A túlvilág szülötte (The Unborn)

A film amit a főszereplő csaj seggével adtak el. Ezt a magyar alcímet akasztanám a filmre, de mivel nincs befolyásom a forgalmazókra —ha lenne, akkor az Erőszakik cím nem jött volna létre, de ez mellékszál— így csak ezt az írást kezdhettem vele.

Miért van az, hogy a filmet író és rendező David S. Goyer amikor ezen két munkát egyszerre végzi, abból mindig valami gyenge film jön ki? Csak azért kérdezem, mert a forgatókönyv írói munkásságában vannak korrekt darabok, de amikor az írás mellé a rendezést is felvállalta, akkor katasztrófák születtek mindig. Ha megnézzük, legutóbb a Láthatatlannál cselekedett így, azelőtt pedig a Blade:Trintynél. Mindkettő vállalhatatlan darab, és sajnos az Unborn olyan szépen illik a sorba, mintha egy–kettő után hármat mondanánk.

Van egy nő, egy szép popójú nő, aki elkezd furcsa dolgokat látni, amikről később kiderül, hogy egy gonosz lélek mesterkedései arra, hogy megszállja végre a testét —nyilván azért, hogy magához nyúljon, miután az idomok az övék, más oka nincs—, aztán mittomén mit cselekedjen a földön vagy a földdel, de valami rosszat. Ez utóbbit persze kitaláltam, mert vagy nem fedik fel az indokait vagy pedig átsiklott felette a fülem. Na, viszont, a legjobb módja, hogy átvegye a csaj teste fölött az uralmat az az, hogy kisgyerek formában ijesztegeti, ami miatt a csaj elkezd nyomozni, hogy miért pont őt. Jönnek a klisék a nagy tényfeltárás közben, mert pont van valaki, aki el tudja neki mondani mi ez a lény és mit akar tőle, meg pont akad ellenszer is, meg ilyenek, és még Auschwitzi nácikat is a történetbe kevernek.

Ha az előző bekezdésből nem jött le, akkor most külön mondom nektek, egy nagy katyvasz az egész. A jelenetek súlytalanul követik egymást, Odette Yustman jól néz ki főszereplőként, legutóbb a Cloverfieldben domborított, de a színésztehetsége még nem kiforrott. Most nem arra gondolok, hogy Shakespeare-drámában nem tudna szerepelni, hanem a hotgirl szereppel is küszködött kicsit, de ebbe majd belejön idővel. Viszont a többiek katasztrofálisak voltak, külön feketepont Carla Guginonak, akiről nem akarom elhinni, hogy ennyire le van égve és ilyen szerepeket kell bevállalnia.

A túlvilág szülötte értékelés

Hát emberek, ez így 3/10, teljesen kerülendő. Könnyen levezethető a pontszám, hiszen a szép lányon kívül a kifordult “szörny” miatt lehet csak pontot adni a filmnek, egyik sem emeli sajnos a szórakoztatópopcorn szintjére a mozit.

36 hozzászólás a “A túlvilág szülötte (The Unborn)” bejegyzéshez

  1. na es Oldman? azert fura, h ki se emeled :P

    (off: szerintem a trinity a legjobb blade resz :P)

  2. Hogy a vérbe vállalhatott G.Oldman ebben a filmben bármit is!? Iszonytató gyenge volt (a film)! Az a gyerek meg akit az elején pesztrált…., én ne mondom, hogy legyen mindenki egy H.J.O, de ótvar vicces volt az erőlködése szegénykémnek! A dybbuk hatása az emberi fizimiskára amúgy nem lett volna rossz, még “The exorcist” utánérzéssel sem. 2/10

    Off: Trinity nekem is bejött (Ryan Reynolds sokat dobott rajta)

  3. huhh, ezért a seggért megéri megnézni azért ezt a szart is, én rászentelek egy másfélórát, lehet nem ért ennyit ez a segg azért de nekem akkor is tetszik, ellennék vele és szerintem a férfiak töübbsége így van ezzel ezért is fogják megnézni, egy jó horror filmben legyen egy jó nő aki vetkőzik :D

  4. “egy jó horror filmben legyen egy jó nő aki vetkőzik :D”
    inkabb egy jo horrorban legyen egy jo no, akit az elso felora utan legyaknak v megcsonkitanak :D

  5. Hát mindenki a lány fenekéről beszél??? De kérem, volt egy közel fél perces jelenet amikor elölről mutatták!! Nah akkor volt mit nézni a kicsit bevágó bugyin :D:D (csöp-csöp)

  6. Gyorsan megnéztem, hát, őőőő…
    Szerelmes lettem :) a film amúgy szörnyű, szegény Gary Oldman.

  7. ez a film kurva unalmas.
    és gagyi is.
    de az a segg, abba bele… ööö… bocs elragadtattam magam.

