Transformers: Revenge of the Fallen

Nem gondoltam volna, hogy pont ott nem gyúrnak rá az első részre, ahol a legnagyobb szükégük lett volna rá: a történetben. Végig azt érezni, hogy valami epic dolgot akartak kihozni, és azt is érezni végig, hogy ez nem sikerült nekik, az íróknak, mert rendezésileg Bay összekapta magát, mindjárt mondom ezt hogy értem.

Transformers 2 - a nagy robbanás

A történet most annyi, hogy van még a földön valahol egy kocka erejű energiaforrás, ami kell az álcáknak a fajfenntartáshoz, ezért csak Sam Witwicky tudja hol van. Állj! Sam egyetemre megy, 1 napot tanulgat is, mielőtt visszarángatják a Transformers második részébe, mert hát Shia karaktere nélkül (nononono nem rémlik most) nem is lenne az igazi a film. Tehát Samnek van “elképzelése”, hogy merre kell menni, így fogja az új sidekickjeit és neki is ered autobot barátaival a világnak, míg az álcák meg utána. Ennél amúgy több minden történik, meg bonyolultabb is, de a főág amolyan Indiana Jones-szerű, komolyan. Bay nagyon szeretne valami kalandfilmet szerintem magának. Amúgy azt hiszed, hogy ez egész koherens sztori? Nézd csak meg filmet, és a fejed fogod majd párszor.

És akkor most lássuk amit a bevezetőben említettem, merthogy a forgatókönyv nekem fájt, ne is vesztegessünk rá több betűt, buta a film most is, na. Tehát Bay és az összekapta magát kijelentés: mutatja a harcokat! Az első résszel az volt a legnagyobb problémám, hogy a nagy kamerarángatás, meg a két centiről vett robotok között alig lehetett látni valamit igazából; hát ez most nincs így szerencsére. Olyan gyönyörű robot–robot elleni harcok vannak, hogy öröm nézni. Sajnos az arányt a béna és lyukacsos történet vs. harcok között már nem sikerült eltalálnia Michael komának, így a film kicsit túl hosszú, ezzel az “epic akciófilmet akartak” gondolat erősödik persze.

Igazából ami baj, hogy túl sok az új robot, és némelyik baromi fura. Az Álcákból ilyen alien-szerű valamit csináltak picit, csak pislogtam mi van. Oké, lehet csak nem ismerem annyira a Transformers-univerzumot mint kéne, de ezek a gubók megleptek. Meg a sok mátrix utalás is, konrétan Sam vallatására gondolok. Na, vissza a robotokhoz, akit az első részben idegesített a repülőre szökő magnó, az nem nyugodhat meg, most is akad olyasmi kisrobot. Meg párduc, meg motorok… igazából két, vagyis három újocnak jutott normális, vagyis nem egyen személyiség. Az ikrek, Szán és Sárhányó (képen alul) szállít pár poént, hülyülnek szinte végig, na meg a bicegő öreg, Röptűz. Az ikrek poénkodására nem mindenki lesz vevő, de Röptűz egyszerűen kurvajóra sikeredett, ezt el kell ismerni. Az emberi szereplőkre most tojjunk, abból a szempontból ugyanaz a Transformers 2, mint az első rész volt, még tinivígjáték betét is van Sam kollégiumba költözésekor.

Transformers 2 - az újoncok

Egy biztos, hogy több robbanás meg robot meg zúzás van a filmben, és ezúttal a katonák is mintha érnének valamit a harcban. A CGI csapat annyira odatette magát, amennyire a jelenlegi technika mellett lehetett. Minden repül a levegőbe, miközben robotok dülöngélnek, meg lepi el őket a füst, meg emberek repülnek a rombanástól, meg felszippantják a homokot, meg… Hiába na, egyszerűen káosz van néha a vásznon, de a nekem tetsző.

Transformers 2 értékelés

Sajnos a butaság, a hosszúság, a túl sok robot miatt háttérbe szoruló régi arcok miatt nem tudok többet adni rá, mint az első részre. 6/10. Sokat akartak, de nem jött össze. Az meg, hogy “Ez lesz a Birodalom visszavág” a trilógiában, az viccnek is rossz. (btw: Annyira Bukott bosszúja végig a film, hogy a magyar cím az fail lett. Hiába vannak álcák, akiket legyőztek a múltkor meg blabla, itt a gyáva (tényleg az) Bukott vaskalap variál.)

261 hozzászólás a “Transformers: Revenge of the Fallen” bejegyzéshez

  1. aki spoilert ír jelölje (olyan rossz, hogy lassan megint külön kell szólnom, régen annyira szépen ment nektek), mert lehet csak törölni fogom beleszerkesztés helyett, mivel unom a nemtörődömséget, amit 1 nappal a bemutató után mutattok néha azok felé, akik még nem látták, de spoiler nélkül kíváncsiak, hogy mások mit szólnak.

  2. Hát sejtettem hogy valami hasonló lesz :/
    Na de akkor a lényeg meg van, effekt film durván és ennyi elég is :P

  3. Hát….kivagyok hülve a kritikán…..kezdtem megkedvelni a filmbuzis cikkeket, erre Tf2 6.pont….viccc
    Telhetetlen emberek…mindent lehuznak…..Human ne vedd magadra…de akkor is gáz hogy csak 6 pont, és több rosszat irtál mint jót…:S

  4. Én lehet, hogy elfogult vagyok. De nálam 10!!!!!!!! Az első is és ez is a KIRÁLY!
    De ez csak az én véleményem….

  5. Hali!
    Hátige’ erre számítani lehetett kb. Sajnos el kell fogadni azt a tényt (ez csak rám igaz) h nem érdemes megnézni a trailereket, mert csak csalódik az ember.
    kill3r21: vedd úgy h pofánröhöglek 12 percen keresztül úgy, h közben fröcsög a nyálam.
    Mekkora durva már kijön a cikk hajnal 4kor, most fél 7 van de már itt van 4 hozzászólás :D
    na csöccs és kurv@ jó az oldal meg minden
    Riszpekt

  6. Engem szerencsére nem tántorított el a helyenként negatív kritika és az alacsony pontszám. 1-re is ennyit adott Human és nálam az 10/10 volt. Még jó, hogy különböző az ízlésünk. :) Csütörtökön nézem, addig viszlát!

  7. human:
    spoilert?
    még is mire gondolsz?
    mi lehet spoiler egy ilyen filmben a sztori alapján:)?
    ennyi erővel a Kovi filmek sztoriját is el lehet spoilerezni…

  8. Pont tegnap este néztem meg és szerintem odacsap rendesen! Nekem kifejezetten tetszett ez az “Indiana Jones” féle kalandozós menet, részemről 10/10. Lehet ma is megnézem :D

  9. “Human ne vedd magadra…de akkor is gáz hogy csak 6 pont, és több rosszat irtál mint jót…:S”

    killer21, gondolom a 21 nem az éveid számát jelöli.

    amúgy részemről 4/10, látvány a helyén, minden más gány volt.

  10. Megnéztem én is végre a moziban. Hát mit mondjak. Maga a film szerintem is túl hosszú, túl sok benne a robot tényleg, nem foglalkoznak eléggé a régiekkel sem. Kicsit mintha nagyobb szerepet kapott volna az “ember vonal”. A látvány király, bár én nem mondanám hogy több zúzás van benne mint az elsőben. pedig hogy mondták a készítők hogy az első rész ehhez képest mittudomén mi. Hát nem. Legalábbis én személy szerint összességében nem vettem észre hogy több zúzás lenne. Talán kicsivel. A zene viszont kiemelkedően jóra sikerült. Mármint az új elemek.

  11. Szinte ugyanaz a véleményem, mint humané. Én kicsit már kínosan éreztem magam a párbeszédeknél, annyira gyengék és buták voltak. Nem lehetne végre egy normális forgatókönyvet írni egy Bay filmhez?

    SPOILER
    Semmi visszavágás nem volt, sőt heppy end lett minden mennyiségben. Ha nem élveztem volna látványilag a filmet, most biztos azt mondanám, hogy nem kell harmadik rész. Semmi csavar nem volt a történetben, így a végén sem, szinte előre meg lehetett jósolni a végkifejteletet. Mondták, hogy szomorú, komor hangulatú lesz, ehhez képest tele volt szar poénokkal és még Optimust is felélesztették a halálból, sőt még a gyerek sem halt meg, pedig szurkoltam érte.
    SPOILER VÉGE

    Popcorn mozi, de a gyenge forgatókönyv miatt, még azok között sem a legjobb.
    10/5

  12. Emberek! Nem lehet, hogy túl nagyok az elvárásaitok? Nálam egy amerikai filmnél kellemes meglepetés, nem alapkövetelmény, ha jó a történet. Ettől a filmtől földbe döngölő látványt és hangot vártam és azt meg is kaptam. Köszönettel. Nem mondom, hogy 10/10, mert nem szeretek számszerűsíteni, de amikor pont azt kapom, amire számítok, akkor örülök, és nem hánytorgatom fel a(z egyébként nyilvánvaló) hibákat. Valahogy el tudok siklani/szemet tudok hunyni fölöttük.
    Senkit nem akartam megsérten, vagy ilyesmi. Lehet, hogy nektek van igazatok, és ebben a dömpingben szelektívebbnek kell(ene) lenni.

  13. mozi vs dvd. párszor moccant a kezem, hogy akkor ezt most tekerném, párszor meg szívem szerint lassítottam volna, hogy mi is történik itt.
    a poénok miatt meg tudok bocsátani részben a történet hiányának. mondjuk a kedves szülőktől néha már besokalltam kicsit.

    és ha már emlegetett filmek. volt egy kedves terminátor 2- irányába mutató jelenet, illetve a csillagkapu sorozat egyik “kedves” ellenfeléről is megemlékeznek az alkotók.
    nagyoktól lopni ugye…

    no mindegy. jöhet a folytatás. a baráttal, kivel néztük a filmet előre tippeltünk, hogy milyen hülye epic ötleteket találnak ki a köv lépcsőfokra. tán most az inkák? netán megindulnak az űrbe?

  14. Nekem is tegnap volt szerencsém látni. Az első részt nagyon szeretem, mert vicces, látványos és Fox. Ez a rész is hozta ezeket a dolgokat, bár a viccek kicsit erőltetettebbek voltak vagy éppen az első rész poénjainak ismétlései. Fox viszont Fox maradt és a látvány erősödött.

    Valóban kicsit hosszú volt, bár nem unalmasan hosszú, de éreztem, hogy nem kellett volna ennyit nyújtani. Ez nem az a film amit az ember 2.5 órán keresztül szeretne nézni. Ráadásul ennyi idő alatt sem sikerült rendesen vágni, néha úgy kapkodtak a jelenetek között, hogy rossz volt nézni.

    SPOILER
    Pl. mennek a sivatagban, hirtelen városi üldözés (+telefonálás), majd hirtelen megint mennek a sivatagban. Vagy Megatron feléled, következő pillanatban egy idegen bolygón van a Fallen-nél, de ugyanez visszafelé: Optimus meghal, mire a Fallen felébred és már hipphopp itt is van a Földön. Ezek a dolgok nagyon össze voltak zsúfolva, több mással együtt. Emellett mekkora gáz már, hogy a sztoriban hárman jöttek vissza a halálból? Főleg Sam esetében volt habos a dolog ezzel a robotisten, menjvissza Optimushoz dologgal. Aztán ugye Megatront a kocka darabjával élesztették fel. Nem nagyon értettem, hogy a Samnél levő darabka miért nem elég Optimusnak akkor? Lehet, hogy kicsi volt, de az, hogy fel sem merült azért furcsa volt.
    SPOILER VÉGE

    Na ezek voltak a negatívumok, spoiler nélkül nem tudtam volna elmagyarázni.
    Mindemellett tetszett, ott a helye a másik mellett a polcon és meg fogom nézni még párszor az biztos. Van mit nézni rajta. ;)

    7/10

  15. Továbbra is elfogultan, de ezt tudtátok.
    És jelzem, hogy nem úgy kell nézni mint egy Oscar esélyest a legjobb film kategóriában…

    ROBOTOK:
    – legutóbb 14 robot, most 46
    – az emberiség történetében kibányászott összes arany kb. Devastator felének megépítésére lenne elég
    – Optimus életnagyságú az erdőbeli csatajelenetek nagyrészében az IMAX vásznon
    – Ha Devastator darabjait egymásra tennénk 58 Empire State Building magas lenne
    – Devastatornak 52632 mozgó darabja van és akkora mint egy 10 emeletes ház.

    ELKÉSZÍTÉS:
    – A Transformers 20 terabyte helyet foglalt, A bukottak bosszúja 145-öt.
    – Ez 35 ezer DVD lemez kapacitása.
    – Ha az egész filmet egy otthoni számítógéppel készítenénk el, 16ezer évre lenne szükség a rendereléshez!
    – Egy IMAX képkocka renderelésének ideje közel 72 óra!

  16. Egyetértek a véleménnyel , hogy a film túl hosszú lett. A történet gyenge, de nem is várhattunk mást, az Indiana Jones utalás pedig szerintem is megállja a helyét Human kritikájában, csakugy , mint a Matrix.
    Végig ugy éreztem, hogy ez egy gyerekfilm, a poénok, a robotok néhol, de talán a legidegesitőbb húzás egy teljesen felesleges karakter túlzott előtérbe helyezése. Shia sidekick-jére gondolok. Irritáló és szükségtelen!!!!!!!!!

    A túl hosszúra nyúlt harcok pedig unalomba fulladnak. Az első dolog amiben én is reménykedtem, hogy most Bay nem oly közelről veszi az egészet, ami igy is lett kivéve az első harci jelenet Shanghaj-ban……..
    Le kell szögezni, hogy technikailag csaknem tökéletes a trükkkidolgozás, de ettől sajnos nem lesz maradéktalanul élvezetes a film.
    Ugy jöttem ki, hogy biztos nem nézem ujra!

  17. Human, a “túl sok a robot” megállapításodat az is meg tudja erősíteni, aki a Transformersen, az autobotokkal és az álcákkal együtt nőtt fel, mint én… Lehet hogy a popcorn-mozira vágyók elégedettek, de véleményem szerint ebből a világból sokkal-sokkal többet ki lehetne (lehetett volna, Bay erre már tényleg nem lesz képes) hozni, többre is lenne hivatott agyatlan “harcoknál” és IJ-szerű ugrabugrálásnál. Vérzik a szívem, mert a képregények olyan fordulatosak voltak (tele kulturális utalásokkal, de gyerekek számára is érthetően és poénosan), ha a készítők csak egy szálat lemásolnak, már magasan veri ezt. Nem vártam Gyűrűk ura/Star Wars szintű trilógiát, viszont ezt a megszentségtelenítést sem…

  18. Felőlem a Devastator egymásra rakva elérhet a holdig is, de attól még egy film se lesz jó. Ez a mozi szerintem nem ütött akkorát, mint az első. És igen, az a 142 perc túl hosszú, néha nekem is olyan érzésem volt, hogy tekerni kellene és a sok be nem mutatott robot és a logikai bakugrások… Persze sokat is kacagtam, meg fasza volt az akció, de a film összességében gyengusz, teljesen egyetértek a 6/10-el.

    A magyar szinkron pedig egy hatalmas nagy TRÁGYA, amit csak tetőzött, hogy én az Aréna 15-ös termében néztem a filmet, ahol recsegett a mély… Katasztrófa volt, legközelebb DVD-n, talán.

  19. Hát szerintem az első rész nagyon ott volt,és baromira vártam a folytatást!Bár ne tettem volna!
    A film címe: A bukottak bosszúja-hol volt ebben bosszú!?
    Lokátorral kerestem,de nem találtam!
    Úgyhogy harmadik rész remélem nem lesz,mert annak hogy megint a jók győzzenek,semmi értelme nincs!
    A film közben kezdtem picit rájönni, hogy miért ilyen gyenge a sztori,meg miért ilyen viccesek ezek a nagy öldöklő robotok!A sok 8-10 éves kis srác miatt,akikkel a fél mozi volt tele!Úgyhogy a TRANSFORMERS kezdd átalakulni családi vígjátékká!
    Terminátor vs. Transformers= simán nyert a Terminátor!

  20. csak semmi rinya, hogy human betelhetetlen stb. a 6/10 még sok is. a rottentomatoes-on 22%-on áll jelenleg, kb. annyit is érdemel.

  21. Tegnap láttam éééééééééés… igen. Valahogy miután kijöttem a filmről, nem tudtam volna azt mondani rá, hogy epic. Ez azért vicces, mert a Star Trek-re anno úgy ültem be, hogy semmit nem tudtam róla és nem is számítottam túl jó filmre, ehhez képest simán megkapta ezt a jelzőt. Ellenben a Transformers első részét imádtam, mert látványos meg minden és eleinte úgy voltam vele, hogy idén a TF2 lesz nálam az év filmje. De ebből valami mégis hiányzott…

    A harcok látványosak voltak, ami plusz pont, de ez a vigyük-tinifilm-irányba stílus nagyon nem tetszett. Ráadásul a hossz… hát igen. Pár dolgot ki lehetett volna hagyni.

    SPOILER

    Röviden: Wheelie (az “idomított” álca), Röptűz és Ravage abszolút kedvenceim. Lennox és Epps is hozott egy első részt idéző jelenetet (elsőben bankkártya itt meg a narancssárga füst…). Viszont! Csak nekem tűnt úgy, hogy a végén Optimus kicsit túl könnyen és gyorsan győzte le Fallent??

    SPOILER

    Lényeg a lényeg, azért 8/10-et adot neki.

  22. a rajongóktól sorry.
    Össze-vissza törik a várost a robotok az első részbe.
    Semmi drámai nem volt benne..
    Bayt nem kinyirva,az Armageddon-ban viszont éreztem(élveztem) a küzdelmet.

  23. akkor en is, sziasztok

    Kritika jon, roviden:

    IMAX, London Waterloo Station, hetfo 14:30
    Elore lefoglaltuk a jegyet. Terem tele a delutan fel 3as eloadason. Gigantikus vaszon – gondoltam ez kell nekem!

    Es majdnem.

    Elso egy ora nagyon jo. Imaxban a robotok….gyerekek, az kemeny!

    A felutes sem rossz es ha be nem is szippant, azert mar az elejen is van apritas.
    A poenok utnek, akad nehany utalas bay mas filmjeire, es van egy-ket meglepetes is, de a film az elso orat kovetoen egyszeruen onceluva valik!
    Inkabb egy jolosszevagott amcsi hadcsereg PR filmnek tunik, mint utos folytatasnak.
    A 12es karika oltaran pedig konkretan felaldoztak a filmet: borzaszto bena forgatokonyv!!!
    Idegesito-hatasvadasznak szant, de loszart sem erunk el vele snittek.
    Amikor az XYZ ultramodern uj bombazo tizenotodjere fordul be ugyanabban a szogben, akkor az ember elvesziti a lelkesedeset, allat robot atalakulasok, Devastator osszeallasa es minden szeretet ellenere.
    Hogy az unalomig ismetelt es folyton a szankba tolt robbantasokbrol, a nonstop kivehetetlen kozelharcrol vagy a film vegerol ne is beszeljunk…

    Osszessegeben joindulattal 5…de lehetne 4 is…
    Az otven az elso 1 oraert, az IMAX vaszonert es mert a filmben vannak meg utos atalakulos jelenetek.

    Sajnalom. Remelem Bay minimum 4 evet pihen a kovetkezoig.

    5/10

  24. Én is megnéztem a filmet, és ahogy sokan írták, tényleg nagyon hosszú lett a film, sokszor éreztem, hogy már kicsit sok ami történik.
    Innentől SPOILER!

    Ami tetszett: a távirányítós kisautó meg Röptúz szerintem nagyon el lettek találva. A narancssárga füstös rész is tetszett:) A robot csaj átalakulása is tetszett, bár furcsa (lehet csak számomra), hogy ha tudnak emberré is alakulni akkor miért autókká alakulnak az álcák. Hiszen lehetne pl az elnök is egy álca:D És kellően látványos is volt a film. Itt pedig kb véget is érnek a jók. (de azért nem mondom hogy nem érte meg egyszer megnézni)

    A rosszak: A történet kb nem is létezik. Ami leginkább idegesít az a “Mond ki, hogy szeretsz” vonal. Akárhányszor előjött, a falra tudtam volna mászni. Teljesen kidolgozatlan, és értelmetlen. Nem hiszem hogy bárkit is érdekelne. Ráadásul a filmből Megan Foxot simán ki lehetne vágni, max azoknak tűnne fel, akik azért nézik meg a filmet, hogy nyáladzhassanak rá (az első részben nem volt bajom vele, szóval ez nem ilyen ellene irányuló tüntetés). Az is idegesített, hogy a végén a harcot néztem kb 20-perc fél óráig, és már kezdtem kicsit unni is olyan hosszú volt, erre amikor végre optimus megküzd a két főgonosszal, azt 3-4 ütéssel lerendezik, csók, ölelkezés, hajón álldogálás, és vége a filmnek… Hát kicsit hirtelen volt az után, hogy mennyit készültek a katarzisra. Volt még sok dolog ami zavart, de azért egyszer nézhető a film. De amúgy nálam az akció jelenetek most is zavaróak voltak. Bay nem rángatta a kamerát, ez igaz. De most meg ehelyett az volt, hogy robotok szállnak el fénysebessééggel a kameraa előtt egymásba kapaszkodva:) De azért jelentősen jobb volt mint az egyben, csak még mindig nem lehet néha tudni, hogy ki kivel van.

