Megint 17 (17 Again)

Erre nem számítottatok, mi? Tipikusan az a helyzet, mint az alfabétagamma egyetemi filmeknél, amikor csak az alapok miatt nézi meg az ember a filmet, és hát ez a más kor más testben téma a Big óta nagy kedvencem. Még azt a borzasztó Jennifer Garneres tinilányost is megnéztem, miért pont a Megint 17-et hagytam volna ki?

a megint 17 főszereplője

A történet röviden annyi, hogy Zac Efron kosarazni akar. Tada.wav. Valójában az örök kérdést veszik elő, ami rengeteg embert foglalkoztat: mi lenne, ha akkor máshogy döntök? Hát itt némi segítséggel ki is próbálhatja a főszereplő mi lenne. A kérdéses döntése pedig az, hogy 17 évesen a nőjét és a születendő gyermekét választotta az egyetem helyett, aztán 35 évesen is ezen rágta magát, hogy mi lett volna ha.

Sajnos 1-2 pillanatot kivéve teljesen ilyen szájbarágós oktatófilmbe ment át az egész, olyan kínos humorral, hogy az íróknak a pofája le kéne szakadjon. Mászkál a 17 éves testben a csávó, folyamatosan elszólja magát, aztán elmegyógyintézet helyett egy weirdo felszólalással elintézi mindenki, és ugyanúgy találkozgat vele. Sokszor azt lehetett érezni, hogy “a történetet valahogy x irányba kéne gördíteni, akkor most gyorsan csinálja azt, tökmindegy mennyire hihetetlen baromság.” Meg olyanokat, hogy volt egy poénra ötletük, gondolom ennek minden alkalommal örültek, mert ritkán fordulhat elő velük, aztán túlmagyarázták és befulladt. Még így is kínszenvedhettek a film hosszával, hogy a nagy tanulságig összejöjjön az elvárt másfél óra.

Csak olyanoknak érdemes a filmet bevállalni, akik láttak már modern Disney sorozatot. Itt is ugyanolyan tanmese módon szólnak a nézőkhöz sokszor. Ne szexeljenek az igaz szerelemig (17 évesek a szereplők), mindig legyenek kedvesek, meg ezek. Nyilván semmi baj vele, csak a hegyibeszéd felhang miatt ilyen lepattanó módi lesz belőle, a felnőtt nézőknek meg főleg.

Megint 17 értékelés

Nem szaporítom tovább a betűket, 4/10-et tudok csak adni a 17 Againre, talán jóindulattal egy 5 elférne, de most nincs bennem jóindulat. Aki viszon Efron rajongó az rohanjon, mert ő sokat van vásznon, csak a film tűnt el mögüle.

42 hozzászólás a “Megint 17 (17 Again)” bejegyzéshez

  1. Hihetetlen mennyire nem ismerik saját fiataljaikat a tengerentúli írópalánták és most még annyi szívességet sem tettek, hogy jobb poénokkal elnyomják ugyanannak a sokszor ismételt keserű pirulának az ízét.

    Az is hihetetlen mi mindent hajlandó megnézni az ember szerettei örömére társaságukban. Gyenge akaratú balekoknak ez a film olyan mint egy jól kitalált inkvizíciós wellness.

  2. “Tada.wav” :D

    Szerintem ebből csak majd kereskedelmi tv-s, vasárnap esti nézés lesz. Matthew Perry-vel nincs bajom, de ez a Zac gyerek elég unszimpatikus. Habár úgylátom azért hozott pár $-t nekik a sok Efron fan. :)

  3. És egyébként Matthew Perry vicces legalább? Mert ha ő hoz egy szintet akkor lehet lekapom és meglesem, előre is köszi a választ.

