Wall-E-t a legjobb filmnek

Már a bemutató körül is felreppentek ezek az ötletek, konkrétan azok, hogy a Wall-E-nak nem is a legjobb animációs film jelölés kéne (van ott egyáltalán verseny?), hanem a legjobb film címért való versengésbe kéne besúvasztani. Hát durva lenne.

human
írta
2008. 10. 28. 21:30
megjelenés
29
hozzászolás


29 hozzászólás a “Wall-E-t a legjobb filmnek” bejegyzéshez

  1. Jómagam még nem láttam a Wall-e-t de mivel animációs film, ezért semmi értelme nincs ezeknek a felreppenő ötleteknek. Most akkor jelölhetünk férfiszínészt is legjobb női főszereplőnek, igaz hogy nem az, de ha ott nagyobb a verseny :) Szóval értitek.

  2. de a stúdió nyomja. És már volt jelölve rajzfilm a legjobb film díjra, a szépség és a szörnyeteg a 90-es évek elején. A más technikával készült film is film.

  3. A szépség és szörnyetegről nem tudtam. Filmnek film, oké de ha van egy külön kategóriája, ami pont az ilyen technikával készült filmeket fedi le, akkor szerintem nincs értelme a másik kategóriába rakni. Persze lehet, hogy csak én látom így.

  4. sztem simán indulhatna a legjobb filmért is, főleg így hogy szépség és a szörnyeteg már volt egyszer, amúgy azt lehet tudni, hogy a legjobb animációs film jelölés mit takar, tehát csak a technikai rész vagy mint “film” is?

  5. Lehet nyomni a legjobb filmbe, bár nálam biztos hogy nem férne be a top 5 be idén. Most kapásból a Sötét lovag simán jobb, a Mamma Mia annál is, és még lehetne sorolni. Ez is csak egy animációs film, még ha nagyon tanulságos is, de a Lecsónál mondjuk gyengébb, erkölcsi példázat ide vagy oda.

  6. Egyetértek Glarion-nal, animációs film induljon az animációs filmek között. Volt elég jó film az évben, amik közül lehet választani. Persze ezzel nem azt mondom, hogy a Wall-E rossz, de egyszerűen egy animációs filmet én nem tudnék összehasonlítani egy “rendessel”, mert más dolgok számítanak a két műfajban. (pl.:animációs: animáció minősége, kidolgozottság <=> “rendes”:színészi teljesítmények)

  7. “Mamma Mia annál is, és még lehetne sorolni. ”

    oscar, ember. mamma mia és az oscar? ezt szerintem el kéne feledni, hiszen nagyon esetlenül van összetákolva az a film. nyilván, ne legyen igazam, de az az oscar szégyene lenne (vagy nem és én nem értek a filmekhez – lehet, ki tudja)

    ettől még a mamma mia magasan az év legjobbja, 1. napos vétel dvd-n – de nem úgy a legjobb:)

  8. Részemről támogatom az ötletet, már a film megtekintése után is ezt mondtam én is:) Egyébként OSCAR-t a Sötét Lovagnak? Nagy show lenne :)

  9. Az a baj, hogy akkor meg kéne szüntetni az animációs filmek Oscar-díját. Hisz ha a Wall-E a filmek között indul, akkor a Kung-Fu Panda volt az év legjobb animációs filmje? NOT!

  10. A Trainspotting óta tudjuk, h az Oscar csak “szimpátiaszavazás”:)

    Viccet félretéve, hatalmas szembeköpést jelentene az igazi “színészeknek” illetve filmes szakembereknek már csak az is, ha valami hiba folytán a WALL-E a legjobb “film”ért járó díjért szállna ringbe (és itt felesleges a SZ&SZ-el példálózni. Az is hiba volt.)

    A Walle animáció. Nem igényel sem színészi játékot, sem díszletet, sem egyéb eszközöket, amik egy filmet oscari magasságokba emelnek. (kivételt képez persze a dramaturgia, a mondanivaló, a forgatókönyv, de a film alapvetően a színészek miatt olyan, amilyen.)

