Na ez ki, kérdezném

Kár, hogy nem lehet, mert aki már belefutott a hírbe az elrontaná a találgatást, mivel nem szeret másokat játszani hagyni (tapasztalat). Így sajnos nincs értelme kérdezni, ezért rögtön elmondom: Jim Carrey amint épp Ebenezer Scrooge-t alakítja! Mindezt a karácsony környékén érkeztő A Christmas Carol címűben, amint Robert Zemeckis készít.

Ha jól veszem ki, akkor úgy fogják megoldani, ahogy Brad Pitt készült a Benjaminba, tehát felérzékelőzik az arcát aztán majd jól le lesz animálva. Erről kéne már írni, na majd meglátjuk.

Jim Carrey as Ebenezer Scrooge

22 hozzászólás a “Na ez ki, kérdezném” bejegyzéshez

  1. Még ugyan nem futottam bele a hírbe, de Carreyre tippeltem volna, mert a Lemony Snicket – A balszerencse áradása című filmben is hasonlóan nézett ki

  2. a képről nekem is kapásból Carrey ugrott be (Lemony Snicket feeling :)) mielött elolvastam volna a szöveget!
    a film nekem nagyon várós, gyerekkorom egyik kedvenc karácsonyi meséje, sokféle feldolgozásban láttam már, de még nem tudtam megunni. a szereposztás már önmagában nem elhanyagolandó (Carrey, Oldman, Firth, Hoskins, Elwes) és van egy érzésem hogy emlékezetes karaktere lesz ez Carreynek.
    már csak 302-t kell aludni! (már ha világ premier lesz) :)

  3. Lassan eljutunk oda, hogy gyakorlatilag akárki eljátszhat akárkit, mert csak felérzékelőzik az árcát azt durr bele. A szinész majd csak az audió részére érkezik. :D Én mondjuk ne tippeltem volna JC re.

  4. Hát, ha tippelni kellett volna, én azt mondtam volna hogy Boborján :)… Vagy Besenyő Pista bácsi ??? Á, tököm tudja hogy melyik …

    Csak Carrey karaktere lesz animált, vagy az egész film olyan technikával készül mint a Polar Express ? Na mindegy, Gary Oldman miatt esetleg teszek vele egy próbát.

  5. Szegény maszkmesterek meg hiába fejlődnek, hiába találnak ki évről évre újabb, szebb, élethűbb, KÉNYELMESEBB maszkolási, sminkelési technikákat, jön egy CGI-s ficsúr, és azt mondja feleannyiért megcsinálja, de aztán a nézőnek csak szemet szúr a vásznon…

  6. @pizsama: neked Benjamin Button-ban szemet szúrt?

    btw én soha nem mondtam volna meg h JC :)

  7. Nekem a Dic Traciből Al Pachino karaktere ugrott be erről a képről.

    Egyébként ha jól tudom, akkor full CG lessz, mint a Polar Express vagy a Beowulf.

  8. Hmmm Zemeckis Vissza a jövőbe, Roger nyúl, Forest Gump (tudom vannak fekete pontjai is). Lehet megér ez is próbát :).

  9. “Ha jól veszem ki, akkor úgy fogják megoldani, ahogy Brad Pitt készült a Benjaminba, tehát felérzékelőzik az arcát aztán majd jól le lesz animálva.”

    Erre van már vagy 5-6 féle tök különböző módszer, csak a mozgás felvételére :) aztán hogy hogyan és milyen CG arcra kerül, arra is rengetegféle technológia van…

  10. “jön egy CGI-s ficsúr, és azt mondja feleannyiért megcsinálja, de aztán a nézőnek csak szemet szúr a vásznon…”

    1. nem felannyi, millió dolláros nagyságrend, és több tucat ember 6-18 hónapos munkája, ne fikkeroljuk már le

    2. davy jones (100% CG, még a szeme-szája se volt eredeti)

  11. vargatom:
    davy jones nem száz 100% cgi a szeme szája pont az ami eredeti volt..

    Amúgy meg jól mondták páran:
    A film olyan lesz mint a Polar Express…

  12. ha vki ir egy véleményt a cikk irojárol azt egyböl törlik:Dszép kis oldal:D

    [igen, mert offtopik és láthatóan nem olvasta el a szabályzatot oldalt. Pff, szép kis kommentelő, ha szarik a házirendre. Anyuka nem tanította udvariasságra? – a zerk]

  13. Jobbantudom
    Olvass szépen utána. Davy és teljes személyzete egyaránt 100% CG.
    pl. www cgsociety com

  14. mien mese? : P
    charles dickens bakker, lehet, h a karácsonyi ének mese, de dickens nem csak mesét írt, szal nyugodtan lehet irodalmi műnek is nézni..

    1ébként ja, kicsit már idegesítő, h cgi, akárhogy is kinéz. egysre jobban hiányolom az eredeti maszkokat, amikről látni ugyan, h maszkok, de mégis érzem őket, h vannak a térben!
    mér nem lehet erre vmi maszkot csinálni? pont errel ehetne! – ha nem lenne az egész animált, persze.

  15. A maszkokkal és jelmezekkel az az egy gond van, hogy csak akkorák/olyanok lehetnek, amibe egy embert bele lehet tuszkolni. Bár egy kis kreativitással még így is lehet nagyon fura dolgokat csinálni (pl. Dark Crystal) de a CG sokkal szélesebb lehetőségeket kínál. És azért manapság egyre jobb minőséget tudnak produkálni, a sok nyavalygás ellenére…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.