  8. némi SPOILER is van

    azért kicsit lehangoló hogy egy horror film amiben akár még potenciál is lehetne, egyetlen emlékezetes dolgot hagy a néző(k)ben – a főszereplő csaj segge. amúgy kb. nálam is. a trailer alapján sokkal többet vártam volna, de persze tudtam hogy az elmúlt évek horror filmjeit felmérve sokat nem szabad remélni. de tényleg mi történt ezzel a műfajjal? talán a Silent Hill az amit még úgy el tudok fogadni jónak (persze lehet csak a játék miatt), de közelébe se megy az olyan klasszikusoknak mint pl. The Thing, Alien / Aliens, The Shining, The Exorcist, Omen, esetleg Jaws, …stb.
    de ez a The Unborn… kiábrándító. néha nem tudtam eldönteni hogy most egy popcorn mozit, egy holokauszt filmet, vagy egy horror paródiát nézek. a szereplők sajnos iszonyat sablonosak, a jelenetek, néhol nagyon klisések, néhol óriási ziccereket hagynak ki, néhol meg értelmetlenek és zagyvák. Gary Oldman fogalmam sincs mit keres ebben a filmben, nekem nem jött le hiteles rabbiként. apropó, tetszett az újítás, hogy a zsidó hiedelem világhoz ill. Kabbalához nyúlnak, a standard keresztény ördögűzés helyett, de gyakorlatilag egy-két nehezen ejthető szavon és gagyi magyarázaton kívül nem sokat kezdenek vele és a misztikum hamar szertefoszlik és máris vágányt váltott a sztori és megy át nevetségesbe. úgyhogy marad az ijesztgetés hupikék kontaktlencsében, egy kicsavarodott nyakú tata, némi bogarak, és egy fenék ami végül megmarad a filmből emléknek.
    elégtelen.

  9. “de tényleg mi történt ezzel a műfajjal?”

    Az történt, hogy az ázsiai, európai (francia, angol, olasz, német, norvég stb.), ausztrál készítők fényévekkel megelőzték az unalmas hollywoodi klisékben és rimékekben fuldokló amerikaiakat.

  10. “de tényleg mi történt ezzel a műfajjal?”

    Sztem akadnak most is jó horror filmek, és mondjuk nekem pont a Silent Hill volt, aminél azt vártam hogy legyen vége legyen vége, mert áááááááááá. Persze mások vagyunk, más az ízlésünk. Unborn még nem láttam, hétvégén terveztem hogy megnézem barátnőmmel, de mondjuk ez alapján jobb ha állatkertbe megyünk :)

    Egyébként sztem a Tükör is elég tűrhető horror volt, meg a Köd, bár az lehet nem horror, de lényegében az is ilyen féle fajta.

  11. The Invisible trailer alapján kiba* jó volt aztán kevés filmek egyike lett amit 30-40 perc után kilőttem mert annyira rossz volt.
    A trailere ennek is kiba* jó volt, de ezt elolvasva már nem kicsit félek hogy mégsem lesz az.

  12. Csabi87: a Silent Hill SZTEM akkor jó, ha már legalább 1x végig toltad az összes játékot.

    Am a csaj télleg jól néz ki… kiváncsi vagyok, hogy a film is lesz e ilyen jó [bár a cikk alapján nem valószínű]

  13. @16 A tükör nem horror film, nevelo nelkul egy Andrej Tarkovszkij film (mellesleg all-time #1 nalam), nevelovel meg vmi arab ize, azt nem lattam meg. Amire te gondolsz az a Tukrok.

  14. “Van egy nő, egy szép popójú nő, aki elkezd furcsa dolgokat látni, amikről később kiderül, hogy egy gonosz lélek mesterkedései arra, hogy megszállja végre a testét —nyilván azért, hogy magához nyúljon, miután az idomok az övék, más oka nincs—, aztán mittomén mit cselekedjen a földön vagy a földdel, de valami rosszat.”

