A New Moon és az első teasere

Tegnap nem csak az történt, hogy a Twilight lett a legsikeresebb tinifilm, hanem erre fel a reklámszünetben volt egy New Moon trailer is a sok nézőnek. A filmet még forgatják, de videó már van, anno a Twilight csepegtetéseket is így kezdték.

human
írta
2009. 06. 01. 18:37
megjelenés
142
hozzászolás


142 hozzászólás a “A New Moon és az első teasere” bejegyzéshez

  1. SPOILER & CAPS ON!
    MIAZA FARKAS TRANSFORMER????!!!!!
    ODAVASZ!!!!
    VÁÁÁÁÁÁÁÁ
    SPOILER & CAPS OFF!!!!

    el kéne már olvasnom a könyvet, a 60 éves muterom már kivégezte, ez azért gáz :D pedig szeretek olvasni :)

  2. Hát nekem tényleg várós :).

    Bár amíg az első részben nem zavartak annyira a változtatások, itt zavar, főleg ami a végén van a trailernek.

  3. Már nem azért de a Twilight nem egy romantikus lávsztori minimális akcióval?

    Ilyen teaserrel csak félrepozícionálják az egészet. Ha nem tudnám hogy nem erről szól akkor még érdekelne is az előzetes alapján.

  4. na jó a farkasos jelenet odabasz:)
    már az első részbe gondoltam bár nem mutatak semmit de h az indiánok fakras emberek az 100% és itt Jack srác be is bizonyitja, amugy a Raszta vámpir szimpatikus,, el fogom olvasnia könyvet is mert érdekel, de az elején mi volt Bella kezével??? megvágta magát majd feltürte az inget és mi volt ott??? tettoválás vagy vér vagy mi??:)

  5. SPOILER

    Az ott vér, megvágta a kezét az asztal, előtte meg ott áll 7 vámpír :).
    Farkasok vannak benn, akcióból kb. annyi lesz, mint ami a trailer-ben volt.
    Azért kiváncsi leszek nagyon a film utolsó kb 20 percére.

    SPOILER VÉGE

  6. Valószínű, hogy SPOILER-ezek végig!

    Szóval ezalapján a bemutató alapján tökéletesen passzol a könyvhöz minden egyes jelenet.
    Amúgy Bella egy papírral vágja meg a kezést és amikor Edward ellöki, hogy a tesó nehogy szétkapja, akkor megvágja az egyik ütőerét.
    A farkasos jelenet is olyan mint a könyvben (na jó egy kicsit más), de mindenesetre nagyon város és szerintem sokkal több akciónak kell benne lenni, mint az elsőben. Legalább is a könyv alapján, ami sokkal több izgalmat tartalmaz mint az első. Amikor olvastam már úgy olvastam, hogy na ez, hogy fog kinézni a filmben, de eddig minden nagyon bejön.

  7. Az első rész inkább könyvben volt jó, a másodikkal meg Bella nyavalygása miatt nem haladok, de azért az utolsó pár másodperc az előzetesben nagyon ott van. Ha nem is moziban, de letöltve nézős lesz.

    SPOILER

    Azért remélem Carlisle múltjára kitérnek annyira, mint a könyvben. Az még a legérdekesebb az elején – Jasper reakciója mellett.

    SPOILER VÉGE

  8. ami nem tetszik, hogy nincsenek azok a hideg szűrők használva mint az első részben. bár lehet az még utólag lesz rátéve, úgy legyen

  9. Én mind a két részt olvastam és nagyon jó.Még nem tudom h hogyan tudom majd kivárni mire moziba kerül:D
    Am megvágta magát Bella a papírral majd mikor Edward félrelökte,az üvegasztalra esett és betört az asztal és az vágta meg a karját

  10. Amúgy Gery, a trailer egyáltalán nem passzol a könyvhöz,mert amikor Laurent megtámadja Bellát akkor még nem tudja h Jacob farkas,a trailerben meg ott változik át előtte

  11. én nem olvastam a 2.-at de lehet meglesz…
    amugy első részben farkas csávónak nagy hosszú lófarok most meg egy hajtúcsavarral egy divatos frizura lett :D:D:D

  12. NAGYON NAGYON VÁROM.
    Már csak az előzetes is nagyon jó. Most nézem harmadszor.
    De az utolsó jelenet az hihetetlen…
    :D:D:D

  13. srác: Jacob hajának is meg van az oka. Elvileg a filmben is megkéne, hogy magyarázzák majd.

  14. kíváncsiságból megnéztem,de végig csak egy valamire tudtam gondolni: wtf? Úgy értem,nekem nincsen (túl sok) előítéletem ezzel az egész Twilight-tal szemben,de ez a trailer nem hogy semmitmondó,hanem csalódáskeltő
    peace&love

  15. elegge gagyi ez a farkas transzformacio, ja es ennyi ev teveszme utan megtudtam, hogy Bob Marley el :D

  16. Csak szerintem véresen szar ez? Ennél még az Underworldben is szigorúbb volt a vérfarkas. Nade, szarból várat ne lehet építeni…(utalva itt a könyvre)

  17. Eddig hadakoztam ellene, de ez a teasere beszippanotott. felnyílt a szemem, elolvasom a könyvet és az első filmet is pótolom. Nem értem mi nem tetszett eddig, nem értem meg hozzá eléggé, a fények, a színek, a hangok, a szagok, a választás. 00:05-nél világosodtam meg.

  18. És a végén hipp hopp jön Vukk :D
    A fangörlök boldogok,mi itt idegeskedünk ezen a fertőn, aki csinálta pedig betegre keresi magát.
    Sajnos számomra egy (fél)vámpír képes csak elviselni a fényt és az Penge.

  19. Mert ahogy ki is van írva, ez egy TEASER trailer, ami kb az előzetes előzetese…így az ilyenből ennél többet nem is kell megtudni.

  20. sztem óriási szánalmas szar.a könyvből csak keveset olvastam de az alapján egy erotikus ponvya is színvonalasabb.a film meg borzalmas,unalmas,szarul vannak megcsinálva az akciók már ami van és borzalmasan szánalmas az egész.de már látom h alul lehet múlni azt is…ez a vérfarkas dolog már télleg mindennek az alja…

  21. Spoiler:

    Akit az átváltozós jelenet és Laurent zavar, azok megnyugodhatnak, mert az 2 különböző jelenetből van összevágva. ( Jacob akkor változik át így, mikor Paul Bella-ra támad. )
    Ez mondjuk Bella szereléséből is nyilvánvaló, plusz a mezőn mit keresne a ház ami a háttérben van?

    Spoiler vége

    Tetszik, ahogy némelyek eldöntötték, hogy aki ezeket a könyveket elolvasta, és a filmet megnézte az csakis valamiféle idióta tinilány lehet.
    A statisztikához mindenesetre megjegyezném, hogy én egyik sem vagyok.

  22. hát ja. kábé ennyi elég is volt a filmből. még annyit, h a fekának fajin haja van ,remélem nemsokára az én fejemen is ilyen virít majd :) csak ne kelljen hozzá megnéznem ezt a tréflit…

  23. Jaj, átlag Twilight-flame beindult. :D Nekem akkor is tetszik a vége még mindig. :D Popcorn-movie nah, de bármiylen fasza teaser lenne, a sok anti-arc akkor is flame-elne, hogy mekkora szar.

  24. “Mert ahogy ki is van írva, ez egy TEASER trailer, ami kb az előzetes előzetese…így az ilyenből ennél többet nem is kell megtudni.”

    pedig ez nem annyira teaser, csak vetták azt az 5 jelenetet ami már megvan nekik és össedobták:)

  25. Ki mondta, hogy égő, ha valaki tini kora után is kislány marad a lelke mélyén és elolvad az ilyen fincsi, rózsaszín vérű sztoriktól?

    Az első rész ajánlóját legalább 5x megnéztem, hogy miért a nagy lelkesedés? Az ajánló lényegét és a film értékét hitelesen tolmácsolta számomra a youtube-n megtekinthető trailer-paródia. Kb. tényleg ennyi a Twilight film.

    Semmi baj. Nehéz az élet, kell valami, hogy leöblítsük a sok keserű csalódást. Kinek a limonádé, kinek a vodka. Tetszés szerint. :-)

  26. a True Blood-al valo hasonlosagok csak nekem tuntek fel, vagy vminek nem neztem utana? :D

  27. Na a vámpír megvolt, most jön a farkasember. A Nagy Cthulhuval melyik részben fog összejönni a kiscsaj?

  28. “A Nagy Cthulhuval melyik részben fog összejönni a kiscsaj?”
    Vele ilyen emo girl-ök nem találkozhatnak.XD

    Amúgy elég gagyi volt a végén az a CGI farkas.

