Oscar livebloggin’, a mozi éjszakája

Hát ennyi volt, így a végére jól lelomboztak, le kellett volna feküdni a legjobb mellékszerpelő után. Én bírtam a Slumdogot, de el kellett volna dönteni, hogy mit akarnak vele, mert így szerelemgyerek lett, keserű szájízzel. Vagy a kisebb díjakat kellett volna neki adni, vagy akkor a kicsiket kiosztani jól, ha a nagyokat neki adják. Mondjuk amikor vagy 40 embert összekapott Boyle az átadóra, akkor elég valószínű lett, hogy leadták neki a drótot.

5:50 – Spielberg fogja átadni a legjobb filmnek járó díjat. De előbb egy marhajó montázs. Ki sem kell írnom ki kapta. Igen, a Slumdog Millionaire.

5:45 – Sean Penn megkapta a legjobb férfi főszerepre a díjat. Ó?

5:29 – na, jön a legjobb női főszereplő, 5 régi nyertes adja át. Kate Winslet kapta a díjat, csak meglett neki, csak papírforma ezt most?

5:25 – 1 díj egy reklám, ó.

5:22 – Dr Szöszi adja át a legjobb rendezőnek a díjat. Na, ezt megérdemelné Boyle szerintem, ahogy 000kor írtam… Danny Boyle. De akkor a legjobb filmet más kapja, köszi.

5:18 – ‘Oké, végigdumáltuk a nagy filmes nevek montázsát, most akkor jöhet az RTL búcsúja…’

5:15 – most komolyan, végig kell dumálni a RIP montázst? Hát b+meg, 1 perces néma csönd az Pannáéknak smafu? Mindenki tudja mit csináltak azok az arcok akiket mutatnak, aki nem tudja az meg tojt a halálukra is valszeg. Majd Panna koporsós temetésén is dumáljon valaki 40-50 év múlva.

5:08 – legjobb idegenyelvű film. Waltznak?! … Departures kapta

5:05 – na, de komolyan, ennyire nem volt jó a Slumdog. Csak akkor nézzük el ezeket a díjakat, ha többet nem kap.

4:58 – Legjobb betétdal, előadják őket rövidítve, ez is Slumdog lesz? (A Wall-E-t Peter Gabriel helyett a John legend próbálja előadni, de nem megy neki) — Slumdog, nemár. Ajihóóóajihóóó

4:53 – Na, bemutatják az idei év filmzene jelöltjeit. Ne aludjatok be, már nincs sok hátra. Na ki kapja? Wallenak! … és nem, Slumdog Millionaire. Nekem a Wall-E volt az, filmzeneközönbösként, az amit hallgattam simán a film után is.

4:51 – na, Panna nagyon vágja a színészetet, legalább annyira mint mi. Rourke nem érdemli meg? Vicc, baromi erős a férfi főszereplő kategória, ez tény, de Rourke ugyanúgy megérdemli mint a többiek.

4:37 – legjobb filmvágás: Slumdog Millionaire.

4:35 – legjobb hang: Slumdog Millionaire.

4:31 – Legjobb Hangvágás: Dark Knight.

4:28 – Will Smith adja át a Legjobb vizuális effektusok díjat, és kapja… Benjamin Button.

4:25 – 2008 akciói, figyelem. KUSSULJ MÁR TE FASZ kommentátor! Látszik, hoyg odavagyok az akciófilmekért, mindet láttam persze.

4:22 – reklám helyett vörös szőnyeg. Nem tudom mi a jobb.

4:19 – Legjobb rövid dokumentumfilm (picit bealvós rész) Smile Pinki nyerte.

4:13 – legjobb dokumentumfilm 2008-ban montázs. Interjúbevágásokkal, ami illik a dokumentumfilmekhez persze. Ezt a Man on Wirenek…[3 perc eltelik] meg is kapta.

4:01 – legjobb férfi mellékszereplő díj jön? Ledger? Nyilván. Ugye? Még a Requiem for a Dream zenéje is illik alá. …5 percnél tart a felvezető… izgulunk. (de durva lehet ha erre jelöltek, akármit csináltál, akármekkorát alakítottál, esélytelenek nyugalmával ülsz) — Heath Ledger kapta (a család veszi át).

3:58 – Ezt persze most szinte végig bírják kussban, a legrosszabb zenei részt. Gratulálunk lányok.

3:54 – mindjárt 4 óra, élőben csak itt a filmbuzin, meg még sok helyen, na meg az RTL-en. Hugh Jackman megint. Na, első zenei betét jön? Ja nem, csak Jackman énekel megint kicsit. Na jó, ez most rossz.

3:49 – Legjobb rövidfilm kategória, kapja a Spielzeugland (Toyland). Nácis film.

3:45 – 2008 comedy montázs! Seth Rogne és James Franco beszívva poénkodik azon, hogy miken nevettek. Ez a két hülye marhajó. 2008, amiket nem jelöltek a legjobb film díjára montázs.

3:41 – Legjobb vizuális effektusok jön valszeg (update, mégsem), és Biel elkap, amint átadja. Talán, csak előbb reklám?

3:31 – a legjobb operatőr díját fogja átadni Ben Stiller és Natalie Portman. Stiller Phoenixet játszik. Slumdog Millionaire nyert. Én a BB-nek adtam volna ezt.

3:28 – lányok bugyija már nedves, hiszen feltűnt Edward. Mit adnak át vajon. 2008 romantikus filmjei montázs. A zenés montászt miért kell átbeszélni? nincs is mit fordítani épp. Komolyan, ennyire sötétek hogy lehetnek a kommentátorok. Ha kinn nem beszélnek akkor itthon sem kéne. MInden harmadik filmet felismernek, LoL de bénák már.

3:35 – legjobb smink, ezt a BB-nek lécci… és az is kapta, Benjamin Button jól.

3:22 – ha jól értem a Legjobb kosztüm jön, a díjat kapja… A Hercegnő.

3:18 – Lol, a két szépség egymás mellett, Sarah Jessica Parker és Daniel Craig. Haha. A legjobb látványtervező díja jön. Benjamin Button képi világa kapott egy díjat.

3:14 – én nem tudtam a hurrikánról semmit, így ütött a BB, aki ezután látja az már nem fog meglepődni, hiszen Pannáék jól elmondták (a srác keresztnevét is kéne már tudni).

3:10 – legjobb animált kisfilm díja jön, ki nyeri? … lécci az Octapodit! … szóval a nyertes La Maison en Petits Cubes. Lol, aki átveszi nem lehet valami nagy angolos, thankyou sokszor és ennyi. Az este eddigi legjobb díjátvevő szövege.

3:09 – a legjobb animációs film díját fogja átadni Jack és Anniston bácsi… goesto Wall-E. Na ez várható volt azért.

3:05 – 2008-as évkönyv jól, animációsokkal kezdve. Lehet kussbaradni Pannák drágáim. Persze, nem kell rajzolni semmit egy 3d animált filmben.

3:02 – forgatókönyvek kimennek az elején, most az Adaptáltakat veszik sorra. Lássuk kinek megy… Slumdog Millionaire.

2:57 – legjobb eredeti forgatókönyv díját adja át ez a két humorzsák, óje, még egy jó díj az elejére… In Brugesnek menjen!. Na lássuk, a nyertes (poénos ez a forgatókönyves bemutatás, hogy ráírnak a képre)… A Milk nyert, ennyit erről, fuck? Viszont akkor ezzel úszott nekik a legjobb film simán.

2:56 – Tina Fey, Steve Martin feltűnt, poénkodnak kicsit. Panna, maradj a fahangnál sztem.

2:55 – na, filmbuzi is belassult, sokan vagyunk. Átdumálják a gálán átívelő történetet.

2:52 – Hugh Jackman montázs, lazítsunk.

2:52 – “a végére muszáj valamit spanyolul mondanom” Imádlak PANNA! Amúgy Cruz átlépte a 45 másodpercet.

2:46 – nos, a női mellékszereplőkkel kezdik a bulit, a nyertes… (na, elspoilerezik a Doubtot? gratula?)… még mindig csak sorolák őket, nemhogy megy a díj. Ha mindet ilyen lassan vezetik fel, ójaj… (4 perces felvezető!) Penélope Cruz kapta, a VCB-ért. erre sokan tippeltek.

2:44 – aki még egyszer a Streamről sír, azt örökre utálni fogom.

2:43 – kapunk egy nagyobb díjat kezdetnek? Éljen.

2:41 – I’m Wolverine!!!

2:40 – Még Jackman sem látta a Readert (inkább Iron mant nézett újra), ki látta egyátalán? Nyerhet vazz? Nulla hullámokat keltett.

2:39 – Mr Frost, i love you, — oh Nixon.

2:36 – Hugh megvédi a Dark Knightot, énekben, jeah! cool, na.

2:35 – Hugh énekel, Pannáék meg fahangon átdumálják a poénokat. “MIlyen szépen énekel” haha, ezt bele kell fűzni lányok. És milyen jól táncol, ez is el kell mondani.

2:34 – na nyomják, Hugh gyerek poénkodik.

2:29 – na, a Junkfood, cola, kávé kombo hatott, picit felrázódtam. Remélem nem lesz olyan unalmas a show mint tavaly.