    Én úgy 6,5/10 re értékelem a filmet. Látványilag megkaptam amit vártam, de azt hittem a történet azért ennél kicsit jobb lesz. Vagy legalább lesz:D

  25. Sziasztok, FIGYELEM, SPOILER GYANÚS KOMMENT LESZ.

    Tegnap megnéztem a filmet és hát olyan érzésem volt az iker tesóknál, mint Star Wars 1. részében Jar-Jar Binx-nél. KATASZTROFÁLIS. valamint logikai baki – a vagy kivágás? – de eltűnnek a végén az ikrek. úgy néz ki hogy nyernek meg minden de egyszer csak más lövi szét az addig ostromolt robotot… A magyar szinkron úgyszintén katasztrofális itt az eredeti hang ami üt! De nagyot!!!

    Az “ide lőjjön Némó kapitány a szupertitkosfegyverrel mert van nálam egy rádió és 7es ügyosztálytól vagyok” résznél a robot golyói alatt állok szörnyű!

    Logikai baki lehet az is, hogy hát nem igen hiszem, hogy a Földközi tengeren nem igen lesznek amerikai anyahajók valamint tengerészgyalogosok.

    A kulcsnál sem stimmel minden mert “Azt ki kell érdemelni” de Optimuszból simán ellopja A Bukott, akkor neki nem kellett kiérdemelni? és ha ki kellett érdemelni akkor miért kellett elrejteni? :)

  26. SPOILERES mondókám:

    tegnap sikerült betévednem a TF2-re, amit már úgy az első rész vége óta vártam. Nem kicsit volt csalódás. Ha nem ilyen a látványvilág akkor nálam a 2/10-et verdesné. Kezdjük ott, hogy már cska a vászontól a 4. sorban volt hely a C*nema cityben, már alapból bosszúsan ültem be. A kezdés nem volt rossz, én arra a nagy kerekes cuccra, ami a trailerben mutogattak, vmi epic harcot vártam, ettől függetlenül optimus elég lazán lezúzta 2 perc alatt. és ilyen hülye szöveget, hogy az emberek el akarják küldeni őket?:D az a csóka iszonyat erőltetett volt, aki az elnöktől jött magyarázni, hogy az autobotok tűnjenek el.

    könyörgöm egy műholdra rátelepszik egy álca, ezek meg elmondják a katonai rádión azt, hogy merre van megatron és merre van a kocka utolsó darabja? mikor ezt tudták alapból is? a csávó még azt is elmondta kicsit túlozva, hogy az erődben hol vannak a kamerák. a légy, tigris és motor alakú trasformerek és álcák ratyik voltak, meg a doki aki a lőrinc vagy milyen árokban szerelte össze megatront. XDDD nem azért tették oda mert összenyomja a nyomás és szétfagyasztja? ahhoz képest leszaladt 5 álca hozzá összeszerelni egyik nem volt nagyobb egy magnónál. nem baj, ő is bírja a túlnyomást.

    a sivatagos harcok kb 1 az egyben az első részt idézték, jöttek a predatorok és rendet tettek nagyrészt. a gisai piramisoktól egyébként 3 km-re van kairó, érdekes itt 1000km-es körzetben nem lehetett látni semmit, pedig elég nagy város.

    mikor megörültem, hogy kicsit maradnak azért a képregénynél, mikor optimust megölték, a felélesztésénél ez a plusz pont el is úszott. felélesztik, 3 másodpercig él, beordítja valamelyik autobot ( OPTIMUS ÉL!!!) odaszál fallen és megöli. a fél moziterem szakadt, hogy ez most mi a f*szom volt:D röptűz igen laza volt, kiszedte az aksit és átdobták optimusba. meg kicsit felpimpelték az alkatrészeivel, elég gánya volt, főleg h röpködött utána egy sort úgy, hogy röptűz mondta, hogy nem működnek a turbinák.

    optimus: az elején előkapta a kis vörös kardokat a kezéből, igen, már kettő volt. megatron és még 4 álca ugrott rá, ő mindet legyakta a francba. ha ennyire hatásos az a szerkezet, az elsőben mért nem nyertek ellenük? komolyan vicc volt, hogy az összeset legyűri, még szerencse, hogy megatron megcsapkodta a száját. végre használta a vállán lévő ágyúkat is optimus, ez plusz volt, nem csak dísznek volt ott, mint az első részben.

    Sam: a srác mindent túlélt, lehetett atomrobbanás, gépágyú, rakéta, nem számít. a végső harc előtt egy mögötte 100 méterre robbanó cucc lökéshullámába megbölledt. és ezután volt a legnagyobb ökörség, amit bele lehetett tenni. mi csak így hívtuk, robotmenny:D nem baj, legalább tudom, hova kerül a mikrónk, ha megadja magát. hagyjuk már ezt, hogy ezek is a mennybe kerülnek:D

    az a két kis idióta autobot nem kellett volna a filmbe, eléggé szar poénokat szállítottak, meg szánalmas volt, mikor egyiptomban elkezdenek bunyózni, és átszakítanak egy falat, ahol ÉPPEN ott van a kis mátrixmicsoda.

    a szinkronról annyit, hogy az egyik autobot egyszer acélfej volt a filmben, máskor ironhide. wtf inkább feliratosan jött volna hozzánk…

    jah és nézzétek meg figyelmesen, mikor optimus ledobja a harci pimpelését( a plusz alkatrészeket röptűztől) a szfinx orránk lehet látni egy méretesebb madarat:)

    na befejezem a fikázást, még lett volna mit írni, de midnenki megtalálja úgy hiszem a hibákat. próbáljátok meg feliratosan megnézni, úgy a robothangok biztos dobnak rajta sokat!

  27. ja igen, a látvány az mindennél nagyobbat ütött;) az az 1, ami miatt megérte bemenni!

  28. Human a kritikáddal maximálisan egyetértek, + még egy észrevétel:

    talán SPOILER

    Ez a szeretlek de nem mondom nyáladzás annyira gáz volt a filmben, hogy valami hihetetlen. Főleg a végén mikor Sam almost die, és akkor benyögi megan hogy látod ha ezen nem megyünk keresztül, most nem mondod hogy szeretsz. OMG

    SPOILER OFF

    Amúgy tényleg látványfilm, 6/10

  29. Nagyon nem tudok a filmről nyilatkozni, humannal egyetértek, bár nálam csak 5-ös az értékelés, de mint rendszeres MOM-Park látogató, ki vagyok akadva. Tegnap 22.00 órás előadás, 4es terem(ha valaki ott volt esetleg rajtam kívül), kritikán aluli minőség. Azt hittem rosszul hallok! Az egész 150 perces filmben nem volt mély hang. Semmi. Robbanásoknál csak
    pattogó hang. Nem hiszem hogy ez így volt a filmben, és hát egy ilyen filmnél azért sokat számít a hang. Borzasztó gyenge volt, szolgáltatás megint magyaros, eddig pedig a MOM ilyeneket nem csinált. Már az Eurocenterben érezem magam.

  30. majdnem pontosan erre számítottam. itt nem követem el azt a hibát, mint az első résznél. ezt nem nézem meg.

  31. Én tegnap néztem magyarul, és nagyon vártam itt a kritikákat.
    Borzasztó kíváncsi voltam, hogy csak én voltam az egyetlen, aki nem bírta végignézni. Kb 40 perc után akartam kijönni a filmről, végül 1 óra lett belőle, a maradék 1 óra biztos kinyírt volna, de ez így is sok volt.
    Lehet, hogy rossz passzban ültem be, de azért nem jellemző, hogy kijönnék filmről, eddig csak a ‘Pizzás’-nál történt ez meg nálam.
    Próbálnék viszonylag objektív lenni, volt 1-2 jelenet, amikor azt gondoltam, hogy lehet hogy mégiscsak végig kéne ülni, és így mondhatnám, hogy nálam ez 3/10 vagy valami, de mivel végül a feléig sem bírtam, így 1/10 a korrekt.
    Ez az izé és az a sok pénz, amit ráköltöttek, nagy mellényúlás, remélem, hogy bukta lesz, és észhez kapnak a készítők, mert az első rész az hatalmas volt, imádtam, többször is láttam. És mielőtt bárki meggkövezne, semmi bajom a popcorn-filmekkel, sőt.
    Lehet, hogy nekem van ízlésficamom, de nagyon remélem, van még más is, aki szerint ez egy rakás f*s.

  32. Bakker….ennyi telhetetlen embert….nézzetek Dallast, abba legalább nem lehet belekötni…..

  33. Nah én is láttam tegnap este a fimet.Nem tudom ,hogy csak nekem tünt e fel de voltak jelenetek ahol az efektek sem voltak a legjobbak emellet ez a “gyerekfilm beütés ” naygon benne van ami kissé idegesített egy R besorolású film is lehetne kevesebb poénal és több vérengzésel hisz az álcáknak az emberek csak rovarok :D

    SPOLIER

    NEgatívum
    Ez a “mond ki hogy szeretsz ” elég ratyi volt,ahogy a robot csaj is szánalmas,vagy az a sok kis robot meg a két testvér aki mindig veszekednek.Az se tetszet hogy az emberek most túl jók voltak nem éresztem azt hogy azt hogy egy robotot csak egy robot tud megölni.Szar volt az is hogy egy hiperszuper tengerészeti izé ketékapta egy lövéssel azt a dögöt,Ami a legjobban fájt hogy a végső nagy harcot elkapkották
    Spolier vége

    Pozitívum
    Optimus végre megtanult brutálisan harcolni,A poénok is jók voltak,az efektekre sok panasz nem leht bár a film tele van ökörségekkel és hosszú én végig élvesztem minden percét és ez a lényeg bár hiányoltam a végén egy hosszabb Boss fightot ,de ettől eltekintve nálam

    10/8

  34. Hát nem tudom mit vártatok, én az első részt néztem újra a napokban és szerintem full gagyi volt a történet, milyen már hogy az égből ilyen ufók helyett ilyen hülye robotok hullanak tök gáz szerintem már ez is, és hogy áttudnak változni autóvá XD Szerintem az első rész is full gyerekes, nem mellesleg ebben is szerepet kap a tini vigjáték, viszont aki ezektől eltud tekinteni és a látványért megy el, az nagyszerű élményben részesül :) gondolom a második résznél is hasonló a helyzet, amit én ugyan még nem néztem meg, de akkor is megfogom, még ha mindenki le is húzza a wc-n

  35. Supul_et_Flow: Te tök hülye vagy! Pont a legjobb akcio jelenbetkeről maradtál le

  36. Nekem szerencsém van mert nagyon tetszett, leszámítva a túl nagy számban felvonultatott komikus szereplőt.

    Aki meg fanyalog a sztorin az tényleg nem volt tisztában vele, hogy egy Bay filmre ül be?

  37. Ezzel a filmmel is úgy vagyok mint a terminator 4 el. Szeretném nagyon felhúzni és ódákat zengeni róla, de nem megy. Sajnos megint az az érzésem van, hogy megint a kisebb korosztálynak szólt a film, és az “öregebbeknek” pattintottak egy Megan Foxot meg nagy robbanásokat.

  38. Tegnap megnéztem én is és hát…ez egy nulla!!!

    Bay papa mintha nem tudta volna eldönteni mit is szeretne, abszolut retardált, debil humor ami az akcioknál teljesen randomra csap át ezekbe a nyálas, erőltett, pátosztól csöpögős lassított vonaglásokba. Oké, hogy transformers, meg gyerekes de ne legyen már ennyire buta, gyökér az egész film…

    A látvány oké volt de nekem valahogy az se jött át, túl műanyag az egész.

    Az meg hogy 10 perc alatt gyalog jutnak el a piramisoktól a jordániai Petrába…Luxor kőoszlopait se nagyon értettem mit keresnek a piramisok tövében.

    1/10

  39. Ízlések és pofonok. Nem mindenkinek egyforma az értékrendje..;) Az viszont nem értem, hogy hogyan lehet úgy pontozni egy filmet, hogy több mint a fele kimaradt..:S

  40. Amit Human negatívnak ír, hogy sok az új robot, főleg az Álcák oldalán azt én abszolút pozitívan értékeltem. Az elsőbe szerintem kurva kevés volt. Az hogy mennyire jó a történet, szerintem semmivel sem rosszabb mint az első részé, és nem is ezen van a hangsúly, mert abban teljesen igazad van buta a film, de annál soha nem is akar több lenni. Pont azért működik és jó, mert nem veszi komolyan még Bay se. Gyakorlatilag ugyanazokat a paneleket eljátsza itt is mint az elsőben, plusz az eddigi összes munkájában. A hosszával nekem pl. semmi bajom nem volt, mert úgy éreztem pörgött végig.

    Ami nagy pofátlanság volt, de nagyon tetszett az a Sam szobájában levő Bad Boys I poszter…:)

    Nálam simán 8-9/10 volt a film.

  41. Loki, amit leírtál az tökéletesen igaz: “Bay papa mintha nem tudta volna eldönteni mit is szeretne, abszolut retardált, debil humor ami az akcioknál teljesen randomra csap át ezekbe a nyálas, erőltett, pátosztól csöpögős lassított vonaglásokba. Oké, hogy transformers, meg gyerekes de ne legyen már ennyire buta, gyökér az egész film…”

    De pont ez volt a célja, igazából tudta mit szeretne, ezt! Persze lehet erre sokan nem vevők szerintem meg zseni. Minden egyes ilyen kettősség célzottan volt benne, és ha az ember komolyan veszi, akkor tényleg nem tudja értékelni…

  42. Csak kötekedésképpen… Milyen magyar cím lett volna jobb? Mikor a mostani az eredeti angol tükörfordítása? “A nyolcadik utas a robot”? :D

  43. A filmet látatlanban is egyetértek Humannal. Eddig se értettem, de ezután sem, hogy mi olyan nagyon, hu de szuper meg 10/10 ebben a filmben, jó látványos (nagyon is, sőt..) és? Persze mást nem is vár el tőle senki, van olyan látványfilm amit én is szeretek (Star Trek, T4, moziban még a TF 1 is bejött…), sőt van Bay film ami szintén tetszett (Szikla, The Island) de akkor is szerintem túlságosan istenítve van a film, egyszerűen nem értem, persze biztos bennem van a hiba.

    De valamelyik, fan világosítson létszíves, fel, hogy mi ebben a filmben az, ami miatt ennyire imádjátok (eleve nem létezhet 10/10es tökéletese film szvsz).

    Azért majd DVDn megnézzem.

  44. @60
    Na igen, én a címben csak annyi hibát látok, hogy a “The Fallen” nem többes számban van, mert az egy robot. Ennyiben hibás a magyar fordítás. De a revenge az mindenhogy bosszút jelent.

  45. Ati7, már párszor le lett írva más TF cikkeknél, de még egyszer hátha valakinek még nem tiszta. Ha CSAK a robotra vonatkozna a cím, tehát személyre akkor az angolban a birtokos viszony Fallen’s revenge lenne. A Fallen itt olyan mint a Sith-ek bosszújánál, egy csoportot szimbolizál (most nem jut eszembe a helyes nyelvtani fogalom valami gyűjtő ….. :-D), Revenge of the Sith! Ott se lett félrefordítva (Lucas bá helyeslésével) és itt se, a világon mindenhol (vagyis amiket néztem) mindenhol többesszám a Bukottak bosszúja!

  46. Szerintem a Transfomers első részének a tinivígjáték rész volt a legeredetibb része. Valljuk be, azért azt jól csinálták az első részben. Nem lett volna annyira jó, ha überfasza macsó lett volna a főhős, aki annyira komolyan veszi magát. Így viszont kicsit olyan Apatow world szerű az egész, nekem tetszik. A Robot harcok annyira nem nyújtanak unicumot, mivel már az utolsó autó reklámban, meg csokireklámban is nyomatták őket. Ettől a robot-robot harctól nem tudok annyira hasra esni.

    Az xboxos játékból láttam képeket, és ott volt egy 40 emelet magas gépezet, ha az benne van a filmben, akkor attól viszont hasra vágom magam:D Komolyan görcsben vagyok, hogy az A TF2 meg a Vasember 2 ne ba%%%ák el.

  47. Transformers, GI.Joe, Terminator…egyik sz.rabb, mint a másik… Az a szomorú, hogy mivel sokan ezeken nőttünk fel, így is úgy is megnézzük, bármennyire is nem mi vagyunk a célközönség.

  48. Sandor8206: Nope.The Fallen a robot neve nem pedig egy csoport, imdb-n a cast listben is így van..félre lett fordítva.

  49. Loki, tanulj meg angolul (pedig aztán én se vagyok perfekt, de ez angol alap) és olvasd el figyelmesen még egyszer a hsz-m! Az egy dolog, hogy a robot neve is Fallen! Lényegtelen, hogy Fallen vagy The Fallen, ha személyre vonatkozna The Fallen’s revenge lenne!

  50. Bocs a dupla hszért, de a kritika problémához annyit tennék hozzá, hogy a Vox nevű ismert mozis magazin elöször 50-60 %-ot adott a Kill Bill-re, aztán később egy másik kritikus ugyancsak a Voxban 90%-ra értékelte a Kill Bill I. -et. Vagy tetszik vagy nem, nincs általános vélemény. Az imdb is csak a többség szavazata, nem szentírás.

    Ugyan én magam is csalódott voltam a 6/10-es pontozás végett, de amikor olvastam, hogy az elsőt is ennyire értékelte human, akkor fülig ért a szám, mert nekem az első rész is tetszett és akkor nagy hiba nem lehet.
    Már egy éve nem jártam moziban, azelőtt meg évekig minden premieren ott ültem, a Transzi csalogat be újra, mert a héten megyek:D

  51. “A filmet látatlanban is egyetértek Humannal”

    vicces úgy osztani egy filmet, hogy nem is láttad.

    “Eddig se értettem, de ezután sem, hogy mi olyan nagyon, hu de szuper meg 10/10 ebben a filmben, jó látványos (nagyon is, sőt..) és?”

    Megnézed és meglátod mi az ami 10/10 benne.
    A látvány az. A humor az. Az akció az.
    Lehet, hogy buta, de ez a tökéletes siker receptje. Akció, überbrutál látvány és pár jó poén. Engem megvett. Kilóra. (csak annyi kell, hogy ne egy Remény rabjai színtű alkotást várjál és a maga kategóriájában akkor beugrik a 10/10)

  52. Sándor ez nem igy van…az angol mind2 formulát használja…ennyi erővel a return of the jedi nyelvtanilag helytelen vagy mi? Inább te tanulj még kicsit…:P

  53. —–SPOILER—–
    (csak h tutira menjek)

    Helyszín: Szeged, Pláza.

    Ami már a film kezdése előtt nem tetszett: h szinkronos, később kiderült, nem is sikerült igazán jól.

    Ami marhára nem tetszik a filmekben, általában, és most is:

    -Nagy csatajelenetek között, valami törpe, vagy valaki benyög valami hülye poént. Borzalmasan el lehet rontani egy jó kis jelenetet, akár egy egész filmet.
    Ha van csata akkor menjen a zúzás, semmi se terelje el a figyelmet, se poén, se csöcsök.
    -Ha keverik a az akciófilmet, egy szerelmes filmmel, és egy kis vígjátékkal = az EPIC FAIL.

    Most konkrétan a filmről: Nyitójelenet, első csatajelenet:
    Ami az egész filmre jellemző, túl sok új dolog, gyorsan.

    Összehasonlítva az 1. résszel, az első jelenet: csak egy csúnya robot, lassan közelít, és hirtelen lecsap, és a nézők a szék karfáját markolják izgalmukban.
    Röviden: BESZ@RÁS volt, nagyot ütött!

    Most pedig, hát…
    Az a nagy robot szép volt, látványos, de nem volt semmi különösebb BUMMMM érzés, ami tudatta volna hogy a film elkezdődik.
    Itt éreztem elsőnek hogy ezzel a filmmel gáz lesz.

    A film vígjáték részei: borzalmasak, 80-90%-ban feleslegesek, unalmasak.
    Ez a tinivígjáték vonal a film legnagyobb hibája, főleg az egyetemen játszódó jelenetek, amik siralmasak, nem ezért ültem be a filmre.
    Akármennyire dögös (?) a robot szőke csaj, nagyon nem volt rendben az rész. Már vártam h változzon át egy Terminátorrá, nyírjon ki mindenkit és jöjjön a következő jelenet.

