A kék Iron Man úgy fogy mintha piros-sárga lenne

Konkrét számokat nem mondanak, mert még mindig baromi pici a DVD piachoz képest a Blu-Ray lemezek forgalma, de az Iron Man most, a ködös utalások idején, 2 nap alatt minden Blu-ray eladási rekordot megdöntött. Meg letöltésit is? Na nem, ott még a Transformers lehet valahol elöl.

human
írta
2008. 10. 04. 00:59
megjelenés
32
hozzászolás


32 hozzászólás a “A kék Iron Man úgy fogy mintha piros-sárga lenne” bejegyzéshez

  1. Nálunk egyáltalán forgalmazzák? Mert van pár film amit megvennék, de nevetséges a hazai választék.

  2. köszönöm, de warez ide továbbra sem kell (2 törölt komment). ugyanazért amiért a junkiera sem, itt nem lesz “jaj honnan töltsem le” (ahova releasek emlegetése vezet) meg a többi, mindenki megtalálja magának azt annyi, nyugiban töltünk. ezer hely van ahol azt ki lehet beszélni, itt maradjunk a témánál (és a felettem levő hozzászóló sem arra gondolt forgalmazásnál nyilván).

  3. De human, te írtad : “Meg letöltésit is? Na nem, ott még a Transformers lehet valahol elöl.”
    Bár én nem láttam mir írt a 2 hszben valaki , de gondolom ehez füzött valamit , sry hogy belszóltam ,csak akkor töröld a cikkböl is ezt a kis malőrt …..

  4. ez miért malőr???….sztem igaza van, ha már nezetünk tudjuk h van ilyen is h lellehet szedni filmeket, és ha van akor tuti akadnak rekordok is h melyeket szedik a legtöbben és miylen minőségben…ha másra nem akor legalább egy felmérésre jók h mennyire igényesek az emberek a jó minőségre, csak enm mindenki tudja kifizetni..ennyi:) abszolut igaza van Humannak h beletette

  5. Alapvetően az Iron Man tényleg egy olyan film, amit valszeg én is megveszek majd BR-en, ha lesz hozzá lejátszóm :)

  6. ennyire jó film??? én mé nem láttam mert tul gyerekesnek tartottam ez a filmet de eddig csak pozitiv dolgokat hallok róla, lehet megnézem

  7. teljesen/félig/meg nem erősített hírek szerint:

    – novemberben becsatlakozik a fox is a hazai bd-kiadásba:
    http://www.xpress.hu/HIREK/news.asp?KOD=54052896438886495364273437
    – októbertől a select (universal) is hoz ki filmeket bd-n, méghozzá baráti, 5.990 ft-os áron:
    http://www.xpress.hu/HIREK/news.asp?KOD=54061475359645495455095642
    – hamarosan indul a warner is. címeket még nem mondanék, de a legnagyobb sikerekre lehet számítani.
    – jövőre jön a paramount olyan címekkel, mint a transformers, iron man, keresztapa trilógia

    szóval hang on. lesz itt még mindenféle jó.

  8. Ha lesz PS3, akkor én is becsatlakozom a BlueRay-esek táborába. Egyelőre marad a sima DVD verzió, abból viszont elképesztő jó a Vasember. A fémtok brutálisan klassz, dombornyomott és a menü is zseniálisan jó benne, a filmet meg ugye szerettük. Simán jó vétel és 5000 pénz alatt van.

  9. Mondjuk itt nem tudom minek kell kötekedni humannal, semmi félreérthető nincs a postban. A honnan lehet letölteni témákat meg nagyon jó hogy nem hagyja a blogján, itt filmek vannak, nem csereberefórum. Bocs az offért.

  10. Szerintem horror az ára, nem hiszem, hogy sokan adnának majd 10ezer forintot egy lemezért és ilyenkor tudom megérteni, azokat, akik inkább letöltik.

  11. szerintem jó az ára, mert így kereshetnek vele most a legtöbbet. Egyszerűen még kevés Blu-ray lejátszó van itthon, ha 2990 forint lenne egy lemez akkor sem fogyna sokkal több egy filmből jelenleg. Teljesen értelmesen választottak árat.

    Ennek ellenére nem rohanok venni persze :)

  12. Nem semmi, nem teljesen idekapcsolódik, csak részben, de úgy érzem meg kell osztanom. Megnéztem pár kimaradt jelenetet a filmből Youtube-on. És van köztük olyan, ami annyira jó szerintem, hogy hiba volt kivenni a filmből, gondolok itt az utolsó jelenetre, mikor a reaktor tetején fekszik Tony meg a kopasz csávó a már nem működő robotban. Nem tudom megérteni miért kellett kivenni pedig szerintem ha lenne zene alatta meg normálisan be lenne lőve a jelenet, akkor egészen jó lett volna. A kérdésem ehhez kapcsolódóan hogy ezek a kimaradt jelenetek feltétlen ilyenek? Tudom hogy nyilván nem foglalkoztak velük “kidobás” után, de én a helyükben a DVD-s kiadásokra legalább megcsináltam volna tisztességesen. Valami nagyon nagy felbontású minőségben esetleg meglehet szerezni ezeket? Az sem érdekel ha megkell vennem megint egy DVD-t.

  13. a 9e valóban sok, de a 6e már teljesen optimális azért a teljesítményért, amit a blu-ray nyújt.