    :-D Ez tetszik. Nem a film. Kitalálták az igazi horror filmet, mert a film már annyira rossz, hogy horrorisztikus.

  15. Meg ne nézze senki!!!!! Ekkora szemetet rég láttam! Még Gary Oldman is egy nagy nullát alakít! Vérlázító, hogy ezt elvállalta! Ennyire nem állhat rosszul anyagilag… :)

  16. Nem hiszem el, de tényleg én vagyok az egyetlen, akinek tetszett ez a film? Jó, persze én sem adnék rá 6 pontnál többet, mert egy horrorra talán azért mégsem illik, de ne is haragudjatok már, most mi a fenét vártok egy horrortól? Mélyenszántó gondolatokat, végtelenségig kidolgozott szereplőket, mondanivalóval telezsúfolt történetet? Egy horrortól meg kell ijedni és kész. Nekem sikerült, mert szerintem rohadtul befosatós volt. Mondjuk ritkán is nézek hasonló filmeket, úgyhogy számomra még nem lejárt lemez az a sok klisé, ami mindenki szemét böködi.
    A másik meg… Most komolyan mindenkinek a csaj segge volt az egyetlen emlékezetes élmény a filmből?… Tudom, hogy egy film esetében nem lehet objektívnek maradni, de azért elég lehangoló, hogy így elveszitek mások kedvét a filmtől, akiknek esetleg nincs olyan kifinomult művészlelke, mint nektek.
    Gary Oldman meg… Hát, mutassatok akár csak egy színészt, aki hatalmas karrierje ellenére nem szerepelt gagyi filmben. Kellett egy nagyobb név a Túlvilág szülöttébe és kész.
    Szóval a lényeg: szerintem nem volt ez rossz film. Aki olyan félős, mint én, simán megnézheti valaki bátrabbnak a kezébe kapaszkodva – mondjuk nem moziban, hanem otthon, és max nem többször, csak egyszer. Na meg bocs, ha valakinek a lelkébe tapostam… :)

  17. “Egy horrortól meg kell ijedni és kész”
    ez azért egy végletesen leegyszerűsített megközelítés, de kétségtelen hogy van aki ennyivel is beéri és annak kielégítő élvezetet nyújthat a film. a műfaj részletes fejtegetésébe nem mennék bele, a wikipédián bőségesen lehet róla olvasni, de annyit érdemes megjegyezni róla hogy a horror elsődleges célja a félelem keltés (ezen belül az ijesztgetés csak egy az eszközök közül). szvsz bizonyos hogy ennél azért többet is ki lehet hozni egy horror filmből (számos példa van rá) avagy ki lehetett volna hozni ebből a filmből.

  18. Én mindenképp megnézem, szerintem nem lehet olyan rossz, ha csak negyedannyira jó, mint az előzetes, akkor már elégedett leszek.

  19. Muse: nem vagy egyedül :) kövezzetek meg, de nekem is tetszett. Nem életem legjobb filmje (nagyon nem) de abszoút nem sajnáltam azt a másfél órát, amit rááldoztam és nem is aludtam el, pedig hajnalban néztem. 1x nézősnek bőven jó és bizony néha be lehet tojni rajta :)

  20. Beültünk rá, sokat nevettünk, szívesen kimentem volna, de kíváncsi voltam, hogy mi van még az eldobott kesztyűn túl:P

  21. Sok negatív kritika ellenére igenis megnéztem a filmet. Igaz nem láttam az előzetesét sem a plakátját, sőt még csak elsem olvastam a tartalmát.

    Barátnőm feldobta az ötletet, hogy nézzük meg én meg rábólintottam. Miután barátom megtudta, hogy erre a filmre esett a választás mutatott egy-két kommentet amiket figyelmesen elolvastam. Őt teljes mértékben meggyőztétek arról, hogy be ne tegye a lábát erre a filmre, sőt még le is töltötte a filmet, hogy megbizonyosodjon arról, hogy igazatok van.

