Heti mozibemutatók: december 25.

Bár mi kimaradunk a Spirit és a Marley and Me duóból, de azért a hazai forgalmazók is összerántottak pár filmet az ünnepekre. Bukást meg nem hypeolt animációs filmet, többek között.

  • Ausztrália – az év nyálfilmje, klasszikus hollywoodja, ami csúnyán hasalt odakinn a pénztáraknál, Én valszeg elmegyek majd rá, bár egyelőre erre nem fogadnék.
  • Cincin lovag (The Tale of Despereaux) – animált egér jöhet? Akkor vidd el a kiskölköt moziba rá. Nem hoztak lázba.
  • Esti mesék (Bedtime Stories) – Adam Sandler családi mozizik, ez egész jónak tűnt.
  • Mexikói képeslap (Lake Tahoe) – Mexikói filmdráma, ha valaki erre indulna rá így az ünnepek alatt.
  • Nói albinói – díjnyertes izlandi film. Izé?
  • A törvény gyilkosa (Righteous Kill) – fura mennyire nem kapott a kinti bemutatója után hypeot a film. DeNiro meg Pacino együtt a vásznon, de még csak halálfaszára lehúzóó kritikákat sem váltottak ki annyira, nehogy éltető szavakat. Na majd meglátjuk. (ezt a dvd után jóval hozták be.)
  • Vexille (Bekushiru: 2077 Nihon sakoku) – Scfifi anime? Hm, ezt jó hogy behozták.

Szóval azért van mit nézni, valljuk be.

human
írta
2008. 12. 26. 17:16
megjelenés
37
hozzászolás


37 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: december 25.” bejegyzéshez

  1. Én tegnap megnéztem azt ami innen érdekelt, az Esti meséket. Tipikus Disney családi szórakozás, de főleg kicsiknek élmény. 1-2 nevetős rész volt, de végig mosolyogtam. Pozitívum a sok ismert arc, megszokott szereplők. Részemről 6/10 a maximum amit tudok adni rá, azt is Russel Brand és Adam Sandler miatt. Lehetett rajta szórakozni és nem bánom, hogy megnéztem. Remélem ez nem off, mert a hírhez kapcsolódik :)

  2. Nagy Anime fanként meglep, hogy a Vexille-t moziban is vetítik… nincs ennek túl nagy népszerűsége Mo-szágon :) De jó film, mindenkinek ajánlom, aki egy kis gondolkodós akciós kikapcsolódásra vágyik :)

  3. Nem tudom Human, de ezeket most nagyon úgy írtad, mintha negatív hangulatban lennél, vagy én nem tudom :)

  4. megnéztem barátnőmmel Ausztráliát, annyira nem vész, viszont hosszúnak és nyújtottnak tűnik a három órában

    egyszer megnézhető , sztem
    vannak benne szépen belőtt részek (hang, “ének”, fény(kép))

    fiú létemre emészhető.. barátnőm csak azért kesereg mert nem feliratos volt (mivel a kedvence a zsákmen) :)

  5. A Righteous Kill hatalmas csalódás volt számomra a Heat után. A színészek (nem csak a két nagy öreg, hanem a többiek – Leguizamo, Donnie Wahlberg) remek játéka nem tudta ellensúlyozni a csapnivaló sztorit. Lett volna benne potenciál, de olyan érzésem volt, mintha a forgatókönyvet csak összedobták volna, hogy majd a nagy nevek (meg Carla Gugino tökéletes teste) elviszik a hátukon a filmet. Hát nem sikerült.

    Vexille érdekes lehet; és mivel szeretem az észak-európai filmművészetet – és díjnyertes, meg behozták a hazai mozikba – ez az izlandi film is ígéretesnek néz ki (számomra).

  6. Righteous Kill: első film aminek a trailere kegyetlen jól nézett ki(legalábbis nekem annak tűnt, főleg a watch your back beszólás)és mégse bírtam végignézni.

  7. Tegnap megnéztem a RK-t. Hazudnék ha azt mondanám nem kötött le valamennyire, de ez betudható a karácsonyi bágyadtságnak. A legrosszabb az egészben (azon túl, hogy két legenda látszólag sem tudta magáénak érezni a filmet) a kiszámíthatóság. Az első negyedórára egy imbecil is kitalálja mi lesz a vége.

