Bangkok Dangerous (2008)

Ilyen amikor a készítők magukat dolgozzák picit fel, és beraknak egy amerikait, méghozzá a Nic Cage gyereket a főszerepbe. A filmet akciófilmnek reklámozták, gondoltam leülök, jöhet a frizurás akció, de jobban jártam volna egy Con Air újranézéssel, mert hát itt nem lőttek feleannyit sem.

Bangkok Dangerous csónakázás

Amúgy oké, ha eltekintük az akciófilmre vágyástól, akkor viszont a drámai súllyal ez vicces volt. Ami elment volna akcióként, az pont ellenkező hatást érte el itt. Konkrétan arra gondolok, hogy mennyi hibát ejt már ez a profi bérgyilkos? Elkaphatnák 10*, a CSI osztag 100 nyomot és DNS-t találna, és a készítők még a hidegvérű gyilkos szobrot sem állítják fel, csak mondják, hogy fel fogják állítani. “Minden nyomot el kell tüntetni”, erre egy kisgyerek uzival látja, és nyilván nem nyírja ki a kölköt.

Ha hihetőbb profival akarunk idén nézni valamit, akkor a Taken felé kell fordulni, mert ez a Cage film nem tartja fenn az illúziót. Pedig ha nem veszik ennyire komolyan, akkor itt lehetett volna valami jó kis szórakozás ebből a “4 gyilkosság, sok pénz, aztán kiszállok” történetszerűségből, mivel a helyszín feldobta volna a klisét.

Hogy picit pozitív is legyek, a színek, főleg a harmadik gyilkosságnál gyönyörűek voltak, meg akadt pár olyan beállítás, hogy megnyaltam mind a két szemem (ezt most ne vízionáljátok). Operatőrnek kellett volna menni, ennek a filmnek meg kicsit több súlyt adni, például ha nem Cage a főszereplő, hanem Banderas és Stallone.. ó.

Bangkok Dangerous értékelés

Csak 5/10 pontot tudok adni. Voltak jó pillanatai, de a végére a “profi” döntései katasztrofálisakká váltak. Mármint ha sikerül jól belefűzni, meg hát mindenkinek eljátszani, akkor akár ülhetett is volna az utolsó 20 perc, de így a dörrenések nem követik a becsapódó golyókat, mert csak üres petárdapuffogtatás az egész.

34 hozzászólás a “Bangkok Dangerous (2008)” bejegyzéshez

  1. teljes mértékben egyet kell értsek a kritikával, én is próbáltam folyamatosan kitalálni, hogy most mégis milyen filmet akartak készíteni, aztán már nem érdekelt. ez nálan max csak 4.5/10

  2. “worst film ever” díjra nevezhetne.
    borzasztó.
    annyira logikátlan, hogy hihetetlen.
    celluloidszemét

  3. nekem bejött a cucc. én semmit nem tudva kezdtem el nézni szóval nem egy jó akciót vagy egy kemény drámát akartam nézni, hanem egy filmet, aminek jó volt.
    persze volt benne sok butaság meg a karakter jelleme is elég ellentmondásos néhol, de ez egy olyan embernek aki pl egy Prison Break-et képes még mindig nézni (már szarnak találom, de nézem) annak bőven jó.
    én így 7/10-et adok neki.

  4. ez is egy mostani “Cage” film, mit vártatok mást? komolyan a csóka erősen a B listára hajt (érdekes hogy az elkövetkező 2 évre 12 filmre van előjegyezve…) és nem csodálkoznék ha a Coppola unokaöccsét nemsokára már csak DVD-n látnánk viszont, bár Hollywood egyenlőre el tudja adni ezeket a maszlagokat…

  5. a bangkoki CSi-osztagok nem tudom mennyire vannak a helyzetük magaslatán egy-egy alkalommal, de való igaz, h kissé sokat hibázott a profi bérgyilkosunk…mindenesetre egyszer elment egy este Cola-val és popcorn-nal.

    a Rain nevű csaj meg nekem is tetszett..nem tudom miért.