  4. Jajj, ne már, ennyire nem rossz ez!! Egy 1,5 órás kikapcsolódásnak megteszi! Azért vannak benne poénok, bár tényleg kiszámítható, klisés az egész, de igénybe veszi a nevető-izmokat. Zac Efron meg: Oké, HSM, oké, fiatal, szépszemű, ügyeletes szívdöglesztő fiú, de itt jól szerepelt, lehet belőle valami. Aki nagyon szidja, vagy unszimpinek találja, az nagy valószínűséggel irigykedik rá valamilyen szinten. Még fiatal, még kezdő, megkapta az esélyt, miért ne használná ki?! Innen már csak rajta múlik, hogy ne ragadjon le itt… (emlékszem, anno, a Rómeó+Júlia meg a Titanic után mennyien imádták Leot, (én is), ugyanennyien utálták, unszimpinek tartották, de Leo is jó színész, mint azt már sok egyéb filmében is megmutatta, kisfiús arcának ellenére…)

  5. Most őszintén, miért vesződtek volna vele a készítők? Az Efron gyerek miatt akkor is megnéznék a tinilányok, ha a srác csak a semmibe révedne három órán keresztül.

  6. most nem azért, de human, mit vártál a filmtől? :D gondolom kb ezt mongyuk

  7. Kyra: ha elolvastad volna a fenti szöveget, akkor észrevennéd, hogy egy szóval nem szidtam Zack-et, mivel egyáltalán nem rajta vérzik a film.

  8. tipikusan tv-film nálam is, de majd biztos megnézem, simán jólesik az ilyen könnyed vígjáték úgy

    efronnal meg nincs bajom, hsm-ben se volt vele gond, jól játszott

  9. Héhéhé, én elolvastam a szöveget, nem is írtam, hogy te (human) szidtad ZE-t, csak rengeteg lenéző véleményt láttam már róla, most bukott ki. :-))

    xD: nem vagyok fangörl, abból már kinőttem egy ideje… a véleményemet írtam le. :))

  10. Mi 2 haverommal péntek este bevállaltuk, de semmi elvárással, sőt. Gondoltuk jól kiröhögjük mekkora xar az egész. Mégis bizonyos dolgok miatt tetszett a film.

    SPOILER

    Az elején ment a totál sablon hülyeség, 1-2 kínos poénnál majdnem kimentünk, de amikor megjelent a Fantasy őrült srác, megdobbant a szívem (és 2 haveromnak is, mert mind rpgs-comicos-fantasys formák vagyunk). Igazából a Star Wars meg LotR jelenetek számomra totál feldobták a filmet. E nélkül talán még 4 pontot se adnék rá. Kellemesen fogyatékosra sikerült megcsinálni a Dirinéni és Ned kapcsolatát, melyet az Elf-fül petting és a szeretkezés egy X34-esben koronázott meg.
    Igen, elfogult vagyok. Amelyik filmben van akár 1 SW-re utaló jel, az már csak jó lehet. Enyhén kínos volt, mivel kb. a poénok 30%-a valamelyik fent említett filmre utalt, és a tele moziban csak mi röhögtünk.
    Talán a lézerkard párbaj kicsit sok volt, de hát istenem, nem volt más ötlet. Összességében szerintem volt egy pár értékelhető poén elrejtve a sok kínosan fájdalmas hülyeség között. Számomra a főszál hanyagolhatóan zavaró tényező volt, inkább Ned “pályafutása”, ami felkeltette az érdeklődésemet. Egyáltalán nem bántuk meg, hogy megnéztük, simán egyszernézős ökörködés volt.
    Egy 6.5/10 -et kap tőlem, de csak mert jó volt a buli mozi után. ;)
    Ja és gimme 17 Again Origins: Ned

  11. ez egy nagyon picit off, de human, kiragadtal a kritikaban a filmbol egy olyan kepet, amin az efron gyerek tok coolosan nez ki :D marmint eloszor erzek a sracban kicsit tokosseget :P

  12. Nekem a film pozitív csalódás volt! Úgy ültünk be tesómmal, hogy annyira szar csak nincs, hogy ne üljük végig. Meg látunk a “nyálfiútól” legalább egy filmet. De jó volt! Lekötött,jót nevettünk. Nekünk 7/10. És xD! Biztosíthatlak, hogy egyikünk sem rajongó. Ha vki lazulni akar, arra tökéletes. Tény és való, nem kell egy kult filmre számítani, de jó.

  13. Tegnap én is megnéztem barátnőmmel.. Nem volt ez annyira rossz szvsz. Egy könnyed, laza másfél órának simán jó volt. Egyszer nézős az tény, de kikapcsolódásnak megteszi.