2:28 – Jaj, lefogyott Rogen, nagyon, közben meg mindjárt kezd a buli.

2:27 – Seth Rogen és a férje Judd Apatow :) Na jó, nem Pannáék rontották el, de akkor is, fáradt poén.

2:26 – Marisa Tomei gyönyörű, omg, mennyivel idősebb nálam de megenném, nem Hannibal módra.

2:25 – Jack Black bácsi leoltja az interjúztatót.

2:24 – ne számoljatok azzal, hogy az Oscar.comon végigmegy a show, valszeg csak a redcarpet lesz, mert magát a showt eladták mindenkinek a világon, nem fogják feltenni ingyé.

2:20 – Penelope Cruz filmje. Yo. Plusz lol, Rourke oscar jelölésének a montázsába Marlboro man, haha.

2:19 – ha jól olvasom padlóraküldük a streamet, sorry. Rtl miért nem tudja neten is.

2:17 – Cirus a ruháiról beszél, omg, végre valami.

2:16 – Downey! Ez a Tropic Thunder jelölés ez kurvajó poén még mindig.

2:15 – HSM3 sztárok, XOXOXo. Reméljük jelöltként térhettek vissza.

2:13 – Danny Boyle elhozta az összes sztárt a Slumdogból, ott vannak a kiskölkök, szóval megy a szobor. Hahh

2:12 – sorry, de tojunka ruhákra, alul 20 percet mtuat a számláló. Lesz átívelő történet? Jacma bácsi villoghat. Random gondolatok.

2:10 – csak nekik vannak insider infóik! csak nekik, érzitek?

2:08 – “Nixon” iz here

2:06 – Amy Adams kételyben… izé, a Marisa Tomei a sztrippper vazz, nem játszott jól, vagyis igazából nem tudott jól játszani mert csak 3 mély jelenete volt, meg rengeteg cicimutogatós.

2:04 – nos srácok, meg se álljunk 600 kommentig. Milyne cipő van rajtad Winslet?

1:58 – mindjárt kzdi az RTl is a bulit. Szeretünk Panka, ugye te leszel? Kiszávorgtathanál egy szexvidijót.

1:22 – némá, a pénzhamisítókat adja az RTL? az tavaly vitt valamit. Még midnig nem láttam, de most már nem kapcsolódok be. De még ébren. Ettem egy pocket coffeet, chips tálba szórva, tévé vagy 4 hónap után újra beüzemelve (idecipeltem a géphez), kóla felbontva.

STREAM: vagy fél perc késéssel, de itt követhető az Oscar (az RTL stream). Nem tudom a végéig bírja-e majd. Mellesleg ilyen technikai kérdések gyomlálva lesznek a kommentekből. Ha elszáll a stream, ahhoz meg főleg nem lesz közünk, legyen tévé tartalékba emberek, ha nincs, akkor meg cikki.

0:00 – Nyithatnánk tippelősdit még ide a végére, de minek. Én annak örülnék, ha a Button gyerek megkapná a legjobb filmet, Boyle pedig a legjobb rendezést, mert a fejemben így osztottma ketté ezt a kettőt. Bármennyire bejött a Nixon, valahogy ezeknek örülnék. Amúgy ha mégis ez ügyben kommenteltek, max két címest, két mondatba fűzve esetleg, mert felsorolások uunalmasak.

Itt meg majd jövünk 2 körül, mindig a legfrissebb bejegyzés lesz legfelül, satöbbi. Mellesleg ez már a harmadik alkalom, szóval már-már múltra tekint vissza az oscar live rovat. Na. Ma még lenyomtam Wrestlert (talán bővebben a napokban) meg Screamers 2-őt, ez utóbbi remélem minden díjat megkap, akkora vígjáték volt.

human
írta
2009. 02. 22. 23:09
megjelenés
709
hozzászolás


709 hozzászólás a “Oscar livebloggin’, a mozi éjszakája” bejegyzéshez

  1. én a Frost/Nixonnak szorítok. magasan veri a mezőnyt (a Milk-et még nem láttam), igazán kár, hogy egyetlen díjat sem fog kapni :(

  2. nachos,chips, energiaital nekészítve, barátnőm már alvással gyúr, hogy kibírja majd ébren :D

  3. Tegnap hosszú napom volt és jól benéztem a napot, de úgy tűnik ma már tényleg lesz oscar:D Nixon ügyben még kár, hogy nem hoztam be magam, de van ami megvolt. Konkrét favoritom nincs, lesz ami lesz.

  4. Érdekes lesz ez az éjszaka, 5:45-kor megy a buszom, szóval a végén lévő komolykodásról lemaradok :(

    Hogy ne csak OFF legyen, díjak tekintetében Slumdog Button megosztott díjazásra számítok én is. Menni fognak a szobrocskák a végén mindkét oldalra.

  5. Az lenne a kérdésem, hogy ide be lehet-e linkelni egy képet, amin az Oscar eredmények vannak? Feltehetőleg fake, viszont nem akarok itt ünneprontó lenni, ezért mielőtt belinkelném, írtam.

  6. Azért utálom az ilyen kommenteket, mert mindig csak másnak adnak munkát, oylat ami szerintük jó lenn, a saját szemükben meg gerenda sem.

  7. heath ledger érdekes lesz, tényleg jó volt, de a heath ledgert akaró többséggel szemben nem tudom, hogy megérdemli-e, mert én sajnos még nem láttam sem a milket, sem a doubtot, sem a revolutionaty road-ot, hogy tudjam, josh brolin, philip seymour hoffman vagy michael shannon nem volt-e jobb nála.

    épp ezért riszpekt a “ledger for the win” pártnak, hogy ennyire képben vannak – én csak az 5. jelölt, bizonyos r. downey jr. jelölt filmjét láttam. és nem volt rossz a tropic thunderben. (persze a jelölése az vicces)

  8. Őszintén megmondom winnie, én is csak a Revolutionary Road-ot és a Tropic Thunder-t láttam. Részemről ez nem igazán objektív, inkább csak gyermeki akarás.

  9. Én láttam a Doubtot és Philip Seymour Hoffman alakítása magasan ver mindenkit.
    Szerintem még a Capote-nál is jobb volt.

  10. egyetértek én is az osztott felállással, bár sajnos nálam a SM messze nem ütött akkorát mint sokatoknál. a Button tényleg királyság lett.

    Ledger meg szerintem is megérdemelné a díjat, én csak a Milket nem láttam. szeretem Pennt, de nehezen hinném h überelte HLt.

    azt nem tudja vki, h az rtlklubbos verzsönnél kik próbálják magyarra rántani a dolgot? gondolom pannika tuti..

  11. “Ledger meg szerintem is megérdemelné a díjat, én csak a Milket nem láttam. szeretem Pennt, de nehezen hinném h überelte HLt.”

    Neki nem is kellene, mert más kategóriában vannak! Johs Brolin van jelölve mellékszereplőként! ;)

  12. BB-nek drukkolok, de van egy olyan erzesem, h a Slumdog itt is tarolni fog. Finchernek sztem elvbol nem adnak oszkart, pedig igazabol megerdemelne, annyira nem tartom ugyan kivalo rendezonek, de legalabb egyedi latasmodja van, manapsag ez is ritkasag szamba megy.

  13. riszpekt srácok, szvsz nem ér az egész ennyit, hogy másnap 6 táska alól nézzek a munkatársakra ;)
    Jó mulatást!

  14. Én is hulla fáradt vagyok már most… és még több mint egy óra van hátra :( !!!!

    Nagyon szurkolok Robert Downey-nak (annyira valószerűtlen a jelölése :P) , de szerintem semmi esélye Ledger ellen. Az Akadémia nem meri bevállalni, hogy ekkora hype után ne Heath kapja ….

  15. Nem lesz igazán párbaj sztem. Slumdog visz majd kb 6ot köztük best picture és best directing. A BB meg max 2őt esetleg 3at. De azért még drukk a TDK-nak! Jó lenne neki is ha legalább egy ötös összejönne:)

  16. én lemondtam a reggel 9 órás megbeszélésemet. Kóla bekészítve. Slumdog Millionaire remélem mindent visz.

  17. SASI, dettó… csak nekem nem lehet felejtős a suli… minden esetre sok kávé és drukk a kedvenceknek… Kate-nek különösen szurkolok. közben pedig lesem slumdogot, míg nem történnek érdekes dolgok. már bánom, hogy eddig nem néztem meg.

  18. SASI, chiara!!! Én is most nézem először az Oscart:)
    Kate pedig nálam is favorit, megérdemelné, hogy végre megkapja a szobrocskát:)

  19. Én most nézem élőben harmadszorra. Remélem a RTL-es kommentátorok idén nem lesznek olyan fársztóak, mint az elmúlt években.