  6. Egyetértek, de én csak 4et adtam rá.

    Az a jelenet jó volt mikor a süket lány mondta neki hogy, ő milyen boldog, aztán meg…

  7. Én meg megnéztem az eredetit előtte. Na az igazi film volt. [KITÖRÖLTEM A JELÖLETLEN SPOILERT, MERT NOT COOL – A ZERK]

    A 2008-as féle Cage film egy kalap szar volt.

  8. Megnéztem és azt kaptam,amit vártam. Gyenge akció(?)filmet,átlátszó sztorival. Áll a 4-5/10,többet nem érdemel.
    Ez a fickó olyan lesz lassan – vagy már az is – mint Steven Seagal papa. Ki emlékszik Cage utolsó JÓ filmjére?

  9. “Ki emlékszik Cage utolsó JÓ filmjére?”

    Las Vegas végállomás.
    (bár nekem a Next is bejött.)

  10. Gyerekek, ez katasztrófa volt.

    Egy kafa alapanyagból ilyen koszt (nem mocskot, mert ez annak is gyenge)csinálni, ehhez bravúr kell. Teljesen logikátlan, a szereplők motivációi érthetetlenek, a történet kidolgozatlan, stb.

    Mindemellett az utolsó akció szintén valami katasztrófa: ilyet egy film+ -os hányadékban is kiröhögnék, nem egy elvileg A-listás filmben.

    Én minden szart képes vagyok végignézni, de ezt majdnem abbahagytam. Egyszersem-nézős.

    10/2

    (azért nem 1 pont, mert annyit kb. a fű növését valós időben bemutató filmnek adnék)

  11. kopaszvanyú: “azért nem 1 pont, mert annyit kb. a fű növését valós időben bemutató filmnek adnék”

    Nagy duma! :)

    Milyen igaz…

    Cage kezd viccbe átmenni. Remélem a Knowing majd azért visszahozza picit…

  12. sztem tűrhető film volt. Bár Nic Cage nem alakított benne nagyot. Tipikus bérgyilkosos film. Lefutott sztori!! Túl sok film dolgozta már fel ezt atémát:D
    Bye-bye

  13. hová tűnt nicolas cage, hová tűnt nicolas cage? : P
    ez komolyan elszomorító. nekem a fő bajom, h az ilyen szerepek még csak nem is illenek hozzá.. még egy nesönel-trezsör sem. pedig az utóbbiak mind ilyenek voltak. talán a weatherman illett hozzá utoljára, ami meg jó volt az télleg a trükkös fiúk v az adaptáció.. (ghostrider? hell no.)

    12 filmre előjegyezve, te úristen!
    jó, ahogy látom, abból 2 csak hang : DD

  14. nagyon lecsúszott már sajna Cage:(( az már rég nem jó ha vkinek ennyi filmje van előjegyezve:s

  15. Nem a bérgyilkosos téma lerágott (na jo az ,de mi nem?) csak jol kell megcsinálni.
    Ma 2 filmet néztem.Elsö :TAKEN ; Second:ez a fos.
    Nem akarom hasonlitgatni csupán egy szempontbol.
    Mind a kettöben profi a föhös.(amugy is hasonlithatatlan a kettö )És itt vissza is térnék a fent emlitett “hol vagy Niko”-hoz, akinek ez nem sikerült.
    Pedig milyen jo trélere volt.Eleve Bangkok miatt is.Meg én csípem a bérgyilokot.De igy?
    Nem is tudom mit irjak.. Egyszerüen semmi nem volt kidolgozva rendesen a filmeben..
    3 vagy 4 pont max.De tök mindegy lett volna ha kihagyom.

  16. Az egész filmből egy jelenet maradt meg, a támadás a vacsi után, az tetszet. Ja meg az, hogy Nic cleanshaved arca valahogy szét van csúszva – nem tudom jobban magyarázni – és ami kis haja van, az is parókaszerű élményt nyújt, bár én már a Ghostriderben is (csak) ezt fedeztem fel. Gyászosan rossz.

