Hasonmás (Surrogates)

A film, amiben Bruce bácsi megmutatja, hogy a fejfájós-borostás-véres sebhelyes figura még megy neki, csak éppen az igazi kibontakozásra nem adnak neki terepet. Figyelem, a Surrogates olyan messze van az akcióscifitől, hogy nagyon, legalábbis a szó elejében említett akció, mint olyan, alig teszi tiszteletét a vásznon.

ilyengagyi a vizuál, ala Surrogates

A történet az, hogy vannak ezek a hasonmások, amik robotok. Mindenki otthon döglik egy kényelmes fotelágyban a fején érzékelővel, és a gondolataival irányítja a saját kis bábuját. Ez elvileg arra jó, hogy csinálhassanak akármit következmények nélkül. Nem kaphat el semmit éjszaka, nincs gond ha nem nyílik az ejtőernyő, ilyesmi. Ekkor érkezik természetesen a bibi, a bűnügy, miszerint van olyan fegyver, amivel a hasonmás irányítóját is meg lehet ölni egyben, mivel átsüt az agyat védő rendszeren.

Az volt a fő baj, hogy nem tudták eldönteni mit akarnak. Vagy az, hogy alapban a nyomozás egy akármelyiknyomozós sorozat szintjét nem ütötte meg igazából? Kiszámítható fordulatok, és a trailer által még a végkifejlet is ismert. Ez amúgy nevetséges, a film végén van egy elvileg feszült jelenet, a csúcspont lenne elvileg, aminek a következményét simán lelőtték, így izgulni nem tudsz, mert tudod mi fog történni. Sajnos a történetmesélés nem annyira jó, hogy ez megbocsátható legyen. Pedig most meg sem néztem az összes előzetes videót.

Amit elismerek, hogy maguk a hasonmások nagyon durvák lettek, a szónak abban az értelmében, hogy mozognak meg minden, de hiányzik belőlük az élet. Ez a rész teljesen rendben van, Bruce modellje például hajasbaba és minden ránca tovatűnt az 50 fölötti színésznek, de annyira, hogy egyszerűen furcsa volt nézni ahogy “él”. Mondjuk itt sem volt teljesen egységes a koncepció, mert volt aki robotosan mozgott (tudjátok, az a darabos természetellenes), volt aki normálisan, de egye fene, elkönyvelhetjük annak, hogy a bénábbak régebbi modellek.

Hajasbaba a Surrogates-ben

Szóval az a fő gond, hogy nem döntötték el mi legyen. Merthogy a robotokat bárki irányíthatja, így simán lehetett volna akár P.K. Dick-es magasság, ahogy bárki-bárki lehet, helló paranoia-autópálya, vagy a te hasonmásod tehet rossz dolgokat miközben nem te irányítod, de nagyon bénán használták ki ezt a lehetőséget. Meg lehetett volna üldözős akcióscifi is, a végén nagy leleplezéssel, de összesen csak 1 normális akciójelenet volt az egészben. Az előbb említett két dolog között félúton is simán el lehetett volna lavírozni, de ehelyett nagyon buta párbeszédeket meg történéseket sikerült összerántaniuk. Ezeken kívül még sokszor úgy is érződött, mintha utólag dolgoztak volna csomó jeleneten, átforgatva érzelmesebbre, merthogy pont a családi drámánál volt többször ilyen — nyilván gond a feleséggel, hiszen Bruce filmen nem igazán lehet normális párkapcsolatban.

Ez bizony 4/10, de az is csak jóindulattal. Felesleges az egész, és hát csalódás is simán. Áhh, miért hagyták ki ezt a ziccert.

51 hozzászólás a “Hasonmás (Surrogates)” bejegyzéshez

  1. Sajnos egyet kell értenem human véleményével, én tegnapelőtt néztem meg egyik barátommal. Neki nagyon tetszett a film, talán azért mert nagyon szereti ezt a robotos témát, és talán azért mert SEMMIT sem látott eddig a filmből, sem egy képet sem egy előzetest. A trailer nagyon spoileres, a film végén hatlmasat csalódtam.