    Emberei szereplők:
    Semmi extra, ha rossz a szövegkönyv, akkor azzal nem lehet sok mindent kezdeni, szereplői részről.

    Ha ‘kevésbé jól sikerült’ részek vannak benne (lsd.: I love you, meg ilyenek) azzal nem lehet mit csinálni, el kell játszani, akármennyire gáz, ezért kapják a szereplők a pénzt, ráadásul, ha egy idegesítő karakter szerepét osztották rád (Mr. 7-es szektor) akkor így jártál.

    Robotok:

    Szépen kidolgozottak, teljesen rendben vannak, kivéve amikor a robotokat közelről mutatják, a kicsit homályos mozivászon nem mutatnak jól. Sebaj, majd HD-ban.

    Az a két kis robot nem volt annyira vészes, de azért lehetett volna kevesebb szerepük.

    Röptűz: egy üde kis színfolt volt.
    Az egyik legeredetibb karakter, túl kevés jelenettel.

    Többi nem volt maradandó, több szerep kellett volna nekik hogy kibontakozzon az egyéniségük, bár jobban belegondolva, mennyire rosszul sikerültek a szövegek, nem is baj hogy nem szerepeltek többet.

    Csata jelenetek:
    A legjobb jelenet talán az erdős rész volt, teljesen szokatlan helyszín, nem egy újabb városrészt tettek tönkre. Piros pont.

    A többiben nem volt semmi maradandó, új robotok, még több zúzás, még több zavar a fejben, hogy mi történik pontosan, ki kit lő.

    Talán túl sokat vártam a jelenetektől, az akcióktól, még többet, még nagyobbat. Valószínűleg a stáb tagok is ezt akarták, de csak káosz lett a csata jelenetekben, de azok szemet gyönyörködtetőek lettek.
    A régi mondás most is igaz: “A kevesebb néha több!”

    A film hibáiért nem tudom kit okoljak!
    A rendezőt, a vágót, vagy a film stúdiót?

    A stúdiót: amiért egy gyerekeknek szóló filmet csinált (Profit az első)
    A vágót: akinek ‘köszönhetjük’ a film kuszaságát
    vagy
    A rendezőt: aki nem szólt közbe: Te fiúk, ez nagyon SUCKS!

    Amin viszont röhögtem:
    – mátrix és a tőr
    – SÍNÁGYÚ (ejtsd: RAILGUN)

    —–SPOILER END—–

    Fájó szívvel mondom ki: az idei blockbuster szezon leggyengébb tagja, 6/10-nél többet sajnos tényleg nem érdemel :(

  54. [igen, mivel csak egy JEDI van addigra. Ennyit a címvitáról.]

    A Jedi ott személyt jelent? Persze mindkettőt használja csak nem személynél + ha úgy lenne ahogy te mondod a helyes angol cím Revenge of the the Fallen lenne! Nem?

  55. Még nem láttam de csalódott vagyok és egyben örülök is. Tehat valami nagyon szarra számitok majd és abbol kellemes csalódás lesz.

    Amugy az esö rész utan vilagossa valt, h nem Baynek kellene rendeznie.

  56. Látványos sz*r :DDD ez kész..sorry skacok, nagyon sok hsz-t nem olvastam el, mert ugye spoiler. Pénteken nézem meg, de hihetetlenül elvettétek a kedvemet.. Pedig vártam, mint a messiást. Egészen eddig a napig. Nem is tudom mikor olvastam utoljára ennyire lehúzó kritikákat..
    Mondjuk nem úgy kell rá beülni, hogy lehozzák nektek a csillagokat. Transformersről beszélünk vagymi. Valóban nem fognak Oscar esélyes sztorival előállni, mert nem is az a célja..a világért sem akarom védeni, csak nem úgy kell hozzáállni, mint mondjuk egy Forrest Gumphoz :D
    csók a családnak, ha megnéztem, vmelyik tábort bizti erősíteni fogom a véleményemmel.

  57. még itt is látszik, hogy szarabb mint az első rész, a kommenteken, mert sokkal többen oltják mint anno az elsőt.

  58. Beültem, újra kisgyerek lettem, izgultam, nevettem, aggódtam. Bay millió helyről kapta pénzt a filmhez és így millió dolognak kellett megfelelnie. Nézhesse kisgyerek, (pedig ezrek halnak burkoltan a film alatt) vagy család CGI buzi, film mániás, képregény kocka stb stb. Én megkaptam az epikus robot filmemet a terminátort lealázta köszi cső, a sztori egy kalap szar, így ezért 8/10.

  59. Na végigolvastam a napközben íródott kommenteket is. Gyerekek, szépen egymásnak estetek.:D
    Különben meg tudtam érteni a film pártolóit az első rész esetén. Borzasztó buta film volt az is (Én vagyok Megatron!) de azért élvezhető és volt eleje + vége, ami fontos.
    Ennek az új filmnek tényleg se füle se farka. Jogos az észrevétel (bocsi most nem találom ki írta), miszerint a karaktereknek itt már nem volt súlya.

    SPOLIER

    Kapunk rögtön az első jelenetben vagy 2 álcát, meg 6 autobotot. Nulla sejtetés, bele a közepébe. Megatron is az első részben übergiga superboss, alig bírják leverni, itt meg harmadmagával veri csak le az egyedül küzdő optimust. (De az erdős fight tényleg szép itt)
    A film végén Optimus igaz turbó fokozaton van, de az addig rettegett és legyőzhetetlen Fallen bácsi Megatronnal az oldalán semmit sem tudnak kezdeni vele, fél perc alatt egymaga legyűri őket. Megjegyzem, a többi autobot ezt szépen végignézte, Isten ments hogy segítsen valaki Opimusnak, hátha nem menne neki.

    És bocsi, de még két dolog ami szúrja a szemem:

    Terminatrix álca csaj, hát érdekes nekem hogy a transformers elvek szerint hogy tud a csajszi élő szövetet fel és lehúzni magáról…

    Valamint Sam feltámadása. Ez hogy? Ha meghalt, hogy támasztják fel a robotok? Szánalmas volt ahogy megdumcsizták vele, hogy Sam, te jó gyerek vagy, bírunk, meg optimust fiunkat is segíted, hát get back to fight.

    SPOILER OFF

    Bár továbbra is tartom a 6 ost, de csalódtam a filmben, pedig tényleg nem vártam sokat. Csak ne lett volna ilyen limonádé 10 éveseknek való, és semmitmondó. Kicsit darkosabb hangulat, egy két buta karakter távoltartása, de nem. Michael Bay remélem most tényleg felhagy a látványfilmekkel, és átevez a komolyabb műfajra.

  60. Nekem meg pont jobban tetszett, mint az első…
    Az egy zűrzavar volt szerintem, ezen meg valahogy jól szórakoztam. De az igaz, hogy túl hosszú.

  61. Nekem jobban tetszett, mint a T4 és kb azért, mert ez a film érezhetően nem vette és nem is akarta túl komolyan eladni magát (mosolygós részek), ellentétben a másik robotossal.
    Nyári estékre nagyon jó szórakozás, kicsivel jobbnak éreztem, mint az első részt. Nem váltja meg a világot, de nem is mentem falnak tőle.
    Mondjuk engem jobban leköt, egy Másnaposok vagy egy Rockhajó (nem lesz poszt?) mint egy T4 vagy egy TF2.

  62. Master Tom: Miért hagyna fel velük, amikor van kb 3-4 ember aki tud olyan akcio/sci-fi/látvány filmet csinálni, hogy besza-behu?

    A film egyébként valamilyen szinten csalódás, mert én is darkosabb hangulatot vártam, viszont ahol megy a darálás, na ott nagyon behozza a mínuszokat. Igazából ezt is vártam tőle

    9/10

  63. szerintem ez egy olyan film amit nem lehet egyetlen pontszámmal megítélni aki 10-et rá nyílván a szórakozási faktor miatt adja rá aki pedig 5-6ot az mint filmet (történet,karakter,stb filmes blablabla) osztályoz és hát mindkettő igaz. szerintem az 7,5 imdb pont egész reális ha mondjuk így átlagoljuk a kettőt

  64. Ez állati film volt ennél jobb nincs is lehet h elfogult vagyok de nekem ezis 10/10 és az első is 10/10 volt.
    eszméletlen ez a film :D

  65. Ward
    Mert maga Bay nyilatkozta, hogy már a harmadik részt sem szívesen vállalná, és most egy időre felhagyna a blockbusterek rendezésével. Persze benne van hogy én informálódtam rosszul.
    Azt meg nem hiszem, hogy dollárszámilliókból csak 3-4 ember tudna besza-behu filmet csinálni. Csak sokan nem kapnak rá lóvét.

  66. Istenem de szar volt ez a film. A nagy megan fox a krumpli ujjaival…meg az a mitugrász leböf gyerek, hát valami szánalmas egy páros. Bugyuta történet. Semmi újdonság. Az 1 komolyan jobb volt, mint ez. Mindenhol reklám hegyek, bay tuti onnét kapta a lóvét. Remélem nem lesz 3. rész.

  67. A Blockbuster szó mond vkinek vmit? Nálam kb annyit takar, hogy történet szinte semmi, viszont látvány és hang az van, méghozzá durván..
    Ezek megvoltak a filmben, vagy nem?
    9/10

  68. Igen mond, viszont a blockbusterek között is van rangsor, és ez messze van a tetejétől, ezért nem kapott több pontot.

  69. Blockbusters are entertainment products that are understood to generate interest and profits above and beyond similar products in the same time period. Originally associated with the financial performance of a stage play, a blockbuster today more often refers to a motion picture that attracts a great deal of attention and makes a great deal of money. – by wisegeek

    A Blockbuster fogalomnak sztem teljesen eleget tesz maga az egész franchise, én este nézem de már most tudom hogy 10/10 lesz, ezen nőttem fel.

  70. hűha….20-ból kb 1 pozitív kommment…hát eléggé elvettétek a kedvemet, pedig imádtam az első részt. én jövőhéten nézem csak meg, de most már biztos hogy a MOM-ba angolul, legalább az ne rontsa az összképet…azért még reménykedek

  71. muszu, ne aggódj, én jártam már így rengeteg filmmel kapcsolatban. Például én megfigyeltem, hogy azok a filmek amik imdb-n csak 6 körüli pontokat kapnak azok nekem nagyon tetszenek, amik pedig 7-8 felettiek azok közül a legtöbbet végig se tudtam nézni olyan unalmasnak találtam vagy sablonosnak. (egy-két kivétellel) Szóval attól még tetszhet neked.

    Viszont a film mint már említettem itt, nekem kevés volt. Az első rész jó volt, ez kicsit gyenguszka. Ha ez lett volna az első rész, egy első önálló film, akkor úgy más megvilágításban azt mondtam volna hogy kellemes meglepetés, de így hogy ezt a “látványos szart” megelőzte egy szerintem erős első rész, így sajnos rábasztak mert volt mivel összevetniük az embereknek.

    Egyébként ha már látvány… Kövezzetek meg de csak én vagyok az egyetlen aki nem dobta hanyatt magát a látványtól? Jó volt meg minden, valamilyen szinten átlagon felüli, de rengeteg helyen éreztem a müanyag hatást. A mozgások meg egyenesen szörnyűek voltak néhol. (túl rajzfilmesen mozogtak a robotok néhol, tudom tudom gyerekfilm, nade az első részben se volt ennyire ilyen csak egy-két helyen)

    Úgy éreztem hogy Bay ebbe a filmbe szó szerint belefáradt. Szinte visít a vászonról. Ennek ellenére mondom nem rossz film, csak ahhoz képest az első részhez képest kevés, mert nemhogy nem nyújt többet, szerintem néhol vissza is vettek a dolgokból, saját kárukra.

    Ja és azt sem szeretem ha egy filmet a látványra építenek, de úgy hogy teljesen nyilvánvaló, és nem is titkolják. Mint ahogy már írták, hatásvadász, semmitmondó shotok, néhol egész jó, de többnyire fantáziátlan harcok, a karaktereknek nincs súlya.

  72. Milán a látvánnyal kapcsolatban teljesen igazad van, én sem estem hanyatt tőle…Ott van az arcodban, nagy, hangos de valahogy mégse az igazi. Vegyük pl. a TDK-t, ott egy nyamvadt kamiont buktatnak fel de azt úgy hogy az államat kerestem a mozi padlóján itt meg jönnek ezek a csilivili robotok, harcolnak, pusztítanak de belőlem csak egy ásítást tudtak kiváltani…a kevesebb néha több!

  73. Vicces kommentek, aki úgykezdi hogy úgy várta mint a messiást, az picit túl magasra tette a lécet.

    Ez semmivel nem roszabb mint az első rész, ha komoly storylinet,+ nagy szerepeket vártok akkor télleg felesleges megnézni.

    Lehetett volna jobb, ez kb minden filmre igaz amit készítettek, de én abszolút elégedetten jöttem ki a moziból.(és ahogy halottam magam körül az embereket nemvoltam egyedül.)

  74. hát….többen szidják a filmet mint kedvelik, ez látszik
    DE
    amint mondták már előttem is, nagyon az elvárások, sztem is így van.nincs hatalmas story, nagy és meglepő csavarokkal, csak egy egyszerű hogy azért legyen valami alapja (sztem azért egész jól keveri a tf világ fő elemeit, motívumait), viszont van látvány, bőven, poénok (amiknek a felén én hülyére röhögtem magam) és akció persze.
    Ez nem egy világmegváltó, nem egy “megnézés után elmélkedő” film, hanem egy popcorn movie és ennek a célnak meg is felel 100% ban
    a vágások tényleg húzósak, gagyik néha de azért mert baynek így is kb fél órát ki kellett vágnia a filmből, mert túl hosszú lett (és valaki sokallja a 2 és fél órát…) Sztem sok jelenet (a végén a bossfight is) ezért nem annyira jó.

    SPOILER (talán)

    A harmadik részt is bay forgatja , mert már megállapdotak (feltéve h mennyire sikeres ez a 2. rész) abba meg sztem megatron fog keményebb lenni (akár galvatron is lehet belőle) vagy a transformers mese film fő elemeit veszi alapul (óriás transformer bolygó).

    na ez lenne az én véleményem, sztem a fő, általános elvárásoknak megfelelt a film de a hibák azért nem elenyészőek
    azért egy 7.5-8 / 10 megérdemel

  75. Hát bakker, én is azt mondom mint kill3r21
    Ennyi telhetetlen embert :/
    Én már 6-odjára néztem meg az első részét és még mindig libabőrös voltam amikor otthon a házimozimon full DTS-be HD-ba nézem!!! :/

    Gyerekek a célközönség, ők értsék meg azt kész! Egy bonyolult filmmel mit kezdenének!

    Én tuti meg fogom kapni amit várok.. effekt-effekt hátán, tele király hangokkal és kész! Aki thriller drámás akció krimit akar nézni, az nézzen mást!

  76. Abszolút egyet kell értenem!Mindent leírtál ami lényeges, pozitívum negatívum egyaránt!Popcornmozi, ennyi!De annak jó!

  77. Valaki pls, hogy hivják a filmben az a batár nagy valamit , ami munkagépekböl áll össze :)

  78. A buta első rész után ettől sem lehetett mást várni. Aki elmegy rá tudja mire számithat. És talán még jól is fog szórakozni. Nálam viszont a 2009-es év eddigi blockbusterjai elhasaltak. X-men Origins, Terminator 4, Transformers 2. Hol vannak a régi szép 90-es évek filmjei? Azok is szórakoztatóak voltak, azokban is volt poén. De a mostani filmeket 10 éveseknek készitik, és csak akkor szórakoztató ha tele van dedós poénokkal.

  79. na most láttam én is és egyetértek a kritikával.A film tényleg nem szól semmiről, hosszú is és már amikor kezdenéd komolyan venni meg élvezni akkor bevágnak egy tipikusan olyan részt amin a melletted ülő tini csajok felröhögnek de szerinted szánalmas.Ilyen poén nagyon sok volt és pont a film epikusságán rontanak,nem is keveset.Azt sem értem, hogy mindkét fél “robotjait” miért kellett egy tucat emberi tulajdonsággal felruházni.Így élhetőbb,élvezhetőbb?-Szerintem csak szánalmasabb.Az első részben pont úgy láttam, hogy mennyire komolyabbak az álcák és autobotok(mint az emberek) itt meg jön ez a két iker és az egymást megalázó álcák pf…
    A föld sem menekült meg teljesen Megatron tett egy lényegre törő utalást, hogy még visszatér(és az egész kezdődik elölről). -hát kösz.

  80. Szerintem sem rosszabb semmivel, mint az előző. MOst jöttem a moziból, és nekem olyan 8,5/10 volt.

    SPOILER!

    A látvány abszolút rendben volt. Részekre eső robotok. Rendkívül jó átalakulások. Jól kidolgozott harcok és változatos környezet. EZ csillagos 5-ös.

    A hangok is elmentek, bár talán betétdalból lehetett volna több is. A Linkin Park ami megmaradt a végén, meg a Green Day. De többre nem igen emlékszem. A hangeffekteket is eltalálták a csatajeleneteknél, és jó irányból is szóltak.

    A sztori volt az nálam is, ami kissé keserű szájízt hagyott maga után. A bevezetés, és a bennszülöttek az elején ütős volt, meg a Shanghai jelenet is.

    Aztán jött Sam és a pereputty. Elhiszem én, hogy viccesre akarták csinálni, de szerintem kicsit túlerőltetettek voltak a poénok. De ez az egész filmre elmondható. Oké, hogy a fiatalabb korosztályok megnyerése érdekében némi fun-t is bele kell vinni, de ez így kicsit sok volt. (A kutyab…szás, a füves süti, Bee garázsjelenete, a távirányítós autó stb… kicsit erőltettett volt. De ahogy észrevettem a röhögésből ítélve a moziban ülőknek bejött.)

    A másik buta húzás szerintem a Witwicky (bocs, most nem nézek utána pontosan hogy kéne írni) család (Apu, anyu) elrablása volt. Az egyetemes jelenet után, nyugodtan lehetett volna hagyni őket, ehelyett összeraktak egy nagy családi összeborulást a végére.

    Ezenkívül én is egyetértek, hogy sok volt picit a robot. Megatront teljesen felesleges volt visszahozni, és a “műhold” álcának sem volt sok értelme…

    A love-sztori is a végén kissé elnyűtt momentum de a lánynézőknek is kell valami. (Egyébként Megan Fox tényleg sokat ad a látványvilághoz szvsz, még ha nem is CGI.)

    Érzésem szerint a végső csatákat elég rövidre szabták, a devastatort és fallent is kb. 3 perc alatt elintézték. Inkább az előkészítésen lehetett volna visszavenni kicsit, hogy maradjon idő, de ez csak személyes vélemény.

    A szinkron elment, bár néhány robotnak azért fura volt a hangja.

    Szóval a sztori furcsaságai ellenére nekem egyértelműen bejött, és tuti megnézem még a jövőben valamilyen formában, mert állat film.

    (Jah és egy érdekes tapasztalat, bár kicsit off. A G.I. Joe trailer után a magyar cím bemondásakor egy csapat tizenikszéves hatalmas röhögésben tört ki. Először nem esett le, mert nincs túl mocskos fantáziám, de ki ad olyan alcímet egy filmnek, hogy “A kobra árnyékában”. :) )

  81. SPOILLER

    Bugyuta, dedós film. A Timoty Olympath fejü katona már az agyamra ment. semmi szerepe nem volt, csak eröltették. Alig vártam hogy Megatron, meg az Üstökös végre megdögöljenek. Iszonyúan idegesített már a viselkedésük.
    10/5 nél többet szerintem nem ér ez az egész. Robotcsaj kicsit terminátor volt… meg a lövések hangja is sokszor olyan volt mint a terminátorok fegyvere a jövőben.
    Akinek a jó filmhez csak jó csajok, meg autók, meg robbanás hegyek kellenek, annak tetszik majd.

  82. “Vicces kommentek, aki úgykezdi hogy úgy várta mint a messiást, az picit túl magasra tette a lécet. ”
    emlékeim szerint én kezdtem így a hsz-emet, de akkor olvasd el még1x, mert még mindig nem néztem meg:D és igen magasra teszem a lécet, mert az elsőnél sokkalta jobbat várnék. Ebben sztem semmi baj nincs. Ha már ebbe is belekötsz, ahhoz csak congrat :)

  83. SPOILER

    Elég lassan indult a film, és főleg az elején volt benne több fölös harc is. Pl a konyhai bizbaszok. Illett volna max két órába sűríteni, bár meglepő módon az első fél óra után végig fenntartotta az érdeklődésem. A történet, hát, rozoga, pl a mariana árokba elvileg azért dobták megatronékat, mert a hideg, a nyomás, a fémevő algák stb, erre az új fickók simán leúsznak.

