What Just Happened?

Elmondom mi történt: De Niro olyan jó filmben és olyan jót alakított, hogy az elmúlt évekből az összes gagyi filmjét megbocsátom neki, azokat amiket csak a pénzért követett el. Azt tudni kell, hogy hiába a Wag The Dog rendezőjétől, azért ez közel sem annyira intellektuális vígjáték, inkább egy depresszív, kifakult színekkel festett kép Hollywoodról. Azért pár poén akad benne.

What Just Happened - DeNiro reggelije

Lehetne írni történetet, de inkább rögtön a közepébe vágok, oda, hogy insider film és mint ilyen, segítségével betekinthetünk az álomgyár kulisszái mögé. Legalábbis látszólag, bár teljesen hihetőnek tűnt nekem amit itt mutattak. Egy menő producer 2 hetét követjük végig, aki épp összecsap az egyik filmjének a rendezőjével, mivel az nem akarja megvágni a tesztvetítésen leszerepelő művét. Tudjátok, olyasmire hivatkozik, mint “művészeti vízió” meg hasonlók, amik a pénzt összelapátolóknak már nem annyira életszerű fogalmak, hiszen őket már teljesen kinyírta a rendszer.

Az előbb említett mellett egy másik gondja is akad, mivel Bruce Willis (magát játssza) úgy jelenik meg a szintén általa producált film forgatási helyszínén, hogy felszedett pár kilót és hatalmas szakálla van. A stúdió persze a sztárért fizetett, így az arcszőrzetnek menni kell, de Bruce ellenáll mint egy makacs vadállat. A stúdió keményít, hogy leállítja a forgatást, szóval Bruce-t meg kell győznie De Niro karakterének, hogy mégiscsak, levághatná, vagy fucked up. És ez még nem minden, mert a volt feleségeivel is van kavarás, de azt már tényleg meglátjátok majd.

Tulajdonképpen eddig csak a felszínt karcolgattam, közben a filmet az apróságok teszik marhajóvá. Teljesen hihető Hollywoodot kapunk, vagy csak messziről ilyennek akarjuk hinni. Természetesen mindent a pénz meg a hatalom mozgat, mindenki dug mindenkivel az előrejutásért, meg hasonló dolgok. És közben úgy kapkodják a tablettákat, mintha M&M cukorkák lennének.

What Just Bruce?

A főszereplő De Niro, mint említettem az elején, marhajó az őszülő producer szerepében, és a mellékszereplők olyan jól asszisztálnak hozzá, hogy arról csak pozitívan lehet írni. A legkiemelkedőbb mindenképp John “Jesus” Turturro, aki Bruce ügynökét alakítja, és a stressz kinyírja a hasát. Aztán persze Bruce Willis említendő még egyszer, hiszen van egy olyan közös jelenete De Niroval, ahol tapintani lehet a feszültséget. Két nagyágyú egy szobában. És itt még lehetne sorolni Tuccit, vagy a Twilightból a lányt, vagy Moon Bloodgoodot, akinek a dublőre mellett villant. Meg..

A pontszám előtt a film hangját megalkotóknak valami díjat. Nagyon furcsa mixet kevertek nekünk, mindennapi zajok tolakodóan felhangosítva, meg ilyenek. Azért emelem ki külön, mert kitűnt kicsit (legutóbb a Noise című film volt ilyen korrekt-furcsa munka hangilag).

What Just Happened? értékelés

Részemről ez simán 8/10. Aki odavan az insider cuccokért, az semmiképp ne hagyja ki. Most hallgatnám a zenét, de nem látom sehol sajnos, pedig mind a filmhez komponált zenék, mind a betétdalok baromi minőségi anyagnak tűntek, újra ellenőrizném.

13 hozzászólás a “What Just Happened?” bejegyzéshez

  1. Fura, de ez a film valahogy abszolút kimaradt a látóteremből, még jó hogy errefelé jártam.

  2. En epp tegnap neztem meg es nekem is nagyon bejott, annak ellenere, hogy eleg nehezen tudom aterezni egy milliokat kaszalo producer magan es vilag fajdalmat. De Niro-nak regen nem volt ennyire jo alakitasa es ebben az is kozrejatszhatott, hogy nem kellett a ko arcot hoznia. A Righteous Kill
    utan ez nagyon kellett!

    Nekem Micheal Wincott volt a masik varatlan asz a pakliban. Nagyon jol hozta a muveszkedo rendezo szerepet.

  3. ez baromi jó lehetett! egyébként is vártam, de így méginkább. (bruse wili télleg oltósan fest, mint jeff bridges, csak itt bruceosabb)

  4. de niro a kedvenc színészem és végre jó látni, hogy tényleg jön valami nagyon jó anyag tőle. utoljára a stardust-ban tetszett, bár az nem kifejezetten az ő karaktere volt, de a gardróbos jelenet hatalmas :D

  5. Hát valóban kemény insider, de ennek ellenére abban bíztam, hogy egy hollywoodi producer élete _ennél_ azért mozgalmasabb a filmvásznon.
    A Bruce Willis-es jelenetek zseniálisak, szó se róla, és De Niro bácsi jó színész (meglepő, mi?). Nekem gyakorlatilag ők tartották egyben az egész produkciót, meg az antidepresszált rendező, illetve a kutyás mizéria.
    Kicsit többet vártam, de valószínűleg pont ezért csalódtam egy picit. Nyomtam rá egy közepes hetest. :)

  6. hát ez nagyon-nagyon ott volt! életszerű, jópofa, poénos és laza! teljesen feelgood, végigmosolygós. amikor a rendező elkezdi csapkodni az asztalt, mert mondja neki a nő, h megvágja majd ő a filmet, ha ő nem képes rá, v amikor de niro a lábát a zoknihoz méregeti, v amikor telefonon beszélnek turturroval.. : D mind hatalmas pillanatok.. sztem mindjárt megnézem megint. üdítő, kellemes, csupa ilyen jelző jut eszembe, nem csak de nironak (egyszerűen tapsolni lehet csak az alakítását), de hollywoodnak is kellett már egy ilyen film. bob, ez remek volt, még ilyen szerepeket!
    8/10

  7. Jó kis film.Wincott elég elvetemült benne és Turturro is ott van.BALTÁNAK igaza van 30 ezer $-t a második ex-asszonypajtinak havonta kiszórni + a munkája se egy Bangladeshi kénbányában havi 80 $-ért.1 nagy problémával kevesebb van ezeknek a hollywoodi-i formáknak,de legalább nekik is sz@r néha.7/10 a film.

  8. Nem tudom mit húztál fel ezen Human, egynek elment, de 8 pont azért sok érte. Volt benne kb fél óra összesen ami tök érdekes volt, meg én is hasonlóan képzelek el producerkedést, de a többi csak Gray Material. 1-2 karaktert meg problémát jobban ki lehetett volna dolgozni, nekem úgy tűnik túl sok mindent akartak beleszűkíteni a filmbe.
    Nekem 6, pedig nem szoktam így lehúzni dolgokat.

  9. nem tudom mit kell mindig kiakadni csak, mert más az ízlésem, mint neked esetleg. Egyikünké sem az egytemes és az egyetlen. Olyan nehéz lenne azt írni, hogy “Nem értek egyet ezért és ezért, szerintem csak 6/10”? Nem, ehelyett be kell szólni legalább a felvezetésben.

  10. Azt hallottam unalmas film, de 8/10 után meg kell néznem, főleg hogy ilyen filmes cucc. Na meg Bruce és De Niro.. oléé

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.