  20. film: Slumdog Millionaire

    színész: Mickey Rourke – The Wrestler

    színésznő: Kate Winslet – The Reader

    mellékszerep: Heath Ledger – The Dark Knight

    mellékszereplőnő: Penélope Cruz – Vicky Cristina Barcelona

    rendező: Danny Boyle – Slumdog Millionaire

    animáció: Wall-E

    külföldi: Waltz With Bashir

  21. Szerelmes vagyok Kate Winsletbe! :)

    A feljebb lévő tippekkel egyetértek, szinte mindegyik biztosnak tűnik, max Mickey-vel cseszik ki az akadémia elvből! :S

  22. arany szobrocskát Kate-nek!!
    BB is kaphatna díjat.
    Miley Cyrus meg…mintha nagy ember lenne úgy nyüzsögnek körülötte.

  23. ha meglenne a pro7-em, még örülnék is
    kénytelen vagyok pannát hallgatni, ááá, :hajhullós smiley:

  24. hát nem ártana felébredni a kommentároknak.. a matthew broderick milyen öreg:O:Oazon azért csodálkoztam…Kiváncso vok de remélem h Heath megkapja :)

  25. Nha hello én is feltámadtam álmaimból :D azt állítják hogy Michael “Fuckin” Bay-el lesz Termination Salvationból videorészlet :>

  26. Lefekvés elött még elkalandoztam ide, gondoltam megnézem, h mik a hírek a filmes világban… és erre zomg, Oscar. TV gyors bekapcs, RTL Klub… 10 perc után, a 2 kommentátorcsodának sikerült lezsibbasztania az agyamat + az angol hangot is behalkították, h még véletlen se lehessen semmit sem érteni az egészből. Viszont örömmel közlöm, hogy a német kollegák a Pro7-en komment és minden idegesítő fordítás nélkül adják az eseményt.

  27. Downeyhoz visszatérve azért k*rvára meglepődnék, ha nem Heath Ledger nyerné a legjobb mellékszereplőt :O

  28. Most lehet h én vagyok a túl primitív ilyenekhez, de most nemmindegy h ki varrta fel rá a rongyát? o.O
    Azon van fennakadva mind, h ki csinálta ennek meg annak a ruháját.
    Ezek nem normálissak, komolyan. Nemtudják már hova elbaszni a pénzüket :/

  29. Szép estét mindenkinek!

    Van esély rá, hogy az oscar.com-on élőben lássunk valami eseményt? Mert most random redcarpet videók vannak bevágva

  30. Carnus: ez már csak így van, hatalmas lóvé van az Oscar bizniszben. És egy kis reklám mindig jól jön.

  31. Cruz kisasszony is kaphatna díjat. tetszett a film… csak Scarlett nem jött be. nem tehetek róla, nem bírom a nőt.

  32. Remélem Jack Blackék idén is nyomnak valamit, tavaly is az ő fellépésük volt a legviccesebb az egész showban! :S

  33. Amy Adams-nek nagyon szurkolok, de Marisa Tomei díjazásánál se vagdosnám fel az ereimet :)

  34. haha, köszi, főleg h ennyi figyelmet szentelsz mégis nekem. majd te is fogsz rajonongani valamiért, meglátod, még nincs minden veszve, hidd el.

  35. Ha jól látom még nem igazán írta senki, de a fent belinkelt oldalon az RTL stream nem működik már, viszont az ABC-s stream tökéletesen megy, úgyhogy akinek nincs pro 7 esetleg az nézze az ABC-t ha angolul követné az eseményeket :)

  36. Még sose láttam oscar gálát, aszittem ez valami vérkomoly dolog… nem gondoltam hogy ilyen lazára veszik:-)

  37. hat emberek en nem tudom mit nezek de a fenti linken az RTL klubra kattinva bejon valami felvonulas meg csiri csare mintha brasiliaban lennenk, gondolom nemjot nezek xD

  38. De ez rohadt jó, hogy elröhögcsélnek, de nem mondják, hogy min. Persze ha mondanák, akkor nem hallanám tőlük a dalszöveget, de azért mégis csak azért vannak itt műsortvezetni, vagy mi :)

  39. belefordítottak egy mondatot és akkor mindenki érteni fogják :p inább maradtak volna csöndben.

  40. az abc-s közvetítés is megtalálható a human által linkelt oldalon. Hibátlanul működik. Bocsi human az offért, csak hasznos lehet.

  41. Egyébként a többi színész jelölésnél is lesz ilyen, mert elég jó lenne, kicsivel jobb, mint a videóbejátszósdi. Ismét csak ismételni tudom magam: AMY ADAMS!!! :O

  42. Human: nekem nem a streammel hanem a blogmotorral van gondom !!!

    Ajjajj, ez ellen nem véd

    Hopp, azt mondta a szerver, hogy
    Timeout expired.

  43. jópofák ezek a felvezetések, valszeg mindegyik más fajta lesz! :) Grat penelopének, eddig semmi meglepetés! :)
    Na, milk is kapott valamit már! :)

  44. Jah ez igazából ezek szerint ien kukázós maradék osztás a milknek. Nem sok lesz több tehát jobb ha örülnek neki…

  45. “Aki olvasta a könyvet, az nagyon sok mindenben eltér a filmtől”

    Akkor én most eltérek a filmtől? :D

  46. Én annyira nem aggódok :) Slumdog behúz 6-7 díjat, a BB meg kap ~2-t szerintem. Aztán majd lehet rámcáfolnak, de ez egy kicsit részrehajlás és megérzés is a részemről :)

  47. azért remélem lesz vmi nagy meglepetés és nem az előreprognosztizált papírforma érvényesül

  48. meredis: Ezt ugye nem gondoltad komolyan :) A filmek nyilván ízlés kérdései, de azért nem véletlenül jelölték a WALL-E-t ennyi kategóriában. Egyszerűen zseniális, hogy gyakorlatilag dialógusok nélkül, robotok mozgatásával mennyi érzelmet ki tudtak fejezni. Persze nem akarok ebbe belemenni, de ettől kevesebb fix kategória volt ma este :O

  49. CyClotroniC azért szerintem a férfi mellékszereplő biztosabb, mint Wall-E nyereménye volt… de nagyon örülök Wall-E nak, mert én is annak szurkoltam. De azért Kung-Fu Panda sem rossz, csak nem elég jó egy Oszkárhoz :)

  50. Na ez is várható volt… Megkapják még a jelmezt meg a sminket és meg is állnak a 3 díjnál valszeg.

  51. Nha BB… ez azért várható volt, mint ahogy te is írtad Human a kritikában, nagyon király volt a film látvány szempontjából(és más szempontokból is) :)

  52. Megérdemelt díj, de a Changeling is megkaphatta volna. Különben ez volt az egyetlen sztem a TDK jelölései közül amit nem ő érdemel… tehát hajrá tdk!

  53. Ahogy elnézem blokkosítva meg is kapják :)

    Egyébként nagyon durva idén az átadás meg a díjak körítése, hogy ennyire vizuálisan az arcunkba kapunk mindent. Meg az is tetszik, hogy egy-egy díjátadó-páros több kategóriát is prezentál, mert így nem azzal megy el az idő, hogy mindenki a kötelező jópofizással kezidi.

    Hmmm… Közben a DUCHESS meglepett. Nem azért mert nem érdemli meg, mert itt aztán tényleg volt meló a ruhákkal, csak nem gondoltam volna, hogy megkapja.

  54. az lehet hogy joker “pofája király” ahogy te mondod de technikailag a béka segge alatt van BB-vel szemben…

  55. Igazából szerintem ezzel meg is állt a Benjamin Button. Hacsak nem lesz film/rendező megosztás, és szerintem nem lesz, akkor nem igazán látok már olyan kategóriát, ahol papíron esélyesnek tartanám.

  56. mi a faszért nem tudnak legalább a zenés összevágott szaroknál kussban maradni??

    balázsipanna monnyonle

  57. “nem igazán látok már olyan kategóriát, ahol papíron esélyesnek tartanám.”

    Best Visual Effects

  58. vagy ha már minden filmcímet próbálnak bemondani akkor legyenek precízek. a nick and norah’s infinite playlist feltűnése alatt erősen kussoltak, azt se tudták mi az.

  59. “lányok bugyija már nedves, hiszen feltűnt Edward.”
    A lányok nevében kikérem magamnak, nálla rondább pasit ritkán látni. Talán csak az Efron kölyök..

  60. DCIJB: Na igen, de a Dark Knight-nak is odanyomják a mellékszereplő mellé az 1-2 kötelező technikai díjat, én ott inkább a TDK-t tartom sanszosnak, de majd kiderül. Valóban nem esélytelen a BB, de nálam ott csak második. Persze ez csak tipp.

  61. Cinematography! Na ezt a Slumdog kell adni, vagy ejnye-bejnye. A zene mellett ez volt a legerősebb pontja a filmnek.

  62. Ezt akartam én is kérdezni, mert jó a TDK, de azért itt furcsa lett volna, ha a Slumdog-ot lenyomják. Egyszerűen mestermű, amit a kamerával alkottak ott. A TDK Ledger mellett inkább a hangban/hangvágásban lesz majd erős szerintem, meg a vizuális effektekben esetleg. Bár még ezeknél is verheti a Slumdog vagy a WALL-E.

