Hívatlan vendég (The Uninvited)

Nos igen, ehhez a filmhez tényleg két rendező kellett, egy ember nem volt elég a gagyi forgatókönyv filmre viteléhez. Mindezt a Ring (amerikai változat) és a Disturbia producereitől, mással nem tudták eladni.

Uninvited poszter kicsibenVegyünk egy fiatal lányt, aki a film legjobb és egyetlen poénját* hallva hazarohan, csak hogy szemtanúja legyen édesanyja halálának. Ez amúgy vicces volt, mert a lány tengerparti otthona egy nagy főházból, meg egy kisebb valamiből állt, és a beteg anyukáját kinn tartották a mellékházban. Ez utóbbi robbant fel. Innen egyenes az út az elmegyógyintézetbe, ahol 10 hónapig kezelik, aztán az orvosa hazaengedi nyugiban, otthon meg szellemek és az új mostohaanyja várja. Na ennyi így hirtelen.

Igazából fura, hogy viszonylag elfogadható nevek miért vállalták ezt az unalmas filmet el. Merthogy ez unalmas. Olyan, mint egy gagyi krimi, csak raktak bele pár ijesztést. Nem mondom, hogy horror elemet, mert ez nem az, egyszerűen csak van 5 olyan rész, ahol 3 kilométerről látod, hogy most valami hirtelen be fog ugrani a kamerába, ami meg is történik, menetrendszerűen. Az író így ülhetett, körmölhette az unalmas sztort, aztán néhol megsimogatta a bajszát, miközben azt a gondolatot ízlelgette, hogy akkor most ide befér-e egy ijesztős jelenet. Aztán hopp, feltűnik egy szellem a papíron, vásznon.

Hívatlan vendég értékelés

Ez max 4/10. Sosem tudjátok meg, hogy miért nem kevesebb, mert megézni nem érdemes, ellenben tényleg nem 2 pontot érdemel.

*a srác, akivel van, így udvarol neki: Szeretlek… és van nálam gumi.

38 hozzászólás a “Hívatlan vendég (The Uninvited)” bejegyzéshez

  1. Ha a Disturbia alkotóinak van hozzá köze, akkor felejtős. Nekem már az is borzasztóan unalmas és lapos volt.

  2. Kár hogy ennyire lehúztad mert engem érdekelt nagyon még annó a trailer alapján..azért egyszer tuti megnézem még ez a kritika után is..

  3. “Ha a Disturbia alkotóinak van hozzá köze, akkor felejtős. Nekem már az is borzasztóan unalmas és lapos volt.”

    de emese. attól, hogy valaki ír egy laposat, utána írhat/rendezhet nagyon jót is. és viszont. nem is értem…

  4. A film eredetije a felejthetetlen Két Nővér ( A tale of two sisters ) Ji-Woon Kim rendezésében, ami még a mai napig is felvet bennem jó pár kérdést, története, vizualitása kegyetlen, és megismételhetetlen, ezért nem is értem ezt a totálisan felesleges, mindenféle igény kielégítésére alkalmatlan remakenek nem nevezhető – és filmnek sem – fost.

  5. Heh, ja hogy ez a Tale of Two Sisters rimékje? Nem is tudtam, a kis ravasz amcsik átnevezték.

  6. Jaja a koreai Tale of Two Sisters remake, ami azért nem kevés elismerést kapott anno…

    SPOILEREK

    Amerikai változat, de azért nem volt ez olyan rossz!
    Az meg h van unalmas rész,az a végjáték előtti altatás része:)
    10/6

  7. Sajnos humán csatlakoznom kell yano véleményéhez: bár ez sem volt egy erős film,azért az Unborn-nál lényegesen jobb eresztés volt.

  8. egyáltalán nem volt erősebb, inkább kb egy szinten vannak, csak abban felnőttebb a csaj picit így nem éreztem pedonak magam (lehet abból kéne levonni picit akkor már inkább).

    nem láttam az eredetit, de ezen nem kell sznobkodni, elhiszem, hoyg jobb, de nem azt néztem és kész.

  9. Eszembe nem jutott sznoboskodni, én egyiket sem láttam. :)
    Csak ettől erősen elvetted a kedvem és érdekelt volna, hogy az mennyivel jobb szted.

