Spíler (RocknRolla)

Hát ezzel a filmmel az a baj, hogy nem igazi RocknRolla, mert ahhoz több csillag együttállása kellett volna, hogy az lehessen. Van aki azért lép a filmbizniszbe, mert jó író mondjuk, van aki jó rendező, van aki jó drogos, és van aki mindet akarja, ők az igazi rocknrollák. Guy Ritchie már nem tartozik közéjük, pedig a film egész szórakoztató. (Ez a bevezető a film megnézése után értelmesebbnek fog tűnni. Miért írok olyat ami csak a film után jobb? Mittomén.)

Gerard Butler sem igazi Spíler, csak majdnem

A történetet tudjátok — ööö nem? Hát én sem nagyon, mert egyrészt ugye volt egy festmény, amiről sosem tudjuk meg mit ábrázol (maguffin, Hitchcock még mindig menő), másrészt meg van a londoni alvilág, meg a Vad banda, meg korrupció, és minden szál összeér valahol, még a Jeremi Pivenes is kifizetődik. Hát most sem lettetek sokkal okosabbak.

A filmmel az a legnagyobb bajom, hogy kicsit fáradt. Na nem ledőlne 2 órát szunyálni, hanem egyszerűen olyan, mintha rutinból írt és rendezett volna valamit Ritchie, miután újranézte a két régebbi mesterművét. Ennek ellenére vannak hatalmas pillanatok a filmben, hiszen a Vad banda szinte végig szállítja a humort, még az egyetlen idetuszkolt akciójelenetnél is. Igazából ott sajnálhatjuk, hogy a film többi része gyengébb, mert amit Gerard Butlerék művelnek az comedy gold. És bár Thandie Newtonnal hideg-meleg a viszonyom, de itt ő is szállított pár hatalmas tipikusnős poént (a táncos jelenetnél az a nézés — már amiatt megérte a filmbe rakni a nőt!).

Na, hiába nem éltetem annyira, a Vad banda mellett még az egész jól válogatott zenét és a főcímet mindenképp dicséret illeti. Kár, hogy az előbbi néhol kicsit sterilen volt a párbeszédek alá keverve.

Spíler értékelés

Gondolom lejött, hogy ez nem volt akkora spíler mint lehetett volna. Részemről 6/10. Azért filóztam a 7 ponton, hiszen vannak tényleg hatalmas pillanatok, de körülbelül 30 percet tesznek ki a játékidőből, ami most kicsit kevés. Aki pozitívat akar olvasni a filmről, az szerintem viszont böngészgesse az itteni kommenteket majd, mert teltház volt és nem sokan hagyták el a termet azon agonizálva, hogy milyen szar.

57 hozzászólás a “Spíler (RocknRolla)” bejegyzéshez

  1. Nekem tetszett, voltak benne ötletes mellékszereplők, jó zenék, lazaság, de azért csak nincs egy szinten a Bflöffel meg a Ravasz az aggyal…

  2. Nagyjából egyetértek. Én nagyon jó filmre számítottam a Blöff után, de kicsit csalódtam. A film baromi jó, de mégsem olyan, mint amilyenre számítottam.

    SPOILERres lehet:

    A zene az baromi jó, az nálam hatalmas plusz, főleg annál a résznél, amikor One-Two-hoz megérkeznek Archyék és a két orosz már készülődik, miközben bömböl az a kegyetlen jó orosz muzsika :) Illetve velük kapcsolatban az az üldözés. Nem tudom, de mi a moziban azt végigröhögtük :D
    Aztán szerintem szereplők közül a legjobb az a Johnny Quid lett. Szerintem nagyon el lett találva a figurája.

    A gond az, hogy nagyon negatívumot nem tudok említeni, de valahogy még sem fogott meg annyira.

    Ettől függetlenül nálam egy 7/10-et megér, de még egyszer meg kell néznem, hátha akkor talán kicsit pozitívabban állok fel előle.

  3. persze, hogy nincs egy szinten, nincsenek olyan jó karakterek, kidolgozva sincsenek annyira profin mint a ravaszban vagy a blöffben. nem is szabad a két remekhez hasonlítani, és akkor egy szórakoztató filmet kapunk. nem vártam azt a színvonalat, mert tudtam, hogy csalódás lenne a vége. nekem tetszett, 7-8/10.

