Az év legtöbb hibáit tartalmazó filmek

A fentebbi témával foglalkozó oldal, a moviemistakes is kidobta a toplistáját. A legnagyobb benézéseket külön kiemelték, a listán kívül.

  1. 17 Again 94
  2. Harry Potter and the Half-Blood Prince 71
  3. Transformers: Revenge of the Fallen 71
  4. Night at the Museum: Battle of the Smithsonian 29
  5. The Twilight Saga: New Moon 29
  6. 2012 27
  7. Paul Blart: Mall Cop 26
  8. Angels & Demons 26
  9. Knowing 25
  10. Fast & Furious 22
human
írta
2009. 12. 24. 05:13
megjelenés
12
hozzászolás


12 hozzászólás a “Az év legtöbb hibáit tartalmazó filmek” bejegyzéshez

  1. Amikor belefutok ilyen filmes hibákat gyűjtő témákba, mindig azon gondolkozok el, hogy vajon egy forgatáson, vagy a film készítésének más szakaszai során van-e egy erre kijelölt ember, akinek az a dolga, hogy az ilyen hibákat idejében észlelje, szóljon annak akit éppen érint vagy tehet ellene, és ezáltal megakadályozza hogy a film végső verziójában benne maradjanak?:)

    Felteszem nincs erre a célra kirendelt munkaerő, de ha belegondolunk hogy egy tipikus blockbuster-en mennyien és hány különböző szakmában dolgoznak, akkor akár azt is megtehetné a stúdió, hogy valóban alkalmaz, sőt, képez ilyen embereket…

    Persze az is tény hogy ezek a hibák egyáltalán nem zavaróak, eleve csak nagyon ritkán veszi őket észre az átlagos néző, aki pedig erre szán időt, hogy ezeket felfedezze és összegyűjtse, az nyilván élvezi ezt, szóval szegények biztos szomorúak lennének ha Hollywood száműzné a filmekből a hibákat.

    Ezt persze csak azért írtam, hogy ne tűnjön nyelvtan-trollkodásnak, ha megkérdezem: a poszt címe nem úgy lenne helyes hogy “Az év legtöbb hibát tartalmazó filmjei”?

  2. Még ha lenne is ilyen ember, rengeteg idő lenne újra venni a jeleneteket. Ott van például a Mátrix házról lenézős (van forgalom nincs forgalom) jelenete. Vagy a Transformers 1-be most csak az jut eszembe amikor a gyerek beszáll a kocsiba a másik ajtó nyitva… kép váltás és már csukva van..

    Na most az ilyen jeleneteket ha bent a vágóba megnézik és észre veszik, újra ki kéne menni és ilyen szarokon pöcsölni. Rengeteg idő!

    Persze ha jó a Rendező és van idő!! akkor még ott a forgatáson végig nézik a jeleneteket maximálisan. Bay bácsitól is elvárnák hogy már most jövőre nyomasson egy TF3-mat. Hát minek nézik az embert, valami robotnak? :/ Persze hogy szar lesz.

  3. Ja és persze azon is érdekes elfilózni, hogy a film, mint műalkotás, mennyire megengedő ilyen szempontból. Egy festménynek pl. tökéletesnek kell lennie, a rendelkezésére álló eszköztár és a befogadás jellege egyszerűen jobban bünteti, és sokkal nyilvánvalóbbá teszi a benne ejtett és hagyott hibákat.

    No persze egy filmben is fajulhat olyan súlyossá ez a probléma, hogy az már valóban zavaró és hiteltelenítő tud lenni. Amikor egy kontinuitás-hiba ott van a filmben, az lehet egy ártalmatlan apróság, mint hogy a szereplő haja az egyik pillanatban 55, a másik pillanatban 62 fokos szögben állt, vagy olyan is, ami már lényeges mértékben kihat a történetre, a motivációkra, ami azt az érzést kelti a nézőben, hogy itt ő bizony át van verve, hülyének van nézve.

  4. gulliverfoyle
    de van erre ember minden forgatáson. régebben polaroid, mostanság már digitális képet készítenek a jelenet végén, mikor felvesznek egy snittet. de annyi mindenre kell odafigyelni, hogy ilyen hibák így is becsúszhatnak, pláne mikor tízszer is felvesznek egy jelenetett és közben órák, de akár napok is eltelhetnek.

    a tegtöbb ilyen baki egyébbként a vágóasztalon kerül bele, de akkor már nincs lehetőség újraforgatni, még ha észre is veszik. de az is lehet, hogy direkt hagyják benne, hogy legyen mit levadászniuk az ezzel foglakozó emberekkel akiknek annyira szánalmas az életük, hogy ez az egyetlen szórakozásuk. képesek többtucatszor végignézni egy filmet, csak hogy kigyűjthessék a bakikat:)

  5. Nálam még mindig a G.I. Joe vezet a legnagyobb baki listán. A film végén, amikor elmerülnek a vízben a jégtáblák :), az visz mindent.

  6. Hmmm… emlékszem régebben ( mikor még nem volt ilyen „szánalmas” az életem :P) már első nézésre is elég sok bakit észrevettem, de mostanában mintha lankadna a figyelmem és egyre kevésbé látom meg ezeket :( de az is lehet, hogy csak hollywood lett precízebb :D De egyébként ezek egyáltalán nem zavaróak sőt néha még fel is vidítanak egy kicsit.

  7. engem az ilyen bakik nem igazán zavarnak, rengeteget észre se veszek belőlük. az sokkal inkább amikor a színészek nem figyelnek oda arra, hogy mit csinálnak legutóbb ilyen volt a moon-ban sam rockwell amikor a számítógépbe ír valamit. össze vissza nyomkodja a gombokat, és itt most nem arra gondolok, hogy kikockáztam milyen billentyúket nyom le, hanem konkrétan arra, hogy úgy csapkodja a billentyűzetet mint azt egy másfél éves baba vagy egy macska tenné, szabályszerűen tapicskolja a billentyűzetet. és ez nem is baki, sokkal inkább hanyagság.

    g.i. joe jégkockáival kapcsolatban. arra még nem gondolt senki, hogy tele vannak fémszerkezetekkel a jégdarabok és amiatt süllyednek alá? nem védeni akarom a filmet mert tényleg nem egy fizikai valóságshow, de jobb ezen csámcsogni mint mondjuk ilyesmire gondolni?

  8. damien1978 “..egy rakás acél és jég szakad rátok..” G.I. Joe-A kobra árnyéka-Duke. Ennyit erről!
    Bárcsak ezek lennének a legnagyobb hibák a filmekben, legtöbb ilyen bakit észre se veszi az ember. Bár az meglepő, hogy ilyen kis csicska filmben van a legtöbb, mint a 17, nagy “monumentális” filmeknél könnyen megeshet az ilyen (TF2, HP6 stb.) gondolom a legkisebb gondjuk ilyenekre figyelni két piramis felrobbantása között.

  9. Én arra is kíváncsi vagyok, hogy mit vesznek hibának. TF1-ben pl.: csukott ajtó-nyitott ajtó. És az, hogy a srácot reggel elkezdik üldözni az álcák, és tízperc hajkurászással később már késő este van???

  10. Nekem a Love Actually jut eszembe, mikor rendezői kommentárral néztem… :D
    “Nézzétek, Hugh-n itt ilyen nyakkendő van a másik snittben meg már másmilyen…” nem szó szerinti de poén volt :D

  11. Nekem akkor is a Happening belógó mikrofonja tetszett.. :) Bár az 2008as, de azt nem übereli semmi .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.