A Golden Globeosok tojnak a Sötét lovagra

Kikerült a hivatalos oldalra a Golden Globe (az Oscar előszobája) jelöltjeinek a listája, és a Sötét lovagból egyedül Heath kapott lehetőséget arra, hogy nyerjen. A legjobb filmre az alábbiakat jelölték:

THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON
Warner Bros. Pictures and Paramount Pictures; Warner Bros. Pictures and Paramount Pictures

FROST/NIXON
Imagine Entertainment, Working Title, Studio Canal; Universal Pictures

THE READER
Mirage Enterprises; The Weinstein Company

REVOLUTIONARY ROAD
An Evamere Entertainment BBC Films Neal Street Production; DreamWorks Pictures in Association with BBC Films and Paramount Vantage

SLUMDOG MILLIONAIRE
Fox Searchlight Pictures and Warner Bros.; Fox Searchlight Pictures and Warner Bros.

A teljes lista itt látható. Az In Bruges kapott jelölést a legjobb komédia kategóriában! Tropic Thunder Downey pedig a Jokert hívja ki a hóra.

human
írta
2008. 12. 11. 16:26
megjelenés
54
hozzászolás


54 hozzászólás a “A Golden Globeosok tojnak a Sötét lovagra” bejegyzéshez

  1. Ehh. In Bruges mellett ott van a Burn After Reading.

    A Gomorrah az milyen? Néztem előzetest, meg a posztere rohadt jó, de olaszul van az egész.

  2. hát őszintén, Ledger kívül más nem is vártam, de ha őt meg nem, az erősen meglepett volna! Mondjuk, hogy megnyeri-e, az megint más tészta.

  3. supporting role? az az érzésem, hogy elfog sikkadni ez a H.L.-nek Oscar dolog, most már a jelölése is meglepne (jó az annyira nem), de nyerés kizárva sztem, főleg ha GG se nyeri meg, szépen elhallgatja mindenki, szőnyeg alá seprés, nem beszélünk róla stb. mondjuk eddig is a rajongók szajkózták állandóan ezt. Jó, persze ez csak az én ostoba okfejtésem :-D sorry majd valaki “drámaibb” kapja

  4. Wárható volt hogy így lesz. Télleg nagyon jól sikerült a setét lovag lovag, de ennyi elég is. Heathnak meg j
    rna a szobor, az más kérdés h nem fogja sztem megkapni. Minden estere tisztelgés az emléke előtt ez a jelölés.

  5. Talán azért supporting mert nem ő a főszereplő? Komolyan már le lehetne szállni a témáról, főleg úgy hogy hülyeséget beszéltek. Szerintem nem vagytok tisztában a főszereplő/mellékszereplő fogalmával. Igen, ő volt a film fő arca, igen, ő vitte a hátán a filmet, de nem, attól még nem főszereplő.

  6. Llew, “A Tropic Thunderben ki a rák volt a főszereplő, ha Downey csak supporting?” sztem dobunk egy csontot effektus, legyen jelölve de a “nagy” kategóriában.

  7. egy olyan ember aki már a film készitése előtt 1 hónapot tölt egy szobába tükör előtt, hangját varjálja , tartását nézi és naplót vezett karakteréről( szivesen belenéznék:D) AZ NEM KAPJA MEG?????? a Tropic sztem meg fele annyira nem drámai ,,,Heath -nek jár

  8. és sorozatoknál a The Shield???
    És Michael Chiklis???
    Pedig egyértelműen a legjobb!!!!!!!!!!!!!!!

  9. azért supporting mert a stúdió szerint supporting, esetleg a szerződésében is ez szerepelt.

    Az a vicc, hogy Batman filmben, ahol a Sötét lovag a főszereplő, egy Joker lenne a főszereplő szerintetek. Majd a Joker filmben :)

  10. Dupladurr, persze tudjuk mi, hogy, kik DE ezek a jelölések elég szubjektívek, pl: ha úgy nézzük ahogy te mondod, még is miért jelölték és kapott oscart A. Hopkins a Bárányok hallgatakért, legjobb föszereplőként, vezető színészként, mert ott azért nem ő a főszereplő, ha úgy nézzük ahogy te mondod. Szóval azért néha nem olyan egyértelműek ezek a kategóriák. Még Ledger ok, ő tényleg egy “mellékszereplő”, de R.D.J. már kétségesebb ő még sztem befért volna, én azt mondom dobott csont effektus, oda nem illik, de valahova kell. De T. Cruise jelölésén meglepődtem, mert nagyot (legjobban tetszett a TT-ben Junior mellett) alakít de GG jelölés?
    De jó, hogy legjobb film jelöltjei közül még egyet se láttam :-D tényleg ami régen volt, az a jelölök emlékezetéből törlődik vagy direkt ilyenkor nyomják ezerrel a jelöltségre esélyes filmeket :-)

  11. Azért az hogy a True Blood bekerült egy Golden Globe mókázásba kicsit ferde szerintem. Megnéztem az s01e01-e12, jó, jó, főleg aki komázza a vámpíros témát,de azért nem kellene bevinni egy GG-re, főleg mert hibák azért akadnak benne.