  29. Még jó, hogy vannak akik észrevettél, milyen gagyi a CGI. Az első részben is botrányos. :)

  30. azért az 1 dolog h fele társaság szarnak tartja ezt az egészet.én nem vitatkozom azzal h egyeseknek nem jön be meg vannak benne béna jelenetek, de azért ne mondjátok h nektek nem volt olyan filmetek amit szerettetek annak ellenére h nem volt hű de nagy színészi alakítás és társai. a sok fikázástól én már ki se merem jelenteni, h nekem tetszett a film és várom a folytatást mert a végén megköveztek. szóval könyörüljetek rajtam , mert a “gonosz erők” munkálta filmet és könyvet kedvelem. légyszi…:D

  31. “de azért ne mondjátok h nektek nem volt olyan filmetek amit szerettetek annak ellenére h nem volt hű de nagy színészi alakítás és társai”
    de mondom, mert ha szarok a szineszek, irritalnak, nem hitelesek, es kevesbe tudom beleelni magamat, nem tudok azonosulni, persze van, aki csak az eyecandy miatt nezi, annak egeszsegere, en nem :)

  32. …és a végén a srác átváltozott egy alaszkai malamuttá, amikor megtámadta a rasta-vámpírt:) Drakula forog a sírjában.

  33. Mi lenne, ha leállnátok a fika-áradattal, és hagynátok ezt az oldalt azoknak, akik esetleg meg akarják majd nézni a filmet vagy érdekli őket valamennyire a téma?:)
    Ha titeket ennyire irritál ez az egész, menjetek Underworldözni meg Pengézni;)
    By the way, az a sötét, aki még mindig a Pengével meg az Underworlddel példálózik, még mindig nem fogta fel, hogy ez nem ugyanaz a téma?:)
    Az előbbiek akciófilmek, ez meg egy romantikus film, némi akcióval fűszerezve…a farkas meg a vámpír csak a ráadás:P
    Nekem egyébként tetszett az előzetes, jó volt a farkas is, novemberig meg még biztos finomítanak még rajta…de örülök, hogy köztetek ennyi CGI-szakértő van, bizonyára Ti is 2 perc alatt összedobtok egy ilyet;)

  34. “.és a végén a srác átváltozott egy alaszkai malamuttá, amikor megtámadta a rasta-vámpírt:” Természetesen fényes nappal, mert a vámpirok akkor az aktívak és persze telihold se kell mert a vérfarkas attól az hogy ő kontrollálja az átváltozást nem pedig a holdciklusok.

    (a fény az fény mégha felhős is az ég. Ha nem lenne az akkor borús időben semmit se látnánk.)

    Drakula forog a sírjában

  35. Ulquiorra, ha olvastad volna a könyvet, nem beszélnél baromságokat:)
    Ha meg nem akarod elolvasni, akkor minek okoskodsz egy, a könyvből készült filmen?:)
    Minden történetnek megvannak a maga alkotta szabályai: ebben nem kell telihold meg éjszaka a vérfarkasoknak meg a vámpíroknak, és kész:) Fantasy, mindenki azt gondol bele, amit akar:)

  36. Mit is értesz kedves kultúrált barátom “baromság”on?

    És előttem már vhol leírta valaki nagyon helyesen hogy ez egy FILMES blog. Filmekről van szó. Ha arról akarnék társalogni hogy milyen a könyvből filmre való adaptálás akkor olyan oldalra mennék ahol ez a fő téma. És nem néznék hülyének másokat amiért egy filmes blogon a filmet itélik meg a látottak alapján, és leírják a véleményüket.

    És azt se veszem személyes sértésnek ha valakinek nem tetszik az én kedvencem, vagy más véleménnyel van róla. Szive dolga.

    És személyeskedés helyett érvelek.

  37. “Can I ask for something? Kiss me!”

    GIGAROFLOL

    Na én már itt dőltem a röhögéstől – ezt ilyen zenére ilyen fapofával ilyen gagyin. Ez a jelenet vicesebb mint egész vígjátékok. Utána sem lesz jobb, a véres jelenet megint nagyon kamu – aztán egy darabig semmi. Nem értem hogy a hülye csaj miért alszik egy odúban, de ide nem is kell logika zt hiszem hiszem ez egy romantikus film ugye.

    nathan hozzászólasa meg akkora lol mint ide pakisztán. Szerinted hogy lehet az hogy mióta létezik fantasy mint olyan kialakultak szabályok? Nem úgy van az hogy most kitalálom, hogy ő nappal is vámpír, ez nem így működik. Mert akkor holnap én kitalálom, hogy teszem azt az ogrék tudnak repülni és az entek meg négylábon járó gepárdok. A vámpírok meg majd napoznak Malibun miköznem vérfarkasokat alkalmaz a WWF nehogy kihaljon a faj.

  38. „Amúgy Bella egy papírral vágja meg a kezést és amikor Edward ellöki, hogy a tesó nehogy szétkapja, akkor megvágja az egyik ütőerét.” hogy micsoda ? papírral, ütőeret vág magának ? az ujján? ,de pro-emo a kiscsaj és még az anatómia se szab neki határokat… szőrtelenített mellkasú vérfarkasok akik átváltoznak csak úgy egy nagy kutyává és persze nappal szaladgáló vámpírok, nevetséges színészi teljesítmények, hatásvadászat… értem, hogy mi vagyunk a parasztok hogy nem látjuk át ezt a „csodát”, de szerintem nem is akarom…

  39. ez nem a könyvbuzi oldal, hagyjuk már ezt a felvágós nem is olvastad könyvet, meg a könyvben is pont ez van, mert ettől roszzul vagyok. Ki a fenét érdekel mi van a filmben? Trailer alapján értékelünk, az megy olyan amilyen. Kinek bejön a téma, kinek nem.

    Engem teljesen hidegen hagy a romantikus film. Bajom nem is lenne vele, de ez már a 100adik egy kaptafára készülő film…

    Legközelebbi ilyen TELJESEN MÁS LESZ: ott a csaj lesz vámpír/vérfarkas.

  40. Az valami rókakutya volt a végén, vörös szőrrel, kutyuli pofival. Persze, amilyenek itt a vámpírok, gondolom az lenne a vérfarkas.

  41. Off: Sorozat kapcsán, a True blood írónőjének farkasemberes megoldása az igazán égő. SPOILER ott az egyik fickó időnként egy aranyos kutyává változik át SPOILER vége.

  42. Én is azok között vagyok akik csak értetlenül nézik a trailert, hogy ezmiért jó:) De barátnőm megnézette velem az első részt, és nem mondom hogy unatkoztam, de nem lett a kedvencem messze.

    hussanas-nak: Viszont miközben néztem, kb 5 percenként mondanom kellett, hogy hű, ezt a True Blood már megcsinálta… és ugye mivel az korábbi könyvön alakul, így nehéz volt nem plágiumot kiáltanom:) Csak pár hasonlóság: gondolatolvasó főhős (csak a nemek különböznek), aki azért is szeret a másikba, mert nem látja a gondolatait, vérfarkasok a környéken (ez ugye sorozatban csak 2. évad, de könyvben már megvolt), és volt elég sok dolog, de így hirtelen ezek jutnak eszembe.

  43. Bocsi most 2t írok egymás után, de ezt most olvastam, és muszáj reagálnom Gamma Leonis-nak:

    “True blood írónőjének farkasemberes megoldása az igazán égő. SPOILER ott az egyik fickó időnként egy aranyos kutyává változik át”

    SPOILER
    Bocs, de ez nagyon nem így van. A sorozat eleje felé megtudod, hogy léteznek alakváltók is a világon, és a pasi alakváltó, nem pedig vérfarkas, lol. De ezt el is mondja, ráadásul amennyire tudom nem is csak kutyává tud alakulni. A vérfarkasok ha minden igaz csak a 2. évadban jönnek majd. De eléggé úgy tűnik, hogy van egy “Nagy hogyan írjunk vámpíros-vérfarkasos-romantikus történetet foglalkoztató füzet”, amit csak felcsapsz, pár mondatba behelyettesítesz pár szót, és kész is van az abszolút bestsellered. legalábbis elég egy kaptafára mennek, csak szerintem a True Blood felnőttebb. (tudom, ne beszéljünk könyvről, de mondjuk, hogy a sorozatot hasonlítottam a másik filmhez, és máris rendben van)

  44. FélOFFTOPIC
    Szerintem a nappal járkáló vámpírokkal, és a bármikor átváltozó vérfarkasokkal nem az a baj, hogy fantasy-ben ilyen nem lehet (már ha saját világról van szó), hanem az, hogy olyan megnevezéseket használ a könyvében/világában, amit mások előtte már több száz másik regényben és világban kialakult szabályok szerint használtak. Szóval ha az író/rendező olyan lényeket szeretne, akik vért isznak hobbiból, hófehér a bőrük, de mégsem kell fekete fullprotektoros ruhában járkálniuk napfényben (lásd Blade 2 :), bár az ezüstös rész ott is furcsa volt kicsit), akkor igenis vegyen annyi fáradságot, hogy kitalál valami új nevet nekik. Szerintem. Legalábbis eddig ez nagyjából így működött. Igaz nem mindig, de akkor meg ne sértődjön meg senki, ha megszólják érte :)
    ONTOPIC

  45. Kain: Először le akartalak szólni a plágium miatt, mivel vámpír/vérfarkas téren mindenki koppint mindenkiről, de azért az, hogy a FŐ szál sem minimálisan eredeti, az rendkívül kellemetlen. :D

    SPOILER
    Én könyvben még szerettem az első Twilightot valamennyire, de mikor elővették ezt a szerelmi háromszöget, amiből már iszonyatosan elegem volt az Anita Blakeben is… Tényleg tiszta szappanopera. És nem értem mi a halálnak kell mindig farkasembervámpír háromszög, mi a fene jó ebben? Vagy olvasott valaki már jó megoldást és csak én nem találkoztam még vele?
    Az jópofának tűnik egyébként, hogy átírták az erdős jelenetet, a könyvben az nagyon-nagyon bugyuta volt, hogy Bella elhitte, már nem érdekli tovább Edwardot. -.-
    SPOILER

    Egyébként érdekes a trailer, nem csigázott fel, inkább mégjobban aláásta az elvárásaimat, amelyek eleve minimálisak voltak, de hát muszáj megnézni mert kiváncsiság no.
    De a színészek… wuuuuuuuu ez aztán a játék. :D

  46. A vámpírok tudtommal nem lesznek szerelmesek, mert hiányoznak nekik a mirígyek. Uff, én kérek elnézést.

  47. “hogy lehet az hogy mióta létezik fantasy mint olyan kialakultak szabályok?”

