Még mindig az “Oscart a Sötét lovagnak” kampányról

Ezúttal nem a Warner, hanem a rajongók aktivizálták magukat. Igen, elég profin van összevágva ez a videó, viszont hallatszik, hogy tényleg a filmből szedték ki a részleteket, nem pedig a nyersanyagból dolgoztak, ahol külön van a beszéd sáv pl. Ja meg egy poszter is akad a kampányhoz.

Nem akarom tudni honnan szerezte a sebhelyeit!

36 hozzászólás a “Még mindig az “Oscart a Sötét lovagnak” kampányról” bejegyzéshez

  1. Ma van itthon a hivatalos megjelenés dvd-n! a szinkronra kíváncsi leszek, de már tudom előre inkább angolul nézem szivesebben,mint hogy szivessen nézném az 5 best film között is 2009 februárjában! Esélye lenne,csak sajnos nem ilyen blockbustereket szoktak jelölgetni az oscaron, bár ha úgy vesszük annak idején a Titanic is “közönség,tömeg” filmnek készült amit mindenki megnézett,igaz a Dark Knight más műfaj de talán ott lehet,ha meg nem a film akkor legalább Joker oscart érne szerintem!

  2. Nem tudom, nekem kimondottan primitívnek tűnik a promó. Ez a szövegezős megoldás eléggé használhatatlan, szvsz egy ilyen promónak direkt mozgalmasnak kell lennie, max. negyedennyi szöveggel.

    A plakát viszont zseniális, el is tesszük megőrzésre. :-)

  3. törölt kommentek: a filmről a film kritikánál lehet dumálni nyugodtan, de mindehova beírni h szar vagy csak azt hogy szuperjó az felesleges.

  4. Imádom :-))

    Marha jó a plakát.

    Tényleg megérdemelné az Oscart. Konkrétan csak Heath miatt néztem újra a filmet. Elképesztő, hogy miközben játszik eszembe sem jut a színész…ott az általa játszott karakter: tökéletes, zseniális, hihetetlen. Szerintem nem is éreztem korábban ilyet.

    Oscart neki.

  5. Az Akadémiának már rég volt ilyen könnyü dolga a Legjobb férfi mellékszereplö kategóriában.

  6. Mindenesetre azt legalább elérte hogy a sounbdtracket meghallgassam azért, vérpezsdítően fülbemászó a szám a film alatt.

  7. valahol azt olvastam, hogy a dark knight “a képregényfilmek Keresztapa 2.-je”. hogy ez mennyire igaz! oscart neki!!! :-)

  8. Ezt valószínüleg Kevin Smith blogjában olvashattad, vagy valami olyan helyről aki őt idézte, de tényleg szerintem is teljesen igaz ez a megállapítás. Habár csak meg kell várni a többi jelöltet is, de nem hiszem hogy bármi túlszárnyalja idén ezt a filmet, és így nem csak mellékszereplő kategóriában osztanám ki az oscart a TDK-nak.

  9. Szvsz Heath Ledger megérdemelné az oscart, akár még mint főszereplő is(komolyan, tulajdonképpen főszereplőnek is tekinthető nem?), a film, és annak egyéb aspektusai mint rendezés stb. viszont nem igazán. Visszagondolva a filmre többszöri újranézés után, ami azonnal beugrik belőle mint kiemelkedő, az Joker.

  10. Zseniális a poszter a maga egyszerűségével. Ez kell nekem nagyban is:D
    A videó nekem kicsit hosszúnak tűnt.

    Human! Lehet azt már tudni hogy amúgy a Warner mennyit fektet bele a Dark Knight oscar promójába?

  11. Baromi jó poszter, szerintem jogos a szándék bár én Heatnek főszereplőit adnék, és Aronnak meg mellékszereplőit de ez csak az én fanatizmusom.

  12. a promovidi se rossz, de a poster.. hogy Barney Stinson barátunkat idézzem: “legendary”!

  13. The Man … Annyiszor meg lett beszélve. Hogy lehetne Ledger-nek főszereplőit adni egy Batman filmben? :( Lehetsz fanatikus,csak butaságot ne írj már :(

  14. Ezt a posztert tényleg jó összehozták. :)

    Szinkre kivi leszek én is, hogy Joker nyammogását miként tudják visszaadni.
    *Tony Soprano szuszogása se lett az igazi magyarul…

  15. Ez a fanmade plakát vmi istenkirály jó lett.
    Respect annak a geek-nek aki ennyire ráért ott a nagy pocsolya túloldalán! :)

  16. A denevérszarvakat meg még csak most vettem észre. Óriási munka! Valami rejtett idézet nincs még a háttérben? :)

  17. Világbajnok a film, az összeállítás és a plakát, akkor is ha egy köpetnyi oszkárt sem kap.

  18. A video egyáltalán nem fogott meg, de a plakát ötletessége külön megérne egy Oscart.

    Oscart Ledger-nek!!!!