  17. Hát nem tudom mit mondjak. Szerintem elég viselhető volt a film, csak végig az volt az érzésem, mintha a Next-ből átrántottak volna pár filmklisét egy az egybe. Cage papaáról meg csak annyit, hogy mostanában minden filmben ugyanazt a karaktert hozza, ráadásul drámázni akar az összesben, ahelyett, hogy belátná az oszkárra esély sincs.(nem is volt soha) :) Be kéne látnia, hogy valami Stathamhez hasonló pozícióba kéne besorolnia magát, és akkor jobban mennének a filmjei… A film meg legyen 5/10, mert egynek jóvolt, és a tévéműsornál meg mindenképpen. Bár moziban biztos óriási csalódás lett volna.

  18. Jó film volt!
    Ha nem kritikai hibákat keresünk akkor a pang tesók odatették magukat.
    Egy-két beállítás egyedi volt!
    Ez a fenti sok lol kritika ne riasszon el senkit a filmtől, mert mérföldekkel jobb, mint a “next”.
    Nézzétek!
    Nekem 7/10.simán.

  19. Mi van NC-vel? Egyre gyengébb filmekben játszik…vagy csak ő játsza gyengébben őket?

  20. amugy én is azon gondolkoztam hogy a filmekben szereplő gyilkosok/bérgyilkosok k*rvára nem néznek 24et. persze lehet hogy ezért van bangkokban mert ott nincs ctu. sőt a látottak alapján rendőrség se nagyon…:D

  21. Eszméletlen jó volt… A ZENÉJE! Na, az kell soundtrackben most, a többit felejtsük el rögvest. Brrr.

  22. langyos és unalmas. a végére még buta is. nem gondoltam volna h ennyire, de igen.

    ha cage helyett, segal játszotta volna a szerepet, akkor dvd-n virítana a boritó és még Mammut sem írna róla.

    1etértek: max 5/10.

  23. A 24-ben szereplő ügynökség a fantázia szüleménye amit a sorozatnak találtak ki. Nem kell mindent elhinni amit a TV-ben látsz

  24. “1etértek: max 5/10.”

    bazz, ha csak a hollywoodi filmek 20%-a lenne közepes, 5/10-es. ha valami rossz, akkor hogyhogy közepes? el vannak szállva kicsit az értékelések.

    az 5/10 az a teljesen korrekt, jó munkás film, nem?

  25. “ha csak a hollywoodi filmek 20%-a lenne közepes”

    ja, de hát a hollywoodi filmek fele közepes, so…

  26. winnie: igazad van inkább 4/10. a “max 5/10” csak és kizárólag Cage miatt van.

    OFF:
    egyébiránt tényleg kicsit feljebb vannak lőve az értékelések, de ez csak annak tudható be, h itt azért nagy átlagban inkább a jó/jobb, de min. a nézhető kategóriájú filmekről megy kritika, meg nem mellesleg ezekről is beszél szívesebben az ember. ((hangsúlyozom, saját megam nevében beszélek!))
    ebből adódóan az 5/10-et én már inkább gyengébbnek értelmezem, mint átlagos közepesnek. ha már itt tartunk: nálam a középszer/de jó iparos munka a 6os/7es kaszt, a 8as az ajánlott, a 9es/10es meg szerintem legalább annyira szubjektív mint az 1es/2es ultragagyi véglet.

    ha csak a human+team-je által értékelt filmeket nézzük, csak az 5*osak kb annyian vannak mint az az alattiakban összesen (kb 40db film), és az összes többi film felettük van, ergo tényleg az igényesebb filmeké a terep.

  27. Nem vártam sokat a filmtől előzetesét nem láttam, csak annyit tudtam róla, hogy Nick Cage a főszereplő.
    Elment egynek, de nem kerül fel az én “must-see-movie” listámra :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.