Természetesen a Pókember-reboot is 3D lesz

Mekkora lenne, ha 2012-re megbukna a trend. Ja igen, a Marc Webb által rendezett reboot a világ pusztulásának nyarán fog érkezni a mozikba, addig meg 2 évnyi 3D lázon leszünk túl, szóval ki tudja mennyire fog még lelkesedni érte a közönség.

20 hozzászólás a “Természetesen a Pókember-reboot is 3D lesz” bejegyzéshez

  1. Human: Nem kötök bele az állításodba, hiszen a jövőt senki sem tudhatja, mi lesz akkorra az emberek filmes igénye, de szerintem pár Avatar kaliberű alkotás (mellékesen az Avatar 2 is addig) rendesen megnöveli az emberek igényét a 3D-s hatású filmek iránt. Ez kb olyan mintha bemész az elektronikai áruházba látsz egy nagy tv-n egy filmet fúúú de szép, arrébb mész és egy még nagyobb tv-n még szebb a kép. Ha nem tapasztaltad addig, akkor nem is tudod mit kínálnak:)

  2. Van egy olyan erőteljes érzésem hogy 5 múlva már a 2D-s vásznak lesznek kisebbségben, és a random Hugh Grant- Sandra Bullock féle romkom-ok is 3D-ben fognak jönni(de minek?)

  3. Nem tudom, én már utálom a 3D-t és nem az Avatar miatt (főleg), hanem, mert engem annyira nem nyűgözött le, drágább is, meg ez a sok 3D-s hír is elszomorít, szerintem ez nagyot fog bukni, az olyanok körében, akiknek olyan a stílusa, mint nekem. Ja, szóval nagyot fog bukni, szerintem már jövőre, mert megint rámennek arra, hogy “hú látvány” és elegünk lesz belőle.

    Alfie – Ja, de a legnagyobb képernyőt is megunod (vagy túlságosan hozzászoksz) egy idő után.

  4. szerintem ez a 3d-s dolog olyan mint a számítógéőpes játékok esete. valami jó, hogy 3d (pl. fps-ek), valami meg csak 2d-ben élvezhető (pl. tetris, pasziánsz, aknakereső stb)
    én úgy gondolom, hogy ez idővel be fog állni egy normális szintre, vagy szépen kikopik majd a mozik világából. hogy teljesen átvegye a 2d-s filmek helyét, azt még nem tudom elképzelni. majd talán 50-100 év múlva.

  5. 3D ide vagy oda ha rossz a film az se menti meg. Amúgy sztem a CGI-n kéne gyúrniuk mert hiába ugrik az arcodba paukember ha kb annyira hiteles mint mikiegér. Nemrég néztem meg megint a 3. részt ( nemtudom miért) és borzalmas volt a látvány hiába a sokmillás költségvetés még mindig nem volt hihető a fizikájuk sőt néha még az anatómia se.

  6. Nekem az a határozott véleményem, hogy a 3D-s filmekre rendszeresen járó nézők függőséget alakítanak ki magukban. Nekem is van egy pár ismerősöm, aki élnek-halnak az IMAX féle moziknak és kivétel nélkül csak a látványért járnak oda. Hát… Mit ne mondjak, inkább elmennék egy hétre vagy kettőre Disneylandbe inkább. Én speciel inkább a tartalom, a látvány együttese miatt vagyok filmrajongó, de a látvány mindig alul marad, ha egy CGI nélküli filmet látok és az nagyon elfoglal. Ilyen kategória például a vígjátékok zöme, ahol (hála istennek) még nem jellemző a 3D látvány. Remélem érthető voltam. Én inkább maradok a wazerolásnál, mert az pénztárcakímélő megoldás és kényelmesebb is. Egy alkalommal voltam IMAX moziban, és nem vágódtam földhöz sőt, engem zavart a szemüveg is, mivel amúgy is szemüveges vagyok. Pff… :D

  7. Akkor lesz jó majd a 3D ha már nem kell majd szemüveg hozzá.

    thombay2 – aki alapba szemüveges, annak hogy működik a dolog, láttad rendesen?

  8. Én már most unom a 3D-t.
    Nem élvezem, nem vonz, néhol kifejezetten zavar (sztem nem tűéles a kép, és ezt utálom). Minden 3D bejelentéstől borzongok és sajnálom, hogy erre tart a világ.

  9. Engem pont a tűéles kép zavar, moziba általába nem tűélesek a dolgok. Amúgy énis szemüveges vagyok moziban és eléggé zavaró volt h arra kellett rávennem a 3D szemüveget, mert így nem volt olyan közel a szememhez és jobban láttam a keretet de egy idő után nem figyeltem rá.

  10. Szerintem 3D-vel nincs gond, amíg nem erőltetik úgy a filmeket, hogy csak abban lehessen megnézni. Odamész a mozihoz és eldöntöd, hogy melyikre mész be, a jegypénztárostól olyan jegyet kérsz. Mert szerintem még meg van az a képességünk, hogy tudjunk választani.
    Egyébként tombay kollega igényeit direkt nem vezik figyelembe a studiók.
    Amúgy várható voltm hogy a Pókember következő rész ebbe jön, sőt Tobey gyerek is monda, hogy biztos 3D-ben lesz (bár azóta öt ki is paterintották), csak normálisan legyen megcsinálva, mert az eddigi részek hiába voltak látványosak, nagyon érezted rajta, hogy nagyon mű.