    Az emberek fegyverei végre értek valamit, sajnos ez a szokásos az elején űberbrutál sérthetetlenek (katari bázis), aztán meg pár tank és gyalogos is henteli őket. Valahol a kettő között lett volna reális az elejétől fogva. Sínágyú rulz.

    Megan Fox istenkirály, nincs mese. Az álca csaj se volt csúnya, a legpoénosabb az idomított álca volt :) Legyen 7/10.

  84. Na hát azért e-cikk szerzője nem tom h jó moziba ült-e be! Néhány helyen el gondolkodtam rajt, hogy ugyan azt a filmet léttuk-e vajon!
    kezdeném:
    “Michael komának, így a film kicsit túl hosszú, ezzel az “epic akciófilmet akartak” gondolat erősödik persze.”
    – Túl hosszú a film? Lássuk csak: 130-140 perc kb, most akkor mondj nekem légyszíves, egy másfél-órás jó akció filmet! (Terminátor 3!?, sztem erre gondolsz)
    “Az emberi szereplőkre most tojjunk, abból a szempontból ugyanaz a Transformers 2, mint az első rész volt, még tinivígjáték betét is van Sam kollégiumba költözésekor.”
    -Te(Ön), szerint(ed), mégis, hogy lehetne humort csempészni egy modern akció filmbe, mint ezzel a tini szállal? Jó persze, van más módja is, ezt láthatjuk akármelyik Uwe Boll filmben :)
    “Sokat akartak, de nem jött össze.”
    – Kinek mi a sok… Te magad is dícsérted a CGI munkát, már pedig, CGI ben ez a film verhetetlen! (ezt te is elismerheted) Sokat akartak… Shia, & Megan páros, felveheszi a versenyt a jelenlegi filmek, akármelyik párosával. (Itt biztos azért szoltad le őket mert a Christian&Sam duo-ra gondoltál) Sokat akartak… Nos ezt majd a bevételi adatok is tükrözik, hogy menyire nem sikerült nekik sokat elérni, ill menyire sikerült.
    Nem beszólni akartam, csupán egyes észrevételeket cáfoltam meg! Ebben a filmben az talál hibát aki akar, de nem azért kell beülni a moziba, hogy hibát keressünk bent! És, hogy a színészeket is védjem: Manapság már csak az számít jó színésznek aki sírás közben átharapja az ajkaiban az artériáját. (Aki tudja mire célzok: pl Oscar díjakat ki kapta)

  85. LEHET SPOILER
    Szerintem simán pályázhat a the worst cut…
    Mintha ovisok vágták volna a filmet. Samék a repülő alatt…Samék Röptűz előtt…Röptűz beszél…Sam keze be van kötve…
    De még sorolhatnám a példákat. Az egyébként is buta és kidolgozatlan történetet is elbaszták a vágással.
    Azt már megszoktam, hogy az amcsiknak az államokon és Párizson kívül nincs fontos geográfiai fogalom. Viszont hogy kerülnek a gizai piramisok Jordániába:P illetve egyik jelenetben a tengerpartra:)
    Azért ez már több mint égő. Petra ezen a napon turistamentes volt, a robotok megtanultak káromkodni, illetve Sam szülei nagyon szófogadatlanok: (mondta nekik, hogy menjen el Űrdongóval, erre csak azért is visszajöttek:)
    A CGI nagyon ott volt, ennyire részletes robot-render hatalmas munka lehetett. Sajnos a stáb többi tagja nem tudta felvenni a versenyt ezzel a szaktudással
    3/10

  86. na hali mindenkinek! a film részemről 9/10
    látványra nagyon ott van az 1 nagy piros pont! :9 le a kalappal a készítők előtt! :)
    a story szerintem ugyan olyan mint az első rész! :)
    nekem tetszett ez a lényeg! :D
    amúgy nem tudom mit paráztok itt mikor az első része is hosszú volt 144 perces! ez pedig 150 perces! most azon a 6 percen vagytok fennakadva! :O
    na mind1
    további szép napot! hali!

  87. naaa human… szólás szabadság van.. [azu van, meg közösségi szabályok, pl “írjatok jobbat” simán megszegted, meg még valamit – a zerk]

  88. Látom nagy a zűrzavar, jövök én is beszólni :)

    Reszketve ültem be: nagyon vártam, és nagyon féltem tőle. Nemrég ültem a wolverinen, nem volt az igazi, ültem a t4-en, és hát az is fintorgós lett és féltem hogy ez is az lesz.

    Viszont vigyorogva és boldogan jöttem ki a filmről. 8 órányi gép előtt ülős cg melóból leültem, elhelyezkedtem és kikapcoslódtam. maximálisan. Ugyanerre a t4 képtelen volt. ott majdnem sírva jöttem ki. Aki nem a sztorin akar agyalni, csak sodródni akar a lineáris cselekménnyel és bámulni bele a csatákba, mosolyogni az ügyetlen élő szereplőkön és a kretén hétköznapi helyzeteken, az üljön be, nézze meg, és ne aggódjon, nem olyan rossz ez:)
    .
    .
    .
    .
    .:SPOILER:.

    Nem volt ez több mint 10/6, hosszó lett, fölösleges jelnetekkel itt, irritáló vágásokkal amott, és igen, tényleg kicsit el volt súlyozva a dolog, bugyuta szereplők kaptak túl sok szerepet, és buta jelentek voltak az akció közé szúrva (vagy fordítva?:)) de senkinek sem tűnt fel, hogy ugyanez volt az 1-ben is?:) ott kaptunk béna hekkert, itt volt kapafogú robot ikerpár, és kb a film háromnegyedét vissza lehetne forgatni az első részre, DE mégis nagyon jól szórakoztam.

    Azzal mondjuk burnyvel egyetértek, hogy a kezdés elég langyos volt, az egyben csúnya kaszabbal nyitott a film, itt meg csak úgy elkezdődött…de sebaj, ott nekem a közepe volt uncsi, itt legalább az akció leosztása jobb volt.

    röptűz büntetett, a kis rc muki meg jót tett sok jelenetnek, kár h egy vágás után szőrén szálán eltűnt.

    SPOILER VÉGE.:)

  89. Köszönöm Monyónak a nap beírását!

    “A film címe: A bukottak bosszúja – hol volt ebben bosszú!?
    Lokátorral kerestem, de nem találtam!”

    Köszönöm a kritikát! Nem nézem meg a filmet. A Star Trek óta CGI undorom van.

  90. A Revenge of the Fallen hozta azt amit elvártunk tőle. Most is ahogy az első részben is maradt a kicsit bugyuta sztori (bár itt már jobb), tinis jelenetek, de ezt meg tudom neki bocsátani. Látszik, hogy a célközönség a fiatalabb korosztály volt. A robotok sokkal nagyobb szerepet kaptak, többet láthatjuk őket a vásznon, több átalakulásos jelenet és még több harc! A főszerep még mindig Optimus-é. Nagyon sok új Transformerst is hozott a film, mind Autobots mind pedig Decepticons (Álcák) oldalán, ezért pár fő karakter akikkel még az egyben ismerhettünk meg háttérbe is kerülnek, pl.: Ironhide, Ratche.
    Viszont megismerhetjük az újakat, az Ikreket, és Skyfire, akik nagyon eredeti karakterek lettek.
    A szokásos hülye poénok is megmaradtak, talán még több mint az elsőben.

    A látvány:
    A leglátványosabb jelenetek mikor a robotok egymást gyapják, néha be is van lassítva, nagyon vagányan nézett ki. Az utolsó nagy jelenetben eszméletlen sok robbantás van. Mind a speciális effektezők, robbangatók mind pedig a CGI-t készítő emberek kitettek magukért. A helyszínek is változatosak: Shanghai, Párizs, Erdőben, Egyiptomban.
    A robotok gyönyörűen festenek most is, az átalakulások, ahogy püfölik egymást eszméletlen szépek.
    Megan Fox vadítóan néz ki még mindig, kár hogy nem ennyi színészi tehetség szorult belé.

    A Zene, hangok:
    Ez az amire nem lehet panasz, monumentális. Steve Jablonsky most is bizonyított, hogy mennyire jó filmzenét tud csinálni. A Soundtrackhet párszor már meghallgattam, érdemes beszerezni.
    A hangok még mindig menők, volt dörgés a teremben rendesen mikor ment a dirr-durr. Az új robotok hangjáról nem tudok nyilatkozni, a magyarba volt amelyiket eltalálták, volt amelyiket nem. Optimus eredeti hangja viszont nagyon hiányzott, na majd HD-ben.

    Összességében, nagyon jó lett a második rész, az utolsó harc kicsit hosszúra sikeredett. Terjedelmében sem mondható rövidnek a maga 157 perces játékidejével . Mindenképpen újranézős, többször is. Nagyon kíváncsi vagyok rá eredeti hangon, mert a szinkron azért rontott az élvezhetőségén. A nyár legjobb popcorn-movie-ja az biztos.

    10/10. Ha reális akarok lenni akkor 8.

  91. Most jöttem moziból és biza mondom ilyen fost nem gyakran lát az ember. Az első részből szinte semmire nem emlékszem, de ennek a története wazz. MOOOOOND HOOOOOOGY SZEREEEEETSZ!!!VÁÁÁ XD

  92. A hosszhoz meg annyit, h ez a 157 perc, még akkor is sok, ha nem moziban, liter kólával, 15percnyi reklám után nézed. Legyen egy film kétórás, vagy mondjuk még rá 20 perc, és jóllaktam, de ami a bosszantó h még ígyis durva ugrások voltak, a több mint két és fél órás film fontos jeleneteinek kellős közepén.

  93. Ma én is megnéztem a filmet és valami k**** nagyot ütött.. nálam 10/10 :D simán megérte várni rá és Bay bácsi egy állat xD csak ismételni tudom aki dicsérte, látvány,hang,akció zsííros :D
    Nekem pl semmi bajom nem volt a hosszával sőőt én még tudtam volna nézni :P Poénok nekem nagyon bejöttek sokat röhögtem xD Story sokal jobb volt mint az 1-ben.

    Aki még nem látta annak üzenem, hogy ha teheti ne innen ítélje meg a filmet mert ami itt megy felháborító! Meg kell nézni és te majd eldöntöd hogy megérte vagy nem. köszönöm!

  94. Nem tudom mi ebben a felháborító, human leírja a véleményét, tartsd már tiszteletben. Amúgy sem szabad sose más ember véleménye alapján megnézni, vagy meg nem nézni egy filmet, mert ahány ember, annyi vélemény.
    Hogy a filmről is írjak, hatalmas csalódás, 4/10. Az első rész halomra gyalázza ezt.

  95. szerintem ez a film nagyon jó volt, sőt több mint jó eszméletlen jó hangok látvány humor egyszerűen nagyszerű és kész

  96. Arénában néztem meg, hála a többszöri filmszakadásnak és a nagyhangú reklamációnak, megnézhettem 2x a filmet, így 2. után is azt tudom mondani, nálam minimum annyira jó lett mint az első, mivel mindenki leírt mindent, nekem ez 8/10.

    Megérte kiverni a balhét a szar vetítőgép miatt, és megnézni 2x a filmet! /1 jegy áráért XD /

  97. 9/10
    Hogy miért?
    Mert tömény popcorn az egész. Sok nevetés, és irdatlan király csaták. Simán van olyan jó mint az első rész, sőt talán valamivel jobb is.

  98. Egy kérdésem lenne. Ti mit vártatok?
    Már elnézést, de Szerintem ez nem egy Benjamin Button vagy Remény rabjai, de még csak nem is Dark Knight. Ez másról szól. Robotok, harc, poénok, fél csipet romantika és érzelgősség. Szerintem ez pont olyan film, amiért az ember moziba megyek. SZÓRAKOZÁS! Ezt felejtették azok, akik nagyon alacsonyra értékelték. Ilyen filmet nem úgy kell nézni, hogy hol találok benne bakit vagy lehúznivalót. Szerintem ezt érdemes átgondolni. Nálam 9/10.

  99. Én egy blockbuster filmet vártam, nem benjamin buttont, fel kéne már fognotok, hogy csak mert nektek tetszett, még másnak előfordulhat, hogy nem fog. Én elfogadom, hogy neked tetszett, ez várom cserébe is. És igenis, van értelmesebb blockbuster, ezért annak kell több pontot adni, ennyi. Ez a blockbusterek között közepes, nem a Slumdog meg Benjamin meg Milkek között.

    Szerintem még te is tudnál mondani jobb blucbustert, de komolyan, még Bay munkásságában is vannak sokkal normálisabb, hatalmas pénzt kaszáló munkák, nem is kell más rendezőre menni.

  100. Kedves jó kritikát író filmnéző társaim! Ez a film valóban nem Benjamin Button vagy Remény rabjai. Tudjuk, hogy nem is arról szól. Én is szeretek látványos filmekre moziba menni. De attól még, hogy valami szórakoztatásra van kihegyezve, elvárom, hogy legyen valami minimális történet, és ne tűnjenek el robotok össze-vissza, hogy ne teleportáljanak, hogy ne kelljen minden második percben sírnom a gagyi poénok miatt. Miért ne lehetne minőségi popcornmozit gyártani? És miért kellene elnézni azt, hogy tele van bakikkal a film? Csak mert azt mondják, hogy ez a badabummra meg a nagy csatákra meg a jó nőkre van kihegyezve? Nabumm, menjetek roncsderbire, ott is van badabumm, meg jó nők (főleg amcsiban időkitöltésként beugranak) meg nagy csaták is, igaz robotok nincsenek, de ha már történet sem kell meg koherens egész, akkor mi a francot várunk? Én is rohadtul élveztem a Transformers 1-et, még jó kritikát is írtam, azóta már úgy megbántam, hogy csak na… Majd megnézem a második részt is, de ha igazak azok a vélemények, amik lehúzzák a filmet, akkor nekem már nem fog tetszeni a film, nem fog elvakítani pár látványos harc meg pár szemétre való tinipoén (Sam boldog percei, óriásiiiiii).Jó popcornmozi a Star Trek, ami önmagában és egy univerzumba épülve is megállja a helyét. A Transformers nem ilyen.
    De mondhatnám azt is, hogy ha rohadtul élvezek egy filmet, attól az még nem biztos, hogy jó is…

  101. Bocs, de úgy akartam írni, hogy de ha már a történet sem koherens egész, meg nem a lehúzó kritikák miatt fog esetleg nem tetszeni a mozi, hanem ha az azokban leírtakat én is úgyvélem.

  102. !!!!!szpojler van vhaz!!!!!

    én azon haltam be h dugatták a kutyákat meg a robot is rámászott fixifoxi lábára … :D és közben elöttünk lévő sorban 8 éves gyerekek ültek :D nembaj had tanuljanak…

    kicsit hosszú volt, sok helyen szinte mintha szétesett volna a film a vágás miatt, de én úgy ültem be hogy kikapcsol, nem nagy dráma, ezért neccesen de eléri a 8at nálam.

    volt egy csomó jó poén meg látvány mátrixosszlóvmósün letépi az egyik robot a másik fészét.

    ja és lényeg, kvaxar szinkronosan, majd meg kell néznem feliratosan mindenképp de csak mám parkban adják.

    Első részben a “beütött a cukor” mindenképp epic beszólás.

    annyiban vagyok csalódott hogy nem nagyon ért fel az első résszel nálam, pedig jó volt

  103. Én is ma néztem meg, és csak, hogy megosszam a véleményem, nekem elnyerte a tetszésemet.
    Nem is arra számítottam, hogy mekkora csavaros sztori, meg halálosan komoly, világ vége fíling lesz.
    Ez egy könnyed szórakozás volt számomra, isszonyatosan király akciójelenettekkel és figurákkal. Voltak jó poénok is, és nekem azzal sem volt bajom, hogy bemutattak egykis “egyetemi életet”. Végülis Sam egy fiatal srác, és ez még így viccesebb volt, és élethűbb.

    Biztos, hogy ízlések és pofonok, de aki a kommentek alapján ítél, az inkább ne tegye.:) Először bennem is volt az elolvasásuk után egy iylen “szar lesz” érzés, de egyáltalán nem úgy jöttem ki a moziból, hogy ezt kihagytam volna és különbenis úristen mi volt ez…
    …és számomra nem is egy egyszernézős, baromi jó jelenetek voltak, tutira érdemes megnézni :)

  104. nálam 10/10 elérte a célját, és sztem aki ebben a filmbe a sztorit akarja előtérbe helyezni az rosszul gondolkodik. Ez a film nemarról szólt, megettem alatta egy óriáspopcornt és kellemesen kikapcsolódtam. már megérte

  105. Szerintem a film teljesen élvezhető, semmivel nem jobb vagy roszabb az első filmnél. Az is popcorn volt, szinte nulla történettel, meg ez is. A zúzások jók voltak, a story ehhez bőven elég. Nálam simán 8.5/10, a másfél pontot csak azért vonom le, mert tényleg van pár idegesítő jelenet és az első rész zenéje számomra jobban tetszik, de ízlések és ficamok. Amúgy meg nem kellene minden filmtől az összes kategóriában megváltást keresni, mert az ember csak csalódik. Én 2 trailert láttam belőle, meg 3 posztert, de jobb is így, mert simán bejött a film. Lehet human, hogy csak túl sokat vártál a filmtől és nem a szórakoztatási faktorra koncentráltál. :)

  106. 114. heh
    2009. 06. 24. 22:37

    Nemtom miért nem a képregényt másolják történetben.

    ember érthető hogy nem másolják a képregényt akkor ki nézné
    meg, aki ismeri az azért mert tudja hogy mi töténik benne.
    amugyis Michael Bay minnek térne vissza egy olyan cselekményekhez amik mér vagy 25 évesek.

  107. Emberek előbb nézzetek kicsit utána az eredeti történetnek, mert elég gyatra a tudásotok, ha majd az első képregénytől az utolsóig, egyéb dolgokat (könyvek, anime-ok, stb.) beleértve mindet kívülről fújjátok, akkor lehet p*****i…
    Addíg is jó olvasást kívánok mindenkinek!!!

  108. egy film élvezetéhez nehogy már 131313 füzetnyi képregény elolvasása kelljen

  109. Hát nem tudom, de én egy deka TF könyvet nem olvastam, mégis 100%-ig tudtam élvezni a filmet.

  110. Én imádom, és azt is, hogy milyen hosszú! Még el tudtam volna nézni egy ideig. És ott van az a Camaro!!!! Kár hogy autóhoz nem lehet férjhez menni! És az is hogy csak az 2009/10-es modellt mutatják. Már most megvettek a következő részre.

  111. A zenéjére még nem írtam semmit, ezt bepótolom:
    Nagyon illik a film eseményeihez, nem csoda hisz a Zimmer Remote Control Productions csinálta már az első részhez is, és akkor is nagyon eltalálták.

  112. Ma neztem moziba, hat ez hatalmas elmeny volt!!! A latvanyra gyurtak az igaz de a story is tetszett nekem. Az effektek nagyon ott voltak, a vegen meg az egesz terem tapsolt mint allat ugy ahogy kell :P
    A TRAILEREK baszott elmenyrombolok azert, az igaz h volt uj jelenet amit trailerbe nem lottek el de azert jo sokat lathattunk mar… :/
    barrystrepsil: teljesen eggyetertek veled :)
    Human szerintem azert is szigorubb mert 1000 filmet latott mar van tapasztalat filmek teren, es biztos elferne a nagy kritikusok kozott, de azert mert o 6/10 et adott az nemjelent semmit, nem ertem minek kell osztani…
    Ja es a hang is nagyon ottvolt!

  113. Nem tudom mi bajotok vele…

    Durván látványfilm (és NAGYON durván), két robbanás között 1-2 ökörség, amin röhög az egész terem (mikor én néztem, kb. ez ment). Sztorin fogtam a fejem (“ezer éve” és tsi.) de alapvetően a filmnél annyi volt a recept, hogy legyne marha látványos közte meg valami poén. Működött. Gyenge sztoritól eltekintve szerintem teljesen korrektül összelapátolták, igazából ajánlani tudom mindenkinek.