    (Vicces lenne, ahogy a díj megnyerése után kiballag egy számítógép és elkezdi regélni, h “köszönöm a programozóknak, a Maya3d/3DS Max fejlesztőknek stbstbstb.)

  11. “nyilván, ne legyen igazam, de az az oscar szégyene lenne”
    Sztem az oscarnak számos, ennél lényegesen nagyobb szégyene is volt már és nemcsak az, hogy melyik film kapott díjat és melyik nem. De ebben nyilván van jó adag szubjektivitás és off is, ezért ne menjünk bele :)

    Hogy a témához is hozzászóljak: a Pixar egyszerűen istenkirály, de azért az animáció az animáció, ne keverjük már a dolgokat! Ezzel az erővel (csak a példa kedvéért) a Sin City, vagy a 300 mehetett volna animációs kategóriába? Come on!

  12. Ha a Wall-E-t jelölik legjobb filmnek az Oscaron, na én ott hagyom abba a gála nézését. Moziban láttam a Wall-E-t, de nem több mint egy átlagos rajzfilm. Egyébként biztos vagyok benne hogy nem fogják jelölni.
    Amúgy érdekes, mert épp ma elmélkedtem azon hogy milyen filmeket jelölhetnek a legjobb film kategóriában. Mert hát nem emlékszek egy olyan tipikus Oscar-gyanús filmre amit bemutattak idén. Lehet hogy tényleg esélye lesz a TDK-nak?

  13. A Wall-E körüli felhajtás túlzás szerintem. Aranyos, meg minden, de azért nem akkora szám, aminek kikiáltják. Egy jól sikerült animáció, de nem egy zseniális filmalkotás.

  14. MicaHiro: Egy filmnél nem csak a színészi teljesítményt kell nézni, mert az önmagában még nem elég. Nézni kell az operatőri munkát, a vágásokat, a forgatókönyvet, stb. Ha megnézel egy-két Tarkovszkij filmet, akkor meglátod mire gondolok.

    Szerintem mivel az animációs film nevében is ott van, hogy FILM, ezért simán lehet jelölni legjobb filmnek. Arról nem is beszélve, hogy a fent említett szempontok alapján a WALL-E elég magasra teszi a mércét. Ami pedig a pedig a színészi teljesítményt illeti, WALL-E csak egy animált robot, mégis tökéletes volt az összes gesztusa és “mimikája”.

  15. vector20
    Tudom én is, azért írtam hogy “pl.”. Csak azt akartam mondani, hogy teljesen más munkálatok kellenek egy animációs film elkészítéséhez, mint egy élőszereplős film elkészítéséhez, ezért nem lehet kritikai szempontból összehasonlítani.

  16. Felesleges a Szépség és a szörnyeteggel példálózni szerintem, hiszen akkoriban még sokkal kevesebb rajzfilm/animációs film készült, így nem is volt külön kategóriájuk az Oscaron. Éppen az animation boom miatt hozták létre a külön kategóriát, hogy oda CSAK animációs filmeket lehessen jelölni.
    Ha tényleg kap best picture jelölést, akkor számomra az Oscar végképp meghal.

  17. vector20!
    “tökéletes volt az összes gesztusa és mimikája”
    És ez szerinted nem félelmetes? Mármint, láttál valaha tökéletes embert, színészt? Tökéletes nincs, max. 42 felvételből a rendező által legjobbnak tartott! Számítógéppel könnyű tökéleteset alkotni, színészi teljesítménnyel szinte lehetetlen!

    Nálam igazán a Scorsese kegyelem-Oscarja verte ki a biztosítékot.

  18. Jó ötlet, de ha abban a kategóriában indulna akkor úgysem nyerne. Amúgy akkor ki nyerné az animációs oscart, ha wall nem ott indúl?
    Meg Heath-et legjobb főszereplőnek!
    (októberi kép nem volt, egyből novemberi?)