    Remélem most már Hollywood végleg leírta a Terminátor 3 rendezőjét, plusz ezt a két szerencsétlen forgatókönyvírót is. ( vagy ez talán csak hiú ábránd a részemről ?:D ) ( Kinek nyalhattak be ezek ennyire ? )

  2. Én is megnéztem még annak idején az első trailert, de szerencsére nem emlékszem semmire belőle, úgyhogy vártam már nagyon, hogy Bruce papának megint legyen egy jó kis filmje, de a sok negatív kritika elvette a kedvemet a filmtől. Ez (is) csak dvd nézés lesz. Egy Bruce Willis filmnél pedig ez baj!

  3. + 30 perc
    + akció
    + új rendező
    és meg lettem volna elégedve.
    Igy sajnos végiguntam a filmet. Sajnos egy kicsit félre lettünk vezetve az előzetessel…legalábbis én biztosan :(
    3/10

  4. Szerintem nem volt ennyire rossz film.
    Engem csak a játékidő rövidsége zavart.Jobban kibontakozhattak volna a karakterek és a motivációik.
    Nem volt akciódús de ez nem is hiányzott annyira,mert lekötött a történet.

  5. Úgy néz ki, hogy engem nem vezetett félre a trailer, mert már ott se nagyon tetszett. Se a story (bár trélerből nem nagyon lehet kiszűrni, de a lényeg igen..), se a látványvilág. Úgyhogy jól gondoltam hogy nem kell elmenni megnézni:)

  6. Többnyire egyet értek.
    Elég lapos lett az egész. Ráadásul a robotokon kívül más hi-tech cucc nincs is a filmben.

    Szerintem az agyon polírozott sima bőrrel nem volt baj, hisz mindenki olyan fiatal robot külsővel rendelkezhetett, amilyet akart.

    Trailerre kitérve: Sajna egyre jobban az a tendencia, hogy elspoilereznek kulcsfontosságú jeleneteket…Ezt talán a retek klubtól tanulta hoolywood? :)

  7. Trailert nem láttam, nekem elég volt annyi, hogy Bruce akciózik.

    SPOILERES LEHET, DE B*SZTAM JELÖLNI MERT FLIMO VAGYOK

    Az alapötletből nagyon-nagyon jó filmet lehetett volna kihozni, de elbaszták. A “vírusvető” röhej, a robotmentes övezet is szintén. Miért csak két végletben bírtak gondolkozni, csúcstech társadalom vs guberáló számkivetettek? Egy kevert társadalom sokkal jobb lett volna, olyan robotmentes zónákkal, ahol “kicsit” komolyabb szinten van a civilizáció. Engem ez nagyon zavart.

    A lázadás vezetője is egy klisé, agyontúlozva. Az meg oké, hogy Zefram Cochren meg is akarja ölni a használókat, nehogy újragyártott robotokkal ott folytassák ahol abbahagyták, na de a hadsereget mióta zavarja, hogy meghal az ellenség? És azt nem tudták volna megoldani, amit a zsírpacni totál kiborult lelkiállapotban 10 másodperc alatt? Na ne.

    5/10-et adok, mozi után magasabb pontszámra gondoltam, de ahogy érlelődött bennem, csak csökkent. Nem egy emlékezetes film, és nem is újranézős.

    “vagy a te hasonmásod tehet rossz dolgokat miközben nem te irányítod, de nagyon bénán használták ki ezt a lehetőséget.”

    Ebben viszont ellen kell mondjak, a hasonmások agyhullám kódoltak, és törvény is tiltja, hogy másét használd. Csak a feltaláló vette át másét, illetve adta kölcsön sajátját.

  8. nekem már gyanús volt, hogy a RTL-en a fókuszban reklámozzák :D de akkor már sejtem miért :D

  9. Szerintem meg jó volt rengeteg apróságot felvillantott a mai világból.
    Mondjuk egy jó rendező elkelt volna, de az alapanyag még így is összeált. És volt benne ötlet, ami pl. a Transformers 2-ből és a T4-ből hiányzott.

  10. SPOILER

    Flimo: felőlem mondhatsz ellent, csak a lehetőség adott lett volna, hogy más is tudjon olyat kódolni, így téve mélyebbé a filmet. A kihagyott lehetőségekről beszéltem ott, nem arról, hogy a filmben konkrétan mi volt.

