Mi ez a Tintin, miért nagy szó?

Odaáig megvan, hogy Steven Spielberg az egyik rendező, biztos nem véletlenül szemelte ki ezt a feldolgozást, de volt ez magyarul? Kimaradtam valamiből gyerekkoromban? Látom képregény. Na mindegy, kihirdették a nem semmi szerpelőgádát, hátha valakinek mond valamit:

  • Tintin = Jamie Bell.
  • Captain Haddock = Andy Serkis.
  • Thom(p)son Twins = Simon Pegg + Nick Frost.
  • Red Rackham = Daniel Craig

Ezek eddig a biztos nevek.

human
írta
2009. 01. 27. 16:25
megjelenés
28
hozzászolás


28 hozzászólás a “Mi ez a Tintin, miért nagy szó?” bejegyzéshez

  1. Jamie Bell, a Jumper-ben az ő alakítása jobban “átjött”,mint a főszereplőhogyishivjáké.
    Andy Serkis : “drágaszágom”. :)
    Dani fiú alakításától meg kicsit félek,maradhatna 007-nél…abban jó.

  2. Simon Pegg + Nick Frost, ó yeah!
    Én sokáig azt hittem, hogy Rin-tin-tin feldolgozás, de nyilvánvalóan nem az. :)

  3. Az hagyján, hogy volt régen is magyarul, de most is van. :-) Könyvesboltba bemegy. Megvesz. Elolvas.

    Kényelmeseknek rajzfilm megy Tv2-n… új szinkronnal. :-S

  4. nem csak képregények, rajzfilmek is voltak anno, ha nem láttad, akkor tény, kimaradtál belőle :)

    mondjuk nem voltak annyira nagy számok, hogy az ember emlegesse, igazából rég elfelejtettem őket, ha most nem írod, csak úgy biztos nem jutott volna eszembe még nosztalgiából se

    a filmet meg majd meglátjuk, milyen lesz

  5. Ati: komolyan? Te jó ég, akkor én nagyon kimaradtam valamiből, mert soha az életemben nem hallottam még erről a Tin-tinről vagy miről, míg szóba nem került ez a film.
    (Az már csak a ráadás, hogy én először azt hittem, hogy ez a Tintin az a mese, amiben valami kentaurgyerek vagy mifene rohangál, és valamit csinál minden egyes részben. De nyilván nem az. :P)

  6. Wow, TinTin! Érdekes lesz, nekem nem maradt ki az életemből, de annyira nem is jött be. Spielbergben bízom, csak nehogy Tintin hűtőbe bújjon az atomrobbanás elől.

  7. Tipca: ez az a Lucky Luke-os, asterixes időszak volt, mikor viszonylag egymás után jöttek az ismertebb francia képregényalbumok itthon. 90-es évek eleje/közepe. Bár Tintinből nem jelent meg sok. Ellentétben ma. Tessék pótolni. ;-)

  8. Bocs, de a TinTin belga. Érzékenyek arra, ha lefranciázod őket :)

    Imádom a mesét, nekem gyermekkorom kedvence és ha Red Rackhamról beszélünk és megpróbálnak maradni az alapoknál, akkor ez kincskeresős lesz. Merthogy neki van olyanja. :)

    Így jobban belegondolva a képregény folytatásos részei (Le Secret de la licorne + le trésor de Rackham le rouge) egy DaVinci kód+National Treasure+Karib-tenger kalózai összegyúrt sztorija.

  9. Nem hiszem, hogy sok köze lesz a képregényekhez vagy a rajzfilmekhez, hacsak nem a hétévesek a célközönség.

  10. régen HBO-n ment ha jólemlékszem ez a mes és szerintem nagyon jó volt, legalábbis én gyerekként szerettem, ha minden igaz ebben volt Kalkulus professzor is, ilyen nyomozgatós történet, ismerve a mesét szerintem spielberg papa akár valami jóságosat is kihozhat belőle

  11. mai napig megvannak a régi magyarul is megjelent képregények, nagyon jók (és tényleg izgalmasak) voltak, egyik kedvencem volt. filmet már kicsit erőltetettnek tartom belőle.

  12. nem úgy volt, hogy az a shia labeouf gyerek játssza tin tint? spielberg valami ilyesmit magyarázott. vagy azóta a csákó túl drága lett?
    nem mintha érdekelne ez a tin tin dolog, ez is felejtős spielberg film lesz. inkább a mézga gézáékat rendezné meg az öreg filmen.

  13. nem mindegy mi volt a pletyka eddig? ez most a jelenlegi hír, a legfrissebb cucc, ha változik akkor elfelejtjük, de nehogy “úgy hallottam shia lesz” legyne belőle, amikor az tutira csak pletyka volt több hosszú hónapja.

  14. Tintinnek Belgiumban bronz szobra van. Asszem, tavaly volt valami évforduló, bélyeget is kiadtak az arcképével, meg mindenfelé találkozni lehet vele, házfalakon, stb. Igazi nemzeti kincsük, az egyik legalapabb európai képregényhős.

  15. sztem jó nyomozós-kalandfilm lesz, vagyis az eredeti cucc valami ilyesmi, Spielberg nem tud hibázni, ezt arra értem, hogy ami rossz filmje az mai filmgyártásban “jók”, amik pedig jók, azok csak egyszerűen “zseniálisak”.

  16. Sosem hallottam róla. Nálam is kimaradt. :) De a névsor az nem semmi. Akármi is, nagyon kiváncsi vagyok rá.

  17. tényleg hasonlít rá, csak a figura karaktere nem olyan, hogy SP játszhatná (sokkal komolyabb, elméletileg huszonéves és nem kétbalkezes, ahogy SP figurái szoktak lenni)
    amúgy kiváncsi leszek a Thom(p)son ikrekre, mert a képregényben elég sok helyzetkomikum van abból, hogy összekeverik őket, SP és NF viszont annyira nem hasonlítanak, gondolom majd a mindenható CGI megoldja

  18. gyerekkoromban a szomszéd haver révén rengeteg Tintint olvastam – izé láttam mert a francia akkor se ment és most se megy :) amúgy jó pár rajzfilm is készült a kalandjaiból.
    élőszereplős film á la Spiccberg? na erre kíváncsi leszek!
    a belgák mit szólnak mindehhez?

  19. Én meg ha már nekiállok nagyképűsködni, akkor utánanéznék, hogy hogyan kell írni a karakter nevét…

  20. Húgommal imádtuk. HBO-n néztük a rajzfilmet, a kapitány dumáit máig idézzük. “Köszvénykóros kagylóhééééj!!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.