  19. Nekem most így 5 dolog jutott így eszembe, picit kilépve a hype-ból, a nyárból, az élményből.

    1. Ez a poster óriási. Nemcsak kreatív szempontból, hanem marketing és (hogyishívjukezt) popkultúra szempontjából. Bevésődött, de nagyon. Legjobb film.

    2. Én azóta sem láttam ennyire “intenzív” filmet, aminek ilyen összetett és lüktető története van. Most írhatnék arról, hogy Gotham kifelejtődött és mára már Chicagoban játszódik az egész, de itt nem erről van szó. [Egy hős bukása, egy elszabadult eb, egy város példaképe, káosz a rendszerben, a remény halála, a remény továbbél] ésatöbbi ésatöbbi.

    3. A vallatós jelenet valami hihetetlen. A kacaj és a hőbörgés, az őrület és az indulat találkozása. Ha egy ilyen brutális részről is így beszélek, annál nálam biztos oka van :)

    4. Belegondoltam, hogy én volnék minden idők egyik legfaszább, legkreatívabb, legelismertebb rendezője. Egy ilyen szétszabdalt és elkurvult világban, ahol a filmeket karakterre, robbanásra, specialeffektre és szuperhősök mázsájára mérik, mekkora, de tényleg mekkora elvárásoknak kell mégis megfelelnem, hogy egy olyan filmet tegyek le az asztalra, ami aztán az imdb-n sokáig első lehet? (most asszem 4., de értitek)…Pláne egy ilyen marketing-gépezettel és Heath tragédiájával a nyakamban? Ehhez képest hány film tudott igazán bizonyítani?

    5. Jokerről nem írok. Introduce a little anarchy.

    +1. A balettáncosnő (aki Harvey arcát lefedi azzal a fehér lappal) akcentusára begerjedek :D

  20. Na csak annyit írok, hogy a szinkron szerintem elég korrekt lett, még Jokeré is a Stohl Buci magyarhangjával.
    Csak Freemanéal nem barátkoztam még meg eddig.
    Epres Attila is egész jó, mint Gordon, monjuk Széles lászló hozhatta volna jobban is Dentet, de nem vészes.
    A többiekről pedig nem ejtek szót, mert az ugyanolyan volt.

  21. Eddig csak részleteket láttam a szinkronos változatból, de Denté meg az Eric Robertsé (Kőszegi Ákos) jó hangválasztások voltak. Jokernél először kicsit húztam a szám, de aztán elvonatkoztattam Ledger hangjától, és csak a képet néztem a magyar hanggal. Még talán Selmeczi Roland tudta volna átadni ilyen hitelesen az őrültet rajta kívül, de ő már sajnos nem jöhetett szóba. Mindenesetre remekül játszik a hangsúlyokkal, hörög, vinnyog mint Ledger (bár ez eredeti még mindig sokkal félelmetesebb és hátborzongatóbb hatást kelt mint Buci hangja).

  22. Jelölni mindenképpen kéne a filmet is, nem csak Heath Ledgert. Az akadémia legalább egyszer az életben megmutathatná, hogy érdeklik a nézők is.

  23. ez nagyon durva: stohl akart úgy hörögni meg nyammogni mint ledger? juj. azt az egyet sajnálom, h a mindenképpen megvásárlásra tervezett dvd-t nem lehet szinkron nélkül kérni. v adjanak ki mondjuk párezer darabot nélküle, na.

  24. nem az a baj: alig várom, h legyen egy saját példányom a filmből, vágyom rá, és megvegyem azt a szaros dvd-t x pénzért, és hát mi van? a magyar színészlegendákat támogatom csak : P amit kerültem volna. (felfújtam egy kicsit, oké, de azért bosszant)

  25. Ügyes munka a plakát, a traileren pedig látszik, hogy megbecsülik a TDK-t (vicces, hogy a kazettának is ez a neve). Az a vigyori hegyesfülű ‘Scar (nem Zordon) pedig viszi a pálmát!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.