A Megtorló – Háborús övezet (Punisher: War Zone)

Erről a filmről két dolog mondható el nagyon gyorsan: iszonyat véres, és több helyen a 80-as évek faék akciócuccait idézi, de sajnos pont nem jól. Sajnos, mert hát a két tömegpusztító akciójelentből az egyik baromi jó lett, de akkor is olyan érzést hagy maga után a War Zone, hogy “ezt bizony komolyanvették.” Az összes faarcú színészetet (na jó, majdnem összeset, mert Soap-ot nem) meg a templomos jelenetet és a bűnbánást… na meg a főgonosz őrült testvérét. Képregényesen, de komolyan vették, közben teljesen túljátszott paródiába hajlott néhol.

Punisher War Zone

Frank Castle flashback, családját megölték satöbbi, tudjuk már rég, hogy ez a tragédia Punisher nagy keresztje, miattuk vadászik olyan bűnözőkre, akiket a törvény nem ér el. Na meg a zsebtolvajlást is halállal bünteti, ha épp úgy adódik. Ez külön vicces, mert a biofegyverekkel üzletelő zsarugyilkost nem sajnálja senki, had lőjje fejbe (fröccsenő agyvelő meg minden, 18+ besorolású a film ezerrel), de hogy a ” nem hallottad? add ide a tárcádat!” mondattal feltűnő piti bűnöző fejét is szét kell loccsantani, az vicc. Ja, a nagy súly Castle vállán amúgy az, hogy lelő egy szövetségi ügynököt, egy jófiút. Ez okoz törést a pusztításában, hozza a drámát.

Hasonlítani leginkább a Rambohoz lehetne, de míg az korrekten nyúlt vissza a 80-as évekhez, addig a Punisher: War Zone nem, hiába szállított majdnem akkora boudycountot, mint John úrfi. Viszont a filmben található pusztítás miatt nem tudok kevesebb pontot adni 6/10-nél. Amikor épp nem színészkedni akarnak a főszereplők, akkor bizony felrobbannak, hasbalövődnek, fejbelövődnek, lerakétázódnak, széklábbal a fejükben gondolkozóba esnek a rosszfiúk. A sok visszafolytott vérengzéssel bíró film között ez bizony üdítően hat.

human
írta
2009. 08. 06. 16:40
megjelenés
27
hozzászolás


27 hozzászólás a “A Megtorló – Háborús övezet (Punisher: War Zone)” bejegyzéshez

  1. Faarc témához kommentelném hogy a Frank-et játszó, számomra noname színész lehet az új Steven Seagal.
    Nekem is 6/10, csak a sok stuki meg a vérengzés miatt.

  2. Nálam végre üdítően hatott a sok vér nélküli, lelőtt ember, de még golyóütötte lyuk sincs rajta pg-13 akciófilm tengerében. Nálam is simán 7/10.

  3. Nekem tetszett a film, bár még mindig jobbnak tartom a Tom Jane-eset. Ez számomra üresebb volt, csak akciós vérengzés semmi egyébb, de persze ez a 18-as korhatáros dolog pozitívként is hat, szal valahogy a két filmből kellene összehozni egyet. Jigsaw nagyon undorító lett, meg a tesókája is egy állat. 6-ot ér jah!

  4. Ha a gonoszt komolyabbra vették volna, akkor igazán ütős lenne, mert minden más, akció, történet marha jó lett!
    Pullo 4ever!!!

  5. Egyszer nézhető, de idegesítő volt a főgonosz tesója, nem betegs volt csak egy farok, semmi őrület nem volt benne inkább nevetséges.

  6. Hát ez a film szerintem egy nagy bullshit volt. Nem tudok pontot adni rá mert végig se bírtam nézni…

  7. Végül is nem volt valami jó film, trailer alapján jobbat vártam. Az akció jelenetek jók voltak, de volt 1-2 nevetséges is pl. mikor csávó arcát ököllel betöri, mintha csak egy porcelán baba lenne, ez elég vicces volt.
    Egyszer meglehet nézni..

  8. Ez a film tényleg _Megtorló_-mozi volt, ellenben a Jane-féle szoftakció-drámával. Kemény, brutális.

  9. A képregényt nem ismerem, de a három film közül nekem ez tetszett a
    legjobban idáig, pont a faék jellege miatt:) Nem akar többnek látszani,
    mint ami, meg amúgy is ritkaságszámba mennek manapság az ilyen kemény-
    vonalas akciófilmek.

    Nálam:

    The Punisher (1989) – 10/8
    The Punisher (2004) – 10/7
    Punisher: War Zone (2008) – 10/9

  10. Szerintem meg nem dob rajta az ahogyan ledegradálodnak az ellenfelek nem mintha pacifista lennék de valahogy annyira gyenge volt a movie hogy még ez sem dobott rajta nem úgy mint néhány más filmnél amit csak azért megnéztem mert über aprítások voltak benne….
    szerintem ez gyenge eresztés volt.

  11. A trailer bejött, de ezt nekem sem sikerült végignéznem, pedig bírom az over-the top dolgokat, csak hát utoljára idióta sorozatokban látttam hasonló szintü akciójeleneteket (persze a gore-t leszámítva). Ami nagy csalódás volt, az Dominic West “alakítása”, pedig a Wire-ben imádtam a fazont. Az egyetlen pozitívum talán a “Sometimes I’d like to get my hands on God” egysoros volt, de azt meg gondolom még a képregény szállította.