  10. az eredeti kötelező darab (vicces, hogy éppen holnap tanítom), amúgy meg szakdolgozatot érő az a mód, ahogy kiherélték (mondjuk ebből a szempontból baromi érdekes volt látni – egyszer..)

  11. már rég kinéztem a filmet, ezek mind egy kaptafára mennek, de szeretem ezt a “műfajt”. Nem mondom h horror, mert ez rég nem az, csak vmi olyasmi akar lenni.

    Amúgy ilyenkor szoktam mindig mosolyogni (4/10) h a Transformers 6/10-et kapott :D, akárcsak a – csak h horror témánál maradjunk – Babysitter, annál pedig sztem látatlanban is jobb ez a film.

  12. én meg azon mosolygok, hogy valaki még mindig nem fogta fel 1: a pontszám az élményre vonatkozik, pedig pl. az MI3 marhasok pontjából ki lehetett volna következtetni; 2: műfajon belül hasonlítom egymáshoz a filmet, azaz a transformers 6 pontja másokkal mérődik össze, nem az uninviteddel. Nem igaz, hogy ezzel kell offolni, amikor már többször volt téma, meg úgysem a pontszám a minden, sőt

    aztán meg sírtok, ha kitörölöm az ilyen értelmetlen kommenteket, mint az előbbi volt

  13. igenigen. ez a tale of 2 sisters remake-je.
    ritka gagyi ahhoz képest, hogy az elődje elég komoly kis pszhichothriller…
    mondjuk amerkikaiak soha nem voltak erősek remakeben, főleg nem ha szellemvilág a téma (lásd: kör, szem…)

    ez a film 2/10
    egyszerSE!

  14. Mondjuk az eredeti sem nagyon mukodne nyugati szereplokkel. Valahogy ezek a beteg sztorik csak koreaiakkal jok :)

  15. SPOILERES

    nekem bejott ez a film, nem dobtam tole el az agyam, de nem is bantam meg h megneztem. es ha mar a pontozasrol van szo kevesenek talalom a 4et, ott volt az babysitteres film, asszem 6ost adtal ra ( nem biztos :P ) akkor mar inkabb forditva, szerintam :) nekem “utott” a csavar a vegen, nah nem akkorat mint a 6. erzekben de jo volt. az imdb-n 6,4-en all, viszonylag realis (pedig sokszor felhaborito, hogy lehuznak jo filmeket vagy felmagasztalnak mint pl a Mist ,2007es horror (ha mar a mufajnal tartunk) 7,4-et annak… WTF? NEM kritikus szemmel csak ennyi :P

  16. Poszter miatt szedtem le, meg a műfajt is kedvelem, de 15 perc után kilőttem, elég volt. Beletekertem még a végébe, és örömmel konstatáltam, hogy jól döntöttem.
    Ezt most már több filmnél be fogom vetni, ahol érzem, hogy úgyse sül ki belőle semmi jó, több idő jut majd az olyanokra, amiken jól szórakozom.

  17. SPOILER

    Teljesen átlagos filmnek indul a végén meg egy csavar felrázza az egészet. Nem rossz ez, kicsit elvont de a sztem teljesen jó. A forgatókönyv nagyon adja!

  18. IMDB-n 6.3-ra statolják. Azt azért tegyük hozzá, hogy aki járatos régóta a filmekben, meg a fórumozásban az aláírja hogy annál hitelesebb oldalt nem igazán találhatsz neten… tulajdonképpen a jelmeztervező anyjának leánykori bugyiméretén kívül minden ott van, plussz elég sokan véleményeznek ( stattolnak )!!!

  19. szerintem tökjó film volt! és aminek örülök h nem olvastam el a kritikád csak a film után ;)

  20. Szerintem egyaltalan nem rossz ez a film.Az odaig ok, hogy a film a haromnegyedeig elegge sablonos, de a vegen van a csattano, amire az ember nem is varna (mi elegge meglepodtunk, mikor parommal neztuk).En mindenkinek ajanlani tudom csak.

  21. Nem egy örök darab, de lássuk be, nem olyan rossz ez , mint ahogy beharangoztátok :D Tényleg egyszernézős, de nem unalmas. Fenntartja a figyelmet.

