek ezek a problémák ilyen mélyen. sztem az utobbi évek egyik legjobb animációs filmje lett. thebigfatpanda.. zsííír! ;) 9/10

  11. lehet velem van a baj, de nekem pont a “tipikus” kikepzos resz tetszett, a poenok javaresze meg egesz egyszeruen keptelen volt mosolyt csalni az arcomra (ami valahol idegesitett is, mivel amugy meg az egesz mozi rohogott). oke, shame on me, de szinkronosan neztem. banom is, de tobbtagu tarsasaggal mentem, ahol nem alapvetes az angoltudas, igy kenytelen voltam en alkalmazkodni.

    mindenesetre en nem tudnam pontozni, mivel egyeltalan nem vagyok kompetens vigjatekokban meg gyerekmesekben, s a burleszk, meg a helyzetkomikum se volt soha a szivemcsucske, de igy tavolrol szemlelve, nekem ugy tunt, rendben volt a film. megvolt benne minden szokasos fordulat, zsirok voltak a harcjelenetek, meg a gyaszosabb reszek, amiken a gyerekek gyomra gorcsbe randulhat, es volt benne csomo olyan poen, ami ugy latszik a celkozonsegnek begyere.

    amugy az elotte adott trailerek alapjan arra figyeltem fel, hogy manapsag eljutottuk oda, hogy mar minden rajzfilm cgi, s nincs egy oldfashioned se? azert ez durva, hiszen alig tobb, mint 10 eve meg teljesen forditva volt ez. bar akkor meg a hatarok feszegetese volt az elsodleges cel, nem pusztan a szorakoztatas, most meg direkt fogjak vissza magukat, hogy rajzfilmes hatasu legyen az egesz, ami azert valahol gaz. legalabbis nekem nem szimpi. ilyen az, amikor valamire ratelepszik az ipar.

  12. hello
    sztem nagyon ott van a film(mese) van benne azért jo poén nem 1 (persze itt ott még elfért volna1-2),de sztem elég jo akciok és viccek voltak benne
    aki jol tud angolul annak tudom ajánlani az angol szinkronos változatot sztem ugy még jobb,de ezzel nem akarom leszolni a magyar szinkront mert az sem rossz
    9/10

  13. És ha ez sikeres a pénztáraknál lenne 2ik rész vajon? mert én örülnék neki. Nagyon bejött.
    Hogy teljesít a pénztáraknál Human?

  14. tusak: amcsiknál és nálunk is kaszál a hancockkal együtt. egyik jobb mint a másik (ez irónikus lett volna)

  15. No tegnap megnéztem feliratosan, tényleg a 7/10 az korrekt :) Volt benne pár könnyesre röhögős poén :) A maradék meg szimplán jó volt és a tanmese rész sem volt giccses. Good job.

  16. Felnőtt ember létemre imádom az ilyen rsjzfilmeket, de sajnos ez nekem is kicsit csalódás volt. De szerintem nem az a lényeg hogy nekünk tetszik e meg hogy láttunk már ilyet, hanem az hogy egy gyereknek még ez a történet is új és érdekes. A mese szépen van megrajzolva imitt amott nevetni is lehet rajta, nem rossz. A Mulant meg nem sok minden múlja nekem felül(jééé az is Kínában játszódik).

  17. Ha a Dreamworks mesét készít…
    Kivétel persze (számomra legalábbis) a Bee movie. Az fos volt, dehát a négyéveseknek is szórakozniuk kell valahogy a kiságyból, nem?
    A Kung-fu panda elsőrangú mese lett. Nagyon jó a Panda szinkronhangja is, néhol ugyan lehetett hallani, hogy Jack Black is kiabált a leszinkronizált filmben, de ettől eltekintve is nagyon jó volt. Látványos, talán nem mindennapi és aranyos mese. Ajánlom mindenkinek!

  18. szerintem 9/10. sok jó poén, de lehetne néhol több. szinkron jó, eredeti szinkron természetesen mégjobb. A látványról meg annyit hogy 1-2 efekt /így például a gonosz szabadulása a börtönből/ látványilag egy rendes mozifilmbe is beleillene. Pl ha a mátrixban ilyen jelenet lett volna “Neo 5000 ügynököt kinyirok 1 bottal” jelenete helyett, leesik az állam.

  19. Nekem a Mézengúz pont tetszett :D Ez sem volt rossz, bár akivel néztem csajszi nem igen volt oda érte, mert hogy fiúsra sikeredett a sok kung-fu miatt :) Nálam egy erős 10/7, picit a végén éreztem, hogy kiegyenlítetlen a dolog, és az alkotók nagyon az egyik szereplőnek kedveznek. Mivel meséről van szó, ez amúgy teljesen érthető is amúgy.