    Meg Anna Paquin szerintem nem a legkarakteresebb szinésznő a sorozatok világában. Tény hogy a déli beszédstílusára hamar felkapod a fejed, és hogy a fogai közt a rés kb. mint Madonnáé, nadekéremszépen…

  12. Én örülök, hogy a marketing ellenére wall-e-t nem filmek közé dugták, így meg totálnyertes.

  13. Tropic Thunder, Mamma Mia, Downey, Cruise jelölése-vicc.
    Én (látatlanban persze) a Gran Torino, a Wrestler és a Synecdoche, New York “agyondíjazását” vártam volna. A Milk 1 db jelölése is meglepő (kritikusok kedvence)
    Az In Bruges-nak és főleg Brendan Gleeson-nak viszont nagyon örülök!

  14. kaamir, legjobb musical (+komédia) kategóriába mit jelöltél volna, Sötét Lovagot? :-D oda beillik

  15. Huuu hát elég érdekes jelölések ezek! Elgondolkodtató volt kinek is szúrkoljak,meglepődtem egy két jelölésen, és hiányolok párat! De legjobb filmek jó lenne “THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON” és akkor már a rendező DAVID FINCHER is kapja meg! ANGELINA JOLIE – CHANGELING” lehetne még egy oscarja és akkor már örüljön a család Brad Pitt is kapja meg!:)COMEDY OR MUSICAL kategóriában örülnék az “In Bruges” nyerne de sajna van egy érzésem a Happy Go Lucky fog diadalmaskodni! Animációról inkább nem is nyilatkozok mert elég egyértelmű! HEATH LEDGER – THE DARK KNIGHT” nagyon megérdemelné, de ismét az az érzésem ahoyg Sándor említette szőnyeg alá seprik! Akkor viszont ki is kapcsolom és nem nézem tovább,ismerjék el hogy igenes kimagasló alakítás volt de ebben a kategóriában vagy Ralph Fines vagy Philip Seamore Hoffman közül kapja meg valamelyikük! Na a többi kategória annyira nem mozgat,Oscar előszoba úgyhoyg remélem jó lesz és nagyrészt igazam is!

  16. A Mamma Miát, nem kell szidni kedves kaamir, mivel a legjobb 5 komédiában bent volt az idén, Cruise tényleg kissé szánalmas, örülök McDormandnak, a Burn After Readingnek, a Doubtnak, Winsletnek, Hathawaynak, Adamsnak, Downeynak és Franconak is.Ledger jelölsée várható volt, és lesz is az Oscaron, az, hogy díjat kap e,az alakítása fogja eldönteni, nem a halála. James Dean halála után kétszer lett jelölt még sem nyert, az Oscart nem hatja meg ha valaki meghal. Már pedig nem Heath a legjobb az öt közül. Hoffman és Fiennes lemosta. :D ettől függően neki megy a drukk!

    Az én díjazottjaim ezekből ők lennének:

    Best Motion Picture, Drama:
    Revolutionary Road

    Best Motion Picture – Musical or Comedy:
    Mamma Mia!

    Best Foreign Language Film:
    I’ve Loved You So Long, France

    Best Animated Film:
    WALL-E

    Best Director:
    Danny Boyle – Slumdog Millionaire

    Best Actor, Drama:
    Leonardo DiCaprio, Revolutionary Road

    Best Actress, Drama:
    Meryl Streep, Doubt

    Best Actor – Musical or Comedy:
    Javier Bardem – Vicky Cristina Barcelona

    Best Actress – Musical or Comedy:
    Frances McDormand – Burn After Reading

    Best Supporting Actress:
    Kate Winslet – The Reader

    Best Supporting Actor:
    Philip Seymour Hoffman, Doubt

    Best Screenplay:
    John Patrick Shanley – Doubt

    Best Original Score:
    Clint Eastwood – Changeling

    Best Original Song:
    “Once in a Lifetime” – Cadillac Records – Music & Lyrics by: Beyoncé Knowles, Amanda Ghost, Scott McFarnon, Ian Dench, James Dring, Jody Street

  17. Az Erőszakik hogy hogy csak most kerül jelölésre, az 2007-es film, méghozzá 2007 nyári nem? A Wall-E a Los Angeles-i filmkritikusok díját, a legjobb film kategóriába megnyerte, én annak szorítok ahol csak lehet, és jelölést kap.