  14. Legjobb film a High School Musical után!!!!!
    Zac a legjjobb pasi nagyon humoros és tanulságos film.
    És megmondanátok annak a számnak a címét ami akkor megy amikor Zac kiszál a kocsiból az elején és bőrkabátban fezsít!!! Nagyon ari:P
    Előre is köszi:D

  15. hát mi is megnéztük (5 lány, 1 srác) és ennél többre számítottunk, lehetett volna jobb is, de végülis mi is csak Zac miatt ültünk be, szóval ha a sztorit nem nézzük, akkor meg is kaptuk bőven, amiért mentünk. szóval történet 4/10, Zac 10/10.
    lehet spoileres: az viszont rohadt jó volt, hogy a film elején, mikor mutatják, hogy milyen fiatal, fitt és megállítják a képet, mikor dobja a labdát, hogy épp 17 éves szegény közönség (kb 3 srác volt összesen, ők nem) felsikoltott olyan hónaljszőre volt a srácnak :D:D:D

  16. “Úgy ültünk be tesómmal, hogy annyira szar csak nincs, hogy ne üljük végig.”
    @Neira: így mért megy az ember moziba? könyörgöm inkább olvass el egy könyvet, adok kölcsön, ha szeretnéd..

  17. Könnyed kikapcsolódást nyújtó film, ami láthatóan a fiatalabb közönséget célozza meg. Ennek ellenére jót mulattam rajta, szerintem nem volt vészes, való igaz, az egyszer nézhető kategóriába tartozik.

  18. Én Matthew Perry miatt bevállalnám, bár tudom hogy nem szerepel sokat. És az igazat megvallva már Zac sem tud zavarni, nálam vhogy “kinőtte” az irritáló-kategóriát :D

  19. tök coolosan néz ki?? atyaúristenem :(.
    azon a képen úgy érzed, hogy tökös ?? :DD.
    én már a pénztárnál jegykérésnél is kínosan éreztem volna magam (kivéve ha nem a 13 éves unokahugommal megyek el megnézni mert mondjuk elvesztettem valami fogadást), beállok egy jó csaj elé, Szia nem viccelek a megint 17-re kérek egy jegyet ., Nem vagyok hater, de ez az Efron gyerek ritkaellenszenves, kb annyira irritál mint az az “énekes” Márk, egyből ő ugrik be.

  20. dorc!

    Azért ültünk be, mert mi moziban dolgozunk. És jó ha minél több filmet megnézünk a kínálatból, hogy tudjunk mit mondani róla: kritika, saját vélemény, sztori. Meg ingyen mozizunk, akkor meg nem mindegy? :D

    Ja, és két nagy könyvespolcnyi könyvem van, rendszeres könyv vásárló és olvasó vagyok. Szeretnéd, hogy én adjak neked kölcsön? Van néhány kuriózum, ha gondolod…

  21. Nekem tetszett a film, nem kedvenc vagy ilyesmi de jó volt. Meglepően jó poénok voltak benne és a ne szexeljünk kijelentést ők sem gondolták komolyan. Efron meg eyecandy de a hónaljkutyustól szabaduljon meg.

  22. Kyra: Azért sztem egy Zac gyereket ne hasonlítsunk már egy Dicapriohoz, mert azért klasszisokkal jobb színész és kétlem, hogy Zac ilyenre képes lenne, bár kitudja minden megeshet.

    Az írás meg nagyon jó :) sokat mosolyogtam rajta. Grat human! A filmet nem fogom megnézni sztem soha az is valószínű.

  23. Hol is kezdjem.. Nekem a film tetszett.. Pedig én nem vagyok Zac Efron fan, nem volt az életemben HSM korszak, és már nem is lesz.
    És a klisék ellenére nekem ez a film nagyon is bejött.
    Efron jól játszotta a 17 éves bőrbe bújt 37 évest. Én jókat szórakoztam rajta, ahogy a lányát védte a bunkó barátjától.. a szexre tett “csak szerelemből” megjegyzésén is jót szórakoztam.
    Szóval a film részemről 10/8. Nekem Ned egy kicsit sok volt, bár imádtam egy-egy jelenetben. De ahogy leállt szenvedni az igazgatónővel.. az szerintem sok volt.