  114. na megnéztem :D nem ecsetelem, meghagyom a negatív kritikákat másnak, mert az itt nagyon megy:D
    címszavakban: tetszett, megkaptam amit akartam, 7/10 :P
    jaés BumbleBee roooox:D

  115. én az álcáknak drukkoltam! ha ennyire iszony filmeket kell néznem, inkább csinálják ki az emberiséget. rühellem, ha a nézőt idióta pincsikutyának nézik, akinek a torkán mindent le lehet nyomni! szeretem a popcorn mozikat, messze földön rajongójuk vagyok, szóval nem az előítélet beszél belőlem. ja, és akik a szinkront csinálták: halál rájuk!! ez már a szégyen kategóriában van, amit csinálnak… :(

  116. Számomra a T2 eddig az év csalódása. Lehetséges SPOILEREK.

    Ez a film annyira tipikusan Michael Bay, hogy már ijesztö. A lassításokból túl sok volt és nagyon eltúlozták a kötelezö szirupot is. Volt olyan rész ahol a fejemet fogtam, mert folyt a nyál a vászonról. Egy sötétebb hangulatú robot aprítást vártam (mert ezt igérték). Erre kaptam egy szirupos, csöpögös, eröltet majdhogynem tucat akciófilmet. A harcok között volt jó is, az effektek szépek voltak, de a harcokat még mindig nem lehet tökéletesen nyomon követni. Nem is beszélve, hogy az átalakulások terén is volt némi hiányérzetem. A szinkron egy kulön kategória, mert ennyire rossz szinkront még nem hallottam. Ez is levont az értékböl böven. Ami pedig kiverte a biztosítékot az a TRANS-TERMINÁTOR KU.VA volt. Na ott már tudtam hogy Bay nagyon mellé lött.

    Részemröl 3/10 . Majd ha felirattal nézem akkor talán + 1 pont jár majd neki. A fö probléma az, hogy ez a film nem 20 év felettieknek készult. Hanem a fiataloknak és a gyerekeknek. Én pedig már nem vagyok az sajnos. ezzel szembe kellett néznem mikor kilépve a moziböl csak tátongó urességet éreztem és hiába próbáltam jó jelenetet felidézni a filmböl egyszeruen nem ment. Csak Megan Fox-ot és a pár poént amit a kis robot szállított. Ez nagyon kevés ahhoz hogy ezt a filmet “jó” jelzövel illessuk és a rövidesen ujra nézném kategóriába emeljuk.

  117. Bandido felcserélted a nullákat :) 10/10 taps a teli moziban, nevetés a bugyuta poénokon, amikor meg zúzás akkor még a parasztok is befogták a szájukat pár sorral feljebb.

  118. szigoruan mom parkban:D
    Najóóóó spoilerezek picit én is kicsit:

    kb 100. percig libabőr, áll a padlón, néhol jókat kacarásztam, meg voltam elégedve, mert azt kaptam, amit vártam. Se többet, se kevesebbet.
    Mert egy fantasy-ról beszélünk, nem várhatunk Oscar esélyes sztorit, sem sírvaröhős poénokat, mert nem is vígjátékról vala szó. Szerintem.
    Aztán a film 2. felénél vagy én, vagy a készítők, de vki mindenképp elfáradt. És picit erőltetetté vált minden.
    Megan Fox űber.. megint csillogtatta sziporkázó színészi tudását… csávó mellettem ájuldozott mikor közeli (mellesleg nagyon szép) képeket mutattak róla, de max az arca az, aminél elakadok. Ennyiben merül ki a nő.
    Poénokról annyit, h butácska, aranyos vicceket lőttek el, hasonlóan az elsőhöz, csak ez is erőltetetté vált a vége felé..

    spoiler(?) off
    1szó mint 100, csak azok nézzék meg, akik nem földhöz ragadott fapofa emberek és vissza tudnak repülni 2,5 órára a gyerekkorukba. Így talán élvezni is lehet Razz
    ..mert ennek a movie-nak kb ez a célja, nem több.
    És hangsúlyozom SZERINTEM. Senki ne merjen belekötni abba, h ez nekem tetszett:D

  119. Pazar mód látványos sztori, ami semmivel sem bonyolultabb, mint az első, sőt a túl sok 1-2 pillantra előrángatott szereplő talán még inkább gyengít is rajta. Remek, és többségében jobban átlátható harc, de túl sok vígjátéki elem és karakter. Ha ez lenne a transzformersz film, akkor sok mindent megbocsátanék neki, de az így folytatásként sajnos gyengébb az előzménynél. 6/10.

    SPOILER

    Már magát Fallen előrángatását is furának találtam, miután az első rész alapján Optimusék évezredek óta Megatron ellen harcolnak, akiről itt kiderül, hogy csak egy kis csicskás. Ha ennyi álca volt szanaszét a bolygón, meg az űrben, akkor minek kellett feltámasztani, mikor semmivel nem mutatott többet a haverjainál. Plusz az első részben szarrá lőtt (=halott) Blackout hogy került újra képbe? A szinte csak autóreklámnak beillő audi? decepticon és szürke pontiac? autobot nagyon zavaró. Ha már vannak, legalább integrálják őket jobban a sztoriba. Jetfire és a kis játékautó jók voltak, de a párduc, meg nőimitátor robot már sok. Ami egy ilyen fantázia sztoriban is logikátlan nekem, hogy egy fémtestű géplénynek, miért csak “szeme” és “füle” van? Bumblebee miért nem érzékeli a beleülő decepticont, illetve az ikreknek miért kell csak azért bunyózni, hogy betörjék a falat? Nincs ezeknek egy tetves fénydetektoruk? Devastator meg csak egy ócska kőműves. Ha a vágások miatt el-feltűnő robotok a zárójelenet alapján még a harmadik részben megtoldják páral, akkr teljes lesz a káosz.

  120. hady –
    Csak egy kérdés:
    Melyik moziban tapsolta meg a közönség a filmet?

  121. 10/10, a kritika viszont 10/2, nem azert mert mas a velemenyem, hanem ezt a filmet nem igy kell nezni!

  122. Ez tényleg csak költői kérdés, de olvasgatom a kommenteket, ki mit várt el ettől a filmtől?! Egyszerűen nem értem? Volt egy első rész (tehát várható volt valami), ami ugyanilyen bárgyú sztorijú, gyerekes poénokkal operáló, giga robotharc-film volt. 2. részre minden maradt a régibe, ugyanaz a szereplők, ugyanaz a producer, rendező, ugyanazok a forgatókönyvírók. Nagy siker volt moziban és adathordozón is egyúttal, mi okuk lett volna változtatni?! Ezt a filmet is Bay rendezte (lsd. Bad Boys 2.) ami azt jelenti, hogy kicsit “bonyolultabb”, de semmivel se jobb sztori feleslegesen elhúzva, felesleges szereplőkkel (ott az orosz, itt pl: a terminátor-csaj vagy Sam haverja), több poén és eksön a 2.részre ott is itt is. Szóval ugyanaz a SZAR film a TF2 mint az első rész, ugyanazokkal az eszközökkel operál, csak annyi ha már folytatás legyen dupla annyi minden, dupla látvány, eksön, dupla bárgyú poénok. Nem a pontozásokkal van a baj, kit érdekel 1/10 vagy 3/10 vagy 10/10, hanem néha nem értem, jobb filmet vártatok mint az első rész?! Transormers=Transformers 2, ugyanaz minőségileg. Gyakorlatilag ha értékelném kellene mindkét filmet 0/10, mert egyszerűen hoki-filmek, ha látvány, szórakozás, agykikapcsolós szórakozás MOZIBAN, akkor 10/10, mert egyszerűen nem vártam mást csak az első rész (Michael Bay féle) folytatását. Én élveztem!
    Amúgy amcsiknak bejön, tehát célját elérte sok zsozsót fog termelni-3. legerősebb nyitány a TDK és SW3 után, fórumokon a vélemények általában, hogy a “tini” agyú amcsik zabálták a filmet. Szóval várom a 3. részt, addig meg megnézek pár klasszikust ha minőséget akarok nézni, mert az már jó pár éve úgysincs halivúdban.

  123. Mi az a két robot ott a 2. képen??? Jól látom, hogy mintha valami rajzfilmfigurák lennének, leglábbis a fejük??? Meg még foga is van az egyiknek??? Ugye rosszul látom?!?!

  124. dr. Fünke nem tom hady melyik előadáson volt de ha a tegnapi 19.30as Corvinoson akkor ott. Nem színházas vastaps de a rajongók kifejezték tetszésüket.
    Legutoljára ilyen jó tömeges mozis élményem ugyancsak a Corvinban a Grindhouse Double Feature-nél volt amikor felirat nélkül ment angolul és mindenki ott nevetett ahol kellett :)

  125. Llew:
    Az nem Blackout, hanem egy másik álca, aki ugyancsak helikopáterré alakul és Grindor a becses neve. :)
    olvass utána mielőtt írsz valamit :D köszi!

  126. Na tegnap a 17 órás vetítésen sikerült megtekintenem a filmet. Már 2 éve szinte csak erre várok.

    !!!Néhol SPOILER-es!!!
    Hát nekem ez hihetetlen élmény volt. Szerintem fantasztikus lett ez is, akár az első.
    Már úgy ültem be rá hogy ez csak egy popcorn mozi és csak egy sima kikapcsolódás nem kell rajta agyalni, gondolkodni(hál isten, most gondoljunk bele ha egy TF filmen agyalni kéne :D).
    A Filmnek már maga a nyitójelenete fantasztikus volt, ahogy Sideways-t kettévágják, Optimus mikor leamortizálja azt guruló dögöt, ezek a részek már megadták az alap hangulatot.
    A karakterek: jók voltak, de tényleg kidolgozatlanok pl: egy kettő robot néha-néha feltűnik azt ennyi. Mi lesz velük?
    Álcák közül nekem az a 4 lábú kutya féleségű (:D)jött be a legjobban, szerintem az nagyon állat volt, jól eltalálták azt a karaktert, csak az is keveset szerepelt.
    Autobotoknál a 2 Ikrek is tetszett. Jó poénokat nyomtak, meg elszórakoztak, nélkülük uncsi lett volna :)
    De aki mindent vitt az Jetfire azaz Röptűz. Az pazar volt.Kár hogy nem nagyon erőltették meg a szereplését, pl: a végén többet is harcolhatott volna.
    Na akkor most a látvány: Az egyik erőssége a filmnek ez nem kétség.A CGI-s fiuk kitettek magukért az biztos, pl: mikor Devastator átalakul akkor tátott szájjal néztem!
    zene:Annyira most nem ütött mint az elsőben, de azér látszott h a Linkin Park is közreműködött.
    akciók: Na azok…no komment, hihetetlenek, legjobban az erdős jelenett ütött, na meg a vége :D
    Na hát kb fél órán keresztül tudnék áradozni a filmről :D
    nézzük Amik nem tetszettek(azért voltak olyanok is:P):
    Néhol a story döcögős, de mint mondtam nem nagyon figyeltem rá :D
    Sam anyja kifejezetten idegesítő volt.
    Az a terminator féle csaj se jött be igazán.
    Az se nagyon tetszett hogy ugye Jetfire Optimusnak odaadja a szikráját hogy erősebb legyen és hogy letudja győzni Bukott-at meg Megatront. De az hogy szegény Fallen-t a fővezér kb 1 perc alatt kinyírta?! Na ez is zavart, az oké hogy Optimus erősebb lett de ennyivel?Ennyit tud a Bukott?(kérdem én:D)
    Még ne tetszett h Üstökös és MEgatron megint elmenekülnek
    ÉS sok volt a kidolgozatlan karakter

    Na de ezeket a hibákat eltekintve nagyon jó szórakozás.
    ÉS én ezér megadom neki a 10/10-et :P

  127. Nem láttam még a filmet, csak a kritikát olvastam de szerintem utcahosszal veri a Terminatort majd, és ez a pénztáraknál is meglátszik majd.

  128. tegnap néztem meg moziban és mit nem mondjak. gagyi. unalmas. hosszú.
    már a vetítésen is egymásra néztünk a haverokkal, hogy mennyire elcseszték a hátunk mögül jövő emberek reakciója sem volt fényes. mielőtt valaki kijelentené, hogy biztos azárt nem tetszett, mert nem láttuk az első részt, nem vagyunk fanek, vagy előitéleteink voltak. tévednek. egyedül én voltam az, aki nem akart bemenni rá, a 4 barátom óriási fan. Direkt erre jöttek. Az egyik közüllük gyerek kora óta nézi a mesét. Ugyan nem látta az összes sorozat összes részét, de tekintélyes mennyiségű transformers-tudással van megáldva (megjegyzem a film után ő volt a legjobban elkeseredve)
    a mátrixos résznél lesütöttem a szemem. És amikor az álomban félhomyályból előbuktak a robotmiafaszomok, akkor a fél közönségben egyszerre tört össze valami. Olyan pocsék volt, hogy nevetnem kellett. Csak az órámmal figyeltem és nem hittem, el, hogy az első 1 óra után még 1 következik.
    a legnagyobb igazságok mégis a vetítés utána férfi-wc-n hangoznak, el amikor a fél mozi elindul olajat cserélni.
    mit nem mondjak: “de sz*r…” “majdnem elaludtam…” “(kínröhögés)” …

    de sikerrel zártuk a napot. vettünk jegyeket a Másnaposokra és NAGYSZERŰ film. Ha a transformerszhez hasonlítanánk, akkor 5 oscart érdemelne.

  129. törölt kommentelők: térjünk vissza a filmhez, mert senkit nem érdekel ki mi alapján választ most filmet, és hogy osztja azokat akiknek nem tetszett. Azt írjátok, hogy nektek miért tetszett, ne azt, hogy vak akinek a túl sok robot miatt nem.

    btw: A személyeskedő férfisovinizmus sem kell. Mint ahogy a nők védelmében elkövetett offolás sem, mert úgyis kitörlöm aki olyasmit ír be, hogy “egy nő véleménye semmit nem ér”, nem érdemes rá védekezőn reagálni.

  130. sikishark: Sajnos nem, jobb a T4. Legalább rövidebb. Utoljára két éve, a Magyar Filmszemlén aludtam el egy filmen. Itt pedig a végső harc kellős közepén. Nagyon szégyellem magam.

  131. Mi is a Mom-ban voltunk a 22-es vetítésen szerdán, jól láthatóan csak fanok :)

    Senki sem tapsolt, csoportos kiábrándulás…

    egyébként jó volt minden jelenet, ami a bemutatóban is volt, de összefüggés köztük 0

  132. Király volt a film, az egyetlen, amiért idén számomra megérte elmenni moziba.

  133. Nah hát ez nagyot zúzott. Nekem így most rögtön utána ez simán a nyár a blockbustere. T4et simán de a star treket is nálam egyértelműen verte. Ez a Bay nagyon ért ehhez a témához.

    SPOILER

    Igazából szerintem ez a film az első feldimenzionálása (a 3.részre változtatni kell az tény), de ez igy veszettül szórakoztató volt.
    A film egyik legnagyobb erénye, a poénosság megmaradt, Shia tán most nem akkora egyéniség, mint az előzőben, de a pótolják a robotok. Röptűz az új öreg robot sztem a film egyik legüdébb színfoltja. Sok, változatos karakter (ikrek, kis megan fox lábát izélő álca, bee, starscream, megatron, meg persze a fallen. Amit nem értek az az hogy mi az h túl hosszú. Pont ezért lett jó, és epic, és a t4 pont ezért nem az. Ez rendesen megvan csinálva, épül a feszültség, monumentális csatákkal, van szerkezet. Most h a sztory buta??? Könyörgöm melyik bb-nek nem? Mindenhol lehetne kötekedni millió sort. A star trekben spock meg kirk egyedül ketten akarták a bazinagy romulán hajót elfoglalni…??? és az akk mivel kevésbé butább mint ez??. Itt legalább nem legyőzhetetlen az ellenség (lásd a sínágyúval milyen simán leszedték a devestatort a piramis tetejéről).
    Ehhez még jön az, h ez télleg az eddigi leglátványosabb film. Az erdős jelenethez hasonló CGI orgiát én még nem láttam. A king kongot is veri ott. Voltak ien oan ez most minek butaságok, de kb azok is mind csak azért voltak, h egy jó poént lehessen belőlük csinálni. (és nem is voltak rosszak azok a poénok.) A bajom a végén csak az volt, h picit a superoptimus könnyen legyőzte a fallent, és kb ott kezdődött volna az igazi harc sztem…
    Persze a tinivígjátékos részek gázak voltak, de legalább általában viccesek. NEm az volt a film lényege.
    Engem abszolút hatása alá vont, kb kijöttem a moziból és ránéztem egy kocsira, már fedezékbe akartam ugrani, h mingyár itt betranszformál valamivé…:) Tehát nagyon 8 és 9 közt vagyok. 8,5/10

  134. Magával human értékelésével nincs is bajom, egy olyan filmnél amely olyan háttérrel indul mint a Transformers, nem lehet elvárni hogy mindenkinek elnyerje a tetszését, a 6/10 -es értékelés így is elég előkelő (IMDB -n 7.2) és egy jó szájízzel megnézhető könnyed akció-popcorn múvit takar. Nekem személy szerint 8 volt a 10 -ből. Iszonyat látványos, vannak benne jó poénok, a történet szerintem közel sem annyira gáz, inkább csak sablonos, de ettől nem is vártam sokat.

    SPOILER!
    A gázabb része a filmnek inkább a hossza (tényleg kicsit túllőt Bay ezzel az optimálison) és az a néhány idegesítő dolog amit inkább ki kellett volna hagyni (sírós Bumblebee a garázsban; a jópofa ugyanakkor valahogyan nem ideillő manó szerű Transformers tesók; a csaj Terminator jó volt de nem passzolt a filmbe, akárcsak a Matrix -os agyturkász hernyó).
    END of SPOILER!

    Összességében viszont azt kaptam a pénzemért amit elvártam: 2 és fél óra kikapcsolódást. Két hete a Terminator 4 közel sem tudott ennyire meggyőzni (erre mondjuk rátett az hogy a trailer lelőtte gyakorlatilag az egész filmet, azon túl pedig hiányzott a kohézió a filmből). Én nem bántam meg a pénzt amit rá fordítottam.

  135. Nem hittem volna, hogy ezt fogom mondani mostanában, de maximálisan egyet kell értenem sandor8206-al a 138. kommentben. Most komolyan mi a szart várt aki fikázza?? Nem tudom megérteni. Higgyétek el én vagyok tipikusan az az ember, aki azért bele tud meg szokott is kötni minden filmbe. De ebbe minek belekötni? Ez egy pop-corn mozi: beülök rá, megnézem, jókat röhögök, tátom a számat a baszott nagy robotoktól és jókedvűen hazakocsikázok, majd nyugtázom, hogy jól szórakoztam ma.

    Human szoktad mondani, hogy nem zavar, ha az ember kritizál vagy esetleg értelmesen megmagyarázza, hogy mi a baj a kritikáddal. Ezért normális hangnemben szeretném elmondani. Te valamiért bele akartál kötni ebbe a filmbe. Mivel itt véletlenül sem lehet a látványt fikázni, a Transformers univerzumhoz meg látszik, hogy nem tudod hasonlítani, mert nem értesz hozzá(én sem). Ezért belekötöttél a storyba, a forgatókönyvbe. Kérdés? melyik Blockbusternek van csavaros, nem sablonszerű, érdekfeszítő története? Válasz: kb egynek sem (főleg a Bay filmek), mert ennek a műfajnak nem ez a célja. Ezek a filmek kikapcsolódásra és látványorgiára vannak készítve. A Transformers filmek ennek tökéletesen megfelelnek. Ennyi. Nem kell ragozni. Jött, láttuk, a mozipénztáraknál meg győzött. Elérte a célját és kiszolgálta a közönséget.

    És még had mondjam el, hogy nem én voltam az az ember, aki drukkolt neki. Nem azért, mert utálnám a történetet vagy ilyesmi, hanem azért, mert mindenki ezt istenítette és még látatlanban lehúzta a Terminatort, ami gyerekkorom óta meghatározó filmem. Magyarán azon röhögtem volna, ha a T4 egy baszott über film lesz ez meg csak egy közepes, hogy pofánröhöghessek mindenkit. De míg a T4 kétes értékű lett ez hozta azt amire eredetileg is szánták: szórakoztatott felesleges gagyi álfilozofálgatás nélkül.

  136. na mostmár tényleg azt írjátok le miért tetszett nektek ez a film, ne pedig azt, hogy mit várt akinek nem tetszett. Már leírtam több kommentben is, ennél sokkal jobb blockbusterek vannak, még a Szikla, szintén Bay munka, is veri történetben. Ha nektek ez tökéletes popcorn, akkor az ennél jobbak mik, isteni jelek? A filmről írjatok, tényleg, ne a véleménybe meg kommentelőkbe kössetek. Elég csak visszanézni, hoyg az Mission Impossible 3-ra mit adtam (8/10 simán – keresőben megtalálható, ott lehet vitatkozni rajta), hogy felfogjátok végre: marhára tudom mit kell várni, szoktam is popcorn filmeket élvezni (még idén is volt ami bejött közülük), de ezt nem tudtam. Lépjetek túl rajta, a kötözködést meg fejezzétek be, fogjátok fel, hogy vannak más vélemények. Én elfogadom, hogyha egyikőtök azt írja, hogy kurvasok robot volt, neki bejött, nem igaz, hogy ezen kell rugózni, hogy ennek az ellentetjét nem tudjátok megemészteni. Azt viszont nem fogadom el, hogy ez már a sokadik felesleges komment, mert nem akartok a filmről írni, mivel az nem bizonyítaná milyen felsőbbrendűek vagytok, inkább flameltek.

