Könyv: Less Than Zero 2 hír

Basszus, csak film kapcsán, de nekem a nap híre mindenképp az, hogy Ellis pont úgy folytatja a kurvajó Less Than Zero könyvet, ahogy én is elképzeltem, hogy folytatni lehet. Mai korba helyezi, és bemutatja mi lett az első szereplőinek a sorsa, azaz a 40 éves Clay Easton meg társai lesznek benne. Ez amazonról rendelős lesz, nem várjuk meg hazai sorsát. (Ahol úgyis olyan böszmeségek szoktak lenni, hogy ” az Aphex ikrek is ott voltak a buliban” bruhaha, még az eredeti ismerete nélkül is kiszúrható csomó baromság.)

A filmhír az, hogy Ellis szeretné a régi szereplőit újra látni, az “öreg” Downeyt meg James Spadert meg a többieke. E kettőből az utóbbi tuti ráér manapság.

17 hozzászólás a “Könyv: Less Than Zero 2 hír” bejegyzéshez

  1. Voltam a tavalyi könyvfesztiválon és a Lévai Balázs-Ellis beszélgetésen is felmerült az új könyv, és ha jó rémlik olyasmit mondott Ellis, hogy az ő érdeklődésének ill. látásmódjának megváltozását mutatná be Clay-en. Tudom ez nem meglepő, konkrétan gondolom “a düh és undor átfordulása a reményvesztettségbe” lenne szerintem, persze nem reálisan, hanem tőle megszokott “felszín alatt”, iróniával. Legalábbis az elejtett szavakból ezt hámoztam ki, mivel nem sokat árult el.

  2. kurvajóó, jöjjön mihamarabb! (máris jönne..?)
    azt viszont mondta, h máskpépp szeretné megközelíteni, vmiféle stílusváltásról is beszélt.

  3. Tavaly volt olyan szerencsém, hogy majd fél órát beszélgethettem Ellisszel annyira kötetlenül, amennyire valószínűleg egy ilyen kvalitású, messziről jött író és sokszázezredik olvasója között lehetséges, aki kollégának ugyan nem meri magát mondani, de mégiscsak hasonló területen alkot. Nem áltatom magam azzal, hogy Ellis kitárulkozott volna, de az a harminc perc mégis maradandó elmény volt. A könyv már két-három éve keszül (ami nem magát az írást jelenti), de azt mondta akkor, hogy még vár. Hogy mire, azt nem árulta el. Remélem, már nem sokáig várunk mi sem.

  4. Én eléggé követem Ellis munkásságát, de ezzel most beelőztél engem is Human. Ez fasza hir, de előtte abszolváni kellene a The Informers-t moziban.

  5. Egyébként a könyv cime Imperial Bedrooms lesz, amit Elvis Costello egyik dala ihletett.

    Előtte vagy közben meg csinál egy scriptet, amiről az ügynök ennyit árult el:

    “It’s a kind of modern Romeo and Juliet story, set in the East Village, with the addition of anti-Bush conspiracy theories and Scientologists,”

    “They continue to be the subject of fascination precisely because no one knows exactly why they did it. We only know that they were deeply in love, which makes their suicides all the more mysterious.”

  6. Remek könyv volt az első. Itt díszeleg a polcomon, az Amerikai Pszihó, és a Vonzás szabályai mellett. Tényleg a remake jó ötlet lenne, mert a filmfeldolgozás egy szar volt.

  7. a vicces az lenne ha vki nekiállna a glamorámának :D azt hány részesre kéne megcsinálni kb? :D de am nagyon jó hír a folytatás, bár sztem sokan azt várják majd, én is, hogy a szikár és kiüresedett szellemiség köszön vissza, de valszeg pont nem :( na mind1.

  8. glamorámából lesz film, ahogy a holdparkból is (mondjuk több nem is maradt) lunar park már készül, tán jövőre lesz is.

  9. sőt, most nézem, h 2004-ben volt egy avary-film, ami a vonzás szabályaiból meg a glamorámából vett sztorikat természetesen ward főszereplésével.. glitterati, mi a fene

  10. persze, jövőre Lunar Park, akkor már lassan forgatniuk kéne. A Glamoráma is mióta “készül”, rögtön a Vonzás szabályai után felekerült IMDB-re, azóta semmi. Szal hiszem ha látom :)

  11. A Glamorama-t elkezdte forgatni Avary, igen, fel is került pre-production státuszban az Imdb-re, aztán eltűnt. ami maradt utána, az egy pre-draft poster, amit betennék ide, de a blogmotor nem engedi, mert spamnek nézi. Viszont a Rules bemutatása után Avry elkészítette a filmben látható Victor Ward európai kiruccanásáról készített klipp bővített változatát. Ez a Glitterati. Szerintem a Glamorama-t iszonyat pénz lett volna leforgatni, ezért dobták. A Lunaparkot meg értelme nincs:)

  12. Csekkoltam a Lunar Parkot, tényleg írtak belőle egy scriptet és a notanexit.net fórumon valaki, akinek van pro-imdb accountja azt mondja, hogy készült egy internal trailer, amivel sales-elték a filmötletet. Ez fent volt a youtube-on, de levették. Ami megmaradt belőle az néhány screenshot a notanexit.net-en. elég fasza, azt meg lehet nézni. Persze lehet ez az egész csak fake. Viszont úgy tűnik, hogy a jogokat megvette a Palm-Star.

  13. madcows: köszi, akkor tán vhol meglelhető.

    copkuler: vonnegutot sincs értelme filmesíteni, aztán mégis mindet akarják

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.