  18. Tom Cruise jelölése kész vicc. Hol volt akár a közelében is Ledger-nek? Elment szórakozni egyet a forgatásra, és kész.
    És az hogy csak egy díjra jelölik a TDK-t, hát nagy csalódást. Szerintem az idei év messze legjobb filmje, erre meg kiszúrják a szemünket azzal az egy jelöléssel.

  19. Hát nem tudom de az In Bruges-en(on?) nem röhögtem magam halálra, de hát biztos csak én nem értek hozzá :)

  20. hat az tuti, hogy a kozvetitest mar nem nezem, de ha nagyon fog az oscar jelolesek hasonlitani a golden globe-hoz, akkor tuti, hogy mondok az oscarnak egy “fuck you!”-t, es nem nezem…

  21. “Tom Cruise jelölése kész vicc. Hol volt akár a közelében is Ledger-nek?”

    nem, szerintem félreérted a dolgot.

    itt nem összehasonlítás van, és olyan sincs, hogy ha HL indul valahol, akkor más nem indulhat.

    olvasd el miket írtak itt is TC-ről. istenítették.

  22. winnie: Oké, de mennyit szerepelt Tom, kb. 5 percet? Ezt egyáltalán lehet mellékszereplőnek mondani?
    Én csak azért lepődtem meg, mert bőven volt jobb alakítás ez évben annál a kis táncikálásnál, ami tényleg vicces volt, de szerintem nem érdemelne díjat.

  23. Azért vannak meglepő dolgok. Pl. a nagy hype ellenére csak egy jelölést kapott a TDK (azt viszont megérdemelten).
    Viszont van pár film, amit még nem láthattunk, így nehéz ítélkezni.
    TC jelölését kicsit valóban túlzásnak érzem.

  24. Hogy van az, hogy a bármiféle kategóriában jelölt filmek 80%-a még ki se jött a mozikban? Tényleg ennyire nem készítenek az év első háromnegyedében díjakra esélyes filmeket?
    Csak azért bosszant, mert most, hogy látom a listát, nagyon meg akarom nézni az összes jelölt filmet, de érthető okokból nem lehet még vagy egy hónapig.

  25. úgy van, hogy a magyar forgalmazók inkompetensek. Majd az oscar után talán bemutatják a nyertest, nem pedig előtte majd az összesen azzal a dumával, hogy Oscar jelölt film.

  26. De én arra gondolok, hogy a jelölt filmek jelentős része még odaát sem jött még ki a mozikban, legfeljebb korlátozott vetítéseken (limited release). Értem, hogy Oscar-szezon, de azért furcsa, hogy ilyen egyenetlenül oszlik meg a filmes paletta.

  27. Néhány dolog, ami eszembe jutott a listáról:
    -Egyre jobban érdekel a Slumdog Millionaire
    -A Rachel getting married pedig most kezdett érdekelni. Azt eddig is tudtam, hogy Anne Hathaway szép, de ezek szerint még szinészkedni is jól tud (legalábbis a jelölők szerint).
    -Szintúgy a Doubt is egyre jobban érdekel.
    -Az In bruges jelölésének örülök, viszont meglep, hogy a TT nem indul a legjobb vígjáték kategóriában.
    – A TDK-t én nem sajnálom. Jó film volt, persze, de azért vannak nála jobbak bőven, legalábbis szerintem.

  28. Colin jelölt és ez elvitte a napomat :)

    A Sötét lovag számomra épp annyit ért, amiben jelölést kapott. Nem is értettem ezt a felhajtást körülötte.

    A WALL-E egyértelműen nyertes és a Trópusi Viharban észre se vettem, hogy Tom Cruise is játszik, amíg ki nem írták a nevét. Utána annyit mondtam: úristen, ez ő volt? Na ezért kaphatott jelölést :)

    A többi filmet nem láttam, így esélyeseim sincsenek, de kérem szépen, ne legyenek oly galádak, hogy Kate Winslet megint ott fog ülni és üres kézzel távozik, mert ez már perverz.

  29. Bőven elég ez.
    Azért ne szálljunk el. Volt jobb film (és egyéb), mint a Sötét Lovag idén…

  30. Szánalmas egy lista, komolyan mondom fel vagyok háborodva.
    Nem is a filmek… azokkal sem értek egyet teljesen, de hát nincs is mivel, nem is láttuk még őket, sőt még az amcsik sem szinte. Nem is értem…
    De a sorozatokban (junkien nem láttam erről hírt, lehet én néztem be) miért nincs Lost? Hol van Michael Emerson? Hol a Himym?