  4. Szerintem a zene nagyon is felhúzza a filmet, nagyon jól össze lett rakva.
    Amugy Archie is nagyon jó karakter.
    Igaz, hogy rutin film, de ez nem von le az értékéből. Azért se fog tetszeni sokaknak mert nincsenek a visszatérő színészek. Mellesleg szerintem az előző kettő underground film volt ez pedig eléggé mainstream lett hála az előzőek sikerének.

  5. ja, a Snatch underground film Bradpittel. Mint a Fightclub, ugye? :D Bár ez off de nem bírtam ki.

    És hol írtam, hoyg nem jó a zene? Külön dicséretként emeltem ki vazz.

    szerintem ezt az előző kettőzést amúgy be lehetne fejezni, mert volt a Revolver ami gengszteres volt, az hogy kevesen látták már más kérdés. meg volt a Spiritaway ami… szóval nem előző két filmje van Richie gyerkenek

  6. én láttam a revolvert. nem is előző kettőt írtam. akkor lehet nem nekem szólt? :D, szerintem pezo rétegfilmet akart írni, valahogy úgy éreztem, hogy a ravasz/blöff (de unom má’ leírni, bocs, hogy ebben a kommentben is szerepel) stílust utánozva kicsit tágabb rétegnek készítette a rocknrollat.

  7. legyen ez, nekem 8, csak inkábba Spílerről írjatok kommentet, akkor is ha így kevesebb hozzászólás lesz esetleg mintha egy blöff/snatch/rocknrolla vita lenne.

  8. A 7 pont nálam áll, bár nekem pont Archie karaktere volt semmilyen, mert szinte semmi nem derült ki róla. Butler is picit gyangus volt, de…

    SPOILER

    … de a táncos jelenetnél majdnem megfulladtam a röhögéstől. Azon kevesek közé tartozom akiknek bejött a Revolver, úgyhogy több olyan monológot elbírtam volna mint a cigis. De tényleg jó volt a film, több ilyet is elnéznék.

  9. ha ezt a filmet bárki más csinálta volna, akkor 10/5 lenne, de mivel guy ritchie találta ki ezt a stílust, ezért 10/7, s többször nézős darab. nem egyszer borultam a röhögéstől.

    amúgy a film legjobbja mark strong. az a fickó a stardustban is vitt mindent.

  10. Ahhoz képest hogy a post elején még “…ők az igazi rocknrollák. Guy Ritchie már nem tartozik közéjük”

    azér odaírod, hogy “olyan, mintha rutinból írt és rendezett volna valamit Ritchie”.

    Szóval már nem is jó író, nem is jó rendező, nem is drogos, nem is rocknrolla, de azér rutinból még tud rendezni. Aha.
    Attól még, hogy nem jött be a film, miért szólod le a rendezőt?

  11. Arra számítottam, hogy majd sokan lehúzzák a filmet, mert voltak benne langyosabb részek és pörgősségben elmaradt a Blöff, Ravasz… párostól. De örömmel tapasztaltam, hogy inkább pozitívak a vélemények, és jól van így.
    Nekem nagyon tetszett, még ha Ritchi nem is adott sok újat, de legalább megint adott valamit (rég volt már a Blöff). Negatívumot nem tudnék mondani. A színészek isteniek (nekem főleg Butler és Strong + Thandie), a zenék is jók, meg vannak a Ritchie-s poénok, bénázások, az angol akcentust öröm hallgatni. Végig feelgood volt.
    A képet én is vártam, ott is maradtam a stáblista végéig, de itt a filmbuzin olvastam :), hogy trilógiának tervezte Ritchie a történetet, úgyhogy gondolom később kiderül mit ábrázol. ÉS innentől kezdve nagyon várom, hogy mi történik az újra összeállt Vad Bandával. :D