  11. én, amikor bruce megnyomta a gombot, azt hittem ott fog beindulni a sztori. erre vége lett. wtf? mennyi volt ez? 70 perc, 80 perc? felvázolják a világot, konfliktusforrásokat raknak bele, filozófiát teremtenek és elvágják ilyen hirtelen. el sem kezdték a sztorit és vége lett, pedig elnéztem volna…

  12. én is úgy voltam pont mint winnie, vártam, hogy na most majd mindjárt jön valami nagyobb akció, bonyolódik a történet és hirtelen vége is lett. azért megérte a mozijegy árát, nem unatkoztam rajta, de ez sajnos egyszernézős popcorn mozi lett. kár érte, ebből a robotos világból sokkal többet ki lehetett volna hozni.

  13. “Zefram Cochren”
    Öööö … nem így hívták a fószert a Star Trek filmekben aki kitalálta a térhajtóművet? :D

  14. Egyetértek az írással!Ebben a sztoriban sokkal több ötlet volt, a kivitelezést is sokkal kreatívabban meg lehetett volna oldani.

  15. Teljesen egyetértek human el …énis tegnap láttam a filmet…és szerintem is 1 kalap szarvolt..az én a robot sokkal jobbvolt pedig az sem teccett…a pontozás tökéletes szerintem…Bruce felesége meg 1 hányadékvolt!!!!

  16. látod human, már megint 10-ből kilencen egyet értenek veled. mondd, hogy véletlen! :P

    de – hogy a tárgynál maradjak – már vártam, hogy lehúzd a surrogatest, kvázi teljességgel biztos voltam benne, hogy ez lesz, mégis nevetségesnek tartom a négyesalát, amit adtál rá, úgyhogy muszáj leszek belekotnyeleskedni.

    hiába hisszük 2009-et a sci-fi évének, az eddigi felhozatal még a karcsú fogalmát is alulról súrolja csupán. hiába jönnek sorra futószalagon a filmek, egy igazán szórakoztató darabot – nemhogy instant klasszikust! – se bírtak eddig még kiszenvedni magukból, a nagyszámok törvénye ellenére se. persze még nincs vége az évnek, még befuthat a győztes. talán a pandorum, talán az avatar, talán valami más értelmet ad ennek a filmes szempontból is elbaszott évnek.

    számomra ez a film a félszemű a vakok közt. távolról sem mestermű (de 6/10 megvan), az eddigi próbálkozások közül azonban még mindig ez volt a legfeelingesebb. nagyon erős a dick utánérzet, még ha nem is tudták kihozni belőle a maximumot, azért néhol legalább szemezgettek a lehetőségekből. az offlineba menős hiszti pl. egy nagyon eltalált dolog volt a részükről (annyira tipikus), ahogy az is, hogy az emberek leszarták, mi történik a robotjukkal. remekül rámutattak arra, hogy létezhet még a mostaninál is önzőbb társadalom. ugyanakkor megnéztem volna egy android focit is (akár a katonásdi helyett, mert az béna volt, valóban), ami csak plakátszinten szerepelt a városban.

    egy kicsivel erősebb forgatókönyvvel és hosszabb játékidővel ez bizony odabaszhatott volna. a családi dráma valóban súlytalan volt, s ezáltal teljességgel felesleges is, az első üldözéses szitu után emiatt kicsit le is ült a sztori, de később se ért hatalmas magasságokba. az alapötlet jó, megvolt rá a lehetőségük, hogy egy jó mozit csináljanak belőle, nem sikerült. helyette valami középszerű esett ki, amit ha nem 2009-et írnánk, biztosan kedvem lenne lehordani a sárga földig. manapság azonban már a középszerűség is ritka vendégnek számít a mozikban, becsüljük meg, mert ennél szinte kivétel nélkül csak szarabbak kerülnek vászonra.

    ebben a nem túl erős mezőnyben azonban jogosan formálhat igényt a trónra, ahol az eddig méltatlanul terpeszkedő star trek (5/10) ült szerintem. a nem túl hosszú lista végén pedig ott bandukol minden fospermetek királya, a district 9.