    Ez szerintem hülyeség. Már a nevében benne van, hogy nincsenek szabályok, csak legfeljebb általánosan elfogadott “tények”. Nehogy már beszabályozzam a fantáziámat, ha akarom a vámpírok nappali életet élnek, az ogrék repülnek stb, csak rajtam múlik.

    Nade a filmről is, szerintem tökéletesen látszik rajta, hogy a 13-15 éves lányoknak készült, ők fogják végigrajongani többször is, a többieknek egyszer nézhető.

  48. Szögezzünk le tényeket: vámpírok nem léteznek. Az egyszerű buta emberek körében terjed el az a hiedelem,hogy egyes halottak éjszaka kikelnek a sírból és elindulnak portyázni. Ezt a storyt lovagolta meg Bram Stoker. Mondhatjuk úgy is,hogy lefektette az alapokat. Én szerintem valamennyire ezekhez kellene hűnek maradni ha vámpíros filmet forgatnak. Most nem arról beszélek,hogy az egyes filmekben a vámpírok frászt kapnak a fokhagymától a másikban meg le sem bagózzák. Ezek csak nagyon apró változtatások amikkel semmi gondom. De ezt a napon járkálást sohasem értettem. Számomra ez rengeteget elvett az Alkonyat élményéből. A Pengével és az Underworld-el végül is nincs bajom de már kicsit uncsi,hogy az ilyen témájú filmekből szinte kivétel nélkül szétefektezett akciófilmek lesznek. Ebből kiindulva jár 1 plussz pont az Alkonyatnak. De semmi több! Dawson és a haverok hideg sminkekkel és erdőben rohangálásokkal. Én maradok továbbra is az Interjú a vámpír-nál! Szerintem ez a l óegjobb és “leghitelesebb” vámpírfilm ami valaha készült. Leszámítva a Coppola féle Draculát!

    Ui: Gondolom az olvasók között akad 1-2 ember aki játszott annak idején a Vampire: The Masquerade – Redemption című játékkal. Első nézésre ez is televan “ökörségekkel.” Azért tettem időzőjelbe mert annak ellenére,hogy az elején nem igazán csíptem ezeket a dolgokat/lényeket amit én az “ökörségek” szó mögé helyeztem így összességében a végére totálisan beépültek a történetbe és egy remek játék/story lett a dologból. Olyan feelingje volt,hogy az ember szinte megkönnyezte. A zene meg rátett egy lapáttal. Na ez a feeling, ez a darkos-nyomasztó érzés hiányzik a mai filmekből!
    Magánvélemény: Ez a vallási Káin és Ábel történet nekem jobban bejön mint a ma divatbajött “vírus” magyarázat.

  49. Na látjátok, pont ezért mondtam, hogy aki arra sem vette a fáradtságot, hogy az első részt megnézze, ne fikázza ezt se:P
    Ugyanis még a filmben is veszik a fáradtságot, és megmagyarázzák, honnan ered az a “mítosz”, hogy a vámpírok csak sötétben jönnek elő: ezt ebben a sztoriban úgy magyarázzák, hogy a napfényben a vámpíroknak csillog a bőrük, ergo lebuknak, ha kisétálnak napfényben az utca közepére. Ezért jobbára este/éjszaka mutatkoznak vagy olyan helyre költöznek, ahol az átlagnál ritkábban süt a nap. Megfelel a magyarázat, kedves szakértő-vámpírológus kollegák?:)

    A fantasy meg pont azért fantasy, mert mindenki a saját fantáziáját írja bele, azt amit ő elképzelt, ami neki tetszik…ne fárasszatok már…

  50. Aki meg még mindig azon van fennakadva, hogy ezek a vámpírok mennyiben különböznek az általuk ismertektől, vegyék már tudomásul, hogy ez nem a Penge:P
    Ott olyanok a vámpírok, itt ilyenek, mindkettő más okból készült…(leszögezem előre, én bírom a Pengét is)
    A Penge egy akciófilm, a lényeg, hogy egy perc alatt minél több vámpírt belezzünk ki néhány spéci szerkezettel, egy karddal meg egy adag akrobatikus mutatvánnyal.
    Az Alkonyat/New Moon egy egyszerű romantikus film néhány fantasztikus elemmel megtűzdelve, de nem ezeken van a hangsúly, ez csak a ráadás:)

  51. Szerintem ennyi: ha nem tetszik nem nézed, ha meg igen, akkor hajrá.
    Egyébként meg az írónak had legyen már annyi szabadsága, hogy úgy képzel el egy vámpírt vagy vérfarkast ahogyan Ő szeretné. Ha nem jön be neked, max nem foglalkozol vele. De ha komolyan ezzel akarja valaki fárasztani magát, hogy fikázza, akkor csuldigum!
    Saját vélemény pedig: a könyv jó, a film sajna nem. Nem is értem, hogy mutathattak be egy olyan filmet 2008-ban mint a Twilight. 0 színészi játék és rendezői tehetség nélkül.
    That’s all.

  52. Azér véleményt még írhatok róla? :-)
    Láttam az első részt. Tudom,hogy úgy csillognak mint a drágakö. NA ezt tartom baromságnak. ÉN! SZEMÉLY SZERINT!

    “A fantasy meg pont azért fantasy, mert mindenki a saját fantáziáját írja bele, azt amit ő elképzelt, ami neki tetszik…”

    Tökéletesen egyetértek. Az én fantasy világomban ezek a csillogok a napfényen dolgok nem illenek bele. De ez továbbra is az én gondom. Nekem nem jött be a film! Ízlések és pofonok. Ettől még nem fogom lehülyézni azokat akiknek esetleg igen.

    Remélem egyetért vámpírológus kolléga!

  53. de hoyg megint az első részről tépitek a szátokat, nevetséges. ott a már használt twilight kibeszélők akármelyike arra

  54. kicsit offtop: végig, miközben olvastam a vámpírológus kommenteket az a moonlight mondat ment a fejemben, h “bein a vampire sucks”. legjobb! (:

  55. az én fantasy világomban meg a törpék 5 méteresek és macskafejük van aligátorfarkuk és telepatikusan kommunikálnak… vajon akkor az én törpéimet meglátnák egy filmben mások is törpének tartanák őket ?? van egy tippem…

  56. Csak a Vampire masquradehoz és Forgotten Realmshoz ne nyuljanak hozzá ezek a tehetséges rendezők.
    De lehet hogy a tiniknek bejön.(Megjegyzés: 2hónap alatt nem tudtam végignézni a twilightet és visszaadtam a dvd-t)

  57. “az én fantasy világomban meg a törpék 5 méteresek és macskafejük van aligátorfarkuk és telepatikusan kommunikálnak” – :D XD
    Nem is rossz, bár eléggé…érdekes. Azért ezt nem igazán lehet összehasonlítani ezzel a vámpíros dologgal, hiszen Meyer nem változtatott ennyit rajtuk. Tehát Darkula és Edward még mindig jobb, mint Gimli és az 5 méteres macskafejű aligátorfogú telepata. Ennyire ne legyünk gyerekesek. Nyilvánvaló, hogy neked nem tetszett, de ez erőltetett egy kicsit, nem? A drágaköves dolog meg: EZ EGY LOVE STORY! Ne felejtsük el. (Bár még csak az első 2-t olvastam.) Szerintem itt a vámpírok inkább olyanok, amilyennek Bella elképzeli őket. Amilyennek Ő szeretné őket.

  58. Hagyjuk már ezt a tiniknek bejön dolgot. Nem vagyok tini meg nyafogos emo-kiscsaj sem és mégsem hányok tőle. Sőt moziban láttam. Sőt a könyv is tetszett.

    Maradjunk inkább annál amit Geronimo írt, hagy legyen annyi szabadsága az írónőnek, hogy ő dönti el, hogy mit ír. Ha csillognak, akkor csillognak, aztán ez van.

    Ha nem tetszik akkor sem kellene itt pocskondiázni folyamatosan, meg állandóan sikoltozós-nyafogos tini csajokra hivatkozni.

