63 hozzászólás a “Itt az új Watchmen trailer!” bejegyzéshez

  1. Minden idők legvitatottabb és legfelkavaróbb képregénye!

    Egyszerre elgondolkodtató és tabukat áthágó!

    Én eredetiben olvastam, de már enyhén szólva rongyos a kötet….
    Nehéz a nyelvezet, minden idegszállal figyelni kell, de letehetetlen!

    A trailerek eddig abszolut meggyőzőek, remélem átjön majd a sötét, apokaliptikus vizió.

    Egyébként meg lehet rendelni Magyarországon is, de ugy tudom csak eredetiben. Van rá webes megrendelés.

    Valóban messze van a bemutató….a fenébe.

  2. [nem lehet agybafőbe reklámozni, mert akkro jaj holvan meg mivan kommentek tömege jön ami senkinek nem kell – a törölt kommentelő amúgy sem az eredetire gondolt, ezt így megmondom neked. – a zerk]

  3. A film hány részről fog szólni?Benyomják az egészet egybe vagy harmadolják úgy, mint a könyvet?

  4. tiszalee: eléggé esélytelen, hogy a stúdió a magyar kiadás harmadolásást venné alapul, nemde?
    Ezzel a logikával akár tizenkét részes film is lehetne. Sőt, az lesz. Hidd el nekem.

  5. szerintem meg ezen már kár témáznotok, mert mind a 12 rész egy filmbe lesz tömörítve. Punktum.

  6. Ez a zene nagyon nem smakkol alá, pedig szeretem a Muse-t.

    Amúgy jól néz ki, még a végén meglesz Snyder első jó filmje. Azért remélhetőleg nem nyomja tele lasssssssssításokkal.

  7. Hát.. Kicsit vicces tagok vannak benne sztem.Nem várok sokat.
    Hellboy és a Szövetség féle képi világ nálam..
    Viszont az egyik jelenet amikor a egy nagy vasszerkezet van a sivatagos környezetben az tisztára a Starcraft /Protoss végső animáció.

  8. Nem aszondom, hogy abszolút ne legyen benne, de azé ne minden “csaj megfordul lobogó hajjal”/”gipszjakab ugrik egyet” jelenetnél, mer azért mégis. Az a szarrakás 300 is 20 perc alatt véget érne a lassítások nélkül, és mennyivel jobban jártunk volna.

    Közben amúgy látom, Rated R, Strong Graphic Violence meg minden, nagyon helyes.

  9. hát érdekes választás Philip Glass által komponált Koyaanisqatsi zenéjét ehhez a trailerhez választani, mindamellett hogy egyik kedvencem a film is meg a minimalista szerző is, az összhatás kicsit fura de nem rossz ;) huh elég régen olvastam a képregényt (talán gimi elején – nem most volt :)) lehet előveszem megint – élvezetes, remélem a film is az lesz, ami így a tréler alapján annak tűnik!

  10. kiskis: már a trailer is tele van vele, sztem két még utcai gyaloglásnál is kettő lépés sima egy lassított lesz.

  11. nem ismerem pontosan a képregényt, úgyhogy lehet hülyeségnek fog tűnni a kérdés: 2.14-nél nem egy superman bábút éget a dühödt tömeg? (HD-ben jobban kivehető)

  12. “Én meg szép lassan haladok a kérpegénnyel, most kezdtem a 3 részt. ”

    sokkal jobb tiszta lappal nekimenni, mondom ezt a comics ismeretében. így nem tud ütni akkorát.

  13. “2.14-nél nem egy superman bábút éget a dühödt tömeg”
    De. :) A Superman frencsájz létezik a Watchmen világában.

    “sokkal jobb tiszta lappal nekimenni, mondom ezt a comics ismeretében. így nem tud ütni akkorát.”
    Pont ettől félek én is így a 7. füzetnél.

  14. hát nekem most jobban tetszett ez a trailer, hogy felismertem dolgokat. plusz már így is szopom a spoilereket, akkor legalább a képregényt majdnem nélkülük nézzem meg. A sok olvasott, de mégsem intelligens (a viselkedésük alapján) ugye simán ír dolgokat a képregényből.

  15. f*szkivan hibernálom magam márciusig:/
    (nem emlékszem hogy rorschach-nak kenguru képességei lettek volna a képregényben:D itt jó nagyokat ugrál..)

  16. Igen, igen, marhajó érzés úgy nézni a trailert hogy tudod, mi micsoda. :)

    Weyuzg: Elég sötétben tapogatózol véleményem szerint. A Hellboy filmjei erőteljesen dark fantasy, illetve folkor elemeket tartalmaz. A kéregényben inkább az utóbbi dominál.
    A LoEG pedig sokkal inkább irodalmi, ponyva forrásokból dolgozik.
    A Watchmen 1985 alternatív világkép, még kinézetében sem Hellboy, sem LoEG, hangulatában pedig ha hasonlítana is elég nevetséges lenne.