    Ui: én igazi Pixar fan vagyok és tűkön ülve várom a Wall-E-t :) De ezen is jól szórakoztam…

  20. Jack Black imádat ^^
    A filmet még nem néztem de a cikk alapján egy 4.3/5 :P
    bár ott virít a vinyon de még hozzá se nyúltam xD
    majd vetünk rá egy pillanytást..

  21. A film nagyon ott van,én nem a poénokért megyek,m akkor vígjátékra veszek jegyet,hanem az animációért.a film nagyon össza volt rakva,nem unalmas,a látvány észbontó-pont nem ugyanaz a lényeg mint a pixar-nál h minden korlátot ledöntó fantáziavilág,hanem az ősi kínai festészet formái és szinei alapján készült-és a figurák mozgása és fizikája láttán leesett az állam,plusz animációs filmekben még nem láttunk ilyen kameraszögeket és belassításokat-ez gondolom senkinek nem tűnt fel.
    Aki azért ment h röhögjön 1 filmen,az ezt csúnyán benézte,csak nem kéne reklamálni mert a rajzfilmek nem ezért készülnek,és főleg nem felnőtteknek.

  22. Ja,és még mielőtt vki a Shrekkel kezdene példálózni,abból max az 1. készült igazán gyerekeknek és az sem volt az a hűdeszarráröhögős film,akkor már inkább a 2.,amit 1 mozinyi gyerekkel néztem végig,és kb senki nem röhögött rajtam kívül.az már inkább a felnőtteknek készült,a gyerek meg végignézi-mert mégiscsak rajzfilm.

  23. Én a tíz éves öcsémet vittem el rá, és mondanom se kell, hogy zabálta a kölyök :D. Nekem is tetszett, és szerintem a tanmese-rész is kellett oda, így legalább tanul is belőle a gyerek valamit.

  24. hát én elhatároztam h meséknek nem adok pontot, és ehez tartom is magam:)
    hát én a trailer alapján nem zsámitottam ilyen jóra. oké van benne tanmese bőven, de ahogy tálalva van az behalás.
    a panda annyira el van találva h kész xD
    nem lesz a kedvencem, de aza fajta amit szivesen megnézek még egyszer a bnőmmel.

  25. Én még nem láttam, de van néhány kínai rajzfilm (köztük egy ugyanúgy pandával) amikre emlékeztet az egész film a trailerek alapján. Úgyhogy szerintem nagyon jól eltalálták. A Wall-E-ben nem tudom, mi lehet olyan jó.

  26. Nekem a film csalódás volt. 1-2 poénon kívül unalom. 6/10 szerintem. Én amúgy felirattal néztem és volt benne egy olyan rész, hogy “today is a gift, that’s why it’s called present”. Az érdekelne, hogy ezt hogy fordították? A Wall-E nekem trailer alapján is unalmas. :P

  27. Én kifejezetten a tanuló jelenetek miatt vagyok kíváncsi, Kill Bill folytatásában is ott van Pai Mei, ki miatt jobban tetszett az első résznél. Gondolom felhasználtak pár klasszikus jelenetet pár Shaolinos 70-es évekbeli filmből is, ez is csigáztat. Nos, érdemes látnom?

  28. Igen, érdemes látni ezt a filmet! Egyszerűen nagyon ott van az egész, látványilag és történet alapján egyaránt nagyon jó kis mese! A slowmotionöket nagyon eltalálták, Jack Black hozta a formáját, véleményem szerint Angie Jolie pont jó volt Tigressnek, hiszen pont az volt a lényege, hogy hideg és mindvégig kétkedő maradjon Tigress, és ehhez Jolie hűvös hangja pont megfelelt. Jackie Chan akcentusos hangja nagyon illett a majom buta képéhez, még akkor is ha csak 2 mondata volt (:
    De ugye a fénypont mégis csak a Panda (: A teknős nagymester is nagyon nagy, ő a másik kedvencem a filmből (:
    Amúgy, ha lehetőség van rá, mindenképpen eredeti angol szinkronnal nézd meg, márcsak Jack Black hangja miatt. Utánozhatatlan (:

  29. Simán legjobb nem Pixar által készített újkori animáció nem is értem miért csak most néztem meg. De a Dreamworks messze van attól még a Toy Story szinttől.

  30. A kedvenc jelenetem, amikor a Tigris a múltjáról mesél, erre a Panda egy iszonyú bamba arcot vág, mert a Sáska eltalált az apukunktúrás tűivel pár ideggócot. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.