  59. Hello!

    Elolvastam az összes kommentet.
    Csak annyit fűznék hozzá, hogy Jacob nem vérfarkas.
    BTW nekem tetszett a film is, bár többet vártam volna a könyv után, valamint olvastam mind a 4 könyvet is.

  60. zombee: Könyörgöm, a Pengét még véletlenül se hozzuk fel összehasonlítási alapnak :D

    A Twilight végi James-es harcról mást se hallani, mint “hű, ilyen izgi meg olyan izgi volt”. Ha viszont ha a Pengéhez hasonlítjuk, felmerül a Penge vs. Frost harc a film végéről. (Ami nálam speciel örökranglista első helyezett vámpíros filmeknél. Ne kérdezzétek miért.)

    Az a nagy helyzet, hogy a Twilight romantikus vámpíros történet – akció csak mutatóba került bele – és elsősorban (!) a tinédzser korosztályt célozza meg. Tehát ne várjon senki olyan komolyságot, értelmet (tehát azért nem megyek napra mert elégek, nem azért, mert úgy ragyogok, mint a gyémánt vámpírt), illetve harcokat, mint egy idősebb korosztálynak készülő vámpíros filmnél.

    Ja, amúgy szerintem ha az ember nem vár sokat a filmtől még élvezhető is (egyszernézős, de nézős).

  61. Huuh, hát már megse merek nagyon szólalni.
    Annyian utálják a filmet/könyvet hogy az már kicsit megdöbbentő. Amit nem igazán értek, hogy az minek jön ide? Úgyértem ha nekem egy film ennyire nem jött be, akkor nem fogok neten még utánaolvasni, meg a második részére rákeresni stb, stb… Mind1.
    A másik amit nem értek, az az, hogy miért hasonlítja mindenki a Pengéhez meg az Underworldhöz? Mert sztem nyilvánvaló, hogy nem ugyanabba kategóriába tartoznak.

    Mindenesetre nekem tetszenek a könyvek (és nem azért, mert 10 éves emokislány vagyok)hanem mert érdekesek, és itt-ott azért még kicsit izgalmasak is :P. Láttam az első részt is, és már nagyon várom a másodikat is.
    Saját vélemény, saját ízlés.

    Korevics.
    “Csak annyit fűznék hozzá, hogy Jacob nem vérfarkas.” Hát ha olvastad mind a 4 könyvet, akkor ez kicsit érdekes kijelentésnek tűnik :P

  62. “SPOILER
    Bocs, de ez nagyon nem így van. A sorozat eleje felé megtudod, hogy léteznek alakváltók is a világon, és a pasi alakváltó, nem pedig vérfarkas, lol.”

    Hűha. Akkor ez tényleg nagyon hasonlít a True Bloodra. :)
    BD SPOILER
    A 4. részben kiderül, h ők igazából nem is vérfarkasok, csak alakváltók.

    “”Csak annyit fűznék hozzá, hogy Jacob nem vérfarkas.” Hát ha olvastad mind a 4 könyvet, akkor ez kicsit érdekes kijelentésnek tűnik :P”

    Tényleg nem az. :D

  63. Kainnal tökéletesen egyetértek, ami a True Blood és a Twilight közötti hasonlóságot illeti. Én legalábbis oltári nagyot csalódtam az írónőben, amikor egy jó kis asszem tavaszi napon meg volt az első találkozásom a True Blooddal, amit nevezhetnénk Twilight +18-nak is.
    Aztán sikerült utána nézni a dolgoknak, és milyen meglepő a TB is eredetileg egy könyvsorozat, és a 90es évek elején jött ki valamikor, ha jól emlékszem Sookie Stackhouse címen. Namármost innentől fogva elég nyilvánvaló, hogy ki másolt kiről, szóval azt a plusz történetbeli egyediséget, amit beleépített a regényébe, azt is tulajdonképpen elcsórta valahonnan, egyébként meg egy sekélyes tinisztori, egy nívósabb, és érzelmesebb megfogalmazásban.
    A csillogós dolog szerintem is oltári nagy baromság volt az írónő részéről- a filmben meg olyan volt az egész, mintha Edward simán izzadnaXD-, de tényleg ezt hívják költői, illetve írói szabadságnak, meg amúgy se hiszem, hogy ezen bukna az egész Alkonyat cucc.
    A film szerintem jobban sikerült, mint maga a könyv, ahol gyakran be van iktatva felesleges rizsázás, és hasonlók, amit más lehet, hogy egyszerűen romantikus jelentnek mondana, vagy érzelem nyilvánításnak, amivel oké, nincs baj, ha nem viszik túlzásba. De itt kissé el lettek túlozva ezek a dolgok.
    Márcsak kíváncsiságból is biztosan megnézem a filmeket, bár pénzt a többi könyvre nem nagyon hiszem, hogy fogok költeni, egyrészt mert nem annyira jó, másrészt meg hatezer forintokat követleni egy-egy k*rva keményfedelért, és ötöt a puháért, rablás.

  64. Awa, erre csak annyit mondanék, hogy Jacob farkas, nem pedig vérfarkas. Legyél te figyelmesebb.

  65. Geronimo: direkt túlzásnak szántam, tudom hogy nem ugyan az, csak direkt kötekedtem :DD mert 1-2 ember felfogása lassan az én túlzásomhoz fog vezetni csak ők komolyan is fogják gondolni…

  66. Már próbáltam máskor is reagálni erre a “ez egy filmes blog” megjegyzésre. Igen, ez ez egy filmes blog, de ha egy könyvadaptációról van szó, akkor legalább legyen már az tisztában a történnettel legalább csak egy hajszálnyit is, hogy valami értelemes kritizálást tudjon írni.
    Szánalom, hogy összehasonlítgatjátok a True Blood-al, meg a Pengével, ezt meg kell, hogy erősítsem.
    Legjobb, hogy “Drakula forog a sírjában” na ebből is látszik, hoyg egyszerűen foggalmatok nincs miről szól ez a sztori…és még elég enyhén fejeztem ki magam.
    Elég nagy baj, és eléggé leminősít pár embert a hozzászólása, nem egyszerűen véleményt írtok, hanem a srága földig pocskondiázzátok ezt a filemet.
    Elég fárasztó ez a “tiniknek meg imosoknak” meg “13-15 éves krosztálynak készült” duma is… hehh én eddig minden korosztáylból hallottam olyanokról, akik nagyon nagyon szeretik ezt a történetet…

    písz

  67. Ahogy látom, úgysem fogja egyik tábor sem meggyőzni a másikat a saját igazáról…:P
    Akinek tetszik, tetszik, akinek nem, annak nem.
    Csak azt nem értem én sem, hogy ha valakinek ENNYIRE nem tetszik, akkor minek ír ide ennyit?:)
    Nem bántom, isten ments, szólás szabadsága, meg minden…:D
    De ha nekem valami nem tetszik, akkor inkább nem írok oda, vagy írok egy hsz-t, és kész, aztán meghagyom azoknak a témát, akiket érdekel:)

  68. “Igen, ez ez egy filmes blog, de ha egy könyvadaptációról van szó, akkor legalább legyen már az tisztában a történnettel legalább csak egy hajszálnyit is, hogy valami értelemes kritizálást tudjon írni”

    Ez a dolog egy ponton hibádzik. Ha nem vagyok tisztában az eredetivel akkor már nem is lehet értelmes véleményem?. Ebből egyenesen következik hogy egy könyfeldolgozást meg se nézzek ha nem ismerem az eredetit vagyis nem nekem való mert nem ismerem az eredetit.

    Ezzel csak az a gond hogy nem csak rajongóknak készülnek a feldolgozott filmek, különben 95%uk bukta lenne. Nem beszélve a képregényadaptációkról, folytatásokról, remake-ekről stb…

    Másik dolog meg mért baj az ha valamit valamihez hasonlítok? Ha az előzetes romantikus lenne, akkor romantikusként itélném meg a filmet és mondjuk a Rómeó és Júliához hasonlítanám. De ez a trailer akciót és farkasembreket igér és vámpírokat, tehát természetes hogy olyan filmekhez fogom hasonlítani amikben szintén azok vannak.

    Miért is szánalmas ez?

  69. persze, hogy nem, de nem is kell (vagy kellene) “győzködni” egymást,
    amit viszont írtál, az meg úgy van, és kész pont. :)

  70. nem voltam elég gyors, pedig ezt Nathannak válaszoltam.