  12. „Piszok jól utánzod magad.”
    /B. E. Ellis: Holdpark/

    sajnos Ricsi Fiúra is igaz, minden a helyén van ami egy Ricsi gangszta filmhez kell és noha kellemesen szórakozik az ember, valahogy mégis úgy érzi, hogy a majdani DVD-t mégse rakná egy polcra a Ravasz az Aggyal vagy a Blöffel. A kritika helytálló, egyszerűen unalmasan sablonossá vált, egyfajta Ricsi frencsájz alapon készült másolat másolata. Hál’ Istennek nem süllyed az Argó szintjére és ne értsetek félre tetszetős a film, Buttler alakítása fenomenális (kis túlzással) és Tom Wilkinson is profin adja a karaktert, remekül szórakoztatnak, deee már láttunk mi ilyet és – sajnos – láttunk mi már jobb ilyet is. az összkép lanyha, a ritmus elveszik és megkockáztatom itt ott erőlködés szagot is érzek a sztori haladtával. összességében egy picivel jobb mint átlagos Guy Ritchie filmet kapunk (mármint az ő szintjén mérve) ami miatt nem kell feltétlen a gyöngyvászon elé rohannunk, nem veszítünk vele semmit ha csak majd DVD-n nézzük meg az alkotást.

  13. SPOILERES, a film megnézése előtt tekerd légy szíves át!

    A poénok, a játék mind-mind nagyon jók voltak, csak ez a történet. Se füle, se farka. A stílus, a humor még mindig nagyon üt Guy bácsinál, de aköré tehetett volna valamit, ami meg is tartja. Vagy akkor csinált volna történetnélküli hülyülést másfél órában, amin mindenki jól szórakozik. Kijöttem a moziból haverokkal, és az első kérdés, ami mindhármunknak beugrott: “Ez miről szólt?”.
    Ha ebből tényleg trilógia lesz, akkor valami kicsit húzósabbat, átgondoltabbat is összedobhatnának. Mert ez így nagyon nem fog működni, hogy a Vad Bandáról szól a film, közbe meg a felében nem is játszanak. Ott veszett el ez az egész, hogy nem tudták eldönteni, ki legyen a főszereplő, a fő szál. Túl sok karaktert követett végig, olyan helyzetekben is, amik a kép vagy a banda szempontjából lényegtelenek. Na meg a főcím. Rocknrolla, közbe meg semmit nem láttunk az igazi rocknrollából. Ez a film szólt a festményről, a drogosról, a bandákról, olyan sok dologról, hogy a nézőt összezavarja.
    Az az érzésem, hogy annyi ötlete volt Ritchie-nek, hogy nem tudta eldönteni, melyiket tartsa meg és melyiket vesse el, ezért tett bele egy kicsi ilyet, meg egy kicsi olyat is. Így lett ez a nagy katyvasz.
    Én ennél többet vártam, főleg, hogy úgy mentem el erre a filmre, hogy Jeremy “Ari” Piven kapott egy jó szerepet, amiben csilloghat egy kicsit. Erre kapott vagy 5 percet max. Ez nekem kihagyott ziccer.

  14. “amúgy a film legjobbja mark strong. az a fickó a stardustban is vitt mindent.”

    mark strong az év felfedezettje. itt, a good-ban és a body of lies jemeni titkosszolgájaként is remek volt.

    és remekül mutatja a pontozás, hogy a 6/10 nem mindig egyenlő a 6/10-zel, ld bedtime stories és rocknrolla. vagy igen. nem tudom.

  15. A festményről tuti nem szólt a film, csak arról, hogy sok szerpelő akarja magának. Közel sem ugyanaz.

  16. SPOILER

    Hát a film valahol 6 és 7 pont körül mozog nálam, de a 2 rablás 15-20 perce miatt megadom rá a 7-et. Hát az a rész beszarás volt, több kellett volna belőle.

    A Gerald Butler féle kocogás a sínen és tánc a csajjal is iszonyat jól sikerült.

    Ül egy két poén a filmben, ami igazából eredeti szinkront figyelve jobban kijön mint a feliratban.

    Összességében akciódúsabb filmet vártam, de nagyot nem csalódtam. Egy Nachossal egész jól éreztem magam.