  63. Nyugi. A tdk előtt még sok lehetőség van, a BB előtt már gyakorlatilag nincs. A slumdogra sztem várható volt.

  64. “Egy forgatókönyvírói bravúr okán ismerhetjük meg Jamal múltját”

    Ez azért Top5-ös mondat volt az esti beszólások között, pedig elég erős a mezőny. :D

  65. spamdog: Remélem előadják, bár Peter Gabriel állítólag behisztizett. Mondjuk nem is ő érdekelne, hanem a Slumdog-ból az O Saya :) Rahman remélem, hogy behúzza mindkét Oscart, mert eszméletlenül nagyot alkotott a srác, és nem hiszem, hogy ő többet a jelölés közbe is kerülhet majd :(

  66. Jáj, pont, mint tavaly, meg előtte. Pannáék röhögnek a vicceken, de le már nem fordítják felét se :D (goto pro7) De ez a ananászexpresses jó :)

  67. Ennek mi értelme, hogy a két drága , nagyon tehetséges magyar kommentátor végigröhögi az egészet…?

  68. CyClotroniC : az elején feltűnt egy pillanatra Peter Gabriel. Lehet hogy vége a hisztinek, esetleg engedig végigénekelni neki a dalt?

  69. Csak én érzem egy kicsit ennek a rövidfilmnek a sztoriját Élet Szép koppintásnak? Ettől még persze lehet jó, csak úgy beugrott :O

  70. Ezt úgy bírom hogy a Frost/Nixonnál is meg a Milknél is benyögik, hogy igaz történet.
    A következő az lesz, hogy a Benjamin Button fikció ám, ne tessék elhinni…

  71. Tom Hanks-et se zavarta, amikor zsinórban behúzott két főszereplő díjat a Philadelphiáért és a Forrest Gumpért, de ők azért Sean Pennt szépen leírták :)

  72. Lőjjék már le Zack Efront… ha még 1x meglátom összehányom magam… irritáló kis vakarék… a többiek jók :D

  73. nekem nincs semmi bajom vele, búlvárt nem olvasok, ő jobban énekel, mint én, ha a kislányok szeretik akkor akár megtehetik, mert mindig kell manapság valamiért rajongani abban a korban

  74. jajjj Pannácska megy a szekér????????? áááááááááááááááá ezt a nőt megfogom ölni :)

  75. Hát annyira nem követtem a csajt, mert nem az én zenémet nyomja, de sokkal csinosabb volt régen. A hangjával viszont semmi gond.

  76. “annyira beleélte magát Joker szerepébe, hogy depresszióba esett a forgatás alatt”

    ezt kb úgy jelentette ki mintha Ledger mondta volna neki személyesen

    gyökér.

  77. A faszi James Brolin helyett tényleg James Bond-ot mondott, vagy csak nekem ártott meg az efron cooper combo?

  78. Na úgy látom megint ez a beszédmondós formátum lesz, gondolom főszereplőknél is megtartják, ez viszont nagyon nagyon jó ötlet szerintem.

  79. tök jó hogy mire kitalálják kit mutatnak, arra már mást…aki nem tudja ki-ki az nem lesz okosabb, meg nem jegyzi, csöppet fölösleges…de erre rájöttek ők is már talán

  80. Annyira aranyosak, hogy most a dokumentumfilmes vonalon ülnek szépen kussban, ahogy amúgy a többi videómontázs alatt is kéne, csak most nincs semmi überdurva “insider” infojuk :D

  81. Tulajdonképpen az egyetlen díj volt ez, ami miatt fent maradtam, nyert, és mégsem vagyok túlságosan boldog

  82. MEGKAPTA MEGKAPTA MEGKAPTA!!!Azért durva volt ah Brad Pitt is majdnem elsírta magát…meg még sokan mások…tényleg szép pillanat volt az egész…bár a legmeghatóbb talán az lett volna ha a lánya is ott van

  83. Nha jó, mostmár én sem bíírom… akkor a listán már szerepel Zack Efron, és Pannáék is :DD jőjjük le az egészet xDDD

  84. Ez mindent megért hogy lássam, megérte fenn maradni! És Heath is látta odafenntről:$ Gratulálunk Heath kimagasló volt:!

  85. na visszatekintés a vörös szőnyegre… mivel mindenki pózól, ebből gyakorlatilag diavetítés lesz

  86. azért elég rossz a h legjobb filmre jelöltek nagy részét be sem mutatták még itthon…meg a másik az a felolvasó március 5.én jön a moziba :D na jólvan még Jackman is kiparodizálta:D

  87. na én az ágyból nézem tovább,Nektek további jó szórakozást és kitartás Pannácskához…nekem már biztos hogy Pannás rémálmom lesz :S adios

  88. ááá. Ez az elő nem ok díj… Nah mindegy. Ez nem feltétlenül megérdemelt, akk inkább tdk…

  89. Na TDK fanek most kapaszkodjanak, mert itt van esélye a hangnál és hangvágásnál, hacsak a Slumdog vagy a WALL-E meg nem vicceli :)

  90. “Ti láttatok Transformers részletet? :O”

    Ha lett volna, akkor a készítők elnézték volna az évet! ;)

  91. 357. spamdog

    Tudom hogy The Hives (asszem valami Tic Tic Booom a címe), de magyarországon már hónapok óta UPC reklámzene. Keress rá Youtube-on, szinte csak magyar kommentek vannak …

  92. ejj de sok TDK fan…

    Pit mostmár elkezdhet parázni. Kamudijak megvannak… legjobb film/legjobb férfi főszereplő egyre sansztalanabb.

  93. miután felolvasták a borítékot:

    pannacska: “első oscar jelölése mindhármójuknak”

    mr.faszsetudjahogyhívják:”és egyben első oscarjuk is”

  94. Redneck : ne menjünk bele (Már akkor The Hives koncerteken voltam amikor a UPC még a Szőke kapitányt sem kezdte el)

  95. Na most az a durva, hogy én filmzene, betétdal, rendezés és film kategóriában is a Slumdoggal számoltam, az pedig 8 Oscar-díj. Csak így tovább, mert megérdemli :)

  96. Adäm: Te láttad a filmet? Eszméletlen jól van vágva, főleg az idősíkok közötti váltások.

  97. “családomnak, szüleimnek, feleségemnek” olyan hangskálával mondta en kicsi Pannácska… szinte bealudtam… lőjjük leeee! :D

  98. Nemár… Annyira túlértékelik ezt a filmet!! Rendezés, film még oké.

    De hang, zene, vágás??
    TDK-t, Benjamint meg hanyagolják. Nehogymár :S

  99. Vágás nem TDK…????? Atya ég… Az a film 2 és fél órája úgy eltelt h pislant az ember… Hát bvazzze mire kapjon ha nem vágásra??? beszarás..
    Második lopás a tdktól…:(

  100. Érdekes hogy a Slumdog Millionaire ennyire jó a technikai kategóriákban a kicsi költségvetés ellenére,habár én a Tdk-nak ítéltem volna a vágást

  101. ez a fejtegetés elmenne vmi filmművészeti egyetem egyik előadásának is, annyira vágják a témát pannáék!!

  102. Na, azt hiszem a The Reader-t se nézem már meg. Köszönjük szépen a “szakkommentátornak”, aki nincs tisztában a SPOILER fogalmával!

  103. Fasztudjaki: “Jövőre majd amikor itt ülünk”

    Panna: “HA itt ülünk”

    Legjobb. Ever. Jövőre már ne legyetek!! Htxbye

  104. Nyílván ízlések és pofonok, de TDK legalább ennyire túlértékelt akkor… Izgalmas, látványos, imádtam a moziban (sound díjat én sem értem), Ledger miatt megvan a pátosz, stb… De ez sem több akkor…

  105. spamdog: Te vagy az arc. De tényleg. UPC reklámzene és kész. Vállalom a The Hive rajongók össze megvetését. Ne ezen kezdjünk el ágalni rendben? Rendben.

  106. Engem most kezd el idegesíteni ez a két jószág… ” 2009-ben jönnek a vidám filmek, vége a nyomott hangulatnak”
    Istenem…

  107. DDavid: Sound minden hang, zörej. Nem csak a robbanás meg fegyverropogás, hanem ajtónyílás, lépések, háttérhangok, tömegmorajlás. A vágás se annyiból áll, hogy üldözéseket kell szétvagdosni. Nagyon sokszor dráma nyeri a vágást, ahol jóval ritkábbak a vágások és hosszabbak a snittek. Nem ezek a faktorok a perdöntőek. Vágásnál az is nagyon fontos, hogy a totál, közeli meg egyéb képek hogyan váltják egymást, mennyire fokozza vagy lassítja a film tempóját, stb, stb, stb… Imádtam én is a Dark Knight-ot, de abszolút megérdemelt a Slumdog győzelme, de mondjuk megértem, hogy sokan szeretnék a TDK sikerét. Nyilván az is rohadt jó, mert különben nem jelölték volna, de csak azért mert pörgősebb és akciódúsabb még nem jelenti azt, hogy profibb vagy több a belefektetett munka.

  108. szerintem ezt az egészet a forma1-es közvetítésekben az interjúknál és egyéb műsorokban néha feltűnő gyorsanfordító’ fordítóembernek kéne csinálnia (enyhén dörmögő hangja van), és akkor ő, amikor kell, akkor csendben lenne…

    szerintem mindenki boldogabb lenne

  109. “Meryl Streepet a Mamma Miá!-ért sosem jelölnék”. Ja. Mert aztán Az ördög Pradát visel olyan mély dráma volt. Hülyék ezek az biztos..