  12. 10/4 de azt is allulro,ez a film kesz vicc…sirtam a rohogestol vegig,ekkora retek filmet reg nem lattam.

  13. Nekem tetszett… A főhős motivácíója nem nagyon jött át, viszont az akció kárpótolt.

    Az a toborzós rész nagyon tetszett. :)

    8/10

    Mellesleg nekem a 2004es is nagyon bejött. Az ottani Castle szerintem sokkal jobban alakított. A War Zone-ban viszont szerepel a kedvenc fekete színészem, igaz néha kicsit “darabos” az alakítása, de szerintem nagyon karakteres.

    Ja és női rendezője van a filmnek, wow!

  14. Teljesen egyetértek _Venom_-al, ez a Megtorló! Nem az a vérszegény és unalmas 2004-es próbálkozás. Ebben megvan minden ami egy igazi Punisher filmhez kell, ráadásul van benne akció,vér, ami manapság egy akciófilmben csodának számít.
    Nálam simán 9/10-es.

  15. ka: ha neked az “ekkora retek film” 4/10, akkor mi az 1/10?

    Egyébként nem olyan rossz film ez, 6/10-et valóban megéri. Ja és szerintem igenis fejbe kell lőni a zsebtolvajt is. Nem az a kérdés, hogy mennyit lop valaki, hanem az, hogy önmagában képes arra, hogy más embertől önző érdekből elvegyen. Az, hogy hétköznapi emberektől lop csak súlyosbító körülmény. Szerintem sokkal nagyobb szenny egy zsebtolvaj mint egy bankrabló, mert utóbbi mégiscsak egy személytelen cégtől lop.

  16. Brutalitásban tényleg nagyon jó volt, de Punin:) nem látszott igazán a koponya(pedig az elengedhetetlen), és emiatt hiányérzetem volt rendesen. Néha emiatt összekevertem Steven Segallal.:D

    De legalább a végén jót genyozott a főnökkel(égetés stb…).:)

  17. Ezek a műmaffiózós dzsigoló főellenségek….. Aztán belesik az üvegezőbe és eljátsszák a Batmanből a Joker átváltozását, aztán jön a muki a Halálsoronból és embert eszik…
    Nekem tetszett az előző verzió a Rob Schneiderrel, de ez legfeljebb 5/10, az is csak a szimpatikus főhős miatt.

  18. Dominic West és Pullo, kell ennél több?
    Hát egy pöttyedt nem ártott volna, de szerintem teljesen rendben volt a film. 7/10, ment az aprítás ezerrel – a sztori meg olyan amilyen, agysebészeti komplexumokat nem kell várni :))

  19. Hogy tudjatok Ray Stevensont Seagalhoz hasonlitani? Azert Seagal letett mar par jo akcio filmet az asztalra. Ez a Punisher film sajat maga parodiaja volt. Az akcio jelenetek jol megvoltak csinalva de a tobbi nem sokat ert. A toborzos jelenet kimondottan szanalmas volt. Amikor a magyar forditok Jigsaw-ot Furesznek forditottak, azthittem eldobom az agyam. Jigsaw tesoja es az alakitasa az pedig meg viccnek is rossz volt. A filmet sokan a Rambohoz hasonlitjak de szerintem egy napon sem lehet emliteni vele.

  20. IciripiciriPÖTTÖMKE: a rendezőnő nem akarta egyáltalán a koponyát a filmbe, a stúdió ragaszkodott hozzá, és ennyire volt csak hajlandó megjeleníteni a koponyát :-)

    zsocso: sajnos a képregényekben is Fűrész volt, ha épp lefordították

  21. Nem rég láttam én is, de szerintem ez egy nagyon rossz film. Én az Uwe Bollos cuccokhoz tudnám leginkább hasonlítani. Kb az a színvonal. Kínszenvedés volt végignézni, de mivel haverokkal néztük, jókat röhögtünk a “komoly” jeleneteken is. Szal ha valaki röhögni akar egy filmen, de nem azért, mert vígjáték, hanem mert annyira gáz, akkor ez a film tökéletes erre a célra.

  22. Szerintem sem volt egy korszakalkotó film, inkább csak sima akció, viszont a brutálisabb fajtájából, s mivel abból manapság kevés van, “üdítően” hat az emberre. A főgonoszokat egyébként szerintem egész jól eltalálták, kellően őrültek voltak, bár tény, hogy alapvetően nem a színészi játékuk, hanem a torz maszk, illetve a kannibalizmus megjelenítése tehet.

    A zsebtolvaj témáról meg annyit, hogy az nem zsebtolvaj volt, hanem rabló, a fegyverrel való fenyegetés kicsit más kategória, mint a táskát, tárcát lopó szarka. Szóval Punisher egy ilyen nap után nyugodtan agyonlőheti.

  23. “Ja és szerintem igenis fejbe kell lőni a zsebtolvajt is.”

    Pontosan ezt akartam modnani en is. 100%-ban egyetertek.

    A filmet nem lattam de nem is fogom megnezni.

  24. és méghogy a death race B film….
    ennél B kategóriásabbat ritkán látok
    moziba kár volt, egyenesen dvd re kellett volna kiadni egyestésnek jó

  25. Jó kis akciófilm, király gonosz figurákkal.
    Kikapcsolt másfél órára, és pont ezt vártam a filmtől, semmi többet, 7/10

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.