    Na látod, Ulquiorra pont ezért, mert tök különböző dolgokat nem kell egymáshoz hasonlítani, és nem azt mondtam, hogy nem lehet meg a véleményed, csak ha valami értelmes formában akarjátok kritizálni, akkor legalább tényleg csak egy picit érdemes tisztában lenni a történet egészével. ..és amúgy miért kéne mindíg mindent összehasonlítani??? én úgy vélem, hogy nem kell mindenáron, mert a végén ( mint pl. itt) elég buta kombinálások jönnek ki…

    …és mert ha ez egy 4 részes SAGA, akkar valószínű, hogy nem fog minden az első részből kiderülni, egy trailerből meg pláne nem, csak egy kis ízelítő, amiből nem kell messzemnő következtetéseket levonni.
    De tökmindegy, én tisztában vagyok az összes részletével, mindenki higyjen amit akar.

    még mindíg písz

  71. Azt hiszem itt nem nagyon lehet normális véleményre jutni, még hozzá azért, mert sok ember úgy olvassa a könyvet, hogy hallotta valahol, hogy ez hű de jó most, és ugyan fantasy, de elolvasom. Ez nem leminősítés, ez így van, ha valaminek jó a reklámja az kell az embereknek. És így simán tetszhet is valakinek a könyv/film, ezen nem veszünk össze. De vannak olyanok, akik pedig fantasyn nőttek fel, olvasták is a legtöbbet, és számukra pedig bántó amit a műfajjal csinálnak. Sok ember hírdeti, hogy a fantasy hülyeség, de ha azt mondják nekik, hogy pl a harry potter jó, akkor még akkor is megveszik, ha addig elvetették a stílust (pl nem a kedvencem a harry potter, de annyi előnye volt, hogy sok ember utána kezdett el fantasyt olvasni és megszeretni). A két tábor között pedig sosem lesz teljes egyetértés az biztos. A Pengével meg tényleg hülyeség összehasonlítani a filmet, de a True Bloodhoz sokkal több köze van, ha hiszed ha nem. Kb ugyan az a stílus, csak a cél korosztály más.

  72. húú, a vége kivételével ugyanez volt az első rész is, nem?

    “- jaj, nem akarom, hogy bántson a családom
    – ugyan dehogy bántanak… és szeretlek is!
    – nem, itt hagylak.
    – :(
    – …de mégis itt vagyok!”

    a pénzen kívül szerintem nincs rendes okuk folytatni :S

  73. Kain: Köszi a javítást! Sajnos, az angol szövegértésem pocsék, ami egy angol nyelvű sorozatnál számos félreértésre ad okot.
    De egyébként lényegtelen, hogy kutya vagy farkas vagy miazma. Ezek szórakoztató tömegcikkek. Nem kell vérre menni miattuk. :-)

    “Vámpír: Eredetileg frissen elhunyt ember síri szelleme, ami az élők vérére szomjazik.
    Csak éjszaka kóborol, mivel nem bírja a napfényt. Nem bír átkelni a folyóvizeken. Nem állhatja a szent jelképek közelségét. Nem bírja a fokhagyma bűzét. Nem tud belépni olyan házba, ahová nem hívják be. Nincsen tükörképe. Képes állatalakot felölteni, általában denevérré vagy farkassá alakul. Megjelenhet csillámló köd-alakban is és képes a holdfényen keresztül utazni. Egyszerre szellem és halott test.
    Elpusztítani a szívébe szúrt fakaróval lehet. Fokhagymát kell a szájába tömni, és le kell vágni a fejét.
    A vámpír nyughelyét megmutathatják az állatok, főleg az ember hű társai a lovak és a kutyák.
    Néha a vámpír láthatatlan és ténykedését csak az mutatja, hogy áldozatai testén véres harapásnyomokat hagy.”

    Egyébként meg a vámpír egyértelműen szexuális töltetű figura. Az agyarai a nemi erő jelképei és a harapás az aktus megfelelője.

  74. mekkora lol mar ez a vita, keves az igazi vitapartner, es sok az ismetelgeto-leszarozomugyis-ajnarozomugyis komment :P de en jol szorakozom :D

  75. Nem vagyok már tizenéves,mégis elolvastam a teljes Twilight Saga-t, amire a figyelmemet ez a sight hívta fel még anno, valamikor a nyár folyamán. Szerintem nagyszerű történet, a film is tett hozzá a népszerűséghez,bár elismerem, sajnos nem adta vissza a könyv igazi hangulatát.

    A New Moon esetében is fennállhat ez a veszély,de előre egy előzetes előzetese alapján nem kellene elkapálni.
    Drukkolok Chris W-nek,hogy többet hozzon ki belőle,mint az első rész rendezője.

    Szerintem várós!

  76. 78

    Szerintem meg mindent össze lehet hasonlítani. Ha nem lehetne akkor hogyan döntenéd el hogy mi érdekel téged vagy mi nem? Ha megkérdezik hogy MILYEN filmeket nézel szivesen akkor általában gyűjtőkategóriát mondasz te is( romantikus, akció, horror stb).

    Ez segít abban hogy a hasonló filmeket egy csokorba tudja az ember rendezni és olyanokat nézzen ami őt érdekli.

    Nincs olyan film ami ne hasonlítana egyre se. (akkor kb lenne 100 film összesen és mi se cserélnénk itt véleményt).

    Az összehasonlítás nem egy rossz dolog.

    És ajánlom a True Blood-ot mindenkinek (főképp 16+ twilight fanoknak, ismerős lesz egykét dolog). Nagyon egyedi atmoszférája van. Fiú vagyok és nagyon bejött (csak a rend kedvéért)

  77. Human szerintem írj egy olyan postot, aminek Twilight a címe, a post szövege ennyi legyen: vámpír. Holnap délutánra lesz 125 hozzászólás és komplett 4 oldalas elemzések a semmiről:).

    Na a véleményem meg annyi, hogy nem szar film a Twilight. Nem baszom földhöz magam tőle, de elmegy egyszer egy esős szombat délutánon (épp most láttam tök véletlenül). Az az egy vicces volt a az előző MTV-s posthoz is hozzátéve, hogy a legjobb verekedős jelenet ebben voltXD. Keklolroflmao. Az akciórésze a filmnek gagyi és mélyen B kategória, de valóban nem erről kell szólnia a történetnek és a folytatásnak sem. Egyszer meg lehet nézni. Ha meg az okos könyvolvasóknál tartunk, ajánlom néha egy-egy Harry Potter meg Twilight között a mai fiatalságnak Wass Albertet is forgatni, kicsit művelődni és kikapcsolódni.

  78. maTThew
    mért a penge miről szól??
    KIBELEZLEEEEKKKK!!! ..penge vagyok….
    A hollywoodí filmek nagy részének semmi mondanivalója.
    készek vagytok…
    Jó a semmiről vitatkozni? A filmek nagy része csak a pénzetekért készül, fizess valamilyen formában, tökmind1 miről szól.
    És Istennek HÁLA hogy nem tetszik mindenkinek ugyanaz.

  79. mi lenne, ha ennél a filmnél mindig tilos lenne a kommentelés?

    ennyi f*szságot még életemben nem olvastam.

  80. Szerintem nincs gond az összehasonlítással csak okosabban kellene. Legalábbis a vámpír >< napfény ellentétre gondolok. A "tény" megmaradt itt is (ha már annyira óvni szeretnénk a vámpírról alkotott képünket) csak épp más magyarázattal szolgált az író, ami szíve joga. Úgy már tényleg semmibe vette volna a "fantasy világ vámpír szabályait", ha sütkéreznének miamiban. De mivel nem így van, felesleges a vita. Amúgy az első rész ugyan okozott némi csalódást, de aztán megbarátkoztam vele. Ez a teaser pedig kecsegtet a reménnyel, hogy jobban sikerül mint az első. Talán a rendezőcsere is nyom valamit a latba!!! Várom a filmet, s bár tudom, hogy filmes blog, de mégis: a következő 2 kötet magyar megjelenését szintén!! Jah, és se tini se lány sem emos nem vagyok :-)

  81. Megnéztem az ajánlót, és fogom a fejemet. Komolyan, a fickó 100 valahány év alatt ennyi önuralmat tudott összeszedni? Előbb a csajt löki el! Majd a másik vámpírt. Uh, hát, nem egy észlény.

    A “nem tudja a gondolatait olvasni” kapcsolatban egy poén, biztos valaki írta már valahol. Mi van, ha ennek nagyon egyszerű oka van: nincs mit olvasni. :D

    Elnézve a fiatal színésznő páratlan arcjátékát, kb. elmehetne horrorfilmbe zombinak. A fejében már nincs élet. Ideális párost alkotnak a szintén egy arckifejezéses “17 éves vagyok már 100 év óta” sráccal/öreg csókával.

  82. Nem emosok nézik a Twilightot…ez egy oltári nagy baromság.
    Nem azt mondom,hogy mindenképpen mindenkinek tetszenie kell,mert olyan nincs,de elég nevetséges,ahogy páran itt kommentelgetnek…
    A színészekkel pedig aztán végképp semmi gond sincs, aki olvasta a könyvet és és fel is fogta,az tudja ezt.

  83. Lesznek vérfarkasok, vagy az valami alakváltó vámpír? :D
    Amúgy tényleg fura, hogy a kiscsajt minek kell falhoz csapni. :D
    Szerintem jó lesz, remélem jobb mint az első, mert azt végig szenvedték. “Vámpírlegyek? Ne legyek vámpír? Ki a vámpír? ” :D

  84. “A színészekkel pedig aztán végképp semmi gond sincs, aki olvasta a könyvet és és fel is fogta,az tudja ezt.”
    :)))))
    miota van egy szineszi jatekkal osszefuggesben a konyv? :D (de amugy is, hagyjuk mar a picsaba a konyvet, filmrol beszeljunk, ok?)