  110. egyébként nézhetnénk (többen nézzük most nálunk) a pro7-en is eredetiben, de akkor fele ennyi dolog lenne, amin nevetni lehet

  111. CyClotroniC: tök igaz… nehéz ezeket a jelöléseket és díjakat adott kategóriában úgy tekinteni, hogy ne az egész filmet nézd, hanem tényleg csak a “szakmai” részt…

  112. fcking dilinyovich : Na még csak az kellene, az az ember tud még igazából hülyeségeket beszélni.

  113. Ááááá… Most jön a zene meg a betétdal. Remélem tolnak valami showt, mert jó a jelöltlista mindkét kategóriában.

  114. Nem is lenne olyan negy baj ez a két “lopás” ha nem vették volna tisztán el a jelölést a rendezés, az original score, meg a best picture-től a tdknak. különben a második nekem is egyértelműen a slumdog volt, hang meg tán még a wanted.

  115. PANKA!!! NEEE!!! Könyörgöm ilyeneket tényleg ne :D Hát, de ő akkora insider, hogy tudja, hogy Rourke milyen, és hogy mikor alakítja magát. Na ez azért tényleg meredek volt :D

  116. Ezt a faszt :S:S:

    Nem tartom Mickey jelölését megérdemeltnek, mert önmagát alakította.
    Köszönjük Emese… Mennyél már haza

  117. Fame szerintük könnyed, szórakoztató szombat esti film? rotfl
    Ja és a Mickey Rourke magát adja szöveget utoljára Szabó István mondta el az m2-n 1 órával a műsor előtt…

  118. Na zene fronton megint arat a Slumdog, max még a WALL-E tud belenyúlni szerintem a mézesbödönbe. Rahmannak egy díj minimum kijár, ha nem kettő.

  119. “ugyanolyan alapon ahogy mi vagy bárki más. Teljesen jogosan.”

    Attól mert még egy színésznek vannak személyes tapasztalatai az adott témában, attól kisebb lesz az alakítása? Elvesz valamit az érdeméből?
    Nagyon nem…

  120. ezaz. ennek díjat kell átadnia. Alicia oké…de ne már. a következő díjat meg a kis barátnőcske adja?
    Slumdog. Grat.

  121. Adam: Egyáltalán nem, de egyrészt önmagunkat alakítani lényegesen kisebb kihívás, mint mást. Nem is ez itt a lényeg. De ha Panni aszondja hogy Ő (!!)Szerinte(!!) nem annyira jogos ez a jelölés akkor az úgy van és kész. Ő szerinte nem az. Mások szerint meg az. A személyes véleményhez való jogát gondolom nem szeretnéd tőle megfosztani. Van film amit szivesen látnál jelöltként és nincs ott? Vagy ami ott van de szerinted nem kéne hogy ottlegyen? Vagy amelyik díjat nyert, pedig szerinted másik érdemelte volna meg? Ha bármelyik kérdésre igen a válasz akkor onnan már könnyen átkötöd miről beszélek. Remélem.

  122. Simán a Wall-E a legjobb filmzene. Kirázott tőle a hideg, mikor hallottam moziban. Mondjuk szerintem a Slumbdog messze nem olyan jó film, mint ahogy dobálják neki az oscart. Az operatőrit simán nyeri, de hogy a többit tuti nem, az is sima ügy. 2008 legjobb filmje akkor is Wall-E. :)

  123. Rahman remélem nem ment messzire, mert nem sokára megint övé a színpad az O Saya-ért ;) Szépen érint az a 8 díj…

  124. Nekem különben a slumdog zenéjéből semmi nem maradt meg. Biztos jó voltm de sztem igazából itt is méltatlan mellőzés volt a tdk…

  125. DeluksZ: jogos, szerintem is midnenkinek a sajat zoknija :)) ha szerinte nem erdemelte meg akkor nem, nagy kaland

  126. DDavid: Egy jelölést mindenképpen megért volna a zene. WALL-E és a TDK is hatalmas volt zeneileg, de egyszerűen a Slumdog azért volt nálam a legdurvább a mezőnyben, mert nagyon nagy szerepe volt az atmoszféra megteremtésében (itt hozzáteszem, hogy a WALL-E-ban is főszereplő volt a zene – kár hogy csak 1 kaphatott) :(

  127. áááá :( hogyne, persze. Egy embert nem tudok megnevezni, aki emlékezne a Slumdog zenéire…grrr.

  128. Mondjuk akkor már inkább O Saya, mint ez… Meg persze Wall-E lehetett volna eggyel, ha már az előző is Slumdog volt…

  129. Na én elhuztam… nem bírom ezeket a hüje Pancsáékat… majd holnap megnézem a végét… jo8 mindenkinek! ;)

  130. nah mostmár írok ide, mert tökre tele a tököm, és gondoltam megosztom az agyf@szt veletek, ha nem gond..
    ez a slamdog millionar sztem azért kurvára fel van hypeolva..oké elismerem, biztos szóp, meg jó film, de a tököm tele, hogy már hányadik díjat kapja, tulképp csak azért mert “jajj, hát milyen szép, elgondolkodtadó témát dolgoz fel” stb…
    meeg pl vágásnak hogy lehet adni neki? ez egy olyan kategória ami pont h kb csak akció filmnek kéne adni, mert ezekben a leginkább fontos és szükséges..fényképezés szintén, meg a sound mixing is…
    filmzenéjét meg mint mondták 20 nap alatt dobta össze…nah bravo..akkor azt igazán díjazni kell..képzelem milyen lehet..betétdal szintén..

    tudom kicsit túlzásba este..de akkor is idegesít..:/

  131. Úgfy néz ki nem lesznek nagy meglepetések a mai este folyamán! Legalábbis Kate miatt remélem! :)

  132. a slumdog nagyon kaszál 6ot nyertek már a Benjamin Button meg 4et azt hiszem…kiváncsi leszek M.Rourke megkapja e:D iszonyat durván néz ki :)

  133. levist: Nekem megvan az OST és szerintem fel is tudnám sorolni sorban a számcímeket. Mondjuk én is az O SAYA-ért adtam volna inkább, az jobbra sikerült. A “They can’t touch me” vokál rész az elején a gyerekek üldözésével nehogy már ne maradjon meg valakinek, aki megnézte a filmet és szerette is. Az egyik legemlékezetesebb jelenet volt zeneileg és operatőrileg is.

  134. 5:05 – na, de komolyan, ennyire nem volt jó a Slumdog. Csak akkor nézzük el ezeket a díjakat, ha többet nem kap.

    Szívemből szóltál

  135. Slumdogban a vágások kiválóak, gondoljatok csak a menekülős részre az elején, azt vehetjük akciónak azért rendesen. Zenéről meg annyit, hogy amióta láttam a filmet, úgy másfél hónapja saccra, azóta azt hallgatom:)

  136. Slumdognak 8 lesz ez szász, nem lesz megosztott directing picture…
    De télleg ez már egy picit túlzás. Ennyit azért nem érdemel…

  137. barney: Azt írtad, hogy “képzelem milyen lehet”. Tehát feltételezem, hogy nem láttad a filmet. Akkor honnan tudod, hogy nem érdemli meg? Talán előbb meg kéne nézni. Vágásnál meg nagyon beszűkült dolog azt kijelenteni, hogy csak akciófilm kaphat. Amire konkrétan emlékszek, hogy a Traffic meg a Crash is megnyerte nem rég, és hát mindkettő dráma, de mondhatnám a Chicago-t is példaként, ami musical.

  138. jaj ezt a felesleges vitát. nyilván nem csak akció kaphat vágást, sőt, pont a vágást nem is vitatnám slumdogtól, de a legjobb betétdalt simán.

  139. pedig szerintem megkapja a legjobb filmért a slumdog, és ha gyerekekkel együtt kifutnának mind a színpadra az valami fergeteges lenne, ott lenne tömény gyereköröm, azt szívesen nézém

  140. Directing még mehet Dannynek, csak a Picture, CSAK a Picture menjen másnak könyörgöm!!

    Benjamin, Milk vagy akármiiii csak ne a Slumdog

  141. Nem tudom, mit hallottatok arról, hogy viszonyul Bollywood és úgy egészében az indiaiak a Slumdog-hoz?!

  142. ez fura: szerintem slumdognak oké a vágás, én az operatőrit venném el és helyette inkább adnám a TDK-nak, de mindegy

  143. agyonhype-olják a slumdogot
    mert: India
    szvsz az eddigi díjaival mondjuk h egyetértek
    kivéve a vágás
    mert a TDK-val nem szabad 1 lapon említeni.

