Heti mozibemutatók: október 2.

Na, a sok osztrák meg egy német film között elrejtve végre megjött átlagnézőknek is a vászonra a nyomozó. Ha idén egy magyar filmre megyünk, akkor erre kell. Én legalábbis ezt hallottam, aztán majd meglátjuk.

  • A hullám (Die Welle) – német filmdráma
  • Kánikula (Hundstage) – ez meg osztrák filmdráma. Gondolom mindenki rohan rá. Bocs.
  • Kebelbarát (Der Busenfreund) – osztrák dokumentumfilm.
  • A meztelen dobos (The Rocker) – haha, ne erról persze lesz írás ha oda jutok.
  • Modellek (Models) – még egy osztrák dráma.
  • A nyomozó – magyar film, amit be kell próbálni.
  • Sasszem (Eagle Eye) – nézős vazz. Még lehet, hogy ma.
  • Tervezett veszteség (Mit Verlust ist zu rechnen) – osztrák dokumentum film.
human
írta
2008. 10. 02. 15:18
megjelenés
23
hozzászolás


23 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: október 2.” bejegyzéshez

  1. Eagle Eye nézős lenne nálam is… de kicsit félek hogy kidobott pénz. Megvárom Human kritikáját. :D
    Eddig nem sok jót olvastam róla.

  2. A nyomozó és a Sasszem érdekes lehet, a germán filmek ellen be vagyok oltva. bár díjjazom, hogy az osztrákok ennyire akarnak… :P

  3. Én a Die Welle-t is ajánlanám, feltéve, hogy a sztori legalább egy picit is érdekel.

  4. Eagle Eye-t nem ajánlom senkinek, MR2-s játékon nyyertem rá jegyet premier elötti vetítésre, és nagyon nem tetszett Értelmetlen megoldások, nekem kicsit gagyinak hatott.
    De ez csak saját vélemény.

  5. A meztelen dobost ma láttam. Hihetelenül kiszámítható története van, pedig sokkal többet is ki lehetett volna belőle hozni. Ennek ellenére jól szórakoztam: 6/10!
    Csak a hollywood-i forgatókönyvírók ne lennének ennyire sablonosak…

  6. A nyomozót a Moziünnepen láttam, utána volt egy kis beszélgetés a rendezővel, Gigor Attilával és két szereplővel, Anger Zsolttal és Terhes Sándorral. Zseniális film A nyomozó, a legnagyobb erőssége a forgatókönyv, amibe a magyar filmek rendszeresen belebuknak. De a színészek (főleg Anger Zsolt) előtt is le a kalappal. Bátran ajánlom ezt a filmet mindenkinek!! Nézzétek!! ;) Ja, és a rendező egy végtelenül szerény, szimpatikus srác!

  7. a két befutó mellett (Eagleeye/Nyomozó) én is kiemelném a Die Welle-t. nem az a könnyed nyári darab, de nagyon össze van pakolva.

  8. kisby: Úgy néz ki ez legalább annyira megy nekik, mint a kislányok pincében tartása :D

  9. Sztem meg jó volt a SASSZEM. Nem vártam nagy durranást… hazudok mert nagyon bejött az előzetes, de fékeztem magam, nehogy csalódjak. nem egy világ megváltó film, de nem is úgy ülnek be rá az emberek. Itt-ott meredek, itt-ott vicces (de nem annak szánt) megoldások, de kellőképp elvagyunk a szinte folyamatosan pörgő filmmel. Látványos, pörgős és full paranoid!! :D Nem bántam meg h megnéztem moziba. :)

    We are everywhere! :D

  10. Kösz h mindenki ide írta a véleményét sasszemről amikor modntma h jön a kritika. Olyan aranyosak és tanulékonyak vagytok, tisztára megerősítitek hétről-hétre a hitem az emberekben.

  11. A Meztelen Dobos-tól nagyon sokat várok. Sőt, inkább a főszereplőtől. Mint megrögzött The Office rajongó a zsenikém szintén nagyot ütött számomra Steve Carell miatt. Remélem “Dwight” sem lesz csalódás. ha hozza a “formáját” a srác akkor az én szemem biztosan nem marad szárazon (bár a The Office pont attól hihetetlenül tökéletes sorozat h a sablonos poénok elvétveés nagyon finoman épülnek be az alternatív humorba) A Meztelen Dobos bemutatója alapján viszont nagyon is “amerikai tinihumor”. meglátjuk.

  12. A Kánikulát láttam pár éve, talán a duna tv-n adták késő este és csak azért néztem bele, mert egy hard pornó jelenet ment épp. Először azt hittem, hogy véletlenül az XXL-re kapcsoltam. Amúgy elég beteg film.

  13. A Mundruczó-féle KINO moziban nyomják az Ulrich Seidl filmeket. Milyen meglepő! :D Ez az osztrák rendező nagyon beteg!! Múlt héten ezek kerültek moziba: Import/Export, Tudod, hogy van ez, Jézus, Házi kedvencek. Most meg: Kánikula, Modellek, Tervezett veszteség, Kebelbarát. Nagyon kíváncsi lennék rá, hogy hányan nézik meg ezeket a borzadványokat. Lehet, h Mundruczó bemegy a mozijába és jól elszórakozik rajtuk… :D

  14. Most jövök a Nyomozóról. Zseniális! Rendes magyar film, a megszokott hibák nélkül. A dialógusok értelmesek, nem káromkodják agyon, de azért életszerűek. A hangulat remek, a film úgy vicces, hogy egyáltalán nem akar komikus lenni és nem is lesz az. A végkifejlet pedig bevallom őszintén, tényleg meglepett. Bizonyos tekintetben egy kicsit hasonlít a Buheramátrixra. Ezeket kéne támogatni!

  15. f*szért kell a végéről bármit írni.

    Mielőtt még védekezel: képzeld el, hogy ahatodik érzékre úgy ülsz be, hoyg tudod hogy valmai hatalmas csattanó van. Tuti előbb kitalálod úgy, erre fogadni is merek.

  16. Kétlem, hogy ebből rá lehet jönni bármire is, pláne mivel Tibor szerintem teljesen magával ragad és vele gondolkozol nem pedig mellette. De ha ezzel számodra lelőlettem a poén, bocs, nem volt szándékos. Lesz róla írás?

    (A Buheramátrixról is lehetne, az már kölcsönözhető is. Mindkét film tulajdonképpen a semmiből jött és remekül sikerültek)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.