  85. Sztem nem volt valami nagy dobás a film , de azért nekem tetszett ,bár a könyv mindennél jobb. Hát a második rész(film)…? Nos arra kiváncsi leszek főleg hogy az Edward nélkül biztos elég depi lesz a csaj és hát kinek van kedve lehangolódni? Mondjuk olvastam a new moon-t és nagyon tetszett remélem azért nem hagynak ki belőle fontos részeket mint az elsőből. Bár a Jacob tutira fokozni fogja a filmet mert hát az a test…!
    A színészeket pedig tökéletesen eltalálták!!!

  86. Hát nekem tetszik a könyv is… mondjuk a végén tényleg furi hogy Jacob előtte változik át:S am meg Jacob nem vérfarkas ez majd a 4. könyvben derül ki. Ők csak alakváltó, és szerintem nem is kell félelmetesnek lennie mivel ő jófiú:)

  87. Nekem tetszik ez a teaser trailer. Hangulatos. A farkast a végén meglátni pedig felüdítő volt. Végre nem az ezerszer ellőtt látvány meg színek. Akinek tetszik nézze meg, akinek meg nem, az ne idegesítse fel magát rajta. Annyit semmi nem ér.

  88. Öröm látni, hogy vannak, akik ilyen kitartóan visszajárnak ide fikázni a filmet:)

    Csak nem értem, minek?:D Aki szereti, had áradozzon róla, aki meg nem, az menjen abba a topicba, ahol az ő kedvence megy;)

  89. Nagyon nem tetszik. ?iért kellett leváltani az előző rendezőt? Ő pont megértette a lényeget, a hangulatot, a.a.a…mindent. Basszus, ezért kár volt.

  90. Harrr mondá Jack majd szökkene által a leányon és farkassá lőn… hmmm teccetőős. Várjuk!

  91. Bella ruhája elszakadt azt nézi :)
    A könyvet a napokban fogom elolvasni de az előzetes nagyon tetszik. A könyv még ennél is jobb??!!

    A farkasos jelenet nekem is tetszik :)

  92. Én megnéztem a twiligt-ot, de nem tetszett, aztán megnéztem újból, mert unatkoztam és így másodszorra tökre bejött.
    De miért hagyja ott az Edward az erdő közepén ezt nem értem (nem nagyon tudok angolul)?
    És át akar változni a Bella vámpírrá?
    Már várom.

  93. Natehát…

    Miről is beszélünk?:D
    Nem hiszem, hogy bárki is egy Underworld-utánzatot akar nézni, akkor meg nem kell leshitezni a husky-utánzatot. Gyerekek… ez egy film, egy romantikus fantasy…csk egy könyvadaptáció. Miért védi/támadja a társaság olyan nagy vehemenciával, hogy még röhögni is elfelejtettem a nagy filmelemző kommenteken, amik a film semmitmondásáról szólnak. És miért kell azt gondolni, hogy minden 13-16 éves lány emos? Namárbocs… de én se gót/pánkozom le automatikusan a fekete cuccba járó-kelő 18-22 éveseket. Akkor legalább Ti ne általánosítsatok ennyire, mert képzeljétek: Mindenki volt tizenéves. Sőt, ilyen korosztályban normális emberek is léteznek, úgy hogy nem kell tizenéves imóspicsázni, mert ez már unalmas.
    Aztán… ÉN olvastam mind a négy (ésfél) könyvet, és tetszett. Nem, nem ismerem a True Bloodot, de tudjátok mit? Lesz@rom, hogy miből lopott Meyer, de tény, hogy a könyv megragad, és nehéz letenni, mert a főszereplők olyanok, hogy megtalálhatjuk bennük magunkat.
    A film nem tetszik. Nem könyv-hű, ráadásul a színészi játék 0,5. A fél pontos leginkább Jacob felső testéért kapták a színészek, nos a felsőtest kiválóan végzi munkáját.
    És neeem, én nem szeretek filmet a candyeye-okért. Ráadásul ebben a filmben nincsenek is candyeye-ok, legalábbis szerintem. Jaspert játszó színésznek vannak jó képei neten, de az is csak a retus és az ügyes fotóművésznek köszönheti.

    Másik. Akinek nem tetszik, az szándékosan fikáz könyvet/filmet ami az útjába kerül? Attól még, hogy valaki szívesebben ül pe egy gyilkolászós dologra, nem kell leshitezni. Ha én shitezem le a Ti vértől csöpögő/akciónaknevezett”énvagyokajani” típusú filmeket, akkor azt mondják nem értek hozzá. Ennyi erővel Ti nem tudjátok átélni ezt a világot, mert önhibátokon kívül máshoz hasonlítjátok. És ez nem jó.
    A könyv jó és kész. Attól még, hogy a a rajongók általában 13-16 évesek, nem lesz leminősítve.

    Köszönöm, hogy véleményt nyilváníthattam.

    Egyébként a teaserbe csak a raszta-csávó jó. Meg a husky. A szülinapi-bulis jelenet pocsék, Kirsten arcjátéka minimálisan javult, az elsőben még bambábban nézett, színészként nehéz volt végignézni.
    Robert Pattinson meg nem jó Edward. Biztos valamit ki akar fejezni a hosszan távolba meredő üveges szemeivel, de nekem nem jött át.. ahogy Pély mondaná. Vagy ki mondta?XD

    Na pápá.

    Legyetek jók, és szidjatok mást, ez már kicsit uncsi.:D

  94. sztem meg a színészeket is tökéletesen eltalálták!! Bellának jó Kristen és Edwardnak jó Robert . Nem kritikus szemmel nézem a filmet hanem ha megfog valami benne akkor jó ha meg nem akkor meg leszarom!! Nos ennyi!!

  95. Hi all!

    Megnyugtatnék mindenkit, aki úgy tartja , hogy a Farkasos átváltozás gagyi… ez még nincs befejezve és nem a végleges CGI modell !!
    Ezt még csiszolni fogják! ez csak elő modellezés ..még!

  96. ahhhhhhh!!!! Jacob a végén!!!! Inkább vele jöjjön össze, mint Edwarddal!! :):):):)

  97. Raszta néger vámpír vs husky, lol, ez ám a merész ötlet!
    Maradjunk annyiban, hogy ezt is csak az asszonypajtás kedvéért fogom megnézni.

  98. végigolvasva az összes kommentet, Tántorgó sámáné tetszett a legjobban. Igen, ez a sztori nőknek készült, szerelmes történet (ergo a legtöbb pasinak unalmas), és szerintem az a lényege, hogy a szerelem/szeretet mindennél erősebb. Még “szörnyetegeket” is képes változásra bírni. Viszont nem olyan szirupos/csöpögős “lávsztori”, tehát rosszullét nélkül élvezhető. :)
    A film más tészta. Mivel olvastam a könyveket, mást vártam. Az egyszer ok, hogy nem kerülhet bele minden, ami a könyvben volt, de miért kellett a tényeket megváltoztatni? A színészi játék pedig…… kinek tetszett, kinek nem. (én az utóbbi csoportba tartozom)
    Azért kíváncsi vagyok, hogy oldják meg a 2. részt, remélem jobban odafigyelnek a részletekre. Az előzetes remélem tényleg csak hülyén összevágott félkész termék! Majd a többiből ez is kiderül.

  99. Hali mindekinek!

    Először is így végigolvasva a commenteket, hááát… fikázni ügyesen tudtok. Tény, h a tiniknek készült a film, az is, h nem egy Schindler listája, de ez egy Hollywood-i darab, szóval ne várjatok tőle katarzist! Lehet, h nincs benne túl sok eredeti gondolat, de nekem tetszett.
    A rend kedvéért 16 éves vagyok, és igen, lány. Viszont eleinte nem voltam hajlandó megnézni illetve elolvasni a filmet/ könyvet. A barátom(!) győzködött, mivel neki nagyon bejött a film.
    Nem vagyok se emos, se köszcsiző, puszcsiző típus, és a kultúrával kapcsolatban: Jane Austen, Erich Maria Remarque, Agatha Christie, Jókai Mór, Gárdonyi Géza számomra mind élvezhető írók, sőt, Homérosz és az antik drámaírók műveit is kedvelem.
    Szóval nem azzal van bajom, h nem tetszik vkinek a film vagy a könyv, csupán az általánosítás zavar. NEM a célközönség léte – igenis nevezzük nevén a gyereket- hanem az, h szerintetek csak és kizárólag az agyilag retardált, nullához közelítő IQval rendelkező 13-16 éves kiscsajoknak jöhet be ez a film.
    Összességében nagyon szeretem mind a filmet, mind a könyveket, de nem fogok ömlengeni egy másfél perces szösszenet miatt ( bár a koromból/nememből adódóan ez lenne a logikus:P).
    Tehát először is peace, másodszor miért nem a teljes film megnézése után illetitek ilyen durva/lesújtó kritikával?