    hogy miben több a surrogates annál? csupán olyan alapvető dolgokban, mint – teszem azt – színészi játék, rendezés, dramaturgia, technikai megvalósítások. és itt nem a cgi-re gondolok, mert az nem játszik. viszont rögtön a film elején felmerült bennem a kérdés, miért van az, hogy a surrogates stábja képes volt úgy megcsinálni az álhíradós jeleneteket, hogy az ne legyen véglelenül irritáló? talán mert értenek hozzá? szóval ha választanom kell, hogy egy középszerű, de legalább profik által készített film, vagy néhány lelkes amatőr szarul összerakott zs-kategóriás szemete, valószínűleg nem hezitálnék sokat. (nem figyeltem oda túlzottan, de ha én d9 készítő lennék, az egyik jelenetbe biztos belecsempésztem volna egy kis önkritikát, ahogy az űrcigányok egy d9 dvd-t túrnak elő a szemétből, majd dobják is el rögtön.)

    zárszónak csak annyit: nem tudom, mit gyűlölök jobban, a hype-ot, vagy azt, hogy a legtöbben mindig beszopjátok.

  17. na ezt a témát inkább egy jó kis mini sorozatban néztem volna. egyszer elment moziban, de max 5/10.

    SPOILER:

    – Cohren, nem lehtne lekapcsolni a robikat, úgy hogy nem halnak meg az emberek?
    – Ja, de….

  18. “mit gyűlölök jobban, a hype-ot, vagy azt, hogy a legtöbben mindig beszopjátok.”

    ezen nagyot röhögtem, nem semmi szánalmsan nagyképű komment, afféle “bezzeg én” hangnemben. úúúristen…

    “látod human, már megint 10-ből kilencen egyet értenek veled. mondd, hogy véletlen! :P”

    nem hiszem, hogy véletlen. mindenki látja, hogy elszúrt film volt.

  19. Azért az tuti, hogy a D9-et is, a Surrogates filmet is nagy várakozás előzte meg, sokunkban volt egy “hurrá feltámad a sci-fi” vagy “2009 a sci-fik éve” érzés, és most már nem olyan édes ez a méz. Még van pár nagyon várt film 2010 tavaszáig, de ha azok se hozzák az elvárások nagyobb felét morcos leszek.

  20. Átlagos, kicsit ötlettelen, meg hézagos, azért valamennyire élvezhető film volt.Télleg a középszerű a legjobb jelző rá. (sajna nem a jó értelemben). Az eleje ok volt, de télleg kellett volna még neki 10-20 perc… De nekem legalább nem volt csalódás mert nem is vártam többet a Ferris, Bancrato párostól. Lassan a 200 milliós projektekről le lehetne télleg venni ezeket, és helyette írjanak inkább dvd re filmeket…

    ja és mercenary:

    Télleg nem volt nagyon gyenge a film, csak szokványosan hollywoodian gyenge. Egy sorozatgyártásnak az ötlettelen értéktelen tagja. Egy lapon sem említhető a D9-cel, ami viszont egyedi, érdekes, és értékes. Hollywood áttérhetne az ien típusú cuccokról inkább a d9-félékre…, és itt nem a stílusra gondolok, hanem az értékhordozásra. /De szerencse még h te vagy elég csúnya kisebbségben véleményeddel… (csekk:imdb)

  21. “nem tudom, mit gyűlölök jobban, a hype-ot, vagy azt, hogy a legtöbben mindig beszopjátok.”

    Szóval alapvetően tökre egyetértettél velem (közepes, PKDick érzés bénán), de beszoptuk a… mit is? Most komolyan azt hiszed, hogy a hype a film utáni véleményekre is hat? Ennyire nem lehetsz elszállva. Különben is, ha így lenne akkor a Surrogates fel lenne pontozva vagy 7/10-re minimum, a TF2 meg 10/10 kapott volna itt a filmbuzin, hiszen az egyik legjobb kampánya volt. Mégsem ennyit kaptak. Felejtsétek már ezt a baromságot, hogy a film utáni véleményt ilyesmi befolyásolja. (Főleg, hogy ilyen kiejelentéseknél valahogy azok a filmek amik csípőből hazavágják a barom elméletet valahogy elfelejtődnek)

    Az, hogy a többség egyetért meg azért van, mert ilyen a film, ahogy winnie is mondta (de még te is mondod, közepes valami). Senki nem írná azt, hogy de jó volt, csak mert én vagy a hype azt mondta, hogy jó. Nézd meg a Year One kommenteket, azt írtam, hogy jó a film, a többségnek meg nem tetszett, ennyi, felesleges lenne kiakadni, hogy “már vártam a negatív véleményeket, mert a többség nem érti a humort” vagy hasonló baromság, egyszerűen csak ízlés.