    Hát mit ne mondjak csalódtam a filmben. Mert hogy az állítottak alapján egész jó ötleten alapszik a mű. Hát istenem manapság elég nehéz eredetinek lenni az elödökkel szemben.igaz volt néhány csúnya melléfogás a filmben és néhány jelenetnél ahol megkelett volna íjednem ettem tovább a popcornom egy nagyobb levegővétel helyett. Miattatok csak a hibákat kerestem és találtam is nem keveset.

    De ennek ellenére azt kell, hogy mondjam h nekem tetszett a film annak ellenére, hogy néhány jelenetet ki húztam volna a forgatókönyből. De mint mondtam az alap ötlet jó volt. Nem ez lesz az év filmje de azt az ezrest nem sajnáltam rá “kidobni” sőt örülök ,hogy még egy filmel bővül az ismeretem.

  22. átolvastad a kommented posztolás előtt? Az meg vicc, hogy a sok negatív kritika ellenére megnézted a filmet, de nem tudtad a tartalmát — hát akkor sok negatív kritikát olvashattál tényleg, és ezt most szarkasztikusan írtam

  23. Külön nem olvastam utána a tartalomnak, csak az itt jelenlévő sok negatív kritikát olvastam.

    “Aki nem mer, nem nyer.”

    Egyébként sem egy segg miatt néztem volna meg a filmet. Főleg, hogy nem is néz ki annyira jól az a segg.

  24. A mozi fanatikusok éjszakáján ezt a filmet vártam a legjobban, és ebben csalódtam a legnagyobbat. Sajnos mostanában igen kevés az olyan horror film, ami igazán odatesz. Gondoltam egye-fene megér egy próbát, hátha ez lesz az a film. Hát nagyon nem. Részemről többet röhögtem rajta, mint egy vígjátékon. A klisék ordítottak, már fél órával azelőtt tudni lehetett mi fog történni. A színészek sem igazán hatottak meg. A film végén a poént, pedig legalább kismillió filmben ellőtték már. Ez a tipikus példája annak, hogy lehet silány, horrornak nem nevezhető filmet csinálni…

  25. Gyenge film, mindennapos megoldásokkal. Kapkodó, logikátlan és unalmas… Én őszintén még pontot sem adnék rá, és nem értem, hogy Gary Oldman miért vállalta el ezt a szerepet? És nem, még ő sem dobott a filmen semmit – ennyi lehúzó erő között nem sikerült még neki sem. Szerintem 89 perc pazarlás ez a film… 1/10

  26. Én a film felénél tartok,és félbe tudtam hagyni,hogy utána nézzek mi is ez.Ez nem azt jelenti,hogy nem nézem meg,csak nem egy olyan film,hogy egy másodpercig se tudnák félre nézni.Vagyis nem annyira köt le.Nagyon sablonos lett. Lehet tudni,hogy mi következik.És,hogy a szereplők mért vállalták a filmet?Hát pénzért.Kis költség vetésű.Ezek mennek most.Így biztosabb a hozam.Egészébe egyszer nézhető.Ja és a csaj segge tényleg jó.

  27. Amikor egy filmet ennyire leszólnak, mint ezt itt, akkor arra gondolok, hogy ha magyarok tudnának egy legalább ennyire sablonos – most épp horror – filmet csinálni, akkor mindenki gratulálna nekik !
    Nem annyira rossz film ez, mint ahogy sokan állitják ! Látszik rajta, hogy kis költségvetésü, de azért van pár egyedi megoldás benne ( mint pl. hogy a lánynak elszinezödik idövel a szeme, vagy a kicsavart fejü kutya ) , és pozitivumként említhető, hogy végig fenntartja a feszültséget ! Bár kétségtelen, hogy tele van sablonnal, de semmiképp nem nevezhetö a legrosszabb filmnek, hiszen a történet egy pillanatra sem ül le ….
    Én azt mondanám, hogy olyan film, ami tiniknek való , vagy legalábbis olyanoknak, akik még nem jártasak a horror filmek kliséiben !

  28. “…Odette Yustman jól néz ki főszereplőként, legutóbb a Cloverfieldben domborított, de a színésztehetsége még nem kiforrott. Most nem arra gondolok, hogy Shakespeare-drámában nem tudna szerepelni, hanem a hotgirl szereppel is küszködött kicsit,…”

    Mondjuk egy horror nem is biztos hogy a legalkalmasabb terep arra hogy ezen képességét csiszolhassa ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.