    A kosztümökről nem mondok semmit azon kívül hogy okkal ilyen, mert spoileres és hát volt már itt gond Watchmennel és spoilerekkel kapcsolatban.

  17. kezdem azt gondolni, h a hype valami új életforma egyeseknél. mert majd kijön a film, gyors csalódás (csak a szokásos), de nem gond, mert már lehet izgulni a következő mégnagyobb-mégbombasztikusabb lufira (egy 2018-as film lesz, aminek jövőre látjuk az első trilerét, karakterposzterét, stb.)

    lehetetlen, h csak én érzem így.

  18. Anyám, régen volt már, hogy egy trailer ennyire… Húúú! Nem is tudom. Basszus mintha a képregényt vettem volna elő olyan érzés! Rorschach nagyon kemény!!! Szerintem lesz akkora siker mint a Batman újrakezdése meg a SinCity vagy még nagyobb. A látványvilágot meg iszonyat jól eltalálták!!! Ehhez a filmhez kellett eddig várni, hogy az effekteket megcsinálják faszán!

    Valaki tudja milyen zene megy mögötte? (Muse?)

    És egyetértek a többséggel, habár tudjuk, hogy mostanra már sokan olvasták a képregényt, hagyjuk a Spoilereket és csak az effektekről meg hasonlókról írkáljunk és ne lőjünk le fontos dolgokat a karakterekről, mert azt mindenki utálja!

  19. “sokkal jobb tiszta lappal nekimenni, mondom ezt a comics ismeretében. így nem tud ütni akkorát.”

    na akkor inkább el se kezdem olvasni…

  20. Én is abbahagytam 3 kötet után. Addig baromi nagy volt, de nem akarom elrontani a mozis élményt vele, hogy tudok mindent előre.

  21. Trib: “Valaki tudja milyen zene megy mögötte? (Muse?)”

    A végén Muse:Take a Bow
    Nagyon szeretem ezt a számot de nagyon hülyén van összevágva.

    JDM hogy néz már ki:)

    Jó lesz ez…

  22. LÁTTAM A KÉREPGÉNYT MENŐ VAGYOK SPOILEREZEK VALÓSZÍNŰLEG JELÖLÉS NÉLKÜL

    most már biztos, hogy szájbarágós lesz rossz változtatásokkal. ez konkrétan lejön ebből a 2 és fél percből és a nyilatkozatokból. a képregényben sem Rorscha, sem senki más egyszer sem mondja ki a száján, hogy Watchmen. ez csak egy dolog a sokból, a Time Squares kékes, villámos robbanás meg egyenesen vérlázító nekünk, rajongóknak

    Snyder azt nyilatkozta, hogy amit megváltoztattak benne, nem fontos, mert a lényeg megmarad. hát olvassák el még párszor, és talán rájönnek, hogy kiherélték az egyik leglényegesebb dolgot

    “sokkal jobb tiszta lappal nekimenni, mondom ezt a comics ismeretében. így nem tud ütni akkorát.”

    na álljunk meg egy szóra! :D

    mindennek rengeteg oldala, rétege, értelmezhetősége van az eredeti műben. ezeket nem lehet átvinni filmre, mert vannak, amik pont a képregény mivoltából adódnak, másokat egy egész részen át magyarázzák, a film meg 2 és fél órás

    tehát amit mondani akarok, hogy igenis olvassátok el a képregényt, mert úgy néz ki, hogy ez egy egyszerű látványfilm lesz. annak kitűnő, de az eredeti közelébe sem ér

    ez van, ha nem vonják be az eredeti íróját a munkálatokba :(

  23. Azért azt megjegyezném, hogy Moore (az eredeti írója) nyilatkozata szerint ennél közelebb nem jut forgatókönyv ahhoz amit ő írt.

  24. Zene továbbra is jó a trailerek alatt.
    sin city és 300 nekem nem jött be. de ebben látok fantáziát.
    mivel nem avgyok képregény rajongó, nekem minden új lesz a filmben:)

  25. Nemtudom hogy mi a tosz ez a Watchmen, Nem szoktam képregényt olvasni, de gyerekek ez KIBEB@$70TTUL JÓÓÓ!!!!!! Váróós!

  26. Nem tudom, nekem a hangok nem igazán jöttek be, Rorschaché sem, Ozymandiasé meg pláne, ő a leggyengébb pontja az adaptációnak szerintem, nem csoda, hogy csak egy nyúlfarknyi mondatot vágtak be tőle.