  144. Esküszöm nem vitatkozom, csak kérdem, hogy a Slumdog ellendrukkerek látták a filmet? 1999-ben volt velem is az, hogy néztem az átadót és rohadtuk szurkoltam a Green Mile-nak és nem értettem, hogy a pucér csajós, rózsaszirmos film miért húz be minden nagy díjat, mikor a Green Mile zseniális volt. Akkor még ugye a moziban lehetett a leggyorsabban filmet nézni, így nem is láthattam az American Beautyt. Majd miután láttam, magasan az egyik kedvenc filmem lett, és hamar megértettem, hogy miért nyerte meg azokat a díjakat. Azóta eszembe se jut felháborodni egy olyan film sikerén, amit még nem láttam, pláne nem nyilvánosan, mert még a végén hülyét csinálok magamból. Persze biztos sokan láttátok és nem szerettétek, vagy sok kategóriában mást tartottatok jobbnak. Nem is nekik írom ezt most, hanem azoknak, akik látatlanban tudják, hogy ki mit nem érdemel meg.

  145. Ki ez a szánalmas pöcs? Aki nem tud még egy nevet sem kimondani és még el is röhögi… Mellesleg ennyi ööö-zést egész évben nem hallani, mint amennyit ő produkál.

  146. Még nincs vége ugyan az Oszkárnak, de szerintem teljesem semleges volt maga a show. Hugh Jackman hol a jó életben van???? Nem ő a showman?
    Ezek a lagymatag táncik+betétdalok ehh. Beyonce már dögunalom, az elmúlt X évben mindig előadott valami.
    Az egyetlen pozitívum ez az 5 régi oszkárt kapók felvonultatása, de ennyi. Hol itt a “megváltás”, amiről annyit írtak, hogy csökken a nézettség és új producerekre van szükség, akik majd jólmegmutassák. Hát nem tették…

  147. Hajrá Kate!!!!Szerencsére legalább akkora esélye van, hogy ő kapja, mint hogy elkezd majd sírni a köszönőbeszéde közben! :P

  148. Jó, Danny még oké. De mááás legyen a Picture!!!

    Gondoljatok már bele: TDK tényleg csak a hangban és Heath alakításában volt a legjobb? Esélytelen…

  149. Anne lehet verné. De Kate fogja nyerni. és Marion beszél róla. hát igen. Két csodás színésznő.

  150. Kate Winslet megkapja, és 5 jelölés után már tényleg ez a minimum, viszont Anne Hathaway-nek azért az esélytelenek nyugalmával szurkolok, mert nem kis alakítást tolt a filmben. Mondjuk úgyis jön a papírforma meglepődés, oh my god, thank you so much, sírás, bőgés, örömkönnyek… :)

  151. Megmondtam! Ez az!!! Megérdemelte!!!
    A legnagyobb hiba lett volna ezt másnak adni! Gratula Kate!!!

  152. És végre ennyi év után megnyerte…:) /mondjuk ezt igazából a reader és rev.roadér közösen kapta/…

  153. Most naon kész lehet Kate az biztos… Iszonyat nagy munka van emögött… Tipikus életműdíj…:)

  154. Kate tiszta cuki. és csak én nem látom, hogy a többiek is úgy gondolták, hogy megérdemli, vagy csak túl jó színésznők?

  155. hát ez durva én úgy éltem le az elmúlt éveimet, hogy Kate Winslet oscart kapott az Eternal sunshine-ért

  156. Ja, lehet Pitt a surranópályán befut még a végén? :) Bármennyire szépfiú, 12 majom óta tudjuk hogy tud… :)

  157. brad pitt a 12 majomban és a harcosok klubjában hozta igazán a karaktert, sztem a benjamin button másra is oszthatták volna és most ugyanúgy jelölt lenne!

  158. Szerintem Bradnek az életben nem fognak Oscart adni, úgy jár mint Peter O’ Tool.
    Vagy max, mint Paul Newman…

  159. Swarley: szerintem sem ő a nyerő, de okozhatna meglepetést… :) Rourke több jelölést tán nem kapna…

  160. na Sean Penn, mondjuk nagyon jó színész, btw ideje megnézni a Milket, még ha annyira em is érdekel

  161. Hár Rourkot továbbra sem szeretik annyira…
    Penn egyébként kiváló színész, de durva, hogy ez már a második oscarja! :S

  162. Egyrészt rohadtul megérdemelte (bár Rourke is zseniális volt), másrészt nem érzik most cikinek Pannácskáék, hogy leírták úgy másfél órája? :D

  163. Szegény Rourke /mer ezért megérdemelte/, + szegény Pitt /mer az elmúlt évekér megérdemelte volna/

  164. Gyűlölöm az ilyen politikai példabeszédeket baszki. El is ment a kedvem az egésztől. Mi lett volna a világból ha nincs buzipropaganda. A jó k*rva életbe.

  165. sixx: arra gondolt, hogy eddig ugye az előző évi díjazott adta át az ideit… de ez most borult valszeg az új koreográfiának köszönhetően…

  166. Ezt komolyan nem hiszem el. Majd én is forgatok egy kemény buzis farkalós filmet, remélem Boyle után én kapom majd az Oscart…

    Hihetetlen. Pedig Penn a full kretént nyomja’

  167. Na jöhet a 8. Slumdog díj és így ezzel igen kerek lesz az egész este.

    8 Slumdog Millionaire
    3 Benjamin Button
    2 Dark Knight & Milk

    + Kate Winslet és WALL-E is megkapta a magáét. Én maximálisan elégedett vagyok :)

  168. Télleg kerek így az este… Minden kapott valamit, ami jó volt… És az átadó is jobb volt, mint az elmúlt évek gálái…

  169. Általában elégedetlen szoktam lenni a Oscarral, de valahogy tavaly és idén is nagyon durván jól osztották ki a díjakat. Megérte fennmaradni. További jó reggelt mindenkinek, aki végig itt volt :P

  170. a rendező után biztos voltam benne, hogy slumdog viszi a legjobbat is, tényleg kevés kivétel volt az évek során

  171. jó volt veletek oscarozni. asszem tradíciót csinálok az élőben oscarozásból. egy óra és go to school. kiváncsi leszek hogy fogom bírni :D

  172. Hugh Jackman!!!! újra, jó házigazda volt, bár nem szerepelt sokkal többet mint egy random táncos xD

  173. én is forgatok indiában 1 písz láv júnití filmet és bezsebelek 8 díjat
    sajnálom hogy a TDK csak kettőt kapott:/

  174. köszi a liveblogot, human, mindenkinek jó éjt, meg jó munkát, vagy jó sulit, avagy akármit :)

  175. 8 oscar azért nemtudtam a BB érdemelt volna még…de nemtom még nem láttam a Slumdogoot de már non kiváncsi vok …de maga a gála nagyon ott volt…Rourkeot sajnáltam egy kicsit..:)de visszatért sean penn is megmondta..:) a brádáz:D:Dna jóéjt

  176. Papírforma, de igazságos volt ez a kettő. Két technikait + zenét nem érdemelte sztem csak meg a slumdog… Picit sok ez a nyolcas így, de azér ok. A nagy vesztes nyílván a BB /10 elvesztett oscar/ és sajna némileg méltatlan módon a TDK. A Penn díj azér meglepett…

  177. talán jobban megosztódhatott volna a TDK, SM, BB. persze nem egyenlő arányban, de mégis kicsit közelebb

  178. Pitt úr alakított na de Oscart ne várjon érte
    TDK meg +2 díjat simán vihetett volna
    de közbeszólt a számisztika
    a 8assal a slumdog melynek a forgatókönyve ténylegesen kiváló lett!

  179. Lehet nekem unalmasabb volt ez az Oscar, mint az eddigiek. Valahogy ez az új átadásos gála sem nyerte el a tetszésemet, egy-két ötlet kivételével. Na, mindenkinek további szép napot!

  180. Egesz papirforma oszkar volt, mondjuk a legnagyobbat en az idegen nyelvu filmnel koppantam, annyira biztos voltam a Waltz gyozelmeben. Relative meglepett persze Penn is, illetve az animacios rovid filmnel a Presto is 90%os tippem volt, de a tobbi sztem erosen varhato volt. Slumdog tarolt, holnap megnezem, aztan nyiltakozom, h realis volt-e szerintem.

  181. Hát szerintem ez ngyon gáz…

    Én láttam a Milk ivételével az összes jelöltet, és számomra a Slumdog még dobogón sincs, sőt…

    Szerintm BB érdemelte volna meg, és a rendezést is. Bár szegény Fincher sosem fog Oscart kapni. Nem baj, remélem jövőre bezsebelnek valamit értelmes filmek is. (Lesz új Denzel, meg Sam Jackson film is :P)

    Nah mindegy…

    Ezért nem érte meg fent maradni…

    Szerintem a sorrend íy lett volna helye:
    1. BB
    2. Nixon
    3. TDK
    4. Slumdog

    Jó éjt/reggelt mindenkinek

  182. Hát nem volt egy nagy durranás ez az Oscar. Ami pozitív volt nálam az Kate Winslet, Sean Penn győzelme, a negatívum meg a Slumdog… Nem rossz film, de ennyire nem jó… Nekem a Reader is jobban tetszett nála, + a Benjamin Button is kaphatott volna még pár díjat, na meg a TDK… De hát ez van, jó reggelt.

