Star T-ars

A Collegehumor megint lecsapott, összehasonlítják a két alapgeek cuccot. Tudjátok, ami azzal kezdődik, hogy egy kishajót megtámad egy nagy.

7 hozzászólás a “Star T-ars” bejegyzéshez

  1. Igen, vicces de ugye azért valahol rátapintott a lényegre. Star Wars óta tudjuk és odafigyelünk az archaikus történetekre. Itt is világosan látszanak az archetipusok, ugye van a szegény árva fiú (Pine, Hamill) akikben nagy erő lakozik, találkozik egy tapasztalt mesterrel (Greenwood, Guiness) aki elindítja őt az önmegvalósítás útján, útközben összeakad különböző segítőkkel közöttük mindig akad egy sceptic karakter (Zachary, Harrison) akiben aztán végül szövetségesre lel. A történet végén persze diadalt arat és végül sikerül megküzdenie az apja árnyékával is. Ugye, ugyan ez Harry Potter, Kungfu Panda stb, stb. Nincs is ezzel baj, az ember szereti mindig ugyanazt az alapsztorit nézni újra és újra más köntösbe bujtatva.

  2. Hozzatennem, hogy Lucas a Star Wars sztorijat Kurosawa filmjeibol (akit imad) es az europai mondakorbol desztillalta le (Arthur kiraly, aki suhanckent kezdi, aztan bejon a kepbe Merlin meg az Excalibur stb stb)…

  3. na igen, nemhiszem h az alapsztorit a SW találta volna fel, egy klasszikus stílusban felépített filmről van szó. csakhát nem mindegy, hogy hogyan, ugye :)

  4. Ez így van, én sem arra utaltam hogy az alapsztorit Lucas találta volna fel. Hanem arra hogy a Star Wars terjesztette el a filmekben, azóta figyelnek oda erre ennyire.
    Amúgy én is mindegyikért oda vagyok:)

  5. Robertő Orci mondta, hogy követendő példának, és az epikusság eléréshez, a Birodalom visszavág-ot vette alapul. Engem nem zavar…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.