  8. Ha már Spirit, hallottátok mennyire lehúzta minden kritikus? Nincs olyan oldal, mely 100-as skálán 50-nél többet adott volna neki, legfőképp a borzalmas Eva Mendez-t és a narrációt emelték ki

  9. A Vexille nem teljesen anime, mivel CGI nem pedig rajzolt, és nem is mondanám a japán animációs filmek krémjének, amolyan átlagos. Mindegy, akinek az Appleseed tetszett, annak ez is fog.
    (Amúgy: Neon Genesis Evangelion hozzák már ide, ha komolykodni akarnak, irgum-burgum >( )

  10. australia érdekel lehet mozi, de csak ha valami nőnemű is jön + az egeres is. RK már láttam, nem jó de azért 1szer meg lehet nézni, bár moziban inkább nem, ahogy human is említette, dvd már van, szóval ok, hogy késik a bemutató, de ennyivel?

  11. Elsősorban a Vexille érdekelne, de az estimesés is jöhet. Meg majd egyszer az ausztráliás, de a többi vhogy hidegen hagy.

  12. sandor8206:
    a kapcsolódási pont a női akcióhős (meg a közeljövő, meg a…)
    nem dob hátast az ember sem a történetre, ami azért érdekes, sem a külcsínre, ami meg teljesen jó…
    szóval simán merem ajánlani :)
    olyan 6/10
    üdv.

  13. a Righteous Kill konkrétan nézhetetlen. Ilyen rossz forgatókönyvre, hogy az istenbe bólinthattak rá, nem is értem. Én 40 percig tudtam nézni, aztán elaludtam. A Heat marad az örökös ásza ennek a párosnak.

  14. [igen, olyasmit írtál. Főleg hogy fölötted már nyilatkoztak a filmről, az alapján simán dönthetsz és kész – a zerk]

  15. Nah ehhez most epp hozza tudok szolni, lattam tobbet is a fentiek kozul:
    Noi the albino (sajna csak torrentrol tudtam beszerezni, a varosban nincs egy muveszmozi sem :( ) az ev egyik oriasi meglepetese nalam, kivalo film 7,5/10
    Vexille: a karakterek animalasa elrontotta az egyebkent kellemes filmet, 4/10et tudok adni neki
    Righteous kill: hat az akciofilm egyik legnagyobb parosa csunyan felsult, szar rendezes es operatori munka meg hat a story sem egy nagy eresztes 3/10
    Australia:ugyanolyan soha veget nem ero buntetofilm mint a Titanic 1/10
    Esti mesek: Adam Sandler csinalja amit szokott, leulsz, megnezed, hazamesz. End of story, 5/10

    Szoval hatarozottan jo het ez, talan a legjobb iden (nyilvan ezt az izlandiaknak koszonheti, meg Adam Sandler korrekt kis atlagvigjatekanak)

  16. RK-t nem kommentálom, a két öregről kis túlzással vagy jót, vagy semmit. most inkább semmit.

    amúgy ez a “akkor vidd el a kiskölköt” megjegyzés tényleg megadta az alaphangját most a posztnak. ;)

  17. mondtam h az RKól lesz írás, oda bemásoljátok majd amit ide írtok? hurrá. De még az auztráliáról is lesz sztem, bár az tényleg nem holnap vagy holnapután.

    értsétek már meg, azért szeretem a konkrét film íráshoz a kommenteket, mert későbbi linkelésnél is látja a user h a nép mennyire komálta. ide írjátok akkor meg kész, 2 nap múlva senki nem látja amiket írtatok, amint eltűnik ez a poszt felülről… az életbe nem lesz belinkelve, se semmi. devnull.

    plusz azok fele általában nem írja be már a filmhez lévő íráshoz a kommentjét, aki már itt “kiadta magából” a mérgét, így az RKnál kevesebb lehúzó komment lesz :P

  18. Esti meséket szerda délelőtt, Karácsonyi hangulatban néztük meg, és rendkívül pozitívan csalódtunk. Végig lekötött, nagyon jól szórakoztunk, nagyokat röhögtünk, nagyon jól jött ki.
    Azért Xenán mint Troll kicsit meglepődtünk. :D
    De tényleg, jó volt, biztos újra fogjuk nézni jövőben ünnepekkor :)

  19. Human, miről írjunk ide akkor? :)

    A heti mozibemutatók kapcsán meg szeretném megjegyezni, hogy az Ausztrália azért nem egy “büntetőfilm”. Nézhető, szórakoztató(!) a maga módján.