  183. én is elköszönök
    kellemes alvást/munkát/iskolát mindenkinek
    és enyém volt a 666. hsz.
    ill. köszönet human-nak a live blogért;)
    “Jippijájé!” (Brúsz Vili)

  184. Tényleg lehetett látni ki, mi kapja a szobrocskákat, de megérte fennmaradni. Jackman olyan show-t csinált, öröm volt nézni…ezek a kommentátorok meg hííí…. :D

  185. Návai Aniko három nappal ezelőtt azt mondta a tv2-n, hogy “ez lesz mindenidők legunalmasabb oscarj, mert semmilyen meglepetés nem lesz.” Fel is sorolt vagy 10 kategóriát meg a győzteseit és egy híjján mind be is jött.
    (az az egy Sean Penn gyözelme, mert Návai Mickey Rourke-ra tippelt.)

    Amugy valóban unalmas volt és egysíkuan bugyuta ez az Oscar átadás. A slumdog jó film, de mondani valóban meg sem közelíti a BB-t. Danny Boyle mondjuk megérdemelte az Oscart, de mivel én Fincher rajongó vagyok, had ne örüljek már neki. :)

  186. azért most jó hallgatni a szabó istvánt és a koltai lajost a naptévént(!) (naptévé: búúúúú) :))))

    jókat mondanak

  187. F*ck the oscars — a legjobb betétdal miatt!

    De azért Sean Penn RLZ!!!! Végre olyan lett 2 Oscar díjas, aki meg is érdemli!

    Nomeg Pénelope Cruz-nak is sokszoros hip-hip hurrá!

  188. Azért vicces, h az akadémia ennyire azon izzad, hogy növelje a nézettséget – közbe pedig totál kiszámítható a díjak min. 99%-a… ezek után ne csodálkozzanak, h lassan már a kutya se nézi … pff :P

  189. Best Picture – nagyon erős mezőny leggyengébb tagja kapta, csalódott vagyok

    Best Actor (Leading) – bárkinek örültem volna, grat Mickey ez aztán a comeback

    Best Actor (Supporting) – Heath Ledger-t először nagyon nem csíptem, aztán meglepetés lett, mikor a Joker-t először megláttam leesett az állam, nagyon nagyot vesztettünk, vitathatatlan

    Best Actress (Leading) – Kate Winslet(?), vele sajnos nem tudok megbékélni, de még mindig jobb mint Anne Hathaway

    Best Actress (Supporting) – P.Cruz hogy ezért a filmért miért? Nagyon élveztem a VCB-t de számomra semmi korszakalkotó nem volt P. játékában, nem több mint mondjuk anno a Betépve Johnny Depp oldalán

    Best Director/Editing/Cinematography – és ez mind a Slumdog? Felháborító. Jó film volt, élveztem, felkerül a polcra, de maximum 3-ból 1. Maximum. Hol marad a BB(cinematography pl)?

    A kisebbek nagyjából rendben voltak.

    Ha a show unalmas is volt, az idei Oscaron felvonultatott filmek színvonala maximálisan kielégítő.

    Összességében kijárna mindenkinek egy külön Oscar aki RTL kommentárral végignézte az egészet.

    Elnézést, ha sok sok kommentező véleményét szajkóztam, nem volt időm nagyon visszaolvasni még.

    (Külön köszönet a szolgáltatómnak hogy méltóztatott egy oscar éjszakán behaló ADSL modemmel megajándékozni így csak a melóhelyen tudok bekapcsolódni)

  190. Nekem nagyon bejött ez a mostani átadó. Jackman nem sok vizet zavart házigazdaként, de nem is baj. Az öt átadó nagyon klassz ötlet volt, remélem megtartják. Az se volt rossz, hogy egyesek több díjat adtak át. Steve Martin, Tina Fey, Jack Black, Ben Stiller hatalmas volt.
    Lehet megköveztek, de szerintem a magyar “közvetítés” is magasan verte az előz évek szintjét. Persze csak a maga szintjén, szóval az eddigiek kurva rosszak voltak, de én ennek megszavazok egy elmegy kategóriát. Mondjuk azért nem volt rossz helyenként, hogy bejött a horvát tv, ahol megtudták oldani, hogy végigvárták az angol szöveget és csak utána röviden pofáztak alá. Ja, meg a zenés-táncos és montázsos részekbe nem dumáltak bele.
    Azt jól láttam, hogy az elhunytak montázsában nem volt benne Ledger? Úgy voltak tán vele, hogy róla már külön megemlékeztek?

  191. Köszi a liveblogot, én 5 kor elléptem, jött a busz pestre, a lényegről (a nagy díjakról) lemaradtam, de most, hogy olvastam, picit csalódott vagyok.

    Kate megérdemelte az oké, de a rendező/legjobb film párost szétdobhatták volna. A Milk volt az egyetlen film a jelöltek közül, amit nem láttam, erre ott viszik a legjobb férfi főszereplőt, pedig biztos voltam benne, hogy Mickey kapja.

    (Továbbra is csak egy szép “álom” marad a Brad Pitt Oscar, egyszer megkapja remélem.)

  192. Áááááá Thomas Newman-t de rohadtul sajnálom. A fickó ’94 óta olyan filmzenéket ír amikért oda vagyok, kapott már 10 Oscar jelölést, most is megérdemelte volna, csak hát Slumdog. Persze emiatt nem a Slumdogra kell haragudni, de speciel tényleg zavaró, mint anno a Babel sikere volt filmzene terén. Szvsz a legjobb filmzenének járó díj mintha nem is lenne mérlegelve kihez kerüljön… :(

  193. slumdog sikere megérdemelt

    Én Kate helyett Merylnek adtam volna az oscart, szerintem sokkal erősebben játszott a doubtban, és ugye a film is jobb szerintem(de az itt másodlagos)

    Tejet nem láttam, nem is fogom. Wrestler rendben volt, miki is nagyot nyomott benne, akár szobrot is kaphatott volna érte.

    Sean Penn. Kurva nagy színész azt eddig is tudtuk.

  194. A Slumdog nekem nem jött be ennyire, viszont simán megértem a sikerét.

    Ledger-nek meg Penélope-nek örülök. Ha rajtam múlik, biztos kap valamit a Wrestler is (igaziból én a legjobb filmet is annak adnám), bár ebben lehet hogy van egy kis elfogultság Aronofsky felé. De a Spirit Awards-on legalább nyert, ennek is örülök.

  195. Szerintem megérdemelte a Slumdog, ritka jó film volt. És miért adták volna le Dannynek a drótot? Nem ez az első alkalom, hogy a legjobb film díjának átvevésekor a fél cast-crew ott van.
    Én Sean Penn-nek drukkoltam, jó színész, a Milkben is jó volt. És volt annyira korrekt, hogy kiemelte Rourke-ot.
    És végül csak értelmet nyert számomra, hogy miért Jackmant kérték fel hostnak, és wow… Nagyon jó volt, főleg az első zenés betét.
    Jővöre remélem megint lesz Downey (mondjuk Sherlock-kal), hogy most már esélye is legyen.

  196. Bár a FROST/NIXON-t és a MILK-et nem láttam, de a SLUMDOG tényleg az utóbbi évek egyik legcsodálatosabb filmje, ilyen jót talán a Bábel óta nem láttam. Tele valósággal, érzelemmel és a végén igazi katarzissal. A BB ehhez képest három óra erőlködés nekem, ahol az ötlet valóban érdekes, és a végén van egy kis jó érzése az embernek az utolsó 10-15 perctől, de nagyon örülök, hogy a Slumdog nyert.

    KATE WINSLETnek örülök, de PENELOPÉ CRUZ-t szerintem ugyanannyira túlértékelik, mint ANGELINA Minden-Filmben-Csücsörítek JOLIE-t.
    BRAD PITT ebben a filmjében tényleg nem a legjobb alakítását nyújtja, de tök jó, hogy végre egyáltalán valamiért jelölik :-) Annak pedig, hogy nem ROURKE nyert, azért valamennyire örülök, bár tényleg nagyon jó alakítása volt, de az eddigi díjesőben azért tényleg benne volt az is, hogy Hollywood szereti a nagy visszatéréseket. Szurkolok neki, hogy kapja össze magát, és ez egy valódi visszatérés legyen – bár ilyen fejjel én maximum egy Tarantino filmben tudom elképzelni. De abban nagyon :-)

    A KÜLFÖLDI FILMen én is meglepődtem.

    A KÖZVETÍTÉS tényleg gáz volt sajnos. Ahol beszéltek, még ott se voltak egész mondatok, de közben meg nem lehetett hallani valami jól az angolt sem.

    HUGH JACKMAN-es válság koncepció az elején nagyon vicces volt :-)))

  197. Nemértelek benneteket, én legbiztosabb a két zenei díjal kapcsolatban voltam a Slumdog tekintetében. Egyszerűen magával ragadó nem csak filmközben, hanem csak úgy hallgatva is.
    Idén először jött be minden tippem a 6 fő kategóriában, apró örömök, szóval dicsekszem. pussz

  198. Mikor ismétlik az Oscar-t?
    Az RTL-en azt írták, hogy hétfőn 23-kor. De a mai műsorban tök nem az van odaírva…

  199. Nem náluk lesz, hanem a Reflektor Tv-n 22-től, de azt ne kérdezd mi az, mert most hallottam róla először.

  200. A Slumdog tényleg jó film, de jó filmekkel tele a pdlás (vagy a DVD polc) amik sose nyertek Oscart.
    A slumdog jó film, de nem biztos, hogy mégegyszer megakarnám nézni.