    És van közöm a transformers univerzumhoz, csak ilyne gubós baszokat nem láttam még, de csomó képregényt olvastam amikor kijöttek itthon a 90-es években. Dinobotostól, Megatron egy pisztolyostól, az áramkörös csajon át csomó mindent láttam.

    Innentől mindenkit törlök, aki nem a filmről ír, hanem “jaj akinek nem tetszett az mit várt”, mert láthatóan szarik a kérésemre, így gondolom nem lepődik meg, ha a kölcsönkenyér visszajár.

  137. Sziasztok!
    Nagyon vártam már a 2. részt!
    Nem csalódtam benne. Látványügyileg nagyon ott volt.
    Én élveztem a sok robotot.

    Sokan szólják le, hogy miért ruházzák fel “emberi” tulajdonságokkal a robotot. Első részben pisált, most sírtak “Érzem a szagát stb…”
    -Erre azt tudom mondani, hogy ezeket a robotokat nem úgy kell elképzelni, mint egy Terminátort, hanem mint egy másfajta élőlényt!

    Az ikrek nagyon ott voltak! Jót hülyéskedtek! Mintha tényleg 2 testvér lenne, ezt eltalálták nagyon!

    A kis idomított robot nagyon nagy arc volt!
    Neki is jár az oscar az alakításáért!

    Optimus tényleg táposabb lett! És végre láthattunk sok az egyben transformerst is. Szerintem ez kellett, hogy legyen igazi TF hangulata!

    A csaj “főszereplőt” ha kihagyják a filmből, fel sem tűnik, ugyanis Neki semmi, de semmi szerepe nem volt. Fogták a kezét végig is futottak, majd a Végén kap egy szeretlek-et azt csá…

    SPOILER!
    Azt nem vágtam, hogy a srác hogyan éledt fel a végén? Ez nekem magas volt, de túl tettem magam rajta gyorsan!

    + Fallen nagyon táposan jelent meg, de egy-két pofontól vége is lett… Szomorú!
    SPOILER OFF!

    Összegezve nekem nagyon tetszett! Jókat lehetett nevetni is rajta, meg tátni is a szánkat az csudiszép effektek miatt!

    Nekem ez is abszolút kedvenc lett!
    Várom a DVD-t/BR-t stb…
    Minden jót!
    Laccy

  138. [köszi, hogy nem tojtál rögtön arra amit kértem pár percem és nem az oldalról írtál már megint, meg a rólam ebben a kommentedben. Mivel figyelembe vetted az egy kérésem, és nem az elméleteid bizonyítgattad, így a véleményed fontos, és nem kellett törölnöm ezt a kommentet sem az offolásért – a zerk.]

  139. Nem gondoltam volna, de a Terminator 4 simán jobb volt ennél. Csüngtem az első rész minden jelenetén, itt egy pillanatra sem tudtak bevonni a történetbe. Talán mert nem is volt, arról nem is beszélve, hogy itt már a halottak sem tudnak meghalni.
    Ha ezt tudom, becserélem a jegyemet egy T4 újranézésre.

  140. A Transformers gyerekkorom meghatározó képregény és rajzfilmsorozata volt (amit kb a 4. szezonig volt érdemes megnézni,mivel addig még hű volt a képregényhez,utána az amerikaiak sajna átadták a jogokat a japánoknak és onnantól a figurákon kívül gagyi történet és buta karakterek jöttek…ja és sok játék a kölköknek.Aztán berobbant Bay és újradefiniálta a storyt.Az alapok megmaradtak,de csak nagy vonalban.A teremtő mátrixot lecsrélte a kockára ,nehogy asszociáljanak vele a nagy múltú-de sok helyről összelopkodott történetú- Mátrixra,illetve csak a második részbe tette bele egy buta tőrként.Aztán ugyan Peter Cullen-t Optimus Prime hangjaként megtartotta rajzfilmből-nem is tehetett volna mást hiszen a rajongók meglincselték volna:-)A történet viszont közel sem volt olyan jó mint a képregény,vagy a rajzfilm.Látványban a Lego Bionicle figuráit koppintották,és teljesen béna külsőt adtak a robotoknak-aki ismeri a sztorit tudja miről beszélek.Megnéztem a filmet és komolynak tűnt ugyan,de nem volt az igazi.Aztán most a második rész esetében nagyot csalódtam.

    SPOILER

    Ha buta tini lennék ,még tetszene is,de tudom hogy többet is ki lehetett volna hozni a történetből,és gáz hogy koboldfejű robotokra cserélték le a szebb időket látott autobotokat.Ráadásul a transformerek alien szerű bemutatása,görbebottal járó robot(ami sosem volt),az egyiptomi klisé nagyon gáz,tojások meg egyéb baromságok eh ,szal csalódás a köbön.Aki nem ismeri a sztorit az tuti jól szórakozik,viszont én a “mozi élményét” meghagyom másoknak,maradok a rajzfilmnél….Roll out

  141. nem tom minek váltottál nicket, most csak azt bizonyítod, hogy az ontopic írás nem törlődik.

  142. Rodimus : Amit kitalalt Bay azt is a füzetböl lopkodta össze. Pl a kocka sem véletlen, h kocka. De majdnem mindent a füzetbol lopott és átalakitva oda tette ahova jonak érezte. Ezzel nem is lenne baj csak annyi, h ezt bárki megcsinalna akinek fingja nics az univerzumhoz és csak max elolvassa utolag, h legyen miböl meriteni. Önálló ötlet meg semmi! A Cgi-t meg nehogy már neki köszönjük meg. Mert itt csak az jo , amit Bay lerakott azt sokan megtudtak volna csinalni. SZvsz

    Aki nem érti miröl beszélek olvassa el a füzeteket, már magyarul is van a neten.Megdöbbentö lesz egy-két fullgagyi ötletlopás, trén átalakitva. Jobb lett volna ha az öreg Spielberg rendezi..

  143. Xibi
    Te milyen füzetekről beszélsz?

    Képregényekről? A hardcoe rajongók pont annak örültek volna, ha még többet merít a képregényekből és rajzfilmekből, még többet vesz át azokból. Ez nem lopás, a film mögött ott áll a Hasbro, a játékfigurák gyártója, mely cég rendelkezik a TF jogokkal, szóval miről beszélsz?

  144. speedway
    Nem értesz.
    Bay vett a képregényekből 10et és nem kevés neki tetsző momentumot összebiggyesztett és ez lett amit lathattunk. Rengeteg példát tudnék mondani.
    Pl eza megarobot sem véletlen néz ki igy – van egy ilyen trex dino szerü orias robot ami ellen a dinobotok harcolnak az egyik részben. Ergo annak a kinezetet összerakta a Szerkesztettek munkagépeivel. Remélem érted mi a gondom. De kismillio iylen van. A másik pl a robotok meteorral valo érkezése még formában ,képileg is lopás. De gondolom tetszett neki és beillesztette a filmbe.Szinte midnen igy lett nyulva egy darab eredeti ötlet nincs ami a rendezőt dicsérné. Ami meg van erösen kétes.Ami meg jó az a cgi, azt meg nem baynek köszönhetjük.
    Tehat az önállo gondolatok hiányát írom.

  145. te nem érted őt, bármit átvehetett a képregéből, nem lopás, mivel tulajdonképpen a képregények alapján készülkt a film, bele a transformers univerzumba. Most hogy mennyire hűen az eredetihez vette át, az már más kérdés, de a lopás szó használata mindenképp balgaság.

  146. Igen, nem jó szó. A hangsuly a bénán átvetten van.Tudom, h bármit átvehetett de annyira nyilvanvaló, h komoylan nevetséges és elszomoritó az ,h CSAK ennyire képes. A nagy Bay. Ezért mondom, h semmi érdeme mint rendező ennél a filmnél. Ezt bárki megcsinálja.
    Tényleg akkor értitek meg ha elolvassátok és meglátjátok – ami gondolom nem lesz meg. :)

    Még valami, én örültem volna a legjobban ha jobban hű a képregényhez és nem egy ilyen amatőr módon összetákolt mizét kapunk.

  147. Egy ilyen sétáló bácsis öreg robot – mégha itt jo fej is esetlegesen – simán a meggyalázása a TF univerzumnak. Na ez az amit hozzá tudott tenni önállóan BAY. Nem kellett volna.

  148. “A hangsuly a bénán átvetten van.Tudom, h bármit átvehetett de annyira nyilvanvaló, h komoylan nevetséges és elszomoritó az ,h CSAK ennyire képes.”

    Ezt sok rajongó felrótta az első résznek, és felrója a másodiknak is, mégis pont ezekben a körökben látom azt, hogy egy kicsit talán jobban megvannak elégedve a második résszel. Persze ez mindenkinél egyedi dolog, hogy mi esik nála nagyobb súllyal a latban, én is rajongó lennék (bár nem a játékfigura gyűjtögetős fajtából), nekem még sincsenek problémáim az átvett és megváltoztatott dolgokkal, mert sztem elég következetesre sikerült ez az Bay-féle világ a maga keretein belül.

  149. “Egy ilyen sétáló bácsis öreg robot – mégha itt jo fej is esetlegesen – simán a meggyalázása a TF univerzumnak.”

    Ez érdekes, most ide kapásból be tudnék idézni jópár hardcore TF rajongói véleményt arról, hogy PONT Röptűz volt az egyik legjobb arc a filmben és

    SPOILER

    nagyon jól hozta a veterán autobot harcos karaktert, aki a győzelemért még saját magát is képes volt feláldozni a végső harcban.

    Nem érzem, hogy bármiféle univerzummeggyalázásról szó lehetne… eleve a TF univerzum olyan változatos és szerteágazó, hogy én például fel tudnék itt sorolni jó pár rajzfilmet és képregényt – ha nem lenne off -, ami sokkal jobban elütt a klasszikusnak mondott eredeti G1-féle Transformerstől. Ízlések és pofonok.

  150. Speed: Sry a TF2 öt nem láttam még. Igazából az elsö miatt irom. De mindenki azt irja olyan mint az egy.

    “Az átvett és megváltoztatott dolgok” Erről tényleg annyit, h csak akkor erted meg amikor elolvasod és megnézegeted a képeit a füzetnek. Már a 40. részig megdöbbentöen sok nyulás van. “Nini ez is benne volt a filmben csak átalakitva.” Sajnos harmat gyengén – egy Baytől.

    Amugy az optimusban lévő mártix ad életet fémnek. Ami a filmben szikra az igazábol az Alapbázis – nem ad életet csak erőt és tudást – és minden TFben benne van egy kicsi. De szépen ősze lett kontárkodva az első részre.

  151. Nem a megvaltoztatas ember. :) az ahogy és amilyenné lett összebénázva egy nagy rendezőtől – akinek ezek szerint sok saját ötlete nem volt. Hogy is lehetett volna amikor köze nem volt a TFhez.

  152. részemről gyenge. sovány 6/10, de egynek jó volt és jobb mint az első. alig unatkoztam…

    SPOILER!

    ami tetszett +:
    -filmes utalások, lásd: bad boys poszter, az empire state tetején king kongként csüngő álca, “ehhez én már öreg vagyok” beszólás, replikátorként összeálló álca, stb…
    – megan fox melle, futás közben, lassítva
    -elég sok poén

    ami nem tetszett -:
    -földrajzi következetlenségek: a ghízai piramisok a jordán határnál??? a város közepén lévő repülési múzeumból kilépve egy repülőkkel teli síkságon vannak. hová tünt hirtelen washington?????
    a piramisoktól keletre nézve meglátják a sziklateplomot, mikor az többszáz kilométerre van délre luxorban.
    -ha van egy fasza sinágyújuk (lol), amivel egyből legyaknak egy bazi nagy álcát a piramis tetejéről, akkor minek ez a nagy felhajtás? miért nem lövik ki az összeset?

    spoiler vége

    még sorolhatnám, de minek. végtelenül gyenge, összetákolt forgatókönyv, és slendrián rendezés.

  153. Hááááááááááááááááát….

    Eröltett mese néhány eredeti ötlettel.
    Nekem 3/10

    Ilyen bombasztikus trükköket elsózni ilyen franchise-ra vétek volt.
    A baj az, hogy vszeg behozza az árát….

    Ha ilyen látványt akarok akkor megyek a 2012-re, annak lesz értelme, de autós robotok, nekem ez gáz volt.

    Érthetetlen ez a hype….

  154. Amerikában remekül nyitott a pénztáraknál a film: kb 60.6 millió dollár jegybevétel (ebből csak 16 milla az éjféli premierek). Ez természetesen minden idők legjobb szerdai termése az USÁban. Elképzelhető, hogy megdől a ranglistavezető Pókember 2 152 milliós 5 napos rekordja!
    AMEN!

  155. Ezt érdemes elolvasni: http://href.hu/x/9e2b

    Devastator: 11,716,127 polygonból áll.
    145 Terrabyte a film helyigénye :D
    és még hasonló finomságokat lehet Micheal Bay oldalán olvasni.

  156. Na ez egy SZ*R film volt.
    Az akció jelenetekben 10cm-ről mutogatták a robotokat+ összevissza kapdosták a kamerát.
    Teljesen elrontotta a napomat a HANGOVER után.
    Csak a csaj volt jó benne

  157. Röviden, tömörem, spoilermentesen:

    Jó volt a film, látványos, szórakozató, de nem ütött akkorát, mint anno az első rész! Az jobban sokkolt! :)

    8/10

  158. csutkaa:
    szerinted milyen évet írunk? 2004-et?

    Pókember 2 5 napos rekordja 152M?

    De hisz az csak ötödik már a listán!
    4. Pókember 3: 169,4M
    3. KArib tenger kalózai 2.: 169,5M
    2. Star Wars 3: 172,8M
    1. The Dark Knight: 203M

  159. Ez volt nálam az év egyik legjobban várt filmje…és megérte várni rá. Maximálisan megkaptam azt amire vártam. Hihetetlen látvány, remek akciók és fasza poénok.
    Wolverine és T4 után ebben végre nem csalódtam. Bevételben tuti, hogy rekordot dönt majd. Én legalábbis erre számítok.

  160. kedves sáfibácsi

    Én azért mertem megkockáztatni azt hogy jobb mint a T4 mert egyrészről a T4 már láttam és nagyon nagyot csalódtam benne, hiszen egy T filmtől nemcsak látványt vártam de elgondolkodtató összefüggő az előző részekhez hasonló (kivéve T3) hangulatú akciómozit is. Míg a TF hű marad önmagához hülye poénok látványos akciók egyszerű történet.

  161. most nem olvasom végig a kommenteket (sorry), így nem tudom, felmerült-e már, de azért ideszúrom (persze nemtom, jól teszem-e, csak ha már az ST-ben is ottlebegett):

    “Apparently, ILM has hidden R2-D2 somewhere in Transformers: Revenge of the Fallen.”

  162. hami: tessék! :P

    Legjobb szerda:
    Transformers: A bukottak bosszúja – $60,628,141
    Harry Potter és a Főnix Rendje – $44,232,338
    Pókember 2 – $40,442,604

    Legjobb premier:
    A sötét lovag – $67,165,092
    Transformers: A bukottak bosszúja – $60,628,141
    Pókember 3 – $59,841,919

  163. Pontozni nem tudom, mert 1 ora utan kijottem a mozibol a rakba. Okadek, nulla, szemet, ilyesmi.

  164. mostanában voltam a terminátoron meg a star trekken is, de a TF2 sztem veri mind a 2őt én nagyon jól szórakoztam, sztem egy ilyen filmnek nem is kell olyan hűde bonyolult story, ellenben látványban vert mindent, sajna szinkronban láttam, úgyh dvdn majd nézős megint… voltak mondjuk gyenge részek

    SPOILER
    pl az egyetemen a robotnak álcázott csaj az nem kellett volna, meg amikor sam meghalt az se, néhol a zene se passzolt a film alá sztem

    de nagyon élvezhető volt, rég szórakoztam ilyen jól…

  165. amit elfelejtettem: pontozást leszámítva többnyire egyetértek human kritikájával. Illetve nem találok benne kivetnivalót, mert kb ugyanezt gondoltam film alatt:D

    spoileres reakció:
    koleszos csaj igen is kellett, mert terminátortól függetlenül is kell egy robotcsaj!!!! :D egyik kedvenc jelenetem volt, amikor átváltozott. Iszonyat jól meg volt csinálva. sztem :D
    Viszont azt furcsálltam, ahogy beszálltak a kocsiba (aka Bumblebee -be) ő meg nem ismerte fel az álcát. Nem vagyok nagy TF fan, nem tudok mindent, töviről hegyire, nade mégis, ennyire jól álcázta magát?:D

  166. Ez egy jó film volt! Pont. Akinek nem tetszett,az nézze meg még1szer…. :) Most jöttem moziból,kicsit félve ültem be a sok lealázó komment láttán

    Várom a folytatást,biztos az is jó lesz!

  167. 1 nagy bajom volt a filmmel:
    —SPOILER—
    a piramisos csata elejénél már lehetett tudni, hogy na most szegény álcákat megint hazavágák =( birodalom visszavág mi? >.>
    —end
    látvány az viszont odavágott rendesen, de hát igen, a story elég gagyi lett

  168. Hozta azt a színvonalat amit az első rész is, látvány és akció ütős, poénok idióták /bár most volt pár jó is/, történet nem túl erős. 8/10.

  169. SPOILER

    azt észrevettek a végén, hogy a tankok hamarabb jönnek az anyahajóról mint a repülők? :D

  170. Blady de Bumblebee felismerte az álcát azért döntötte előre az ülést hogy fejbeverje meg azért spriccelt valami trutymót a szemébe…:D

  171. útólag belegondolva, a sok negatív hozzászólás és lehúzás után végülis sztem annyi történt a filmmel , hogy Bay már unta a tf világát.
    és ez látszik a vágáson, a karaktereken is.olyan összecsapott hangulata van a filmnek (tegyünk bele 2 ökörködő kis hülyét, pár régi arcot , meg egy új hülyegyereket és jó lesz az, csak forgassuk már le)
    ami engem ledöbbentett, az az hogy sok jelenet az első részből van bevágva, úgy ahogy van. azért ezt nem vártam volna :(
    sztem Bay azért is teszi 2011 vagy 2012 a 3 adik részt, mert mostanra elege van a robotokból, de jó lenne ha azt azért nem csapná össze ennyire
    ja és az első részen azért látszik hogy azzal még igenis foglalkozott és amit tudott kihozott belőle, de ezen már kevésbé látszik ez a hajlam

  172. Ha felismerte volna nem csak az ülést dönti előre :) ezeket csak azért tette, mert beszólt a csaj, h ez nem megcsalás..még :D

  173. Spoiler/ek:
    Sajnos itt most a kevesebb több lett volna, ez a második rész még az első rész szintjét se üti meg, a felétől pedig egy nagy káosz…
    Csináltak egy TF filmet-pár karaktertől eltekintve-üres pléhdobozokról…az új karaktereket csapnivalóan mutatták be-kivéve a két hülyét meg Wheelie-t…az epikus csatát meg a végén említésre se méltatom…
    A látvány az egy dolog, de csak azzal tudom zárni véleményem amivel fentebb kezdtem: Sajnos itt most a kevesebb több lett volna…
    A fénypont kétségkívül az erdei bunyó, akkor tényleg olyan feeling volt hogy ez most Transformers…

  174. A látvány fantasztikus élményt nyűjtott. A történetet leszámitva nagyon bejött.

    10/9

  175. Nálam durván odabaszott:) Bad boys 2 plakátot összefirkálni ez ám az írónia:D

    SPOILEREK! MÉg CAMERONNAK IS JELÖLNI KELL, HIÁBA NEM AKARJA MEGTANULNI FÉL ÉVE

    viccet félretéve az a csaj kemény volt akiről kiderül h álca!
    Benne van a képregénybe is és elég dögös volt a filmbe:) ráizgultam:)
    Megan itt is virit egy jót (motoros jelenet) nekem bejött a film csomó helyen nevettem(bár nagyon vigjáték ézrése volt egy-egy jelenetnek de nem bánom). Az öreg robot meg cool,azé kamera mozgás itt is megvolt Bay-nek, de nekem bejövös a kézi kamera rángás. összeségében az év mozifilmje(Avator még nincs!:P) nálam ez simán egy 9-es és az h kaland film fillingje volt még jobban dobott rajta. respect
    jah a beszolások is erősek:pl az ikerknél: Beépültünk mint a Ninja:))

  176. Nálam amolyan 8/10-es, és pont azért csak 8, mert baszott hosszú volt…nagyon epikusat akartak kreálni, de ez most nem jött össze. Nekem az első jobban bejött.
    A látvány ott van, Megan kisasszony is dögös, sok a transzi, Megatron reboot, és még Üstökös is olyan most már, mint a rajzfilmben volt.

    Negatívumként még a koherencia hiányát és Shiát tudnám felhozni.

