Heti mozibemutatók: október 9.

Nos, a háten nagyon durván karcolnak itt pár filmmel. Mióta nem volt ilyen erős hét? És még az agyatlan vígjátékok kedvelőinek is adnak néznivalót.

  • Az ajánlat (The Proposition) – ez lehet vásznon újranézős. Western és jó és olvassátok, ott a link.
  • Control – Biopic a Joy Division fiatalon elhunyt énekeséről. Nem olyan homályos mint az I’m not There Dylanról, de érdekes lehet. Mondjuk leginkább csak rajongóknak, de javítsatok ki ha tévedek.
  • A házinyuszi (House Bunny) – Anna Faris a kirúgott playboy nyuszi aki segít egyetemista lányokon. Mivel Greek rendszer van benne, így tuti nézős majd, de csak dvd-n vagy ilyesmi.
  • Kegyenc fegyenc (Big Stan) – Rob Schneider vígjáték. Ez azt hiszem sokakat má útbaigazított. Tuti nézős? Haha.
  • Törvénytelen (Outlaw) – angol filmdráma Sean Beannel. Ez is jónak tűnik, halálbrigád igazságot tesz, ezáltal olyan mély bugyrokba süllyedve, ahonnan nincs visszaút.
  • Zuhanás (The Fall) – Erről este, de legkésőbb holnap kritika. Várjátok ki, köszönöm.
human
írta
2008. 10. 09. 14:41
megjelenés
31
hozzászolás


31 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: október 9.” bejegyzéshez

  1. Hogy hogy a fall csak most ért el Magyarországig?
    Láttam,hogy volt moziünnepen,azthittem ez is csak ilyen újravetítés…de csak most mutatják be?

  2. atJILri: igen, mint ez a posztból is kiderül. Sőt, lesz még érdekes premier a hónapban.

  3. Sztem a Big stan ütős lett, fasza poénokkal, ha strange wilderness tetszett human akkor sztem ezis tetszene. Ajánlani tudom.

  4. A Big Stan teljesen beteg, ráadásul mellékszerepben “szőke ‘bombázó'” játszik benne Jennifer Morrison (gy.k. Cameron néni a House-ból).

  5. a THE PROPOSITION digitális forrásból kerül vászonra (az odeonban és vidéken), volt hozzá szerencsém: üt nagyon. és természetesen a film is alap. :)

  6. a big stan-t ma nézem meg, én is azt hallottam, hogy rettenetes, rekeszizom-terhelő alkotás. és jogos lett volna a Tökös szó használata… nem is értem miért nem jutott eszébe csak a kollégának?!? :)

  7. big stan tényleg rendben van, sztem schneider eddigi legjobb filmje (amiben ő a főszereplő). 6/10
    új filmeket nem vesznek? azért fura hogy most jön a fall, proposition, sőt a control és az outlaw is tavalyiak. dvd killed the theater star?

  8. A Control nagyon erdekes film. Teljesen minimalista megoldasok, nehol vontatott tempo, de igazi elmeny. A Berlin felett az eg-hez tudnam hasonlitani, szerintem megeri megnezni.

  9. big stan eleje vicces, ill. a közepéig, aztán a végére teljes nyáltengerbe fullad, mondom én lány létemre, akkor el tudom képzelni a fiúk mekkorát csalódnak majd… a szokásos sztori, a bunkó,paraszt fiú megváltozik és herceg lesz fehér lovon. kb ennyi

  10. Big Stan sztem nem volt nagy szám, jó persze lehet rajta röhögni, de aki látta a Csontdarálót meg az Earl 3. évadának első felét az kb látta a filmet…
    igazából ez a börtönösdi téma is kezd kimerülni

    ezt viszont nem értem ->
    “Mivel Greek rendszer van benne, így tuti nézős majd”
    ezt mire érted Human?

    nekem Housebunny a várós, lot of eyecandy :D

  11. Az ajánlatot láttam a heti premierek közül. Jó film, különleges a hangulata, és számomra közel sem olyan durva, mint amennyire sokan mondják. :-)

  12. Csigusszal értek egyet…nagyon egyértelmű “válasz” Rob részéről Sandler haverja korábbi filmjére..viszont nagyon bejövős,hozzá képest alig van elbaromkodva,beleférős poénok és meglepően jó bunyók vannak benne,főleg hogy javarészét állítólag Rob maga tanulta meg és be…:)

  13. control nálam 10/10 (az indexes kritika az utóbbi idők legostobábbika – persze nézzétek meg, és döntsetek magatok)

    fall: nem tökéletes, de mindenképpen nézendő – manapság ritka az ilyen egyedi látásmóddal bíró rendezés!

  14. A The Proposition a 2000-es évek egyik legjobb westernje, Nick Cave & Warren Ellis zenéje és a gyönyörű tájképek tökéletes kontrasztban vannak a nyers erőszakkal, a katarzis nem marad el. Aki teheti az nézze meg a digitális változatot (Odeon), az otthoni újranézés helyett én is ezt iktatom be. 9/10

    A Control nekem csalódás volt (bár Ian Curtis és a Joy Division munkásságával egyáltalán nem vagyok tisztában), az erős színészi játék (Sam Riley remekel) és a szép fényképezés mögött azonban csak egy átlagos biopic rejlik. Nem egy Walk the Line. 6/10

    A Big Stan viszont kellemes meglepetés (kövezzetek meg, de én bírom Rob Schneidert), végre egy vicces vígjáték. Néhol megbicsaklik a story (főleg a drámai részeknél), de David Carradine The Mastere az év egyik legviccesebb karaktere, iszonyat nagy szövegeket írtak neki. 7/10 lazán, már kétszer is megnéztem.

    Végére maradt a legjobb, a The Fall. A trailert ronggyá néztem (a The Fountain-t és a TDK-t övezte még hasonló várakozás a részemről) és megörültem, hogy itthon is bemutatják. Az ilyen filmekért találták ki a mozit! Elképesztő látványvilág, iszonyatosan erős színészi játék (Catinca Untaru minden vásznon töltött pillanata egy kisebbfajta csodával ér fel, Lee Pace-szel kifogástalan párost alkotnak), gyönyörű zene és egy nagyon szép történet (ami méltó párja a vizuális orgiának), hatalmas 10/10-es.

  15. Most láttam a Törvénytelent, Nick Love Futballfaktor c. filmje sokkal jobban tetszett. A Törvénytelen csak a befejezésnek köszönheti, h 10-ből 6-ot adok neki. :D

  16. “Nick Love Futballfaktor c. filmje sokkal jobban tetszett.”

    off: még nem láttam, de fent van a listán. a minap egy hírlapárus-lottózóban láttam a dvd-jét, asszem 390 Ft-ért… annyit csak megér, nem? :P

  17. a házinyuzsi fáj, fáradtan kell nézni…:) (és monnyuk a sztorinak a lúzerházból-jófejházat csinálunk része erősen emlékeztet a sidney white-ra

  18. human, controlt mindenképp meg kell nézned. tudom hogy ezt soha nem fogod elolvasni mert ez egy több mint féléves post most éppen mikor írom ezt a kommentet, de azért adok neki egy esélyt. ja meg joy divisiont is szeretned kell.
    ian curtis for president.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.