  100. Halli, 114-es mindentudó! Ugye fiú vagy, elmúltál húsz, minden lányt az elsô éjszaka akarsz vízszintesbe tenni, ugye tök érzéketlen vagy a tinédzserek érzelemvilága iránt és ugye minden tyúkság a szemedben, ami nem szex, csak érzés? Na ne vedd ezt sértésnek, én is tévedhetek. Az is lehet, hogy lány vagy, csak más azn ízlésvilág… De azért ha ha megálltál egy pl-ra, gondolj ránk is, arra a százmillióra kb., akik eddig benyaltuk a Twilight-könyveket. Nem vagyunk ám mind teljesen hülyék. Sôt, lehet, hogy te élsz egy primkó világban, ahol csak jó és szar dolgok vannak. Filmügyben én is a Pengét választom és Shakespeare Vilit is meg tudom különböztetni Meyer Stefitôl. De ettôl még… Szóval ajánlom szíves figyelmedbe Paul Michael Bush Steph címû könyvét. Csak az elôzetesei olvashatók, meg néhány részlet könyves honlapokon. De úgy látom, arról is szó van, hogy a saga miben különbözik az átlagos tinikönyvektôl. Például van egy fiú, aki vámpír létére is jobban tud vigyázni a barátnôjére, mint a legtöbb csávó a valóságban. Szerintem ez szokatlan a tántorgók világában, ahol csak a fû meg a szex számít. Szerintem sok mindent nem vettél te észre, amikor az Alkonyatot olvastad? Vagy nem is olvastad?

  101. Kukucskám, én csak a véleményemet mondtam el. Az, hogy te “tök érzéketlen”nek titulálsz valakit, csak mert nem szereti a Twilightot… na, ez gáz egy kicsit. Igen, elmúltam húsz, ha erre vagy kíváncsi. Egyébként minden másban tévedtél, a cigitől hányok, kedvenc íróim/költőim pedig Kodolányi, Ady, Gárdonyi, Tolkien, C. S. Lewis, Agatha Christie. Hat irodalmi díjat nyertem, járok könyvtárba, ötös vagyok matekból, szeretek olvasni, és képzeld: UTÁLOM A HÜLYE TWILIGHTOT. Bár gondolom te ezt nem tudod megérteni – szerinted aki nem esik össze sikoltozva Edward láttán, az csak is egy retardált barom lehet? Hát nem. Gondolj ránk is, arra a százmillióra kb., akik eddig nem nyaltuk be a Twilight-könyveket. Nem vagyunk ám mind teljesen hülyék.

  102. Egyébként meg könnyű úgy az ember csajára vigyázni, ha valaki hatmétereseket tud ugrani és fél kézzel behorpasztja egy autó oldalát…

  103. Olvastam a kommenteket és láttam,h vki lehülyézte korevics-et,mert azt mondta,h Jacob nem vérfarkas.Én is olvastam mind a 4 könyvet és tényleg nem vérfarkas még csak farkasnak sem mondható.Csak alakváltó,a törzsük akármelyik állatot választhatta volt.Az igazi vérfarkasokat az egyik Volturi kiírtotta,csupán néhány maradt belőlük.Ha már vki ezt leírta,akkor sorry.

  104. Az első film uncsi!Csak a pasi miatt néztem meg.De ahogy elolvastam a többi részt (1-4) kezdett izgalmas lenni főleg a 3-4 rész a legjobb!

  105. Sziasztok!

    Így olvasva a kommenteket, el kell mondanom fantasztikusan szórakoztam, néhány beszólástól még most is csorog a könnyem:D
    Hihetetlen ez a felesleges, olykor semmitmondó vita a Twilightról, pedig ez nem is az a topic, de mindegy…
    Engem személy szerint érdekel a new moon( hát igen az átkozott kíváncsiság),bár ez az előzetes nem nyűgözött le. Az alaszkai malamut/farkas már kicsit sok volt itt a végén, de örömmel olvastam, hogy ezt még átdolgozhatják. Mindenestere ledöbbentem a reakciódon kedves kukucs, könyörgöm ne személyeskedjünk már ennyire. De igaz,ez nem az én dolgom…
    Egyébként ha kicsit hosszan is, de csak megköszönni szerettem volna, szereztetek egy kellemes estét.:D

  106. Én a Twilight filmről semmit nem tudtam, csak a plakátot láttam a torimegállóban, de azt gondoltam: ezt meg kell nézni! A film iszonyatosan tetszett, aztán 1ik barátnőmtől kölcsönkértem a könyvet. A könyv még jobb, mint a film, mikor befejeztem az utolsó lapot is, rögtön kezdtem elölről. Aztán megvettem a 2. részt, és a föci dogám karó lett, mer nem bírtam magam rászánni, hogy olvasás helyett tanuljak.
    Igazából kicsit már lelankadt az érdeklődésem, és csak azt nem értem, hogy hogy bírta a fent említett barátnőm asszem kábé 4x-5x megnézni moziban a filmet, majd rögtön megvette a dvd-t, és azóta se unja! Összeszámolva… fogalmam sincs hányszor láthatta!!! Ennyire azért nem jó… :D És biztos nincs egyedül! Félelmetes!
    Ez a teaser nemtetszik. Nagyon megijedtem az utolsó 10 mpet látva… EZ MIIIII???? De megnyugodtam, mikor olvastam, hogy csak összevágták :) A bulis rész nagyon szar, miez mááár???? Hogy Bella elejti az ajándékot és kijelenti, h “papercut”, aztán potty, 1 vércsepp :D:D
    Remélem a film jobb mint ahogy ezt összerakták!!! :S
    Ájsától szeretném tudakolni, hogy hol találta azokat a képeket Jasperről?? :$ :D:D Vagy bárki más? :)
    És még annyi, hogy mi az a True Blood? :D Ez a könyv címe? Mi a film címe? Hány része van? Utánajárnék… :)
    A fent folyó vitákba nem folynék bele :) Egyébként 16 éves lány vagyok, nem vok emós, műveltnek tartom magam, és nem vok fanatikus rajongó :)

  107. A trailer alapján sztem ez a rész sokkal profibb munka lesz, mint a Twilight volt. :)
    Jahh, és: – Jake (aki nem Jack, hanem Jacob..) vérfarkas (nem t’om, miért mondta vki, h nem az)
    – Bella pedig nem a papírral vágta el a karját (azzal csak az ujját vágta el), hanem az üvegasztallal (mert ugye ráesett egy üvegasztalra, bár lehet, h ez vkinek nem jött le..)
    Nathan: Én huge fan vagyok, de nem értek egyet Veled abban, h (jórészt) csak annak kéne ide írnia, akinek tetszik a Tw. Téged nem érdekel, h aki nem szereti, az miért nem szereti? Engem igen. Főleg, mert vannak, akik jól érvelnek és vannak dolgok, amikben igazuk van. (Hajjaj!)

  108. belard, és tényleg, igazad van, alakváltó. De még azután is vérfarkasként emlegetik, miután Billy (asszem’, ő volt) elmeséli a törzsi sztorit. :S

  109. Nem akkor esik le nekik h alakváltó hanem a breaking dawn ba mondja nekik Edward a végén:)
    Nekem am a könyv sokkal jobban tetszett ,viszont Edwardot pont úgy kébzeltem el kinézetre ahogy Rob néz ki:)
    A new moon ban és az eclipsben sikerült velem megutáltatni Jacobot:S

  110. …hát ami azt illeti szerintem sem túl sokat mondo a trailer de ettől függetlenül várom a filmet.Az Alkonyatot nem akartam megnézni és mikor elkezdődött a twilight mánia kicsit idegesített…aztán rászántam magam megnéztem a filmet és tetszett…rákerestem a folytatás trailerére, de elég bénácska volt így nem értettem belőle a lényegét a második résznek ezért elolvastam a könyvet.Anyira megtetszett a könyv h 2 nap alatt kiolvastam és a New moon után kiolvastam a Twilightot is hátha megértek vmit a filmből amit könyv nélkül nem lehet.Mindenesetre abban biztos vagyok h aki előbb a könyvet olvasta és aztán a film annak kicsi csalódást jelent a film (de ez mindig így van átdolgozásoknál)
    Miután elolvastam az alkonyatot rájöttem h Bellát alakító szinésznő azért vág ilyen bamba képet mert azt az érzést akarja átadni (ami a könyvben sokkal jobban érzékelhető) h milyen érzés egy olyan embert szeretni aki bármikor rádtámadhat, bármennyire is szereted a félelem mindig benned van és talán az a megdöbbent zombi kép annak köszönhető h egy amerikai lánynak elég nehéz elhinni h egy vámpír a szerelme és ez nem csak egy álom.Nah mind1 szerintem sem találták el az összes szinészt(pl Rosalie a könyvben egy emberfeletti angyal szépségű lény…hát a filmben a szinésznő nem pont így fest) ..de azért a legtöbb karaktert ha nem is pont így de hasonlóan képzeltem el. Remélem a második rész azért sokkal profibb lesz bár én azért az elsőt is szeretem.