    Ellentétben a BB-vel ami igazi elgondolkoztató filmélmény ami másodszori sőt harmadszori nézésre is tud újat nyújtani.

  201. aki újra akarja látni, annak youtube
    és “Ben Stiller imitates Joaquin Phoenix at Oscars 2009”

    :D még mindíg sírok :D

  202. en mar evek ota nem birom Pannaek benazasat vegighallgatni, ugy hgy Pro7-en neztem, ott legalabb eredetiben adjak, semmi radumalas:) Sztem teljesen papirforma jott be, es en nagyjabol egyet is ertek a dijazottakkal. (kiveve talan a legjobb eredeti forgatokonyv, en azt tuti In Brudge-nek adtam volna…:D)

  203. NA, akkor most arasszuk el a RTL-t maillel, h Balazsi Panna mondjon le, talan a nagyobb szamu mail utan jovore mast kapunk

  204. no üdv. én is megnyilatkozom, elévégre végignéztem hajnali 6ig…

    akkor magáról a show-ról:
    – hugh jackman nagyon jófej volt, táncolt, énekelt, humorizált…ha eddig kétsége volt bármely rendezőnek vele kapcsolatban, hát msot biztos rá tett egy lapáttal a leendő szerződéseire….bravo…
    . nem tudom nektek feltűnt-e, de én aniston-t idegesnek, feszélyezettnek láttam, amikor brad-ék előtt kellett szövegelnie…
    – ki a francot érdekelt albert györgyi a közvetítések alatt? engem ugyan nem…
    – az indiai haknizene mind műsorszám nem volt jó
    – zac afron meg mit keresett már ott??

    a díjakról:
    – férfiak: őszintén szólva 2 szempontól lehetett szemlélni a dolgokat. Egyrészt a színészek eddigi munkáit tekintve, illetve a jelölt filmeket tekitve. Ha előbbi szempontból nézük, akkor én Brad-nek drukkoltam, mert már sokszor jelölték, és jó színész….ám ha a jelölt dilmeket nézzük, akkor Penn maximálisan megérdemelte. Hogy miért gondolom így? mert Pitt arcát rengeteg helyen rámontirózták a karakterre, tehát az egész Benjamin Buttom inkább vizualitásban jó, bár a színészi játék és a sztori is karaj, de akkor is….ezt a filmet ugyanaz a fószer szerezte, mint a Forrest Gump-ot….történetben is hasonlítanak, és ha összevetjük, akkor azért Tom Hanks-nek nem volt szüksége semmiféle CGI-re, hogy jól eljátsza a szerepet….
    Rourke visszaétrésének örülök, nagyon is, de igazság van abban, hogy nem igazán kellett megerőltetnie magát a szerephez…lehet hogy jó film, sőt biztos, Rourke is jó benne….de sztem ő ezt a karaktert lazán kisujjból eljátszotta, és nem azért mert jó színész, hanem mert megtörtént vele is….

    Nők: – Winslet abszolút megérdemelte ennyi jelölés után, nagyon tehetséges….nehogymár itt mindenféle kis nyikhajj Hateway nyerjen már, akinek volt egy szaros jó szerepe….tessék előbb begyűjteni 2-3 jelölést, és majd csak utánna jöhet a szobor…

    zárásként még annyit, hogy a filmek közül messze a Frost/Nixon érdekel a legjobban….és nagyon kíváncsi vagyok, hogy a Slumdog mirefel kapott 8 oscar-t, amint kijön megnézem

  205. milyen baromsag mar, h Rourkenak konnyu dolga volt, na es, egy alakitasnal nem azt szokas nezni, h az illetonek a forgatas elott ket nappal meghalt a nenikeje, ezert konnyebben tudott sirni a forgatason, v begyulladt az ujja, azert tudott ennyire eroteljesen szenvedni a filmben, hanem az a mervado, amit a vasznon latsz, a tobbi meg nem erdekel, leszarom, h Rourke-al megtortent, de amit a vasznon lattam, az a legjobb volt az idei mezonybol nalam

  206. Igen, az egyik hülyeség abban a kommentben ez, a másik meg ez: “….tessék előbb begyűjteni 2-3 jelölést, és majd csak utánna jöhet a szobor…”
    Ha egyszer valakinek jó alakítása van, nehogy már csak azért ne kaphasson Oscar-t, mert előtte nem volt jelölve elégszer…
    Ez baromira nem így működik, vannak akik elsőre alakítanak akkorát, amiért simán megérdemli.

  207. Mellesleg Anne Hathaway nevét így írják, és azért “kis nyikhaj”-nak nevezni nagyon erős.

  208. Bakker! A Slumdog egy KLÓN! CSak azért mert Danny Boyle, meg ugye co-produkció! Az Isten városa klónja, ami sokkal jobb is volt, de ugye az egy Brazil film. Oscar bácsi nem gyütt. Jellemző!

  209. Annyira bosszant h azt mondják Rourke-nak önmagát kellett alakítania és az nem munka.Nyilván merített érzéseket(de ki nem),Aronofsky nem véletlenül hívta őt.De gondoljatok bele szembesülni a dolgokkal,a történettel hogy tényleg magára ismer benne,borzasztó nehéz lehetett. Nem örültem Penn-nek,de sajnos megmondtam korábban hogy ő fog nyerni,sokkal Oscar barátabb az ő szerepe(amire pont ő is utalt a köszönő beszédében).Ja meg Stallone se nyert a Rocky-val,ami azért nagyon hasonlít a Wrestler-re.
    Más!Kicsit tényleg sok volt a Slumdog.De a főbb díjakat megérdemelte.Button is kapott eleget.Nem nagyon volt meglepetés,legalábbis nekem.Ja és akik a Dark Knight mellőzésén sajnálkoznak,azok tényleg nem láttak még Oscart.Egyáltalán nem odavaló film volt és kész.Ha jól tudom nyert egy vagon közönségdíjat,az pont elég neki,ez nem “oscaros” film.Ja és ezt nem azért mondom mert nem tetszett,mert nem igaz. A DK-ot végig néztem a Begins-t nem tudtam.

  210. “Ja és akik a Dark Knight mellőzésén sajnálkoznak,azok tényleg nem láttak még Oscart.Egyáltalán nem odavaló film volt és kész.”

    Neeeem?!
    Jó oké, hogy nem Picture, Director, Writer (bár utóbbi kettő még mindig fáj), de technikai részben miért ne nyerhetne egy képregényfilm/blockbuster?

    Megsúgom pl King Kong 3 Oscart kapott, azért örültem volna ha ezt a TDK felülmúlja

  211. oki Adam, persze, hogy nyerhetett volna, de amikben kikapott olyantól kapott ki ami sztem (és Oscar-bácsi szerint is) jobbak voltak, pl:Fx, make-up stb. de amikben nyert ott meg tényleg erős volt, mondjuk állítólag Hoffman is nagyon jó volt (még nem láttam), de Ledger idén verhetetlen volt az mindegy milyen indokokat sorolunk fel, sztem rajtakívűl csak winslet volt tuti nyerő(+talán Boyle), de amúgy ha jobban megnézi a listát az ember tényleg papírforma lett, vagy inkább mondjuk úgy várható volt.
    Amúgy visszanézve 5-10-20 évvel ezelőtti jelölt-listákat, nyerteseket, sztem elég gyenge év volt (sőt jó pár éve)! Jackman nem volt rossz, de nem sokat szerepelt, amúgy sztem uncsi volt a show, de ez már ízlés kérdése, egy MTV-movieawardson jobban szórakozom, persze a 2 más:-)

  212. isten varosanak mi köze a slumdoghoz?
    Teljesen más
    Ott kis nigger maffiozok vannak, ami szinten kiba jo film

  213. biojezus! Azért valljuk be, van párhuzam a két film között. Most a földrésztől, meg a bőrszíntől tekintsünk el: nyomornegyed, gyerekbűnözés, maffiózók (Jamal tesója egy az egyben szerepelhetne az CoG-ban)!

  214. Az évek tapasztalta, miszerint az ízlésem és értékrendem egy cseppet sem egyezik az Oscar díjazásával, sőt még a jelölésekkel sem teljesen, emiatt csak belepillantgattam az idei díjátadóba, majd sztoikus nyugalommal vettem tudomásul a nyerteseket. Főleg azért tehettem ezt, mert – bár a jelöltek felét láttam csak – mintha nagyon gyenge lett volna idén (is) a felhozatal. Nem azt mondom, hogy rossz filmek, hanem inkább, hogy nem olyan jók. Az este hatalmas győztese a Slumdog Millionaire egy gyenge négyes szerintem, de biztosan nem 8 Oscart érő film. Megint az lett, mint minden évben, hogy kiszemeltek pár filmet, amiket elhalmoztak jelöléssel, utána meg közülük néhányat díjakkal; de mondom, már csalódni sem tudok az Oscarban. Lehet hogy csak én érzem így, de mintha manapság nem lenne semmi súlya ennek a díjnak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.