Valentin Nap (Valentine’s Day)

A VDay a legjobb példája a középszernek, oda is csak az utómunka során jutott el. Természetesen nehéz dolog 10 pár történetét elmesélni 2 órában, jut vagy 12 perc mindenkire, de ez még annyira sem sikerült, mint amennyire az ember egy kommersz komédiától számít. Hogy születet ez? Összeült 10 író, aztán a sablonos rövid történeteket szépen összekeverték két órás filmmé? Persze nem, de az erőlködés szagát azt érezni, jó büdös, nem nyomja el a képernyőre rakott rengeteg világ.

Valentine's Day movie poszterVolt benne 3 poén? Sokat mondtam? A New Moonos utaláson borultam, na meg Bradley Cooper is hozzátett fél percben valamit a végén, de akkor így szinte ennyi. Pedig basszus, rengeteg „fiatal” tehetséges és/vagy képernyőszép színészt rántottak össze a feladatra, ebből születhetett volna valami szórakoztató középszer is a gagyi helyett.

Azt nem rovom fel, hogy egy tündérmese az egész, cukormázas édesség, mert hát mi más lenne, csak épp kimaradt a töltelék. A valósághoz semmi köze (pl. 18 éves szüzek, rögtön két pár is vár még az első alkalomra), ami vicces valahol, hiszen láthatóan próbálták modernebb időkbe költeni, hibákkal és nehézségekkel.

Tökéletes leképzése úgy általában a Valentin napoknak ez a film, már 63 milliót kaszált odakinn (52-be került), itthon is sikeres lett, miközben jó érzéssel maximum 4 pont adható rá, az is nagyon felfelé kerekítve a csajok miatt. Durva, hogy a két Taylor (az énekes és a New Moon csávó) párosa a maga módján a legmókásabb a filmben, young dumb love.

(Amúgy Jessica Alba castingolását eleinte nem értettem egy főleg nőkre célzott filmben, hiszen a gyengébbik nem többsége kifejezetten utálja, okéé te nem, de a film végére leesik mit keresett ott.)

26 hozzászólás a “Valentin Nap (Valentine’s Day)” bejegyzéshez

  1. Én csak azt sajnáltam, hogy a két Taylor történetére nem fektettek több hangsúlyt, mert tényleg az volt a legviccesebb szál. (Oké, tudom, hogy Swiftnek csak egy ilyen rövidke szerepre volt ideje – Lautner meg épp a két Twilight film között volt.)

  2. Annyira azért nem rettenetes, mint ahogy azt a bejegyzés sugallja. A középszerűvel egyetértek, de kettőnél jóval több poén is akadt benne. Jessica Biel kifejezetten vicces volt, a “dumb love” tényleg szórakoztató, és Anne Hathaway-nek is voltak mosolyogtató pillanatai. Az Igazából szerelemre hajaz, csak nincs olyan jó és fele annyira sem működik. Üres randifilmnek tökéletes (az “üres” nem a randira, hanem a filmre vonatkozik :)). A Valentin nap sokszor kiszámítható, klasszikus helyzeteket felvonultató, átlagos, romantikus vígjáték. Nem rosszabb, mint a többi rom. komédia. Párommal éppen arról beszélgettünk, hogy a trailer alapján fergeteges, valójában azonban unalmas és értelmetlen Páros mellékhatástól pl. klasszisokkal poénosabb. Egyedül Aston Kutcher szerepe (és nem a színész) irritált picit…mikor az írók megfestették a karakterét túlzásba vitték a rózsaszín szín használatát :), így egy tenyérbemászó nyálgép lett a srác.

  3. “de kettőnél jóval több poén is akadt benne”

    Három.

    tényleg kérdéseket szül, hogy ezt miért nézted meg. Mindenhol csak a szart olvasni róla, a pénzt meg hozza a sok név.

  4. a new moon utalás valóban ütött:D és örültem, hogy itt nem került le a srácról a póló.. Bradley Cooper a végén, az igen, ott meglepődtem.Nagyon!