  17. Az asszonyának készített orbitális bukás (Swept Away) és a saját magának készített, sárba tiport alkotás (Revolver) után valamelyest érthető, hogy Ritchie visszatért az általa kreált stílushoz, mert a filmiparban a nézettség és ezzel egyenes arányosságban a bevételek számítanak. Azon kevesek közé tartozom, akiknél Ritchie első két alkotása nem az a felülmúlhatatlan kategória (Lock, Stock… 7, Snatch meg 8 pontos), a Revolvert viszont minden adandó alkalommal agyba-főbe dícsérem, mert az angol fenegyerek élete mesterművét alkotta meg vele.
    Human kifejezésével élve, Ritchie szerintem még mindig igazi RocknRolla, kisujjában van a filmezés és különösebb erőfeszítés nélkül össze tud hozni egy bitang jó mozit, ami hasonlít méltán népszerű alkotásaihoz, ugyanakkor mégis kicsit más. A stílus változatlan (több szálon futó cselekmény, sokszínű karakterek és hatalmas dumák, klipszerű vágástechnika, büntetős soundtrack), a régi arcok közül (Jason Statham, Vinnie Jones) viszont senki sem köszön vissza és ezúttal gondolkodnivalót is elrejt a sorok között (angliai ingatlanpiac átalakulása, London lassan az elsőszámú világvárossá növi ki magát, orosz milliárdosok térhódása – old school vs new school). Érződik rajta az új irányvonal, a Rocknrolla egyfajta átmenetet képez a tökös fenegyerek-korszak és a komolyabb, érettebb filmkészítő között (amit sajnos a Revolverrel együtt elég mélyre eltemettek, de Ritchie-ben igenis megvan a hajlandóság, csak még a nézők nem bírják elfogadni ezt az új Ritchie-t). A folytatás sok jóval kecsegtet, ezek a karakterek még jócskán elvisznek a hátukon két filmet, addig pedig jön még egy Sherlock Holmes és egy képregényadaptáció (The Gamekeeper). Amúgy a film egy erős 8-as, bőven újranézős.

  18. Spolieres, én szóltam:
    én ezt a legmegfelelőbb hangulatban néztem, nagyon vártam már.. tény h nem akkora fíling mint a Blöff vagy a Ravasz(azagystb), de nagyon jó lett.
    a ruszkis részek nagyon el lettek találva, meg a kombájnos poén :D
    és Johnny Quid nagyon rocknrolla :D a zenék pedig kibára el lettek találva. meg az elején a kommentátor. áhhh szinte minden tetszett benne.. utóbbi idők legjobb mozis élménye.

  19. Spoiler—>

    Nálam nyolc, mostanában nem igazán volt olyan film a moziban amiért annyira evett volna a fene ebbe a Kva hidegben, ez viszont megérte.
    Frenchaise avagy nem, minden estere számomra 8ast simán megér,laza angol alvilág, sok humorral, a Blöfföt is simán láttam már 10x legalább, de ezt is meg fogom még nézni egy párszor, valószínű, hogy azért el fog ez férni ott a polcon a másik két remekkel együtt. A “stricifonák”, Jhonny Quid szövege na meg az egész film legnagyobb figurája az orosz milliárdos, aki valószínűleg nem titkoltan Roman Abramovics ihlette figura, nekem annyira el tudta adni magát, hogy még másnap is erről beszélgettünk a haverokkal.

  20. Én tegnap este 22:30-kor néztem három másik haverral, és mind Richie rajongók vagyunk! A zene 10-es, a szereplő között volt olyan aki valahogy nem illet oda, de a nagy részével megelégedtem! Szerintem ez egy tök jó film volt! nekem 10/9!

  21. Azzal egyet kell értenem, hogy a zene eszméletlen jó volt, és nagyon ütős. Sajnos nagyon gyengusz volt a film. Ki kell szerintem jelenteni, hogy Statham és Vinnie rendkívül hiányzott belőle.

    SPOILER:
    Hát a ruszkis üldözés, ahogy Butler sántitva szuszogva emlékezett vissza rá, az valami hatalmas volt. Ha ilyen ütemben folyt volna a film cselekménye, valami hatalmas lett volna.

  22. Na azt még meg kell említenem, hogy a felirat gyalázat volt. 1, rengeteg minden össze-vissza volt fordítba 2, ez még hagyján, de szinte nem is lehetett elolvasni (fehér felirat a fehér hátterek előtt). 30 perc után már nem is olvastam, inkább füleltem.

  23. A felirat tényleg szörnyű volt. Egyszer-kétszer felröhögtünk haverokkal, hogy lehet ilyeneket félrefordítani. A legszörnyűbb az, hogy a közönség sajnos nem vette észre.