    És elég az offtopikból, ha sértegetés meg baromkodás nélkül leírtad volna, hogy neked miért tetszett, akkor sokkal de sokkal hasznosabb lenne a kommented. Így csak flamebait amit viszont ezennel lezárok.

  22. Annyira nekem sem jött be a film, többet vártam tőle! Alig volt bent akció, meg rövid is volt! Csalódott voltam a film után, ez bőven elég lett volna dvd-n megnézni! :(

  23. “Öööö … nem így hívták a fószert a Star Trek filmekben aki kitalálta a térhajtóművet? :D”

    De, a First Contactben játszotta James Cromwell, azóta csak így hívom :)

  24. hogy őszinte legyek, először én is egyetértettem Human 4 pontjával, de aztán rájöttem, hogy azért egy picivel ennél többet ér. ugyanis a mellettem ülő pasas végtelenül irritáló szirpogása, és vakarózása az idegeimre ment, és baromra nem tudtam néha a filmre koncentrálni. szomorú, hogy a kúltúra ennyire kihalt egyes emberekből…
    egybként a téma tényleg érdekes lett volna, amit sajnos tényleg nem sikerült túl jól kibontani. nem beszélve arról, hogy az egész film alatt hiányérzetem volt… mert vagy több akció kellett volna, vagy jobban megcsinálni a nyomozós részt kicsit több feszültséggel, kicsit feszesebb tempóban.
    és azt sem értettem igazán, hogy miért kell szinte már-már klisészerűen rávezetni a főhőst a megoldásra. mert itt is ez történt, és már azt vártam, mikor mondják meg neki, hogy a hadsereg a kulcs… wááá … de rájött :)

  25. A film után engem olyasmi érzés szált meg, mintha rendkívül át lettem volna verve, mintha ködben lennék és mintha előre látnám a sci-fi jövőjét, hogy talán nem lesz már igazi sci-fi…
    Amint hazaértem, azonnal beraktam a 8. utas a halál, második részét, majd utána a 3-at, a 4-et és jobban lettem. Na nem a szörnyektől, hanem a filmek, mint sci-fi hangulatától.
    Remélem nem ezt a mostani irányt fogják folytatni, mint ez a surrogates-es.

  26. Nálam 5/10,még Bruce mentett rajta valamit rutinból,de tényleg elég gáz volt.A legnagyobb bajom az volt,hogy ha hosszabb a film talán el lehetett volna lőni egy csomó a sztoriban rejlő lehetőséget,vagy legalább egy bő negyedórás gyakást engedni Bruce-nak.Így alig másfél órában esélytelen volt hogy jó film legyen.Volt már rosszabb,egyszer azért meg lehetett nézni,de nekem is,,basszus ekkora ziccert kihagyni” érzésem volt.

  27. tény hogy ott volt a potenciál a filmben,és jobbat is ki lehetett volna hozni.
    ha átmentik a képregény noir-os hangulatát,képi világát,és egy kicsit még hosszabbra szabják,akkor jobb lett volna.
    ez a film leginkább az Én, a robot-hoz hasonlítható(igaz,ott több volt az akció),de ettől a témától ne is várjunk sok actiont,mert itt is akárcsak az elöbb említettnél,a filozófiai részre gyúrnak rá,és valljuk be,valamennyire azért ezen a téren betaláltak az alkotók
    6/10
    nem újranézős,talán majd 1x

  28. ránézésre is egy rakás műanyag
    mondjuk már a Fókuszban is reklámozták, szal biztos *razs*
    ez trió tényleg tűnhetne a köztudatból (mostow, ferris, brancato)

  29. Sztem egyszer simán nézhető volt. Épp az volt a bajmo vele,mint itt sokaknak,hogy rohadt rövid lett. Egy s.ar filmnél nem vagy kiváncsi a végére,de itt szinte mindent szépen felépítettek a végén sajnos a nagy semmire:(
    Sajnálom,mert a film első fele náekem kifejezetten tetszett és Bruce bácsi is jól játszott végre!
    Egy rendezői változatot azért megnéznék belőle, egy alternatív befejezéseel:D