    Én mindenképp jobbat vártam volna..

    nem is volt három vicces poén:D

  5. “A valósághoz semmi köze (pl. 18 éves szüzek, rögtön két pár is vár még az első alkalomra)”
    Vicces, hogy pont ezt hoztad fel erre példának, én speciel egész sok ilyen embert ismerek, és nem a zárdából :))

  6. sztem a legtöbb férfi ugyan amiatt az ok miatt nézte meg mint én…bnő.amugy tuti nem vettem volna rá magamat. unalmas… kicsit vicces csak.nálam 3/10

  7. teljesen egyetértek mindennel ami a posztban le van írva.
    még annyit, hogy moziban egy poén volt, amin nem nevetett senki, pedig az volt talán a legjobb utalás, ez a tayloros pólós nemlevétel. szóval ennyire jött le a dolog nekik.

  8. Valaki leírná, h mi volt az a New Moonos utalás, mert nem láttam a filmet, de az érdekelne.

  9. Látom magam előtt hogyan adták el a producereknek:

    “Valentin napra, ismert sztárokkal, a romantikus(csöpp) filmek “mesterétől” Garry Marshall-tól, Amerika válasza a Love actually-ra (Igazából szerelem), már csak valami találó címet kéne adni neki…”

    Egy icipici hibát mégis elkövettek, Richard Curtis-t nem kenték meg a scriptért.

  10. Ez a film az aminek szánták!
    romantikus vígjáték a szerelmesek napjára!
    be is jött a számításuk, mert világ szerte rengeteg pár nézte!
    számomra a film nagyon vicces volt, a romantikus szálakat 90%-ban előre lehetett tudni!
    párommal láttuk, számomra könnyed romantikus kikapcsolódás volt!
    Szerintem ez a film első sorban lányoknak készült és másod sorban de majdnem az elsővel egy szinten pároknak!
    Akiknek egyértelműen nem tetszett azok szerintem nem élnek boldog párkapcsolatban, nem párjukkal látták, vagy nincs bennük fikarcnyi romantika és érzelem!
    akikben viszont ez megvan azok jól szórakoztak egy kellemes vígjátékon!

  11. Kellemes szórakozást nyújtott a film. Tisztában voltam vele, hogy mire ülök be, így nem is csalódtam.

  12. Barátnőmnek bejött, de én alig bírtam végigszenvedni. Ha legalább középszer lett volna… de miután BSG minit végignézte velem, nem mondhattam nemet :D

  13. nem volt annyira rossz, mint amilyennek vártam. arra jó, hogy ha unatkozol, beülsz, és szerez néha-néha mosolyogtató pillanatokat. a pasik nagyon jól néznek ki, nőknek ez adhat okot:) én a julia robertses szálon meglepődtem, bár lehet, hogy, ha jobban odafigyeltem volna, akkor az is kiderül. Közepes film, nekem jobban tetszett mint az Igazából szerelem, azt nem tudom végignézni.

  14. Azt kaptam, amit vártam: romantikus, humoros (igen, nem esel le a székről a poénoktól, de azért vannak benne vicces részek), szórakoztató. Nem olyan jó, mint az “Igazából szerelem”, de jobb, mint a legtöbb amcsi romantikus film. (Gondolok itt most azokra, amelyekben Kate Hudson, Jennifer Aniston vagy más hasonló kaliberű színésznő szerepel…) És nekem is a két Taylor tetszett a legjobban meg a Grace klinikás Eric Dane. :)(:

  15. Nekem nem esett le, hogy Jessica castingolása alatt mire gondolsz, de kíváncsi vagyok rá.
    Mondjuk én örültem neki! :)
    A film tényleg nem nagy szám, volt benne egy-két érdekesnek ígérkező szál, de a többi vagy unalmas vagy idegesítő. Mondjuk engem szórakoztatott, de nem is vártam többet!

  16. Taylor Swift ellopta a filmet, akárhogy is nézzük, 3szor 2 perce volt a filmben mégis mindenki őt említi…vki adjon neki egy nagy szerepet, c’mon! :D

  17. Nem tudom hány ilyen gyártására vetemednek még a láveksölli után, dehát bakker, úgytűnik erre van igény.Már megint biztos én vagyok az érzelmileg csonk, hogy már megint rohadtul nem tud megfogni az amerikai felfogásban tálalt párkapcsolatok hihhetetlen mélysége. lehet kövezni..

  18. Nekem tetszett ez a film..nem volt kiemelkedő színészi játék..nem volt felejthetetlen élmény..mégis jó volt kikapcsolódni rajta..élvezhető, ha valaki ki akar kapcsolni és nem pedig az élet nagy dolgaira akar választ kapni…:)

  19. Pingback: Human véleménye a Valentine’s Dayről | TAYLOR LAUTNER WEB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.