  24. Hát, megmondom őszintén ez a film tényleg nem ad sok mindent. A hat pont egész reális értékelésnek tűnik nekem, merthogy:
    Richie bá egész kézzelfoghatóan látja a világunkat tudja mire mennek az emberek rá az életben és azt is látni véli, hogy kik azok akik így-úgy ki tudnak emelkedni a többi közül és szerintem azt is érzékeli, hogy a “spílerség” sem hoz olyan igazi megnyugvást vagy megoldást. Az élet küzdelem, ezt jól tudjuk és a talpraesettek tudnak úgy kimászni a trágyából, hogy odaáig eljussanak: nekik nem lett rosszabb, mint volt.
    A filmnek van realitása abban, hogy a világban tényleg ilyen viszonyok uralkodnak, viszont a rendező abban bukott el, hogy akármilyen adekvát megoldást találjon erre a problémára. Nem volt benne semmi cinizmus és semmi mellébeszélés, de mégsem éreztem, hogy bármit adott volna azon kívül, hogy újra szembesültem azzal, amit nap mint nap láthatok a saját szememmel. HAbzsolást és hatalomvágyat: ezzel pedig azok érnek igazán valamit akik tényleg kívülesnek a “jó”-nak ítélt morális halmazokon.

    Igaza van, de nem értem, hogy a Blöff után hogy engedhetett ki ilyet a kezei közül…

  25. Ahogy Archie megtanítja azt a barmot, hogy “how to slap somebody for real” —-> nekem ez a Guy Ritchie. Ízes angol akcentussal, ahogy kell. Egyedül Ludacris volt a nem odavaló… az embernek inkább valami muppet sóban kéne szerepet adni:) 50cent-el jól ellennének(az is trágya volt a Righteous Kill-ben) Mikor “Abramovics”-nál először láttuk a képet (háttal, csak a keretet) már gondoltam, hogy ezt nem mutatja meg a Ricsi. Nem vártam a két alapnál jobbat, de majdnem azt kaptam. Néha kicsit pöröghetett-foroghatott volna jobban az a kamera de így is ötletes, jópofa a megvalósítás. Tank is baromi jó a kifinomult szóhasználatával, June (Gemma Arterton) is sokkal inkább való ide mint Bond mellé… szóval nekem tetszettek a szereplők nagyon is… sőt odáig megyek, hogy eszembe se jutott Statham vagy Vinnie!!

  26. Bólogattam a kritikát olvasva.

    Szóval ha nem úgy ülök be, hogy egy Guy Ritchie filmet fogok látni, akkor biztos nagyon jól szórakozok. De így nem igazán. Volt az a pár ász jelenet, amit mindenki emleget, és azon kívül meg szinte ásítozás.

    A felirat meg tényleg gáz volt. Előfordult hogy az ellenkezője volt írva annak, amit mondtak.

  27. Megnéztem: az 1. óra unalom a köbön, de utána nagyon ott van:D!!!!!!

    SPOILEREK EZERREL

    Guyon mély nyomokat hagyott Maddie(ez az egyetlen hetero szexjelenetből és a rengeteg meleg pasiból is látszik, szinte tukörképe a Nők c. alkotásnak!)

    Az orosz szado-mazo, a homár span, a degenerált forró fattyú….és a többi melegség igazán vicces volt, még rémlik a táncjelenet: az halálian hullajóra sikeredett….és ennyi:P

  28. Ja és az angolkák: valahogy nem rajongok már annyira: az akcentus, a tömény slepp, a sárga fogak és a hulla bőr valahogy nem olyan udítő:P

  29. Na tényleg vonatkoztassunk el a Blöfftől és a Ravasztól (még a Gépállat SC-t is említeném).
    Nézhető film, biztos hogy dvd-n beszerzem mert csak azért is, csak ha még 1-2 hónapot rááldozott volna a filmre lehet nagyot durrant volna, mert ahogy írta Human mindenkiből főszereplőt akart csinálni és itt bukott a film szerintem.