  177. Tegnap ejjel neztem meg a MOM Park-ban (mert ugye mostansag nem divat eredeti hangon adni a filmeket)

    SPOLIER

    Egy dolog biztos: nem en vagyok a celkozonseg. Amennyire szerettem az elso reszt, annyira kibuktam ettol. Ugy ereztem magam, mint egy szepsegkiralyno valasztason, ahol mindenkinek a legfobb vagya a vilagbeke…50-100 pontot esett az iq-m :)
    Ertem en, hogy nem komoly a film, meg senki ne varjon tole nagy tortenetet, de EZ mar azert megiscsak tulzas! A latvany es a hang nagyon rendben van, de ezen tul nulla, azaz semmi. Megan Fox jol tud pozolni minden helyzetben. Pont. Ok, baszomnagy robotok az urbol, akik kamionnak alcazzak magukat es az ’emberi’ alakban megis van szajuk meg szomoldokuk..ertem en, hogy igy sokkal jobban lehet azonosulni a karakterekkel es a gonosz robotok meg egeszen ‘nem-emberiek’. De azert _ennyire_ mar csak nem kene hulyenek nezni a kedves nezot!
    A hadsereg megjelenitesevel en nagyon nem voltam kibekulve. Azert voltak ott, hogy az elejen el lehessen kenni a szajukat, a vegen meg 3 gyalogos es ket terepjaro feltartja..sot, szetveri az egesz armadat! Anyahajo sulyed el egy loves nelkul, atom-tengeralattjaro repul vilagga…mert csak.
    Erdeklodve kerdeznem: kik ennek a filmnek a megcelzott nezoi? Nagyon gyerekfilm szaga van, de megsem az. (vonaglo macak, dominalo kutyak stb.)

    SPOILER OFF

    Az elso reszt megvettem DVD-n. Ezt nem fogom. Ha lenne gyerekem, annak sem mutatnam meg, ismerosoknek meg plane nem ajanlom. 3 ora totalis leepules. Kar erte, vartam, jobbra szamitottam :(

  178. Ha beválnak a jóslatok megdőlhet a TDK 5 napos rekordja ($203.8 millió) a TF2-nek 205 jósolnak, ha meg nem akkor is szépen hozott a konyhára :-)

  179. Tegnap megnéztem, csak a látvány és a zúzás miatt mentem, ezt megkaptam, jóóóóó volt, de dvd-n újranézős, mert néha azt sem tudtam, ki kivel van.

    SPOILER vagy inkább kérdések
    -ami Sam pulcsijában volt kocka darab azt ugye odaadta a csajnak, de mi lett végül azzal a darabbal?
    – az egyetemen Sam szobtársa azt mondta a terminator csajsziról /ha jól emlékszem/ h már egy éve rá van állva vagy beakarja hódítani mittudomén… honnan tudták az álcák egy évre előre, hogy Sam egyetemre megy?
    -ki volt az az izé a műholdon?
    -azon mosolyogtam mikor az elején mondja vmelyik autobot, hogy érzi az álcák szagát ill. a Bukott hogy mennyit álmodott arról a pillanatról hogy ezt meg azt csinálja majd… :) ők ilyet is tudnak? /csak a filmeket láttam/
    – a harcos istennős kis robot nagyon ott volt!!! :)
    SPOILER END

    Egyébként én is féltem a lehúzós kritikátoktól, de összességében a látvány miatt mentem, nem bántam meg, ez a film nem a sztori miatt készült el…

  180. SPOILER

    – abból a szilánkból kelt életre blackbird, az öreg gép, aki átállt az autobotokhoz
    – valszeg inkább kinyírta a csajt és átvette a helyét

  181. Köszi Mammut!
    Egyébként volt még valami jelenet a stáblista után, mert nem vártam meg…

  182. Ezek után tudom ajánlani az Idiocracy-ban az ASS cimű filmet a filmben. Egyszerűen borzasztó

    -legalább eleje,közepe,vége lenne, és egy egszerű DE következetes követhető sztori, nem pedig rendező nélküli kerekasztalos ötletelés után mindenki vágyálmait egymás után tálalni, és a k’rva nagy ugrásokat, a sminkes által írt 2 sorral átfedni, az meg hogy ezt a filmet már láttuk meg pont az i-n, SW-ból se készült 2 új remény csak mert látványos és “egyszerű” volt, attól mert sok pénzt, nagy neveket, f’xa technikát lapátolnak össze, még nem kell vélemény nélküli agyatlan zombikká válni, és a Hasbro cgi-s hímtagján lógni /és itt most véletlenül sem azokra célzok akiknek tetszett, hanem az új hálivúdi hozzáállásra/-

    írhatnék még sokmindent, de vagy leírták, vagy fogják, egymás fikázása meg sztem az ovodába való…

    itt meghalt a király, remélem az AVATAR után elmondhatjuk:éljen a király.

  183. Én ma néztem meg és nekem tetszett. :) Voltak benne olyan részek, hogy kb fetrengtem a röhögéstől :D nálam is szintén 10/9 :)
    (Am jó az oldal régóta olvasom.)

  184. Annie

    “-ki volt az az izé a műholdon?”

    Ő volt Soundwave, magyarul Fülelő, az ő közvetlen “szolgálja” volt Ravage, a párduc/macska/mittudoménmi álca. :)

  185. Én ma néztem meg a filmet.
    Nekem tetszett.
    Én pont azért szerettem az első részt, mert (szerintem) pont megfelelő mértékben nem vette magát komolyan. A zseniális pl. a humor részében az, hogy az idióta poénokat néhol még ki is figurázza. Vannak olyan beszólások, amik nagyon rosszak, de vegyük észre, hogy direkt…Az előző részhez hasonlóan ezt is végigszórakoztam. Sokakkal ellentétben, nekem nem tűnt túl hosszúnak…igazából eléggé meglepődtem, amikor a végén ránéztem a telefonomra. A poénok jó része nem volt annyira erőltetett, hogy az zavart volna…sőt az előző részhez képest talán még fejlődtek is ezen téren.
    Azzal kapcsolatban, hogy ez túlságosan gyerek film csak annyit, hogy én pl a hasbro támogatásával készülő filmtől nem várnék repkedő végtagokat…na mindegy. Kétféle út van ma, ha akció filmet csinálsz sztem:
    – transformers, iron man = humor, látvány, szórakozás;
    – Batman: The Dark Knight = feszültség, komor hangulat, zúzás, dráma.
    Ha az ifjabb korosztályt is be akarod vonni a dologba, igazából csak az első utat választhatod.
    A második út a nehezebb, mert ott nem hibázhatsz, de az élmény maradandóbb. A T4 pl ilyen akart lenni, és nem sikerült…egy szar gagyi lett belőle…B film = bukás. A TF szériánál ezt nem kockáztatták meg, és nem tudom őket hibáztatni.
    – Értem én, hogy nincsenek csavarok a történetben… nekem ebben a stílusban ez kevésbé hiányzik.
    – Értem, hogy sok a robot, amiket igazából nem ismerünk meg a film folyamán…maximum egy sorozatban lehetne mindet megfelelő részletességgel bemutatni, és örülök, hogy nem volt Honfoglalás utánérzésem (ott a legnagyobb tömegjelenetben kb öten voltak).
    – Értem, hogy sokaknak nem jön be ez a fajta humor…sztem nem baj, hogy egy kicsit nevetgélünk is a sok zúzásban, mert, ha egy film csak az utóbbiból áll az is elég unalmas…A pólós poén nagyon ott van :)

    Én azért remélem, hogy egy kb olyan mértékű komolyodás lesz a 3. résznél, mint a SW filmeknél. A III. epizód már egész normális volt…az első kettőhöz képest :).

    7,5/10

  186. Direkt nem olvastam el a kommenteket meg kritikákat film előtt. (Régebben sajna belefutottam pár csúnya spoilerbe.). Semmi extra elvárásom nem volt, látványos harcok és CGI orgia volt amire számítottam és HOT Megan Fox.

    De könyörgöm én még filmben ekkorát nem csalódtam de tényleg. Én szeretem ha egy film hosszabb mint 2 óra de itt már nagyon untam magam a felénél. Alig volt pozitívum a filmben, a legjobb a két hot chick volt. Azon kívül szinte semmi se működött. Az poénok kifejezetten idegesítőek voltak, a csöpögős befejezés és szerelmi szál szintén. Komolyan már kezdtem azt hinni, hogy velem van a baj mert mindenki odavolt érte a moziban meg akivel mentem az is.

    Az meg egy másik érv amit nem értek hogy miért mindenki azzal védi hogy mit vár az ember egy blockbustertől. Azt hogy JÓ film legyen. Ez nem az. Hasonlítsátok össze a Star trekkel. Az se ígért többet egy Blockbusternél látványos akciókkal, de ott legalább nem csak a CGI-n volt a hangsúly. És az nagyon is fasza film lett, míg ez….

    Személy szerint túlzásnak tartom Human 6 pontját is., 4-nél többet nem érdemel.

  187. Na kérem alássan, végre megnéztem.

    SPOILER

    Sajna összeségébe csalódás. Nagy kár hogy a humoradagot – ami azért néha betalált – a duplájára növelték, mondjuk akkor nem kellett volna úgy reklámozni hogy ez most valami nagyon komoly lesz.
    Én kivágtam volna John Torturro összes jelenetét, meg azt a robot csajt is. Na meg az eleje felé a konyhai robotok támadása, fingása stb. aztán Űrdongó elintézi őket – szintén csalódás, én balga azt hittem hogy valamelyik bazi álca jön aztán összebalhézik Dongóval, mennyivel jobb lett volna.
    Meg aztán jóformán csak Optimus, Starscream, meg Megatron kapott nagyobb szerepet.

    Inkább összesítek :

    Negatívum : emberek

    sztori

    konyhabotos baromság

    Pozitív : Optimus Prime minden mozzanata

    Megatron vallatja Sam – et

    akciók

    oszt annyi.

    Szóval nagy kár hogy felét sem tartották be az igérteknek.

  188. Tegnap láttam, igen kellemes meglepetés volt a számomra! Hozzáteszem, nem vagyok TF-fan, bár a képregényeket nagyon szeretem.. :) Szemgyönyörköttető látvány, dübörgő hangzás, óriási pusztítás. Ezt vártam, és ezt kaptam!!!

  189. én azt mondom hogy ez a második rész nem lett annyira ütös mint az első, de teccett!! én azé egy 8-ast adtam volna a látvány miatt meg úgy minden miatt de sebaj minden ember máshogy vélekedik…:)

  190. Nem vagyok fanatikus,nem neztem trailereket,nem jutott el hozzam semmifele hype.Ugyanugy ultem be ra,mint az elso reszre.Akkor is es most is megkaptam a kellemes szorakozast.Az egy jobb volt,mert ez bar szerintem hosszu lett,a tortenet kicsit osszecsapott,az akcio meg a latvany rettentoen ut,csak nehol tul hosszu es nehol kovethetetlen mar.A poenokat viszont szerintem nem vittek tulzasba.Nem voltak nagy elvarasaim igy nem is csalodtam,megerte a penzt,itthon siman nezos barmikor.

  191. röviden:
    a rendezésért verés,
    az harcjelenetek operatőri munkájáért nagy verés,
    a forgatókönyvért még nagyobb verés,
    a szinkronért pedig leírhatatlanul nagy verés járna…

    buta volt az első rész is, de azért ütött, bírtam mert a bosszantó hibái ellenére is élvezetes volt, de ezt meg ahogy human is írta pont ott cseszték el ahol az első részt, csak kb 5ször jobban. kár mert vannak benne komoly és ütős részek, nem is kevés, de a másik oldalról meg tele annyira fájdalmas részekkel…. kb pont azt a kettősséget éreztem itt is mint a Wolverinnél meg T4-nél, hogy felejó fele szar, de itt duplán, mivel sajna nincs konkrét célközönség, így a gagyirobobotos kutyabaszós családifilmes poénok csak 8 év alatt életképesek, de azoknak meg már a komolyabb, sci-fis harcos részek erősek, a tinigimis részekkel meg nem is kikre gondoltak….na meg a párbeszédek….ráadásul túl hosszú is a film

    szóval hülyeség hülyeség hátán, és hiába kapcsolom ki magam és megyek vissza x évet, akkor is baromira zavar…
    és mint ahogy a T4-nél, itt se lehet azt mondani hogy a látvány legalább visz mindent mert megint k*baszottul funkciótlan átalakulásokból állnak a robotos részek, megint rohadt gyorsan és túl közelről lett véve minden, az első és az utolsó harcból alig lehet felfogni valamit.

    nagy kár érte hogy ennyire gyerekesre vették a fél filmet….ami nagyon pozitív az a zene, meg az erdős harc, a kicsit mátrixos-cyberpunkos helyszín, meg a végén a sivatagos piramisos, de ez így kevés akkor is, mert a jó részeket (amiből azért van nem kevés) lehúzza a kb ugyanannyi béna rész is…..

  192. Meg lehet nézni.
    De.
    Az első jobban tetszett.
    Ez baromira el lett húzva. Kapásból fél órát ki lehetne vágni belőle úgy, hogy észre sem veszed, és még pörgősebb is lenne.
    Mint lelkes filmes amatőr mondom, hogy rendező, operatőr, vágó: egyes, leülhet.

  193. Úr Isten! Ez mi volt? Ennél butább filmet nem igen láttam manapság! Elhiszem, hogy a gyerekeknek kell a szuper látványosságos robbanásos mókusvakítás, de könyörgöm hol van a story?? Nem megyek bele a részletekbe, mert nem ér annyit, viszont nagyon sajnálom, hogy idáig süllyedt a filmvilág, hogy csak a látvány a fontos semmi más!

    Nálam ez 1/10, nem több!

  194. kicsit meg kell védenem a második részt, számomra epic volt. sokkal többet röhögtem, mint az elsőn, és ez kellemesen érintett. a látvány istenkirály, az operatőri munka miatt viszont levonok 2 pontot, mert jelentősen rontotta a filmélményt. minden más nekem ok volt, az első résznek sem volt igazán sztorija. lényegében én is azt kaptam, amit vártam, a poénokkal egy kicsit többet. 8/10, b-r lemezen biztos beszerzős lesz.

  195. SPOILER

    tegnap láttuk a filmet a CinemaCityben; nekem több gondom is lenne az egésszel kapcsolatban, így kicsit csalódás volt számomra az összhatás. Az első a gyors és leegyszerűsített történet, a helyenként oda nem illő jelenetek, a sok marhaság, amik nagyon nem kellettek volna, továbbá megkérdezném, hogy mióta van 1 robotnak csontváza? A film vége felé amikor Bumblebee lekapja a hátáról Ravaget, és úgy öli meg ha jól láttam, márpedig szerintem igen, hogy a farkánál fogva egyszerűen kihúzza a teljes csontvázát. Optimus szerintem is túl gyorsan győzi le Fallent, és azért kár volt kinyírni Jetfiret, nem így képzeltem el a ‘nagy legendás összekapcsolódást’ (Optimus Jetfire Mode), hanem úgy, hogy Jetfire még él. Végül de nem utolsó sorban igazán ki lehetett volna már nyírni Megatront, akinek szerintem elég szánalmasra sikeredett ez az úgymond ‘visszatérése’ tankként. De gondolom tartalékolnak a 3. részre, bár azt olvastam, hogy Michael Bay nem vállalja a 3. részt. Mindent összevetve nem rossz a film, de többet vártam volna, ehhez hasonlítva az első rész sokkal jobbnak tűnik.

  196. Bay vállalja csak 2011-re. Mellesleg nagy baromság az egész, az első rész sokkal kidolgozottabb és jobb! És valóban Megatron elhúzhatna az agyonvert roncs testével már, meg a beszólásaival, egy nagy nulla. A történet meg tényleg nem a legjobb és akkor még finoma fogalmaztam. Nálam 6/10.

  197. nekem is az látszott az előzetesből, hogy indy jones-t akartak belőle csinálni, és szerintem a TRANSFORMINATORS előzetessel megadták mindkettő elborult folytatásnak is, ami járt.

    Bayről az jut eszembe, amit a Fanboysban is megmondtak:
    “…all style, no substance”

  198. Transformers – Az (el)bukottak bosszúja.

    Nem éri el az első film színvonalát (Látványos, de nem igazán van több erénye).
    Optimus és Űrdongó hangját mi a bánatomért kellett megváltoztatni?!
    A főgonosz inkább paprikajancsira hasonlított. MEGATRON maradhatott volna.
    Sam Witwickey és Mikeala hozza a formáját (a szülők is). A tengerészgyalogosokkal szintén nincs gond.
    Sztori az nem ütős, a forgatókönyv viszont jó.( A kezdéssel ellentétben, ami abszolút nem volt TRANSFORMERSes).
    A feszültségkeltés sajna szintén nem hozza az első rész szintjét. A 7es sector főnöke szintén jobb volt az előző TRANSFORMERSben.

    6 / 10 Nem volt rossz mozi, de nem “többször nézős”.

  199. sztem ez a sztori bőven elég ide, ez a film nem erről szól, ahogy az első se arról szólt. itt zúzás van és kész. az meg van bőven. gyönyörű effektek, néhány poén ennyi. 140akárhány perc kikapcs kész. mégiscsak egy játékból indult el ez az egész transformer-dolog.

  200. Nos hát az én véleményem az, hogy jo szar lennék filmkritikusnak. :) pedig sokan azzal cinkelnek, hogy nincs olyan film amit ne láttam volna, mégis mit csinalhatnék … filmbuzi vagyok :) Azér mondom ezt, mer én olyan filmnéző vagyok, aki csak ugy tud filmet nézni, hogy tátott szájjal nézem végig, pislogni is elfelejtek. Vagy sehogy. Nah most amikor az első részre mondta a cimborám, hogy nézd meg öcsém, beszarsz … ugy voltam vele,( akkoriban főként csak a mindfuck filmek, és a hasonló vonalú filmek érdekeltek. ) hogy nem tud lekötni egy ilyen “gyerekfilm”. De aztán valahogy rászántam magam. És bas*ki marha jól szórakoztam. Ha akkor arra 10-et adtam, és nem tagadom simán megnéztem másnap is, akkor erre 15-t adnék szivemszerint :) Én valami baromi jól szórakoztam 100 tudomisén mennyi percen keresztül :) Állat nagyon :) szal nekem bejött ez a 2 óra pff pff thyuuh dzzzss bffff , meg nem tudom :)

  201. @heh
    mielőtt barmozol olvass utána a dolgoknak jó? a Transformers franchise egy 1970-es évekbeli japán játékkollekcióból indult, amit 84-ben megvett a Hasbro, majd gyártottak köréjük háttérsztorit. Vagy szted a Hasbro csak viccből van feltüntetve a film elején, mint a licensz birtokosa?

  202. Hát, a trailer ász volt, teljesen mindegy, hogy melyik is nézed meg. A film pedig látványos de gyenge, van benne egy csomó már más filmekben látott jelenet, ötlet…. Ezeket kihagyhatták volna.

    Spoiler:

    – mátrixos agyturkász
    – terminátor bige… (minek oda? meg, hogy? Eddig ilyen nem is volt, még megközelítőleg se).
    – Amerikai pite beütés
    – Hackerek
    ….

    Spoiler vége.

    Szokásos hollywood-i gubanc, ez az addig üsd a vasat amíg meleg, és 2 hónap alatt dobjatok össze valami történetet. Láthattuk ezt (karib 2-3, batman: dark knight, éjszaka a múzeumban 2 Ergo ha nem megy akkor ülni kéne rajta kicsit, nem pedig a látványra támaszkodni. A zene, a hangok (de azok nagyon) ott voltak, bár nem remegett alattam a szék a moziban egyszer se, pedig a terminátor 4 alatt full remeget, majdnem minden percben, de ez lehet a szinkron hibája is, az új Star Treknek is ez volt a baja (meg a történet), hogy szinkronnal a keverés elég gyenge lett, azt mondják angolul tényleg jó. Majd meglessük.

    Végezetül:
    A film 1 része kategóriákkal összerakottabb, az 10/9
    ez 10/6 (csupán a transformers feeling miatt).

  203. Uram istenem.

    Ki képes egy 10/10-et adni egy ilyen filmre?

    Én imádom a scifi-t, vevő vagyok mindenre, de ezeket az ócska szitukat.

    Egy főszereplő, aki egyszer már megmentette a világot és olyan csaja van, hogy a fal adja a másikat, nem képes azt mondani egy lúvnyának, hogy szálj ki a kocsimból, vagy arcontérdellek? A barátnője pont akkor nyit rá, amikor a roboton 2000-rel csókolózik? Annyira gagyi, hogy majdnem kimentem a teremből. Miért kell az ilyen? Miért rontanak el egy filmet így? Muter viselkedése… Ezek a tehetetlen helyzetek. Mikor nincs a story írójának ötlete, és valami gagyi eseményt beleír, hogy a sok ökör izguljon. Ráadásul tele van logikai hibával. ÁÁÁ szét robbantam, mikor megnéztem. még egy idegesítő elem: a csaj az elején airbrush-olja a motort. De hogy? hátulról? nem is látja, mit csinál. Mit gondolt a rendező? kik nézik ezt meg? Minden fiatal látott már airbrush-t a discovery-n. És ez egy hiba a 4385421854132-ból…

    Pozitív: Effektek gyönyörűek, hangok/zene remek.