  31. Miért ne lehetne egy filmben több főszereplő? Amúgy ha választani kell, inkább Joker, mint Batman. Jokert el lehet nézni 2 órán át egymagában, de ahogy a denevér röpköd fel s alá az nem sok mindenkit érdekelne a hardcore fanokon kívül. Maga a film meg tényleg nem volt annyira jó, hogy díjat kapjon.

  32. Különben aki itt a kommentelők között kiosztja a díjakat így saját kútfőből, az látta már a filmek előzetesén kívül magát a kész filmet is? :D

    És ha már páran megtették:
    akkor az öt jelölt közül nálam a
    REVOLUTIONARY ROAD
    vagy a
    THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON a nyerő!!

  33. human: itt az ideje csinálni egy olyan mozit, ahol olyan filmek mennek (pl GG és Osc jelöltek, Cannes jelöltek kis számban, stb.), amiket az oldat olvasó arcok komálnak nagy %-ban, ahogy elnézem van vagy 3500 RSS arc, xal ha minden héten letolok 2 filmet amire eljön 100 arc 900Ft.-os jegyár melett a akkor… csődbemegyek 1 hónap alatt de legalább mulattunk egy faxát XD

  34. “THE CURIOUS CASE OF BENJAMIN BUTTON

    és a

    FROST/NIXON

    között fog eldőlni. Az oscar is!”

    ??

    milk? slumdog millionaire? egyelőre ezek esélyesebbek.

  35. Nem hype miatt mondom, de azért Christopher Nolan megérdemelt volna egy jelölést a rendezésért és főleg a forgatókönyvért….

  36. Valahogy azért ez fura nekem…Tavalyelőtt vagy mikor A tégla “legjobb forgatókönyv” díjat nyert az Arany Kopasz Miskánál, idén pedig egy Glóbusz jelölés sem jár ki a Sötét Lovagnak.

    Emellett Nolan habár fiatal, azért egy Memento, Insomnia, The Prestige és két Batman után nem kerül fel az “említehető” nevek közé, az elég elszomorító.

    Amúgy szerintetek milyen szempontrendszer alapján tudnak értékelni?

  37. “Emellett Nolan habár fiatal, azért egy Memento, Insomnia, The Prestige és két Batman után nem kerül fel az “említehető” nevek közé, az elég elszomorító.”
    Miért szomorít el? Ettől, hogy nem kerül az “említhető nevek” közé, még nem lesz rosszabb vagy jobb. Az meg, hogy a díjak kiosztói mit gondolnak, megint csak az ő dolguk. Nem azt mondom, én is örülnék, ha egy nekem tetsző film elismerést kap, de ha nem, az nem jelent semmit.

    “??

    milk? slumdog millionaire? egyelőre ezek esélyesebbek.”
    Miért is?

  38. Azért szomorít el, mert olyanok viszik el a pálmát helyette, akik nem feltétlenül érdemlik meg. Hogy ez most átok vagy áldás, az döntse el ki-ki maga.

  39. A The Dark Knight egy közönség film, amit egy csomóan megnéztek, szerettek, magasztaltak. De szerintem itt Heath alakítása, és a vizuális, meg a zene összevágós, díszletbravúros kategóriákon kívül sehol máshol nincsen helye, legjobb film? ne nevettess, azért ez egy kicsit túlzás.Amelyen filmeket jelöltek, biztosan állíthatom, százszor lemossák a The Dark Knight stábját, szerintem abszolút nincs helye a méltatlankodásnak, örüljünk, hogy egyátalán Heathot jelölték. Igen ez megérdemelt volt, meg talán a rendezést tekinteném még szükséges G-G jelölésnek, de mást nem. A rendezést egyébként az Oscarnál már semmiképpen sem.

  40. tobbe-kevesbe kelemenmarc velemenyen vagyok en is, a fanyalgokat nem ertem, ahogy magat a blogentryt sem igazan. miert olyan nagy meglepetes ez? szvsz ez igy korrekt. heath siman megerdemli a gg-t, de meg az oscart is, bar a poszthumuszsag miatt lehet lesz benne egy cseppnyi reszrehajlas, de az nem para, ennyi igazan kijar neki, hisz tenyleg csak miatta volt kicsit is nezheto a film. ezert igazabol en lennek a legjobban meglepve, ha szazaval zsebelne befele a dijakat, azert annyira nem volt szar ev ez a 2008, hogy ne legyen konkurenciaja, ellenben afelol nincs szemernyi ketsegem se, hogy az mtv movie awardson tarolni fog. :P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.