  22. SPOILER

    Én halálra untam magam tőle, amikor nem unatkoztam, akkor mérges voltam a szájbarágós ijesztgetés és titokzatoskodás miatt. Szóval a vége nélkül benne lenne az “abszolút sz*r” kategóriában. A vége teljesen meglepett, nem néztem volna ki az írókból, hogy át akarnak verni. De most, hogy olvasom, hogy remake, már érthető. Szóval a fordulat jó volt, kár, hogy az előtte eltelt bő 1 órát egyáltalán nem élveztem.
    3/10

  23. Nekem nagyon tetszik ez a film. Legalább van értelme, és nem arról szól hogy mindenki tocsog a vérben meg futkároznak egymás elől. Olyan igazi. Simán megeshet veled is! Szerintem akik itt néhányan leszóltátok a filmet nem is értitek a lényeget.

  24. Nekem nem volt vele semmi bajom. Nem értem miért hasonlítgatjátok az unbornhoz.:D Néha én is zongoráztam az ujjaimmal, h na mégis történjen már vmi, de nem tartottam unalmasnak. Lehet azért, nem tudtam h remake, nem tudtam, mi sül ki az egész maszlagból, de sztem 1próbát mindenkinek megér. Legalább is ha a türelmesebbik fajtából szalajtottak :)
    csavar óriási volt szvsz
    6/10

  25. Rohadt jó volt most néztem meg. Remek kis film volt, 2009 legjobbja a műfajban. Ehhez a filmhez ízlés kell. Kör, Szem, Nem fogadott… Ez mérföldekkel felülmúlja a sok szar átdolgozást. Lekötött végig, nem volt benne unalmas rész. A színészi játék is telitalálat. A két lány cuki és nagyon jók voltak. SPOILER. Két megrázó The End-el tudnám a végét összehasonlítani. Utoljára a Fűrész első részének csavarja és a Magasfeszültség (bizony, van valami itt…) utolsó pillanatai döbbentettek le ennyire. Nekem a kedvenceim közt lesz!

  26. HAth ez kurwara nem igy van!!
    nem kellene igy lehuzd a filmet mert nekem nagyon is tetszett,szerintem sok munka volt vele es amuugy se megy unalmas akarmii mert en nagyon valogatos vagyok!!
    akinek nem tetsziiik szentem nem erte a filmekhez….-.-
    :D:D

  27. SPOILER

    Én általában negatívan állok a remake-ekhez, de ez meglepett. Ami azt illeti, puszta véletlenségből töltöttem le a filmet, de nem bántam meg. Fogalmam sem volt róla, hogy a Két nővér újragondolása, és így igazán jó volt. Ütött a vége, nagyon.

    És hát… meg lehet érte kövezni, de – meglepő módon – nekem ez bejött, úgy igazán. A Két nővér első nézésre nagyon sok. Áramlik az információ, még több, és még több, és az égvilágon semmit nem ért az ember. Én aközben időnként már “unatkoztam”, zavart, hogy semmit nem értek. Persze, a végső csavar mindezt feledteti. :)
    Itt viszont feldolgozhatóbb formában száguldanak az ingerek, még ha kevésbé mesterien is, mint az eredetiben. És úgy, hogy nem tudtam, hogy remake… Volt néhány jelenet (a konzervdoboz a sütő alatt, vagy a végén a vonszolásnyomok követése), aminél felködlött bennem, hogy jééé, hasonló van abban is, de csak a csavarnál esett le a szitu.
    Összegezve: nekem bejött. Még ha remake is.

  28. Az eredeti (A két nővér) zseniális, a lebutított amerikai remakeket meg nem szeretem.

  29. 1x érdemes megnézni. Az eredetit nem láttam így nálam 6/10. Nem olyan rossz ez mint aminek be lett itt állítva..

  30. Én csak most jutottam el odáig, hogy megnézzem a filmet.
    Nem igazán értem ezt az értékelést több okból sem:
    A film nem horror, így eleve miért kellene “pörgősnek” lennie? A Hatodik Érzékben sem volt “pörgősebb”, mint ahogy az sem horror. Unalmasnak semmiképen nem nevezném, max. ezt maximum az mondhatja, aki tényleg valami “pörgős” horrort várt.
    Nálam ez a film simán 7-7,5.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.