  204. Sziasztok!
    Nekem is sikerült vérge megnéznem ezt a filmet.
    Nem tudom hogy ti hogy vagytok vele, de nekem bejött. Igen, beismerem, nagyon lassan indul a film történet, és akció alapján is.
    De az is biztos, hogy én tátott szájjal néztem az összes robot alakváltozását, és harcát. A mozi után még 2 percig néztem magam elé, hogy ez valóság volt, vagy csak szemfényvesztés:D.
    Az uccsó harc pedig, na ott ott, valami olyan történt mint még soha.
    Nekem bejött és kész.
    Számomra olyan volt ez a film, minthogyna egy ököl,egy betonfalat, ütni kezd, de az első ütés még nagyon gyenge, de az ötések ereje és gyorsasága egyre hevesebb ritmusban kezdenék ütni az a falat. Melyet aztán a végén, egy óriási csapással le is dönt.

  205. A film az lejétől kezdve magával ragadott. Már ez első rész is nagyon tetszett, számomra szinte már az volt a tökély, de ez, ez még jobb lett. Azt láttam amit vártam. Pár nappal ezelőtt végigolvastam több híres-neves filmes blog értékelését a filmmel kapcsolatban. Szinte mind lesúlytóan értékelte. Errre azt mondom: “szarok rája”. Nekem tetszett és ennyi. Számomra kötelező vétel lesz dvd-n. Az év eddigi legjobb alkotása. A szereplők is jók voltak (főleg Megan – nem részletezem miért:) – ).

    10/10

  206. Tökéletesen egyetértek human értékelésével, meg a közepesen negatív kritikiák nagy részével, egyszerűen annyira nagyot akartak durrantani, hogy nem bírták megvalósítani. De ettől függetlenül jól szórakozol rajta, érdemes moziban nézni.
    Beleraktak sokkal több robotot, sokkal több robbanást, és ennyi. A történettel nem tudtak mit kezdeni, az új robotok közül is van néhány kifejezetten béna/idegesítő karakter (az ikreken csak fogtam a fejemet). Az akciófilmekre jellemző túlzások, képtelenségek, macsó figurák pedig annyira túlzásban vannak, hogy az valami röhej, akiknek ezek számítanak, azok minden 5. percben ilyen hülyeségek miatt fogják fogni a fejüket.
    Szóval nálam 6/10, de ettől függetlenül egy élvezhető popcornmozi, amit moziban kell nézni, vagy otthon HD-ben fél év múlva.

  207. Rengeteg negatív kritikához volt szerencsém ezzel a filmel kapcsolatban, és el kell mondaom, hogy mindegyik teljesen igaz volt. Talán éppen ez az a kritika ami elismeri, hogy a film szórakoztató csak éppen buta. Olyna mintha egy picit minden filmből raktak volna bele, egy picit mindent akaratak és picit semmi nem sikrült.

    Ez a két és fél órás verzió a blu-rayen extraként kaphatott volna helyet, de nem a moziban. Akárki akármit mond, az emberek másfél óra múltán elkezdtek feszengeni.Hiába a látványos akció jelenetek, hiába a lassítva futó Megan Fox, hiába az olykor jó poénok, ennyi egyszerűen sok.

    Ebben a filmben mindenből kétszer annyi volt mint amennyi elég lett volna, és éppen ezért bár nem bántam meg hogy moziban néztem, szórakozató és nagyon látványos volt a film, el tudtam nézni a logikátlanságok tömkelegét, a fölösleges szereplőket, és az olykor élvezhetetlen harcjeleneteket is, úgy jöttem ki a teremből, hogy ezt a filmet soha többet nem akarom megnézni. Ahogy a többi ember beszélgetését elhalgattam kifelé jövet, nem voltam egyedül ezzel a véleménnyel.

  208. Szasztok! :)
    Kicsit valóban hosszú, a sztori is hagy némi kívánnivalót, de 9 óra meló után beülve a moziba…
    Moccskossssul bejött! :) Szórakoztatott.
    Tele van hibákkal, de masszív látványfilm! Ezt vártam, ezt kaptam.
    -SPOILER-
    Végre sok sok robotot láttam, ami az első részről nem mondható el. Sokfajta robotot láttam. A robotok ahol lehetett, henteltek. (Az erdős rész nekem is bejött.) Végre volt „többrészes” robot :).
    ROBOTOK voltak a központban. :)
    Voltak furcsa dolgok persze mint a matrixos utalások, meg a terminatrixos nőn is pislogtam, meg sok sok bugyutaság van benne, de ignoráltam ezen elemeket éééééés jól szórakoztam. :)
    -SPOILER-
    Ízlés dolga ez, a Terminator Salvationtól páldául sokkal jobban bejött, pedig Termintor fan vagyok.
    Szerintem egynek jó! :) Piece!

  209. SPOILER

    nekem tetszett. tényleg bárgyú volt és bugyuta, de kib@szott látványos és nekem ez elég. azt sajnáltam a film közben végig, hogy nem vagyok 12 éves, akkor életem legnagyobb élménye lett volna. így a robotharcokkal elvoltam két marék popcorn között.
    az amúgy tényleg furcsa volt, hogy míg az egyben szerencsétlen katonaságot nullára verték pár perc alatt, most megmozdulni is alig tudtak az álcák, mert fossá lőtte őket 5 tank meg pár gépkarabélyos gijoe.
    de ez legyen a legnagyobb baj. nekem tetszett. kicsit kevesebb tininyál kellett volna és 10/10, így mondjuk 8.

  210. Nem rossz, de tele van hibával.
    A magyar szinkronhoz meg annyit, hogy volt mikor a katona csávó IronHide-ot mondott :S

  211. Na megnéztem. Egy TR-en nem röhögni akarok vazzeg! Persze egy-két poén elfér, az 1. részben pont megfelelő volt, na de ez! Nem röhögni akarok, hanem izgulni! Meg kurva nagy sci-fi 5leteken döbbeni!
    LEHETSÉGES SPOILER!
    Sam szobatársa, az ikrek, a lábbaszó, a doki a mátrixból nyúlt kukaccal, devastator tökei, a robotcsaj az egyetemről, a motor-robot-nők, felhők között álló robotszellemek trécselnek Sam-mel bazz… stb… Ami tetszett az a jelenet amikor a robotpárduc behányja a sok kis golyót és abból összeáll az álca. Az nagy 5let és látványos és uászátkurva. Meg az erdős jelenet is jó volt meg a végső harc néhány mozzanata. Akik fikázzák a párducot: Fallen meg a társai amolyan órobotok akik még nem autókat, hanem pl párducot utánoztak, lásd az első pár percet. Szerintem.
    Esküszöm otthon csinálok egy saját verziót és kivágom a gecibe az ikreket meg a többi idegesítő faszverést. Pl. a sok katonai rádiózás meg hokizás kurvára felesleges. Fele elég lenne bőven de hát amerikafuttatás az köll.
    Egy szóval én egy komorabb hangulatú filmre számítottam és ebből lehetett is volna mert voltak jó 5letek is… Bús panda vagyok.

  212. @ 233. Cici- nehogymár leakadjál az airbrusholós résznél báz XD tudod teis, hogy ott nem az a lényeg :D amugy érdekes, ha megkérdeztek volna, hogy mit csinál a csajszi a motoron ezelőtt lehet nem tudtam volna elmondani vmiért..XD :D

  213. Én igazából tarkólövésre ítélném azt a kedves filmrendezőt, aki annyi pénzből EZT hozta ki. Adta volna oda a beteg gyerekeknek, vagy a gazdátlan kiskutyáknak. Méghogy Bay zseni, csapnivaló rendező, mindig is az lesz, behódolt hollywoodnak. A látvány se volt valami nagy was ist das az elsőhöz képest. Ne haragudjatok de egyszerűen képtelen vagyok megérteni, hogy vannak akik 10 pontot adnak rá! Valami nagyon hallucinogén drog kellett hozzá! De azt se aki 6-ot (Terminator 4-el megegyező pontszám???). Indiana Jones meg Múmja3 stílus az egész! Szerintem egyszerűen kibírhatatlanok a dialógusok, a zene, azok a tehetségtelen béna színészek, a történet bamba és ostoba. Még popcornmozinak is nagyon, nagyon rossz. Én tényleg majdnem felálltam és kimentem. 3-4 éves gyerekek élvezik igazán, kb. nekik készült, meg a szokásosnál is ostobább hamburgerzabáló dagadt jenkiknek! Bravó!!! Megint egy “zseni” aki palira vette a világot és a bandájával együtt bekaszálta a nagy lét! Kb. Jerry Bruckheimer és társasága…, ugye?
    Ezek a pénzéhes, hatásvadásznak is rossz “alkotók” adják a mércét??? Ők kapják a pénzt, hogy “alkossanak”??? Ők rombolják le a mozi világát! Bocs a kirohanásért, csak a talpam is ökölbe szorul az egésztől. És ezek odaállnak a vörös szőnyegre, és jó pofát vágnak az egészhez! Megcsináltuk, szerintünk nagyon jó lett! Köszönöm szépen!

  214. SPOILERES

    A sztori egyszerűen elkoptatott elemekből állt. Korábban Földre látogató űrlények, piramisok, Orion öve, ősi sír, feltámadó hősök és ellenfelek… Elcsépelt egy Stargate, Men in black, Ötödik elem után.

    Aztán ott van az egész baromság, hogy a terminátor csajszit és a gusztustalan agyvizsgálós Mátrix jelenetet berakták a filmbe… A “terminator” is beszállt a sárga Űrdongóba, akkor nem tűnt fel neki, hogy Álca? Sam is annyira nem bízik meg Optimusban, hogy elmondja nekik, hogy milyen jeleket látott?

    Gizát is a tengerpart közelébe tették, illetve a nyilvánvalóan Petrában forgatott (Indy 3 temploma is itt volt) jeleneteket meg beállították egyiptominak, mert a néző úgyis hülye és fogalma nincs arról, hogy mi merre. Aztán látják a két harci repcsit az égen, de azok még kilométerekkel arrébb szállnak le a pontos koordináták ellenére…

    A végén meg ott volt a brutális nagy Devastator vagy mi, erre egy lövéssel megnyuvasztják, jaj de közben még az egyik iker is gond nélkül kimászik belőle. Egyáltalán minek szippantana be az az óriás bármit is, ha egy robotnak nincs emésztése? Közben az ügynök segítőtárs meg mászik fel a szétvert félben lévő piramisra, hogy leadja a koordinátákat pontosan… A legfőbb ellenfelet meg túl lazán lerendezték… Az egésznek se füle, se farka. Az egyiptomiak is marha boldogok lesznek, hogy egy ilyen képet állítottak be róluk, még ha lehet van is reklám értéke a számukra. A karnaki templom oszlopait is benyomták díszletnek, amikor köze sincs tudtommal a Kairó melletti piramisokhoz, míg Kairó, ami alig 3 kilométerre van Gizától, alig szerepelt aktív résztvevőként a film hátterében… A sivatagos jeleneteket is valószínűleg Új-Mexikóban forgatták le, ahová az SG:U stáb is ment a fehér homok miatt. De ezt Egyiptomnak beállítani, ahol a homok színe se olyan. És azok a házak a dombok között… Hmmm….

    Tehát iszonyat látványos volt, a hangeffektek is tetszettek, de a történet “ősi” része az egyértelműen fantáziátlan. Túlságosan elhúzták a lökött szülőket és az egyetemi részt, míg a Shanghaios bevezető is felesleges volt.

    A végén meg a sok robbantás helyett sztorit kellett volna írni, nem újabb közhelyes kliséket elsütni a túlvilágról és az újjáélesztés közbeni szerelmi vallomást elsütni megint. A csúcs az volt nálam, hogy a srác pólója hülyére van lyukasztva, de alatta ép a bőre… Sebek sminkelése hol maradt? A rendezésnél viszont nagyon élveztem a pörgős operatőri munkát, ahogyan rohangálnak a főszereplők körül és még közben térben is forognak. A film dinamikáján sokat javított.

    Minden hibája ellenére én is fülig érő vigyorral jöttem ki a moziból, tehát a szórakoztatási faktort tökéletesen kielégítette. Egyedül azt cseréltem volna le, hogy megint sivatagi arab városkában játszódott a film harmada. Pedig az erdő sokkal klasszabb helyszín volt, így nem lett volna rossz egy másik tájegységet beiktatni, de hát a sztori miatt ragaszkodni kellett Egyiptomhoz és a látványosan homokcsatát is csak ott lehet megvívni.

  215. Uhhhhhh váz ennyi posztot olvasgatni, affenét! Szóval: (INNENTŐL SPOILER LEHET EZ-AZ)
    minden előzetes hireszteléssel a tarsolyban, óvatosan megközelítve is annyira tetszett, pedig a játékidő nagy részében marhára kellett huggyo… vizelni. Sz’al: én nem tartom igénytelennek vagy ne’adj’isten hülyének magam, hogy bárminek könnyedén bedőljek, de ez után úgy álltam fel, hogy 10/10. Simán. Aztán hazafelé úton, ahogy agyaltam a látottakon, levittem 8/10re, most, egy nappal a mozi után, kb véglegesen 9/10. Minden kapitális ökörsége, ostobasága, gyengesége és sablonossága mellett azt a funkciót, amire kitalálták a mozit (szerintem), hogy a játékidő elejétől végéig szórakoztasson, maximálisan teljesítette. Látványos volt, grandiózus, sőt, a vége felé még némileg izgalmas is (az összes hatásvadász panel mellett, persze), persze ‘köztudomású’, hogy egy M.B./Transformer filmet kukoricával a pofában, kikapcsolt aggyal kell nézni. A misztikusság a végén azért közel vitt ahhoz, hogy ledobjam az ékszíjat, viszont a (gondolom) sokat szidott ‘tinivígjáték-betét’ neccesen bár, de az elviselhetőség határán belül marad, az emberré váló robotcsajnál viszont már fogtam a fejem. Nagyon jó’ vót1 ez, na, magánvélemény, de az új Terminátort verte – szórakoztatás-faktorilag :)
    INNENTŐL NEM LESZ SPOILER, MERT BEFEJEZTEM

  216. Én azt mondom történet mint az első résznél szinte semmi de nem is azért ültem be a moziba. Viszont a látvány nagyon baba nálam 7/10

  217. Tetszett hogy Optimus kicsit bekeményített.
    Én 7 popcorn pontot adok rá, de csak azért mert egy fokkal jobbnak érzem az első résznél, persze nem lett “Epic a végeredmény. Lehet hogy csak az állat Action miatt, de ez most elég volt.
    Megan-ról meg nem tudom eldönteni hogy jó csaj-e, vagy sem.

  218. “I’m too old for this crap” – a legjobb beszólás a filmben.
    7/10 – az utolsó 1 óra miatt, ami nagyon ott volt.

  219. Szerintem ez egy baromi unalmas film volt, többször is beletekertem (szerencsére megtehettem).
    Az első fél órában még örültem, meg izgultam, hogy valami komolyabb, komorabb lesz, mint az első, de nem.
    Szomorú, hogy ilyen halom lóvét beleöltek, erre egyetlen normális harcot láttunk (erdő), a többi meg elment füsttel meg kis robbanásokkal a homokban. A hang rendben volt és a robotok is jól néztek ki, de sehol máshol nem volt pozitívum. Talán az öreg Röptűz.
    Az a sok feltámadás, a végtelenül gagyi megoldások, a bárgyú párbeszédek…
    A látvány miatt 4/10.

  220. Gyenge történet, hülye(nem vicces) robotok, kb 1 jó harc a tízből. Nagyjából egyetértek az előttem szólóval. Csak fogtam a fejem.

  221. Szerintem 9/10!! A történet ugyan nem nagy, de végig izgalmas, egy percig sem lehet rajta unatkozni, látványilag és effektek tekintetében maximálisan kihozták amit lehetett, szereplők kiválóak. Részemről 9/10!

  222. találó kritika. ugyan a TF rajzfilmek sem a szépirodalmi színvonalú történetről és párbeszédekről híresek, de legalább a robotokról szólnak, akiknek van karakterük és egymás után több mondatot is képesek a társaikhoz intézni, normális kommunikáció látszatát keltve. ennél a filmnél ez nincs így, ehelyett van tinifilm-szál (ami önmagában még nem baj, az első részben pl. eléggé vicces volt ez a kettősség, most inkább idegesítő volt), sokezer robot, akikről nem is tudjuk kik, terminátor-szerű álca (ez milyen hülyeség már?!), következetlenségek a történetben és a szereplők cselekedeteiben, sok hollywoodi-sztájl hősös-szerelmes-patetikus nyáladzás… kár érte, mert a látvány kifogástalan, a színészek is megfelelőek egy ilyen filmhez. sztori, karakteres szereplők, koherencia, valódi drámaiság – ez kellene a 3-ba :) TF 10/8 – TF2 10/5,5

  223. Ez az a film, amit szinte lehetetlen normálisan értékelni. :-) Egészen egyszerűen azért, mert a Transformers egy mese. Mese volt rajzfilmnek, amiben mesefigurák kerültek elő egy mesebolygóról és ezt a film vissza is tudta adni egy kis valószerűséggel, amikor a Bukottnak nevezett csúnyakülsejű robot üzent a világnak, hogy nincsenek egyedül az univerzumban. A cgi a filmben egyszerűen muszáj, mert más módon nem lehet ezeket a robotokat megalkotni. A készítők nem figyeltek oda pár apróságra, de amikor – és ez spoiler – Sam megfogja Űrdongó fejét és beszél vele a garázsban az egyetemről, az pl. majdnem tökéletesen meg volt csinálva. Volt a filmben pár baromság, – spoiler – pl. amikor a konyhában mindenből álca lett és az egyik a hímtagjával lövöldözött vagy amikor – spoiler – az átállt kis álca ráizgult a csaj lábára, az kimondottan csúnya volt, vagy – szintén spoiler – a film végén Optimus üzenete, az egyenesen szar. Elnézést. :-)
    Megint spoiler – az, hogy az első részben Megatron majdnem kicsinálta Optimust, mert erősebb volt nála, most meg Optimus símán elkente az erdőben, csak lesből tudta megölni. És itt a fimben a bökkenő: Optimus egyik részben sem volt méltó ellenfele a főellenségnek. Az első részben Megatron volt a jobb, a másodikban a bukott, állandóan valami külső segítség kell neki hogy győzzön. Milyen fővezér az ilyen. A végén meg diadalmasan üzenget.
    De mesének mindenképpen jó, a látvány majdnem hibátlan és a színészek is jól előadják hogy a “robotok” elől menekülnek. Az első rész nálam 9/10 volt, a második 7/10. Lehet hogy a harmadik a hatot sem éri majd el? Hm…
    Ami miatt mindenképpen jobb a G.I. Joe – nál az az, amit már írtam is. Ez egy mese, ahol muszáj cgi – zni, és ami nagyjából hű az alaptörténethez, a G.I. Joe viszont színészi munka kéne hogy legyen, de helyette az is csak egy (helyenként írtó gyenge) cgi – vel telepréselt zagyvalék, ami szinte semmihez sem hű. Egyenesen sértő a nézővel szemben az a kb. 5 másodperc, – spoiler – amikor Duke átszalad egy épület kirakatán, a másik oldalon ki és megáll keresni a furgont. Ezt még én is meg tudtam volna csinálni minden cgi nélkül, ő meg talán a Fifa 06 szintjén lett leprogramozva. Szörnyű.

  224. Tegnap ujranéztük.
    Ugye kellett a gyűjteménybe a fémdobozos kiadás, szájhúzva, de beraktam a filmet.
    És kellemes volt…!
    Másodjára igen nézhető, főleg ugy, ha az ember nem a moziszékben bámulja hogy épp kivel mi történik és rájön a csurgatnék. Teljesen követhető volt, persze az ikrek baromkodása meg egy pár kiemelt jelenet (amiknek mindig a kutyapózhoz van köze) néha erősen késztetett a tultekerésre, de a vége most kiváltott egy olyan hatást, amire nem számitottam. Totál élvezetes volt a showdown, még néha kicsit meg is hatódtunk. Talán elvárások nélkül, és tudván hgoy elsőre nem hozta a kívánt hatást, másodjára nagyon meg tud lepni ám a film.
    Mindenkinek javaslom!

  225. szerintem 10/10 nekem nagyon tetszett és várom a 3-adik részt.aki nem szereti az menjen a francba

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.