    .. és hát akármennyire is tehetséges ez a Zac Efron… tényleg nem egy DiCaprio. Olyan nagy filmjei szerintem jó pár év múlva lesznek csak, mint amilyen Caprionak volt vagy lesz. Ha lesz olyan okos, és kilép a klisékből.
    Egy-két évig még el lehet húzni a kosaras tinifiú karaktert.. de túl sokáig nem.

  24. Valaki mondja meg végre hány éves volt amikor megint 17 lett. 35 vagy 37? A filmben szerintem 37-et említenek akkor
    viszont bukik az elmélet, hogy a lányával osztálytárs, nem?

    Macken

  25. Én nemtom ki a t*köm ez az efrongyerek, sosem láttam hallottam eddig, de nem is érdekel. Számomra ő csak úgy volt a filmben.
    Maga a mű az erősen felejthető kategória…
    Viszont mind a kritikából, mind a kommentekből méltatlanul kihagyott Thomas Lennon jeleneteket elteszem a poéngyűjteményembe! Már csak ezért érdemes volt megnéznem :P

  26. Oké. Nem egy világmegváltó film, egy aranyos kicsit buta sztori, néha klisékkel, némi kellemes mondanivalóval, és én személy szerint az egész filmet végigröhögtem, nagyon tetszett, szerintem aranyos volt és vicces és mindenképp megfogom még jó párszor nézni. :)

  27. nem tom mit fikázzátok!! sztem nagyon jó a film én már 2 szer láttam. akibe van némi humorérzék az jól mulat. hát itt a többségbe NINCS!! erről ennyit

  28. szerencsére nem láttam a HSM egyik részét sem, de moziba dolgozva volt szerencsém egy nap többször is megnézni a reklám előzetest és a plakátokon vigyorgó zac efront. nekem már ez kiverte a veritéket. senkit sem akarok bántani, de nekem az ilyen filmek nem egy másfél órás kikapcsolódás, hanem másfél órás kínhalál lenne.
    ennek tudatában én nem is próbálkozom meg a megint 17-tel.
    Leonardo DiCaprio legrosszabb vagy esetleg legnyálasabb szerepét sem lehet összehasonlítani az ilyen szerepekkel.

  29. Én szeretek kísérletezni a filmekkel. Meg szívesebben mondok véleményt olyan filmről, amit láttam. A plakátja tényleg gáz, a HSM katasztrófa, de ez nézhető. Kikapcsolós film.

  30. jah, amúgy most látom kitértél a Big-re, csak én a magyar cím miatt hirtelen elnéztem mellette:)))

  31. szerintem jó a film és nem vagyok Zac-buzi, de akkor is. A kínos poénok még beleférnek.

  32. Hát megnéztem a filmet, nem volt rendkívüli, de Zac ebben a filmben nekem sokkal szimpibb volt mint a HSM-ben. Én nem találtam különösebben viccesnek, olyan egyszerű film volt, kellett volna bele több izgalmas dolog….

    Pontban értve egy 4/10 adnék, akárcsak human :)

  33. Ha kicsit jobban kidolgozták volna a Mark – Scarlet (Zac – Leslie) szerelmi vonalat, sztem izgalmasabb lett volna, mert jól mutattak együtt…ok a besorolás, de sztem azé ígyse volt annyira kölyök kompatibilis xD
    Am nekem tetszett film….(főleg, hogy sikerült szimpatikus embereket beválogatni…valahogy a Garneres 30-astól nekem ideglelésem volt..)

  34. “ez a legjobb film amit valaha láttam
    minden nap megnézem ”

    majd kinövöd!vagy nem.. :D

    Amugy nekem is tetszett főleg a fantasys haverja szolgáltatta a poént benne,de tény hogy a poénk többsége elég kínos volt.csajjal megnézni pont jó szórakozás lesz majd talán egyszer

    10/8

  35. Ez az a film, ami nekem jobb lett, mint a Tom Hanks-es karakterek. 7 / 10et adok rá, mert a végkifejlettel nem voltam elégedett (túl felnőttes lett). Az tetszett, amikor bevállalós volt a 17 éves Mike’O Donnell az aktuális feleségével szemben.
    Meg aztán máshogy csináltam volna a dolgokat, mint a fiatal Mike ‘O Donnell.
    A hangulat és a poénok viszont végig tetszettek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.