Cameron elszállt?

Az Avatarnak valami hatalmasat kell majd kaszálni, mert már több mint 300 millió dollárba került.

Cameron’s Avatar, due in December, could be the thing that forces theaters to convert to digital. Spielberg predicts it will be the biggest 3-D live-action film ever. More than a thousand people have worked on it, at a cost in excess of $300 million, and it represents digital filmmaking’s bleeding edge. —link

human
írta
2009. 03. 20. 12:44
megjelenés
24
hozzászolás


24 hozzászólás a “Cameron elszállt?” bejegyzéshez

  1. hát ha úgy nézzük, hogy a Titanic került 97-ben 200 milkóba, sztem ez már Cameronnak piskóta :-D ha inflációarányosan nézzük már akkor is eltapsolt 308 milliót, szóval 2009-ben Cameronnak sztem ez a 300 millió aprópénz. Visszatermelni meg, hogy fogja majd meglátjuk sztem erős nyitány után, ku*vára kicsi lesz a visszaesés és úgy :-)!

  2. Én hozzá fogok járulni a saját mozijegyem árával! Ha kell embert ölök, hogy láthassam decemberben. :-)

  3. Valakik nagyon bíztak benne, ha ennyi pénzt engedtek elszórni, főleg, hogy jó ideje nem rendezett semmit.

  4. Kerül amibe kerül – én csak azt sajnálom, hogy a trailer bemutatását elhalasztották. Örülhetünk ha decemberre valóban kész lesz :(

  5. és Cameron ismét történelmet ír, azok után, hogy ő volt az első, aki 100 (T2) ill. 200 millió dolláros filmet(Titanic) rendezett. Ez már csak így természetes. ;) Mekkora poén lenne, ha az Avatar több bevételt hozna, mint a LOTR III, így Cameroné lenne a filmes bevételi toplista első két helye. :)

  6. 300 milliós filmmel már nem ő lesz az első, a Pirates 3 készítése többe krült :)

  7. Csak a Pirates 3-at megelőzte két baromi sikeres két rész, és ott volt Johnny Depp, akit szinte mindenki imád.

    Itt viszont noname arcok, ismeretlen történet, teljesen eredeti történet, nem feldolgozás, nem adaptáció, nem remake.
    Így nehezebb lesz a dolga Cameronnak.

    Viszont még mindig lehet a legdrágább mozi, ha a 300 millióba nem számolták bele a marketingköltségeket.

    Az megdobhatja kb 50-60 millióval még akár..:D

  8. Ah, amennyit termelt a Titanical, egy kissebb bukta nem fogja karierje veget jelenteni, mert hogy nagyot nem fog bukni, az biztos, egyebkent meg robbanthat bankot, mivel a Titanicot is huztak-nyuztak, megis kasszasiker a kobon (azert remelem sokkal-sokkal jobb lesz a Titanicnal)

  9. Azóta már kiderült hogy “csak” 200 millióba kerül.

    Amúgy az Avatarnál a trükkük emésztik fel a pénz javarészét. Több mint 1000 ember dolgozik most is a filmen, mint ahogy azt a fenti cikkbe olvashatjuk. És a WETA már lassan két éve heggeszti a trükköket.

    Nemcsoda, hogy párolog a pénz.

  10. Bocs, de az eredeti TIME cikkben 200 milliorol van szo… Lehet, hogy miota olvastad, korrigaltak. 300 sok lett volna…

    More than a thousand people have worked on it, at a cost in excess of $200 million, and it represents digital filmmaking’s bleeding edge.

  11. Bocs, kozben latom, hogy mas is olvasta. ezzel javitottak:

    The original version of this story misstated the cost of the film Avatar as being in excess of $300 million. The correct figure is in excess of $200 million.

  12. human: a pirates 3 nem került 300 millióba. A második és harmadik részt egyszerre forgatták, a kettő együttes költségvetése volt annyi.

  13. Jó munkához idő kell! Annó láttam egy dukumentumfilmet, amiben bemutatták, hogy milyen kutatómunka előzi meg a filmjeit. Nagyon sok filmjében használt fel olyan technikákat (nem a cgi trükkökre gondolok)amikről akkoriban úgy gondolta a földi halandó, hogy ilyen még nem is létezik! Gondolok itt pl. arra amikor az Abyss című filmben a tengerészgyalogosok bemutatják a patkányon a hi-tech búvárfelszerelést amiben folyadékot juttatnak a tüdőbe, hogy kibírja a hatalmas nyomást. Ez a búvárruha valójában működött mivel a hadsereg folytatott ilyen kutatást, hogy az ember el tudja viselni a nagy mélységbe való merülést! Cameron elmondta, hogy a forgatás után a patkányt megtartotta magának kabalának. :-)
    Remélem az Avatarban sem fogok csalódni.

  14. egyik kedvenc rendezőm, nagyon várom a filmet. Az Abyss az valami hatalmas film, vagy 40 szer láttam már. és még mindig élvezem minden percét. hatalmas rendező. És nagyon jól válogatja a szereplő gárdákat is, erős karakter szinészekkel dolgozik és nem fontos hogy szupersztár legyen:)

  15. Még egy ilyen precíz és profi rendezőt nem találni a mai napig…

    Ő rajzolja a sztoribordokat, ami rajz van a filmjeiben azt mind Ő rajzolja, a végletekig precíz a rendezés terén, nem hagy semmi oda nem illőt a filmben, nem enged kompromisszumot, rákölt amennyit kell minden filmre és az összes munkája mérföldkő, mindegyikkel szétszaggatta a filmipart…T1, T2, Aliens, Abyss, Titanic.
    Hiába kerül valami 2-3száz millióba, ha utána több mint egymilliárd dollárt kaszál csak a mozikban…

  16. Szerintem kiváló filmrendező és megéri a munkájába dollárt tenni. Eddig csak nyereséget termelt. Nagyon rég nem jött tőle semmi nagy, sajnos a T3 nem ő rendezte. Várom ezt a filmet, mindenképpen megnézem majd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.