  20. Ausztrália! Nem tudom miért illetti ez a leirás elsö körben…
    “az év nyálfilmje, klasszikus hollywoodja, ami csúnyán hasalt odakinn a pénztáraknál,”
    Elsö fele, megismered a szereplöket rengeted poén….komoly, másodikfele marhahajtás szintén gy izgalmas tök jo kis kaland,,,,ezután, akár vége is lehetne a filmnek….aztán meg a háború….!!
    8/10
    UI: Ebböl is látszik mennyire hiányzik az emberekböl a romatika…. ha egy film romantikán alapul akkor az már nyálas…..:D:D
    Nah mind1 :)

  21. 1, még nem láttam, így csak az eddigi kritikákat tudom citálni
    2, a bukással remélem nem vitatkozol, amikor az meg tény, látjuk a pénzeket, még ha neked tetszett is.

  22. ha a vexille-t levetítenék arénában a digitális vetítőjükön, még visszacsábíthatnának a moziba, de amúgy marad az otthoni 106 centis plazma:)
    most komolyan, amióta hd-t nézek, nem bírok moziba menni, néha olyan szar kásás ott a kép. csak az aréna digital a jó, de az meg csak ritkán van, legutóbb asszem eagle eye ment úgy, előtte meg wall-e.

  23. Ocelot:
    anime az attól még, hogy CGI, sőt, egyre több helyen használják a cel-shaded technológiát a japánok GitS óta, csak itt látványosan a 3D-re volt kihegyezve.
    Nem rossz anime, de nem is világrengető, nekem tetszett (kicst fura: néhol gyönyörű szép, máshol elég béna az animáció).

    NGE filmet meg vetítették az AniLogue-on, 3-4-szer, nem hinném, hogy azon kívül forgalomba kerül, aki akarta, ott úgyis megnézte.

  24. Esti meséket nagyon várom. Ausztrália meg tök jó volt! Tessék elmenni az asszonnyal rá, este Ő is lovagolni akar majd =D

  25. Ausztrália… JAJ! Nem csoda, hogy bukott… agyon-nyújtott, kiszámítható, minimál-lávsztori. Ha kivágtak volna belőle vagy másfél órát, talán jó is lett volna. Ennyi idegesítő mellékszereplőt már régen láttam 1 filmben. Ha nem lett volna Hugh végig sem nézem.

  26. sztem meg túl rövid volt :-) ahhoz képest, hogy mennyi mindent bele akartak szőni, szóval még + fél óra és ok, vagy kevesebb dolgot kellett volna belevinni és akkor ezzel a játékidővel, de így meg nem kerek, összezsúfolt! Pont az a film, hogy kinek mi jön be. Ha tetszett a Titanic (bár nem olyan grandiózus) ez is fog sztem, ha meg stílusban nem jön be, akkor felesleges. Azért sokkal jobbat vártam (elment), de az asszonynak tetszett! Lesz kritika?

  27. az Ausztrália tényleg kiszámítható, unalmas, meg Hugh Jackman is csak egy aktuális szépfiú, tényleg nem nagy szám itt, Nicole Kidman botoxkirálynő, viszont szépek a színek, szép a táj, látványos a film, nekem leginkább lassítások jöttek be, ami nem egy új találmány, de itt kifejezetten passzolt a film hangulatához, nomeg persze a nagytotálok.
    10/6

  28. de már ne írjatok ausztráliát, mert jön a kritika, már megírtam csak slumdogot nem nyomom le

  29. látjátok, ezért utálom, a kritikához most mindenki tojik hozzászólni, mert már ide kiadta :P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.