  111. Lehet férfihormon túltengésem volt, mikor ezt néztem, de nekem baromira nem jött be. Pedig úgy ültem le, h naezt hüyére dícsérte mindenki, bizti jó lesz.
    Számomra borzalmasan vontatott volt, és Edward haja is zavart állandóan :DD najó nem kukacoskodom, de talán a 2. rész kinövi önmagát, és azt mondhatom majd rá, h naigen vmi ilyesmire gondoltam..

  112. le kell szoknom a duplázásokról, de mindig kihagy az agyam.
    szal ez a twilight korának csúúúcsmondata:DDDDDD

    Drakula forog a sírjában.
    nem mondom, h szar, énse szeretem ha leszarozzák mondjuk Marty Mcfly-t, (ilyen ember nincs is:D) nade mégis, egyetértek ezzel a mondattal. Egy film attól lesz jó, h újat mutat, nem attól, h hűdejól adja vissza a könyvet. Szerintem.

  113. Fu hát nekem nagyon tetszett az elözetes.Szerintem nagyon ötletesen megcsinálták.Csak egy kicsit keveset mutatnak,mármint az Alkonyat elözeteséböl több mindent megtudtunk a filmböl.Ebböl egy kicsit kevesebbet lehet leszürni.Mondjuk én már olvastam a 2. részt is szoval tudom hogy miröl fogsz szólni a film de azért izgatottan várom. Fu alig birom kivárni hogy a mozikba játszák.És akárki akármit mondd szerintem nagyon jo mind a könyv mind a film.És ha valaki máshogyan gondolja,és nem tetszik neki az ne olvassa vagy nézze meg.

  114. Szerintem a Twilight, a New Moon és folytatások sem kizárólag tiniknek íródtak…Sok középkörú nő és férfi(!) ismerősöm van, akik nem tudták letenni a könyvet és igen….a film is tetszett nekik.Egyébként itt tényleg nem a hagyományos Penge-kaszaboljuk le egymást minél gyorsabban és minél látványosabban-style-ról van szó. Ez a történet főleg érzelmekről szól, méghozzá nem együgyü “csak tinilányok sikoltoznak tőle és olvadoznak a tv előtt” érzelmekről, hanem komolyabb mondanivalója is van (a vérfarkas-vámpír-dolog csak a körítés) és sajnálom azokat, akik éretlenek ahhoz, hogy megértsék ezeket. Én nem akarok fikázni senkit…de egy könyv alapján készült filmnél nem lenne ésszerű elolvasni a könyvet és megpróbálni felfogni a lényegét ahelyett, hogy itt irogatjátok az értelmesebbnél értelmesebb kommenteket? :)
    Egyébként nem vagyok tizenéves sikítozó tinilány, de nagyon szeretem a Twilightot és valószínüleg a New Moon-t is fogom. Nem kell mindenkinek szeretnie, mindenkinek lehet véleménye, de kérdem én..: ha ennyire utáltátok, akkor miért töltitek azzal a drága időt, hogy a trailert nézegetitek és kommenteket irogattok? Ha ennyire szar, akkor miért foglalkoztok vele?:D
    Egyébként love és peace!!:):))

  115. nem akarok senkit lefikázni (hogy a felettem író Twilight-rajongó szófordulatával éljek), de aki szerint a film élvezetéhez a könyv teljes ismerete kell, az nem gyakran gondolkozik.

  116. Én olvastam mind a 4+1 könyvet, de szerintem a 2. a legjobb… A 4. már kicsit uncsi, vontatott és hétköznapi, de a 2. könyvet le sem tudtam tenni. A 3. után meg azt kívántam, hogy bárcsak léteznének ilyen pasik a valóságban :)

  117. Én most állok neki a 4. könyvnek. Anyám nem hiszi el, hogy olvasok…..Rohadtul utálok olvasni, de ezt nem bírom abba hagyni!!! Hihetetlen :D

  118. akinek nem tetszik az így járt….
    sztem egyik könyvet sem kéne egy másikhoz hasonlítani…
    kit érdekel mi volt egy teljesen másik könyvben????
    nagyon nagyon jó történet. Imádok olvasni, rengeteg könyvet olvastam, de egyetlen egy ehhez hasonlót sem. Eddig nem kedveltem ezt a műfajt…miután elolvastam a Twilightot szinte csak fantasy könyveket olvasok. A filmre nagyon nagyon kíváncsi vagyok. Trailer alapján nem lessz rossz… de majd kiderül h mennyire lesz hű a könyvhöz…

  119. szevasztok…hát odabasz az az átváltozás…amugy megvágja magát a papirral amit ki akart bontani vagyis az ajándékot :Dmegérzi jasper a vér szagát és neki akar meni de mivel ellökte Edward igy elvágja a kezét még jobban azt már nem tudom vagyis nem eléxem mivel…illene elolvasni a könyvet is..az az igazi twilight rajongo aki azt is elolvassa..én tulvagyok az összes könyvön sőt a mindnight sunt is elolvastam amennyit megirt azironő…ha elolvassátok a könyvet kiderül minden..

  120. Heló mindenki!
    Á nagyon nagyon vad lesz ez a film szerintem.
    Az első részben már tudni lehetett h az indiánok farkasok. NAgyon sok utalás volt rá!
    Á és h milyen szexi Jack:D
    Szerintem nagyon menő lesz!
    A nővérem fél nap alatt kiolvasta mindkét könyvet.
    Há mondom ez beszarás!xD
    A Now Moon-nál szabályosan bőgött.
    Na mondom jó:D

  121. Valahogy a farkast másképpen csináltam volna meg, még a könyv alapján is, így elég gagyi hatású, bár én Jack párti vagyok :)

    A köny ezerszer jobb nekem mint a film, elöször angolul kaptam meg és úgy olvastam el, hát valami fantasztikus volt, a new moont meg nemrégen olvastam, az elsö részét a filmnek tegnap láttam és mint minden film ami könyv alapján készült a Twilight elsö része semmit sem ér.. és bár megnézem az ujat is már tudom hogy csalódás lessz…

  122. Nekem nagyon tetszett…bár az már idegesítő h mindenki a Bella vérére éhezik(szomjazik:))kicsit idiótán néz ki a dolog bár amikor az első könyvet olvastam akkor eléggé érthetően leírta Stephanie hogy mért tetszik nekik annyira….hm fincsi:)a trailer odavág tiszta transformers

  123. Én nagyon szeretem a twilight-ot és nyíltan kimondom hogy
    a barátnőimmel mi vagyunk a legnagyobb rajongói magyarországon :D ez van am meg jó az előzetes csak rövid:P
    jobb lenne ha még más is lenne benne pl az olaszországi
    rász az nagyon király mikor bella “megmenti” Edward-ot:P
    na röviden ennyi na csá. :D pux!!

  124. Gyerekek! Elég legyen már! Ide az ír aki nem akar, nem veszitek észre? Ha nem tetsazik, nem nézem azt csáá.” Ha meg tetszik akor nyávogok érte”- ez nem igaz! Én nem nyávogok érte, csak imádom! És azért mert imádom: naponta megnézem az elsőt, tűkön ülve várom a folyt. köv.-öt, olvasok fanficeket róla, ismerem a sztárait, és elhiszem, hogy ez egy agyon modernizálódott történet, és mégis hiszek benne! Mert van valamennyi valóság alapja. Nem kell mindig koporsókban aludni, azért, hogy vámpír lehess. “Szóval, ha félsz a naptól, akkor vámpír féleség vagy!” – na ez sem igaz. Vámpír féleségek, úgy vannak mint az 5 méteres törpék(idézve egy előttem szólót). Vámpírok talán vannak. Ez olyan mint a mumus: akor hiszed el, ha nem akarod.Ennyi!Csá-csá!

  125. Klau!
    Örülök, hogy nem csak én imádom az Alkonyatot,a sztárjait, a könyveket stb.
    Folyton új képeket keresek a szereplőkről, mindent elolvasok amiben akár csak egy kicsi ALkonyat van.
    De nem sikítozok ha látom a trailer.t !
    Inkább körmöt-rágva várom, hogy mi történik benne. :D

    …és amióta elolvastam a könyveket, és láttam a filmet jobban odafigyelek azokra a szemekre…semmi sem bizonyítja, hogy léteznek vámpírok a 21. században…de azt sem bizonyítja semmi, hogy nem léteznek…bármi megtörténhet…

  126. Ez egy K……………. Jó film az első is és a második is aki fikázza az szerintem egy érzéketlen tuskó mert ennél szebb filmet rohadt régen láttam és szerintem soká is fogok!! Király a film és a fordulatok is benne az elsőt már 6 szor láttam és alig várom a másodikat és a többit!! A könyvet pedig már 2 szer elolvastam!!

    Ne menekülj az alkonyat úgyis le szál!!

    Mersz szeretni az életed árán is??

  127. Hát nekem egyik film sem (akár Twilight akár Underworld,Penge) jelent egyet az igazi vámpírfilmmel.
    Szerintem ezen kár vitatkozni, mert aki az igazi vámpírt akarja látni, az nézze meg az 1922-es Nosferatut vagy az 1930-as Dracula filmeket. Jó, tudom elavult, meg minden ami nem trendi manapság, de van atmoszférája, fílingje,hangulata, ami az új filmeknek soha nem lesz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.