  19. Hát az Oscar®©™ már régóta halott szerintem, de ebbe kár is lenne belemenni.
    Nem tudom mi értelme lenne kategóriát váltani, így is elég Oscar®©™ címkét ragasztanak a DVD borítókra, (pl.: Az Oscar®©™ díjas Rendező harmadik unokatestvérének régi szobatársának a negyedik nevelt fiától!!! ), van valami plusz pénz is ha a Film-ként és nem Animációs Filmként szerepel?
    Amúgy régen volt a Best Short Subject, Cartoons (amit pl. a Tom és Jerry párszor meg is nyert) akkor nem lehetne Best Cartoon kategória az ilyen “Szépség és a Szörnyeteg”-nek, ami mondjuk nem teljesen számítógép animált (bár mondjuk manapság minden Rajzfilm – számítógép rajzolt és nem fóliás/kézzel rajzolt), vagy inkább akkor “renderelt” és akkor probléma megoldva sztem.

  20. Komolyan azt olvastam, hogy egy 3d tervezőprogival készített párezer polygonból álló objektum “mimikáját” dícsérte valaki?

  21. Számítógéppel sokkal nehezebb (szinte lehetetlen) tökéletes mimikát előállítani mint ha egy igazi színész csinálná. Na majd az új mocap talán lendít a dolgokon, de az se teljesen 100%-os.

  22. szerintem a wall-e egy nagy rakás…..
    szvsz egy értelmetlen bugyuta mese és még csak nem is vicces
    lehet szídni ez miatt ez az én véleményem

  23. Pizsama: A felvetésed teljesen jogos, de azt is vedd figyelemebe, hogy tökéletes animációt sem lehet elsőre csinálni (főleg egy robotnál aminek nincs szája, orra, arca, stb.). Csak hogy egy szörnyű példát hozzak Kis Vuk.

  24. Attól mert van saját kategóriája még indulhatna a legjobb filmért. Lásd a legjobb filmre jelölt külföldi filmek. Filmnek film. Más kérdés hogy szerintem nem elég jó hozzá.

  25. Az oroszlánkirály is volt a legjobb filmek kategóriában a 901es években!na de azért van külön animációs díj hogy ott animációs filmek induljanak,úgyhogy a Wall-e maradjon csak ott! és szinte lehetetlen megtippelni nekünk mi lesz az 5 best film! de szerintem,vagyis az Én best 5-ben és a színészek…benne lenne a The dark knight Heath Ledger esélyes, “the solist” amiben Robert Downey Jr. vagy Jamie Foxx egy-egy jelölést talán kap! “seven pounds” Will Smith is esélyes a mint legjobb férfi főszereplő. mint majdnem minden évben tuti hoyg ott lesz valami Clint Eastwood film “grad torino” ez esetben! már évek óta szinte csak kemény drámák érvényesülnek lásd: Nem vénnek való vidék, Túl a barátságon, Ütközések…de persze ez nem baj! és mint egy jó film beli mondás mondja “Ha meleget vagy retaldáltat játszol Oscar esélyes vagy”:)
    Talán még Oliver Stone “W.” címú filmje is ott lesz de ezt nem venném tutira! a “tömeg” azaz a legnézettebb filmek alapján lenne az 5 hely élőszereplős filmek katergóriában akkor ez lenne: 1.”A sötét lovag” 2.”Hancock” 3.”Trópusi vihar” 4.Vasember” 5.”szex és new york” :9 :) :) Most lesznek páran akik savazni fognak de,kíváncsi lennék az Ő listájukra!!!

  26. Én nagyon is értem Winnie amit írtál, de mégis képes voltam megnézni moziban 8x a mamma miát, és ahogy te is írtad magasan a legjobb idén. Gondolom élményfaktorban értetted. Én lehet hogy neki adnám, holott tisztában vagyok vele hogy pl A sötét lovag sokkalta jobban szerkesztett és rendezett.

  27. MasterTom, a SötétLovag nsem jó példa, ezek nem Oscar díj esélyes filmek, sőt, jelölést sem fognak kapni a legjobb film kategóriában (szerintem).

    2009 Oscar díjas filmje szerintem nem blockbuster lesz.
    És nem is a pláza mozikba látni.

    De ha Wall-E indulna, szurkolnék neki. színészi teljesítmény értékelésére ott a maradék pár film.

    Szerintem amúgy filmznék terén gyenge az Oscar mosansg főleg. Babel – Oscar díjas silány zene pár éve….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.