    SPOILER!!!
    Ha pl a Vad Bandára, vagy Quidre állt volna rá, sokkal jobb lett volna a dolog, a menedzser csávókat meg hagyhatta volna 10 percbe, mert nem sok vizet zavartak, a ruszkiknak adtam volna vagy még 10 percet a filmbe.

  30. A 6/10 így elsőre reálisnak tűnik de egyértelműen többször nézős mozi. Én simán felteszem a polcra majd a sokszor említett két etalon mellé. Ahogy feljebb már írta valaki, az Abramovics féle kabalafestménynél az első jelenettől fogva érezhető volt, hogy ezt a képet soha nem látjuk meg. De ez így van jól. Mint Marcellus Wallace titkokat rejtő táskája…

  31. Most jövök a moziból, ilyen gyengét vászonra vinni…!? Egyedül a tánc tetszett benne amúgy ultra szar 10/1

  32. Nos, nem olyan feszes, mint a 2 korai alapvetése, viszont sztem egyre intelligensebb ez a Ritchie gyerek. Volt 1-2 duma is, ami nagyon ütött, és hát felüdülő volt újra amolyan “gájricsis” védjegyeket látni. A 2. rablásjelenet (menekülés az oroszok elől) pedig egyenesen zseniális volt, meglepően új képi megoldásokkal. Részemről megnézném azt a tervezett folytatást igazán, végre feltámad ez az ember.

    Ami a szereplőket illeti, Mark Strongot (Archie) egyre jobban bírom, amolyan Sizemore/Madsen-féle karakterszínészikon válhat belőle brit létére is, csak az elegánsabb fajtából (jordán kémfőnöknek is isteni volt a Hazugságok Hálójában)
    Ritchie most sem sovinisztább, mint máskora… ha felsoroljuk a női szereplőket a Ravasz, agy…-ból (a beszívott, észrevehetetlen Gloria), vagy épp’ a Blöffből (Mickey anyja, illetve Doug ikerlányai);), akkor azokhoz képest elég erős mellékszereplői szálat kapott Thandie Newton.
    Gerard Butler (One-Two… mekkora becenév ,ár ez :D )viszi a hátán a filmet, tud ez a csóka, a táncjelenetei és a borzalmas skót akcentusa egyaránt nem semmi :)
    A címszereplő Johnny Quidet játszó srác pedig számomra kellemes meglepetés volt, a véleményem szerint egyik legjobb brit filmben láttam csak eddig egy mentálisan sérült srác szerepében a Dead man’s Shoes c. bosszúdrámában (ajánlom mindenkinek). Teljesen mst hozott, tehetséges a fiú.

    Szóval könnyed Ritchie-féle szórakozás, és bár a vágószobában talán egy kicsit több időt tölthetett volna el a rendező, lassan mégis kezd visszatalálni a helyes útra (a soundtracket megint baromira eltalálta.)

  33. Szerintem jo kis film lett, zene feeling, vágás minden helyén van a story is jó. Várom már a folytatást, biztos az is jo lesz.A táncos jelenet nagyon fasza lett!

  34. Nekem 10/9. Nem vagyok egy underground filmes lexikon, de ez nekem ott volt. Tetszett benne, hogy habár volt “csattanó”, mégsem az a túlszínezett történet volt. Nekem inkább a karakterek jöttek le mintsem maga a sztori egészében. A szövegek szerintem meg egy 10-est megérdemelnek, alá még ez az angol szleng..:)

  35. Épp tegnap néztem meg a moziba, hát sztem jo kis film, bár nehéz összefűzni a szálakat, de vannak benne jo dumák,meg poénos jelenetek.

  36. nem ertek egyet a kritika szerzojevel errol a filmrol (en is azon kevesek koze tartozom, akik a Revolveren jot szorakoztak), faradtsagot egyaltalan nem ereztem, a szovegek szokas szerint remekul lettek megirva, Archie, Johnny, One Two, Bob mind szorakoztato karakter lett (azt persze nem mondom, hogy nem lattuk oket korabban reszleteikben kulonbozo filmekben). Nekem nagyon tetszett a Victoria Beckham figurara vett konyvelocsaj is, Abramovics detto (a szinesz egy az egyben ugy nez ki). Ha tenyleg trilogia lesz ebbol, akkor tokeletes volt a felutes ezzel a sztorival, megismertuk a foszereploket es mozgatorugoikat. es ne feledjuk, a kovetkezo resz lesz a “real RocknRolla”. januari Filmvilagban szerepel egy kitetel arrol, hogy Johnny Q lenne a rendezo alteregoja, aki eppen megmutatja a vilagnak, hogy nem kellene ot leirni.