  30. ma néztem meg a filmet, mert volt 3 óra szabadidőm suliba.. hát sajnálom hogy nem vártam még 1 negyed órát valami más filmre, ez tényleg nem volt jó, unalmas végig ásítottam a filmet, bár volt előtte már egy óra pénzügy, és számvitel :) szeretem a scifi-t és az akciót is de ez kb egyik sem. illetve ha scifi legalább lenne átgondolt, és izgalmas, de már a film első nem is tudom 3-5 percében amikor kiderül hogy a világ akkori legfejlettebb technológiája, amit az USA hadsereg használ, kb 10 év alatt elérhető mindenkinek, már itt sokkolódtam :| mindenesetre ha nem vagytok bruce fanok, ne pazaroljatok rá pénzt szerintem :)

  31. A másik meg az,hogy ez a világ sztem sokkal inkább életszerűbb volt egy-két hibától eltekintve,mint a hasonló témájú ultragagyi ÉN a robot című alkotás. Mégis az a film sokkal kerekebb történetet adott,mint a Surrogates.

  32. megmosolyogtatós zs-kategóriára sikeredett, többször nevetgéltem kínomban a párbeszédek hallatán, főleg a shiftenteren potyogtak a könnyeim :)

  33. Sztem a legnagyobb gond ezzel a filmmel a budgete, eléggé behatárolta, hogy “blockbusterhez” képest középszerű lesz.
    El kell adni a trailerekkel -> így lelőnek minden poént a farkinca hosszúságú filmből, komoly akcióra, trükkökre nincs pénz, a nagynevű színészt ki kell fizetni, a kevés de értékelhető jeleneteket meg lelövik az előzetesben, tisztára mint Amikor megállt a Föld szindróma (mondjuk az rosszabb :-D), ugyanaz az érzés, a film jól indul, de eksön nagy részét már láttuk, film vége borzalmas.
    Szóval nekem a filmmel kapcsolatban sok bajom nincsen, csak annyi ,hogy nem ezt vártam + hosszabb is lehetett volna. Szóval Bruce papától én egy eksön-sci-fit vártam, egy Emlékmás 2. nem egy Star Trek ” tv-epizódot” :-)
    5/10

  34. “megmosolyogtatós zs-kategóriára sikeredett”

    jó neked, mert akkor fogalmad sincs arról, mi a zs-kategória.

    de most néztem meg az előzetesét. ez komoly, hogy kvázi ellőtték benne a film végét?

  35. Hát de ezt írtam is ott feljebb.

    Olyan mintha megmutatták volna ahogy Spacey átalakul..

  36. Alapvetően nem volt rossz a film, de ettől függetlenül 5/10 részemről. (A Toyota Prius mostani verziója nem tudom mennyire illik egy 2017-es környezetbe…)

  37. az ostoba, inkompetens megvalósítás mintapéldája. hogyan ne csináljunk filmet, de hogyan TKzzunk nullára egy baromi jó alapötletet.

    “Ez bizony 4/10, de az is csak jóindulattal. Felesleges az egész, és hát csalódás is simán. Áhh, miért hagyták ki ezt a ziccert. ”

    ehhez semmit nem kell hozzátenni.

    ps: mégis. felrobbanok, a f@szomba, nagyon vártam.

  38. Én inkább sajnálom, mint bosszankodom. Egyetértek a véleményekkel, hogy kiaknázhatták volna jobban az alapötletet, és azzal is, hogy túl rövid volt.

    De azért vegyesek az érzéseim, mert voltak benne pillanatok, amik önmagukban is cool-ak voltak, és beleégették magukat az emberbe. Tehát szerintem nem volt eleve sz@r az egész, de valahogy a nagy igyekezetben mégsem sikerült a triplaszaltó…
    De azért mégsem vagyok hajlandó lefikázni, és kidobni a szemétbe, mert igenis voltak benne jó pillanatok. Az a sajnos, hogy csak pillanatok.

    Bővebb magyarázathoz SPOILER gyün:

    Pl. amikor az ifjú Canter leveti magát a táncolók közé. Az nagyon cool. Érzed, hogy szarik a fizikai törvényekre, ledobja magát a mélységbe, földet ér és azonnal tombolva táncol. Mint egy isten. Fiatal, jóvágású (nem vagyok homár) és bármit megtehet. Ez a néhány másodperc gyakorlatilag tartalmazta a film (anti)utópisztikus lényegét.