  14. Ez az xpresszes DVDshop rohadt drága. Például az überkonzolban 4500-6500Ft között árulják a filmeket. Még a media marktban is 5000Ft körül mozognak. Igaz hogy a választék nem ilyen nagy, nade a filmek egy része ezen az oldalon is csak xy napon lesz elérhető. 8900 egy filmért?! Nevetséges

  15. Teljesen érthető a rekord; sztem még soha ennyi br player nem volt még a piacon, mint most:D
    A piac most folyamatosan bővül, de a TDK a decemberi starttal szvsz majd ezt is lenyomja. Mondjuk a Matrix is jó technikailag még sem jöttek a hírek rekordokról… vagy még meg sem jelent?

  16. pont ilyen filmek kellenek ahhoz, hogy lendüljön a blue ray-ek eladása, meg a 82 centinél nagyobb képátmérőjű plazma és lcd tévék, esetleg projektorok eladása. aztán a korongok, meg a képalkotók ára is lejjebb fog menni idővel… ez pl. egy olyan film, amit csak nagyban érdemes nézni, sajnálom is azokat, akik egy 15 uszkve 17 colos monitoron nézték. :P

  17. jaja, ezért fapadosabb is némelyik mostnai kiadás. Úgyis kihozzák őket újra, szerintem nagy neveket nem érdemes most venni, majd csak ha fellendült a piac. Tudom, ha mindenki ehhez tartaná magát akkor nem lendülne fel, de ez van. A DVD-nél is szopatás volt az első pár év ha jól rémlik.

  18. sőt, amikor megjelentek a cd-k, horroráron a kazettákhoz és bakelitkorongokhoz képest, akkor is ez volt. és akkor warez sem volt, legalábbis nem ilyen körülmények között.

    ha valaki le tudja játszani, meg tudja nézni a blue ray-t, akkor tegye, ha valali ajándékba kap egy ilyen lemezt, őrizze meg. :) az áttörés szerintem legalább, egy másfél év.

  19. pity: el vagy tájolva. a media marktban ugyanúgy 9e-be kerülnek a filmek, mint az xpressen és minden olyan helyen, ami nem külföldről hozatja be (illegálisan) a magyar feliratos és/vagy szinkronos bd-ket.

    amúgy ezt a formátumot is meg kellene most már tanulni leírni: Blu-ray. így helyes.

  20. “amúgy ezt a formátumot is meg kellene most már tanulni leírni: Blu-ray. így helyes.”

    ezt most baromi fontos volt.

    mondjuk nem ártana akkor tisztában lenni vele, hogy a neve onnan származik, hogy kék színű lézerfényt használnak, ami ugye blue, a ray meg a sugarat jelenti… maradjunk annyiban, hogy semmi gond nincs a blue-ray kifejezés használatával, legfeljebb neked nem tetszik. olyan szó, hogy blu, olyan meg nincs is. :)

  21. Főleg h a cikkben végig jól van írva, így pár kommentelő miatt kell itt a flame (AE??). Tényleg ennyire nem lehet nyugisan kommentelni? Kit érdekel, hogy 2 ember rosszul írja, vagy 20, tudjuk miről van szó és kész.

  22. flame? szerintem a helyesírás alapvető dolog, ha pedig a cikkben főszerepet játszó tulajdonnévről van szó, akkor meg tényleg ildomos helyesen írni.

    dimitrij: lehet, hogy az a szó, hogy “blu” valóban nem létezik, de ezt a médiumot Blu-ray-nek hívják. nézz csak utána.

    human, te pedig ne vezesd meg a népet: a cikkben is rosszul írtad (kis “r” helyett nagy “R”), csak már azóta javítottad.

    igen, tudom. minden mondat nagybetűvel kezdődik.

  23. Ha egyszer lesz Blu-ray lejátszóm, tuti megveszem mindkettőt eredetiben. Csakhogy mint írtátok a Blu-rayel is az a baj, ami a dvd-vel volt régebben: drága. Röhejes volt mikor kijöttek az első dvd lejátszók 200 000 ft körüli áron, agyoniskolázott milliomos szomszédaink meg rohantak megvenni, fél év múlva meg cserélték jobbra, mert szart se tudott, mikor meg mi vettünk komplett 5.1 es rendszert anno már elég olcsón dobálták az emberekhez, ma meg már 10 000 ft ért lehet kapni teljesen normális dvdket, középkategóriában. Ugyxanez lesz a Blu-rayel is: hülye leszek megvenni drágán, inkább várok még vele. Egyébként meg 5-6 év és megint kidobnak majd valami forradalmian újat, a dvdre is azt mondta mindenki, hogy a legtökéletesebb adathordozó, meg hogy ez lesz hosszú ideig a jövőben a legmodernebb, erre tessék:)…Bezzeg a jó öreg VHS, az volt az aranykor(nekem)

  24. LOl, nem javítottam bele a cikkbe, hidd el. Ne vezesd meg a népet h megvezetem, most is ugyanúgy ott van nagybetűvel meg kicsivel is :)

  25. “dimitrij: lehet, hogy az a szó, hogy “blu” valóban nem létezik, de ezt a médiumot Blu-ray-nek hívják. nézz csak utána.”

    te meg annak nézz utána, hogy honnan ered a név. egyébként ez nem médium, hanem nagy tárolókapacitású digitális optikai tárolóeszköz, nézz csak utána annak is. :) mindjuk keress rá a blue-ray szócikkre a wikipédián. :P

  26. a sw ep3 első pár percét mikor néztem hd-ben, totál készen voltam, r2 oldalán a horpadások, az űrhajók, lenyűgöző volt.

    ja, és ps3-on a metal gear solid-ra lennék írtó kiváncsi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.