  37. Moziban nekem nem érte meg megnézni!
    Nem rossz film, de nem is jó :D
    Így csak egy ötöst érdemel a tízből.

  38. Nekem NAGYON TETSZETT de a táncolós rész az egy kicsit nagyn tarantino copy volt (ponyva regény.

  39. az a vicces az egészben, h ha GR oda tud pakolni a folytatásban, és az tud közel annyival többet hozni feelingben, mint anno a Blöff a Ravasz után, akkor ez is klasszikus lesz pár év múlva.

    elsőre tényleg 7/10 – nem feltétlen több, mert szokni kell. viszont mivel simán újranézős, ez kúszhat még felfelé.

    GR nem csinált mást, mint használta a stílusát, és azt elkezdte bátran frissíteni új arcokkal, környezettel, zenével.

    tényleg felesleges a hasonlítgatás. a szünetnek vége, jöhet a folytatás. az igazi rockNrolla.

    jah, Strong meg simán lehet a következő évek nextgen Andy Garcia-ja ha jól nyomja (a BoL-ban is király volt)

  40. Bár a plot annyira nem fogott meg (lehet tán azér mer nagyrészét nem is értettem + angol felirattal néztem), de attól függetlenül ez egy eszetlen vicces film. Télleg lehetett volna egy két erőseb karakter, de archy, meg quidd + one two mind baromi jó volt. A híres menekülős részen kívül még végén a liftes jelenet, ahogy a johny levezette, hát az odabaszott… :)
    Néhol tán egy kicsit télleg uncsi lett, picit érthetőbb, meg egyedibb forgatókönyv, meg egy 15 -20 perccel rövidebb és tartalmas játékidő és simán 8, de igy csak 7 nekem a 10-ből

  41. Egyértelmű hogy G.R. A stílus királya! Nem is lehet másképp, hiszen ő az igazi RockNRolla! Az angol fenegyerek!

    Sztem az egész G.R. mélyrepülés Madonna miatt volt, aki jó pár évre ölebet csinált belőlle.
    Most hogy vége, sztem Guy újra bele fog húzni és magára talált nagyon, amit mi sem bizonyít jobban, mint ez a film.

    Én örülök hogy Statham már nem volt benne a filmben, sztem sokat rontott volna 1-2 karakterén ha ő játsza. Buttler-t méltatlanul mellőzték eddig a nagyobb volumenü produkciókból, de ezzel bebizonyította hogy van mit keresnie a filmiparban!

    Ami levon némi szavatosságot a filmből, az valóban az hogy leül kicsit néha a lendület, + nem lett túl erőszakos/véres a film, az előző Ritchie-s filmekhez képest, de G.R. is utal rá, hogy nem vagyunk mi gengszterek, tehát próbál elrugaszkodni a gengszterfilmek világától és egy nagyobb Avi szintre emelni a filmjei sztoriját.
    Természetesen, nem lehet kihagyni a kistílűeket sem, de G.R. igyekszik elhagyni a kispályát.
    Nálam 8/10

  42. Butlert mellőzték? Te miről beszélsz? 300? a sok romantiksu filmje (amiből annyit cska ő vállalhat be, nem kényszer mind) satöbbi.

  43. Furcsa, de szinte minden kommenttel egyetértek (legalábbis részben). A film végén arra gondoltam, hogy már megint ugyanaz a Guy Ritchie-séma, mért nem próbál újítani. Meg a cím és az epilógus szerintem elhibázott, hisz itt nem láthattunk igazi RocknRolla karaktert. És tényleg nem volt egy fő szála a filmnek, sem kijelölt főszereplője. Sőt még zavart is később, hogy Jeremy Piven ilyen nyúlfarknyi szerepet kapott csak. De aztán rájöttem, hogy a sok hiba ellenére baromi jól szórakoztam a film alatt, és várom a következő részt. Nem egy Blöff, vagy Ravasz, az agy… valóban, de egy rohadt jó film.