    Amúgy a világ hátborzongató volt. Mindenki szép. Úgy érzetem magam őket látva, mint a Duna Plaza-ban. Kb. fél órát tudok ott egyfolytában elleni anélkül, hogy rosszullét ne kerülgessen. (Bocs a kis off-topik ért. :) )

    Ami viszont gondom volt a filmmel a korábban említettek mellett, az valami generális hiányérzet. Sok-sok apróság miatt.
    SPOILER
    Pl. az otthon fekvő embereknek sokkal zombibbaknak kellett volna lenniük. Az amerikai átlag eleve kövér, és sokuk gondozatlan. Ha egy ilyet belesüppesztesz egy ágyba, akkor egy totál ótvar fószert / fószerínát kapsz, a felfekvésekről nem is beszélve.
    Meg speciel meg is döglik az, aki alig mozog, és csak fekve töttyed egész nap.

    Érdekes egyébként, hogy a D9-el kapcsolatban sokan logikátlanságok hegyeit emlegették, itt pedig szinte semmit. Pedig a film tele volt ilyenekkel. Mint pl. a fentebb említett.

    Amúgy a jó öreg Willis miatt néztem meg az egészet. Ha lerakod a világ bármely pontjára, akkor képes rutinból adni ugyanazt a figurát. Ha kap még egy jó instruktort is, akkor talán még egy kicsit többet is mutat. Itt nem volt jó az instruktor. Ez volt a bibbencs.

  39. nekem nagyon tetszett ez a film mert rohadt tanulságos és naggyábol a mai világra is ráillik és ezért szerintem
    9/10 mert nagyon jó téma
    nagyon jó zene
    nagyon jó akciódús film

  40. Nem vártam jobbat , mint amit kaptam.Nekem tetszett.Bruce szerintem jó volt.”1xnézős múvi” , de mivel imádom a “robotos” filmeket , biztos megnézzük családi körben is még legalább 1x, ha kijön jövőre DVD-n.
    (Értékelésem: 10-ből 6)

  41. Nem mondom, hogy 100%-os a film, de abszolút élvezhető. Az viszont igaz, hogy az ötletben jóval több volt, mint amit kihoztak belőle.

  42. Ha elővesztek otthon 2db evőkanalat, akkor elérhető lesz az első képen látható nem tudom mi.

  43. Hi!
    Ez a film valami hihetetlen, nem tetszett..úgy végig vártam volna valamit, nemtom mit, de ez sajnos nem következett be.
    Jó ez a robotos téma, sokan is próbálkoznak vele, de csak keveseknek sikerül eltalálni!
    Azért mindenképpen érdemes volt megnézni, márcsak Willis miatt is:)

  44. SPOILER

    A film témája nagyon jó és érdekes.. de a megvalósítással vannak gondok.. nem is gond, hogy nincs akkora akciójelenet, de vannak szörnyű nevetséges részek… pl amikor robot felsőtestek figyelik a monitort.. nem lehetett volna egy programmal ezt megoldani.. persze így látványosabb. Az is ismerős volt, hogy olyan vírust találtak ki ami megöli a tulajt és a robotját.. igen ezt már láthattuk más formában más filmekben (sorozatokban).

    Végül.. jó lett volna a film.. de elcseszték.. :S

  45. Szerintem abszolút szórakoztató film, több mint 4/10 az tuti, de azzal egyetértek, h lehetett volna hosszabb, mert a végét mintha fejszével vágták volna el,de amúgy tök igényesen meg volt csinálva minden, Bár! én egy előzetest sem láttam, és sokkal rossabbra számítottam, lehet, h ezért volt pozitív csalódás. Sztem kb 6 vagy 7/10.

  46. tegnap megnéztem, szerintem egyáltalán nem volt rossz… főleg ha az ember nem úgy ül le elé hogy az év filmjét nézze. Mielőtt megnéztem olvasgattam a kritikát / kommenteket, elkerültem a spoilert, és meg kell mondjam ahhoz képest amiket írtatok kellemesen csalódtam. Tényleg nagyon rövid volt, és fért volna még bele, de amíg tartott addig lekötött. Ami tény, hogy nagyon kiszámítható, a szánkba rágnak mindent. De egy popcorn mozinál nem számítónak nagy csavarokra. Ok, ettől még lehetett volna okosabban, de az összhatás nálam megér ennyit:
    10 / 6,5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.