  11. Thombay, ezek után ne is várd el hogy olyan filmeket és úgy gyártsanak amik neked felelnek meg, főleg ha még azért se vagy hajlandó fizetni ami tetszik

  12. Szerintem semmi gond a 3D-s filmekkel. Nem kötelező megnézni őket. Mindenki eldöntheti, hogy melyiket választja. Én például nem bánnám, ha mindegyik blockbuster film 2 verzióban lenne. Szerintem az Avatart is csak a 3D dobta meg. A grafikától nem voltam elájulva. Elvégre feljlődik a filmipar és a CGI is egyre jobb lesz.
    Történet és szinészek szinte nem is voltak. Engem csak a 3D vonzott be a moziba. És ez igy lesz az emberek nagy részénél 2-3 év múlva is.

  13. persze, idővel majd 3d lesz minden, de az még odébb van, még azért sztem megnyomja azt a költségvetést egy ideig
    de az is tuti, hogy a legtöbb ember (a tömeg) hozzászokik majd pár éven belül, ha ilyen sűrűn jönnek a 3d-s filmek, és nem lesz akkora extra nekik, bár annyira igen, hogy 2d-sre már el se menjenek, amolyan alapelvárásba kell, hogy átcsapjon a 3d :)
    szóval, ha azt vesszük, érthető, hogy most rákapnak, és minden 3d-ben jön, viszont sztem aki onnantól (vagy lehet, hogy ebben az áradatban már most is) nem 3d-ben csinál nagyobb volumenű akciófilmet, az magát gáncsolja el :) de majd meglátjuk

    “elmennék egy hétre vagy kettőre Disneylandbe”

    ki nem? :)

  14. Úgy látom valamit mindig fikázni kell és divatutálatba fogni. Most a 3D van ezen a terítéken, amit utálni kell. Egyelőre BIZTOS, hogy még jó ideig 2 verzióban fogják nyomni a filmeket, mivel természetesen 3D-vel nem kompatibilis moziterem jóval több van. Az, hogy a jövőben ez a dolog hogy alakul majd elválik pár év múlva.

    Nekem semmi bajom a 3D-vel, sőt … nekem nagyon tetszik. Azért, mert a filmekben nekem is elsősorban a tartalom számít, azért még had élvezzem már a látványt is! Bár a sok nagy tudású biztosan degenerált ízlésűnek titulál majd.

  15. Nemértem hogy az ellenfikához legalább egy nicket miért nem tudsz kitalálni. Azt sem, hogy ha valaki nem lelkesedik a 3D-ért az miért számít rögtön fikának.

  16. Egy utolsó gondolat: Lehet, hogy hamarosan 3D lesz mindenhol (lerombolva ezzel a hagyományos értelembe vett mozikat) de ha jobban belegondolunk, hiába a sok 3D-s mozi, ha a Bru-ray és DVD megjelenéseket a 2D uralja majd! Most is ez a helyzet. Az otthon nézett filmeket az emberek 99 százaléka most is 2D-ben nézi. A piros-kék szemüvegben nézett 3D-s filmek sem annyira jók, ráadásul hosszútávon károsítja a szemet! Íme, én legalább felhoztam egy olyan példát, hogy miért elégszem meg a 2D-s filmekkel. Ráadásul a Blu-ray filmek nálam manapság nagyon nyerőek.

    Az otthon 3D-s filmnézést csak akkor tartom jó dolognak, ha minimum egy projektor is kéznél van, meg egy AV erősítővel felszerelt 5.1-es RMS hangfalszett.

  17. jön a rendes 3d az otthonokba is, a szemüveges, de még jó darabig baromi drága lesz. Igazából ezért is éri meg a moziban a 3D, hiszen otthon ezt az élményt tuti nem kapod, míg egy sima 2d-t megnézel a 100 centis tévén 2 méterről akkor teljesen rendben vagy, így valószínű hogy fizetsz.

  18. Tessék human… remélem így már megfelel. Kellően identifikált?

    Viszont az otthoni 3D-nek annyira nem vagyok a híve. Erre sajnos még nincs olyan techonlógia, amit valóban megérne beruházni. Hamarosan jönnek csőcstül a 3D-s tévék és a 3D-s Blu-Ray lejátszók (+ a 3D-s BR filmek) egy szó mint száz… ma még egy Blu-Ray házimozirendszer is soknak mondható egy átlagembernek Magyarországon, nem hogy egy zsír új otthoni 3D-s házimozi rendszer. Pláne, hogy szerintem is kivetítővel lenne értelmes operálni, de akkor már a BR lemezek miatt Full HD képes projector kellene, ami ma még mindig nem egy olcsó pénz. Vagy nagyképernyős 3D-s HDTV-k, melyek árába szintén nem szándékozom még csak belegondolni sem. Szóval ez az otthoni 3D-s dolog nem lehetelten ugyan de még nagyon távoli, főleg az átlag magyarnak. Ha 3D-re vágyok (vágyunk) marad a mozi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.