  44. SPOILERES
    A film maga nem volt rossz, de 7/10-et csak a tánc és az üldözés miatt adok neki. Voltak nagy poénok, jó dumák a filmben, de összességében minden a közepes felé húzott. One-two-ék nem annyira kisstílűek és nincsenek is akkora szarban, hogy igazán szurkolni kellene nekik. Lenny Cole és az orosz meg nem olyan kemények, hogy az miatt tartsa tiszteletben őket az ember. Butler és Strong remekül hozták a figurájukat, utóbbit felveszem a kedvencek közé.
    Az jutott eszembe, nehogy Guy Ritchievel az M. Night Shyamalan féle utat járja be.

  45. SZIASZTOK!
    Én ma néztem meg megint moziba, és ilyen 13évesek bejöttek ordibálni. Ugy elkussoltattuk öket, aztán eltakarodtak, de ez mien már. Bejönnek ingyen (1jegy árával bárhova) aztán ott elbasszák az élményem. Zenéje zseniális, én meg 10/6.5 et adnék neki. Free Tibet.

  46. Ritchie-től ez elég gyenge.A zene,az üldözős rész és persze Tom Wilkinson.Ezek voltak jók.A többi erős közepes.6/10

  47. Rocknrolla-tuti bejövős volt.Felhívnám mindenkinek a figyelmét az utolsó vége főcímet megelőző animációra.Sztem nagyon esélyes ennek a folytatása.És ha innen nézünk vissza, hogy ez egy alapozó mű akkor hogyha ettől pörgősebb lenne akkor elveszne az “alapozása” ennek a mitológiának.Mert azt valljuk be hogy Mr Ritchie úr újrakreálta önmagát.Valószinüleg úgy volt vele hogy ne az legyen már hogy csak az előző filmjeinek a folytatása legyen.Igen ez a film higgadtabb és jobban követhetőbb.Pont jó arra hogy bevezessen egy új szakaszt.Egy új brigádot.Szerintem ezt egy hosszútávú befektetésnek tekintette.Pont azért tudunk meg a kemény magról többet hogy későbbi folytatás(ok)ban elővehesse szépen a szekrény mélyéről akár Archie múltját vagy szerintem esélyes hogy a Hölgyet is visszahozza…mert ugyebár nem láttuk hogy megölték volna és ki tudja…lehet hogy az add kesztyűmet mondat nem pont a gyilkolászásra vonatkozik hanem mert a “FŐNÖK” képe és azt a grált azért nem lehet csakúgy megérinteni…
    Szerintem jó film,pontosan arra készült hogy mozgásba hozza a dolgokat de csak finoman követhetően hogy megszokja az ember a szereplőket…én várom a következő részt mert ennek tuti lesz folytatása…és abban a képre is fény derülhet és még sok minden másra…ennyi:D

  48. Most néztem meg.
    Meg előtte az A.R.A.A.É.K.F.P.CS. c. filmet az utóbbi hetekben többször is. És hát kommenteket direkt nem olvastam a film előtt, a leírások viszont zömmel pozitívak voltak. Ettől fogva jóra készültem, és ezért csalódás lett. Viszont megnézem még 1-2-szer, hátha javul a megítélésem (remélem, úgy járok vele, mint a SIN CITY-vel – elsőre nem nagyon értettem, most 3-4 megnézés után viszont nagyon nagy kedvenc lett).
    A Spilerben a feliratnál állandóan visszatekertem a filmet, mert vagy gyorsan eltűnt e felirat, vagy lassan, de a képi világ miatt nem arra koncentráltam, így lemaradtam róla…
    a csaj szép volt, meg a játéka is tetszett :-)
    Pár jelenet jó volt (rablások) de 1ébként nem kötött túlságosan le.
    Sz’al ami még nem tetszett, hogy sok volt a szöveg.
    Kevés volt a poén.
    Sok volt a cselekményszál (mondjuk erre számítottam), viszont mindegyik hasonló súllyal lett elvarrva, az is, amelyiknek az elején is kicsi jelentőséget tulajdonítottam.
    Nekem 6 lett.

  49. Az első órát láttam csak!Eddig nekem 4/10!Ha második óra is ilyen akkor inkább nézem a bemutatót az legalább izgalmas volt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.