    Mindenesetre mielőtt megnézem, újraolvasom a képregényt és másnak is ezt javallom, ha mást nem a film után.

  27. a háttér ismeret sosem árt, (főleg ha egyedi képregény ill. képregény stílusokról van szó) de természetesen tudni kell elszakadni tőle, mert akkor érheti az embert csalódás. Ugyanakkor vannak rosszul sikerült adaptációk is. A Sin City ill. a 300 szerintem nagyon jól sikerült átültetések voltak remélem a Watchmen esetében se lesz más. Jövőre kiderül ;)

  28. Megvallom őszintén, én most olvasom életem első képregényét a Watchmen keretében. Nyögve nyelősen, a gyatra angol tudásom miatt, de jobb így nézni a trailert, hogy olvasgatom (5-iknél járok). A film kap egy esélyt tőlem is. Bár tényleg sok a lassítás a trailerben. Vénségemre lehet nekiugrok más comicnak is.

  29. Megfogadtam hogy több trailert nem nézek a filmről, ezt sem nézem, próbálom tartani magam a tervhez :)

  30. Ez valami hihetetlenül jóra sikeredett, csak a második felében lévő zene annyira nem passzol oda, de sebaj. A képregény magyar kiadása(1. kötet-1-4.rész)már ott virít a polcomon. El is olvastam és hihetetlenül tetszett.Tutira többször átfogom még lapozgatni. A gond csak az, hogy mi darabolva kapjuk a magyar kiadóktól, a film pedig mind a 12 részről fog szólni, ezért ha megnézem a filmet majd moziban, akkor tuti mindent ellőnek szinte, amit először a képregényben akartam volna elolvasni. No de sebaj.

  31. II. Kötet 2008. December.
    III. Kötet 2009. Február.

    2008. December 7. -én a Hungarocomixon, a Gödörben szerintem kedvezményesen megvásárolható lesz az első két kötet (nem hivatalos, de rendezvényeken mindíg árengedményt adnak) a fordítást Bárány Ferenc készítette, ő azért elég sokat tevékenykedett és tevékenykedik a Semicnél ami ugye a Kandi Lapok kiadója volt.

  32. Picit vissza a képhez ami bejön a videó betöltése előtt:
    Csak nekem tűnik iszonyat picinek Rorschach? A képregényben sem ő a legnagyobb de azért ez… (mondjuk a színész aki játsza sem a legnagyobb, de ez most megütött)

  33. Nem csak neked, én már egy ideje számítottam rá, de így is nagyon látványos.
    Bár tény, hogy a képregényben is magasított talpú cipőt hord, de azért ott ezzel legalábbis átlagos magasságú. Mindegy, nem ez a lényeg, hanem amit csinál ;)

    Viszont Laurie tényleg 16-nak látszik ezen a csoportképen, még HD-ben nézve se tudtam eldönteni hogy ugyanaz a színésznő-e, de hát a hollywood-i sminkesek…

  34. Röhögnél ha azt mondanám hogy nincs? :)
    Szerencsés képregény rajongó vagyok aki kis odafigyeléssel be tud szerezni némi informciót. :)

    Félig off: Jövőre lesz Simpsons kötet is. :)

  35. A képregény ismerőihez lenne annyi kérdésem, hogy mennyire nehéz a nyelvezete?
    El akarom olvasni, de nem tudom, hogy bele merjek e vágni angolul, vagy maradjak inkább ékes anyanyelvünknél. Angol tudásom nem a legfényesebb, eddig csak a Harry Potter könyveket olvastam eredetiben, ami tudtommal egy könnyű szöveg. Ott csak a leírásokban lévő sok melléknévvel volt bajom, a sztorit tudtam követni.

  36. Hát ha a Potter ment akkor ez is fog, 1-2 olyan rész van amikor szótárazni kell, de megéri szerintem a fáradtságot.

  37. Kicsit nehezebb mint a Potter, amikor éppen egy magasröptű szóvita van, de max 2-3 szót nem fogsz érteni.
    (A Potter meg teli van brit kifejezéssel, szóval az sem szerintem a legeslegkönnyebb olvasmány, bár én gyorsan haladtam vele mert szeretem a Brittet.)

  38. Remélem sok rész át lesz véve a képregényből vágás szinten is a képek között, mert egyszerűen zseniálisak vannak a könyvben szerintem, csak simán át kell őket rakni.

  39. Uramisten! Most olvasom, hogy Z.S. 190!!! percesre vágta a Watchment. Aztán “rádumálták” egy 165 percesre. Mi lesz itt :D?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.